PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İş kurmak istiyorum..

rafetkurt
02/10/2012, 14:48
Merhabalar, Abilerim kardeşlerim..

Sizlere birşey danışmak istedim 30-40-50-60-70-80 bin tl kadar nakit param var.
Ticarete girmek istiyorum, napıyım sizce? para kazanmak istiyorum artık sıkıldım yazılımdan 7 yıldır bir fiil kod yazıyorum artık kendi işimle uğraşmak istiyorum arkadaşlarım simit sarayı tarzında birşey aç diyor başkaları kozmetik aç vs. diyor

farklı bir konsept istiyorum ne yapsam güzel para bırakır bana ? ve nerde ne açsam..
Sizlerden önerilerinizi bekliyorum dün geceden beri uyumadım girmedim site araştırmadım iş kolu kalmadı :stretche:

aykut_1914
02/10/2012, 19:27
ileride mesleğimin yanında babamın işini yani müteahhitliğide devam ettirmek istiyorum. Riski yüksektir ancak çok tatlı para kazandırır.
sadece bir fikir olması için yazdım :)

aykutisci
02/10/2012, 20:12
yanımda oto elektrikten anlayan biri olsa hiç düşünmem oto aksesuar işine girerim

pdr42
02/10/2012, 20:13
500 bin lira ile girilecek bir iş bence. ya da en kötü 250 bin lira ile girilecek bir iş muteahhitlik bence. onun dışında araba alım satımı yapmakta fena fkre benzemiyor. Simit sarayları da iş yapıyor.Ama ne olursa olsun işten anlamanız gerek aksi takdirde çok sıkıntı yaşarsınız. Eğer yurtdışı baglantısı kurabilirim diyorsanız bir sürü gölek pantolon corap su bu ureten firmalar var. Sermaye bile koymanıza gerek yok.

rafetkurt
02/10/2012, 20:29
valla hocam simit sarayı kurmak aklıma yattı çaydan güzel para getiriyor mekan önemli, bir arkadaşımın akrabasının 5-6 şubesi var bugun konustum gel ortak açalım ya da sana yardımcı olayım sen işlet dedi bu aksam konuşcaz bakalım ..

SteinGP
02/10/2012, 20:39
valla hocam bana sorarsan bayanlara yönelik bir iş olsun. asla ölmeyecek bir iş. hatta bir ara bayan iç çamaşırı mağazası açmayı düşündüm bir arkadaşla :) cidden acayip para kazandırıyor tutturabilirsen..

takres
02/10/2012, 20:49
sana önerim yeni yapılaşan bir semtte inşaat malzemeleri ve ev aksesuarları satman...demir çimento vs değil ama laminant lavabo ayna seramik musluk vs vs...

rafetkurt
02/10/2012, 21:05
valla hocam bana sorarsan bayanlara yönelik bir iş olsun. asla ölmeyecek bir iş. hatta bir ara bayan iç çamaşırı mağazası açmayı düşündüm bir arkadaşla :) cidden acayip para kazandırıyor tutturabilirsen..

şuanda bir fabrikada calısıyorum yazılım uzmanı olarak ve artı olarak eticaret tarafına bakmaktayım internet üzerinden online halı satıyoruz reklamsız ufak seo yöntemleriyle aylık 20bin küsür cirolar elde etmekteyiz
bir yanımda ev tekstili üzerine hem depolu bir mağaza tut hemde piyasadan güzel malzemerli duyulmayanları markalaştır stokla web'den ve mağazadan reelden sat diyor ama düşündürüyor beni'de şuanda piyasa kötü gıda ölmüyor ondan simit sarayı mantığıyla çalışan bir mekan yapmak daha mantıklı geliyor bu akşam 3-4 yere gidicem floryada devrediyorlar bi bakalım herşeyin hayırlısı valla..

:spider:

pdr42
02/10/2012, 21:32
ASlında internetten de satmak mantıklı ama hepsibruada gibi anında odeme sistemi yapılabiliyor mu? Ya da oyle bir sistemin maliyeti nedir acaba?

tayfux
02/10/2012, 21:37
kadın giyim diyorum başka birşey demiyorum..

rafetkurt
02/10/2012, 21:41
ASlında internetten de satmak mantıklı ama hepsibruada gibi anında odeme sistemi yapılabiliyor mu? Ya da oyle bir sistemin maliyeti nedir acaba?

sanal poslar vs.. ip ler sunucu hizmeti özel yazılım derken 10.000 TL gidiyor o işe
önemli değil o tarafı 'da ne satıcam o önemli istoçda gezdim 3-4 yer hep sürekli stok btiriyorlar üretim yapan firmaları gezdim onlarda uyanık kendiler girmişler bile eticarete :) bayilik alsan kota koyuyor ona göre iskonto yapıyor sana pek kar bırakmıyor oda aman herkes bulmuş yolunu en temizi bayan giyim ve gıda demekki şuanki piyasa koşullarında..

rbcn
02/10/2012, 21:45
50 bin TL ile 10 numara bi bayan kuaförü açar parayı kırarsın audi forumunda dolanırsın :D :D

cemal arslan
02/10/2012, 21:59
Gıda sektörü...yiyelim içelim...güzel bir yerde lokanta restaurant vs...yada ufak bir cafe falan....tek geçerim....krizin asla vurmadığı tek sektör...

GUNES
02/10/2012, 22:28
hocam tek bildiğim şey vardır bu konularda....kendi işini kurcaksan ASLA bilmediğin işi yapma...

tonymontana
02/10/2012, 22:34
hocam 2 temel ihtiyaç, 1 beslenme 2 giyim. İnsanlar bunlardan kısmaz. Giyimden kısılabilir ama mecburen alacaklar. Ben şimdi bi işe girecek olsam, ya tokacı çantacı ayakkabıcı yada simit sarayı açardım. Hedef kitle bayanlar.

classiconline
03/10/2012, 01:57
Oto Yıkama

ktpunto
03/10/2012, 11:08
proje işi. sermayem olduğu anda girişeceğim. az para akar, temiz para akar :)

Ziyaretci032
03/10/2012, 11:14
simit sarayı şu devir için bahsettiğiniz sermaye ile en doğru karar bence. kuzenim de aynı işi yapıyor ve inanılmaz memnun, tekstil atölyesini kapatıp girdi hem de bu işe. hakkınızda hayırlısı diyelim.

uLTRa GP
03/10/2012, 11:23
Oto yıkama :) ama normal bir oto yıkama değil her zaman düşünmüşümdür örneğin çok işlek bir caddede olacak diğer oto yıkamacılar gibi arabayı bırakıpta 1 saat sonra teslim etmeyeceksin.Mesela 1 arabamı geldi 4 eleman birden dışını 5 dkda yıkayıp içi gerekiyorsada aynı taktik adamı bekletmeden yollayacaksın yani benzin istasyonu gibi olacak sırası gelen 2 dk temizletip gidecek belki en başlarda sıkıntı yaratır ama arabasını 1 saat bırakmak istemeyen çok kişi var araba sahibi 1 bardak çay içine kadar araba tertemiz :)

punt0
03/10/2012, 11:38
bencede gıda sektörüne gir derim arkadasım.. benim çalıstıgım ofiste şişli bölgesinde inşaat yapıor müteahhit'lik falan hikaye artık en azından bizim bölgemiz icin inşaatı yapıorsun 8-9 ayda teslim ediyorsun bi kat karsılıgı icin mesela eline gecen paraya bakıyorsun taş catlasın 100 bin tl oraya yatırdıgın paraya bakıyorsun en ölüsü 700 bin tl zor bence.. ama gıda sektörü iyidir insanlar bogazından kesmez biz yemeyi seven bir milletiz :D ama o sektördede cok pahalı olmaması gerekiyor iyi bir arastırma yapıp öyle rakamların belirlenmesi gerekiyor.. ve kesinlikle isten anlayan birilerinin senin sag kolun olması gerekiyor.. ne is acarsan ac hayırlısı olsun simdiden. :)

k0d3r
03/10/2012, 11:39
Oto yıkama :) ama normal bir oto yıkama değil her zaman düşünmüşümdür örneğin çok işlek bir caddede olacak diğer oto yıkamacılar gibi arabayı bırakıpta 1 saat sonra teslim etmeyeceksin.Mesela 1 arabamı geldi 4 eleman birden dışını 5 dkda yıkayıp içi gerekiyorsada aynı taktik adamı bekletmeden yollayacaksın yani benzin istasyonu gibi olacak sırası gelen 2 dk temizletip gidecek belki en başlarda sıkıntı yaratır ama arabasını 1 saat bırakmak istemeyen çok kişi var araba sahibi 1 bardak çay içine kadar araba tertemiz :)

Güzel fikirmiş :)

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi

fotobelit
03/10/2012, 11:51
İyi bir oto aksesuar-Tuning-Yedek parça gibi geniş bir ürün yelpazesi olan bir iş olabilir..Nettenden isim yaptınmı iyi gider gibi..Yanlız bu bütçeni anlayamdım 30-40-60-70-80...30 mu 80 mi?

sedini
03/10/2012, 12:05
Ben simit sarayı düşünmüştüm daha önce.. tanıdık olunca değişiyor mu bilemem fakat 250 Bin TL minimum bedelle başlanılıyor.. Şunu unutmayın ticarete atılırken tutunabilmek için kenarda da biraz para bırakın.. mevcut paranızın %25 ini sermaye olarak ayırın.. %75 i ile yatırım yapın..

Türkiye’nin en büyük 100 franchise şirketinin yeni hedefi / 1 - Hürriyet (https://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=19459&rid=4369)

Bu link size az da olsa yardımcı olacaktır.. Biraz inceleyin.. Kahve diyarı gibi mağazaları o tarz cafelerin mevcut olmadığı ilçe veya şehirlerde yapmayı düşünün.. çok tutacaktır.. Misal Tekirdağ çorlu da açıldı.. ramazanda bile ana baba günüydü.. Çünkü o ilçe de o tarz bi yer yoktu ihtiyaçtı.. yeri Çok çok süper olmamasına rağmen çok iyi iş yapıyor..

evolodi
03/10/2012, 20:40
bilmediğin işe para yatirmamanı öneririm ya da en azından iyi bir piyasa araştirmasi yapman gerek kirası vergisi iviri ziviri açacagın dükkanın semti maliyetlerini ve gelirlerini iyi hesaplaman gerek en güzeli kendi bildiğin iş üzerine bir iş kurmak ama yine de iyi düşünmelisin derim..

34ozkankurtuldu34
03/10/2012, 21:21
Bencede gıda ama Benim elime para geçse ben gidip çorlunun ortasına uçak HANGARI gibi büyük bir BAR açıp çorludakilerin tek alışveriş mekanı olan ORİON dan kurtarırdım. ve Saglam bir BAR yok oralarda.

alpimmm
04/10/2012, 00:00
çiğ köfte,
oto yıkama geliyor aklıma ilk olarak :)

06kaymak
04/10/2012, 11:51
Merhabalar, Abilerim kardeşlerim..

Sizlere birşey danışmak istedim 30-40-50-60-70-80 bin tl kadar nakit param var.
Ticarete girmek istiyorum, napıyım sizce? para kazanmak istiyorum artık sıkıldım yazılımdan 7 yıldır bir fiil kod yazıyorum artık kendi işimle uğraşmak istiyorum arkadaşlarım simit sarayı tarzında birşey aç diyor başkaları kozmetik aç vs. diyor

farklı bir konsept istiyorum ne yapsam güzel para bırakır bana ? ve nerde ne açsam..
Sizlerden önerilerinizi bekliyorum dün geceden beri uyumadım girmedim site araştırmadım iş kolu kalmadı :stretche:

www.bayimolurmusun.com.tr değişik fikirler verebilir...Ne iş yaparsannız yapın işin başında olmazsanız bence zor olur..

never
04/10/2012, 15:25
bilmediğin işe para yatirmamanı öneririm ya da en azından iyi bir piyasa araştirmasi yapman gerek kirası vergisi iviri ziviri açacagın dükkanın semti maliyetlerini ve gelirlerini iyi hesaplaman gerek en güzeli kendi bildiğin iş üzerine bir iş kurmak ama yine de iyi düşünmelisin derim..

+1000

01adanali01
06/10/2012, 00:38
bence her ne yaparsan yap üretim yerine al-sat yap daha iyi. sektör olarakta önerim bebe malzemeleri satabileceğin şık bir mağaza açıp bol çeşit bulundurup güler yüzlü olman. :)

ntcn 17
06/10/2012, 01:03
Restorant yada hiç olmadı islicek ihtiyac olan bir yerde doner pide kebap tarzı ve paket servis ,Cafe'de cok güzel bı fikir olabilir.
Bir diğer alternatifde araba alım satım oto aksesuar ve yıkama
Otomobil,saglık gıda bu sektörlerde yatırım su sıralar en dogrusu

Bolu_Beyi
06/10/2012, 01:05
Aç bir dükkan raf ve standlarını oluştur... Ben sana kemer, cüzdan vs. göndereyim sat... Güzel ekmek yersin...