PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen bu konuyu dikkatli okuyun belki bana kızacaksınız ama okuyun lütfen....

dogus618
08/10/2012, 16:44
Öncelikle hepiniz az cok beni tanıyor 1.senedir dolu dolu formdayım formu seviyorum ufak tefek bir kaç sıkıntı yaşamış dahi olsamda güzel insanlar tanıdım güzel arkadaşlarım oldu ve bu formdaki herkes değerli benim için o yüzden bu konuyu açtım dün açacaktım bugun fırsatım oldu gelelim konuyu konumuz HIZ ....

Mersin de yakın bir arkdaşım güzel honda sı vardı gıcır gıcır bi arabaydı bizler giibi arabasına düşkündü tabikide hızada düşkündü ve hız inanmazdım bende ama ölümüne sebeb oldu direksiyon başına geçince bende sapıtırım herzaman ama bu sefer arkadaşımın ölümüne sebeb oldu ve o yüzden çok etkilendim açıkcası bu konuyu actım arkadaşım 130 km hızla virajı alamayıp bahçeli bir evin duvarından içeri girdi ve vefat etti mobese görüntüleri izledik ve size neler hissettiğimi anlatamam çok üzüldüm acı bir ölüm çünki. Arkadaşımın ailesi perişan biz dostları perişan olduk kolay bir durum değil esas konum şudur bende hızı severim formdan bazı arkadaşlarımda bilir ama dün den sonra o mobese görüntülerinide izleyince içim parçalandı ve kendi kendime yemin ettim asla bir daha hız yapmıcam trafikte aptallık yapmıcam....

ŞİMDİ DEYİNMEK İSTEDİĞİM KONU ŞU HIZ GERÇEKTEN FELAKET HEPİMİZ DİREKSİYON BAŞINA GEÇİNCE YAPABİLİYORUZ HIZI HELE BİZ GENÇLER DAHA ÇOK KANIMIZ KAYNIYOR GAZA GELİYORUZ EN UFAK HAREKETLERDE VE DELİ GİBİ BASIYORUZ VE APTALCA OLAN BİR ŞEY MAKAS ATIYORUZ BENDE YAPIYORUM SİZE AKIL VERMEK DEĞİL DERDİM AMA BEN ARTIK YAPMICAM NE KİMSENİN CANINI TEHLİKEYE ATICAM NE BİR BAŞKASINI GÜZEL ŞEYLER DEĞİL BİR SANİYELİK BİR KONTROL KAYBİ ÖLÜMÜNE SEBEB OLABİLİR HEM KENDİİNİN HEMDE BELKİ BİR SÜBÜYANIN CANINA MAL OLABİLİR..
LÜTFEN ARKADASLAR HEPİMİZ HIZ YAPMAYALIM BİR KAÇ İNSAN GAZINA GELİP ONLARLA MÜCADALE ETMEYELİM YOL VERELERİM GİTSİN BÜYÜK BİZDE KALSIN HİÇ BİŞEY KAYBETMEYİZ ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI YOLCULUK YAPALIM BUGUNE KADAR BENDE APTALLIK YAPTIM MAKAS ATTIM SAĞLAM KAZA ATLATTIM KAZA YAPTIM AMA ŞUNUDA SÖLİMKİ DEYMEZ HERŞEYİ BIRAKIN ARKANIZDA *****Z BABANIZ BACINIZ EŞİNİZ ÇOCUĞUNUZ SİZİ SEVENLERİNİZ VARKEN DEYMEZZZ SAKIN BANA DA KIZMAYIN UKALALIK YAPIYOR DEMEYİN BENDE YAPTIM BU HATALARI AMA YAPMICAM DAHA DİREKSİYON BAŞINDA ADAM AKILLI DAVRANICAM BU FORMDAN BİRİNİN CANINA BİŞE GELSE İNANINKİ ÇOK İÇTEN ÜZÜLÜRÜM LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM ABİLERİM.
ESASINDA KADIN ŞÖFÖRLERE BAZEN YAVAŞ GİDİYOR DİYE ARKASINDAN SELLEKTÖR YAPIP KORNA ÇALIP SÖLENİYORUZ AMA ONLAR BİZDEN DAHA DİKKATLİ ADIM ATIYORLAR ESASINDA O YÜZDEN HEPİMİZ DİKKAT EDELİM..

HIZ GERÇEKTEN FELAKETMİŞ ARKADAŞIMIN KAMERA KAYITLARINI İZLEYİNCE VE ONU KAYBEDİNCE ANLADIM HIZ YAPMAYALIM LÜTFEN....

Sparco34
08/10/2012, 16:49
trafiğe kapalı yerde boş temiz alanda olabilir güvenlik bir şekilde

ama yapmamak vede sevdiklerimizle kalmak daha iyi olur bizim için

ondan dolayı ne olursan ol ilk başta insan olduğumuzu unutmayalım

konu için çok teşekkür ederim bence iyi bir ibret alınacak bir konu bence

başımızı sagolsun tekrardan

Ziyaretçi051
08/10/2012, 16:52
aklın yolu birdir.Trafik kuralları bizim can güvenliğimiz için olduğunu unutmamamız gerekiyor.Her ne kadar aracım güçlüde olsa o gücü ve hızı beni kurtarması için kullanırım.Bu arada başın sağolsun

rbcn
otobanda tem de bas ama trafiğin içinde hız yapanları da yapmayıda sevmiyorum

dogus618
trafiğe kapalı yerde boş temiz alanda olabilir güvenlik bir şekilde

ama yapmamak vede sevdiklerimizle kalmak daha iyi olur bizim için

ondan dolayı ne olursan ol ilk başta insan olduğumuzu unutmayalım

konu için çok teşekkür ederim bence iyi bir ibret alınacak bir konu bence

başımızı sagolsun tekrardan

Sizde güzel yazmışınız hız yapılıcak sa bile trafiğe kapalı bir alanda yapılması en doğru şekil bende aptalca hızlar yaptım ama bu saatten sonra ne kendi canımı ne bir başkasının canını tehlikeye atmam

Başınız saolsun dileği iicinde teşekür ederim bir dostumu kaybettim ama burda burda bi sürü dostum abim arkadaşım var onlarında canı yansın istemedğim için bu konuyu actım ukalalık yaptıysamda afoola herkesden özür dileirm

Sparco34
08/10/2012, 16:58
Sizde güzel yazmışınız hız yapılıcak sa bile trafiğe kapalı bir alanda yapılması en doğru şekil bende aptalca hızlar yaptım ama bu saatten sonra ne kendi canımı ne bir başkasının canını tehlikeye atmam

Başınız saolsun dileği iicinde teşekür ederim bir dostumu kaybettim ama burda burda bi sürü dostum abim arkadaşım var onlarında canı yansın istemedğim için bu konuyu actım ukalalık yaptıysamda afoola herkesden özür dileirm

ukalalık alakası yok kardeşim en iyisi yaptın merak etme

bizler böyle ders alırız ancak

Misafir047
08/10/2012, 17:06
bunda kızılacak bir konu değil hatta tam tersine gayet güzel bir uyarı ders niteliğinde konu açmışsın başından geçenleri okudum ve gerçekten etkilendim üzüldüm başınız sağolsun bir kaç cümlede ben eklemek istiyorum trafikte hız yapmayanlardanım hız yapanlar küfürü hak ediyorlar gerçekten hız yapan belasını bulur bu kadar açıkça konuşuyorum kimse başkasının hayatını tehlikeye atamaz

turbulans
08/10/2012, 17:09
Arkadaþýn için üzgünüm fakat inþallah kendi hatasý yüzünden o evde oturan masum insanlara birþey olmamýþtýr.her insanýn içinde mutlaka acýma yada korku duygusu vardýr ama bu duygular bir çocuk sahibi olup bir insanýn ne. kadar zor dünyaya gelip yetiþtiðini görünce daha da geliþiyor bence.baþýnýz saðolsun

aykut27
08/10/2012, 17:11
başınız sağolsun hız konusuna gelince trafıkte bir cok genc yan verıp hız yapıp kendını birşey sanıyor bir yere vuruncada aklı ve parası yerınden oynuyor. hız yapmak kolay bi mesele değil özellikle şehir içinde yapmayalım çok istiyorsan çık otobana kendını tatmın et .. gecmıs olsun tekrar.

ayaman
08/10/2012, 17:13
hızın kendine faydası olsa bu kadar aceleci olmazdı .
sevdiklerimiz için dikkatli ve yavaş gidelim. boşuna dememişler acele eden ecele gider diye.

Misafir046
08/10/2012, 17:18
27 yasında Evli barklı adamım.

Hız yapmıyorum.Cunku hız yapmayı,makas atmayı gereksiz buluyorum.

Cunku ben F1 yada otomobil yarıslarında bir pilot değilim.

Bekarda olsam Evlide olsam arkamda bırakacagım hayatla ilgili cok guzel yada kotu seyler var ve ben bunları gormek istiyorum.Sadece kendimi değil en az 3 aileyi bitirmiş oluyorum.

Benzin çok pahalı,mazot çok pahalı,bakım çok pahalı...

Yolda lafım meclisten dısarı kimse ustune alınmasın it kopuk çok.
3 kurusluk hevesleri ugruna deli gibi araba kullananlar cok.

Hız guzelmi ? Evet.Ama tehlikeli.Adrenalinmi istiyorsun.Git dağa tırman.Git uçurumdan aşağı bak.Daha fazlasını yasarsın.

110 en fazla 120 oda otobanda.GEcen sırf 90'la sehir içi yolda gittiğim için radar cezası yedim.

Babam ufaktım 90'la giderdi.Baba hızlansana bak o araba hurdası bile geciyor derdim.Bir gun bana hayatım boyunca unutamayacagım bir laf dedi.Oglum hızı bende seviyorum ama sizin eliniz ekmek tutana kadar ölürsem en azından hızdan olmeyeyim dedi.Ben size sizde bana lazımsınız dedi.

Demek istediğim.HAYAT çok degerli...

Başınız sağolsun...

Engin_T
08/10/2012, 17:23
Başın sağolsun Doğukan..

krm1983
08/10/2012, 17:26
Öncelikle başınız sağolsun. Hızın gerçekten telafisi yok. Marifet bence gitmekten çok durmakta. Ama çoğu kişi düşünmüyor bile.

Sent my iPad 2 using

punt0
08/10/2012, 18:11
basın sagolsun kardesim dedigin gibi geciyoruz direksiyonun basına bazen kendimizi kaybediyoruz insan birseyleri yasamadan tecrübe edemiyor malesef ki :((

ABK
08/10/2012, 18:30
Başınız sağolsun, kesinlikle hız felaketi yanında getiriyor.

Dün getirmemiş olabilir, belki bugünde getirmedi ama kimse yarının ne olacağını bilmiyor o yüzden çok dikkat etmek lazım. 4 bijon üstünde gittiğimizi unutuyoruz bazen..

Ayrıca Berkan'a katılıyorum..

fotobelit
08/10/2012, 18:40
Başınız sağolsun.İnanki bu gün aynı duyguyu bende hissettim..Tesadüf oldu bu konuyla..Bu gün bir dış çekim geldi..Damat arabası ile aldı beni Fatih camiinde çekim yapılacak ve biraz geç kalmış..Arkada kardeşi ve kardeşinin iki tane küçük yavrusu önde ben..İnanılmaz acele ediyor,deli gibi araç kulanıyor.Benimde ara sıra böyle deliliklerim oldu..O kulanıyor ben düşünüyorum.Kendi kendime yahu hadi beni geçtim daha yeni tanıştık ,arkadaki kardeşi ve onun iki ufak yavrusunudamı düşünmüyor diyorum..O acele ettikçe tarafik skışıyor yada kırmızıya yakalanıyor olmadı araç sokağı tıkamış oluyor..Kendim aklıma geldim ve yanımda taşıdıgım canlar..Okadar çok pişman oldumki ve kendimdende nefret ettim..Bu hız olayı sanıyorum sarhoşluk gibi,kendini kaybediyorsun..Benimde bu gün böyle bir olaydan ders almam gerekiyormuş..Yani ona zevkli geliyor belki ama yolcular için hiç de öyle olmadıgını anladım..Bundan sonra bende inşallah bu fikrim değişmez,çok sakin kullanıcam..Sol şerit isteyenin olsun..Ben ortadan giderim..

fota
08/10/2012, 18:45
basın sağolsun Doğukan, ben otobanda bile 90-100 ü geçmiyorum hem ekonomi hem de can güvenliği.

sonuçta hepimizin hayata tuttunacağı bazı değerler var bu değerlerden mahrum olacaksak sebebi hız olmasın...

Honor COOPER
08/10/2012, 19:23
Başınız sağolsun.Malesef bu tür duygular bir sevdiğimizi kaybettiğimizde aklımıza geliyor,önemli olan bu acı tecrübeyi ömür boyu unutmamak ve verdiğimiz sözü tutmak.

ibrahim06
08/10/2012, 19:57
Az evvel işten geldim.4 şeritli yolda en sağdan 2.şeritte 70km ile gidiyorum ama arkamdan bir sürü ş.erefsiz selektör yapıyor.Sinirlenmemek elde değil.Defol git soldaki şeritlerden. Aslında Ölüm bizi değil biz ölümü çağırıyoruz.

lektonstar17
08/10/2012, 20:08
Yakınlarının,sevenerinin başı sağolsun.Allah rahmet eylesin.Bir noktaya varmak için 120 ile giden,90 ile gidenden en fazla 2 dakika önce varır.Sizce değermi ? Ölüme kavuşmaya bu kadar can atıyoruz işte.

Ziyaretçi049
08/10/2012, 20:17
Başınız sağolsun kardeşim, geçen sene benimde en samimi arkadaşım Honda Civic Sport ile trafik kazası sonucu ne yazıkki vefat etti anlattığın o duyguları ne yazıkki bende yaşadım çok zor bir durum.

Hepimiz hız yapmayı seviyoruz kendimizi bir şekilde frenlemeliyiz.

dogus618
08/10/2012, 23:06
hızı bende gerçekten deli gibi seviyorum bir çok kez 180 190 yapıp video çektiğim günler var ama bu yaşadıklarım gerçekten beni etkiledi ve bugun yolda hayatımda gitmediğim kadar dikkatli ve yavaş gittim ve artık bundan sonra hep böle gidicem gerçekten hızın telafisi asla yok o yüzden allah hepimizi kazadan beladan korusun ama bizde kendimizi koruyalım bence elimizden geldiğince

M@GIC
09/10/2012, 00:53
Başın saolsun arkadaşım. Allah bi daha böyle acı yaşatmasın.
Trafikteyken malesef kendimizi kaybediyoruz ve bunun faturasınıda sevdiklerimize çıkartıyoruz.
O yüzden ne kendi canımızı tehlikeye atalım ne de başka insanların.
Hız yapmakla, makas atmakla ya da sıfır çizmekle iyi şöför olunmuyor
En iyi sürücü kendini beladan uzak tutan, sakin kullanım sergileyendir.

Ziyaretci040
09/10/2012, 01:00
Kardeşim başın sağolsun öncelikle . Sonrasındada araba kullandığımda e-5 ise 90 ı e-6 ve boş ise Allah ne verdiyse yaparım genelde.Ancak e-5 gelirken sanırım bi birkan bide murat abi ile denk geldik aynı araçta hızla işim olmaz özellikle trafik var ise. Geçenlerde göreniniz vardır ataşehirde lüks otomobille (PORSCHE) 15 metre uçtu 3 metrelik duvarı aştı benim patronumun oğluydu tanırdık görür selamlaşırdık ama bir anlık kontrol kaybı ile yanındaki arkadaşınıda hayatından etti Toprakları bol olsun.. Diyeceğim oki yersiz hız ölümdür.
Tekrar başın sağolsun Allah gani gani rahmet eylesin.

halils2
09/10/2012, 01:49
kardeşim başın sağolsun öncelikle. gençlerde hep hız merağı vardır ve olmaya da devam edecektir. 2001 yılı temmuz ayının 10unda saat 21.25 te ben de senin bahsettiğin hız mevzu yüzünden kaza yapmıştım 78murat 131 vardı o zamanlar. maalesef o kazayı hiç unutamıyorum unutmak istesem de. 11 yıl bitti hala eserini taşıyorum çünkü. Allah a şükür sakat kalmadım ama sol kürek kemik kasımda soğuk havalarda çok aşırı bir ağrı oluyor. o kazada ölebilirdik de ama çok şükür yaşıyoruz. hız felakettir sadece hızlı gidene değil kaza esnasında hiç suçu olmayan kişilerin de hayatlarına etki edebiliyor. şu an 70 80 i bile geçmemeye özen gösteriyorum. herkesin de göstermesi gerekiyor.

ZAK1980
09/10/2012, 01:54
Gencız ınsanız nede olsa basıyoruz sankı yollarda sadece bız varız bıze bırsey olmaz cunkı cok ıyı soforuz ve bızım basımıza gelmez gelenler ya acemıdır yada arac kullanmayı bılmıyordur degıl mı ? sehır ıcı trafıkte 50 km astıgınızda ıkı arabanın arasından yola anıden fırlıyan bır cocuk cıkarsa olabıleceklerı aklınıza getırın farkına varmadan ayagınız gaz pedalından uzaklasacaktır

hazarcelik
09/10/2012, 02:14
başınız sağolsun :( geçen sene motorsıklet sevdası olan bir arkadaşımı kaybetmiştim bende çok üzücü gerçekten ibret alınması gereken bir konu...

fiko
09/10/2012, 06:03
Başın sağolsun geç gitmek hiç gitmemekten iyidir

sedini
09/10/2012, 09:00
Kardeşim başın sağolsun.. Gerçekten çok acı bir durum.. Allah geride kalanlara sabır versin..

Mjet
09/10/2012, 09:54
başın sağolsun. Yazdıkların içten ve bi o kadarda gerçek. Ders olur umarım bizlere.

puntocu07
09/10/2012, 09:57
başın sağolsun kardeşim.

fatihhhh
09/10/2012, 10:39
AKILLI İNSANLAR BAŞLARINA, GELENLERDEN DERS ALIR,
DAHA DAHA AKILLI İNSANLAR, BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR.

konuyu açan arkadaşın başı sağolsun.
akıllıca davrandığı için tebrik ederim.
darısı diğer akılsızların başına.
mobese görüntülerini bu siteye veya internete koysa belki diğer insanlara da ders olurdu.

farukileri
09/10/2012, 12:00
başın sağolsun öncelikle...

gerçekten bu şekilde bir ölümü hiç kimse istemez; ancak denildiği gibi biz çağırıyoruz ölümü. Boşuna hız yapıyoruz; bir yere yetişme çabasındayız sürekli. Sürekli bir acele söz konusu trafikte. Birazcık daha yavaşlasak ne olur yani...Kendimize bir sınır belirleyip onun çerçevesinde gitmek ne kadar zor...

Hız yapacak olanlar için de açalım pistleri; orada yapsınlar hızlarını rahatlasınlar. Hatta günlük kiralarını düşürelim ki rahat bir şekilde girebilsinler. İzmit Körfez Pisti'ni kapatmışlardı hatırlarsınız; İstanbul Park'ın da günlük kirasının yüksek olduğunu duydum arkadaşlardan ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ama biz bunları atıl hale çevirirsek bu şekilde caddede hız yapıp ölen çok insan duyacağız.

Tekrar başın sağolsun, allah sevenlerinin yardımcısı olsun

fotobelit
09/10/2012, 12:12
Az evvel işten geldim.4 şeritli yolda en sağdan 2.şeritte 70km ile gidiyorum ama arkamdan bir sürü ş.erefsiz selektör yapıyor.Sinirlenmemek elde değil.Defol git soldaki şeritlerden. Aslında Ölüm bizi değil biz ölümü çağırıyoruz.
Hocam gerçekten bu tip insanların ehliyetine el konmalı..sağdaki şeriti neden Zorlarlar anlamış değilimi.

fotobelit
09/10/2012, 12:32
İnş.Bunlar hiçbirimizin başına gelmez ama,garantiside malesef yok..Buyrun;Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım.!!! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4Z-YMkOxKkI)

diferansiyel
09/10/2012, 15:33
Öncelikle başınız sağolsun. Allah geride kalanlara, sevdiklerine sabırlar versin. İnsan, bazı şeyleri, acı da olsa yaşayarak tecrübe ediniyor malsesef. Acı tecrübeler yaşamamak için, baştan akıllı hareket etmek gerekiyor.

sedat06DF5649
09/10/2012, 15:43
başın saolsun kardeşim malesef bişeyler olunca ders alıyoruz keşke dememek için yapmamalıyız çok üzüldüm tekrar başın saolsun.

style07
09/10/2012, 17:24
Başınız sağolsun.

can-asan
09/10/2012, 18:11
başın sağolsun Doğukan, yazdıklarında kızılacak birşey yok çok doğru söylediklerin...

never
09/10/2012, 18:31
Başınız sağolsun
Sözün bittiği yer

ygttt54
09/10/2012, 18:47
bu da benim akıllanmamın bedeli manyak gibiydim ne cahilmişim yaş 18 olaya gelince dümdüz yol yüksek sürat ve kimsenin aklına gelmeyecek bişey LASTİK patlaması nereye uçtum kaç takla attım hiç hatırlamıyorum bu işin şakası yok !!

fotobelit
10/10/2012, 12:09
bu da benim akıllanmamın bedeli manyak gibiydim ne cahilmişim yaş 18 olaya gelince dümdüz yol yüksek sürat ve kimsenin aklına gelmeyecek bişey LASTİK patlaması nereye uçtum kaç takla attım hiç hatırlamıyorum bu işin şakası yok !!
Sizede geçmiş olsun..

dogus618
10/10/2012, 20:19
kaza yapan arkadaşa da çok çok geçmiş olsun bu tip şeyleri yaşamadan akıllanmak en doğrusu bence hepimizi allah korusun hepimiz çok dikattli olalım arkamızda sevdiklerimizi ailemizi üzmeyelim

rodopian16
10/10/2012, 23:05
Doğuş öncelikle başın sağolsun...Bu yazdıkların özellikle genç arkadaşların kulağına küpe olmalı...Artı bu forumdada son hız olarak kaçı gördünüz tarzı başlıklara rağbet edenlere tabiki...Ama insan oğlu nasihatten anlamıyor...10 yıl önce 180 km hızla bursa yakın çevre yolunda hakimiyetimi kaybedip yoldan çıktım o an hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti...Çok şanslıydım Allahıma şükürler olsun ki trafikte kimseye zarar vermedim...Siz siz olun nasihatler varken müsibete fırsat vermeyin...Hız yapan arkadaşlar siz canınızı düşünmesenizde trafikte başkalarının canının olduğunu unutmayın.kaza başka şeydir cinayet başka...Kazasız belasız günler nasip olsun hepimize....

aykutisci
10/10/2012, 23:25
1 sene 106 kullandım 2 senedir de puntomu kullanıyorum allah ıma şükür daha 1 tane sağlam denebilcek kazam yok ufak tefekler hariç tek bi kere bi araca çarptım oda 130 liraya yaptırmıştım konuya gelirsek 106 yı bilen bilir 1 kere olsun ne ibre yi devirmeyi denedim ne başka bişi her zaman yavaş aracımı göstererek yürümüşümdür bana göre gerek yok ama benimde çoğu arkadaşım makas atmayı çok seviyo ama tamamen gereksiz hava atmaktan başka birşey değil puntoyu bile 2 senedir kullanıyorum daha 1 kere 160-170 in üstüne çıkmamışımdır oda anca temde gidiyorsam biraz hız yapmışımdır ne arkadan küfür yemeye gerek var nede milletin canına kast etmeye hepimizin anası babası yakınları var kimseyi makas atmak zevk yapmak için üzmeye hakkımız yok