Orijinalini görmek için tıklayınız : Abs 'nin Faydaları
ykaya1983
22/10/2012, 15:48
Bugün okula giderken sabah 6'ya doğru henüz hava aydınlanmadığı bir vakitte şehiriçinde çevre yolu sayılabilecek bir yerde 90 km hızda giderken 20-30 m kalasıya yolun ortasında bir köpek belirdi.Köpeği görür görmez hemen frene asılıp sola kırdım.Frene basmamla abs devreye girdi ve köpeğin 1 metre solundan çarpmadan geçtim çok şükür.Yerler ıslak olmasına rağmen puntonun yol tutuşunun bu kadar iyi olması hoşuma gitti açıkçası.Bir de esp olsa çok iyi yol tutuşu var bu araçların.
blackhawk
22/10/2012, 16:08
Gecmis olsun
Geçmiş olsun neyseki bir can kurtulmuş.
Sent my iPad 2 using
ABS ve EBD çok uyumlu çalışıyor ani fren yapınca bu ikisi aracı düz bir çizgide tutmayı sağlıyor dengeliyor resmen ve ben şimdiye kadar ESP'ye ihtiyaç duymadım yani hiç savurmadım aracı yol tutuşu gerçekten çok iyi...
ABSden ziyade EBD çok yararlı. Fren pedalı basılıyken ESP görevi görüyor resmen...
buradan abs nin faydası net görülüyor :D
https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/32282-iste-abs-gercegi.html
Geçmiş olsun. Abs görevini yerine fazlasıyla getirmiş. Tekerlekler kilitlenmediğinden direksiyon hakimiyetini kaybettmemişsiniz.
motor delisi
23/10/2012, 08:57
buradan abs nin faydası net görülüyor :D
https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/32282-iste-abs-gercegi.html
haha :D
Çok geçmiş olsun. şunu bilmekte fayda var yağışlı havalarda ABS aracın daha geç durmasını sağlıyor ama manevra yapmanızada imkan sağlıyor yani her zaman dikkatli gitmekte fayda var ABS yada ESP var diye güvenmemek lazım.
Çok geçmiş olsun. şunu bilmekte fayda var yağışlı havalarda ABS aracın daha geç durmasını sağlıyor ama manevra yapmanızada imkan sağlıyor yani her zaman dikkatli gitmekte fayda var ABS yada ESP var diye güvenmemek lazım.
Kesinlikle katılıyorum yağmurlu havalard takip mesafesini arttırmak şart.
Sent my iPad 2 using
kartal3520
23/10/2012, 17:16
Ben aracımın ESP sini denedim, bir aracın viraja girdiğinde nasıl savrulabileceğine yaşayarak tanık oldum.Allahtan ESP devreye girdi ve aracı topladı.Öyle güzel aracı frenleyerek topluyor ki işte teknoji bu dedim.İyi ki aracıma ESP paketi ekletmişim...