Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 000 bakım servise yaptırmak zorundamıyım...
herkese merhaba,
biliyorsunuz ki araçlarımızın bakımı 10 000 - 20 000 - 40 000 - 60 000 km olarak devam ediyor. fakat aradaki örneğin 30 000 km de olan yağ ve yağ filitresi gibi değişimini servise yaptırmak zorunluluğumuz varmı ? garanti açısından etkilermi ???
servis tablosunda 30 000 - 50 000 - 70 000 km bakımdan bahsetmiyor !!!
fiatın bunu art niyetli olarak kullanma ihtimali varmı ???
Ziyaretçi051
10/10/2012, 11:19
etkiler her 10000 km de bir yağdeğişimini yaptırma zorunluluğu olduğunu biliyorsunuz sistemde bu yağ değişimi gözükmeyince aracınızdada bir turbo arızasında cebinizden ödersiniz
etkiler her 10000 km de bir yağdeğişimini yaptırma zorunluluğu olduğunu biliyorsunuz sistemde bu yağ değişimi gözükmeyince aracınızdada bir turbo arızasında cebinizden ödersiniz
işte benim sorunumda o zaten sadece yağ değişimi yapacaklar üçyüz kusut para istiyorlar. dışarca çok daha azıyla yaptırıyorum. bakım listesine baktığımda ara km ler hakkında hiçbişey yazmıyor. dışarda yaptırırım faturasını alırım saklarım. boşuna servie kazıklanmaya gerek yok diye düşunuyorum.
Ne yazıkki kmlerinde servise yaptırmadığınızda garanti zedeleniyor. Onun haricinde yıllık bakım gibi bişeyi yok en azından o güzel... Her yıl bakıma sokmasanız da garanti bozulmuyor yani.
tofaş 1.3 leri 10k bir yağ değişim için çağırıyor. 4000 km den fazla geçerse bakım atlamış gözükür ve motor garantisini sonlandırabilir.
bu arada bakım tablosu linki aşağıda...
https://www.fiat.com.tr/hizmetler/Documents/Periyodik%20Bak%C4%B1mTablosu.pdf
Ziyaretçi051
10/10/2012, 12:42
işte benim sorunumda o zaten sadece yağ değişimi yapacaklar üçyüz kusut para istiyorlar. dışarca çok daha azıyla yaptırıyorum. bakım listesine baktığımda ara km ler hakkında hiçbişey yazmıyor. dışarda yaptırırım faturasını alırım saklarım. boşuna servie kazıklanmaya gerek yok diye düşunuyorum.
üçyüz küsürmü enbaba arabakım fiyatı 180 tl tutar.başka servistende fiyat al bence.dışarda değiştirdiğin yağın markası önemlidir.Speclere uygun olması gerekir.Ayrıca dışarda değiştirirsen mutlaka fatura üzerinde yağın markası,aracın plakası,aracın km bilgisi kesinlikle olmalıdır
üçyüz küsürmü enbaba arabakım fiyatı 180 tl tutar.başka servistende fiyat al bence.dışarda değiştirdiğin yağın markası önemlidir.Speclere uygun olması gerekir.Ayrıca dışarda değiştirirsen mutlaka fatura üzerinde yağın markası,aracın plakası,aracın km bilgisi kesinlikle olmalıdır
ben serviste koydukları yağı bile beğenmiyorum. ( haliç oto opar oil diye bir marka kullanıyır ) ben koyarsa castrol edge 5,30 koyucam. faturayada dediğiniz gibi butun bilgileri yazdırıcam. tşk
yetkili servislere dikkat arkadaşlar aslında selenia yağ kullanılması lazım ama onun parasını alıp opet yağ koyan firmalar bile var yağ değişim işlemi yapılırken mutlaka araç başında olun ve faturayıda kontrol edin iki yağ arasında dünyalar var.
ben yağ degısımıne serviste 130 tl verdm fıltresıyle