Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Böyle rekor olmaz olsun! Ve en sonunda dünya birincisiyiz !

lektonstar17
28/09/2012, 19:11
Türkiye son gelen zamla dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke oldu. Akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) 30 kuruş artırılmasının ardından pompaya yansıyan 2 zam Norveç'ten liderliğin alınmasını sağladı.

Cumartesi günü gelen 26 kuruşluk zamın ardından bugün geceyarısından itibaren yürürlüğe girecek 9 kuruşluk zamla birlikte 95 oktan benzinin litresi 4.82 TL'ye yükselecek. 2.07 Euro'ya denk gelen bu rakamla Türkiye, Norveç'in önüne geçerek dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkesi olacak.

BENZİN HANGİ ÜLKEDE NE KADAR?(EURO/litre)*

Türkiye : 2.07
Norveç : 2.06
İtalya : 1.88
Danimarka: 1.87
Hollanda : 1.87
Portekiz : 1.80
İngiltere : 1.176
Almanya : 1.71
ABD : 0.81

Ziyaretçi033
28/09/2012, 19:13
:) :) :)

Diyecek söz yok...

aykutisci
28/09/2012, 19:31
daha büyük başarılara imza atmamız dileğiyle :)

Ziyaretçi049
28/09/2012, 19:32
Devletimize HELAL olsun diyorum adamlar istediğini yapıyor hiç bir kimsede çıkıp hoop sen ne yapıyorsun kardeşim demiyor.

Bu adamları tebrik etmek lazım...

fotobelit
28/09/2012, 19:32
Öyle çok söz varki...Ama ne değişecek...Malesef hep katlanıyoruz..Birlik ve beraberlik olmadıgı sürece,sadece isyan etmekle kalıcaz..1 hafta veya 1 ay, kimse yakıt almasa görücem ben onların zamlarını....

muti9
28/09/2012, 19:33
2.07 € yerıne 2.07 tl olsa çok iyi olurdu. Amerikalılar çok şanslı olmalı

punt0
28/09/2012, 19:41
Şu güzelim ülkeyi ne hale getirdiler lanet olsun yaa..
varmı böyle birsey ya benzinin litresine bakarmısın..
ama bizim halkımıza müstehak bunlar adamlara kızmıyorum biz böyle sessiz kaldıgımız sürece ne olacak ki ?
avrupada adamlar prinçe zam yaptılar mesela halk 1.5 ay boyunca prinç yemedi ne yaptılar zamı geri cektiler.. tepkimizi ne dile getirebiliyoruz nede bir girişimde bulunabiliyoruz.. :(

rbcn
28/09/2012, 19:43
Devletimize HELAL olsun diyorum adamlar istediğini yapıyor hiç bir kimsede çıkıp hoop sen ne yapıyorsun kardeşim demiyor.

hoooppp diyenlerin hali ortada padişahlık sisteminde kimse hopppp diyemez

PARASIZ EĞİTİM İSTİYORUZ PANKARTINA 8.5 YIL HAPİS
‘ROMAN açılımı’ toplantısında protesto eylemi yapan ve örgüt üyeliğinden yargılanan 2 üniversite öğrencisi, önceki gün toplam 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz, terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay, örgüt propagandası yapmaktan da 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Utku Aykar ise örgüt propagandası yapmaktan 2 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırıldı.

punt0
28/09/2012, 19:47
Abi bu kadar olaydan sonra hala gidip oy vermezlermi anlamış degilim ya :(

luleburgazli
28/09/2012, 19:53
Deveyi diken, insanı ...........

ahmet4646
28/09/2012, 20:26
Oleeeeeey =))))

Porque
28/09/2012, 20:57
Sadece fiyatlara değil bide o ülkedeki insanların aldıkları maaşlara bakmak lazım. Norveç'te kişi başına milli gelir 52bin dolar iken canım ülkem Türkiye'de 13bin dolar. Adamların 4 te 1 i gelirimiz varken, benzini aynı fiyata alıyoruz... :)

posee
28/09/2012, 21:12
hem cok pahalı kullanıoruz hemde diger ülkelerden daha düsük kalitede yakıt kullanıoruz sanırım yanlış bilmiyorsam eger

acRep
28/09/2012, 21:19
Ne var ki bunda beyler abartmayınn ;)

erosistanbul
28/09/2012, 21:35
durmak yok, yola devam...

Scottie
28/09/2012, 21:45
benzine yapılan zam herşeyi etkiledi... 3 günden beri ekmeği 5 kuruş zamlı alıyoruz... fırıncılar 1 ay sonra yine zam var diyor...

sağolsunlar... her şeyi zam verenler iş maaşlara gelince zam vermekte neden bu kadar istekli değiller.. zaten verdikleri 3 kuruş zam onuda nasılsa fazlasıyla geri alıyorlar...

Misafir047
28/09/2012, 21:52
zam konuşmaktan bıkmadınız mı yahu ben bıktım ya artık

takres
28/09/2012, 22:08
Allah sabır versin bize...

halils2
28/09/2012, 22:30
beyler haksızlık ediyorsunuz, ekonomimiz süper her gün büyüyoruz. devletimizin bazı atılımlar yapabilmesi için kasaya para lazım, kaynak lazım. yeraltı kaynaklarımızı 2023 e kadar kullanamayacağımıza göre parayı devletimiz nereden sağlayacak tabi ki bizlerden. yollar yapılıyor, hastaneler yapılıyor, başbakanlığa zırhlı araç ve airbus a380 (400milyon dolar) alınıyor, şimdi devletimiz kaynak bulmadan bunları nasıl alsın dimi? elinizi vicdanınıza bir koyun!!! haksızlık etmeyin...

eye of the tiger
28/09/2012, 22:36
TGB | Türkiye Gençlik Birliği - Tayyip için 400 milyon dolara yeni uçak alıyorlar (https://www.tgb.gen.tr/haberler/7750-tayyip-icin-400-milyon-dolara-yeni-ucak-aliyorlar)

Linke bakarsanız..Bize yapılan zamlarla ne işler dönüyor...

halils2
28/09/2012, 22:46
TGB | Türkiye Gençlik Birliği - Tayyip için 400 milyon dolara yeni uçak alıyorlar (https://www.tgb.gen.tr/haberler/7750-tayyip-icin-400-milyon-dolara-yeni-ucak-aliyorlar)

Linke bakarsanız..Bize yapılan zamlarla ne işler dönüyor...

Ülkemizin en önemli eksiklerinden çok acil ihtiyacımız vardı zaten isabet olmuş.

halils2
28/09/2012, 23:22
belki konu dışı ama paylaşmak istedim arkadaşlar ben artık AB üyesiyim linkleri okursanız demek istediğimi anlarsınız...
?Trakya Eyalet Parlamentosu? hazır! | soL Haber Portalı (https://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/trakya-eyalet-parlamentosu-hazir-haberi-16332)
https://www.emirder.tr.gg/Trakya-Eyaleti.htm
https://www.kalkinma.gov.tr/PortalDesign/PortalControls/WebIcerikGosterim.aspx?Enc=83D5A6FF03C7B4FCC26F032 470459B0B

rodopian16
28/09/2012, 23:30

Hükümet demek istedin herhalde devlet bir kurum bir şey yapmaz ...

rodopian16
28/09/2012, 23:32
Ya her şeye zam geliyorda ...na k.......m enflasyonu hala %3-5 açıklıyor...

halils2
28/09/2012, 23:47
ne yapacaklardı ya bu kadar zamdan sonra enflasyon %120 batıyoruz mu diyecekler? tabi ki enflasyon 3-5 olarak açıklanacak ki halkın gözünde geçmiş iktidarlar gibi değer mi kaybetsinler. ayrıca enflasyonu belirleyen 3-5lik değer çıkartan pil leğen ne bileyim böyle abuk subuk şeyler. vatandaşın gerçek ihtiyaçları olan ekmek, su, et, akaryakıt gibi ürünleri hesaba katsınlar da göreyim enflasyonu. sanki ben pille yaşıyorum da enflasyonda pili katıyorlar hesaba.
akülü arabadan sonra akülü insan da yapacaklar sağ olsunlar. ya delikanlı gibi çıkın deyin arkadaş Ülkemiz zor durumda zam yapmam lazım borçlarımız çok kaynaklar yetersiz. canım feda. tabi bu durumda vekil maaşları ve devlet giderlerinin de kısıtlamaya gitmesi gerek. hükümet hiç bir harcamadan kısıtlama yapmadan böyle her şey günlük güneşlikmiş gibi her şeye zam yapıp sonrada ekonomi süper deyince de kendimi salakmış gibi hissediyorum.

ametist
28/09/2012, 23:57
niye kimse yıllardır kaçak elektirk kullanan %23 lük kesime sesini çıkarmıyor? niçin ben ekserisi güneydoğuda oturup lira vergi vermeyen adamın kaçak kullandığı elektriğini, suyunu ödüyor, tarla gibi yollarda araba kullanmak zorunda kalırken beylere duble yol yapılsın , onlara duble mayın döşensin diye eşek gibi çalışıyorum?
niye bu forumda hiç kimse piyasaları manuple edip dünya faiz geliri alıp bizim cebimizdekileri boşaltanlara ses çıkarmıyor?
niye bu meleketin %18 lik sözde eliti programını ortaya koyup insanımızı kazanmaya çalışacağına iktidar partisine oy veren %50 küsüre eşek, salak, satılmış muamelesi yaparken kimsenin sesi çıkmıyor?
ama benzine zam gelince "vay anam" demeyi pek güzel biliyoruz, değil mi?

ozay06
29/09/2012, 00:10
Hayaldi gerçek oldu

https://kemalistgenclik.org/wp-content/uploads/2012/04/04.04.2012_8314937_15_25_.jpg

eye of the tiger
29/09/2012, 00:25
Bi karikatür de benden.https://forum.grandepuntotr.com/<a href=https://img202.imageshack.us/i/24856510151255366078854.jpg/ target=_blank>[IMG]https://img202.imageshack.us/img202/1990/24856510151255366078854.th.jpghttps://img202.imageshack.us/img202/1990/24856510151255366078854.th.jpg (https://img202.imageshack.us/i/24856510151255366078854.jpg/)

celenlee
29/09/2012, 02:10
belki konu dışı ama paylaşmak istedim arkadaşlar ben artık AB üyesiyim linkleri okursanız demek istediğimi anlarsınız...
?Trakya Eyalet Parlamentosu? hazır! | soL Haber Portalı (https://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/trakya-eyalet-parlamentosu-hazir-haberi-16332)
https://www.emirder.tr.gg/Trakya-Eyaleti.htm
BG/BRV/BV/BİİD/(İSTATİSTİKİ BÖLGE İÇERİĞİ) (https://www.kalkinma.gov.tr/PortalDesign/PortalControls/WebIcerikGosterim.aspx?Enc=83D5A6FF03C7B4FCC26F032 470459B0B)

6 Yıldır faaliyette olan, bir çok girişimci projeye ciddi manada eğitim ve maddi destek veren bu kuruluşlarla, konunun ne alakası var.

Zamanında orada çalışmayı düşündüğüm için fazlasıyla inceledim. Detaylıca bilgi edinmek isterseniz de seve seve size bu destekleri anlatacak birçok uzman yardımcısı var, herhangi birini ziyaret edip ne olup bittiğini net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

**Bu arada ne olduğu belli olmayan şu 2 sitenin, enteresan teorilerini kaynak olarak burada paylaşmanız da çok ilginç :)

Birkan61
29/09/2012, 03:15
Anca bunlara imza atarız..

görkem koçsan
29/09/2012, 03:28
düz beş olsun ya artık hesaplaması kolay olur :D

amoleddarkness
29/09/2012, 03:30
her devlet çalışanın altına full+full fluence çekerlerse bütçe daha çok açık verir

ecosi26
29/09/2012, 09:01
Allahım sana şükürler olsun sonunda dünya birincisi olabildik...
Türk; Öğün, Çalış, Güven... Daha hiçbir cümleye gerek yok...Diğer unsurlarda da birinci olursak Batı tüm amacına ulaşmış olacak adamlarda şaşırıyorlardır bu kadar zam bu kadar alımgücü azalması varken Türkler hiçbirşeye aldırmadan yaşamaya devam ediyor diyorlardır...

ecosi26
29/09/2012, 09:12
Hayaldi gerçek oldu

https://kemalistgenclik.org/wp-content/uploads/2012/04/04.04.2012_8314937_15_25_.jpg

Bunu görmeden yazmaya başlamıştım uykum resmen açıldı gülmekten ne zamandır zamdı indirimd derken bu karikatür çok iyi anlatmış olay çözülmüş resmen bu hale gelmişiz...Formüller yerine keşke çare arayabilseydik bu durumda olmayabilirdik diye düşünüyorum...Dün bir konuşmaya kulak misafiri oldum...Bir inşaat firması yetkilisi ile bir müşterisi (yaşlı bir bayan) ev alım satımı için konuşuyorlar kadın 9. evini almaya çalışıyo...Teyze diyo ki; ben esranın annesiyim. Yetkili; aaaaa nasıl kendisi iyi mi diyo ve ekledi o zaman siz pazartesi 50.000tl getirin kalanınada size kredi kullandıralım. Teyze acaip mutlu oldu adam teyzenin elini öptü ve anlaştılar ki teyze çantadan bir deste 200 lük çıkardı verdi kalanı pazartesi dedi adam aldı çay içtiler ve teyze gitti...İşte bu kadar basit 9. evi almak para nereye gidiyo piyasa daraldı demek bundan kaynaklı eskiden 1 ev 1 araba hayali vardı alındığı zamanda para harcama devam ederdi şimdi para ihtiyaç fazlası yatırımlara kaynıyor bu hep böyle mi diyeceksiniz bence böyle aç gözlülük yaptığımız bir damlalık hareket maalesef topluma ulaşınca göl oluyo...

halils2
29/09/2012, 10:49
6 Yıldır faaliyette olan, bir çok girişimci projeye ciddi manada eğitim ve maddi destek veren bu kuruluşlarla, konunun ne alakası var.

Zamanında orada çalışmayı düşündüğüm için fazlasıyla inceledim. Detaylıca bilgi edinmek isterseniz de seve seve size bu destekleri anlatacak birçok uzman yardımcısı var, herhangi birini ziyaret edip ne olup bittiğini net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

**Bu arada ne olduğu belli olmayan şu 2 sitenin, enteresan teorilerini kaynak olarak burada paylaşmanız da çok ilginç :)

valla ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler bizde. gerçi haberi savunuyor değilim ama yine de paylaşmak istedim, konu hakkında bilgisi olanlar belki durumun ne olduğunu anlatır diye. birde sitede kendi bayrağı parlementosu var demesi tuhaf. resmi gazetede bunla bağlantılı da bişey bulamadım gerçi. konuyu bilen varsa yardımcı olabilir mi???

krm1983
29/09/2012, 12:30
Böyle saça böyle tarak

Sent my iPad 2 using

StrawBeeRy
29/09/2012, 12:59
hedef 2023 beyler millet olarak bunu seçtiniz..!

celenlee
29/09/2012, 14:10
valla ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler bizde. gerçi haberi savunuyor değilim ama yine de paylaşmak istedim, konu hakkında bilgisi olanlar belki durumun ne olduğunu anlatır diye. birde sitede kendi bayrağı parlementosu var demesi tuhaf. resmi gazetede bunla bağlantılı da bişey bulamadım gerçi. konuyu bilen varsa yardımcı olabilir mi???

Konuyu çok dağıtmadan kısaca bahsedeyim:

Kalkınma ajanslarının sitelerinde fazlasuıyla açıklama mevcut ;)

Bölgesel Gelişme Portalı (https://www.kalkinma.gov.tr/bolgesel.Portal) bu ana site.
Her bölgenin, kendi bölgesine özel kalkınma planları var. (Kendi internet siteleri de.)

Atıyorum tarımla ilgili: bölgesine göre mısır yetiştiriciiği, ceviz üretimi, antep fıstığı üretimi.

Hayvancılıkla ilgili mevsimsel koşullara göre farklı cins hayvanların yetiştirilmesi, et süt verimliği gibi konular...

Bunlar en basitinden örnekler, bölgelere özel tarım,hayvancılık, endüstri/sanayi alanında en verimli şekilde kalkınma planları yapılıyor.

Olayın meyvelerini görebilmek için, ilk girişimlerin ve kalkınma ajanslarının 5-6 sene daha olgunlaşması lazım bence.

Bu girişimler sayesinde, Elimizdeki yerli kaynakları, yer altı yer üstü zenginliklerine değer katmak hedefleniyor. Kendi kaynaklarımıza yeteri kadar değer katabilirsek, inşallah benzin vs gibi kendi kaynağımız olmayan şeylere gelen zamlar bizlere çok dokunmayacak ve tartışmayacağız. Ama ne zaman onu Allah bilir???

elbruz
29/09/2012, 16:06
Neden hiç kimse protesto etmiyor bu durumu....

celenlee
29/09/2012, 16:31
Neden hiç kimse protesto etmiyor bu durumu....

Birilerinin ön ayak olması lazım. En yaygını radyolar.

Ama mantıklı bir protesto ortaya atılması lazım (ki herkes katılsın)

*4lü yapmak gibi saçma sapan birşey olamalı mesela. Başkaları mağdur olmuştu o protestoda.Ya da yolu kapatalım vs gibi saçma düşüncelerden uzak olmalı (Terör(istler)den ne farkı kalır ki böyle bir şeyin!!)

Amaç ses getirmek, ses çıkartmak.
Belirli saatlerde 1dk max2dk klakson çalmak, hem çok ses getirir, hem çok katılım alır. Ama tabiki bir organizatör olması lazım. Sabah trafiğinde ve akşam trafiğinde belirlenen 2 vakitte bu iş çok ses getirir.

SteinGP
29/09/2012, 16:32
Neden isyan edilsinki hocam? Bu toprağın insanı hep minnet kültürüyle yetişmiş. hep başındakilerden beklemiş bişeyleri. 600 küsür yıl padişaha KULLUK yapmış. Bunu yaparkende hiç aklına gelmemiş, Allah'tan başka kimseye kulluk edilmez diye düşünmemiş. Öyle demişler öyle yapmış. Biz senin için en doğrusunu yaparız diyenlere, onlar benim için en doğrusunu yapıyorlar demiş. "Doğru" nedir merak edip araştırmamış. Köpeğin önüne ekmeği at, önce koklar sonra yer. Yediği ekmeği önünden alırsan da ISIRIR. İnsanların önüne ekmeği koyuyorlar, yiyemeden geri alıyorlar. Bırakın ısırmayı, hamd olsun ekmekten iki lokma yiyebildik diyorlar. O ekmeğin tamamı benim hakkım, ver ulan ekmeğimi geri diyen yok. Çünkü HAK kavramı yok. Sene olmuş 2012, hala ortalıkta Yeni Osmanlıcılar gezinip duruyor. Yok Osmanlı şöyleydi böyleydi. Slav kadınlarından kurulmuş haremlerdeki cariyelerden doğan çocuklarının Türk'lüğünü tartışmaya kalkınca biz kendini bilmez geçmişini bilmez oluyoruz. Birisi de çıkıp düşünmemiş aga, bu devlet bu kadar dinine bağlı ama, ben kula kulluk ediyorum benim yatacak yerim yok diye..

Siz biat etmeye devam edin, siz desteklemeye devam edin, kimseye bir şey demiyorum, bir insan kula kulluk etmek isterse eder, bir insan hainse haindir. Bir insan için şahsi menfaatleri öndeyse, bu menfaatleri için memleketinin soyulmasını izlerken yattığı yerde rahat ediyorsa zaten siz ona ne söyleseniz az. Bir şey söylemeyiverin. Bırakın gitsin...

SteinGP
29/09/2012, 16:33
Birilerinin ön ayak olması lazım. En yaygını radyolar.

Ama mantıklı bir protesto ortaya atılması lazım (ki herkes katılsın)

*4lü yapmak gibi saçma sapan birşey olamalı mesela. Başkaları mağdur olmuştu o protestoda.Ya da yolu kapatalım vs gibi saçma düşüncelerden uzak olmalı (Terör(istler)den ne farkı kalır ki böyle bir şeyin!!)

Amaç ses getirmek, ses çıkartmak.
Belirli saatlerde 1dk max2dk klakson çalmak, hem çok ses getirir, hem çok katılım alır. Ama tabiki bir organizatör olması lazım. Sabah trafiğinde ve akşam trafiğinde belirlenen 2 vakitte bu iş çok ses getirir.

hocam alem FM de Nihat Sırdar yapıyordu bunu. RTÜK'ten ceza yedi. Sonra mecburen sonlandı bu aktivite..

celenlee
29/09/2012, 16:44
hocam alem FM de Nihat Sırdar yapıyordu bunu. RTÜK'ten ceza yedi. Sonra mecburen sonlandı bu aktivite..

O zaman bu iş çok dağınık olur ve yeterince ses getirmez.

Şöförler ve Otomobilciler Federasyonu diye bişi var ama bağlı olan Oda'ların kendilerine hayrı yok!

SteinGP
29/09/2012, 16:50
Hocam ses getirmek içinde biraz gürültü çıkartmak gerekir. Her toplumsal harekete terör gözüyle bakmayın. Terörün amacı sivil halkı korkutmak ve toplumsal panik havası yaratmaktır. Ancak toplumun kendisi bir harekette bulunursa bunun ismi terör olmaz. Mesela Türkiye çapında bir "Zamları Protesto Hareketi" başlasa. Araçlara afişler asılsa, atıyorum benzinliklere girildiğinde benzin alırken hiç durmadan kornaya basılsa, komik olacak ama benzinliklerin önünde ankara havası açılıp halay filan çekilse bence daha etkili olunur. Bu gibi kimseye zararı olmayan ancak birilerinin sinirlerini bozacak ve işlerine gelmeyecek aktivist hareketler her zaman faydalı olur diye düşünüyorum..

elbruz
29/09/2012, 17:13
Yakıt alınmasa benzinlikler boş kalsa belli bir gün belirlenip o gün kimse yakıt almasa mesela ya da bir hafta boyunca; krizde ki Yunanistan da bile benzine zam olunca halk sokağa dökülüyor...

Ben binmiyorum araca, otobüsle gidiyorum kaç yaşında daha km kaçta ....:)

krm1983
29/09/2012, 18:32
Neden isyan edilsinki hocam? Bu toprağın insanı hep minnet kültürüyle yetişmiş. hep başındakilerden beklemiş bişeyleri. 600 küsür yıl padişaha KULLUK yapmış. Bunu yaparkende hiç aklına gelmemiş, Allah'tan başka kimseye kulluk edilmez diye düşünmemiş. Öyle demişler öyle yapmış. Biz senin için en doğrusunu yaparız diyenlere, onlar benim için en doğrusunu yapıyorlar demiş. "Doğru" nedir merak edip araştırmamış. Köpeğin önüne ekmeği at, önce koklar sonra yer. Yediği ekmeği önünden alırsan da ISIRIR. İnsanların önüne ekmeği koyuyorlar, yiyemeden geri alıyorlar. Bırakın ısırmayı, hamd olsun ekmekten iki lokma yiyebildik diyorlar. O ekmeğin tamamı benim hakkım, ver ulan ekmeğimi geri diyen yok. Çünkü HAK kavramı yok. Sene olmuş 2012, hala ortalıkta Yeni Osmanlıcılar gezinip duruyor. Yok Osmanlı şöyleydi böyleydi. Slav kadınlarından kurulmuş haremlerdeki cariyelerden doğan çocuklarının Türk'lüğünü tartışmaya kalkınca biz kendini bilmez geçmişini bilmez oluyoruz. Birisi de çıkıp düşünmemiş aga, bu devlet bu kadar dinine bağlı ama, ben kula kulluk ediyorum benim yatacak yerim yok diye..

Siz biat etmeye devam edin, siz desteklemeye devam edin, kimseye bir şey demiyorum, bir insan kula kulluk etmek isterse eder, bir insan hainse haindir. Bir insan için şahsi menfaatleri öndeyse, bu menfaatleri için memleketinin soyulmasını izlerken yattığı yerde rahat ediyorsa zaten siz ona ne söyleseniz az. Bir şey söylemeyiverin. Bırakın gitsin...

+1283

Sent my iPad 2 using

smartmavi
29/09/2012, 19:23
Arkadaşlar bişeyler yapalım!!!!

Norveç çok yakınımızda.. Birinciliği kaptırmayalım...

SteinGP
29/09/2012, 19:26
hemen imza toplayalım. benzin 5 TL KDV %25 olsun. bu kadar uğraştık zirve için bırakamayız artık..

smartmavi
29/09/2012, 19:42
Ülke çapında propaganda yapılır, bir tarih ve saat belirlenir.

O saatte tüm katılımcılar oldukları yerde kontağı kapatıp arabadan inerler.

E5, TEM, Köprü, yok bakanlıklar, yok emniyet binası, yok başbakanlık konutu, yok askeri bölge demeden binlerce insan arabasını durdurur.

Böyle bir eylem dünya çapında yankı bulur ve istenilen elde edilir. Birileri de iyi bir ders almış olur.

krm1983
29/09/2012, 19:47

E5, TEM, Köprü, yok bakanlıklar, yok emniyet binası, yok başbakanlık konutu, yok askeri bölge demeden binlerce insan arabasını durdurur.

Böyle bir eylem dünya çapında yankı bulur ve istenilen elde edilir. Birileri de iyi bir ders almış olur.

Bu dediğiniz ülkemizde olmaz. Biz zam geldikçe mutlu olan bir milletiz. Bize gelmez ;)

Sent my iPad 2 using

ABK
29/09/2012, 20:31
Bence arayı açmalıyız 10 TL olsun, bize müstehak..

Yetmez ama EVET diye kendilerini parçalayanlarda umarım tırmalarlar.

elbruz
29/09/2012, 23:09

Herkes bunu yapacak kadar duyarlı olsa çok iyi olurdu...

celenlee
29/09/2012, 23:41

İşte ben buna terör diyorum!! (Tabi buna duyarlılık diyenler de var?) En basitinden hak gaspıdır.

Biraz olaylara geniş bakalım arkadaşlar. Bu dediğin gerçekleşse o ara yüzlerce ambulans yolda tıkanır, ve yüzlerce kişi hastaneye vs işlerinde mağdur olur. Siz hayatınızda hiç ambulansa mutaç kalmamış olabilirsiniz. Ambulansın/ acil hastaneye ulaşmanın ne denli önemli olduğunu yaşayan bilir.

Birşeyleri protesto ederken, başaklarının hakkına girmek, hayatına kastetmek kimsenin HAKKI değil!

"Topluma zarar veren toplumsal bir hareket" kendi içinde tezat zaten.
"Halk için halka rağmen" bunun kadar saçma :)

Ses getirmek, yukarda Can'ın da bahsettiği öreneklerdeki gibi olur.
"Kimseye zararı olmayan, ancak birilerinin canını sıkacak" şekilde.

SteinGP
30/09/2012, 02:04

olan yine vatandaşa olur. insanlar işine geç kalır, dersini uçağını randevusunu kaçırır. itfaiye ambulans polis geç kalır. bu yarardan çok zarar getirir ve insanlar mağdur olacağından devamı gelmez.

oturup düşünüp plan yapılmalı. ben benzinliğe girdiğimde benzin alırken kornaya basma işini düşünüyorum ciddi ciddi. düşünsenize bütün benzinliklerde sürekli bir gürültü. veya insanların köprü ve otoban gişelerinden geçerken sürekli kornaya bastıklarını. illaki birilerinin kulakları duyacaktır bunu. kontak kapatmak filan olmaz. ben kontak kapatırsam ne yiyeceğim. malım nasıl gelecek nasıl gidip satacağım.?

ben bu korna işini tutuyorum ciddi ciddi. kornanın seside milleti sinir ettiğinden en çok dikkat çeken bu olur. kimseyide işinden gücünden alı koymaz. en basitinden istasyon sahipleri yeter arkadaş düşürün şu fiyatları beynimiz patladı deseler, bişeyler değişebilir..

elbruz
30/09/2012, 02:17
Bu kontak kapatmaktan arkadaşın demek istediği bir süreliğine yani kısa bir süre öyle hak gasbı falan olacak şekilde değil yani bence asıl hak gasbı benzinin mazotun bu kadar vergiyle satılması, üstelik burası norveç de değil insanların kazancı ortada....