Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemiye 1.4 fire dynamic hakkında yardım!
rrrmisafirrr
02/10/2012, 00:18
iyi akşamlar arkadaşlar;
ben ikinci el olaraktan gp 1.4 fire dynamic olanından aldım lakin kafama takılan bikaç şey var ilgilenir misiniz?
şöyleki ;
-bu aracın sağ ön cam bi tık mandalı çekmeyle komple aşağıya yada yukarıya inip kalkıyor mu? çünkü sürücü tarafıda böyle benim aldığım araçta mı bi arıza var yoksa sağdaki cam öyle değil. :help:
Öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız hem memnun oluruz hem de kaynaşmamız çabuk olur :)
Sistemin çalışma şekli bu şekilde bi tıkla komple aşağıya iner veya yukarı kalkar. Ancak.. Herhangi bir cam bu şekilde çalışmıyorsa evet sorun var demektir.
görkem koçsan
02/10/2012, 08:34
şoför camında var sadece o özellik yolcu tarafında yok sanırım.
Sağ tarafta o özellik yok basılı tutmanız gerekiyor açılana veya kapananankadar
Sent my iPad 2 using
Ziyaretci032
02/10/2012, 09:29
sadece şoför tarafında var o özellik, yolcu camında maalesef yok.
celenlee
02/10/2012, 10:52
2009 dynamic aracım var.
Arka camlar da otomatik ve kolçak var (Paket olabilir!)
4 cam da 1 tık ile aşağı yukarı inip kalkabiliyor.
rrrmisafirrr
02/10/2012, 11:56
ilginiz için teşekkür ederim.bendekinde paket falan yok.standardı böyle demekki sağdaki cam tek tıkla inmediğini öğrenmiş oldum.çok sorun değil zaten ama acaba arızalı mı diye kafama takıldıydı.
bide şöyle bişey var 2 ay önce muayene yaptırmışlar raporunda şanzıman yağ eksilmesi var yazıyor hafif kusurlu olarak geçmiş. eğer bunu o tarihten sonra yaptırmadılarsa bana kaça patlar?
2009 dynamic aracım var.
Arka camlar da otomatik ve kolçak var (Paket olabilir!)
4 cam da 1 tık ile aşağı yukarı inip kalkabiliyor.
Aynen benimde o şekil. Hepsi bi tık la inip kalkıyor.
rrrmisafirrr
03/10/2012, 02:53
aracı daha dikkatli inceledikçe detayları daha çok farkediyorum. şöyle bi sıkıntı var;
araç kırmızı renk arka tamponun değişmiş olduğunu bilerek aldım ve dikkatli bakınca renginin gövde renginde daha açık, pembemsi olduğu görünüyor ama sıkıntı şöyleki ön tamponda arka gibi renk değişikliği var ve kapı kollarıda aynı tonda değişik. 2007 model renk solmasından mıdır bu yada ön tampon ve kapı kollarıda mı değişmiş :(
tramerde sorgulattığımda 600 liralık bi masrafı çıkıyor bununda dediğim gibi arka tampondaki işlemden dolayı olduğunu söyledi satıcısı. e hadi diyelim ön tamponda değişti peki kapı kollarıda aynı pembemsilikte. yoksa pert araç mı aldık yahu :( pert olsa tramerden kaydı çıkmaz mıydı?
poff aklım karıştı, canımı sıktı lütfen bi yardım edin :help:
rrrmisafirrr
03/10/2012, 19:36
yok mu fikri olan
Boya solması kronikti grande puntolarda. En azından ben öyle biliyorum. Pasta cila belki ilaç olabilir, olmazsa boyanması gerekir. Tampon o kadar önemli değil boyattığınızda ikinci elde sıkıntı olmaz...
rrrmisafirrr
04/10/2012, 13:14
Boya solması kronikti grande puntolarda. En azından ben öyle biliyorum. Pasta cila belki ilaç olabilir, olmazsa boyanması gerekir. Tampon o kadar önemli değil boyattığınızda ikinci elde sıkıntı olmaz...
hani öndende vurulmuşsa araç motor kısmınada zarar görmüştür ama boya solmasıysa problem yok ama galiba boya solması çünkü kapı kollarındada var aynısından.plastik aksamların böyle sorunu var sanırsam, tabi bu konu hakkında daha bilgili bi kişi bii aydınlatır umarım.
2006-2007 Grande Puntolarda özellikle egzotik kırmızı renginde plastik aksamda solma olması kronik bi sorun. Yetkili bi fiat servisine gidip şikayette bulunursanız servis ücretsiz olarak plastik aksamları boyatıyor diye biliyorum. Ama bütün plastik aksamların orjinal olması gerekiyor galiba.
rrrmisafirrr
05/10/2012, 15:11
bide bu aracın yol bilgisayarı ve klima konularını içeren kullanma kılavuzunu internetten nerden indirebilirim.forumda var mıdır?
rrrmisafirrr
08/10/2012, 13:56
gncel. forumu araştırdım ama yok galiba.
blackhawk
08/10/2012, 14:57
gncel. forumu araştırdım ama yok galiba.
https://rapidshare.com/files/232071163/Grande_Punto_T_m_Modeller_Kullan_c__El_Kitab_.rar. html kullanma kılavuzunu indirebilirsin
tüm kullanıcı kitapçıkları fiatın sitesinde mevcut, oradan indirebilirsiniz.
mehmetvyz
08/10/2012, 15:17
şanzımanda yağ kacagi çok
görülen bir durum, belirli araliklarla yağ miktarını kontrol ettirin, eksilen yağı tamamlattirin,
endiselenmeye gerek yok
Eksilme değil de genelde terleme yapar.
Sent my iPad 2 using
rrrmisafirrr
12/10/2012, 15:15
birde şu var;
aracın klimasını açınca soğukta biraz daha kabul edilebilir ama sıcak hava üflerken kötü bi koku geliyor.yani sanırım hava üfleyen yerleri dandik bir kolonyalı mendille silmişler sonra kokusu git gide kötüleşmiş.bunun için ne yapmam gerek bir parfüm alıp hava deliklerine iyicene sıksam sonradan başıma iş çıkarır mı? :ermm:
emrahisilti
12/10/2012, 15:20
o kötü koku mendil işi değil aracın klima sistemine bakteriler yerleşmiş.Klima temizleme spreyleri var ama ne derece etkili bilemiyorum.Klima dezenfeksiyonu yapan yerler var.
celenlee
13/10/2012, 01:06
birde şu var;
aracın klimasını açınca soğukta biraz daha kabul edilebilir ama sıcak hava üflerken kötü bi koku geliyor.yani sanırım hava üfleyen yerleri dandik bir kolonyalı mendille silmişler sonra kokusu git gide kötüleşmiş.bunun için ne yapmam gerek bir parfüm alıp hava deliklerine iyicene sıksam sonradan başıma iş çıkarır mı? :ermm:
Polen filtreni degistirmelisin ;)
Koku genel itibariyle filtreden kaynaklanır.
emrahisilti
13/10/2012, 01:10
Polen filtreni degistirmelisin ;)
Koku genel itibariyle filtreden kaynaklanır.
koku %99 bakteriden kaynaklanır.Polen filtresinin kokması için ıslanması ve kurumaması lazım
celenlee
13/10/2012, 01:16
koku %99 bakteriden kaynaklanır.Polen filtresinin kokması için ıslanması ve kurumaması lazım
Arkadaşın anlattığı aynı problemi bizzat yaşadım.
Polen filtremi değiştirdim ve kokudan kurtuldum.
**Eğer polen filtresi değiştiğinde koku devam ederse, o zaman kanallarda sorun aranabilir.
***Ayrıca fazla temizlik göz çıkartmaz, kanalı de temizletmek iyidir.
Ancak öncelikli koku kaynağı dolan polen filtresinin bakteri/pislik tutması ve (klima/soğutma kapalıykan) koku yapmasıdır. Klima ile soğutma yaparken koku rahatsızlık vermiyor çünkü.
Filtrede kanallardan daha fazla bakteri oluşması çok daha mümkündür. Yapısı gereği de nemi de üzerinde tutar. bakteri birikimi için daha uygun bir ortam sağlar.
rrrmisafirrr
15/10/2012, 18:37
herkese yardımları için teşekkürler.
güncel olarakda 100 tl benzin ile 250 km yapıyorum, tümü kısa mesafe, şehir içi.bu değerler normal midir?
herkese yardımları için teşekkürler.
güncel olarakda 100 tl benzin ile 250 km yapıyorum, tümü kısa mesafe, şehir içi.bu değerler normal midir?
bence cok iyi dızel o kadar yakıo ilginc
Ziyaretçi049
15/10/2012, 18:52
Ben T-Jet ile şehir içinde 38krş yakıyorum ama kısa mesafe değil günlük 20-30 km falan
Ziyaretçi049
15/10/2012, 19:10
bence cok iyi dızel o kadar yakıo ilginc
Yakıt'ı gittiğin km'ye böleceksin :)
Yakıt'ı gittiğin km'ye böleceksin :)
iyki söyledın bılmıodum :D