PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafam çok karışık yardım

samweb
21/10/2012, 18:23
herkese merhaba
1 ay önce 2.el 2011 GP 1.3 multijet active aldım.
aracım 120 den sonra titreme yaptığı için rotbalanscıya götürdüm
3 lastik yeni olmasına rağmen yamukluk hatası var dedi ve düzeltilemez dedi
ama bunların çok fazla titreme yapmaması lazım dedi ve ayardan sonra test sürüşüne çıktık. 120 den sonra titreme haliyle devam etti. bunun ön sağ aksla ilgili bir sorun olduğunu söyledi çünkü gazdan ayağımı çekince boşta giderken titreme yok oluyor.

şimdi kafam karışık ben bu aracı alırken ekspertizde bu hatalar neden çıkmadı?? eğer ekspertizler galeriler ile anlaşmalıysa biz kime güveneceğiz. yada fiat servisinin tavsiye ettiği bu rot balanscı yalan mı söylüyor. yeni olan lastikler hatalı olabilir mi? aks denen parça komple büyük bir sistem değil mi? yeni araba da neden arızalı oluyor? arabayı aldığıma almışıma pişman oldum kuş serisinin yanımdan 130 geçişini mi izleyeceğim yaa!!

omer06
21/10/2012, 18:32
araç 2011 modelse garanti kapsamındadır yetkili servise göstermeniz iyi olucaktır
olmadı başka fiat yetkili servisine götürünüz

samweb
21/10/2012, 18:36
her parçaya garanti vermemesi ve ufacık bir bakıma para alması beni servise götürmeye korkutuyor açıkcası. maddi olarak sıkıntıdayım böyle sorunlar yaşayan var mı diye merak ettim bu böyle olacaksa satacağım bu arabayı

omer06
21/10/2012, 18:38
her parçaya garanti vermemesi ve ufacık bir bakıma para alması beni servise götürmeye korkutuyor açıkcası. maddi olarak sıkıntıdayım böyle sorunlar yaşayan var mı diye merak ettim bu böyle olacaksa satacağım bu arabayı
ne sorunu olduğuna ücret almazlar diye düşünüyorum aracınızı test edip
yapılıcak işlemi söylesinler konuşun
korkmayın

tayfux
21/10/2012, 18:48
hocam expertiz sırasında bunları yazmazlar zaten büyük arızalar yada maliyetli arızalar yazılır..canınızı sıkmayın ufak meblağlara hallolabilir..

mike51
21/10/2012, 18:52
aks ve aks ın bütün parçaları garinti kapsamındadır bi aracımın aks rulmanı dağılmıştı ordan biliyorum hyundaı de öyle en azından

samweb
21/10/2012, 20:27
aks ve aks ın bütün parçaları garinti kapsamındadır bi aracımın aks rulmanı dağılmıştı ordan biliyorum hyundaı de öyle en azından

inş. dediğiniz gibidir en kısa zamanda servise bi götüreyim bakalım garantisi var mı yok mu onu da bilmiyoruz trafiğe çıkış tarihi eylül 2010 yazıyor benden önceki başka servise götürüp birşeyler değiştirdiyse garanti dışı kalmış da olabilir

fatih5533
22/10/2012, 01:10
herkese merhaba
1 ay önce 2.el 2011 GP 1.3 multijet active aldım.
aracım 120 den sonra titreme yaptığı için rotbalanscıya götürdüm
3 lastik yeni olmasına rağmen yamukluk hatası var dedi ve düzeltilemez dedi
ama bunların çok fazla titreme yapmaması lazım dedi ve ayardan sonra test sürüşüne çıktık. 120 den sonra titreme haliyle devam etti. bunun ön sağ aksla ilgili bir sorun olduğunu söyledi çünkü gazdan ayağımı çekince boşta giderken titreme yok oluyor.

şimdi kafam karışık ben bu aracı alırken ekspertizde bu hatalar neden çıkmadı?? eğer ekspertizler galeriler ile anlaşmalıysa biz kime güveneceğiz. yada fiat servisinin tavsiye ettiği bu rot balanscı yalan mı söylüyor. yeni olan lastikler hatalı olabilir mi? aks denen parça komple büyük bir sistem değil mi? yeni araba da neden arızalı oluyor? arabayı aldığıma almışıma pişman oldum kuş serisinin yanımdan 130 geçişini mi izleyeceğim yaa!!

kardeş sorunun şu diyemeyeceğim ama panik yaptığını düşünüyorum..kendini üzme bu sorun çözülür bi şekilde....

alinzr
22/10/2012, 02:15
öncelikle geçmiş olsun gittiğin fiat servisi balıkesir deki karahallılar fiat servisimi ...

puntocu07
22/10/2012, 02:51
samed kardeşim öncelikle geçmş olsun gaz verdiğinde viteste bir oynama oluyormu..? ellini aracın göğüsüne koyduğunda bir titreme hisediyormusun ? sağ ve sola tatlı virajlarda direksona vurultu varsa aksde arıza vardır.aksdeki arızada aks körüklerindeki kelepçelerin gevşemesinden dolayı malum mevsim kış su almış olabilir bilyelerinde karıncalama yapmıştır.

dexter
22/10/2012, 03:26
fiat servise bi gidin hele...

Ziyaretçi033
22/10/2012, 09:57
Garanti hakkında,

Arkadaşlar. Benim aracım 2008 model, sağ akisten ses gelioyrdu, değiştirdiler. Borcumuz nekadar dediğimde, garantiden değiştirildi dediler. (İlk sahibi araca garanti uzatma yapmış). Bende sordum akisler garantiye giriyormu diye,

Cevap: Akislerin belirli bir km ömrü var, sizin aracınızın kmsi düşük olduğu için garantiden değiştrildi. Km'niz yüksek olsaydı ücretli değişim yapılacaktı.

Akisin ömrü 40-45bin km dediler, benim aracım 34.500 olduğu için garantiden değiştirmişler. 50bin yada 60bin olsaydı ücrete tabi olcaktı.

-Eğer akisler daha önce serviste değiştirilmiş ve üzerinden 40-45bin km geçmemişse, yine garantiden yapılacaktır diye düşünüyorum

samweb
23/10/2012, 02:00
öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler aracın dönüşlerde o şekilde titreme yapan bir sıkıntısı yok sadece 120 yi geçince düz asfaltta bayaa titriyor ayağımı gazdan çekince titreme yarı yarıya iniyor ama yinede ufaktan titreme devam ediyor aracımı izmirden 58 bin km deyken aldım 380 km yol yaptım şuan balıkesirdeyim 60 bin bakımları yaklaşıyor o zaman göstermeyi düşünüyorum balıkesir karahalılar nasıldır bilmiyorum pahalı fiyat çekerse aracı aldığım fiyattan satmayı düşünüyorum zaten elimdeki tüm birikmişi buna yatırdım bide maaşımın hepsini bakıma veremeyeceğim..

ahmetcihanokke
23/10/2012, 13:03
öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler aracın dönüşlerde o şekilde titreme yapan bir sıkıntısı yok sadece 120 yi geçince düz asfaltta bayaa titriyor ayağımı gazdan çekince titreme yarı yarıya iniyor ama yinede ufaktan titreme devam ediyor aracımı izmirden 58 bin km deyken aldım 380 km yol yaptım şuan balıkesirdeyim 60 bin bakımları yaklaşıyor o zaman göstermeyi düşünüyorum balıkesir karahalılar nasıldır bilmiyorum pahalı fiyat çekerse aracı aldığım fiyattan satmayı düşünüyorum zaten elimdeki tüm birikmişi buna yatırdım bide maaşımın hepsini bakıma veremeyeceğim..

allah yardımcın olsun..