Orijinalini görmek için tıklayınız : K&N Kutu İçi Filtre ve Montaj - 1.3 Mjet 75 Hp -
Ziyaretci037
19/10/2012, 17:54
08.10.12 tarihinde Ebay'den sipariş ettiğim filtrem nihayet geldi :)
İngiltere'den Türkiye'ye gelmesi 3 gün sürdü ancak 8 gündür bana teslim edilemedi bende merak ettim PTT'yi aradım dün akşam,kargo numarasından baktılar ve bugün(dün) Maltepe şubesine giriş yaptığını ve yarın(bugün) elimde olacağını söylediler,ama ben dayanamadım bu sabah PTT Kargo'ya gittim sormaya ve bi baktım adres üzerine tam yazılmamış , bunlarda eksik adres diye geri gönderilecekler arasına koymuşlar mühür vurup,az kalsın akşam geri yollayacaklarmış.Son anda kurtardım yani :)
Burdan yurtdışından alışveriş yapacak arkadaşlara da bi uyarı,aman diyim adresinizde Türkçe karakter kullanmayın:)
Neyse lafı daha uzatmadan gelelim resimlerimize :)
Sabah aldım eve geldim ve hemen açıp fotoğrafladım :)
https://imageshack.us/a/img443/4241/13627670.jpg
https://imageshack.us/a/img841/2719/29103269.jpg
https://imageshack.us/a/img401/7796/43024997.jpg
Daha sonra bi an aklımdan kendim takmayı geçirdim ama açıkçası tırstım bi iki güne gider taktırırım içim rahat olur dedim,sonra Youtube'dan nasıl değiştiğinin videosunu buldum ve çok kolay olduğunu gördüm,7 numaralı anahtarı alıp indim bahçeye :)
https://imageshack.us/a/img525/1761/86372073.jpg
https://imageshack.us/a/img442/7407/65481922.jpg
https://imageshack.us/a/img222/7061/63026731.jpg
Ve kapağı açıp 6bin km kullandığım pis filtremle karşılaştım..
https://imageshack.us/a/img210/1862/12136964.jpg
https://imageshack.us/a/img705/7499/15332574.jpg
Daha sonra eski kağıt filtremizi çıkardık ve yeni pamuk filtremizi taktık..
https://imageshack.us/a/img844/7139/98821692.jpg
https://imageshack.us/a/img145/1552/68512488.jpg
https://imageshack.us/a/img694/9831/98194043.jpg
Ve tabiki en merak edilen nokta hissedilir bi farkın olup olmadığı ama onu bugünlük deneme şansım olmadı,sadece sokak aralarında bi iki tur atabildim ama tabi okadardan bi fark hissedemedim zaten motor da soğuktu.Önümüzdeki günlerde açık yolda denicem ara hızlanmalara,yokuştaki performansa ve yakıtta herhangi bi değişme varmı yokmu buradan paylaşıcam..
Zaman ayıran herkese teşekkürler..
gözün aydın Bora :) bana kısmet olmadı takmak senden dinleyeceğim artık :)
Ziyaretci037
19/10/2012, 17:59
gözün aydın Bora :) bana kısmet olmadı takmak senden dinleyeceğim artık :)
Eyvallah kardeşim..Bir iki güne izlenimlerimi aktarıcam.
İnşallah verdiğimiz paraya değer :)
hayırlı olsun yakıta etkisi varmı bunun
Ziyaretci037
19/10/2012, 18:46
hayırlı olsun yakıta etkisi varmı bunun
Özelliklerinde yazdığına göre az da olsa tüketimi azaltıyomuş,belki çok farkedilmez ama araba daha rahat nefes alacağı için elbet ufakta olsa faydası olacaktır.
Kullandıkça görücez..
mehmetvyz
19/10/2012, 19:12
Hayırlı uğurlu olsun, inşallah olumlu bir fark yaratır. Ben de bir İzmir firmasından 8 taksite 2006 1.4 8V aracıma aynı marka filtreden aldım. Bugün aracıma taktım, tahminimden daha basit bir yapısı var, takmak sorun olmadı, sanki araç biraz daha kolay hareket ediyor gibi ama tam olarak emin değilim, yaptığım yolu ve yakıtı kaydediyorum, ilerki zamalarda olumlu yada olumsuz yorumlarımı yazarım
Ziyaretci037
19/10/2012, 20:49
Hayırlı uğurlu olsun, inşallah olumlu bir fark yaratır. Ben de bir İzmir firmasından 8 taksite 2006 1.4 8V aracıma aynı marka filtreden aldım. Bugün aracıma taktım, tahminimden daha basit bir yapısı var, takmak sorun olmadı, sanki araç biraz daha kolay hareket ediyor gibi ama tam olarak emin değilim, yaptığım yolu ve yakıtı kaydediyorum, ilerki zamalarda olumlu yada olumsuz yorumlarımı yazarım
Teşekkürler size de hayırlı olsun.Ben çok az kullanabildim ama dediğiniz gibi yavaşken dip gaz yaptığım anda sanki biraz daha seri kalkıyo gibi geldi ama psikolojikmidir tam emin olamadım açıkçası :) Uzun vadede iyice görücez farkları..
bende dün akşam taktım bora dedim sabah işe giderken deniyeyim ama tabi deneyemedim trafikten ara hızlanmalar serileşti biraz şimdilik bakalım sürratte nasıl olacak
hayırlı olsun
Ziyaretci037
19/10/2012, 21:13
bende dün akşam taktım bora dedim sabah işe giderken deniyeyim ama tabi deneyemedim trafikten ara hızlanmalar serileşti biraz şimdilik bakalım sürratte nasıl olacak
hayırlı olsun
Banada aynı şekilde sanki gaza basınca daha çabuk tepki veriyo gibi geldi..
Eyvallah abi sanada hayırlı olsun..
aposport
19/10/2012, 21:40
hocam aynı filitreden yaklaşık 1.5 yıldır kullanmaktayım.
k&n Türkiye Birlas tan 140 tl ye almıştım.
Chipsiz araçta çok bir fark görmedim. Ama aracın chipliyse yada chipletmeden önce k&n filitrenin olduğunu söylersen ona göre yazılımla gözle görülür fark hissediyorsun. Gerek performans gerekse yakıtta fark var.
Ziyaretci037
19/10/2012, 23:01
hocam aynı filitreden yaklaşık 1.5 yıldır kullanmaktayım.
k&n Türkiye Birlas tan 140 tl ye almıştım.
Chipsiz araçta çok bir fark görmedim. Ama aracın chipliyse yada chipletmeden önce k&n filitrenin olduğunu söylersen ona göre yazılımla gözle görülür fark hissediyorsun. Gerek performans gerekse yakıtta fark var.
Aracim chipli diil ama ilerde belki dusunebilirim.Simdilik bunla idare edicem..
araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..
Banada aynı şekilde sanki gaza basınca daha çabuk tepki veriyo gibi geldi..
Eyvallah abi sanada hayırlı olsun..
ben bide işe giderken bi hata yapıp sefakööy fulden 50 tl mazot aldım almaz olsaydım dönerken denerim diye düşünüyordum giderken bi sıkıntı olmadı dönerken araba bi garip takır tukur geliyordum gazdan ayagımı çekiyorum araba aptal aptal gidiyor hemen tunç petrole girdim 50de öle aldım harmanlasın diye şirinevlere kadar geldim düzeldi sanki biraz bakalım inşallah başıma kötü birşey açmaz
Ziyaretçi049
20/10/2012, 00:10
Hayırlı olsun, şu e-bay'dan nasıl alışveriş yapıyorsunuz hiç araştırmadım normal k.kartı ile falan oluyormu?
Ziyaretci037
20/10/2012, 00:32
ben bide işe giderken bi hata yapıp sefakööy fulden 50 tl mazot aldım almaz olsaydım dönerken denerim diye düşünüyordum giderken bi sıkıntı olmadı dönerken araba bi garip takır tukur geliyordum gazdan ayagımı çekiyorum araba aptal aptal gidiyor hemen tunç petrole girdim 50de öle aldım harmanlasın diye şirinevlere kadar geldim düzeldi sanki biraz bakalım inşallah başıma kötü birşey açmaz
Valla son 6-7 depodur GTL aliyorum,arada bi kere 20lira opetten aldim arabadan takir tukur sesler geldi tovbe ettim bi daha GTL den baska mazot almiyorum..
Hayırlı olsun, şu e-bay'dan nasıl alışveriş yapıyorsunuz hiç araştırmadım normal k.kartı ile falan oluyormu?
Sagolun.
Bildigin hepsi buradadan falan alisveris yapar gibi yapiyosunuz kredi kartiyla.Onemli olan guvenilir saticidan alisveris yapmak ki urunde bi sorun olursa arkasnda dursun..
cihankardes
20/10/2012, 00:54
Niye ısrarla şu Full'den alıyorsunuz abi ya. Saatli bomba diyorlar inanmıyorsunuz.
Ziyaretci037
21/10/2012, 01:24
Niye ısrarla şu Full'den alıyorsunuz abi ya. Saatli bomba diyorlar inanmıyorsunuz.
Aynen oyle bencede.Hemde daha cabuk bitiyo..
Ziyaretci040
21/10/2012, 01:26
Abi arabalar zaten sesli çalışıyor birde fullden alınca bildiğin traktör.Arkaya pulluk bağlasan tarla sürersin.
Bora hayırlı olsun, bende bir süre kullanma fırsatı buldum kutu içi filtreyi ve beğendim. sonuçlarının psikolojik olduğunuda düşünmüyorum, yaklaşık 0.2-0.1 litre farketmişti tüketimde. güle güle kullan
Ziyaretci037
21/10/2012, 13:06
Bora hayırlı olsun, bende bir süre kullanma fırsatı buldum kutu içi filtreyi ve beğendim. sonuçlarının psikolojik olduğunuda düşünmüyorum, yaklaşık 0.2-0.1 litre farketmişti tüketimde. güle güle kullan
Teşekkür ederim,
Dün kullanabildim biraz adam gibi,farkettiğim şey ara hızlanmalarda daha seri olduğu,gaza dokununca sanki daha çabuk tepki veriyo araba.
Yakıt konusunda pek bi beklentim yok ama tasarruf sağlarsa tabi dahada hoş olur :)
Teşekkür ederim,
Dün kullanabildim biraz adam gibi,farkettiğim şey ara hızlanmalarda daha seri olduğu,gaza dokununca sanki daha çabuk tepki veriyo araba.
Yakıt konusunda pek bi beklentim yok ama tasarruf sağlarsa tabi dahada hoş olur :)
rampa çıkışlarında da etkisini görürsün, ben buradayım der :) sakıncası yoksa ne kadara mal oldu acaba ebay den aldım demiştin. taksit yapıyorlar mı?
Ziyaretci037
26/10/2012, 23:39
rampa çıkışlarında da etkisini görürsün, ben buradayım der :) sakıncası yoksa ne kadara mal oldu acaba ebay den aldım demiştin. taksit yapıyorlar mı?
Aynen rampa çıkışlarda da farkettim etkisini,araba eskisi gibi ağır hızlanmaktansa bi anda kendini öne atıyo gibi hissediyorum:)
70$ a aldım ama iki hafta önce alsam 59$ dı:) Taksit imkanı yok malesef..
Kardeşim güle güle kullan :)
Ziyaretci037
29/10/2012, 01:51
Kardeşim güle güle kullan :)
Eyvallah kardeşim sağolasın..
mehmetvyz
29/10/2012, 09:36
Aynen rampa çıkışlarda da farkettim etkisini,araba eskisi gibi ağır hızlanmaktansa bi anda kendini öne atıyo gibi hissediyorum:)
+1:)
gorkem kaan
29/10/2012, 10:30
hayırlıı olsun kardeşim bunun üstüne bi egr iptali bide carbon clean tamamdır :)
luleburgazli
29/10/2012, 19:26
Bora kardeşim merak ettiğim birşey var bunu ne kadar sürede bir değiştiriyorsun normal filtreler gibimi değiştiriliyor ??
Budweiser
30/10/2012, 15:19
Kardeşim hayırlı olsun :) Farkı ne zaman anlıyorsun biliyomusun? Benim gibi temizleme spreyin kalmayıp orijinal filtreye döndüğünde :D Bende üşenmeyip temizleme solüsyonu sipariş etsemde filtremi temizleyip taksam :D Fark bariz oluyor moruk orijinal filtreyi takınca anladım. Resmen biri arkadan arabayı çekiyor gibi gitmiyor. Bu arada kaça aldın? Bizim biladerede alalım.
Budweiser
30/10/2012, 15:21
Bora kardeşim merak ettiğim birşey var bunu ne kadar sürede bir değiştiriyorsun normal filtreler gibimi değiştiriliyor ??
Hocam bu filtrenin 1.5milyon km garantisi varmış öyle yazıyor :D K&N in temizleme ve yağlama sprey setleri var, 20binde bir nasıl filtre değişiyorsa bundada 10binde bir söküp temizlemek gerekiyor bunları o temizleme sıvılarıyla bu şekilde tekrar tekrar kullanılıyor. Bu arada o filtre kutusunu söküp takarken vidalarını fazla sıkmayın çabucak yalama olabiliyor.
luleburgazli
30/10/2012, 20:06
kaan kardeşim teşekkürler..
Budweiser
30/10/2012, 21:59
kaan kardeşim teşekkürler..
Rica ederim abi ne demek :)
Ziyaretci037
31/10/2012, 02:13
hayırlıı olsun kardeşim bunun üstüne bi egr iptali bide carbon clean tamamdır :)
Eyvallah kardeşim.Carbon Clean yaptıralı 5k km oldu ama EGR iptali ilerde belki:)
Gereken cevabı Kaan vermiş sağolsun:)
Kardeşim hayırlı olsun :) Farkı ne zaman anlıyorsun biliyomusun? Benim gibi temizleme spreyin kalmayıp orijinal filtreye döndüğünde :D Bende üşenmeyip temizleme solüsyonu sipariş etsemde filtremi temizleyip taksam :D Fark bariz oluyor moruk orijinal filtreyi takınca anladım. Resmen biri arkadan arabayı çekiyor gibi gitmiyor. Bu arada kaça aldın? Bizim biladerede alalım.
Eyvallah saolasın.Belli zaten ya araba daha serileşti.bi anda hızlanmaya başlıyo daha net hissedebiliyorum artık.
Bende henüz almadım solüsyon bakıyorum 50 lira yaa kıyamıyorum henüz,en az bi 10bin km kullanırım zaten bikaç ay sonra alırım artık mecburen :D
Ebayden aldım kardeşim 70$ 'a ..
Budweiser
31/10/2012, 13:27
Eyvallah saolasın bora. :) Solüsyonları daha ucuza alabileceğim bir yer biliyorum tabi ellerinde kalmışsa.
Ziyaretci037
31/10/2012, 13:36
Eyvallah saolasın bora. :) Solüsyonları daha ucuza alabileceğim bir yer biliyorum tabi ellerinde kalmışsa.
Varsa daha uyguna alirim yaa.Yolun duserse bi sorarsan sevinirim nerdeyse..
Budweiser
31/10/2012, 13:44
Mersinde kanka :D yolum düşmezde bir bakayım ne kadarmış :)
Edit:47TL imiş piyasada ne kadar bilemiyorum
Edit2: 63, 68 78tl fiyatlarda buldum yine her zamanki gibi benim yer ucuz olanı :D
uLTRa GP
31/10/2012, 13:50
Bende simota aldım ama temizlik konusunda tedirginim =)
Budweiser
31/10/2012, 15:30
Hayırdır niye?
uLTRa GP
31/10/2012, 15:32
Nasıl temizlemem gerek? Mehmet abi balata temizleyiciler olur demişti.
Budweiser
31/10/2012, 15:44
Yok olmaz. WD40 filtrenin içine eder, çöp olur.
1-) Filtreyi söküp herhangi bir fırça (ben 2 numara yağlıboya fırçası kullanıyorum) ile görünen kaba tozunu falan alıyorsun.
2-) Temizleme kitinin pisliği çözmede kullanılan temizlik spreyi ile filtrenin her bölgesini önlü arkalı şekilde spreyle sıkıyorsun 10 yaklaşık 15 dakika bekletiyorsun.
3-) Kesinlikle Tazyikli su yada hava kullanılmamalı aksi halde filtre dokusunun gözenekleri genişliyerek toz tutucu özellliği kalkıp muhtemel pislik ve tozları motora gönderecektir, bu yüzden kesinlikle tazyik kullanmadan musluğun altında güzelce durulanıyor. Eğer kirler yoğunsa bir önceki spreyle temizleyip 15 dk bekletme işlemini tekrarlıyorsun ve tekrar su ile duruluyorsun.
4-) iyice duruladıktan sonra fazla suyunu el yordamıyla filtreyi silkeleyip suyunu atıyorsun ve kendi halinde kurumaya bırakıyorsun. Kalorifer üstü olmasda yakınına yamacına koyabilirsin ben ankaranın havası kuru olduğu için 1 gün bırakıyordum. (sabah bırakıp ertesi sabah alıyordum) Ama istanbul gibi nem ve rutubetin bol olduğu şehirlerde 2 gün ideal.
5-) Kuruduğundan iyice emin olduktan sonra yağlama spreyini alıp(K&N yada simota yada Green piyasa bir çok temizlik kiti var ben K&N temizlik kiti kullanıyorum.) Filtrenin her yerine eşit şekilde sıkıyorsun, vıcık vıcık yağ olmayacak ama kuruda kalmayacak optimum yağlamayı yaptıktan sonra bi gazete üzerine yada kağıt havlu üzerine bırak eğer fazla yağ varsa aksın diye
6-) daha sonra filtreni tekrar monte et :)
Ben uzun uzadıya yazdım fakat detaylı olsun kavraması rahat olsun diye temizlik işlemi 20dk fln sürüyor o beklemesiyle fln kuruma esnasındada orijinal filtreni atmazsın onu takarsın temizleme yaparken aracındanda yoksun kalmazsın.
Eğer yok ben temizlemekle uğraşamam derseniz. Ben 20 TL karşılığında temizliğini yapıyorum bilginize. Her temizlikten sonrada Eğer çok tozlu topraklı ortamda kullanmazsanız 20bin km kadar gidiyor. Tozlu topraklı kullanımlarda 10bin de bir temizliği yapılıyor.
uLTRa GP
31/10/2012, 15:55
Anladım biraz karışık gibi ben basınçlı havayı tutarım temizlenir diye düşünmüştüm =) o zaman dediğiniz gibi yapacağım daha 2000 km oldu siz İstanbulun neresindesiniz acaba?Eğer yapamazsam sizden yardım isteyebilirim
kaan kanka, ön temizlik için elektrikli süpürge ile üst kısımdan süpürsek zarar verir mi :D
Budweiser
01/11/2012, 02:01
Anladım biraz karışık gibi ben basınçlı havayı tutarım temizlenir diye düşünmüştüm =) o zaman dediğiniz gibi yapacağım daha 2000 km oldu siz İstanbulun neresindesiniz acaba?Eğer yapamazsam sizden yardım isteyebilirim
Yok çok basit :) Anadolu yakası Göztepedeyim ben her türlü yardımcı olurum.
kaan kanka, ön temizlik için elektrikli süpürge ile üst kısımdan süpürsek zarar verir mi :D
Kankacım emiş gücüne göre değişik, eğer makinanın emişi ayarlanabilir şekildeyse en düşük güce düşürüp o şekilde pek bi zararı olmaz heralde.
luleburgazli
01/11/2012, 20:03
Bende simota aldım ama temizlik konusunda tedirginim =)
doğancan kardeşim... acaba simota nasıl onun fiyatı biraz daha uygun gibi... k&n ile arasında herhangi bir test veya karşılaştırma varmı ? neye göre aldın?
Ziyaretci037
02/11/2012, 21:57
Mersinde kanka :D yolum düşmezde bir bakayım ne kadarmış :)
Edit:47TL imiş piyasada ne kadar bilemiyorum
Edit2: 63, 68 78tl fiyatlarda buldum yine her zamanki gibi benim yer ucuz olanı :D
Nerden buldun orayı be :D
Eyvallah sağolasın bende Ataşehir'de K&N bayisi var ona sordum 50 lira dedi alıcam yarın ordan..
doğancan kardeşim... acaba simota nasıl onun fiyatı biraz daha uygun gibi... k&n ile arasında herhangi bir test veya karşılaştırma varmı ? neye göre aldın?
Pek bi fark olup olmadığı tartışılır ama K&N daha büyük bi markadır..
uLTRa GP
02/11/2012, 22:19
ben k&n yi hiç araştırmadım sadece markanın tanınmışlığından dolayı pahalı olduğunu düşünüyorum.Simota ile aynı görevi yapar bi fark yoktur bence.Ben çok memnunum simotadan rampalarda düşük devirlerde bayılmıyor sanki ama Bora kardeşimizinde dediği gibi psikolojikte olabilir :)
Sparco34
03/11/2012, 12:42
ses videosu varmıdır
uLTRa GP
03/11/2012, 12:53
dizellerde sesi duyamazsınız ki çok kısık bişeyler geliyor kulağa ama zaten açık hava filtresi olmadığı için ses fazla çıkmıyor
Budweiser
03/11/2012, 13:31
Nerden buldun orayı be :D
Eyvallah sağolasın bende Ataşehir'de K&N bayisi var ona sordum 50 lira dedi alıcam yarın ordan..
E oası daha iyimiş, Mersinde 47Tl+kargo daha maliyetli oluyor.
Sparco34
03/11/2012, 13:46
performansda oynama ne kadar var onu demek istedim
uLTRa GP
04/11/2012, 03:18
hissedilecek kadar var ama aşırı birşey değil.Özellikle rampalarda belli oluyor farkı
Selamün aleyküm. Hava Filtresini değiştirmeyi düşünüyorum bende ? Acaba yakıtı etkilermi
Budweiser
21/11/2012, 02:53
Selamün aleyküm. Hava Filtresini değiştirmeyi düşünüyorum bende ? Acaba yakıtı etkilermi
Kardeşim yanlış anlama seni yermek için söylemiyorum ama şu soru forumda milyonlarca kez soruldu.
Sakin kullanımda kutu içi ve açık filtreler rahat hava emişi sağladığından gaz tepkilerine daha hızlı cevap verdiğinden orijinal filtreye göre daha az yakıt sarfetmektedir LAKİN açık hava filtresinde ses duyacam diye sürekli ara gaz şeklinde dolaşıp yerli yersiz gazlarsanız evet yakıt tüketimi artar. Her arabada gaza gereksiz fazla basarsan yakar bu bir gerçek basınca az yakan araba maalesef daha üretilmedi.
Filtre konusu forumda tonlarca araba sekmesinden biraz aratın zor değil.
ebaya uye oldum ve sıparıs vermek ıstedım
fılıtre 39,68 $
kargo + $ 29.00
Toplam: 68,68 $ :(
Ziyaretci037
10/02/2013, 17:00
ebaya uye oldum ve sıparıs vermek ıstedım
fılıtre 39,68 $
kargo + $ 29.00
Toplam: 68,68 $ :(
Bende Shipping'le 70 $ ' a almıştım :)
Benım anlamadıgım turkıye ıcınde bu fılıtre yokmus yurt dısına gıdıp gelen arkadasla gorustum suan ıst oldugu ıcın sıteden fılan baktı ıstersen alalım ama dedı gumrukte kaybolma ıhtımalı var dedı yanı guven sans ısı dedı bu fılıtreden ıst veya turkıyede olanı yokmu :************(