PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Subwofoor kullanmadan güzel bas sesi nasıl olur?

ayaman
19/10/2012, 11:35
arkadaşlar daha önceki puntişimde bagajda subwofoor vardı zamanla bana çok sıkıntı yaşattı yani bagajı öldürdü çok yer kaplıyordu bunun içinde yeni aldığım aracıma yeni bir ses sistemi yapmak istiyorum ama dediğim gibi subwofoor kullanmadan güzel bir bas sesi almak için ne yapmalıyım. şu an için kafamda önler kapılar için mid arka kabılara ne yapmalıyım bas sesini almak için bilgi verirseniz sevinirim ya da başka fikriniz var mı ? şimdidemn vereceğiniz bilgiler için teşekkürler

Ziyaretci037
19/10/2012, 11:43
Bende aynı sizin gibi bişey istiyorum ama sub olmadan o iş yalan diyolar malesef.Tek çare az yer kaplaması açısından slim bass gibi duruyo..

ayaman
19/10/2012, 11:57
Bende aynı sizin gibi bişey istiyorum ama sub olmadan o iş yalan diyolar malesef.Tek çare az yer kaplaması açısından slim bass gibi duruyo..
slim bass derken anlayamadım hocam o dediğin şey nedir ?

Ziyaretci037
19/10/2012, 12:02
Subwoofer gene ama daha ince,az yer kaplıyor.

Ziyaretci031
19/10/2012, 12:04
arkadaşlar daha önceki puntişimde bagajda subwofoor vardı zamanla bana çok sıkıntı yaşattı yani bagajı öldürdü çok yer kaplıyordu bunun içinde yeni aldığım aracıma yeni bir ses sistemi yapmak istiyorum ama dediğim gibi subwofoor kullanmadan güzel bir bas sesi almak için ne yapmalıyım. şu an için kafamda önler kapılar için mid arka kabılara ne yapmalıyım bas sesini almak için bilgi verirseniz sevinirim ya da başka fikriniz var mı ? şimdidemn vereceğiniz bilgiler için teşekkürler

Bence o zaman bagaj için bir tane sunta tarzı birşey kestir ve bassı kutusuz bir şekilde oraya taktir en azından bagajın yer kaplamaz ve bassız olmadanda bu iş olmaz.

ametist
19/10/2012, 12:15
atif sub kullanın, kabin içinde bir yere, örneğin koltuğun altına ya da yolcu tarafı ayak uzatılan yerin üst kısmına monte edin.

SteinGP
19/10/2012, 14:10
maalesef olmaz, hani olurda, astarı yüzünden pahalıya gelir. bass sesi için en ekonomik yöntem subwoofer.

coll34
19/10/2012, 15:26
bas kullanmadan tatminkar ses alırsın bunun yolu 3 yol aktif sistem kurmaktan geçer tabi 3 yol aktif sistem için sadece 3 yol mid takımı için tahmini 800-1.000 euro'dan başlamakta

Ziyaretçi033
19/10/2012, 16:27
200tl ye ikinci el sitelerinde bass-anfi satıyolar :) bir araştırın :) En uygunu o olur bence.

blackhawk
19/10/2012, 17:31
bizim araçlara 10 numara olacak sistem. stepne boşluğu hacim olarak uygun güzel yalıtım tabana mdf 30 cm bas koydun mu 10 numara olur. Yük koyacağın zaman üzerini halı ya da ince sunta ile kapatıp bası koruyabilirsin.

coll34
19/10/2012, 17:42
irfanın söylediği sistemde mantıklı olabilir auto hifi dersinde yayınlanan aynı zamanda benimde sistemcim olan özen hifi'nin yaptığı punto bagajı gibi

LorDracula
19/10/2012, 17:50
bende düşünüyorum bas koymayı,bası koymak için de stepne yeri en uygun yer. hem yer acısından hemde görsellik olarak. maliyeti ne kadar tutar acaba bende bas ve anfi var. Sıkıntı lastik patlarsa veya yarılırsa yerine lastik takamıcaz.

Ziyaretçi033
19/10/2012, 18:21
Ben kabin koydum resmen bagaj iptal oldu :( yan tarafına ufak tefek şeyler atıyoruz işte. Bayram dolayısıyla, kabini çıkartcam mecbur :S Kabin büyük bir sorun teşkil ediyor gerçekten.

stepne yerine koymak iyi hoş da, üzerini örtmesi mesele + yedek lastik candır.

blackhawk
19/10/2012, 18:42
tüp içinde lastik tamir eden köpükler var lastik tamir kiti adıyla satılan onlar iş görür. Bildiğim kadarıyla t-jet stepnesiz tamir kitiyle geliyor. Günümüzde bir çok araç kit kullanıyor.

https://www.hepsiburada.com/liste/superhelp-lastik-tamir-edici-sisirici-sprey-lastik-tamirine-son-300-ml-made-in-italy-041300/productDetails.aspx?productId=otev041300&categoryId=262977

coll34
19/10/2012, 23:32
stepne yuvasına koymak çok büyük maliyetler değil önemli olan o litrede çalışıcak bası ayarlayabilmek

ayaman
22/10/2012, 10:13
evet fikirleriniz i,çim çok teşekkürler stepnenin olduğu yer en güzelibence. en mantıklısı
ama bu iş nasıl kim yapabilir nerde yaptırabiliriz. ???

coll34
22/10/2012, 10:28
stepne çalışmaları ile samatya özen hifi baya ilermeye kat etti, ki böyle bir çalışmayı herkez yapamaz heryerde yaptırılmaz www.ozenhi-fi.com (https://www.ozenhi-fi.com/) web adresini verdim eğer düşünürsen bende yardımcı olurum yaptıkları işlere sonuna kadar kefilim, satılık araçlar bölümündeki beyaz bravoyuda özen hifi yapmıştı

ametist
22/10/2012, 11:05
aktif koyun dedik, olmaz diyorsunuz..

adam yapmış, yıllardır satıyor, babalar gibi de kullanıyoruz... ortalığı yıkmak ve küfür yemek istiyorsanız gidin ne taktırıyorsanız taktırın, ama efendi gibi keyifle müzik dinleyeceğim diyorsanız PIONEER TSWX610A fazlasıyla işinizi görür, stepneyi de dışarı almanıza gerek olmaz. buyurun resmi;
https://www.work4web.hu/pic/hirek/1851/pioneer_ts_wx610a_1.jpg

bu da satan birisi https://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-wx610a-stepneye-ozel-54542961

coll34
22/10/2012, 11:13
kim küfür yemek istiyor çözemedim hocam paylaşım yapılıyor arkadaş akıl danışıyor yorum yapanlarda elinden geldiğince ve bilgisi dahilde yardımcı olmaya çalışıyor bu kadar çoşmanın manası yok ürün güzel ama bas vurdukca stepne sacı tınısı ne olucak işin risk kısmı burda yoksa bu bahsettin ürün bagajın sağ ve sol kısmına polyester yuva yapılarak bagajda yer kaplamadan monte yapılabilen bir ürün

SteinGP
22/10/2012, 11:23
aktif koyun dedik, olmaz diyorsunuz..

adam yapmış, yıllardır satıyor, babalar gibi de kullanıyoruz... ortalığı yıkmak ve küfür yemek istiyorsanız gidin ne taktırıyorsanız taktırın, ama efendi gibi keyifle müzik dinleyeceğim diyorsanız PIONEER TSWX610A fazlasıyla işinizi görür, stepneyi de dışarı almanıza gerek olmaz. buyurun resmi;
https://www.work4web.hu/pic/hirek/1851/pioneer_ts_wx610a_1.jpg

bu da satan birisi Pioneer TS-WX610A Stepneye Özel !!!! GittiGidiyor'da 54542961 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-wx610a-stepneye-ozel-54542961)

ben camlarımı kapatıp dinliyorum arabamın içinde istediğim gibi. kim küfür edecekmiş bana? gecenin 3 ünde başım belada tabancamı unutmuşum helada dinlemiyoruz ki herkesin uyanık olduğu saatlerde dinliyoruz. sıkar biraz küfür etmek..

Ziyaretci040
22/10/2012, 13:27
Eşşek saatinde olmadığı sürece küfür etmek zor ya.

ametist
22/10/2012, 15:03
kim küfür yemek istiyor çözemedim hocam paylaşım yapılıyor arkadaş akıl danışıyor yorum yapanlarda elinden geldiğince ve bilgisi dahilde yardımcı olmaya çalışıyor bu kadar çoşmanın manası yok ürün güzel ama bas vurdukca stepne sacı tınısı ne olucak işin risk kısmı burda yoksa bu bahsettin ürün bagajın sağ ve sol kısmına polyester yuva yapılarak bagajda yer kaplamadan monte yapılabilen bir ürün

birine yönelik yazmadım. üzerinize alınmayın. stepne sacı tıngırdamıyor, merak etmeyin. kullandık biliyoruz, ondan böyle net yazıyoruz.

ben camlarımı kapatıp dinliyorum arabamın içinde istediğim gibi. kim küfür edecekmiş bana? gecenin 3 ünde başım belada tabancamı unutmuşum helada dinlemiyoruz ki herkesin uyanık olduğu saatlerde dinliyoruz. sıkar biraz küfür etmek..

valla arkadaşım, camın açık kapalı farketmez. aracın boyu , misal 50 hz frekansın dalga boyundan kısa olduğu için sen camları açsan da kapasan da bagajındaki subın sesi dışarıdan duyulur. elbette kimseyi rahatsız etmiyorsan kimse de sana sövmez. rahatsız edenler var, sözüm onlara, küfür etme hakkım bakidir.

SteinGP
22/10/2012, 15:33
saat gece 2 de, sokak arasından batsın bu dünya diye geçenlere bende sövüyorum. ama sahil yolunda çevre yolunda vs. açıyorum yani. duyan varsa küfür edebilir hakkı bakidir ben duymadığım sürece :)

alperd
22/10/2012, 17:48
"bas" ve "sub" ayrı şeyler değil mi?

ben wuuuuvv wuuuvv sub yerine, gümbür gümbür bas sevenlerdenim :)

arka pandizota 2 adet oval 3 yollu hoparlör taktırdım Pioneer marka Anfi'ye bile gerek duymadan arka kapıdaki hoparlörlerden kablo çektirdim Bagajdaki boşluğun akustiği sayesinde çok iyi bir ses alınıyor...

chemist52
14/11/2012, 21:15
arkadaşlar bende puntişime ufak çaplı ses sistemi yaptım. çokta orjinal oldu. Sistemi kurarken 30cm bas denedık bırde 20 cm. kutusu okdar kucukki yer kaplamıyor. sesi tatmınkanr puntoyu fena sallıyor. ve bozmuyor. aldığım bas aşağıdaki linktekinin aynısıdır.yakında foto çeker buraya koyarım.
20 cm minik devler....... kicker comp8 orjinal kutusunda - Subwoofer Hoparlör Çeşitleri sahibinden.com'da - 98347573 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-20-cm-minik-devler-kicker-comp8-orjinal-kutusunda-98347573/detay)