PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle Bişey Hiç Duydunuz mu? : )

Sengul55
22/10/2012, 09:50
Sevgili puntocular dün aracıma tesisat bağlattım ama kıllıklar hep beni bulur ya sesi yükseltip bas şiddetli vurduğu zaman araba düşük devirdeyse basın ritmine göre tekleme yapıyo : )) daha önce hiç böyle bişe yaşayan veya duyan oldumu?

Ziyaretci040
22/10/2012, 10:03
aküden kaynaklı arkadaşım.

Ziyaretci032
22/10/2012, 10:07
akü zayıflamıştır. araçta tesisat varsa standardından daha yüksek amperli bi akü kullanırsanız problem kalmaz.

dogus618
22/10/2012, 10:10
Hem biraz yuksek aku hemde kapasitor bendede farlar kisiliyo bas vurdugunda;)

Ziyaretçi033
22/10/2012, 10:12
Bu konuda çeşitli çözümler var. Aynı soruyu başka bir arkadaşımız sormuştu.

Buradan fikir edinebilirsiniz.

https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/41167-lineamda-bi-ufak-muzik-sistemi-var-farlar-acikken-bas-vurunca-kisiliyo.html

Ziyaretçi033
22/10/2012, 10:12
Hem biraz yuksek aku hemde kapasitor bendede farlar kisiliyo bas vurdugunda;)

Senin konuyu atmışım alta :)

coll34
22/10/2012, 10:29
sıkıntı aküde akü değişimi ve sisteme kapasitör eklemesi yapılırsa sıkıntı ortadan kalkar

Sengul55
22/10/2012, 11:18
dostlar araç sıfır 10 günlük... akünün amperi az ise bilmem ama zayıf değil o kesin. birde farların falan kısılması normal onda sıkıntı yok ama aracın motoru tekleme yapıyo sanki araç tüplüymüş de gaz yemiyomuş gibi

tayfux
22/10/2012, 11:26
amperi yükselt biraz düzelecektir..

Sengul55
22/10/2012, 12:49
aküye baktım 63 amp.. sistemde de edison 1000a amfi ve jbl power serisi 450 rms lik bişi var. sistemi kurana sordum motor elektronik ateşleme olduğu için öyle yapıyodur kapasitör fayda etmez dio.e şimdi bi tesisat için de garantili aküyümü değişim.. sesini fazla açmam artık napim. tek isteğim bu durumun arabanın elektroniğine falan zarar vermemesi

coll34
22/10/2012, 17:26
sistemin şaselemesinde de sorun olabilir

Sengul55
22/10/2012, 17:51
sistemin şaselemesinde de sorun olabilir

kontrol ettim sağlam yerden almış şaseyi

GP COSKUN
22/10/2012, 22:19
abdurrahman montajı yapan kişi anfinin elektriğini aküden almadıysa bu sorunu yapar
zaten amperi düşük akü etkilediği gibi direk aküden ceryan alınmadıysa problem burdadır

mike51
22/10/2012, 22:27
dostlar araç sıfır 10 günlük... akünün amperi az ise bilmem ama zayıf değil o kesin. birde farların falan kısılması normal onda sıkıntı yok ama aracın motoru tekleme yapıyo sanki araç tüplüymüş de gaz yemiyomuş gibi

araç on günlük diyosun fazla çalışmadıysa bi yandanda asıldıysan ses tuşuna sonuna kadar akü tam dolmaz

Sengul55
23/10/2012, 14:47
abdurrahman montajı yapan kişi anfinin elektriğini aküden almadıysa bu sorunu yapar
zaten amperi düşük akü etkilediği gibi direk aküden ceryan alınmadıysa problem burdadır

ya bende az çok biliyorm yıllardır tesisatla uğraşıyorm.. artı kablo direk aküden alındı zaten farklı bi durumda o anfi düzgün çalışmaz bile.. yani benim esas merak ettiğim bu tür araçların hepsindemi motor tekleme yapıyor yoksa geldide beni mi buldu bu iş. bakıyorm farlarda kısılma falan yok olsada zor görülüyo ama 1. ve 2. vitesde ağar ağar giderken yüksek sesde araba tekliyor...o kadar tesisatlı araca bindim böylesinide ilk defa gördüm

ugurokan01
23/10/2012, 16:23
Sevgili puntocular dün aracıma tesisat bağlattım ama kıllıklar hep beni bulur ya sesi yükseltip bas şiddetli vurduğu zaman araba düşük devirdeyse basın ritmine göre tekleme yapıyo : )) daha önce hiç böyle bişe yaşayan veya duyan oldumu?

araca bir adet kapasitör tak hiç bir sıkıntı kalmaz...

Sengul55
23/10/2012, 18:01
araca bir adet kapasitör tak hiç bir sıkıntı kalmaz...

150 tl ye iyi bişe bağlarız dedi tesisatcı..az bi durumları düzeltim taktırcam inş.. gelişmeleri burda paylaşıcam

Sengul55
13/11/2012, 20:26
dostlar 2.5 farad lık cadence kapasitör bağladık hiç bi işe yaramadı baktım olcak gibi değil komple tesisatı kaldırdım attım arabadan : )

SteinGP
14/11/2012, 01:55
araç durduğu yerde çalışırken kısılma benim araçtada oluyor. yapacak bir şey yok ona akünün amperini yükseltmeyi düşündüm, 72 amper start stop uyumlu en dandik akü 300 lira. varta lar 400 450 civarı o da toptan fiyatı. 450 liraya arka tekere dinamo bağlarım ben..

Nokta.
14/11/2012, 02:20
taksicilerin kullandıgı mutlu sarı akü takacaksın problem kalmayacak ben öyle yaptım :)

https://img440.imageshack.us/img440/6083/213066.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/440/213066.jpg/)

Sengul55
14/11/2012, 14:51
Farların kısılmasına razıydım ama arabayı tekletince yapcak bişe kalmadı sökmekten başka... dediğiniz gibi akünün amperini yükseltip sonra da acaba şarj dinamosu sıkıntı çıkarırmı acaba yüksek amperden dolayı aracın elektroniğine bi zarar gelirmi diye düşünmektense tesisat kullanmiyim daha iyi dedim. elimde küçük bi pioneer amfi var belki ilerki zamanda ona göre bi woofer alıp küçük bi tesisat kurarım tekrar : )

burak6230
14/11/2012, 18:07
benim grande punto aracım vardı aldıgım hafta tesisat taktırdım kapı kolonları jbl mid bas ve jblnin 1000watt bas ve 1800 watt 6 kanal amfi baglattım aracın kendi aküsüne teyp de orjinal teybi sesi sona bile dayasam bas ne kadar şiddetli olursa olsun ne far kısalması ne araç teklemesi hiç bi sorun yoktu baglarken sorun olmuş olabilir

sedat06DF5649
14/11/2012, 18:31
2.5 farad lık cadence kapasitör takacaksın sorun kalmayacaktır ben öyle yaptım şuan sorun yok

dogus618
14/11/2012, 19:13
bendede 2 takım jbl mit 4 kanallı bi anfi ve bide bas anfisi var farlar kısılıyor sadece giderkende rolantidede ksıyor

Sengul55
16/11/2012, 22:13
zaten 2.5 faradlık cadence bağladık... hiç bir işe yaramadı. ayrıca yukarda mit takımından düşük rms li wooferlerden bahsediyorsunuz. benim amfi yüklü derecede akım çeken kuvvetli bir mono amfi. ayrıca ona bağlı 400 rms lik profesyonel woofer var. küçük çaplı wooferleri bağladığımda zaten bir sıkıntı yok bilmem anlatabildim mi.ayrıcada araç benzinli.. dizelde tekleme yapma olasılığı çok daha düşüktür.. bunun aküyü büyültmeden çözülmicek sorunu öyle görünüyo

SRDanger9600
21/11/2012, 11:59
zaten 2.5 faradlık cadence bağladık... hiç bir işe yaramadı. ayrıca yukarda mit takımından düşük rms li wooferlerden bahsediyorsunuz. benim amfi yüklü derecede akım çeken kuvvetli bir mono amfi. ayrıca ona bağlı 400 rms lik profesyonel woofer var. küçük çaplı wooferleri bağladığımda zaten bir sıkıntı yok bilmem anlatabildim mi.ayrıcada araç benzinli.. dizelde tekleme yapma olasılığı çok daha düşüktür.. bunun aküyü büyültmeden çözülmicek sorunu öyle görünüyo

arkadaşım bendede 2x1000 rmslik 2 mac audio var sierra danger 9600 d mono anfimle besliyorum tabi o anfiyide 2 aküyle anca doyuruyorum cadence 2.5 farad kapasitör alıp takmayı düşünüyordum nette sorun yaratıp yaratmadığını araştırırken siteyi ve senin konunu gördüm üye olup yardımcı olmak istedim.
şimdi mono ane sorun olamazmı başka bir anfiyle denedinmi?aneki sigortalar kaçlık yada kaç amperlik sigorta kullanıyorsun ? ayrıca kullandığın power kablolarının kalınlığı nasıl benkiler nerden baksan işaret parmağım kalınlığında ki senin sorunun bana göre power kablondan kaynaklanabilir akımı yeterince alamıyor gibi , aynı sistemi mono anfin+baslarını ve stereolarını başka bir araca takıp kontrol et,,hayatta bir müzik zevkimiz var yarım bırakma biraz araştır derim :)

Sengul55
26/11/2012, 11:20
arkadaşım bendede 2x1000 rmslik 2 mac audio var sierra danger 9600 d mono anfimle besliyorum tabi o anfiyide 2 aküyle anca doyuruyorum cadence 2.5 farad kapasitör alıp takmayı düşünüyordum nette sorun yaratıp yaratmadığını araştırırken siteyi ve senin konunu gördüm üye olup yardımcı olmak istedim.
şimdi mono ane sorun olamazmı başka bir anfiyle denedinmi?aneki sigortalar kaçlık yada kaç amperlik sigorta kullanıyorsun ? ayrıca kullandığın power kablolarının kalınlığı nasıl benkiler nerden baksan işaret parmağım kalınlığında ki senin sorunun bana göre power kablondan kaynaklanabilir akımı yeterince alamıyor gibi , aynı sistemi mono anfin+baslarını ve stereolarını başka bir araca takıp kontrol et,,hayatta bir müzik zevkimiz var yarım bırakma biraz araştır derim :)

Sağolasın kardeşim.. benimde bu zevkten mahrum kalmaya gönlüm razı olmadı zaten tekrar taktım araca.. yanlız bass kntrolu en düşük seviyelere getirdim öyle kullanıyorm ve gördüm kü böyle bile harika ses veriyomuş ayrıca aracıda kasmıyo : )) gelelim senin sorularına amfinin üzerinde 30 luk 3 adet sigorta var power kablosuda 8 GA takriben yarım parmak kalınlığında.yanlız ben bu konuda seninle aynı fikirde değilim. şöyle açıklim; bence kablo yetersiz kalsa amfinin elektriğinde aksama olur düzgün çalışmaz bass iyi vurmaz.ama amfi canavar gibi çalışıyo yani araba teklerkende çalışıyo..birde kapasitörü taktığımda izledim tüm elektrik aksamı açıkken en fazla 13.5 e düşen akım bass vurdukca 11.8 lere kadar düştü

SRDanger9600
26/11/2012, 13:32
Sağolasın kardeşim.. benimde bu zevkten mahrum kalmaya gönlüm razı olmadı zaten tekrar taktım araca.. yanlız bass kntrolu en düşük seviyelere getirdim öyle kullanıyorm ve gördüm kü böyle bile harika ses veriyomuş ayrıca aracıda kasmıyo : )) gelelim senin sorularına amfinin üzerinde 30 luk 3 adet sigorta var power kablosuda 8 GA takriben yarım parmak kalınlığında.yanlız ben bu konuda seninle aynı fikirde değilim. şöyle açıklim; bence kablo yetersiz kalsa amfinin elektriğinde aksama olur düzgün çalışmaz bass iyi vurmaz.ama amfi canavar gibi çalışıyo yani araba teklerkende çalışıyo..birde kapasitörü taktığımda izledim tüm elektrik aksamı açıkken en fazla 13.5 e düşen akım bass vurdukca 11.8 lere kadar düştü

sende haklısın elektirk az gelse anfiye ! doğru söylediğin bassı tatlı alamayız :S allah yardımcın olsun :)) 2 adet cadence 2.5 farad aldım taktım önce tek aküyle denedim farlar yine kısılma yaptı . sinir oldum sadece ses sistemini açtım farlar vs kapalı halde 12.2 ye düşmüştü, aldığıma pişman oldum açıkçası . 2 aküyü bağladım jel akü diye söylenen markasına bakmam lazım :) sarı olan aküden şimdilik kısılma yok ama yakın zamanda gene başlar dayanamıyorum arabayı her açtığımda sessiz süremem abi :) 2 aküde tam dolu halde öyle tatlı bass alıyordum ki şarja vakit kalmadığı için zamanla düşüyor o zamanda hem bassın tadı kalmıyor hemde kısılmalar başlıyor bakalım kapasitör dedikleri gibi doyurucu gelecekmi bi kaç haftaya anlarız :) allahım kaza bela CEZA vermesin keyifli sürüşler

usa
26/11/2012, 13:46
tek sorun akü

Sengul55
26/11/2012, 19:02
sende haklısın elektirk az gelse anfiye ! doğru söylediğin bassı tatlı alamayız :S allah yardımcın olsun :)) 2 adet cadence 2.5 farad aldım taktım önce tek aküyle denedim farlar yine kısılma yaptı . sinir oldum sadece ses sistemini açtım farlar vs kapalı halde 12.2 ye düşmüştü, aldığıma pişman oldum açıkçası . 2 aküyü bağladım jel akü diye söylenen markasına bakmam lazım :) sarı olan aküden şimdilik kısılma yok ama yakın zamanda gene başlar dayanamıyorum arabayı her açtığımda sessiz süremem abi :) 2 aküde tam dolu halde öyle tatlı bass alıyordum ki şarja vakit kalmadığı için zamanla düşüyor o zamanda hem bassın tadı kalmıyor hemde kısılmalar başlıyor bakalım kapasitör dedikleri gibi doyurucu gelecekmi bi kaç haftaya anlarız :) allahım kaza bela CEZA vermesin keyifli sürüşler

AMİİNN rabbim cümlemizi korusun : ) ama bence o 100 liraya aldığımız cadenceler falan hikaye hiçbir işe yaramıyorlar.... aldığım gibi iade ettim geri.. şimdide kıstım bassı hem kafam rahatladı hem araba rahatladı yaw : ))

Sengul55
26/11/2012, 19:03
tek sorun akü
evet %100 öyle akü az daha haşlansın da dayayacam 75 amperi : )

SRDanger9600
26/11/2012, 23:22
abi benim sistemi ilk başta tek aküyle start vermiştim kapasitör felanda yoktu koca mono anfi 2 adet 1000 rmslik bass bir stereo anfi aküyü resmen sömürdü çalışır haldeyken akü 15 dk dayanmadı sıfırladı yeminle marşa basamadım ama o haldeyken zayıfladı halde kesme yapmadı sadece bassın şiddeti düştü eğer aküden diye düşünüyorsan 90 amper yada 75 ne bulursan kaputu aç yanıda 2.aküyü deneme amaçlı bir tak artısını eksisini bağla birbirine dene bakalım yine kesme yapacakmı? yapmazsa o zaman yüksek amperli bir akü takarsın