PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E bay dan parça almak istiyorum ama nasıl?

Ziyaretçi048
10/11/2012, 15:37
Selam arkadaşlar. belki bu konuda internet ortamında yazılmış binlerce konu vardır. Ben hiç bu siteden alışveriş yapmadım. Grande puntomun üst hava filtre kapağı kırık. sebebi ise ankara şaşmazda aracımın enjektör ayarı yapılırken delinn birinin götürüp motor kapağımı çöpe atması. Son anda çöp kamyonuna dökülürken çöpler elemanın biri farketmiş ama kapak biraz zarar görmüş. Stop 2012 diye bir yere götürdüm tamir edildi ama görünüşü hiç güzel değil şu anda. Birçok parçacıyı çıkmacıları aradım herkes 350-250 lira arasında fiyat verdi. bende e bayden 30 euroya buldum. Bunu alsam herhangi bir vergi kargo parası vs tutarmı? astarı yüzünü geçermi? Bildiğimiz kredi kartıylamı alıyoruz bunu? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

kaputu açınca motorumdan nefret ediyorum bu hava filtre kazanın yüzünden. parça no : 55180540.hava filtre kazanının üzerinde bu numara yazıyor. türkiyede diğer illerden bulabilecek varsa çok makbule geçer..

Ürün bu sanırım italyadan gönderiliyor
Scatola filtro x 1.3 multijet cod.55180540 | eBay (https://www.ebay.com.au/itm/Scatola-filtro-x-1-3-multijet-cod-55180540-/160896147700#ht_500wt_1182)

takres
10/11/2012, 15:45
abi bunu bende merak ediyorum...Kredi kartını herkes kabul etmiyor sanırım paypal gerekiyor...

Misafir046
10/11/2012, 15:45
30€ 100 tlden daha az oldugu için gumruge tabi tutulmaz diye dusunuyorum.Benim arkadas cindeki bir siteden alıs veriş yapıyor genelde 100 Tl'den daha az ucreti olanları sectigini vergi odemediğini soyluyordu.

serkandemir
10/11/2012, 15:49
Sorun aslında paradan ziyade türkiyeye geldikten sonra PTT tarafından size ulaştırılması çoğu zaman o kargolar nedense kayboluyor

GT-I9100G cihazımdan 2 ile gönderildi

Ziyaretçi048
10/11/2012, 15:51
işte korktuğumdan dolayı alamıyorum. Gümrükte kaybgolur gider diye. Az önce ünlü otoyu aradım 340 TL fiyat çıkardılar bu parça için. 240 lira olur en son dediler. Arkadaşlar eğer bulabilen varsa bana şunu buluversin ya.. kaputu açınca motorumdan nefret ediyorum bu hava filtre kazanın yüzünden. parça no : 55180540

oknadr
10/11/2012, 15:57
Ödeme paypal üzerinden yapılıyor, sonuç olarak kredi kartı bilgileri paypal hesabına giriliyor. Benim bildiğim 75 euro altında ise herhangi bir vergilendirme yok. Bu arada verdiğiniz linkteki ilanın açık artırma fiyatı dolmuş yani şu an fiyat artıramazsınız. Ayrıca shipping yazan ürünlerde kargo ücreti olmaz, diğerlerinde bazen ürün bedeline yakın kargo ücretleri çıkabiliyor.

Ziyaretçi048
10/11/2012, 16:01
kısacası bu ürünü istesemde alamıyorum :(

oknadr
10/11/2012, 16:07
şu an için malesef, ama satıcı ile bir görüşün belki açık artırmayı kazanan kişi ürünü almaktan vazgeçmiştir ve ödemeyi yapmamıştır. Ürün hala satıcının elinde olabilir.Bu arada o ürün ikinci el, dikkat etmek lazım görünmeyen kısımlarda kırığı falan olabilir.

gurgocuk
10/11/2012, 16:54
5 seneye yakın bir zamandan beri Ebay'dan alışveriş yapıyorum ve fikir verme açısından birkaç şey paylaşayım..

Gümrüğe takılma durumu yaşanılan şehirede bağlıdır, mesela İstanbul gibi yerde yaşıyorsanız bazen 5-10 euro ile sınırı geçerseniz bile gümrüğe takılır. Ebay faturasını ibraz etmeniz istenebilir yada sizin bir ticaret için bu alışverişi yapmadığınızı ispat etmeniz tarafınızdan talep edilir.. Parça aldığınızda arabanız için aldığınızı kanıtlamanız durumunda gidip paketinizin olduğu gümrükten kolinizi alabilirsiniz sorun olmaz. Tabiki bu durum bazen işkenceye dönüşebiliyor (görevlileri inandırma durumu).

Ben 300 Dolar + 50 dolar kargo ücretli toplamda 350 dolarlık paketimi PTT kargo ile sorunsuz gümrüğe takılmadan da aldım mesela. Bu da belki Bursa'da yaşadığımdan dolayı sorunsuz almama yardımcı olmuştur.

Tek bir sefer PTT içindeki gümrük personeli ile karşı karşıya geldim, onda da 1 ay içinde peş peşe iki koli gelmişti ve ikincisini almaya gittiğimde PTT yurtdışı kargo bölümüne "paketiniz gümrük kısmında" denildi ve bende hemen çıktım üst kattaki gümrük kısmına.. Gümrük görevlisine paketimi almaya geldiğimi söyledim ve ekledim neden böyle oldu bu sefer diye ; onlarda arka arkaya yurtdışından paket geldi size ve inceleme gereği duyduk dediler.

Kolim açılmış içine bakılmıştı, bende herhangi bir ticaret işi yapmadığımı elimde alışveriş ile ilgili belgelerin olduğunu belirttim ardından paketimi teslim aldım sorunsuzca.

Paypal konusuna gelince, dünyanın en güvenilir ödeme sistemidir. Aklınızda herhangi bir şüphe kuşku kalmasın.

Paypal hesabı oluşturup daha sonra hesap ayarlarından kredi kartınızı sisteme ekliyorsunuz. İsterseniz banka hesap kartınızıda ekleyebilir ve ödemenizi bu şekilde de yapabilirsiniz. Alışverişinizde herhangi bir sıkıntı olduğunda paypal tarafından işlem durduruluyor, yaptığınız ödeme havuz hesabında bekletiliyor. Sorun çözülmeden para karşı tarafa aktarılmıyor. Buda alıcıyı koruma altına alıp satıcının hiçbirşekilde sahtekarlık yapmasına olanak sağlamamaktadır.

Ziyaretçi048
10/11/2012, 17:40
5 seneye yakın bir zamandan beri Ebay'dan alışveriş yapıyorum ve fikir verme açısından birkaç şey paylaşayım..

Gümrüğe takılma durumu yaşanılan şehirede bağlıdır, mesela İstanbul gibi yerde yaşıyorsanız bazen 5-10 euro ile sınırı geçerseniz bile gümrüğe takılır. Ebay faturasını ibraz etmeniz istenebilir yada sizin bir ticaret için bu alışverişi yapmadığınızı ispat etmeniz tarafınızdan talep edilir.. Parça aldığınızda arabanız için aldığınızı kanıtlamanız durumunda gidip paketinizin olduğu gümrükten kolinizi alabilirsiniz sorun olmaz. Tabiki bu durum bazen işkenceye dönüşebiliyor (görevlileri inandırma durumu).

Ben 300 Dolar + 50 dolar kargo ücretli toplamda 350 dolarlık paketimi PTT kargo ile sorunsuz gümrüğe takılmadan da aldım mesela. Bu da belki Bursa'da yaşadığımdan dolayı sorunsuz almama yardımcı olmuştur.

Tek bir sefer PTT içindeki gümrük personeli ile karşı karşıya geldim, onda da 1 ay içinde peş peşe iki koli gelmişti ve ikincisini almaya gittiğimde PTT yurtdışı kargo bölümüne "paketiniz gümrük kısmında" denildi ve bende hemen çıktım üst kattaki gümrük kısmına.. Gümrük görevlisine paketimi almaya geldiğimi söyledim ve ekledim neden böyle oldu bu sefer diye ; onlarda arka arkaya yurtdışından paket geldi size ve inceleme gereği duyduk dediler.

Kolim açılmış içine bakılmıştı, bende herhangi bir ticaret işi yapmadığımı elimde alışveriş ile ilgili belgelerin olduğunu belirttim ardından paketimi teslim aldım sorunsuzca.

Paypal konusuna gelince, dünyanın en güvenilir ödeme sistemidir. Aklınızda herhangi bir şüphe kuşku kalmasın.

Paypal hesabı oluşturup daha sonra hesap ayarlarından kredi kartınızı sisteme ekliyorsunuz. İsterseniz banka hesap kartınızıda ekleyebilir ve ödemenizi bu şekilde de yapabilirsiniz. Alışverişinizde herhangi bir sıkıntı olduğunda paypal tarafından işlem durduruluyor, yaptığınız ödeme havuz hesabında bekletiliyor. Sorun çözülmeden para karşı tarafa aktarılmıyor. Buda alıcıyı koruma altına alıp satıcının hiçbirşekilde sahtekarlık yapmasına olanak sağlamamaktadır.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ismail bey .. sanırım önce paypala üye olmak sonra alışverişleri paypal üzerinden yapmak gerekiyor. Benim alacağım ürün açık artırmaymış ve süresi dolmuş zaten. başka bir yerden bakacağım artık. Bu ürün eğer satılmasaymış bana sorunsuz gelecekmiş. hayırlısı olsun artık
Tekrar çok teşekkürler.

sayko1111
10/11/2012, 17:41
Ben 2 ay önce çinden dealextreme sitesinden fener sipariş ettim ve aldım. Fiyatı 80 tl di. Hiçbir sorun cıkmadı. 20 gün içinde geldi bana ürün. Zaten sipariş takip numarası veriyorlar. Gün gün ürün nerede olduğunu takip edebiliyorsunuz. Ama yine siz ptt ile görüşün. Kaç tl ye ye kadar gümrük uyguluyorlar.

kısacası bu ürünü istesemde alamıyorum :(

gurgocuk
10/11/2012, 18:23
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ismail bey .. sanırım önce paypala üye olmak sonra alışverişleri paypal üzerinden yapmak gerekiyor. Benim alacağım ürün açık artırmaymış ve süresi dolmuş zaten. başka bir yerden bakacağım artık. Bu ürün eğer satılmasaymış bana sorunsuz gelecekmiş. hayırlısı olsun artık
Tekrar çok teşekkürler.

Fikir sahibi olmanıza yaradıysa ben teşekkür ederim nedemek. İlk önce paypal hesabı oluşturun dediğiniz gibi, daha sonra ebay üyeliği açın. Ve en önemlisi de almak istediğiniz ürünün Türkiye kargo maliyeti belirtilmediyse açıklamada satıcıya mesaj ile sorun kargo ücretini..