Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Clio IV Hb
Merhabalar , Clio IV sizce nasıl ? Şahsen gidip dün gördüm inceledim. Gerçekten Güzel Araba. Donanım olarak en full modeli benzinli 3 silindirli olanı 37 bin. Dizel en full u 42bin sizce fiyatları nasıl ? Almak mantıklı mıdır sizce ?
görüntü olarak puntodan iyi duruyor ama binip test etmekte fayda var fiyat normal bence
dark_black
08/10/2012, 11:36
yeni clio almak istediğin bir araçsa,yeni seat leon ve golf'u bekle onlarıda incele derim. 37.000 vereceksin sonuçta,yeni çıkacak olan leon ve golf ise min 39.500 olur.
bence b segmentinin en iyi araçlarından biri...Test sürüşü yapın...baktınız hoşunuza gitti dizelini alın derim...
Yeni peugeot 208 de ilgi çekici...
Ama bu aracın tasarımı güzelmiş beğendim ben...
Sadece görünüş olarak değerlendirirsek oldukça güzel diyebilirim.Canlı olarak yolda gördüm, sanıyorum küçük sınıfın en büyük aracı şuan yeni clio,
Sürüş özelliklerini henüz bilemiyoruz tabi...
Misafir046
08/10/2012, 17:55
40 Bin Clioya verene kadar Acıkcası Reno alıcaksam 45 verir Megane Hb alırım.
dizel motoru en az yakan motordur şehir içi 4.5 litre yakar benzinli alma 3 silindirmiş zaten ama dizelleri çok iyi olur.
biancoangelo
08/10/2012, 20:56
Renault motoru kalitelidir...Kolay kolay sekte vermez.... Eğer paranız varsa MEgane alın derim. Yok parayı ucu ucuna denkleştiriyorsanızda yeni clio ya değer...Sonuçta En yeni araçlardan biri ancak megane alacak gücüm olsaydı ben kesinlikle o paraya focus 1.0 turbo boost teknolojili aracı araştırırdım...
bence çok başarılı bir araç olmuş sıfır alınacaksa illaki güzel bir alternatif..şu araçlarda dikkat çekiyor yeni rio,yeni ceed ..
emrahisilti
08/10/2012, 22:56
geçen hafta ardı ardına 4-5 tane sahrayıceditte gördüm.Sanırım reklam amaçlı geziyorlardı.Kırmızı ve siyahtı.Açıkçası teknik bilgisini falan bilmiyorum ama kasası muhteşem.Çok kaliteli görünüyor ve b sınıfı değilde c sınıfı olmuş
15 Eylül'de Oyak Renault fabrikasında bizzat inceleme şansım oldu,gerek üretim kalitesi gerekse aracın kendisi çok iyi,30.000 liradan başlıyor fiyatları,her keseye uygun seçenekleri ve kişiselleştirme seçenekleri mevcut,alan pişman olmaz...
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/247758_419226668127228_187757471_n.jpg
emrahisilti
08/10/2012, 23:12
fiat görde utan diyorum.Millete 2006dan beri ısıtıp ısıtıp aynı arabayı satıyosun.Adamlar emek vermiş muhteşem bir araba yapmışlar
Ziyaretçi049
10/10/2012, 09:51
900cc 90hp turbo motorlusu şehir içerisinde 6lt Benzin yakıyormuş :S
Honor COOPER
10/10/2012, 20:25
dizel motoru en az yakan motordur şehir içi 4.5 litre yakar benzinli alma 3 silindirmiş zaten ama dizelleri çok iyi olur.
3 silindir olmasına takılmamak gerek bu motor multiair den bile verimli hem az vergi hem az yakıt hemde turbonun performansı.
Fiat hala twinair motoru getirmesin bakalım getirdiğinde clio zaten bu tarz küçük hacim turbolu b segment araç ihtiyacı olanları karşılamış olacak.
Bu arada sitesinde inceledim renkli direksiyon ve renkli jantlara bittim açıkçası.Harbiden yapmışlar adamlar.
3 silindir olmasına takılmamak gerek bu motor multiair den bile verimli hem az vergi hem az yakıt hemde turbonun performansı.
Fiat hala twinair motoru getirmesin bakalım getirdiğinde clio zaten bu tarz küçük hacim turbolu b segment araç ihtiyacı olanları karşılamış olacak.
Bu arada sitesinde inceledim renkli direksiyon ve renkli jantlara bittim açıkçası.Harbiden yapmışlar adamlar.
Fiat bence getirmek zorunda kalacak bu motoru...Seneye fiesta da 1.0 ecoboost gelecek...B segmentinde yalnız kalmamalı...
Aracı süren ve konuşan arkadaş benim Megane Takım Kaptanım,Antalya'da bir Renault Bayisinde satış temsilcisi olarak çalışıyor.
Clio 4 0.9 TCe 90 HP İcon modelini bizim için test etmiş,size aracın performansı hakkında fikir verecektir...:)
Clio IV 900cc Hizlanma Testi - YouTube (https://youtu.be/48AOIN-cC2A)
tonymontana
10/10/2012, 23:39
Arkadaş 15sn'de çıkıyor 100km/s hıza. fabrika verisi 12.2s.
Aracı süren ve konuşan arkadaş benim Megane Takım Kaptanım,Antalya'da bir Renault Bayisinde satış temsilcisi olarak çalışıyor.
Clio 4 0.9 TCe 90 HP İcon modelini bizim için test etmiş,size aracın performansı hakkında fikir verecektir...:)
bence gayet başarılı fakat yakıta da bakmak lazım..
karizmatik_boy
10/10/2012, 23:51
Video için teşekkürler 900 CC olmasına rağmen 1-2 vitesler gerçekten seri 3 de biraz düşmüş 4-5 eminim ekonomi içindir... orda biraz hantal kalması da gayet normal... mühim olan burda 2. ve 3. vitesler... Ancak kullanan arkadaş 4. viteste çok fazla kaldı gibi geldi bana...
0-100 ise gayet güzel... 25. sn de kalkış yapıyorlar 38. sn de 100 km/h hız... Aradaki süre ise 13 sn... 900 CC için güzel bir değer gibi...
Bende 12.5-13 saniye gibi bir süre hesaplamıştım videodan,araçta 2 kişiler ve yakıt var araçta,fabrika denemeleri rüzgarsız ve deniz seviyesinde tamamen düz yolda ve tek kişiyle yapılır.Aynı şartlar sağlanmış olsa 12 saniyede 0-100 yapması çok kolay olacaktır...
karizmatik_boy
11/10/2012, 00:02
Bende 12.5-13 saniye gibi bir süre hesaplamıştım videodan,araçta 2 kişiler ve yakıt var araçta,fabrika denemeleri rüzgarsız ve deniz seviyesinde tamamen düz yolda ve tek kişiyle yapılır.Aynı şartlar sağlanmış olsa 12 saniyede 0-100 yapması çok kolay olacaktır...
Hocam sanırım araç henüz 0 km her ne kadar rodaj falan yok deseler de bütün kullanma klavuzlarında ilk 1000 km aracın mekanik ve güvenlik aksamlarını zorlamayınız yazar... Bence değerler 12-13 sn civarında... Aracın ağırlığı ve orjinal lastik boyutları nedir acaba ?
Hocam sanırım araç henüz 0 km her ne kadar rodaj falan yok deseler de bütün kullanma klavuzlarında ilk 1000 km aracın mekanik ve güvenlik aksamlarını zorlamayınız yazar... Bence değerler 12-13 sn civarında... Aracın ağırlığı ve orjinal lastik boyutları nedir acaba ?
0.9 TCe İcon Modeli Temel Özellikler:
Lastik Ebatları 195/55 R 16
Boş Ağırlık 1009
Maksimum Hız (km:s) 182
Motor Tipi Turbo 90 bg Stop & Start
Enjeksiyon Tipi Çok Noktadan Turbo Elektronik Yakıt Enjeksiyonu
Silindir Hacmi (cm3) 0898
Silindir Sayısı 3
Maksimum Güç kw (bg.) 066 (090)
Tork (Nm) 135
Şehir dışı (lt/100km) 3,9
Şehir içi (lt/100km) 5,6
Ortalama (lt/100km) 4,5
CO2 (g/km) 105
Klima Elektronik Klima
Elektronik Stabilizasyon Programı (ESP) Var
Navigasyon R - NAV
Hız Ayar ve Sınırlayıcı Hız Ayar ve Sınırlayıcı
Tekerlekler 16" Alüminyum Passion Tipi Jantlar
Yakıt Deposu Kapasitesi (litre) 45 lt
Honor COOPER
11/10/2012, 00:26
Kim ne derse desin alınacak araç.Zaten bu motora yakın motorlu iki araç var piyasada B segmentte ibiza ve polo ne dizayn nede donanımda başedemez.Ibizada paranla esp bile alamıyorsun.Darlıklarına değinmeye bile gerek yok!
Clionun en büyük başarısı hafifliği ve tasarımı...
Clio IV 900cc Hizlanma Testi - YouTube (https://youtu.be/48AOIN-cC2A)Aracı süren arkadaşın megane coupesi varmıydı Mustafa abi hatta şimdide beyaz bi broadway i var:wacko000: renault zamanlarda çaılışıyor...
:thumbs_up2:Valla arabamı çok seviyorum ama yeni clioya hayran kaldım. Özellikle şu resmini eklediğim renk seçeneği süper.
donanım olarak güzel araç. renoya karşı kıramadığım bir ön yargım var gerçi ama yeni teknolojiyi de merak etmiyor değilim. dizellerle aynı ekonomiyi yakalayabilir mi acaba bu 900cc turbo motor? takıldığım 2 nokta var reno sitesinde renk seçeneklerinde beyazını göremedim birde arka camları otomatik olanı bilgisi olan var mı acaba???
Aracı süren arkadaşın megane coupesi varmıydı Mustafa abi hatta şimdide beyaz bi broadway i var:wacko000: renault zamanlarda çaılışıyor...
Megane Coupe'sini Ankara'dan bir arkadaşımıza sattı,şimdi beyaz Broadway kullanıyor,1 tanede Megane 2 Sedan araca sahip,dediğin gibi Zamanlar'da çalışıyor...
motor delisi
11/10/2012, 09:10
bence bu 0.9 3 silindirli motor bizim firedan daha güçlü :)
karizmatik_boy
11/10/2012, 09:25
Fire nin üretim amacını bile anlayan yoktur... Alan gitmiyor diyor bassan yakıtı götürüyor diyor... madem 77 beygir araç yapacan 1.4 yapma 1.3 benzinli yap da adam vergiden kurtulsun... Fire facia...
:D o 0.9 motorla 100 km üzerine cıkın birde fire motorla 100 km üzerinde seyahat edin bakalım tüketim değerleri nasıl olacak.ama şehir içinde oldukça iyi değerler yakalanabilir orası ayrı konu gerçi yurdum insanı s&s bu ne la marş motorunu bozacak boyle sistemmi olur diye kapatacağı için o da zor :D herneyse 1.5 dci motorla gerçekten gaza basılarak bile bedava seyahat etmek isteyenler için güzel bir seçim.cd player yok arka camların otomatik olması gibi bir durum yok işçilik punto evodan biraz daha aşağıda arka cam inanılmaz dar bütün gözlerin araçta olması paha biçilemez :D
emreaktan
11/10/2012, 13:38
uzun yolda sollamalarda ve yüklüyken klima açık mkapalı gibi unsurlarda var malum avrupa ve türkiye farkı trafik akışı kayın pederin 1.2 elx benzinli doblosuda bağırtınca böyle hızlanıyo ama uzun yolda saç baş yoldurur insana 1400 kg arabada buz dolabı motoru kadar motor var ha 80 90 git kokluyo ama rampada 3 hatta 2 bile gerekiyo
arka camların otomatik olanları 2013 de gelecekmiş sanırım...
Ford ecoboost çok daha başarılı 1000 cc, 125 hp, 175 tork.
Devlet artık 1000 cc ve altı için ayrı bir Vergi Dilimi getirerek bu tip araçları özendirmeli.
Şuan 0-1300 cc olarak vergilendiriliyor.
0-1000 ile 1000-1300 ayrı olmalı.
Berk, zaten tork ve bg verileri bunu doğrulamakta.3 silindirli benzinli turbo ünitesi sunduğu bu verilerle fireden daha iyi.Performans değerleri bizim twinairle benzerdir tahminim..
krakercocuk
11/10/2012, 15:42
dizayn olarak güzel arac ancak 900 cc bizde ne kadar tutar çekinceliyim açıkcası...1,2 motor bıle piyasada gitmiyor.türklerin bu mantığına akıl sır ermiyor zaten..neymiş efendım tutulmuyormuş
punto yerıne sizce bu araç alınır mı ? Puntomu Satıp dizelini alabilirim. Gerçi uzun yol yapan biri değilim benzinlide olabilr.
Honor COOPER
14/10/2012, 20:24
çok km yapmıyorsanız 0.9lt benzinli icon alınır.Vergiden yapacağınız tasarruf yakıttan edeceğiniz kardan az olmaz.
bugun bir bayide ayrıntılı inceledım. ilk olarak işcilik çok iyi diyemem. ve özellikle arka koltuklar cok dar. normal standartta bir arkadaşım bile rahat oturamadı. ve incelemek için her oturanda aynı tepkiyi verdi. arka taraf çok dar. araç dış kasası çok hoş ama işlevsellik ???? işcilik ????? tartışılır... işçilik öyleki reyondaki araçta bile kapı kısmındaki döşemelrde büzülmeler vardı. konsoldaki plastik hissi çok fazla...göstergeler ufak kalmış. son olarakta ekran büyük hoş olmuş ama özellik yok. radyo var navigasyon özeliğivar birde media oynatıcı var ama hangi formatları desteklediğini kimse bilmiyor. açıkcası ben aracla ilgili her türlü bilgiyede ekrandan ulaşılabilmesini beklerdim. işlev açısından basit geldi. araç bence sadece dış kasası beni al diyor...
bugun bir bayide ayrıntılı inceledım. ilk olarak işcilik çok iyi diyemem. ve özellikle arka koltuklar cok dar. normal standartta bir arkadaşım bile rahat oturamadı. ve incelemek için her oturanda aynı tepkiyi verdi. arka taraf çok dar. araç dış kasası çok hoş ama işlevsellik ???? işcilik ????? tartışılır... işçilik öyleki reyondaki araçta bile kapı kısmındaki döşemelrde büzülmeler vardı. konsoldaki plastik hissi çok fazla...göstergeler ufak kalmış. son olarakta ekran büyük hoş olmuş ama özellik yok. radyo var navigasyon özeliğivar birde media oynatıcı var ama hangi formatları desteklediğini kimse bilmiyor. açıkcası ben aracla ilgili her türlü bilgiyede ekrandan ulaşılabilmesini beklerdim. işlev açısından basit geldi. araç bence sadece dış kasası beni al diyor...
Bu açıklamadan sonra puntomu satıp onu almak yanlış olur sanırım.
Bu açıklamadan sonra puntomu satıp onu almak yanlış olur sanırım.
Gidip kendiniz inceleyin bence...Sonuçta herkesin zevki farklı...
bora.sen
16/10/2012, 11:22
herkezin beklentisi farklı farklıdır elbet;kasa olarak çok başarılı buldum;yine de t-jet sport dan vazgeçecek kadar da bir araba değil :)
yıl 2012, araç piyasaya yeni çıkmış, hala arka takımda torsiyon çubuğu kullanıyor adamlar..
yıl 2012, araç piyasaya yeni çıkmış, hala arka takımda torsiyon çubuğu kullanıyor adamlar..
golfun düşük güçlü motorlarıda öyle olucakmış
skystar37
16/10/2012, 20:33
Ne olduğunu bilmiyordum ama öğrendim.
Tork çubuğu (Torsiyon çubuğu):
Bir ucu süspansiyon sistemine bir ucu da şasiye bağlı olan ve burulma yöntemiyle yoldaki engebelerden kaynaklanan sarsıntıyı absorbe eden çubuk.
bu ve benzeri bir çok terimin açıklaması şu sitede (https://www.obitet.gazi.edu.tr/sozluk/oto_sozluk.htm) mevcut..
Bizdeki sistem gibi. Gp da tork çubuğu mevcut.
Sent my iPad 2 using
Bizler yine şanslıyız,Güney Amerika ülkeleri için Clio 2 ler makyajlanarak satılıyor,adamlar daha Clio 3 le tanışamadı...:)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/429227_423918280991400_1451096538_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487018_423917674324794_1108370386_n.jpg
Sparco34
17/10/2012, 10:21
begenmedim en güzel fiat gene yaşasın fiat :D
uLTRa GP
17/10/2012, 17:30
Bizler yine şanslıyız,Güney Amerika ülkeleri için Clio 2 ler makyajlanarak satılıyor,adamlar daha Clio 3 le tanışamadı...:)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/429227_423918280991400_1451096538_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487018_423917674324794_1108370386_n.jpg
Çirkinmiş bunlar :)
Bizdeki sistem gibi. Gp da tork çubuğu mevcut.
Sent my iPad 2 using
GP de torsiyon çubuğu yok abi ya. 206 da vardı en meşhur, bir de megane coupe lerde. adamlar arkayı torsiyondan istedikleri kadar düşürüyorlardı, önlere yay alıp işi bitiriyorlardı..
Ziyaretçi051
17/10/2012, 17:40
dış hatlar güzel ama içine girip malzeme kalitesine baktığınızda herşey bitiyor koltuklar rezil plastik aksam kullanışsız ve her an çizilecekmiş gibi duruyor dışardan bakınca beni al diyor içine binice olum kalk git diyor :)
dış hatlar güzel ama içine girip malzeme kalitesine baktığınızda herşey bitiyor koltuklar rezil plastik aksam kullanışsız ve her an çizilecekmiş gibi duruyor dışardan bakınca beni al diyor içine binice olum kalk git diyor :)
+1500
GP de torsiyon çubuğu yok abi ya. 206 da vardı en meşhur, bir de megane coupe lerde. adamlar arkayı torsiyondan istedikleri kadar düşürüyorlardı, önlere yay alıp işi bitiriyorlardı..
https://www.medosotomotiv.com.tr/binek/fiat/grande-punto/teknik-ozellikler/
Teknik. Erilerde öyle yazıyor.
Sent my iPad 2 using
Evet arkadaşlar bende dün akşam işten çıktıktan sonra reno bayisine gidip yeni clio ya baktım iyice inceledim. Artıları eksilerini sizinle paylaşmak istedim.
Artıları; kırmızı ve mavi renkleri ben burdayım farklıyım diyor, orta ve üst donanımlarında navigasyon stand, tüm versiyonlarında esp asr vs standrt, özellikle kırmızı da sportif ve keskin bakışlı ön ve arka far-stop güzel duruyor ve aerodynamic yapısıyla görünüşü çok hoş,
Eksileri; 190 cm boyunda biri olarak ön sürücü koltuğunu ayarladıktan sonra cam tavanı olmayan clio da başım değdi değecek gibiydi, arka kısma geçmeye çalıştığımda ise zor zahmet sürücü kolt arkasına oturdum ancak bacaklarımı epey biaçarak durmam gerekiyordu, arka tavanın basıklığını değen başımdan tahmin edin,
4 hava yastığı vardı herhalde en üst dahil, bluetooth vs hepsi standart, 1.2 16 v 75hp olanının en düşüğünü yanlış hatırlamıyorsam 31.5 a kadar alınabiliyor, dizelleri ise 40 ve üzeri, bagaj kısmı ise teknik verilerine bakmadım ama puntişimden küçük gibi geldi,
Çıktıktan sonra kendi aracıma binince SUV araca bindim sandım, cam tavan olmasına karşın iç ferahlık kıyas bile edilemez...
srkaradag
05/11/2012, 14:59
Bende hafta sonu inceledim gayet başarılı buldum, suanda iki ay sonraya sıra veriyorlar,fabrika Avrupa'daki talebe yetişmeye çalışıyor sanırım, önümüzdeki bahar otomatik vites seçenekleride gelecekmiş, seyredip gorucez 2013te ciddi satış rakamlarına ulaşacaktır, tebrik ettim adamları ..
forumlarda 0,9 ıcon'un test verilerini tutmadığı hakkında sayfalarca yazı okudum en iyi iht 8l/100 km 'ye ulaşan var.
altanasci
18/03/2013, 17:09
o arma nedir kardeşim ya iğrenç
RS olanı gelecek mi acaba? 0-100 ü 6.7 saniyeymiş...