PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Valiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında halkın kutlama yapmasını yasakladı!!!

ekartoo
23/10/2012, 15:04
Ankara Valiliği (pardon işgal kuvvetleri valiliği mi demeliydim yoksa) Başkent'teki 29 Ekim yürüyüşünün yasal olmadığı gerekçesiyle engelleneceğini duyurdu. Yürüyüşe katılacak olan Cumhuriyet'e, Atatürk'e, demokrasiye ve lığa yürekten bağlı insanları tutuklayacaklar mı buna göre?

29 Ekim'e Başkent'te yasak, İstanbul'da bayrak gerginliği - Hürriyet GÜNDEM (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/21755621.asp)

krm1983
23/10/2012, 15:05
Ankara' da olsam kesinlikle katılırıdım şu dönemde çok anlamlı.

Sent my iPad 2 using

xyL
23/10/2012, 15:06
Evet bende okudum bu haberi hala kendime gelebilmiş değilim söyleyecek bir şey bulamıyorum.

ekartoo
23/10/2012, 15:15
Evet bende okudum bu haberi hala kendime gelebilmiş değilim söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Yasal işlem yapılmalı bence de ama yönetimin şeklinin anayasada hala Cumhuriyet olduğu bir ülkede halkın sivil olarak Cumhuriyet'i kutlamasını yasaklayan vali hakkında yasal işlem yapılması gerekmektedir. Ama ne yazık ki kağıt üzerinde yönetim şeklimiz Cumhuriyet olup, gizli ya da açık uygulamalarda monarşi ile yönetilmekteyiz.

erosistanbul
23/10/2012, 15:17
bu sefer büyük ağanın neresi ağrıyacak acaba. merak ediyorum.

köşkte kutlama varmı acaba bilen varmı.?

ametist
23/10/2012, 15:18
ya siz okuduğunuzu anlammışsınız, ya da art niyetlisiniz.
bayram kutlamak başka şeydir, bayramı bahane ederek gösteri ve propaganda yapmaya çalışmak başka.... nitekim valilik kutlamaların nerede nasıl yapılacağnı da anlatmış yazıda...
valilik halkın kutlama yapmasını yasakladığı başlığını/yalanını atanı bu memleketi bölmeye çalıştığı için şiddetle ve esefle kınıyorum. inşallah bu 28 şubat kalıntıları layığını tez zamanda en şiddetli biçimde bulur.

ekartoo
23/10/2012, 15:23
bayram kutlamak başka şeydir, bayramı bahane ederek gösteri ve propaganda yapmaya çalışmak başka.... nitekim valilik kutlamaların nerede nasıl yapılacağnı da anlatmış yazıda...
valilik halkın kutlama yapmasını yasakladığı başlığını/yalanını atanı bu memleketi bölmeye çalıştığı için şiddetle ve esefle kınıyorum. inşallah bu 28 şubat kalıntıları layığını tez zamanda en şiddetli biçimde bulur.

Hiçbir derneğe, kuruma, partiye üye olmayan sade bir vatandaşım. Gidip niye gösteri yapayım sevgili arkadaşım. Cumhuriyet bayramında elime bayrağımı alıp istediğim yerde yürüyüş yaparım. Valiye mi soracağım??? Siyasal parti mitingi mi yapıyorum?

Bi de Ulus'taki 1.TBMM'nin önemini biliyor musunuz?

krm1983
23/10/2012, 15:38
Hiçbir derneğe, kuruma, partiye üye olmayan sade bir vatandaşım. Gidip niye gösteri yapayım sevgili arkadaşım. Cumhuriyet bayramında elime bayrağımı alıp istediğim yerde yürüyüş yaparım. Valiye mi soracağım??? Siyasal parti mitingi mi yapıyorum?

+1283
Acaba korku insanların biraraya gelmesinden mi kaynaklı

Sent my iPad 2 using

celenlee
23/10/2012, 15:47

Zaten her sene belirtilen yerlerde yapılmıyor mu toplu kutlamalar?
Problem edilen şey tam olarak ne o zaman?

Bu sene değişiklik mi yapılmış, iptal mi edilmiş?

ametist
23/10/2012, 16:16

sevgili arkadaşım, eline bayrak alıp da kutlama yapana kimsenin bir şey dediği yok.. ben de öğrencilerimi alıp kutlama programlarına katılacağım, akşam fener alayına çıkacağım. şimdiden bayrağımı astım evimin camına, yok bunda bir sıkıntı... ama bazı çevrelerin sırf provokasyon amaçlı "eylemlere" kalkışmasını ve bunları legalize etmek için başına yüce önder Atatürk'ün adını eklemesi ya da herkesin cumhuriyetini kendilerininmiş gibi kullanmaya çalışmasını hoş görecek değilim. maksat cumhuriyet kutlamak değil ki

Zaten her sene belirtilen yerlerde yapılmıyor mu toplu kutlamalar?
Problem edilen şey tam olarak ne o zaman?

Bu sene değişiklik mi yapılmış, iptal mi edilmiş?

birileri miting yapmak, siyasi amaçla gösteri yapmak istiyor ve cumhuriyet bayramını bahane ediyor, izin verilmeyince de vaveyla kopuyor. çok gördüğümüz bir oyun işte...

Ziyaretçi049
23/10/2012, 16:29
Durmak yok yola devam,
Hedef 2023,
Teşekkürler %57...

LeoN48
23/10/2012, 17:41
kedidir beyler, uykuya devam edelim..

Hadi İzmir'de de yasaklayın, yasaklayın da 30 Ağustos'daki gibi kepaze olmamak için tükürdüğünüzü yalayın yine..

SteinGP
23/10/2012, 17:49
yasaklamak iyidir, yasak olan her zaman daha keyiflidir, yasaklamaya devam, hayatın zevki en çok böyle ucuz ve çapsız yasakları delerken çıkıyor :)

aykut_1914
24/10/2012, 01:10
Haydi bakalım Ankaralılar, güveniyoruz sizlere. Yaşayın gururunuzu bayraklarımızla.

Biz ki üniversitelerimizde bile "29 Ekimin tatil olucagını düşünemedim çocuklar,vizemiz 1 hafta ertelensin o zaman." sözleriyle savunma yapan akademisyenlerin bulunduğu bir ülke haline geldik.

Ama BİZ varken, bu kadar kolay teslim olmayacağız. Ankarada olsam bayrağımla inadına orda olurdum.

kedidir beyler, uykuya devam edelim..

Hadi İzmir'de de yasaklayın, yasaklayın da 30 Ağustos'daki gibi kepaze olmamak için tükürdüğünüzü yalayın yine..

çooook zor abi,çoook :)

emreaktan
24/10/2012, 01:23
ince ince giriyolar bulandırma denizi uyandırma.... hesabı minarenin kılıfı belli ulan 29 ekim diye kime molotof atıcaz nevruz mu bu 1 mayısmı ulusal bayram işte çocuklar şiir okur askeri geçit 12 de bitiyo zaten 35 yaşındayım 29 ekim de hiç bi taşkın lık görmedim sadece lisede bayram sırasın da kız medsleğin yanına gelince manita kavgası ederdik ama herhalde provakasyona filan girmiyodur bu

BaranSelo
24/10/2012, 01:28
İster tutuklasın ister çeksin vursun (Sıkıyorsa). Davul zurnayla terörist ağırlayan zihniyet veya onun yandaşları benim cumhuriyet yürüyüşümü engellemeye çalışıyor, aklım mantığım almıyor bu geldiğimiz noktayı. Hangi hakla hangi cesaretle bunu yapabiliyorlar gerçekten anlayamıyorum. İnsanın resmen damarına basıyorlar.

emrgnc
24/10/2012, 01:35
valilik halkın kutlama yapmasını yasakladığı başlığını/yalanını atanı bu memleketi bölmeye çalıştığı için şiddetle ve esefle kınıyorum.
+1

miskofalez
24/10/2012, 01:59
Yönetim şekli Cumhuriyet olan bir ülkede Cumhuriyet lehine olan hiçbir kutlama propaganda veya gösteri değildir ....

fatih5533
24/10/2012, 02:17
Cumhuriyeti kutlamak yasak ... Böyle bir piskopatca birşey olabilirmi...

ZAK1980
24/10/2012, 02:47
29 Ekımde I.Meclisteyim arkadaslar forumdan da katılan varsa bulusalım beraber katılalım.
Ankara'nın kalbınde kızılayda muhalifmi terorıstmı ne oldugu tam bellı olmayan Surıyelılere izin veren valılık Benım var oluş bayramımı Cumhurıyetımın bayramını kutlamamı hangı mantıkla engeller.
Guvenliği saglayamıyorlarmıs sağmayı ver Bayrama gıdıyoruz savasa degıl,Bayrağımızı,Marşımızı okuyup Atamızıda ziyarete gitmek için güvenliğe gerek yok.
Olay tamamıyle siyasıdır en basından berı sıyası irade engellemeye çalışmıstır ,engellemeye çalışan sıyası ırade varsa bu engellemeye karsı cıkan sıyası iradede olacaktır.
Atatürk'ü unutturma politıkası önce devlet kurumlarında Atatürk'ün resimleri indırıldı,sonra ilk okul kitaplarından cıkarıldı,gecenlerdede İzmirin kurtulusunda Bayrak krızı cıkardılar şimdide Ankara .
Birileri gibi Mehmetçiğin katillerini barındıran Barzaniyi ayakta alkışlayıp ''Senınle Gurur Duyuyoruz'' demeye gitmiyoruz.
Babamızın belli olmasına,Özgür Yaşamamızın,Camiide namaz kılmamızın,Gönderdeki Ayyıldızlı bayrağımızın dalgalanmasının yegane sebebi olan Cumhuriyeti ve bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Ziyaret edip ruhuna fatiha okuyup şükramımızı sunmaya gidiyoruz.
Bu engelemeler sayesınde katılmayanlar bıle katılacaktır,sayı 50 bın kısı oldugunda 15 bın kısılık polısmı engelleyecek bu mılletı.
Amerıkanın mıllı bayramına ızın veren zıhnıyet benım Var olus bayramıma karısmasın bır zahmet.

Bu arada yasal olarak bnır sıkıntı olmayacagı konusuluyor hatta İstanbul Barosunun web sayfasındakı ilgilendirme;
ANKARA VALİLİĞİNİN CUMHURİYET KUTLAMALARINI YASAKLAMA KARARI HUKUKA AYKIRIDIR, HALKIN CUMHURİYETİ KUTLAMASI YASAKLANAMAZ !

https://www.istanbulbarosu.org.tr/Images/Haber/666666fd.jpgBasına yansıyan haberlere göre Ankara Valiliği, 29 Ekim yürüyüş ve kutlamasının yasal olmadığı gerekçesiyle engelleneceğini duyurmuştur. Valilikçe yapılan açıklamada kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istenildiği, yapılmak istenen yürüyüş ve kutlamanın 2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa aykırı olduğu, kanunsuz eylemin güvenlik güçlerince engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı ifade edilmektedir.
Öncelikle belirtmek gerekir ki 29 Ekim 2012 günü Ankara’da yapılacağı ifade edilen buluşma, 2911 Sayılı Kanun kapsamına giren bir toplantı ve gösteri yürüyüşü değildir. Nitekim anılan Kanunun 2.maddesine göre Toplantı; belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için gerçek ve tüzelkişiler tarafından bu Kanun çerçevesinde düzenlenen açık ve kapalı yer toplantılarını, Gösteri yürüyüşü ise; belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için gerçek ve tüzelkişiler tarafından bu Kanun çerçevesinde düzenlenen yürüyüşleri ifade etmektedir. Oysa gerçekleştirilecek olan buluşma Kanundan açıkça anlaşılacağı üzere 2911 Sayılı Kanun kapsamında bir toplantı yahut gösteri yürüyüşü olmayıp, 89 yıllık bir geleneğe dayanan Cumhuriyet kutlaması, töreni, şenliğidir.
Kaldı ki, anılan Kanunun 4.maddesinde, “istisnalar” başlığı altındamaddede belirtilen toplantı ve faaliyetlerin 2911 Sayılı kanunun hükümlerine tabi bulunmadığı açıkça belirtilmektedir. Maddenin (b) bendindeKanunlara uymak, kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı, tören, şenlik, karşılama ve uğurlamalar’ın bu Kanun kapsamında olmadığı yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde belirtilmektedir. Cumhuriyet kutlamalarının 89 yıllık bir gelenek kapsamında yapılan tören ve şenlik olduğu tartışmasızdır. Nihayet her durumda 2911 sayılı Kanunun 3.maddesine göre “Herkes, önceden izin almaksızın, bu Kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir”.
Bu Kanuni düzenlemeler dikkate alındığında, yasaklama kararının kanuni bir dayanağı ve makul/meşru bir sebep ve gerekçesinin bulunmadığı, dolayısıyla kararın kanuna, hukuka aykırı olduğu açıkça görülmektedir.
Emperyalizme karşı Türk Ulusunun yazdığı bir destan, ulusal varlığımızın ve bütünlüğümüzün harcı, olan Cumhuriyetimizin kitlesel bir coşku içerisinde kutlanmasının bu şekilde yasaklanması geldiğimiz noktayı göstermekte, acı ve üzüntü vermektedir. Tarih ve toplumsal vicdan bu konuda gerekli yargıyı her zaman olduğu gibi verecektir. Ne yazıktır ki Ulu Önder Atatürk’ün, Cumhuriyetin kurucu ilke ve değerlerinin toplumsal bellekten silinmesi yönündeki çabalar hız kazanmıştır.
Bilinmelidir ki, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi bu toplumun yüreğine, belleğine kanun veya kararlarla konulmadığı gibi bu şekilde de silinemez, Türk mucizesi Cumhuriyetin kutlanmasını da hiçbir güç engelleyemez.
Bu vesile ile İstanbul Barosu olarak bir kez daha ve güçlü bir şekilde Cumhuriyetin kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini, üniter devleti, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunma ve koruma kararlılığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.
İSTANBUL BAROSU

Kaynak:
https://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=7423

cihankardes
24/10/2012, 03:01

Ametist kardeş şu 28 şubat ile ilgili yazdığın şeylerle ilgili düşüncelerimi yazsam forum kapanır :)

Valiliğin lütfettiği bayram falan umrumda değil.

Keşke doğru tarafta olsaymışsın. Allah doğrudan ayırmasın.

ekartoo
24/10/2012, 21:24
Yönetim şekli Cumhuriyet olan bir ülkede Cumhuriyet lehine olan hiçbir kutlama propaganda veya gösteri değildir ....

Bu yorumun altına imzamı on binlerce defa atarım.

Valiliğin yaptığı açıklamanın 1.dünya savaşındaki itilaf devletlerinin uygulamalarından ne farkı var? Sanki Türkiye Cumhuriyetinin değil de işgal kuvvetleri hükümetinin valisi.

ZAK1980
29/10/2012, 00:57
Ankaraya 29 Ekim için gelen otobüsler bulundukları illerden cıkısları yasaklanmıs ve gelemıyorlarmıs.
Osmanlı zamanında itilaf devletlerının yaptıgından bır farkı yok AKP Cumhuriyet bayramı bu denlımı Korkuttu sizi ne yapacagınızı sasırdınız ıyıcene Türk askerının katılı Barzanıyı ayakta Alkıslamak ve gurur duymak ıcın Ankaraya gelenlerı nıye engellemedınız bu kadar cabayı bırazda teror ıcın harcayında askerımız,polısımız sehıt,gazı olmasın.
İnadına yarın I.Meclisteyim varmı daha ötesi

SteinGP
29/10/2012, 01:12
şimdi korkudan uyuyamıyorlardır bu arkadaşlar, baksanıza otobüs kovalıyorlarmış :) görenininiz var mı bilmiyorum bugün tenis uvasının kupa töreninde seyirciden kalayı alınca bi tanesi ince ince uzadı, öteki de yuh sesini bastırmak için avazı çıktığı kadar bağırdı. eh tabi her yerede kamyon kamyon şakşakçı taşıyamayınca böyle şeyler olabiliyor :)

miskofalez
29/10/2012, 02:07
Çağlayan Cumhuriyet Mitingi 10. Yıl Marşı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DiwW47ELixc)

ben burdaydım :)

EvoKoray
29/10/2012, 02:53
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/578989_10151227127157375_1956580506_n.jpg

şuan İzmir de olmak vardı yarın Ankara,Bursa da böyle olucak kimse engel olamaz

aykut_1914
29/10/2012, 03:34
İzmir can dır :)
Sabah bdp lilerin saçma eylemi engellendi. Az önce bi kortej gerçekleşti :)

o değilde istanbulda yaşayan bir arkadaşımdan çok çirkin bir mesaj aldım gerçekliği nedir? Ankaraya giden otobüsleri polis teker teker durdurup indiriyormuş aşağıya?

aykut_1914
29/10/2012, 03:40
şu resimde olayı dogruluyor,bu rezilliktir.

https://d1210.hizliresim.com/12/x/fdf1g.jpg (https://bit.ly/c25MCx)

İzmirde otogarda ankara yolcuları oturma eylemine başlamış :D

SteinGP
29/10/2012, 03:54
alt tarafı bir CUMHURİYET BAYRAMI. Bu kadar korkmayın ya :)

Ziyaretci031
29/10/2012, 03:59
29 Ekımde I.Meclisteyim arkadaslar forumdan da katılan varsa bulusalım beraber katılalım.
Ankara'nın kalbınde kızılayda muhalifmi terorıstmı ne oldugu tam bellı olmayan Surıyelılere izin veren valılık Benım var oluş bayramımı Cumhurıyetımın bayramını kutlamamı hangı mantıkla engeller.
Guvenliği saglayamıyorlarmıs sağmayı ver Bayrama gıdıyoruz savasa degıl,Bayrağımızı,Marşımızı okuyup Atamızıda ziyarete gitmek için güvenliğe gerek yok.
Olay tamamıyle siyasıdır en basından berı sıyası irade engellemeye çalışmıstır ,engellemeye çalışan sıyası ırade varsa bu engellemeye karsı cıkan sıyası iradede olacaktır.
Atatürk'ü unutturma politıkası önce devlet kurumlarında Atatürk'ün resimleri indırıldı,sonra ilk okul kitaplarından cıkarıldı,gecenlerdede İzmirin kurtulusunda Bayrak krızı cıkardılar şimdide Ankara .
Birileri gibi Mehmetçiğin katillerini barındıran Barzaniyi ayakta alkışlayıp ''Senınle Gurur Duyuyoruz'' demeye gitmiyoruz.
Babamızın belli olmasına,Özgür Yaşamamızın,Camiide namaz kılmamızın,Gönderdeki Ayyıldızlı bayrağımızın dalgalanmasının yegane sebebi olan Cumhuriyeti ve bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Ziyaret edip ruhuna fatiha okuyup şükramımızı sunmaya gidiyoruz.
Bu engelemeler sayesınde katılmayanlar bıle katılacaktır,sayı 50 bın kısı oldugunda 15 bın kısılık polısmı engelleyecek bu mılletı.
Amerıkanın mıllı bayramına ızın veren zıhnıyet benım Var olus bayramıma karısmasın bır zahmet.

Bu arada yasal olarak bnır sıkıntı olmayacagı konusuluyor hatta İstanbul Barosunun web sayfasındakı ilgilendirme;
ANKARA VALİLİĞİNİN CUMHURİYET KUTLAMALARINI YASAKLAMA KARARI HUKUKA AYKIRIDIR, HALKIN CUMHURİYETİ KUTLAMASI YASAKLANAMAZ !

https://www.istanbulbarosu.org.tr/Images/Haber/666666fd.jpgBasına yansıyan haberlere göre Ankara Valiliği, 29 Ekim yürüyüş ve kutlamasının yasal olmadığı gerekçesiyle engelleneceğini duyurmuştur. Valilikçe yapılan açıklamada kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmek istenildiği, yapılmak istenen yürüyüş ve kutlamanın 2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa aykırı olduğu, kanunsuz eylemin güvenlik güçlerince engelleneceği ve eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı ifade edilmektedir.
Öncelikle belirtmek gerekir ki 29 Ekim 2012 günü Ankara’da yapılacağı ifade edilen buluşma, 2911 Sayılı Kanun kapsamına giren bir toplantı ve gösteri yürüyüşü değildir. Nitekim anılan Kanunun 2.maddesine göre Toplantı; belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için gerçek ve tüzelkişiler tarafından bu Kanun çerçevesinde düzenlenen açık ve kapalı yer toplantılarını, Gösteri yürüyüşü ise; belirli konular üzerinde halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek için gerçek ve tüzelkişiler tarafından bu Kanun çerçevesinde düzenlenen yürüyüşleri ifade etmektedir. Oysa gerçekleştirilecek olan buluşma Kanundan açıkça anlaşılacağı üzere 2911 Sayılı Kanun kapsamında bir toplantı yahut gösteri yürüyüşü olmayıp, 89 yıllık bir geleneğe dayanan Cumhuriyet kutlaması, töreni, şenliğidir.
Kaldı ki, anılan Kanunun 4.maddesinde, “istisnalar” başlığı altındamaddede belirtilen toplantı ve faaliyetlerin 2911 Sayılı kanunun hükümlerine tabi bulunmadığı açıkça belirtilmektedir. Maddenin (b) bendindeKanunlara uymak, kendi kural ve sınırları içinde kalmak şartıyla kanun veya gelenek ve göreneklere göre yapılacak toplantı, tören, şenlik, karşılama ve uğurlamalar’ın bu Kanun kapsamında olmadığı yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde belirtilmektedir. Cumhuriyet kutlamalarının 89 yıllık bir gelenek kapsamında yapılan tören ve şenlik olduğu tartışmasızdır. Nihayet her durumda 2911 sayılı Kanunun 3.maddesine göre “Herkes, önceden izin almaksızın, bu Kanun hükümlerine göre silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir”.
Bu Kanuni düzenlemeler dikkate alındığında, yasaklama kararının kanuni bir dayanağı ve makul/meşru bir sebep ve gerekçesinin bulunmadığı, dolayısıyla kararın kanuna, hukuka aykırı olduğu açıkça görülmektedir.
Emperyalizme karşı Türk Ulusunun yazdığı bir destan, ulusal varlığımızın ve bütünlüğümüzün harcı, olan Cumhuriyetimizin kitlesel bir coşku içerisinde kutlanmasının bu şekilde yasaklanması geldiğimiz noktayı göstermekte, acı ve üzüntü vermektedir. Tarih ve toplumsal vicdan bu konuda gerekli yargıyı her zaman olduğu gibi verecektir. Ne yazıktır ki Ulu Önder Atatürk’ün, Cumhuriyetin kurucu ilke ve değerlerinin toplumsal bellekten silinmesi yönündeki çabalar hız kazanmıştır.
Bilinmelidir ki, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi bu toplumun yüreğine, belleğine kanun veya kararlarla konulmadığı gibi bu şekilde de silinemez, Türk mucizesi Cumhuriyetin kutlanmasını da hiçbir güç engelleyemez.
Bu vesile ile İstanbul Barosu olarak bir kez daha ve güçlü bir şekilde Cumhuriyetin kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini, üniter devleti, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunma ve koruma kararlılığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.
İSTANBUL BAROSU

Kaynak:
?stanbul Barosu (https://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=7423)

Mualifmi? Teröristmi? Derken suriyeliler için anlayamadım genel bi söylentimi yoksa onu çözemedim.:@

ZAK1980
29/10/2012, 04:29
Mualifmi? Teröristmi? Derken suriyeliler için anlayamadım genel bi söylentimi yoksa onu çözemedim.:@
Kımıne gore Surıyelı Muhalıfler,kımıne gorede Surıyelı Muhalıf adı altında Surıyelı Terorıstler ne oldukları bellı degıl ısın gercegı havada ucusan laflar sadece.Ama su gercek 300 mılyon usd harcandı bu gereksızlere halen polıse tas atıyorlar ondan memnun degılız bundan degılız dıye defolup gıtsınler kendı ulkelerıne bunların yuzunden dunyanın parası cıktı devletın kasasından

ZAK1980
29/10/2012, 04:32
akp nın ödu kopmus anlasılan herhalde bu gecede uyuyamazlar tüm ıllerde Ankara otobuslerının kalkmasına ızın verılmıyormus Ankara yeter artar yeterkı katılım cok olsun hazımsızlar gorsun Cumhurıyet Kutlaması nasıl olurmus

Ziyaretci031
29/10/2012, 09:54
Kımıne gore Surıyelı Muhalıfler,kımıne gorede Surıyelı Muhalıf adı altında Surıyelı Terorıstler ne oldukları bellı degıl ısın gercegı havada ucusan laflar sadece.Ama su gercek 300 mılyon usd harcandı bu gereksızlere halen polıse tas atıyorlar ondan memnun degılız bundan degılız dıye defolup gıtsınler kendı ulkelerıne bunların yuzunden dunyanın parası cıktı devletın kasasından

Yok yok baskan sen genede ağır konuşma genelini kapsama derim.

GP COSKUN
29/10/2012, 10:24
yönetim şekli cumhuriyet olan bir ülkede cumhuriyet lehine olan hiçbir kutlama propaganda veya gösteri değildir ....

ağzına sağlık arkadaşım

Semih Kurtulmus
29/10/2012, 11:42
bunların hepsini asmak lazım.

yolcu27
29/10/2012, 18:50
bütün illerde durum içler açısı. yaklaşık 250 otobüs il dışına bırakılmadı yada ankara dan içeriye alınmadı. gece 22:00 da gaziantep ten yola çıktık haydi hakkımıza hayırlısı derken 15 dk sonra panzerlerle çevik kuvvetlerle otobüslerimiz çevrildi. 3 saatlik bir uğraş sonucunda da Ankara daki büyük Seferberlik yürüyüşüne katılmamız engellendi. Böyle bir devlette ne cumhuriyetten bahsedebilirsin ne de demokrasiden. alalen bizlerin seyahat özgürlüğü engellenmiştir ve bu emri veren genelge çıkartan da iç işleri bakanımızdır. Devlet kendi elleriyle kendi yasasını çiğniyor. Cumhuriyet bayramını kurtaran o biber gazını yiyen, o tazyikli suyun karşısında direnen tüm katılımcıları göz yaşlarıyla izledik helal olsun sizlere. iyi ki varsınız iyi ki varız..

SteinGP
29/10/2012, 19:21
Yasaklandı da ne oldu? İsteyen istediğini istediği yerde yaptı. Acı biber bulamaz olduk maşallah hepsini gaz yapıyorlar :) O gazlar midelerini şişirmiştir bugün heralde, bi soda ısmarlayalım..

swimmer_tr
29/10/2012, 19:40
Şu an yurt dışında yaşadığım için gidemedim ancak ailem oradaydı. Annem emekli öğretmen babam emekli subay, hiçbir partiyle ya da siyasi örgütle bağlantıları yok abim deseniz üniversite öğrencisi onun da siyasi örgütlerle işi olmaz. İkisi 47-48 yaşında biri 23 yaşında bu 3 kişi kendi ülkelerinin kuruluşunu cumhuriyetin ilanını kutlamak isterken polis tarafından şiddete mağruz kalıp biber gazı solumak zorunda bırakılıyorsa, hiç kimse çıkıp da şöyle demokratiğiz böyle ileri demokrasimiz var demesin. Hatta demokrasi var bile demesin ... Orada benim ailem gibi yüzlerce binlerce insan vardı hepsi aynı muameleye mağruz kaldı bu insanlar mı her mitingde cam çerçeve ne bulursa zarar veren bu insanlar mı terör eylemi yapan bu insanlar mı motolov kokteyli fırlatan polis arabalarını yakan memurları askerleri şehit eden ? Gidin allah aşkına ya ! Ben babamın bu ülke için nerelere gittiğini neler yaptığını biliyorum ! Ben ailemin bu ülke için neler çektiğini biliyorum ! Ben kendimin neler çektiğini biliyorum Doğu'da Güneydoğu'da sırf babam asker olduğu için ! Yapmayın etmeyin bu mu karşılığı ? Alın devletinizi de yönetiminizi de ne haliniz varsa görün ben artık bu ülke için hiç bir şey yapmam taa ki düzelene kadar Atatürk'ün ilkelerine sadık demokratik bir ülke olana kadar ... Elektrik-Elektronik Müh. okuyorum buyrun size beyin göçünün sebeplerinden biri ... Yazık çok yazık 18 yıl içinde yaşadığım göğüs gerdiğim her şeye yazık ...

Sağlıcakla kalın, eğer mümkünse bu ülkede ...

ozay06
29/10/2012, 19:55

İnşallah haburda teröristleri bayram havasında karşılayıp ayaklarına gidenleri, bu olaya tarihi fırsat diyenleri, teröristleri karşılayıp güvenliklerini sağlayan polislerin Ankarada Türk bayrağı açanlara tekme atmasını sağlayanların tez zamanda en şiddetli biçimde karşılıkları bulmalarını diliyorum

krm1983
29/10/2012, 22:38
Engelleyemediler. Cumhur bayramını kutladı.

Sent my iPad 2 using

servt
29/10/2012, 23:28
inşallah ülkeyi satan , cumhuriyet bayramını kutlatmayan , elinde bayrakla bayram kutlamak isteyenleri döven ama barzaniyle gurur duyan , her lafın başına 28 şubatı koyan, 2-3 mehmet öldü diye meclis toplamam diyen senin gibilerde layığını şiddetli bulur. yarın bdp lilerin ölüm orucuna destek yürüyüşü var görecem sizin zihniyet ne diyecek o vatandaşını döven tetikçiler onlara nasıl eskortluk edecek.

SteinGP
29/10/2012, 23:37
arkadaşlar karşılıklı tartışmaya girmeyelim. Cumhuriyet birlikle ayakta kalır, birliğimizi bütünlüğümüzü bozmak zaten bugünlerin en moda alçaklığı. lütfen bari biz bunu yapmayalım...

Ziyaretci040
29/10/2012, 23:39
Öncelikle hepimizin kutlu olsun arkadaşlar.

Sonrada kendi görüşüm olarak ;

Bu yapılan yasaklar bilmemneler tamamen nabız yoklama şeriat desen değil gerici bir yönetime sürüklenme olduğunda halk ne tepki verecek gibi bişi bence eğer yaptıkları işler çok tepki almaz ise hayata geçiriyorlar.Şeriata kimse boyun eğmez ancak bu tarz gerici bi hükümet ve yandaşları ( ki %60 lık bir kısım ) isterse şayet oda olur ki şuan hayata geçirdiler önce yemek olan yerde alkol olmıycak dediler ne oldu bitti bilemiyorum ancak halen devam ediyor.Ama oda yakındır.Kapalı alanlarda sigara içilmeyecek olayıda bence tamamen bar vb. yerlere gidilmeye engel koymak içindi.(Sağlık açısından iyi oldu ama bunun için yaptıklarını sanmıyorum)Sıra 18 yaşında seçilme hakkına geldi.Ya siz kaç yaşında adamlarsınız yönetemiyorsunuz yurtlarınızda yetiştirdiğiniz ablaları ufak tefek mevkilere getirip çekirdekten gerici yönetim elde etmeye çalışıyorsunuz.Yok ergenekon yok balyoz dediniz o kadar kişiyi içeriye aldınız.Darbe yapıcaklar bahanesiyle aslında darbeyi hükümet askeriyeye yaptı çünkü olayların bu gidişhatına ordu dur diyebilirdi ve buda yeterince korkuttu. :)

Daha sayılabilicek o kadar çok şey varki somut ve soyut kavramlar sıralarıyarak.Ama Aziz Nesin'in verdiği % olayı tamamiyle gerçekmiş ona şaşırıyorum sadece :) Kimi arkadaşlarımız 29 Ekim adı altında başka şeyler yapılıyor demiş.Ona engel olamıyor ve topyekün herkese dur demeye çalışıyorsan oda orantısız güçtür.Onada başkaldıranlar bulunur elbet bugün İzmirde olduğu gibi.Helal olsun İzmir halkına !!!

Saygılar.

LeoN48
30/10/2012, 00:00
2 saate yakın tüm akşam haberlerini izlemeye çalıştım, bütün çok izlenen kanallar ağız birliği yapmışçasına halkın kutlamalarına ''alternatif kutlama'' diyerek bk atmaya çalışmaktaydılar... lan 88 yıldır normal olan kutlamalar ne zaman alternatif oldu... Kendi varoluş nedenini kutlamak için izin alınmaz, bir insanın doğumgününü kutlatmamak gibi bişey bu...

ZAK1980
30/10/2012, 00:16
Var olus bayramımıza dahı yasak geldı yaa

Luc
30/10/2012, 03:09
Zeynel seni cani gonulden tebrik ve de takdir ediyorum.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi

CoachK
30/10/2012, 10:14
Türkiye'de her şey sorun her şey; ya anti-demokratik ilan ediliyor ya da islami usule uygun olmayan şeklinde ilan ediliyor.

Şu anda görevde bulunan hükümeti sevin ya da sevmeyin; çıkarttıkları her yasa attıkları her adım istisnasız; cumhuriyeti yıkmaya, atatürk ilkelerini bozmaya ve rejimi değiştirmeye yönelik olarak LANSE ediliyor...

Bundan önceki sol veya koalisyon hükümetlerinin işleri ise islami usule uygun olmayan, milliyetçilik ile bağdaşmayan şekilde lanse ediliyordu... Hatırlayanlar vardır, işin özü her ne olursa olsun ya cumhuriyeti yıkıyor yada dinimize ters düşüyor.

Bence esas sıkınıt burada başlıyor. Millet olarak karakterimiz zaten sol-savaşçı-birlikçi bir millet değiliz. Bu güne kadar türk milleti olarak kaç tane devrim yaptık ? Şimdi bıraksalar millet olarak diğer milletlerle savaşarak ortadoğuyu alırız ama kendi içimizde en ufak 1 adet devrimi halk kökenli olarak yapamayız-zaten dünkü kutlamalarda da bunu gördük.

Nerede tepki vereceğimizi bilmiyoruz. Orası aşikar. Cumhuriyet bayramını istediğimiz gibi kutlamak istiyoruz ve hükümet hayır diyor. Peki, hükümetin gösterdiği yerde olay çıkartmadan, polisle çatışmadan, Amaç anıtkabire yürümekse 100.000 kişi aynı anda değil ama parça parça yürür gelirsin... Seçim zamanı gidersin oyunu vermezsin, bir daha iktidara gelemediği zaman bir daha aynı durumu yaşamayacağımıza göre... herkes kendini mutlu eder...

Uzun lafın kısası dün yaşananlar çok da hoş görüntüler değildi işin özü cumhuriyet bayramını nasıl kutladığımnız değil, yine sağ görüşlü hükümetin rejime saldırısı noktasına geldi. Hükümet fanı-tayyip bey sevdalısı değilim onun için yazmadım. bugün bu noktaya gelen ilişkiler zannetmeyin ki yarın chp iktidarında farklı olucak. O zamanda aynı tepkileri farklı ortamlarda farklı görüşe mensup kişiler koyucak. bu bir kısır döngü şeklinde ülkemize zarar vermeye devam edecek maalesef :(