Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka Tampon Reflektörlerini Ledle Aydınlatma
dincsoy16
26/10/2012, 09:12
Ledlerle oynamayı seven biri olarak arka tampon reflektörlerinede bi el attım.Buyrun detaylar aşağıda;
Arka tampondaki reflektörleri söküp arka kısımdan matkap ile 4 adet delik açıyoruz.Bu deliklere mantar ledlerimizi diziyoruz (kırmızı yada beyaz fark etmez) Ledleri ömürlerinin uzun olması açısından birbirine seri bağlayıp ilk ledin artısına 100 ohm direnç lehimliyoruz.Direncin boşta kalan ucu artı (+) son ledin boşta kalan ucuna ise eksi (-) rengi temsil edecek olan kablolarımızı lehimleyip, bu kabloları arka stoptaki park ışıklarının kablolarına bağlıyoruz.Kabloları kapı fitilinin içerisinde geçirmelisiniz.Tüm lehim işlemleri bittikten sonra ledlerin üzerini sıcak slikon ile kaplayın, yoksa reflektörlerinize su gireceği için akvaryuma döner :)
NOT:Ledlerden gelen kabloları park ışıklarına bağlarken artı ve eksi uçları doğru bağlamalısınız.Uzun süre ters gerilim vermeniz durumunda ledler hasar görür.
https://img829.imageshack.us/img829/1457/20121026074638.jpg
https://img13.imageshack.us/img13/5851/20121025213416.jpg
volume23
26/10/2012, 09:54
Eline sağlık cengiz hoca güzel olmuş benimde aklımdan aynı yerlere F1 stop u yapmak geçiyordu çakarlı.
puntocu07
26/10/2012, 10:43
cengiz hocam elline sağlık..
emrahisilti
26/10/2012, 12:11
Elinize saglik insallah goz almiyordur
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
dincsoy16
26/10/2012, 12:28
Elinize saglik insallah goz almiyordur
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Yok almiyor, isik siddeti arabanin orjinal parklariyla ayni :thumbup:
Sent my GT-I9100 using
Honor COOPER
26/10/2012, 12:35
Eline sağlık cengiz hoca güzel olmuş benimde aklımdan aynı yerlere F1 stop u yapmak geçiyordu çakarlı.
Kesinlikle tavsiye ederim çok hoş oluyor.Bundan önceki puntomda 3 farklı değişen F1 vardı süperdi.
Ben beğendim kesinlikle hoş olmuş. :)
miskofalez
26/10/2012, 13:17
Güzel olmuş güle güle kullanın ,plakadakileri beyaz yapsan daha mı seksi dururdu ne ? :)
Ziyaretci037
26/10/2012, 19:49
Uzun zaman sonra yapılan bi uygulamayı beğendim.
Elinize sağlık..
dincsoy16
26/10/2012, 20:45
Güzel olmuş güle güle kullanın ,plakadakileri beyaz yapsan daha mı seksi dururdu ne ? :)
Evet beyaz renkte super duruyor ama beyaz ledler arabalarimizda ariza isigini yakiyor.bende o yuzden normal ampulleri kirmizi renk cam boyasiyla boyadim :D
Sent my GT-I9100 using
Bu arka reflektörlerden biri arka sis lambası değil mi? Onu iptal mi ettiniz?
dincsoy16
26/10/2012, 21:34
Bu arka reflektörlerden biri arka sis lambası değil mi? Onu iptal mi ettiniz?
Yok ben sadece reflektörlere led yerlestirdim.arka sis ve geri vites lambasi aynen normal calismasina devam ediyor.
Sent my GT-I9100 using
Pejo lara yapıyorlar, tam tamponun ortasında yanıyor. Acaipde göz alıyor. Bence bu tür ışık oyunları, araç içinde güzelde dışında rahatsız edici oluyor.
GP COSKUN
27/10/2012, 09:34
cengiz benim aracımada yapmıştık yalnız biz araya birde çakar devresi koymuştuk
3-1 şeklinde çakıyordu giderken
tıpkı f1 araclarındaki gibi hele hele yağmurda çok hoş oluyordu
denemeni tavsiye ederim
sedat06DF5649
27/10/2012, 10:05
çok güzel olmuş eline sağlık
dincsoy16
27/10/2012, 11:46
Pejo lara yapıyorlar, tam tamponun ortasında yanıyor. Acaipde göz alıyor. Bence bu tür ışık oyunları, araç içinde güzelde dışında rahatsız edici oluyor.
Normal park isigiyla ayni siddette yaniyor, gozleri almasi imkansiz.yinede goz aliyor diyen biri varsa fabrikasyon olan park isiklarida goz alir ;)
Sent my GT-I9100 using
dincsoy16
27/10/2012, 11:49
cengiz benim aracımada yapmıştık yalnız biz araya birde çakar devresi koymuştuk
3-1 şeklinde çakıyordu giderken
tıpkı f1 araclarındaki gibi hele hele yağmurda çok hoş oluyordu
denemeni tavsiye ederim
Guzel olacagina eminim bir ara denerim.ama cokta ilgi cekecegi icin polis memurlariyla ahbap olmayalim sonra :D
Sent my GT-I9100 using
çok hoş olmuş peki punto evo 'ya f1 stop yapılabilirmi ??
dincsoy16
29/10/2012, 16:49
çok hoş olmuş peki punto evo 'ya f1 stop yapılabilirmi ??
Elbette yapilir :thumbup:
Sent my GT-I9100 using
Ziyaretci040
29/10/2012, 18:59
Abi paylaşta bizde yapalım :) Adım adım yazarsan hatta ne marka röle ne marka led kullandın falan :)
luleburgazli
29/10/2012, 19:19
Off tadından yenmez...
dincsoy16
29/10/2012, 19:43
Abi paylaşta bizde yapalım :) Adım adım yazarsan hatta ne marka röle ne marka led kullandın falan :)
Ledler standart mantar ledlerden.kullandigim direnc 100 ohm ve röle kullanmaya gerek yok.elektrigi arka stoplardaki park isigindan parelel cektim.maalesef resim cekmek aklima gelmedi, ama tarif edeyim; reflektorleri sokup reflektorun arkasina matkap ile ledlerin çapina gore 4 adet delik aciyoruz.bu deliklere ledlerimizi diziyoruz.ilk ledin arti kutbuna 100 ohm direncimizi lehimliyoruz.direncin bosta kalan ucuna kablomuzu lehimliyoruz.lehimledigimiz bu kablo arti kablomuz.ledin bosta kalan ucuna ise ikinci ledin arti ucunu bosta kalan uca diger ledin arti ucunu yine bosta kalan uca son ledimizin arti ucunu lehimliyoruz.bosta kalan son ledin ucuna yine bir kablo lehimliyoruz.bu kablo ise eksi kablomuzdur.en son reflektorun icine su girmemesi icin sicak slikon ile ledlerin ve direncin uzerini kapliyoruz.bu islemleri ikinci reflektorumuz icinde tekrarliyoruz.
hepsi bu kadar :D
Sent my GT-I9100 using
selamün aleyküm Cengiz Abi Birşey Sorucam Acaba Bunun Masrafı Ne kadar tuttu ?
dincsoy16
16/11/2012, 01:40
selamün aleyküm Cengiz Abi Birşey Sorucam Acaba Bunun Masrafı Ne kadar tuttu ?
sadece 2 tl ;)
Sent my GT-I9100 using
Yaptırmaya Kalksan işçilik tutar o zaman =) Ama Gerçekten Eline Sağlık Çok güzel :)
dincsoy16
17/11/2012, 02:23
Yaptırmaya Kalksan işçilik tutar o zaman =) Ama Gerçekten Eline Sağlık Çok güzel :)
istersen musait bir zamanimda yardimci olurum
Sent my GT-I9100 using
Ziyaretci040
17/11/2012, 02:24
Bursa'ya getirtecen beni abi en son. Kapı aydınlatmaları işte ledler falan adamın kafasına iş sokuyorsun.
dincsoy16
17/11/2012, 03:53
Bursa'ya getirtecen beni abi en son. Kapı aydınlatmaları işte ledler falan adamın kafasına iş sokuyorsun.
:D:D:D
buyur gel kardesim sanada yardimci olurum :thumbup:
Sent my GT-I9100 using
O arka reflektörleri nasıl söktünüz tamponumu sökmek gerek
tolgabaydar
18/11/2012, 06:46
ilk kez led uygulaması begendim yanlız plakalık orjinal haliyle kalsa daha güzel olurdu,çünki yaptığınız iş çok orjinal durmuş,elinize sağlık.
dincsoy16
18/11/2012, 13:00
O arka reflektörleri nasıl söktünüz tamponumu sökmek gerek
Yok tamponu sökmeye gerek yok tamponun icinden vidalarini sökmeniz yeterli
Sent my GT-I9100 using
Abi Plakalığın Lambasını değiştirmesi çok zor olurmu ? Bende Şuanda Sarı Takılı ama pek sevmiyorum Sarı rengi Mavi Vea Seninki Gibi YApmak istiyorum Çok zor olurumu ?
dincsoy16
18/11/2012, 13:05
ilk kez led uygulaması begendim yanlız plakalık orjinal haliyle kalsa daha güzel olurdu,çünki yaptığınız iş çok orjinal durmuş,elinize sağlık.
Tesekkur ederim, plakaligi kirmizi yapmamin sebebi gorsel butunlugu saglamakti.resimlerde renk farkli gorunuyor.canli olarak gorseniz inanin cok begenirsiniz.arabamin arkasi komple kirmizi renk on kismi komple beyaz renk dis kapi kollari ve alt aydinlatmalar komple beyaz renk.yani kirmizi ve beyaz rengi kullanarak gorsel bi uyum sagladim.
Sent my GT-I9100 using
erosistanbul
18/11/2012, 13:25
güle güle kullan. çalışman çok şık olmuş.
bende ledlerle bi çok şey yaptım. baya güzel bi uygulama olmuş. ellerinize sağlık
Yok tamponu sökmeye gerek yok tamponun icinden vidalarini sökmeniz yeterli
Sent my GT-I9100 using
Tamponun içinden vidaları sökmek için tamponu hafiften sökmek gerekmiyormu ?
dincsoy16
18/11/2012, 22:08
Tamponun içinden vidaları sökmek için tamponu hafiften sökmek gerekmiyormu ?
Yok tamponu sökmeye gerek yok aracin altina yatip sislerin vidalarini sökeceksiniz
Sent my GT-I9100 using
tolgabaydar
19/11/2012, 07:11
Tesekkur ederim, plakaligi kirmizi yapmamin sebebi gorsel butunlugu saglamakti.resimlerde renk farkli gorunuyor.canli olarak gorseniz inanin cok begenirsiniz.arabamin arkasi komple kirmizi renk on kismi komple beyaz renk dis kapi kollari ve alt aydinlatmalar komple beyaz renk.yani kirmizi ve beyaz rengi kullanarak gorsel bi uyum sagladim.
Sent my GT-I9100 using
Ben çok orjinallikten yanayım sanırım:), bütünlüğe katılıyorum ellerinize sağlık tekrar. çalışmalarınız bitmesin
alidemir
01/02/2015, 01:06
güzel olmuş
benim arkadaş led takma arıza lambası yanar dedi led takamadım ( plakalığa )
sercankah
03/02/2015, 10:58
eline sağlık güzel olmuş
Çok süper olmuş elinize sağlık
parola1818
03/02/2015, 16:14
Bende begendim.
yunusemrefb
13/02/2015, 04:24
abi ellerine sağlık, evo kasayada yapan çıkarsa haberlerini bekliyoruz :)
Ledlerle oynamayı seven biri olarak arka tampon reflektörlerinede bi el attım.Buyrun detaylar aşağıda;
Arka tampondaki reflektörleri söküp arka kısımdan matkap ile 4 adet delik açıyoruz.Bu deliklere mantar ledlerimizi diziyoruz (kırmızı yada beyaz fark etmez) Ledleri ömürlerinin uzun olması açısından birbirine seri bağlayıp ilk ledin artısına 100 ohm direnç lehimliyoruz.Direncin boşta kalan ucu artı (+) son ledin boşta kalan ucuna ise eksi (-) rengi temsil edecek olan kablolarımızı lehimleyip, bu kabloları arka stoptaki park ışıklarının kablolarına bağlıyoruz.Kabloları kapı fitilinin içerisinde geçirmelisiniz.Tüm lehim işlemleri bittikten sonra ledlerin üzerini sıcak slikon ile kaplayın, yoksa reflektörlerinize su gireceği için akvaryuma döner :)
NOT:Ledlerden gelen kabloları park ışıklarına bağlarken artı ve eksi uçları doğru bağlamalısınız.Uzun süre ters gerilim vermeniz durumunda ledler hasar görür.
https://img829.imageshack.us/img829/1457/20121026074638.jpg
https://img13.imageshack.us/img13/5851/20121025213416.jpg
Elinize sağlık çok güzel olmuş.Plakalarda kullandığınız ampuller nedir söyler misiniz beyaz almıştım ama vazgeçtim bu renk çok iyi duruyor.
süper olmuş böyle orjinal çakma durmayan oynamaları seviyorum...
reflektörleri tamponun altına yatıpta mı söktünüz yoksa aracı kaldırmak gerekiyormu ?ben arka tamponu boyatirken sağ reflektörü söküp içini iyice köpüklü suyla yıkamıştım hafif kenardan çatlamış su almış ve yosun tutmuştu içi...?keşke 1 resimde takmadan koysaydınız arkasından bağlantıların nasıl yapıldığını elektrikle aram pek iyi değilde..yani ohmlarla falan.. ledlerimiz böyle mi olucak ? https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/sari-kirmizi-mantar-led-100adet-30-adet-direnc-148798023?gclid=CO7i8YiR4MMCFbQatAodY04AWQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 bu 180 lik direnc veriyor bu ilandaki 120 lik hangisini almaliyiz yoksa illa 100 luk mu olmali https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/beyaz-mantar-led-100adet-40adet-direnc-bedava-146921583
ve son olarak kabloları plaka ampulüne bağlasakta olur heralde dimi? yada arka sise bağlarsak nasıl durur ?
ledler bu şekil bağlanıcak dimi https://tarifibende.net/wp-content/uploads/2012/06/seri-led-hesap-ledler.gif
https://i.imgur.com/9H1Mg.jpg
seri olarak ve her birinin artısına direnç koyarak ?şemalarda 1 tane koyuyorlar ne fark ediyor kusra bakma pek anlamıyorum :D bağlantılar lehimlerde silikonla kaplanıcak komple dimi paslanmaması için ve son olarak reflektörün ortasında bi siyah çıkıntı var vidalama yeri delik açacağımız kısımda onu pas geçiyoruz 2 tane yanyana ortadaki yer ve tekrar 2 tane yan yana ?
Elinize sağlık çok güzel olmuş.Plakalarda kullandığınız ampuller nedir söyler misiniz beyaz almıştım ama vazgeçtim bu renk çok iyi duruyor.
Elvan o lambalar kirmizi cam boyasi ile boyanmis. Normal plaka ampulu.
Dışarıda sonradan yapılan isiklandirmalara karşıyım ama bu ciddi gusel olmuş eline sağlık. hani bide f1 cakar olsa bide iceriden kontrol edilebilse tadından yenmez mis :) tekrar ellere sağlık
SemihGelisken
13/03/2015, 00:45
Reis banada yapalım şunlardan ☺️ Ben pek anlmam. Bursaya yanına uğrıyım. 😊
uraskuday
13/03/2015, 20:46
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Ben reflektörlerin içini açmadan dış kenarına su geçirmez led döşedim. ilk başlarda çok iyi durumdaydı sonrasında veriştirdi şimdi içini açıp yapacağım. ama sizinki çok başarılı olmuş güle güle kullanın...