Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni araba hakkında yardım
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce satmaya karar verdiğim fakat düşük tekliflerden dolayı satmaktan vazgeçtiğim arabamı ısrarlara dayanamayarak sattım :)
Önceleri c4 picasso, renault scenic derken, şimdi iki araç arasında kaldım
1-Hyundai i30 elite otomatik
2-c4 confort plus e-hdi mcp (otomatikleştirilmiş şanzuman)
(nereden nereye geldik)
Hyundai tam otomatikken, c4 robotize şanzıman (ki tam güvenemiyorum)
Hyundai 5 yıl garanti varken, c4'de 2 yıl (+2 yıl garanti 1.000 TL)
Hyundai daha donanımlı (cam tavan, anahtarsız giriş, çalıştırma, arka kamera vs. vs.)
Hyundai daha çok yakıyor (tam otomatik olduğundan) veri olarak şehir içi 7.2 muhtemelen 8-9 yakacak, konfor açısından katlanılabilir çünkü tam otomatikte vites geçişlerinde yığılma yok. Citroenin yakıt verisi şehir içi 5.8 gibi mükemmel bir değer (bu da muhtemelen 7-7.5 olur)
bunun dışında yorumlarınızı alabilir miyim? servis ücretleri, dayanıklılık, kullanım konforu vs. (Fransız arabasına yanaşma ya da git vw al tarzında dayanakları olmadan yorum yapılmamasını rica ederim.). Kararımı bugün ya da yarın vermek istiyorum çünkü malum bayram kapıda.
Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden Teşekkür ederim.
Valla gerçekten de zor tercih. Yeni c4'ün eskisine oranla daha iyi bir hale geldiğini biliyorum. Tasarım olarak da güzel gayet. Bunun yanında ise tasarım olarak ve donanım olarak çok çok iyi olan i30 var. Dediğin gibi tek sıkıntı şanzıman. i30 çok yakıyor ve performansı da çok iyi değil demişti test eden bir arkadaşım. Bunun yanında mcp şanzımana da alışma evresinden sonra rahat rahat kullananlar var.
Gerçekten de zor seçim, ben de kararsız kalırdım bu iki seçenek arasında.
:) fiyat olarak hyundai daha pahalı ama citroen'in uzatılmış garantisiyle neredeyse aynı fiyata geliyor ikisi de. Neden uzatılmış garanti diye takıntı yapıyorum derseniz, dediğim gibi robotize şanzımana güvenmiyorum. Bozulursa at arabayı gitsin tutarında bir maliyet çıkaracağını düşünüyorum.
C4 de test sürüşü yapamadım çünki adamlarda test aracı yok, ankarada yetkili servis biri anyada biri konyada(yaşamkent ve tandoğan).
Hyundai'de test yaptım bir güçsüzlük hissetmedim neticede 1.6 araba beklentim yüksek değil.
ikisi de yeni araç sayılır ama hyundai daha yeni. Citroen'in şanzımanı diğer araçlarda uzun zamandır kullanıyor.
Emin değilim, Hyundai ağır basıyor.
Ziyaretçi033
16/10/2012, 16:03
C4 için genelde çok elektronik aksam olmasından dolayı bi şikayet var. Arıza durumunda farklı tuşların başka şeyleri çalıştırdığını falan gördüm (şahsen) , i30 için parçalarının ucuz olacagını düşünüyorum, ki sıfır ise bu pek dert değil. Hyndai ye sıcak bakardım sanki.
i30 dizel alıcaksan 5 litre cıvarında yakıyor teknık ozellıklerıne baktıgımda i30 128 hp : c4 112 hp tork oranlarda hemen hemen aynı eger i30 dizel olucaksa i30 daha cazip görunuyor...
Herne kadar hyundai markasını bir türlü sevemesem 2 si arasında tercihim i30 dizel olurdu
Sent my iPad 2 using
i 30 dizel otomatik için veriler şu şekilde;
Ş.içi 7,2
Ş.Dışı 4,5
Ortalama 5,5
Ben en kötü ihtimali düşünerek 7,2 yakar üzerinden gidiyorum.
i30 dizel alıcaksan 5 litre cıvarında yakıyor teknık ozellıklerıne baktıgımda i30 128 hp : c4 112 hp tork oranlarda hemen hemen aynı eger i30 dizel olucaksa i30 daha cazip görunuyor...
hyundai tam otomatik olması ve ağırlığından dolayı verilere göre biraz daha hantal ama dediğim gibi öyle makas atayım derdim yok
i30 a daha sıcak bakarım. robotize şanzımana pek güvenmiyorum bende. arıza durumunda yapısı gereği masraf uçuk çıkıyor.
başka araç düşünedebilirsin golf DSG şanzıman ? yada toyota corolla 1.4 D_4D ELEGANT
Walla VW grubuna gıcığım (başka kelime bulamadım :) )
Satıcıları bir başka sıkıntılı, araç fiyatları bir başka sıkıntılı
Golf highline DSG almak için 66 gibi uçuk rakamlar söylüyorlar ve kasa değişti.
Otomatik ile manuel arasında 8 bin gibi bir rakam var ve DSG ile sıkıntı yaşayan da yok değil. Satarken surat yapan adam heralde araç bozulunca da sen bozdun diyebilir.
Citroen'de robotik şanzımandaki debriyaj sorunu için müşteriyi suçlayan servisler olduğunu duydum (araba da debriyaj pedalı yok adam nasıl bozsun?!?)
walah yenı meganelerede bak derim
Megane da baktık ama fiyat yüksek oldu donanım da az :)
Bir de bizim gibi Broadway-Spring (bakınız Toros ya da Renault 12 demiyorum) görmüş bir nesil açısından Reno markasının kalite algısı düşüktür. Haliyle ucuz olsa belki alırdım diye düşünüyorum. Şu da bir gerçek Hyundai'nin kalite algısı da çoğu insan da düşük ama nedense çekik gözlülerin giderek daha iyi mallar ürettikleri konusunda bir kanıya kapılmış durumdayım. Japonlar malum ama Koreliler de bu işi çözdü. Hyundai i30daki tek canımı sıkan o ortadaki hyundai accent mavisi renkli ekranlar :) Arkadaş yap Kia Ceed gibi bir iç mekan aydınlatması yapmadığın şey değil hani (Kia Ceed daha pahalı olduğundan onu listeye eklemedim)
Ziyaretçi033
16/10/2012, 17:32
Clio IV olabilir mi?
Seçtiğiniz iki araçtan i30 bana daha cazip geldi. Ancak ben Auris'i de incelemenizi tavsiye ederim. Aşağı yukarı aynı paraya dolu bir Auris alabilirsiniz ister benzinli ister dizel.
Accent Blue ve Clio küçük, bir üst sınıftaki araçlara bakıyorum. Aurisde maalesef eski kasa yeni kasası geldi ama henüz Türkiye'de esamesi okunmuyor açıkçası bir aracı alıp 2 ay sonra yanımda aynı aracın yeni kasasını görünce camlarımı kapatıp içeride hıçkırıklarla ağlamak istemiyorum :)
Yeni kasası olsa hele de hybridi de gelse kesinlikle kaçırılmaz bir araç olurdu.
aykut_1914
16/10/2012, 18:14
accent blue mu küçük? :D :D
beni izmir grubunda bilen bilir,bagajında 2 ben yatarız.
seçenekler içindede i30 u tek geçerim :)
:=) Bagaj konusunda haklısınız neticede sedan
Aslında Honda Civic'in LPG'ye hazır aracına da baktım o da mantıklı geldi de alışveriş merkezlerine girememe durumu beni biraz geri adım atmaya zorladı (Türkiye'de herşey ters LPG gibi temiz çevreci yakıta ezik muamelesi yapılıyor ?!?)
Otomatik Elegance için LPG 'li 52.500 TL fiyat vermişlerdi, bence mükemmel ama dediğim gibi işte Türkiye gerçeği.
Erdem Bozdağ
16/10/2012, 18:33
tam ben civic eco diyecektim yani lpg li olanını siz otopark işini yazmışsınız bile :)
bence en mantıklı araç o gerçekten kalite fiyat olarak
citreon hyundai arasında kaldıysanız bence hyundai almak daha mantıklı.Yapılan cogu testte kullanılan malzeme kalitesi,tıkırtı olmayışı,yüksek performans vermese bile tatminkar motoru,başarılı sayılan sanzumanı,türkiyede yaygın servis ağı ve düşük bakım giderleri gibi artılarıyla bence hyundai seçmeniz çok daha mantıklı olacaktır citroene nazaran ama otopark işini takmasanız kesinlikle civic eco derim.
öyle zor bi seçim ki arkadaşım...fransız arabaları üzmez bence...c4 ön konsol ve dış görünüş olarak hep beğenimi kazanmıştır...i30 çok popüler bir araç...şöyle böyle deme bence git showroom'a şoför koltuğuna otur hangisi beni al derse hiç düşünme el sıkış bence....ikisi de üzmez senmi diye düşünmekteyim...şimdiden hayırlı olsun...
srkaradag
17/10/2012, 13:45
Kullanıcı sitelerine bakarsanız gercek yakit degerlerini görürsünüz , i30 yakit olarak uzecektir aklınızda olsun , onun dısında ikiside guzel araç şimdiden hayırlı olsun
Herkese yorumları için teşekkür ediyorum, dün itibariyle Hyundai i30 aldım. Yakıt konusunda da tam otomatiğin konforu için katlanacağız artık.
Buradaki forumun yapısı ve işlevselliğini görünce hemen Hyundai i30 forumuna da üye oldum. Her ne kadar artık puntom olmasa da burayı da takip etmeye devam edeceğim.
Alternatifler arasında herkesin beklentileri farklı tatminsizlikleri ortaya koyuyor.Benim kendi isteklerim ve zevkimin tatmini marka karşılaştırmalarında farklı düşünceleri (ukalalık olarak algılanmasın) benimsememe sebep olmaz. Sadece teknik olarak belirtilen kusurlar devamlılık arz ediyorsa alternatiflerimden düşer...seçeneklerin benim için mali olarakta bir sınırı varsa ozaman aynı sınıfta 2-3 marka araçta dönüp durmak zorundaysam aşağı yukarı aynı tüketim değerlerinde olacaklarından en yaygın servis hizmeti, estetik,güç ve sürüş zevki olarak en tatmin olduğum aracı seçerim...ki herkes de aşağı yukarı böyle düşünüyordur yoksa bu ayarlarda mercedes ve audi tadında kalite bulmayı bekleyemeyiz :)
...Ve sonuç olarak İ30 al bak keyfine derim, seçimin ne olursa olsun "hayırlı olsun"
Honor COOPER
17/10/2012, 16:44
Öncelikle hayırlı olsun.
Son pazarlıklardan sonra İ30 ile Ceed arasında aynı donanımda ne kadar fark kalmıştı?
Kia'da hiç pazarlık yapmadım desem :)
Aslında içi güzel ama dıştan Hyundai ağır bastı bunun yanında her ne kadar aynı ürün olsa da genel algı iki farklı marka olduğu. Hyundai daha bilinir olduğundan Hyundai aldım.
Hyundai i30 elite donanım paketinde aldığım için Kia'da bunun karşılığı Kia Ceed Premium, onun da liste fiyatı 63.100 TL'ki ne kadar pazarlık yaparsam yapayım 7 bin tl düşmeyecekti. Bu arada Kia Ceed'in içini yeni golf'e benzeten tek ben miyim (aslında Kia Ceed daha önce çıktı Golf benzemiş diyebiliriz.)
yakıtı dert etme derim i30 al citroen daha markalı bir araç fakat hyundai türkiyeye en iyi uyum sağlayan araç seçildi kafan rahat olur en azında
Honor COOPER
17/10/2012, 20:18
yakıtı dert etme derim i30 al citroen daha markalı bir araç fakat hyundai türkiyeye en iyi uyum sağlayan araç seçildi kafan rahat olur en azında
İ30 alınmış zaten arkadaşım.
srkaradag
17/10/2012, 20:24
Kia'da hiç pazarlık yapmadım desem :)
Aslında içi güzel ama dıştan Hyundai ağır bastı bunun yanında her ne kadar aynı ürün olsa da genel algı iki farklı marka olduğu. Hyundai daha bilinir olduğundan Hyundai aldım.
Hyundai i30 elite donanım paketinde aldığım için Kia'da bunun karşılığı Kia Ceed Premium, onun da liste fiyatı 63.100 TL'ki ne kadar pazarlık yaparsam yapayım 7 bin tl düşmeyecekti. Bu arada Kia Ceed'in içini yeni golf'e benzeten tek ben miyim (aslında Kia Ceed daha önce çıktı Golf benzemiş diyebiliriz.)
Hayırlı olsun güle güle kullanın.En kısa zamanda sürüş deneyimlerinizi bekliyoruz
hayırlı olsun keyifli sürüşler....
hayırlı olsun güle güle kullanın :)