Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Cezalar !!!!!
fotobelit
08/11/2012, 11:32
Yeni cezalar iyice uçmuş..Birde şu 9 saat fazla araç kullanma nedir?
YENi CEZALAR
Kırmızı ışık ihlali: 319 TL
5 kez kırmızı ışık ihlali: 3 ay men
Kış lastiği: 72 TL
Eksik muayene: 154 TL
Hız sınırını yüzde 50 oranında aşma: 478 TL
9 saat fazla araç kullanma: 154 TL
Alkol muayenesine girmeme: 6 ay trafikten men
Şimdi bu Kış lastiklerinin takılma zamanı varmı..Yani kesin bir tarih..
Kış lastiği yasalaştı mı?
Sent my iPad 2 using
Ziyaretçi049
08/11/2012, 11:36
Antalya'da kış lastiği uygulaması olurmu acaba :hmm:
serdareren
08/11/2012, 11:37
O bu değilde beni düşündüren hız ihlali:(Aracı eşimde kullanıyor ve nerde kaç km hızla gitmesi gerektiğine hiç dikkat etmiyor.3 gün önce 319 TL ceza kesmişler.Şimdi bunuda görünce içim cız etti.
Punto_Can
08/11/2012, 11:46
bence az bile.
özellikle kış lastiği konusunda taktir ettim.
hatta bana göre ankara gibi kar yağışı olan illerde kışın yapılan trafik kazalarında, araçta kar lastiği yoksa hasarı kasko bile karşılamamalı bence...
Antalya'da kış lastiği uygulaması olurmu acaba :hmm:
kış lastiği zorunlu mu şimdi takmayana ceza var mı? (ben de izmir'deyim)
fotobelit
08/11/2012, 12:05
Evet Zorunlu olmuş..Ama sadece kışın kışlastiği takmayanlara şu ceza diye ibare var..Yani kışın başlangıcı olan ayda mı başlıycak,yani Aralık ayındamı başlıycak..Yoksa şu tarihten sonra takılması gerek diye bir tarihmi belirlenecek..Ben bunu merak ediyorum..
haberin linki ; Kırmızıda geçme cezası iki kat artıyor - Takvim (https://www.takvim.com.tr/Yasam/2012/11/08/kirmizida-gecme-cezasi-iki-kat-artiyor)
Ziyaretci032
08/11/2012, 12:12
bütçedeki açığı kapatmak için iyi giydirmişler cezalara. trafik cezası yiyenlere acımıyorum açıkçası, sonuçta her hatanın bir bedeli vardır.
ama keyfi uygulamalara, sene sonu açığı kapatmak için yapılan bu hareketlere uyuz oluyorum. arkadaşım millet maganda gibi gezerken, makas üstüne makas atarken, emniyet şeridinde gazlarken nerdeydin? kavacık köprüsünü bilen bilir, yonca şeklindedir. her yoncada bi ekip yatmış çevirme yapıyor. sene boyunca nerdeydiniz be spor gazetesi?
trafikse, denetimse, kontrolse her zaman olmalı. sadece delik büyüyüp bütçedeki açık genişleyince böyle keyfi uygulamalarla değil!
Bu cezalar yeteri kadar caydırıcı değil. Bazı şoförler, geçerim kırmızıda, veririm parasını diye düşünüyor. Yapsınlar kırmızı ışıkta geçmenin cezasını 2000 Lira, sıkı sıkıya da uygulasınlar, görün kimse geçebiliyor mu.
Bazı kural tanımaz vatandaşlar yolları, oyun bahçesi zannediyor. Allah ne verdiyse kafasına göre gidiyor. Bunları azaltmanın yolu, daha caydırıcı trafik cezaları olmalı. Hergün onlarca insan bu ihmaller yüzünden can veriyor. Herkes birey olarak daha duyarlı olmalı bu konuda. Şakası yok çünkü.
Misafir046
08/11/2012, 12:20
bence az bile.
özellikle kış lastiği konusunda taktir ettim.
hatta bana göre ankara gibi kar yağışı olan illerde kışın yapılan trafik kazalarında, araçta kar lastiği yoksa hasarı kasko bile karşılamamalı bence...
Yasayı cıkarmısta bu yasa genel olursa ben izmirde kıs lastıgını ne yapacam ? Nereme sokacam...
aykut_1914
08/11/2012, 12:31
bütçedeki açığı kapatmak için iyi giydirmişler cezalara. trafik cezası yiyenlere acımıyorum açıkçası, sonuçta her hatanın bir bedeli vardır.
ama keyfi uygulamalara, sene sonu açığı kapatmak için yapılan bu hareketlere uyuz oluyorum. arkadaşım millet maganda gibi gezerken, makas üstüne makas atarken, emniyet şeridinde gazlarken nerdeydin? kavacık köprüsünü bilen bilir, yonca şeklindedir. her yoncada bi ekip yatmış çevirme yapıyor. sene boyunca nerdeydiniz be spor gazetesi?
trafikse, denetimse, kontrolse her zaman olmalı. sadece delik büyüyüp bütçedeki açık genişleyince böyle keyfi uygulamalarla değil!
güzel diyonda ben izmirde kış lastiği takmıycam, ceza yersem acımıcak mısın?
daha dün denize giriliyordu burada. (güne soguk başladık orası ayrı :D)
ayrıca 9 saat üstü çok iyi olmus,belki otobüslerdeki uyuma oranını azaltırlar ancak bunun takibi nasıl olucak çok merak ettim
Punto_Can
08/11/2012, 12:37
Yasayı cıkarmısta bu yasa genel olursa ben izmirde kıs lastıgını ne yapacam ? Nereme sokacam...
bende onun için "ankara gibi kar yağışı olan illerde" dedim :)
sizin takmanız bence de mantıksız zaten...
Misafir046
08/11/2012, 12:41
bende onun için "ankara gibi kar yağışı olan illerde" dedim :)
sizin takmanız bence de mantıksız zaten...
Yok tepkim sana değil kardeşim.
Bu yasa genel bir yasa.Ancak soyle bir madde olabilir,bu illerde yasayanlar dısarıdan gelenler yada gecici kalanlar kıs lastiği kullanmak zorundadır diye ek parantez olmalı.Yoksa genel oldumu adam cevirmede kafayı takarsa sırf ceza yazmak adına izmirde 72 tl yazarlar.
celenlee
08/11/2012, 12:42
Bu sene sadece ticari araçlarda zorunluluk başlıyor ve cezası 500TL, önümüzdeki hafta başlıyor.
Kış lastiği takmayan 500 lira ceza ödeyecek (https://zaman.com.tr/anasayfa/kis-lastigi-takmayan-500-lira-ceza-odeyecek/2012904.html)
Diğeri ise eli kulağında ama seneye uygulanacak diye söyleniyor. Amma belli de olmaz :) Kışa yetiştirirler belki de.
Net olan birşey var ki şu an otomobiller için bir kanun/yönetmelik yok ;)
**Büyük ihtimalle, düzenlemelerde hava sıcaklığı sınırı konacak ve istatistiksel olarak sabitlenecektir.
Semih Kurtulmus
08/11/2012, 12:59
oha be oha o ne öyle öküz doyuran gibi diyesim geldi.. :D
kırmızı ışık 319 lira demek vay arkadaş nereden nasıl geçireceklerini bilemiyorlar belli ki .
Punto_Can
08/11/2012, 13:05
evet bende şimdi okudum, otomobiller için bir düzenleme yapılmamış.
sadece yük ve yolcu taşıyanlar için yapılmış bir uygulama gibi görünüyor.
1 aralık - 1 nisan tarihleri arasında zorunlu hale getiriliyor.
yolcu taşıyan araçlar için deniyor. işyerindeki arkaşlarını cüzri bir ücretle evlerine ulaştıranlar bu kapsamda değil anlaşılan :) Ankara'da kış lastiği almaktansa 2 adet ego 10luk kart almak daha ucuza gelicek bence :)
BaranSelo
08/11/2012, 14:00
Bizleri etkilemeyecekse güzel, ve bence ticari araçlar için kış lastiği tabi ki zorunlu olmalı.
aykut_1914
08/11/2012, 14:10
oha be oha o ne öyle öküz doyuran gibi diyesim geldi.. :D
kırmızı ışık 319 lira demek vay arkadaş nereden nasıl geçireceklerini bilemiyorlar belli ki .
Kırmızı ışıkta durmayan araba iki Rus kıza çarptı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jugFW9j4W5Y)
temizinden 1 milyar olsun semih az bile
Bu cezalar yeteri kadar caydırıcı değil. Bazı şoförler, geçerim kırmızıda, veririm parasını diye düşünüyor. Yapsınlar kırmızı ışıkta geçmenin cezasını 2000 Lira, sıkı sıkıya da uygulasınlar, görün kimse geçebiliyor mu.
Bazı kural tanımaz vatandaşlar yolları, oyun bahçesi zannediyor. Allah ne verdiyse kafasına göre gidiyor. Bunları azaltmanın yolu, daha caydırıcı trafik cezaları olmalı. Hergün onlarca insan bu ihmaller yüzünden can veriyor. Herkes birey olarak daha duyarlı olmalı bu konuda. Şakası yok çünkü.
Kardes yapma farkında olmadan hepimiz hata yapıyoruz hele bİzim ki gibi vatandaşı para olarak gören ülkede adam yokus aşağı radar kuracak 1-2 km farkla yakalinican 2000 tl gecenin bir vakti hiç arac yokken kırmızıda geçicen 2000 tl bu cok fazla
Semih Kurtulmus
08/11/2012, 15:31
Kırmızı ışıkta durmayan araba iki Rus kıza çarptı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jugFW9j4W5Y)
ya durum farklı bak şimdi sarıda geçerken kırmızı ışık cezası kesiyorlar o zaman her trafik lambası süreli olacak eşek kadar bi yer yapacaklar orada uzaktan görülebilecek gibi dijital tabela olacak o zaman eyvallah ama öbür türlü sarıda geçiyorsun arka kırmızıya dönünce hop ceza. başlarım böyle işe
aykutisci
08/11/2012, 16:59
insafsız soyka yemiştir inşallah bi 5-10 yıl
Kardes yapma farkında olmadan hepimiz hata yapıyoruz hele bİzim ki gibi vatandaşı para olarak gören ülkede adam yokus aşağı radar kuracak 1-2 km farkla yakalinican 2000 tl gecenin bir vakti hiç arac yokken kırmızıda geçicen 2000 tl bu cok fazla
Hep imrenerek bakıyoruz, "gelişmiş ülkelerde trafik ne güzel işliyor, adamlar saatlerce trafikte beklese bile, emniyet şeridi bomboş, hiç ihlal yok, bi yaya yola adım atar atmaz bütün sürücüler tak diye duruyor geçmesini bekliyor." diye bakıyoruz hep. Bu ülkelerde trafik kuralları harfiyen uygulanıyor. Mesela Amerika bu konuda çok katı kuralları olan bir ülke. Oldukça yüksek meblağda cezalar uygulanıyor, hatta hapis cezası bile var. Benim şahsi fikrim trafik kazalarını azaltmanın yolu, cezaları caydırıcı düzeye çekebilmekten geçiyor.
Tamam sizde kendi düşüncenize göre haklısınız, insanlık hali herkes hata yapabiliyor, bazen ekipler adeta ceza yazmak için hata üretiyor, tuzak kuruyor ama, bir an için kendimizi trafik kazasında eşini, kardeşini, arkadaşını kaybetmiş birinin yerine koyalım ve öyle düşünelim.
Gece yollar boşken kırmızıda geçmekte kurar ihlali, kızılay meydanında gündüz vakti geçmekte kural ihlali. Kural kuraldır. Bu kurallara, biz uyup sahip çıkmazsak, trafiğin çile haline gelmesinden daha da önemlisi, kural ihlali sonucu olan ölümlerden, sakat kalmalardan, yaralanmalardan şikayet edemeyiz. İnsan hayatı söz konusu olduğu için, bu işin toleransı, mazereti yok malesef.
kış lastiği uygulaması bildiğim kadarıyla ticari araçlar için. kırmızı ışık cezası da baya bir caydırıcı olmuş iyi rakam valla gözüm korktu.. bundan sonra sarıda bile dururum :D
srkaradag
08/11/2012, 19:03
Güzel paylaşımlar olmuş teşekkürler arkadaslar.
ErDiNi78
08/11/2012, 19:39
kış lastiği zorunlu mu şimdi takmayana ceza var mı? (ben de izmir'deyim)
Olmaz mı, özellikle "İzmirliler" için çıkartıldı o yasa :)))