Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahibini bekleyen punto için bakım...
Merhaba,
Abimin aracının (kendiside foruma üye - gankay) bakım zamanı sanırım geldi, sanırım diyorum çünkü kendisi 8 şubatta geçirdiği trafik kazasından beridir komada.;)
Forumda en son bakım için fikir aldığında konuyu haziranda açmış, biraz geçte olsa bakım yaptıracağım.
Aracı 2007 grande punto 1.3mjet 90bg Dualogic 60bin km olmak üzere.
60bin bakımında neler yapılır, tahminen ne kadar ücret alınır ve tavsiye edebileceğiniz servis var mı?
Geçmiş olsun Allah acil şifalar dilesin, benim aracımda dualogic ama dizel, tahminimce bu yalnızca bir tahmin 300-400 arazı olabilir olaki şanzuman defransiyel vb gibi bir yağ bakım işi de çıkarsa ekstra onlarda ödenebilir. Abiniz önce siz sevdiklerine sonra da onun sevdiği aracına kavuşması Niyazıyla...
Ziyaretci040
02/10/2012, 18:22
Hocam Allah acil şifalar versin. :( Umarım en yakın zamanda normal hayatınıza kaldığınız yerden devam edersiniz.
aykut_1914
02/10/2012, 19:27
8 şubat mı :S
allah acil şifalar versin.
çok geçmiş olsun... Allah acil şifalar versin...
aykutisci
02/10/2012, 20:11
Allah acil şifalar versin abim :(
hocam inşallah en yakın zamanda abiniz puntişi ve sizinle mutlu günler görecektir çok çok geçmiş olsun:(..bakıma gelince sıkıntılı bir bakım 60 bin bakımı..arabanın canı gibi birşey masraf biraz çıkacaktır..
Allah acil şifalar versin. :(
ozgur_er
03/10/2012, 10:37
Merhaba,
Abimin aracının (kendiside foruma üye - gankay) bakım zamanı sanırım geldi, sanırım diyorum çünkü kendisi 8 şubatta geçirdiği trafik kazasından beridir komada.;)
Forumda en son bakım için fikir aldığında konuyu haziranda açmış, biraz geçte olsa bakım yaptıracağım.
60bin bakımında neler yapılır, tahminen ne kadar ücret alınır ve tavsiye edebileceğiniz servis var mı?
Acil şifalar diliyorum...
Aynı araçtan ben de kullanıyorum dün 60.000km bakımı Birmot'ta 625lira tuttu. Internet üzerinden randevu alırsanız %5 indirim uyguluyorlar (her kalemde geçerli değil). Bendeki bakımda normal bakımlara ek olarak fren hidroliği değişti, fren balataları değişmedi. Ayrıca dizel-dualogic'te 60.000'de robot yağı değişimi var ancak ellerinde olmadığı için değiştiremediler, sipariş verdiler haftaya robot yağı değişimi için sanırım ayrıca ödeyeceğim.
fatih5533
03/10/2012, 10:57
ABİN İÇİN DUA EDİYORUM.İNŞALLAH ARAMIZA KATILACAKTIR...
Merhaba,
kardeş aklıma gelen bakımları yazıyım...
1-motor yağı 4lt ---50-80 tl (multijete ne kadar koyuluyor bilmiyorum)
2-hava filtresi 5-10 tl
3-yağ filtresi 5-10 tl
4-polen filtresi 8-15 tl
buraya kadar tamamı kesin yapılacak....
5-buji 4 adet 60-80 tl(değişmeni tavsiye ederim)
6-triger set (triger geçmişini bilmiyorum ama bugüne kadar değişmediysen sanırım zamanı gelmiştir) multijetin set fiyatını bilmiyorum.
7-fren balataları (balatalara bakılacak.usta 10bin daha gider veya 20 bin daha gider tarzı bişey diyebilir)fiyatını bilmiyorum
8-debriyaj set(km ne göre bunu değişmen gerekmeyebilir.debriyaj ile ilgili sıkıntın yok ise bunu gündeme getirmene gerek yok)
9-lastiklerin daha gideri varsa değişim gerekmez.(aracın 100-130 km lerde direksiyonda titreme varsa lastik balanslarını ayarlat 40 tl)
10 vede son :D.... (radyatör suyu ve antifirizi, cam suyu, silecekler, kontrol edilecek ve tamamlanacak.akü amperi kontrol edilecek.
EKSİKLERİM VE YANLIŞLARIM OLABİLİR. DİĞER ARKADAŞLAR DÜZELTECEKLERDİR..
car_audio96
03/10/2012, 11:51
Allah şifa versin bende babamı 17 şubatta kaybettim ve puntoyu sattım
Geçmiş olsun dilekleriniz ve dualarınız için teşekkürler.
Bakım için 500TL bir bütçe ayırmıştım. Sanırım yetmeyebilir. :/
Eve yakın olduğu için 3 seçeneğim var;
1- Pendik Alper
2- Kartal Kırmak
3- Kartal Medos
Hangisi daha iyi bir tercih olur? Birde tüm servisler cumartesi açık oluyor mu?
Birkaç yetkili servisten fiyat aldım. Hepsi aynı fiyat aralığında söylediler. 450 - 500 arası... Tanıdık olduğu için Kırmak'ı tercih ettim. Yarın bakımı yapılacak, inşallah ekstra bir masrafı çıkmaz.
Ziyaretci035
11/10/2012, 23:21
ABİN İÇİN DUA EDİYORUM.İNŞALLAH ARAMIZA KATILACAKTIR...
kardeş aklıma gelen bakımları yazıyım...
1-motor yağı 4lt ---50-80 tl (multijete ne kadar koyuluyor bilmiyorum)
2-hava filtresi 5-10 tl
3-yağ filtresi 5-10 tl
4-polen filtresi 8-15 tl
buraya kadar tamamı kesin yapılacak....
5-buji 4 adet 60-80 tl(değişmeni tavsiye ederim)
6-triger set (triger geçmişini bilmiyorum ama bugüne kadar değişmediysen sanırım zamanı gelmiştir) multijetin set fiyatını bilmiyorum.
7-fren balataları (balatalara bakılacak.usta 10bin daha gider veya 20 bin daha gider tarzı bişey diyebilir)fiyatını bilmiyorum
8-debriyaj set(km ne göre bunu değişmen gerekmeyebilir.debriyaj ile ilgili sıkıntın yok ise bunu gündeme getirmene gerek yok)
9-lastiklerin daha gideri varsa değişim gerekmez.(aracın 100-130 km lerde direksiyonda titreme varsa lastik balanslarını ayarlat 40 tl)
10 vede son :D.... (radyatör suyu ve antifirizi, cam suyu, silecekler, kontrol edilecek ve tamamlanacak.akü amperi kontrol edilecek.
EKSİKLERİM VE YANLIŞLARIM OLABİLİR. DİĞER ARKADAŞLAR DÜZELTECEKLERDİR..
1- motor yağı 5w40 selenia 75 tl
2- hava filtresi opar 15 tl
3- yağ filtresi opar 10 tl
4- polen filtresi opar 10 tl
ayrıca 20k da bir mazot filtresi değişir, lancia olursa 120 tl opar olursa 75 tl
5- dizellerde ateşleme bujisi olmaz.
6- multijetlerde triger zincirlidir, 150-160k da değişir.
7- kablolu opar balata 50 tl, kablosuz bosch balata 30 tl
8- debriyaj fiyatını versin :)
9 ve 10 numaraya karışmam :D
Honor COOPER
12/10/2012, 00:41
Geçmiş olsun kardeşinize.Allah acil şifalar ihsan eylesin.
Aracın başında bulunabilirseniz daha sağlıklı olur bu arada.
mehmetvyz
12/10/2012, 01:04
Geçmiş olsun, inşallah abiniz en kısa zamanda sağlığına kavuşur
5- dizellerde ateşleme bujisi olmaz.
Arkadaş kızdırma bujilerinden bahsetmiş sanırım. Kdv dahil Opar marka tanesi 20 lira, 4 tanesi 80 eder. İşçilikle beraber 100 civarı birşey olur sanıyorum.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Aracı bu akşam eve teslim edecekler. Yapılanları ve ücreti faydası olur düşüncesi ile paylaşarım...
60bin bakımınıda yaptırdık. İnşallah bir sonraki bakımı abim kendisi yaptırır...
Bakım toplamda 450 TL geldi. Rutin bakım dışında sadece ön fren balataları değişti.
Başta servis müdürü Murat bey olmak üzere tüm Kırmak personeline göstermiş oldukları ilgi,hizmet ve anlayış için teşekkürler..
Kullanılan sarf malzemeler;
Opar olio 5w-40
Kompresör kayış
Opar elc antifr. kırmızı
opar olio dot-4
Filtre kit, g.punto 1.3 90
Fren balata Tk.ön
ve İşçilik