Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ bitmesi :( acil
Biraz önce aracım yoldayken stop etti calısmıyor yağ lambası yanıyor kaputu açıp çubuga baktıgımda yagın bıttini gördüm şimdi ne yapmam lazım gidip benzıncıden yag mı alsam yoksa tamırcımı cagırsam yağ değişimini biz yapabılırmıyız yoksa motorda baska bı sorunmu var biz değişsek sorun olurmu YOKSA MOTOR MU BOZUK MOTOR KİTLEMESİMİ OLDU ...
serkandemir
30/09/2012, 17:15
en önemlisi motoru çalıştırmayın tekrardan yağsız bir motor çalışması motora gelebilecek en büyük hasarları verebilri Allah korusun
Ziyaretçi049
30/09/2012, 17:17
Aracının garantisi devam ediyorsa ve kaskon varsa çekici çağırıp yetkili servise çekin aracınızı bence.
Aracı sakın çalıştırma motoru eline alırsın
evet 2 sefer denedım olmadı ve bı daha calıstırmadım ne yapmam lazım biz değişsek olurmu
Aracının garantisi devam ediyorsa ve kaskon varsa çekici çağırıp yetkili servise çekin aracınızı bence.
kasko yok malesef araç evımın yakınında
Ziyaretçi049
30/09/2012, 17:19
Garantisi devam ediyormu?
aykutisci
30/09/2012, 17:20
zaten bu tırıvırı yağ lambası yağ hepten bittiğinde yanıyo benzinciden yağ ekleyin yola devam çekiciye servise para vermeye değmez
Garantisi devam ediyormu?
garantisi var
zaten bu tırıvırı yağ lambası yağ hepten bittiğinde yanıyo benzinciden yağ ekleyin yola devam çekiciye servise para vermeye değmez
yağ değişimini araştırdım aracın yukarı kalkıp ıcındeki pis yağın bosaltılması lazım ve nası yapıcam bılmıyıorummmm :S
aykutisci
30/09/2012, 17:30
yağ değişimini araştırdım aracın yukarı kalkıp ıcındeki pis yağın bosaltılması lazım ve nası yapıcam bılmıyıorummmm :S
bak ustam sen zaten o aracı cekicisiz sanayiye veya servise götüremicen çekiciye en kötü 50-60 lira vericen onun yerine gidip benzinciden 2 litre yağ bile döksen o araba yürür zaten şuan senin aracında yağ varsa varsa yarım litre kalmıştır üzerine ekleyip sanayiye gidebilirsin ben olsam öyle yapardım veya arabayı kirkoyla kaldır önünü yağ tıpasını açabilirmisin bilemiyorum açabilirşsen komple yağı aırsın içerden kedin ekleyebilirsin
bak ustam sen zaten o aracı cekicisiz sanayiye veya servise götüremicen çekiciye en kötü 50-60 lira vericen onun yerine gidip benzinciden 2 litre yağ bile döksen o araba yürür zaten şuan senin aracında yağ varsa varsa yarım litre kalmıştır üzerine ekleyip sanayiye gidebilirsin ben olsam öyle yapardım veya arabayı kirkoyla kaldır önünü yağ tıpasını açabilirmisin bilemiyorum açabilirşsen komple yağı aırsın içerden kedin ekleyebilirsin
biraz bi arkadas gelicek ama nası kaldırıcaz bilmıyorum baska bi aracla cekip oto tamirciyede götürebilirim bu arada yağ fiyatları ne kadar bide hangi yağı kullanmam lazım.
Ziyaretçi049
30/09/2012, 17:33
Garantisi varsa bence yağ doldurmayın, sigortanız vardır zaten sigorta da yılda 1 kere çekici hizmeti veriyor diye hatırlıyorum.
Sigortanızla görüşün ücretsiz çekici yollasınlar aracı yetkili servise çekin.
Garantisi olmasaydı Aykut kardeşimin dediğini yapardın sonrada istediğin bi serviste komple değiştirtirdin aracın yağını ama şimdi sen içine yağ koyarsan serviste sorun vs. çıkartılar.
Hiç kendini sıkıntıya sokma sigortayı ara çekici göndersinler ;)
Serviste'de neden yağ eksilttiği hakkında bilgi al istersen.
En son bakımlarını ne zaman yaptırtmıştın?
aykutisci
30/09/2012, 17:34
biraz bi arkadas gelicek ama nası kaldırıcaz bilmıyorum baska bi aracla cekip oto tamirciyede götürebilirim bu arada yağ fiyatları ne kadar bide hangi yağı kullanmam lazım.
valla o kişiden kişiye değişir ben mobil kullanıyorum castrol var shel helix ler var bi sürü var sanayide parçacıdan benzinli arac için istediğini diyince o verir zaten 10/40 mı öyle bişi olması lazımdı
aykutisci
30/09/2012, 17:35
Garantisi varsa bence yağ doldurmayın, sigortanız vardır zaten sigorta da yılda 1 kere çekici hizmeti veriyor diye hatırlıyorum.
Sigortanızla görüşün ücretsiz çekici yollasınlar aracı yetkili servise çekin.
Garantisi olmasaydı Aykut kardeşimin dediğini yapardın sonrada istediğin bi serviste komple değiştirtirdin aracın yağını ama şimdi sen içine yağ koyarsan serviste sorun vs. çıkartılar.
Hiç kendini sıkıntıya sokma sigortayı ara çekici göndersinler ;)
Serviste'de neden yağ eksilttiği hakkında bilgi al istersen.
En son bakımlarını ne zaman yaptırtmıştın?
aynen garantin varsa benim yazdıklarımı okuma bile :D
en son 17.500 kmde yapıldı suan 23.500 lerde , sigorta yardımcı olurmu acaba pazar gün ü
Ziyaretçi049
30/09/2012, 17:46
6.000km'de nasıl yağ eksiltti bu araç :S
Kaç ay geçtiki üzerinden?
Araçta garip bir durum var bence bu kadar kısa sürede 3-4lt yağı nasıl bitirdi araba bunu sorman lazım servise.
Sigortacını değil sigortayı arıyacaksın direk poliçedeki yol yardım numarasını ara
Üstadım aracın motoru büyük ihtimal gitti bir kere bunu kafaya koy tekrar motor yapmak gerek. Yağ bitmiş ışık yanmışsa artık herşey için çok geç. Sorun yağı servis değişipte tapayı falan kiyi koymayıpta yağ gittiyse onların suçu onlar düşünmeli, başımıza geldi anlatmak istedim serviste bu büyük masrafı üstlenmemek için hatalıda olsa yan çizeceği garanti! Hiç oynamadan önce çekiciyle bir motorcu özel servise götürt onlar baksın derim. Hata üstüne hata yapmışın zaten o durumdaki motorda artık marşa bile basılmaz siz birkaç kere basmışınız birde... daha zorlarsanız hasar büyür masrafta büyür benden demesi...
17.500kmde özel serviste değişmiş benım aracı alalım 20gun oluyor alırken var demıslerdı suan yokyur
Üstadım aracın motoru büyük ihtimal gitti bir kere bunu kafaya koy tekrar motor yapmak gerek. Yağ bitmiş ışık yanmışsa artık herşey için çok geç. Sorun yağı servis değişipte tapayı falan kiyi koymayıpta yağ gittiyse onların suçu onlar düşünmeli, başımıza geldi anlatmak istedim serviste bu büyük masrafı üstlenmemek için hatalıda olsa yan çizeceği garanti! Hiç oynamadan önce çekiciyle bir motorcu özel servise götürt onlar baksın derim. Hata üstüne hata yapmışın zaten o durumdaki motorda artık marşa bile basılmaz siz birkaç kere basmışınız birde... daha zorlarsanız hasar büyür masrafta büyür benden demesi...
naptın hocam ya bitirdin bizi ögrenci adamız :S
Üzgünüm ama ışık yandıktan sonra zararsız atlatabilmiş bir araba henüz olmadı... ama masraf az çıkar ama çok çıkar... ama çıkar ne yazık ki... bu yağ işi en önemli şey hele turbo arabalarda herkes aksesuar ile boğuşurken ana şeyleri atlıyor ne yazıkki! Servislere de güvenmemek gerek yeni Toyota da arkadaşıma (bayan) vermişler arabayı bir baktım yağ yok arabada ... unutmuşlar değişirken koymadan yollamışlar neler gördüm oooo! tek öğrenmeniz gereken kimseye güvenmeyip hep kontrol etmek...
aykutisci
30/09/2012, 18:26
naptın hocam ya bitirdin bizi ögrenci adamız :S
arkadaşım hiç korkulacak birşey yok motorun felan yanmadı bitmedi arac yağ ışığını yakınca büyük ihtimal kendi kapatmıştır motoru o yüzden çalışmadı büyük ihtimal aracın motorun sapasağlam duruyor sadece arabanın yağı değişecek
yağ değişimini ben yapmıcam yarın inş sigortadan çekici çağırıp servisine götürücem umarım çok masraf cıkmaz yoksa bittim ben :|
arkadaşım hiç korkulacak birşey yok motorun felan yanmadı bitmedi arac yağ ışığını yakınca büyük ihtimal kendi kapatmıştır motoru o yüzden çalışmadı büyük ihtimal aracın motorun sapasağlam duruyor sadece arabanın yağı değişecek
hocam kalbime su serptiniz ben aracı AXA sigortada yaptırmıstım daha yaptıralı 20 gun oluyor ucretsiz yol yardımları olurmu acaba servise götürmem lazım ben değişebilirim ancak motordan korkuyorum
aykutisci
30/09/2012, 18:46
hocam kalbime su serptiniz ben aracı AXA sigortada yaptırmıstım daha yaptıralı 20 gun oluyor ucretsiz yol yardımları olurmu acaba servise götürmem lazım ben değişebilirim ancak motordan korkuyorum
servisi arayıp sorun garantiye herhangi bişey oluyormu diye ona göre değiştirin gitsin elinizden geliyorsa veya sanayiye yakınsanız birinin arabasıylada cekebilirsiniz ama yani aracınız 17 bin km de 2 litre yağ ekleyip çubuktan kontrol edin tam olduysa o şekilde 20 bine kadar kullanın sonra her 10 binde bir değişiminizi yapın ama 20 binde mutlaka değişin yağı
servisi arayıp sorun garantiye herhangi bişey oluyormu diye ona göre değiştirin gitsin elinizden geliyorsa veya sanayiye yakınsanız birinin arabasıylada cekebilirsiniz ama yani aracınız 17 bin km de 2 litre yağ ekleyip çubuktan kontrol edin tam olduysa o şekilde 20 bine kadar kullanın sonra her 10 binde bir değişiminizi yapın ama 20 binde mutlaka değişin yağı
Kardes arac en son 17.500 kmde yagı degıstı suan ise 23.500de bugun araba durunca şok oldum yagı bıttı herkes motorun öldüğünü söylüyor yarın bı yardım cagırıp servise götürcez. motora bişey olmasında ben yağ parasıyla yol parasına ragzıyım.
Üstad, 17.500 de yağı değişti diyorsun. Şuan 23.500'de aracın. Aralıklı olarak yağını hiç kontrol ediyor musun? En azından haftada 1 kontrol etmen gerekir. Ancak aracın yağının bitmesi normal bir durum değil. Bu süre zarfında ekzostan mavi duman atma oldu mu? Olduysa zamanla yağ yaka yak bitmiş olabilir. Yeni araba ama bir yerde kaçak olabilir. Birden bire de bitme durumu olur mu? bilmiyorum. Yağ lambası ışığı yandıktan sonra ışık yana yana gittiysen sonrada araba kendiliğinden stop ettiyse durum iç açıcı değil. Ancak lamba yanıp hemen stop ettiysen sorun olmaz. ( Motor kilitleme sistemi var ancak bildiğim kadarıyla kaza anında motora benzin gitmesini engelliyor.) En korkulan senaryo, lamba yanarak beş, altı dk. aracı sürüpte kendiliğinden stop ettiyse motorun yatak sarar. Buda büyük bir masraf demektir.
Karamsar yaklaşmak istemedim. Gerçekten çok üzüldüm, bende öğrenciyim, böyle bir durum başıma gelse şaşkınlık ve korkudan ne yapacağımı inanın bilemezdim. İnşallah bişey yoktur da sadece yağ takviyesi ile hallolur.
karizmatik_boy
30/09/2012, 19:35
Hocam geçmiş olsun... Punto kullanan arkadaşlar size yardımcı olacaktır...Sonuçtan da muhakkak bizleri haberdar ediniz...
Yarını bekliyorum galiba çekiciyle servise gidicez uste yag ekleyıp calıstırmak cesaretini bulamadım.
aykutisci
30/09/2012, 20:45
3-4 ay önce aynısı benimde başıma geldiarabam yağ yakmıyor mavi veya kara duman atmıyor sıkıntı yok aracda ama yağ bitmek üzereydi çubuğu kontrol ettiğimde 1.5 litre yağ ekledim devam ettim sıkıntı yok şuanda ama senin durum hayli ilginç sıfır araba nerden baksan yağ eksiltiyor ... inşallah motor kendini kapatmıştıda sıkıntı olmazda en azından sonrası için dikkatli olursun adaş ...
hocam birazdan 3 ltre yag alıcam arkadas gelıcek ekleyip bakıcaz ıns calısır calısmazsa servis yolunu tutarıs yağ damlatmıyor damlatsa garaja koyuyorum görürürüm. ıns sadece yagı bıtmıstır yoksa vay benım halime
arakdaslar hangi yağı tercih etmeliyim 5 40 mı koymalıyım?
aykutisci
30/09/2012, 21:06
hayırlı haberlerini bekliyoruz inş :)
Ziyaretçi049
30/09/2012, 21:07
Benim araçta 5w40 kullanıyorum ama multiair'de durum nedir bilemem muhtemelen 5w40 olur ama
5 40 deniyelim o zman 10 40da diyn var ama önümüz kış 5 40 kullanayım 3 litre denıcem ıns calısır
5 40 deniyelim o zman 10 40da diyn var ama önümüz kış 5 40 kullanayım 3 litre denıcem ıns calısır
öncelikle geçmiş olsun aykut. panik yapma bence yağ koyup dene yağ koyup ışık halen sönmüyor ve motor çalışmıyorsa sıkıntı vardır ama zannetmiyorum fiat çağrı merkezinden yardım iste yolda kaldım flan fistan anlat seni yönlendirirler zaten. ama şunu da söyleyeyim özel serviste yapıldıysa son bakımın garanti dışı kalmıştır aracın yetkili servise gidince garantiden bir işlem yapmazlar bence.
yağ olarakta 5-40 da olur 10-40 da
ama 5-40 bizim serviste koydukları yağ 10-40 a göre daha ince bir yağ
Hayırlısı olur inş.
arakdaslar hangi yağı tercih etmeliyim 5 40 mı koymalıyım?
5-40 ideal.
kullanım klavuzu 5W40 diyor...
eğer garantiniz varsa fiatın 24 saat yol yardımı nı çağırın garantisi var ise onlar bi şekilde servise çekerler.
ibrahim06
30/09/2012, 23:55
Sonucu merak ettim.
Honor COOPER
01/10/2012, 00:35
Benim hiç anlamadığım olaylardan biridir;garanti devam ederken 50-100TL için özel servise götürmek.
Multiairde kimse yağ yaktığına değinmedi burda hatırladığım kadarıyla yoksa bu araç daha önce hiç servise girmemişmiki arkadaşım.
Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim liseden bi arkadasım imdadıma yetişti ve her türlü yardımı yaptı ilk önce gittik benzinlikten 2 litre 15 40 yağ aldım ve 5 10 sefer kontak yaptık marş basıyor fan çeviriyor ancak araç çalışmadı sonrasında baktıkki benzinde azalmış gittim 30 tllik benzin aldık geldik aracın burnunu yokus asagı bıraktık 5 dk sonrası ilk vurdugum kontakta araç Çalıştı ve derin bi oh çektik 2 dk rolantiden sonra aracı parka çekip arka egzoz duman ve motor dumanına baktık herhangi bi duman atma olayı yoktur şuan için hiç bi sıkıntı yok yarın ilk işim bi tamirciye çekip tüm yağı boşaltıp yeni yağ koydurmak olucak.... Bugunki başıma gelenler büyük bi şans yağla benzinin aynı anda bitmesi beni motor tamirinden kurtardı. arkadaşım benzinin önce bittigini söylüyor yoksa belimizi bükülürdü tekrar herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim iyi geceler umarım bu saatten sonra bi skıntı çıkmaz....
gecmis olsun motorda bi problem olmamasina sevindim ins bundan sonra haftada bir yagini kontrol edersin ve benzin isigin yanmadan aracina benzin koyarsin
gecmis olsun motorda bi problem olmamasina sevindim ins bundan sonra haftada bir yagini kontrol edersin ve benzin isigin yanmadan aracina benzin koyarsin
Evet ya ben normalde ederimde aracım yeni 20günlük alırken baktırdım bı sıkıntı yokturdu ama yagı heralde tam bitmeedi cok az vardı eger tam bıtseydı motor giderdi benzinin bitmesi habercisi oldu artık bi sorun cıkmaz inş
karizmatik_boy
01/10/2012, 01:41
Hocam GP sahibi değilim ama yinede geçmiş olsun... Yolda giderken ara sıra hararet göstergesi, yakıt ibresi ve paneldeki ışıkları kontrol ederek gidersek sıkıntı olacağını düşünmüyorum...
bendeki araç evo gp değil yatak sarar diye ürktük.
aykut_1914
01/10/2012, 01:47
adaş çok geçmiş olsun.
Aracın çok yeni ama sorunların benide üzmeye başladı :(
özenli bak; üzme ki oda seni üzmesin maşallahı var tekrar geçmiş olsun
Ziyaretçi049
01/10/2012, 01:50
Geçmiş olsun o zaman sorun çıkmadığına sevindim :)
saol aykut iyi geceler herkese yarın servise gidicem
Biraz önce servisten geldim yeni yag , yağ filtresi katkı maddesi rot balans tüm işlemler 180 tl civarı tuttu. aksama hazır araç
hadi bakalım geçmiş olsun motora zarar gelmemesine sevindik
Geçmiş olsun. Benzinin bitmesi seni kurtarmış.
aykutisci
01/10/2012, 13:10
hadi geçmiş olsun adaş dün baya korkuttular seni :)
Budweiser
01/10/2012, 13:26
Aracınıza uygun Mobil 1 ESP 0W-40 yağını tavsiye ederim. 2. Si motor ışığı yanmadığı sürece birşey olmaz. Sadece yağ ışığı yanmış. Serviste hallettiğine sevindim. Şu aralar biraz kontrol altında tut yağ seviyesini sanırım aracın yağ yakıyor. Herkesin her söylediğinede inanma ;)
Geçmiş olsun. Benzinin bitmesi seni kurtarmış.
Aynen benzin beni kurtardı. artık daha dikkatlı olurum
hadi geçmiş olsun adaş dün baya korkuttular seni :)
hiç sorma baya korktuk
Aracınıza uygun Mobil 1 ESP 0W-40 yağını tavsiye ederim. 2. Si motor ışığı yanmadığı sürece birşey olmaz. Sadece yağ ışığı yanmış. Serviste hallettiğine sevindim. Şu aralar biraz kontrol altında tut yağ seviyesini sanırım aracın yağ yakıyor. Herkesin her söylediğinede inanma ;)
servis 10 30 yağı önerdi bugun ondan konulcak .
Suan servisten getiriyorum 160tl bakım ücreti verdim filtre yağ komple değişti arabanın gidişi düzeldi çok rahat bi araç oldu... motoru taş gibi nazar degmesin. Direksiyon hafifledi dejrajın kavraması rahatlastı ve motor ivlemesi değişti arkadaslar yağ gerçektende aracın huyunu suyunu değiştiriyor...
emrahisilti
01/10/2012, 21:03
ben yanlış anlamış olabilirim ama aracın yağı bitti ve servis yağı ekleyip gönderdi öyle mi ?
farcry5789
01/10/2012, 21:04
ya şu arabaya binerken arada yağına suyuna bakın arkadaşlar.
Durum biraz karısık beyler :S
car_audio96
01/10/2012, 21:06
hadi geçmiş olsun
emrahisilti
01/10/2012, 21:09
bence bu hikayede eksik bişeyler var.Servis yağı biten aracı yağ ekleyip göndermez
Acil çağrıyı arayarak gelsinler her hangi yağ koyorsanız ınanmazlar ve motor sorunu çıkarsa kullanıcı hatası derler masrafı alırlar gelsinler tutanak tuttur ve sorunu telefonda yağ sorunu anlatırsanız yağ getirirler . Sonra her motor sorunu çıktığı zaman tutanağı gösterer para talep edemezler.
Beyler o kadar unutkanım ki hem benzini hemde yağı farkemedık işin aslı orda yatıyor allahtan önceden benzin bitti zor kurtardık motoru
arkadaslar benzınden durdu yağ lambası yandı ve yağ cubugunu cekınce yağ hiç yokturdu 2 litre yag ekledım 2 litre benzın ekledım calıstı direk servise gittim serviste herşey normal oldugunu soyledıler pis yagı bosaltıp yenı yag koydular hepsi bu kadar.
geçmiş olsun. aracımı aldığım gün heyecandan yağına bakmamışım ertesi gün evin önünde bi kontrol edeyim dediğimde yağ, yağ çubuğunun ucuna değiyordu ve zivit gibi olmuş. sonra 2 litre kadar 10-40 ilave etmiştim ve 1 hafta sonra da bakıma soktum aracımı hiç de sorunda yaşamadım. aracımı üsküdardan tekirdağa bilmeyerek de olsa o halde getirdim.
görkem koçsan
02/10/2012, 08:43
bu araba nasıl yağ eksiltiyor ya onun bi cevabı yokmu ya da siz cevabını aramadınızmı? garantiniz varsa baksınlar neden yağ eksilttiğine biz puntolarda yağ eksiltme sorunuyla pek karşılaşmadık bu arabada anormallik var ya da karterin hafif delindi ordanda sızdırıyor olabilir dicem ama servis yağını değişmiş eşşek değiller ya illa farkederlerdi anlamadım cevaplarsanız hem merakımı giderir hemde daha yardımcı olmaya çalışırız.
servis herşeyin normal oldugunu söyledi bir nevi aracım bakıma girmiş oldu herseyı baktılar karteline yag yakmasına hıc bı sorn yok dedıler yagı komple degısıp verdikler aracı suan kullanıyorum arac biraz hafiflemiş cekişi filan güzel olmus. galiba benzinin bitmesi olayı karıstırdı herhafta yagına bakarım artık.
Budweiser
02/10/2012, 15:50
Bazen araca eksik miktarda sıvı koyabiliyorlar ya da araç eksiltebiliyor. O normal o yüzden 5000km de sıvı kontrolü vardır. Anlaşılan arkadaşın direksiyon ve debriyaj hidroliğinide tamamlamışlar debriyajla direksiyon yumuşadığına göre. Belli ki o aracında sıvı eskiği varmış tamamlanmış. Öküz altında buzağı aramanın manası yok. Güle güle bin kardeşim. Dikkat li ol yeter. Aklına geldikçe kontrol et. Aracı fazla sıkıştırıp üst devirlerde kullanırsan araç bir miktar yağ yakabilir. Belki bununla alakalıdır. Sonuçta multiair insan biraz basmak ister ;)
Ziyaretçi049
02/10/2012, 16:09
Bazen araca eksik miktarda sıvı koyabiliyorlar ya da araç eksiltebiliyor. O normal o yüzden 5000km de sıvı kontrolü vardır. Anlaşılan arkadaşın direksiyon ve debriyaj hidroliğinide tamamlamışlar debriyajla direksiyon yumuşadığına göre. Belli ki o aracında sıvı eskiği varmış tamamlanmış. Öküz altında buzağı aramanın manası yok. Güle güle bin kardeşim. Dikkat li ol yeter. Aklına geldikçe kontrol et. Aracı fazla sıkıştırıp üst devirlerde kullanırsan araç bir miktar yağ yakabilir. Belki bununla alakalıdır. Sonuçta multiair insan biraz basmak ister ;)
Bizde T-Jet var yinede basamıyoruz benzin aldı başını gitti ne basması :(
aykut hangi servise götürdün aracını topcuoğluna mı özel servise mi? bildiğim kadarıyla son bakımı özel serviste yapılmış diyordun sende özele gittin sanırım. bence yağ eksiltme nedenini araştır sonradan başına sıkıntı yaratmasın
yok ali abey topcuogluna goturdum adamlar araçta bi problem olmadıgıını soyledıler hatta bugun aradılar bı sıkıntı varmı dedıler yok dedım heralde benım benzınin bitmesi motoru kurtardı tüm bakımlarını yaptırdım saolsunlar fatih bey var topcuoglunda cok iyi birisi yardımcı olyor baya bu hafta yıne götürebılırım sınyal lambaları için içine su kactı yenısını takıcaklar galiba... herhafta bakıcam eger eksıltme varsa gotururum servıse ıns bı skıntı cıkmaz abı.
Misafir046
02/10/2012, 19:09
yok ali abey topcuogluna goturdum adamlar araçta bi problem olmadıgıını soyledıler hatta bugun aradılar bı sıkıntı varmı dedıler yok dedım heralde benım benzınin bitmesi motoru kurtardı tüm bakımlarını yaptırdım saolsunlar fatih bey var topcuoglunda cok iyi birisi yardımcı olyor baya bu hafta yıne götürebılırım sınyal lambaları için içine su kactı yenısını takıcaklar galiba... herhafta bakıcam eger eksıltme varsa gotururum servıse ıns bı skıntı cıkmaz abı.
Peki daha önce ozele gitti demiştiniz.O zaman nasıl arabanın garantisi devam ediyor ?
Bence bu konuyu iyice arastırın.İleride basınız agrıyabilir.Garantisi devam eden araca ancak servis el surebilir garanti devam etmesi acısından oyle biliyorum.
Budweiser
02/10/2012, 19:57
Aracın motor garantisi iptal olmuştur şayet bir önceki bakım özel serviste yapıldıysa, elektronik, mekanik ve kaporta olarak garantiler ayrılıyor.
bence alakası yok beyler zaten bakımı 20bindeydı 23500de goturdum ayrıca ılk aldıgım haftada kapı menteşelerini değiştirdim garantisi devam ediyor.
hatta bugun görüştüm sinyal lambaları için getirinb bakalım bizden kaynaklıysa değiştirelim dediler :)
emrahisilti
02/10/2012, 20:34
10bin deki aracin yag eksiltmesini ilk defa duyuyorum..
servis herşeyin normal oldugunu söyledi bir nevi aracım bakıma girmiş oldu herseyı baktılar karteline yag yakmasına hıc bı sorn yok dedıler yagı komple degısıp verdikler aracı suan kullanıyorum arac biraz hafiflemiş cekişi filan güzel olmus. galiba benzinin bitmesi olayı karıstırdı herhafta yagına bakarım artık.
bu kilometrede bir araba 2-3 litre yağ eksiltiyor ve buna rağmen herşey normal oluyor? ilginç.
bu kilometrede bir araba 2-3 litre yağ eksiltiyor ve buna rağmen herşey normal oluyor? ilginç.
BAKIP GÖRÜCEZ ARKADASLAR bi şey olursa kendılerıne ayit
hocam yazılanları tek tek okudum gerçekten aracınızı zor kurtarmışsınız öncelikle geçmiş olsun..yağ ışığının yanma sebebi birkaçtane olabilir..yağ filtresi tıkandığında da yakar bana sorarsan yağ filtresi tıkanmış gibi geldi bana..yağ azalttığında ve tehlikeli seviyeye geldiğinde de yağ ışığı yanar aslında bizler yağ ışığının yanmasından çok korkarız ama o ışık yandığında yine içinde bir miktar yağ mutlaka bulunur ve hemen motor gitmez pamuk helva değil ki bu mükemmel oranlarla ve inanılmaz basınçlar çalışan makine..
yağ ışığı puntolarda son saniyede yanıyorsa ve yağ çubuğunu çektiğinde yağ görünmüyorsa bu araştırılması gereken ciddi bir sorundur ve herkes tehlikededir.....son saniyede yanan yağ ışığı hiç bir arabada işe yaramaz,işlevi yoktur ve araca az veya çok zarar verir.
BAKIP GÖRÜCEZ ARKADASLAR bi şey olursa kendılerıne ayit
dostum olur mu öyle şey yav, bişey olursa diye bekleyerek arabaya mı binilir. götür servise, bu niye 2 litre yağ eksiltti bulun de. illa çok büyük dert mi açılması gerekiyo sorunu iyice incelemek ya da çözmek için.
dostum olur mu öyle şey yav, bişey olursa diye bekleyerek arabaya mı binilir. götür servise, bu niye 2 litre yağ eksiltti bulun de. illa çok büyük dert mi açılması gerekiyo sorunu iyice incelemek ya da çözmek için.
kesinikle katılıyorum araç nasıl olsa garanti altında durumunu anlat bakalım..ama benim içime kurt düşüren olay şu oldu..yağ yaksa yada yağ eksiltse diyeyim ya motordan sızma olur yada duman atar bu ikisi de yoksa arabaya bakım sırasında ya eksik yağ kondu yada tıpadan falan kaçırdı..başka bir açıklaması yok..
Honor COOPER
03/10/2012, 19:39
kesinikle katılıyorum araç nasıl olsa garanti altında durumunu anlat bakalım..ama benim içime kurt düşüren olay şu oldu..yağ yaksa yada yağ eksiltse diyeyim ya motordan sızma olur yada duman atar bu ikisi de yoksa arabaya bakım sırasında ya eksik yağ kondu yada tıpadan falan kaçırdı..başka bir açıklaması yok..
Bu dediklerinizin olma ihtimali yüksek.