Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Midtakımı önerisi

takemehome
10/10/2012, 11:46
arkadaşlar merhaba,

bende 2009 model bir grande punto var (rock siyah).

kicker ds65.2 mid takımı + MACOUSTIC MTX 600.4 4 Kanal Anfi 2 Ohm 4 X 90 W , 4 ohm 4 X 60 W RMS + soundstream cift bobinli 1000w amfi

mevcut sistemi yukarda yazdım, bir süre sonra bu sistem yetersiz gelmeye başladı derken tizlerden biri yandı, şuan ses baya berbat geliyor araç içinde :)

bende bu bahaneyle güzel bi mid takımı alıp sistemi yenileyeyim diyorum. gerekirse arka kapılarada takabilirim extra olarak ve bas amfiside alabilirim. tek sıkıntım bu konuda pek fazla bilgim yok ve yüksek ihtimal kazıklanırım. bilgisi olan arkadaşlar bana ürün tavsiyesinde bulunabilir mi?

Ziyaretci040
10/10/2012, 11:56
Forum kuralları gereği önce kendinizi tanıtın arkadaşlarımız yardımcı olucaklardır.

takemehome
10/10/2012, 12:27
Erdal Yenigül / İstanbul / 28 / 2009 model siyah dizel bir grande punto aracım var :)

SteinGP
10/10/2012, 12:32
Merhabalar hocam. Forumumuzun tanışma bölümünde kendinizi tanıttıktan sonra, size yardımcı olmaya çalışırız..

kokoemre25
10/10/2012, 13:04
Tesisatta herturlu yardımcı olabilirim kendi aracıma kendim yaptım sistemimi
Edison 804a
Macuestic 2000.1
Plus mid takımı
Cadence mit takımı
Soundmagus 3000 walt bas
1.0 kapasitor

SteinGP
10/10/2012, 13:16
Kicker ds serisi mid takımını bende kullanıyorum. tizler yandıysa bunları arkaya alıp önlere alpine spg cs17 alın. ben bu şekilde kullanıyorum sesten gayet memnunum..

takemehome
10/10/2012, 14:38
Kicker ds serisi mid takımını bende kullanıyorum. tizler yandıysa bunları arkaya alıp önlere alpine spg cs17 alın. ben bu şekilde kullanıyorum sesten gayet memnunum..

öneriniz için teşekkür ederim. dediğiniz ürünü 199 liraya buldum ( ALPINE SPG17CS 17CM M?D TAKIMI SIFIR GittiGidiyor'da 64729694 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/alpine-spg17cs-17cm-mid-takimi-sifir-64729694) ) gayet makul bir fiyat.

sormak istediğim bir şey var, dediğiniz gibi kickerları arka kapılara nasıl monte edebildiniz? bildiğim kadarıyla arka kapılar 13 cm?

ayrıca bu iki mid takımını dediğim amfiden beslemem mümkün olurmu, ayrıca bir bas amfisi almam gerekiyormu?

SteinGP
10/10/2012, 14:43
bende gösterdiğiniz linkteki ürünün aynısını aynı yerden aldım hocam. satıcı arkadaş çok iyi birisi ürünün orjinalliğiyle ilgili sıkıntınız olmasın. arka kapılara 16.5 cm sığdırmak mümkün ancak; döşemenin arkasındaki hoparlör boşluğu koni şeklinde. ve üst kısmı biraz dışarıda kaldığından hoparlöre dokunuyor. o kısmı kestim ben. 16.5 takacaksanız kesmeniz gerekli ama kesin bir sıkıntı olmuyor.

Bu midleri amfinizle besleyebilirsiniz ancak woofer a kanal kalmayacak bu durumda. o yüzden mono bir amfi almanızı tavsiye ederim. macoustic mtx 1000.1 mono kullanıyorum ben. İzmirde toptancısı tanıdığım. İstanbulda da Doğubank taraflarında bulabilirsiniz bu amfiyi. Ben 250 TL ye aldım arkadaşım olduğu için ama, piyasada 350 lira civarlarında dolaşıyor fiyatları..

takemehome
10/10/2012, 14:49
ozaman verdiğim linkten, sizinde sesin memnun edici yönündeki tavsiyenize güvenip hemen siparişi veriyorum:)

amfinin fiyatı biraz yüksek geldi, daha düşük fiyatlı bir amfi önerebilir misiniz. 250 liraya kadar bulabileceğim? ayrıca bu alacağım amfiye ilerde belki bir sub daha takabilme imkanım olabilir mi?

SteinGP
10/10/2012, 15:05
2 sub seri bağlayabilirsiniz hocam. yalnız woofer ınızın empedansı önemli burda. 2+2 ohm olursa 1 ohmda seri bağlayabilirsiniz. bu da amfinin zirve gücünü kullanabileceğiniz anlamına gelir. sizin woofer ın tam modelini verirseniz bir bakayım?

takemehome
10/10/2012, 15:05
bende gösterdiğiniz linkteki ürünün aynısını aynı yerden aldım hocam. satıcı arkadaş çok iyi birisi ürünün orjinalliğiyle ilgili sıkıntınız olmasın. arka kapılara 16.5 cm sığdırmak mümkün ancak; döşemenin arkasındaki hoparlör boşluğu koni şeklinde. ve üst kısmı biraz dışarıda kaldığından hoparlöre dokunuyor. o kısmı kestim ben. 16.5 takacaksanız kesmeniz gerekli ama kesin bir sıkıntı olmuyor.

Bu midleri amfinizle besleyebilirsiniz ancak woofer a kanal kalmayacak bu durumda. o yüzden mono bir amfi almanızı tavsiye ederim. macoustic mtx 1000.1 mono kullanıyorum ben. İzmirde toptancısı tanıdığım. İstanbulda da Doğubank taraflarında bulabilirsiniz bu amfiyi. Ben 250 TL ye aldım arkadaşım olduğu için ama, piyasada 350 lira civarlarında dolaşıyor fiyatları..

msn tarzı iletişime geçebiliceğimiz bir şey verirmisiniz? bilgilerinizden yararlanmak isterim :busted_b:

takemehome
10/10/2012, 15:10
2 sub seri bağlayabilirsiniz hocam. yalnız woofer ınızın empedansı önemli burda. 2+2 ohm olursa 1 ohmda seri bağlayabilirsiniz. bu da amfinin zirve gücünü kullanabileceğiniz anlamına gelir. sizin woofer ın tam modelini verirseniz bir bakayım?

sub bu olması gerekiyor, çift bobinli 1000w soundstream
SOUNDSTREAM 30 CM KABİNİYLE SIFIR AÇILMAMIŞ 1000 W WOOFER - Subwoofer Hoparlör Çeşitleri sahibinden.com'da - 98700913 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-soundstream-30-cm-kabiniyle-sifir-acilmamis-1000-w-woofer-98700913/detay)

ayrıca bas amfisi olarak şunları önerirmisiniz? : https://urun.gittigidiyor.com/garaj/forwell-pof-2100-bas-anfisi-mono-sok-fiyata-54925390 https://urun.gittigidiyor.com/garaj/xetec-xi-600-1-1-kanal-anfi-bass-2-yil-garantili-65543379

SteinGP
10/10/2012, 15:18
msn i özel mesaj olarak attım hocam. sizin woofer ın özelliklerini bulamadım.

FORWELL SOUND DAB-3300P 1000RMS MONO ANF? GittiGidiyor'da 63665938 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/forwell-sound-dab-3300p-1000rms-mono-anfi-63665938)

mono olarak bunu tavsiye ederim, 50 TL fark var aralarında ama iş görmesi açısından fark büyük..

takemehome
10/10/2012, 15:37
msn i özel mesaj olarak attım hocam. sizin woofer ın özelliklerini bulamadım.

FORWELL SOUND DAB-3300P 1000RMS MONO ANF? GittiGidiyor'da 63665938 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/forwell-sound-dab-3300p-1000rms-mono-anfi-63665938)

mono olarak bunu tavsiye ederim, 50 TL fark var aralarında ama iş görmesi açısından fark büyük..

tamamdır ekledim msni, bu dediğiniz amfiyi alayimmi şimdi başka önerebiliceğiniz birşey varsa onada bakabiliriz? siparişi vereceğim şimdi çünkü mid takımı ile birlikte?

SteinGP
10/10/2012, 15:43
hocam sizin sub 4 ohmda çalıyor. iki taneyi paralel bağlasanız 4+4= 2 ohmda stabil ses alabilirsiniz. tek içinde uygundur gain i biraz kısarsınız yakmadan dinlersiniz :) bu arada msn gelmedi bana ?

miskofalez
10/10/2012, 23:21
midleri kicker kullanmışsınız kicker la alpine midler arasında tonlama farkı olduğu için ses size düşük gibi gelebilir arka kapılara da Can kardeşimin dediği gibi ds65.2 leri takarsınız biraz ek işlem ile yada kicker ks 5.2 13 cm mid takımı ekleyerek hem kapıyla oynamamış hemde kaliteli bir ses yakalamış olursunuz ...

kokoemre25
11/10/2012, 00:26
Bence sub U almadıysanız sahibinden de güzel sub kar var l5 veya l7 gibi sublar hem takım olur setin hemde süper bi ses alırsın benim düşüncem.

takemehome
11/10/2012, 00:45
can arkadaşımızla msnden uzun uzun konuştuk saolsun çok yardımcı oldu ve tavsiyelerine güvenerek alpine spg cs17 ve FORWELL SOUND DAB-3300P bas amfisi aldım ( FORWELL SOUND DAB-3300P 1000RMS MONO ANF? GittiGidiyor'da 63665938 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/forwell-sound-dab-3300p-1000rms-mono-anfi-63665938) )

kickerları arkaya takıp mevcut amfimle iki mid takımını beslicem. basıda forwelle beslicem. sanırım bu işlemlerden sonra tatmin edici ses alabilirim. 300rms soundstream bi subım var zaten. ilerde yeterli gelmemeye başlarsa satıp daha iyi birşey alınabilir ancak şuan yeter gibi gözüküyor :)

miskofalez
11/10/2012, 00:47
Can la konuştuysan olay bitmiştir :)

takemehome
11/10/2012, 00:51
Can la konuştuysan olay bitmiştir :)

aynen aynen. adam olayı bitirmiş.:clapping:

kargoyu bekliyorum dört gözle. haftasonuna kadar sistemi tamamlar fotograflarım kısmetse.

miskofalez
11/10/2012, 00:57
youtube da koy bakalım nasıl bişey çıkmış ortaya :)

SteinGP
11/10/2012, 01:05
youtube da koy bakalım nasıl bişey çıkmış ortaya :)

benim video var abi youtube da. belki görmüşsündür..

Punto Evo kicker - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=_-RMT7uS3-M)

miskofalez
11/10/2012, 01:16
Gördüm kardeşim gayet net saatlerce dinlenir :)

takemehome
12/10/2012, 15:02
@can malzemeler bugun elime ulaştı. yarın montajı yaptıracagım. eklemek istedigin bişey varmı? ustanın dikkat etmesini sağlayacağım bişey filan?

blackhawk
12/10/2012, 15:31
@can malzemeler bugun elime ulaştı. yarın montajı yaptıracagım. eklemek istedigin bişey varmı? ustanın dikkat etmesini sağlayacağım bişey filan?

hop. montajında ahşap kasnak koydur mıknatıslar cama değmesin. orjinal kabloyu kullanma onlar ince kalıyor.kapıyı sökerken dikkatli olsunlar tırnak kırılırsa ses yapmasın döşeme. amfi kullanır mısın bilmiyorum ama kullanırsan teypten canlı uç çıkar ses temiz olur ayrıca amfi elektiriğiyle ses kablolarını aynı yerden geçirme biri aracın sağ tarafındaysa diğeri solda olsun. sökmüşken ufak çaplı yalıtım yaparsan ses daha iyi olur.
sen can'a sormuşsun ama ben de bildiklerimi yazayım dedim.
sağlıklı günlerde zevkle dinlemen dileğiyle...::)::)

takemehome
12/10/2012, 15:56
hop. montajında ahşap kasnak koydur mıknatıslar cama değmesin. orjinal kabloyu kullanma onlar ince kalıyor.kapıyı sökerken dikkatli olsunlar tırnak kırılırsa ses yapmasın döşeme. amfi kullanır mısın bilmiyorum ama kullanırsan teypten canlı uç çıkar ses temiz olur ayrıca amfi elektiriğiyle ses kablolarını aynı yerden geçirme biri aracın sağ tarafındaysa diğeri solda olsun. sökmüşken ufak çaplı yalıtım yaparsan ses daha iyi olur.
sen can'a sormuşsun ama ben de bildiklerimi yazayım dedim.
sağlıklı günlerde zevkle dinlemen dileğiyle...::)::)

durum şu şekilde. şuan mevcut bir tesisat var araçta. ön kapılarda kicker mid takımı var ( tizlerden biri çalışmıyor ) bagajda sub ve amfi var. teyp pioneer dh 4350.

bir takım alpine mid takımı ve bir de bas amfisi sipariş ettim. elime ulaştılar bugün.

yapılacaklar ise ön kapıdaki kicker mid takımını arka kapılara taşıcaz, ön kapılara yeni aldığım alpine midleri montajlıcaz. mevcut amfimden 2 takım midi beslicez. yeni aldıgım mono amfiylede bası beslicez.

arka kapılara takacagımız olan kicker midlerin tizlerinin biri calısmıyor. belki tesisatcıdan uyduruk bir tiz alır taktırırım. arkalardada tiz olsun diye.

yani daha önceden yapılmıs kablo tesisatı filan var hazır hepsi. ama dedigin gibi ayrı ayrı yapılmamıs sagdan soldan sanırım. hepsi tek düze geciyor. o yuzden kacak olursa sıkıntı olur onu bir sorayim ben yarın.

tavsiyelerin icin saolasın.

SteinGP
12/10/2012, 17:35
erdal o gün konuştuklarımız haricinde bişey yok. kolaya kaçmasın usta en önemli mevzu o :) ayarları da dediğim gibi yaparsa 10 numara olacak. bence hiç tiz alma arkalar tizsiz kalsın şimdilik. eğer olmazsa sonra bakarız onada bişeler..

takemehome
12/10/2012, 17:44
tamamdır o halde anlaştık =)

SteinGP
15/10/2012, 17:39
erdal ne yaptın hallettin mi?

takemehome
16/10/2012, 11:37
aynen can taktırdım pazar günü. 4 saat filan sürdü montaj. biraz yavaştı arkadaş. aynen planladığımız gibi oldu herşey. ayrıca öndeki kickerları arka kapılara takarken traşlamak gerekmedi sığdırabildik güzelce ve bendeki 1 çalışan tweetırın yanına ilave ordan bitanede daha tweettır aldım 20 liraya, ikisinide montajladık. nereye montajladın dersen, kapının hoparlor yuvasının ic tarafına slikonladık. yani arka kapılarda kolon yerinden hem bas hem tiz geliyor şuan. senin aldırdıgın alpineleride ön kapılara monte ettik güzelce. bas amfisinide diger amfinin yanına koyduk. fotograf cekemedim henuz aksama cekip koyarım sanırım. daha öncede tiz yakmış biri olarak önlem aldırdım gaini düşük tuttu ama şimdide ses temiz kaliteli ancak çokda yüksek çıkmıyor. sesi yükseltmek için gaini açmak gerekiyor dimi? tabi çok açarsam tizler gene yanar?

ayrca bas kontrolu cok güzel oldu, direksiyonun sol tarafındaki kucuk cebin hemen alt sol tarafına monte ettik onuda. ama mavi bi ışığı var o ışık gece sürüşlerinde göz alıyor. ışığı kapatma gibi opsiyonumuz varmı?

SteinGP
16/10/2012, 11:41
güle güle kullan hacı. ben hiç tiz yakmadım bu kadar zamandır ama o kadar da kolay yanacağını düşünmüyorum. yinede biraz daha açabilirsin bence gaini. teypten kıs biraz tizleri bakalım o zaman ne olacak. bas kontrol düğmesinin ışığı kapanmaz muhtemelen. üstüne siyah bant yapıştır veya asetatlı kalemle boya derim :)

takemehome
16/10/2012, 11:48
eyvalla saolasın kanka, sen yardımcı olmasan şuan ki tesisat kim bilir nasıl bişey olurdu :)

SteinGP
16/10/2012, 12:01
her zaman bekleriz :)