Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün Fiestacılara ders vermeye bıktım
emreaktan
25/10/2012, 23:51
herkeze ii bayramlar arkadaşlar bu yoğun trafikte ailemle birlikte araçtaydım hızlı kullanmayı gerekmedikçe çocuk varken özellikle sevmem ama tamponuma yapışan bi fort fiesta vardı 34 plaka selektör falan yanıma kadar gelmesini bekledim yol gidiş geliş ayrı yani ders vermeye elverişli idi bende yapıştıdım zaten 110 la gidiyordum 160 a kadar başa baş sonra sıyrılmaya başladı puntom tatlı meyilde 190 ı gördüm baktım kimse kalmamış arkasından üzerinde bi otelin arması olan elektrik mor mu ne renkli bi fiesta daha yine selektör sağda otobüs bilmemne yine bi topuk bunuda ekarte ettim ardından aynı otelin başka aracı artık nerenin pek bakamadım bunada bi ders zorla insanı taciz ediyolar zaten sağa çekip ilerliyorum benle bir gidiyo arkama geçince selektör falan ama aracıma alıştım ve neler yapabilecegini kestiriyorum puntomu seviyorum bu üç hareket sadece 5 er dakikalık tı geri kalan da zaten ortalama hızım 85 90 dı tacizciler olmasa daha rahat bi seyahat olacaktı ama neyse .
emreaktan
26/10/2012, 00:02
adam gibi yol istese tamam ama şakır şakır selektör yapmak ne ola dikiz aynamdan bakınca adamın gözleri ensemde sanki arka koltukta ouruyo 10 cm kalmiş aramızda müşait olsa zaten kaçıcam yan şeride
yengecbaris
26/10/2012, 00:07
Eline sağlık..
effect1903
26/10/2012, 00:09
Böyleleri çok malesef trafikte bende pek uymuyorum, ama birkere altımdakinin t-jet olduğunu bilmeyen bir yeni kasa polo kırmızı ışıkta kaşındı kaşıdım :)
böylesini görünce yapılacak en iyi şey vites kücültüp yaptıştırmak:)
Ziyaretci040
26/10/2012, 00:24
Ben her zaman özelliklede çocuk varken karşıyım ancak birisi böyle şeyler yapınca bende zıvanadan çıkıyorum.O saatten sonrada Allah ne verdiyse :)
Değmez bu trafik canavarlarına. Bazı sürücülerde sol şerit hastalığı var. Arabaları gitmiyor ama sol şeritteler bunları trafiğin tersten aktığı ülkelere sürmek lazım :)
Sent my iPad 2 using
Çiğ çiğ yemişsiniz fiestayı :D Elinize sağlık :)
Arkadaşlar gözünüzü seveyim yine diğer konular gibi o geçer,bu gider,o zıplar gibi konuyu gerecek mesajlardan kaçınalım ki bu konuda sonunda kilitlenmesin :)
iyi bayramlar...
emreaktan
26/10/2012, 00:53
yok canım agresif bi insan değilim ama aracımı küçümseyip taciz etmelerini sevmiyorum aa fiat mı iş yapmaz filan sanki bi milletinki araba biz hep sağdan gitmeliyiz gibi. herkez yerini bilmeli ben gidip bi passata yada audiye yada marka farketmez deli gibi selektör yapmıyorum o yüzden zoruma gitti
Öyle sanıp mort olunca daha güzel oluyor abi boşver :D Bu aralar t-jet alıp arkasına 1.2 69 hp yazasım var :D
adam gibi yol istese tamam ama şakır şakır selektör yapmak ne ola dikiz aynamdan bakınca adamın gözleri ensemde sanki arka koltukta ouruyo 10 cm kalmiş aramızda müşait olsa zaten kaçıcam yan şeride
vallahi böyle tipleri görünce arkamda keşke kamyonum falan olsa diyorum...köklerim frene yapıştırsın arkadan:) bak bakalım bi daha yapabiliyor mu :D ne zevk alıyorlar tamponuma kadar gelmeye...adamlar bas bas bağırıyor TAKİP MESAFESİ bu trafikte çok önemli...ama arkadaş iyi yapmış...yapıştırmış asfalta...
emreaktan
26/10/2012, 01:26
acil bi durumda fren yapsam direk yapışacak intikal süresi diye bişey den haberleri yok göz algılayıp ayak fren gidene kadar 40 -50 metre ilerliyo araç
O tiplere bende gıcık oluyorum. Tampon tampona gittmek ve sürekli sellektörüyle taciz etmeside cabası. Eski bende uzardım giderdim şimdiyse sağ şeride geçip yol veriyorum. Sana uymam kardeşim git belanı allahtan bul diyorum.
multiair için normal yemeniz lazım zaten ama özellikle aracınızda çocuğunuz varken her ne kadarda yol müsait olsa kul yapımı bu araçlar Allah korusun en ufak bir arızasında o hızlarda çok şey olabilir.boşverin istediği kadar sellektör yapsın..ben ilk araba sürmeyi öğrenirken babamın söylediği ilk cümlelerden birisiydi acelesi olana yol ver gitsin..
emreaktan
26/10/2012, 02:31
şimdi salim kafayla düşününce yaptığımın saçmalık oldunu idrak ettim zaten ne halleri varsa görsünler uğraşmam ama puntom kolay lokma değil kimse küçümsemesin
lektonstar17
26/10/2012, 02:44
Vay hemşerime bak ya, ayak üstü çerez niyetine yemiş fiestacıkları. Çanakkaleden geleli daha bir ay oldu ama özledim bile.
mfnserim
26/10/2012, 03:36
Hocam, Allah bildiği gibi yapsın diyecen, geçecen..Ben öyle yapıyorum, Allah muhafaza, kendi canımız mühim değil belki ama araçlarımızda sevdiklerimizi taşıyoruz, can taşıyoruz..Seviyeyi muhafaza etmek, deliyle deli olmamak lazım..
emrahisilti
26/10/2012, 12:23
Suanda ckaledeyim burda okadar cok apaci varki :) 34plakayi gorunce basliyolar tacize.dun 2001 clio rta gazliyodu gerisini siz dusunun
:)) yolda gelirken nissan micra gordum herhalde1.5 dci motordu 160 180 kapatip gidiyodu hosuma gitti.
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
emreaktan
26/10/2012, 12:58
Suanda ckaledeyim burda okadar cok apaci varki :) 34plakayi gorunce basliyolar tacize.dun 2001 clio rta gazliyodu gerisini siz dusunun
:)) yolda gelirken nissan micra gordum herhalde1.5 dci motordu 160 180 kapatip gidiyodu hosuma gitti.
sonra 1.4 t jetin dikiz aynasında koyboldu:laugh000:
Ben trafikte öyleleri için yakıt harcamamayı tercih ediyorum çoğunlukla.
Gazlayacağım zaman çoğunlukla yalnız veya etrafımda araba olmadığı zamanları tercih ediyorum. Arkadaşımla gazlayacağım zamanlar hariç :)
sehzadeamasya
26/10/2012, 20:45
aracınız benzinl,i lütefn gaza geçmeyin iyi olmaz sonu :)
eline sağlık kaşınanı kaşımak lazım
StrawBeeRy
26/10/2012, 21:15
neden muhattap oluyorsunuz ona anlam veremedim ezilmekten bıkmadılar :)
Bana da bunun tam tersi oldu geçen. Sol şeritte 110-120 arası devam ederken önüme yavaş birileri çıktı. Sakince 1 kez selektör yaptım, adam makas atarak bastı gitti. Arkasından baktım ben de "n'oluyo len" diye. İlerde tekrar karşılaştık usul usul geçtim yanından adam yine gaza gelir de saçmalar diye. Millet bi garip.
emrahisilti
27/10/2012, 00:53
bu arada ç.kalede nerde gazlıyosunuz ki?Yollar rezalet heryer çukur.Sinir oldum
bence gerek yok böyle şeylere ama sinir uçlarına dokundumu olmuyo malesef basıyo insan..
emreaktan
27/10/2012, 01:21
yok çanakkale çıkışindan ezineye kadar gayet uygun 2 gidiş 2geliş truvadan sonra taştepe rampasına kadar kapıştık bayır yukarı ii sardı araba honda yı süren arkadaşın yüzü değişti rampa yukaarı yanından geçerken. Rampaya gelmeden aşadan kaptırınca ii kaçıyo aracım ama daha düşük devirde biraz sıkıntı oluyo yani 110 u buluyo ama ötesi olmuyo sonra bıraktım zaten oda bayağı hırs yapmış yanımdan kaçla geçti bilmem yeter dedim bundada macera arama zaten madara olmakta var sonunda
emrahisilti
27/10/2012, 01:50
En son 2ay once gectim yol calismasi vardi bitmis demekki fazla gaza gelme sonunda multiair kullaniyosun.bu arada arkama bi anda yapismis okuz gibi selektor yapanlari affetmiyorum.selektor yapmanin bile bir adabi var.
emreaktan
27/10/2012, 02:27
intepe varyantı filan bitti sadece yolların kenarlarında bariyerler eksik banketler tehlikeli fazla sağa sola kaçmamak lazım zaten bunları bildiğimden ces
aret aldım
lafım tampona yapışanlara,her türlü yarış yapıp tehlike ve kaza yaratanlara: bir an önce cennetin size layık olan güzide köşesine kardeşim,birr ann önce..sırattan altınızdaki arabalarla süratli bir şekilde geçin.
Canakkalede baya var boyle arkadaslarimiz evet eve her gittigimde karsilasiyorum uymamak lazim evet ama yinede keyifli olmustur :)) canakkaleye selamlar bayramda gidemedim ozledim gercekten
Semih Kurtulmus
27/10/2012, 05:08
uymayın :)
ankaraya yazın geldiğimde hiç uymuyorduk dimi makaslarda :D
sedat06DF5649
27/10/2012, 10:13
arabada ailen vs varsa hiç gerek yok yavaş yavaş hızını düşürüp yol vermiycen bayıltacan onu ondan sora az bişey gaza dokunup gidecen gıcıklık değilmi oylelerine bunu yapacaksın ondan sora anlar ne halt yediğini.
Karin ve cocugun arabadayken 190 la yariş mi yaptin yani
sent my new ipad
Uğraşmaya değmez. Daha arife günü 2 araç önümde bi ford makas atim derken ki bomboş yolda aracını kaçırdı bir insignia ya vurdu ikiside pert oldu şükür ki yaralanma vs yok ama iki aileninde bayram tatili zehir oldu ne gerek vardı . Ben bu tarz durumlarda hiç hız kesmeden sol ayakla ufaktan stop lambalarını yakıyorum zaten sonra arkadan lastik sesleri gelmeye başlıyor ;)
Altına araba verilen bi kaç cahil için 4.45 tl den aldığım yakıtı harcamaya kıyamam ben, uymayın bencede onlara
aykut_1914
27/10/2012, 14:35
Altına araba verilen bi kaç cahil için 4.45 tl den aldığım yakıtı harcamaya kıyamam ben, uymayın bencede onlara
aynen :D
emreaktan
28/10/2012, 01:30
Karin ve cocugun arabadayken 190 la yariş mi yaptin yani
sent my new ipad
yok yarışmadım makas filan yok direk gazladım yol vermeden yavaş yavaş kayboldu arkamda dedim ya yol düz ve müsayitti
hiç kaza yapmadın tahminimce... uymayın en güzeli bu...
kaza yapıp hele ki yaralmalı bir kazaya karışırsan karakolda beklerken anca ayıkırsın duruma...
motor delisi
29/10/2012, 02:16
Valla herkes böyle diyor fakat ben hep önümdekine yapışırım alışkanlık oluyor :) selektör yapmam ama yapışırım sonuçta hızlı gidilmiyorsa solda işin ne ? derim he bu bayram buna benzer bi olay yaşadım fakat benımkı çok uçuktu :)
tekirdağdan dönerken puntomla 160 kaptırdım gidiyorum son demlerini yaşıyor motor 170 belki yapmışımdır önumde 2012 a6 baktım tdı yazıyor dedm kesin 2.0 :) yapıştırdım biraz daha kökledim selektör yapmamla herif fena uzadı kala kaldım sol şeritte o uzadı :D haddimizi bilerek yapışmak gerektiğini anladım :)
emrahisilti
29/10/2012, 10:52
Senin gibi yapisanlara freni yapistiriyorum neye ugradiklarini sasiriyolar.herkes senij kadar hizli gitmek zorunda degil usulune gore selektorunu cakarsin yol verir sende gecer gidersin.yol vermiyorsa bile yapisma benim gibi bi rahatsiz cakar freni artik bariyeremi baska yere mi cikarsin allah korusun.
fatihhhh
29/10/2012, 12:06
yolda aşırı hızlı giden herkesi kınıyorum.
onca yaralanmalar, onca kazalar, ölümler oluyor, hiç mi akıllanmıyoruz?
hiç bizim başımıza gelmez mi sanıyoruz?
burda aşırı hız yapmayı, "ders vermek" olarak anlatmış birisi,
bi sürü de kişi marifet miş gibi takdir etmiş.
yazıklar olsun.
fatihhhh
29/10/2012, 12:11
a??r? h?z - Google'da Ara (https://www.google.com.tr/search?q=a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1+h%C4%B1z&hl=tr&prmd=imvnsu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=s0eOUIGfJMyKswaEqYCQAw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=740)
bakın burdakiler sizden daha salak değiller,
görme keskinlikleri, zekaları, refleksleri, arabaları, aşşağı yukarı sizinkilerle aynı.
o an geldi kurtaramadılar.
o an size de gelebilir.
o anda kurtarabilmek için yavaş gitmelisiniz.
hızlı gitmeyide bi **** muş gibi övüp durmayın.
muratx41
29/10/2012, 15:17
a??r? h?z - Google'da Ara (https://www.google.com.tr/search?q=a%C5%9F%C4%B1r%C4%B1+h%C4%B1z&hl=tr&prmd=imvnsu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=s0eOUIGfJMyKswaEqYCQAw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=740)
görme keskinlikleri, zekaları, refleksleri, arabaları, aşşağı yukarı sizinkilerle aynı.
o an size de gelebilir.
seni tebrik ediyorum hızlı gitmeyi marifet sanıyorlar yok aracım onu geçti bunu geçti o hızda vurda bakalım araçdaki beygirler seni kurtarır belki
metalik beyaz
29/10/2012, 16:01
o an size de gelebilir.
helal olsun..
hahaha :) aynısı bnmde başıma geldi hocam yalan yok yol vermek tamamda abartmaya gerek yok =) ben arabamla fiesta çiğneyebiliosam sen neler yapmışsındır =)) aracı genelde eco modda suruyorum easytronic 2000 de vites değişiyo arada sırada ist. trafiğinde kaşınanlar oluo tabi :) aracı manuele alıp ataklayınca şaşırıolar =) e tabi özellikle uzun yolda mumkun oldugunca bu tür dalaşmalara girmemek lazım.. nNihayetinde can taşıosun abi ;)
korhan1482
29/10/2012, 19:03
gecen gun arkada polo takıldı sol seritte ve şehir içine giriyorduk sağımdada kamyon istesemde saga gecemem illa sellektor bi kufur saydım içimden ooo 7 ceddinin kemikleri sızlamıstır. saga girmedim şehir içi demiştim ya ışıkta durduk hep beraber o gıcık oldu bende ona uymadım. az akıllı olmak lazım demi ama .
puntolEVOli
29/10/2012, 20:37
Tamponumun dibinde sellektör yapana bende yol vermiyorum beni strese sokup aceleye getirip yanlış yapmama neden olmasına gerek yok adam gibi yol isteyene hakkıyla yolu açıyorum zaten...
emreaktan
30/10/2012, 01:43
yolda aşırı hızlı giden herkesi kınıyorum.
onca yaralanmalar, onca kazalar, ölümler oluyor, hiç mi akıllanmıyoruz?
hiç bizim başımıza gelmez mi sanıyoruz?
burda aşırı hız yapmayı, "ders vermek" olarak anlatmış birisi,
bi sürü de kişi marifet miş gibi takdir etmiş.
yazıklar olsun.
yok büyütülecek bi durum değildi yol düz ve müsaitti sadece hızlandım ve diğer aracı egale ettim 5 km sonra yine normal hızıma döndüm ona anlatmak istediğim gerekirse bende giderim beni sık boğaz etme demekti ama değişik yerlere çekilmesini istemem durumun
motor delisi
30/10/2012, 10:02
Senin gibi yapisanlara freni yapistiriyorum neye ugradiklarini sasiriyolar.herkes senij kadar hizli gitmek zorunda degil usulune gore selektorunu cakarsin yol verir sende gecer gidersin.yol vermiyorsa bile yapisma benim gibi bi rahatsiz cakar freni artik bariyeremi baska yere mi cikarsin allah korusun.
valla bana biri böyle denk gelse ben bariyere yapışmasamda onu sıkıştırır bariyere sokarım arabamı pert etme pahasına =) leonla patlamışlığım var bu tarz durumda ama karşımdaki fluence kafadan patlamıştı yine olsa yine aynısını yaparım ama o konuda durumlar karışıktı böyle değildi, sonuçta sol şeritten 100 le gitmeye kimsenin hakkı yok orta şeritten ilerler yavaş gitmek isteyen ben arkadan 150 ile geliyosam hızımı kesemem öndekı aracın arkasında oturan aile vs beni ilgilendirmez gerisini o düşünsün mantığı var bende
emrahisilti
30/10/2012, 10:25
valla bana biri böyle denk gelse ben bariyere yapışmasamda onu sıkıştırır bariyere sokarım arabamı pert etme pahasına =) leonla patlamışlığım var bu tarz durumda ama karşımdaki fluence kafadan patlamıştı yine olsa yine aynısını yaparım ama o konuda durumlar karışıktı böyle değildi, sonuçta sol şeritten 100 le gitmeye kimsenin hakkı yok orta şeritten ilerler yavaş gitmek isteyen ben arkadan 150 ile geliyosam hızımı kesemem öndekı aracın arkasında oturan aile vs beni ilgilendirmez gerisini o düşünsün mantığı var bende
Yas 19 mu 20 mi :)
volume23
30/10/2012, 10:40
Yanlış düşünüyorsun sol şeritten daha hızlı gitmek istiyorsan yol istersin vermezse en fazla sağdan geçersin önüne.
Arkadaşlar, sol şerit adı üstünde sollama şerididir.İşgal etmek kural ihlalidir.İşimiz bitince sağa, hızımıza uygun bir şeride geçmeliyiz.Sol şeritte elbetki bizden daha hızlı giden sürücüler olacaktır.O yüzden sollamadan sonra hemen sağa geçmek gerekiyor,
Bu arada aşırı hız yapmayalım tabiki ;)
emrahisilti
30/10/2012, 12:04
Arkadaşlar, sol şerit adı üstünde sollama şerididir.İşgal etmek kural ihlalidir.İşimiz bitince sağa, hızımıza uygun bir şeride geçmeliyiz.Sol şeritte elbetki bizden daha hızlı giden sürücüler olacaktır.O yüzden sollamadan sonra hemen sağa geçmek gerekiyor,
Arda bizim demeknistedigimiz herkes soldan gitsinndegil birbirine yol versin ama aramizda canavarlsr var baksana umrumda olmaz diyor.ama yasinin kucuklugune veriyorum
fotobelit
30/10/2012, 13:02
+++ sonsuz..Bu yorumun ardına artık yorum yapamam..Aynı düşünceyi paylaşıyorum..Bu kapışma çabası nedir insanlarda anlamıyorum..Biri beni sollamış sağlamış hiç umrumda değil,Ben müziğimi açarım seyir keyfini çıkararak giderim..Eğer sol şeritte gidiyorsam başkasının sellektör yapmasına gerek kalmadan yol veririm..Sellektör yapmışsa yapandan mümkünse özür dilerim,çünkü hata bendedir yolunu işgal etmişim hissine kapılırım...
motor delisi
30/10/2012, 14:08
Yanlış düşünüyorsun sol şeritten daha hızlı gitmek istiyorsan yol istersin vermezse en fazla sağdan geçersin önüne.
sol şerit sollamak içindir ben hızlı giderken orta şeritten nıye geçeyim adamı bunu öndekinin düşünmesi lazım kendimi riske atamam tampon tampona uzunları yakarak arkasında yol verene kadar beklerim, he inatlaşırsa uzasın gitsin gidemiyosa sağ kaçsın :)
Arda bizim demeknistedigimiz herkes soldan gitsinndegil birbirine yol versin ama aramizda canavarlsr var baksana umrumda olmaz diyor.ama yasinin kucuklugune veriyorum
Senin demek istediğini ben anladım Emrah, genel olarak yazmıştım,
Neticede sol şeritte gitmek, öndeki aracın dibine kadar girmek, arkandaki araca yol vermemek, öndeki aracın sağından geçmek...bunların hepsi yanlış..
Uyarı: Airbag'lere hiç güvenmeyin,fabrikalar koymak için koyuyor,umurlarında bile değil..açılacağının garantisi yok.Net bu haberlerle dolu..Sürati sevenlere duyurulur.... TIKLA (https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=73972)
+1283
Arkadaki araç daha hızlıysa yol verip kenara çekilecez. Ama memlekette sol şeritte kalma hastalığı var anlayamıyorum.
Sent my iPad 2 using
emreaktan
31/10/2012, 02:23
duble yollarda hız sınırı 110 deyilmi zaten bende 110la gidiyordum
Aracım chipli olduğu halde birisi arkadan tamponuma yapışıp sürekli ışık çakıyosa ben çoğunun aksine kapışmam aniden frene basıp bırakırım, çok başıma gelmiştir bu durumlar anında takip mesafesini 30-40 mt lere çıkarırlar ve hemen şerit değiştirirler, yol istemeninde bir adabı var,
ama şehir dışında ALLAH ne verdiyse arada bir aracın limitlerini bi yoklarım :)
fotobelit
31/10/2012, 13:06
duble yollarda hız sınırı 110 deyilmi zaten bende 110la gidiyordum
Hız sınırı evet resmi olarak 110 ama 50 olan yerlerdede kim 50 ile gidiyor merak ettim..Bu aslında(soldan yol verme olayı)Uzun vadede bizim yararımıza olan bir durum..Solu önüne gelen 110 da kulansa,o trafiğin halini düşünemiyorum..Hızlı gelene yol ver gitsin yol açık kalır...Önemli olan duble yolda sağdan veya ortadan giderken sellektör yapmasınlar,benim sinir oldugum durum bu..Hızlıysan geç sola git..Orta şeritte adamların sellektörü resmen küfür gibi geliyor bana..
Arda abi sana sonuna kadar katılıyorum.. fakat bir şeyi kabul etmek gerekir.. Sadece sol şeridin değil emniyet şeridinin dahi gelişi güzel işgal edildiği bir ülkede yaşıyoruz.. Kültür seviyesi ve bilgi birikimi kulaktan dolma bilgilere dayalı olan saygısını kaybetmiş bir toplum olmaya devam ettiğimiz sürece, sol şeride aniden, gereksizce, aynasına bakmadan girende, solu işgal edende, tampon tampon a giden de, öndekinin şoförlük derecesini(acemi,usta) bilemeden onu panikleticek şekilde yüksek hızlarda tamponuna yanaşanda, arkasına yanaşana kaza yapsın diye fren e basan da çok olur maalesef.. Bakış açımızı değiştirmeli ve kendimizi geliştirmeliyiz.. ama nerde.. hep ben haklıyım modeliyiz.. daha pek çok şey söylerimde susmayı tercih ediyorum.. hepinizden ricam trafikte ve normal hayatta karşınızdaki insana olan saygınızı kaybetmeyin.. Siz kendinizi haklı görmeniz gerçekten haklı olduğunuz anlamına gelmez..
Arda abi sana sonuna kadar katılıyorum.. fakat bir şeyi kabul etmek gerekir.. Sadece sol şeridin değil emniyet şeridinin dahi gelişi güzel işgal edildiği bir ülkede yaşıyoruz.. Kültür seviyesi ve bilgi birikimi kulaktan dolma bilgilere dayalı olan saygısını kaybetmiş bir toplum olmaya devam ettiğimiz sürece, sol şeride aniden, gereksizce, aynasına bakmadan girende, solu işgal edende, tampon tampon a giden de, öndekinin şoförlük derecesini(acemi,usta) bilemeden onu panikleticek şekilde yüksek hızlarda tamponuna yanaşanda, arkasına yanaşana kaza yapsın diye fren e basan da çok olur maalesef.. Bakış açımızı değiştirmeli ve kendimizi geliştirmeliyiz.. ama nerde.. hep ben haklıyım modeliyiz.. daha pek çok şey söylerimde susmayı tercih ediyorum.. hepinizden ricam trafikte ve normal hayatta karşınızdaki insana olan saygınızı kaybetmeyin.. Siz kendinizi haklı görmeniz gerçekten haklı olduğunuz anlamına gelmez..
Haklısın tabiki Aytuğ, konu sol şerit olunca buna değindim ben sadece.Yoksa dediğin gibi trafikte kurallara uyan, eğetimli ve kültürlü kişilerin sayısı az maalesef.Trafikte herkes ama herkes kendini haklı görüyor.Haksız da olabileceğimiz gerçeğini farkedip bir özür dilense trafikteki sorunların neredeyse tamamı kendiliğinden yok olur...
motor delisi
01/11/2012, 09:44
Aracım chipli olduğu halde birisi arkadan tamponuma yapışıp sürekli ışık çakıyosa ben çoğunun aksine kapışmam aniden frene basıp bırakırım, çok başıma gelmiştir bu durumlar anında takip mesafesini 30-40 mt lere çıkarırlar ve hemen şerit değiştirirler, yol istemeninde bir adabı var,
ama şehir dışında ALLAH ne verdiyse arada bir aracın limitlerini bi yoklarım :)
Sol şeridi boşa ihlal edip arkanızdakini kaza yapmasına sebep olabilirsiniz. Bu olay şirket aracım meganelayken oldu hemde bi gp ye yaptım siyah renkti ümraniye yolunda ***** frene bastı ilerde yakaladım bunu bariyere bir sıkıştırdım 3 defa bi sağ sola gitti burnu camdanda el hareketi yaptım ilerde yavaş gittim gözüme çarpmadı yine olsa yine yaparım hatta dursa sağda köşede bagajda herzaman sopam vardır kapıp saldırırm arabasına, bu olaya çok kıl olurum :)) motorum varken az ayna kırmadım eldivenimle. :)
rafetkurt
01/11/2012, 11:13
Sol şeridi boşa ihlal edip arkanızdakini kaza yapmasına sebep olabilirsiniz. Bu olay şirket aracım meganelayken oldu hemde bi gp ye yaptım siyah renkti ümraniye yolunda ***** frene bastı ilerde yakaladım bunu bariyere bir sıkıştırdım 3 defa bi sağ sola gitti burnu camdanda el hareketi yaptım ilerde yavaş gittim gözüme çarpmadı yine olsa yine yaparım hatta dursa sağda köşede bagajda herzaman sopam vardır kapıp saldırırm arabasına, bu olaya çok kıl olurum :)) motorum varken az ayna kırmadım eldivenimle. :)
adam makinayı çıkarırsa sopa ne işe yarar gerek yok ustalar böyle şeylere...
sakin geç orta şerite 90 km hızla aç müziğini yak sigaranı arabadan zevk al salla amele çok piyasada 5 bin nakiti olan araba sahibi olursa normaldir bunlar...
:gun_band: :shuriken:
Kavga dövüş işlerine ne kadar meraklıyız arkadaşlar ya. Aklı başında genç adamlara yakışmıyor bu tarz şeyler bence. Hadi sen adama saldırdın sopayla, adam belinden tabancasını çıkartıp 2 tane sıksa ağzının ortası ne olacak? Memlekette psikopattan, itten uğursuzdan bol ne var...
Biraz sakin ve sağduyulu olmakta fayda var :)
Trafikte her hata yapana uyarsak akşam evimize gidemeyiz...
fotobelit
01/11/2012, 13:11
2 gün önce aklı sıra makas yapan bir golf vardı otobanda,Sol şeritten gidiyoruz aracı abim kulanıyor bu arada,bu beyaz golf sol şeritte normal giderken birden sinyalsiz ve aniden önümüze kırdı içindede 2 teyze biri annesi biride anaannesi büyük ihtimalle..Ani bir firen ve hafif solla bariyerlere çarpmadan kurtardık allahtan,tabi abim çok sinirlendi dünya sellektör sonra yanlarına gitti inanırmısınız içindeki o teyzeler ağzımı bozmak istemiyorum,pişkin pişikin bakıp gülüyorlar gerçekten şaka gibi..Abime ya boş ver dememe rahmen önlerine öyle bir girdi birde fren yandaki araca çarpıyorlardı az kalsın sonra baktık yüzleri bembeyaz abim hala durmuyor yok ben bunlara kaza yaptırmadan durmam diyor..Düşünüyorum.hak ettilermi?ettiler aslında ama elimize ne geçicek,zarardan başka birşey değil..Zar zor ikna ettim abimi..İyikide etmişim..İşin özü o an için sinirle en mantıklı olanın karşımızdakine zarar vermek oldugunu düşünüyoruz veya karşılık vermek..Ama bir süre sonra sinirimiz geçince iyiki yapmadım diyorsunuz...İşte bunu ilkinde demek gerekiyor..Sonuçta Öfke ile kalkan zarar ile oturuyor..Karşımızdakininde bir evladı,anası babası ve sevenleri oldugunu unutmayalım..Nekadar o teyzelere gıcık olsamda zarar görmesini istemedim..