Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutu içi filtre işe yarar mı?
arkadaşlar forumda buna benzer konular var fakat, tam bir netice alamadığımdan konu açmak istedim. K&N kutu içi filtre düşünüyorum, işe yarıyor mu acaba?
Bende simota var özellikle gaz tepkileri serileşti...::)
nereden kaça aldın abi ayıptır sorması?
Başka bir forumdan paliosu olan bi arkadaştan aldım filtreyle birlikte bir iki ürün daha aldım ama filtre 30 tl civarına geldi...
abi bedava olaymış :D ben sıfır K&N en uygun 160 liraya bulabildim..
aykutisci
27/09/2012, 01:34
ben anlamış değilim hala kapalı kutu filtreyi bende 106 varken açık hava filtresini takınca köpek gibi yakıyodu araba basmasanda etkiliyodu ki siz havayı rahat çektiği için yakıt düşüyor diyosunuz enteresan :)
K&N ler biraz daha pahalı.benim aldığım üründe sıfır gibiydi 10-15 gün kullanılmış sonra aracını satmış arkadaş zaten onu almasaydım Mehmet abiden sıfırını alacaktım onda var simota hava filtresi...
ben anlamış değilim hala kapalı kutu filtreyi bende 106 varken açık hava filtresini takınca köpek gibi yakıyodu araba basmasanda etkiliyodu ki siz havayı rahat çektiği için yakıt düşüyor diyosunuz enteresan :)Yakıtın düştüğünü kim söyledi ben öyle birşey görmedim...:)
dizelde benzinli kadar değil ama mutlaka aracın rahat nefes almasını sağlayacaktır tabiki kalitelileri..
FIAT K&N KUTU ?Ç? F?LTRE 33-2932 7435 GittiGidiyor'da 56139617 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/fiat-k-n-kutu-ici-filtre-33-2932-7435-56139617)
abi benim araç euro5 motor. hava filtresi farklı bu yüzden. linkte gösterdiğim gibi. mehmet abinin sitesine baktım ama göremedim ben. onda varsa dışardan almanın alemi yok tabi :)
FIAT K&N KUTU ?Ç? F?LTRE 33-2932 7435 GittiGidiyor'da 56139617 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/fiat-k-n-kutu-ici-filtre-33-2932-7435-56139617)
abi benim araç euro5 motor. hava filtresi farklı bu yüzden. linkte gösterdiğim gibi. mehmet abinin sitesine baktım ama göremedim ben. onda varsa dışardan almanın alemi yok tabi :)İlandaki euro4 ler için galiba benimkide buna benziyordu markası ve rengi farklı sadece...Ama euro5 için olanı bulmak biraz zor piyasada az olduğu için.. :(
valla abi bakmıştı benim filtreye bu farklı demişti ama. bakalım GG den alırsam olmazsa geri gönderirim zaten sıkıntı yok :)
StrawBeeRy
27/09/2012, 01:48
bende kn kullanıyorum orjinale göre biraz daha fark ediyor tabikide para vermedim arkadaşın arabada vardı satınca ondakine çöktüm
bende racechip powerbox var mert. sitesinde K&N filtreyle alınan verimin artacağını söylüyor. sen ne diyorsun K&N için, hissedilir artış var mı yoksa psikolojik mi? :)
Ziyaretci037
27/09/2012, 02:14
Can kardesim ebay de 59$ a bulmustum ben.kargo bedava.110 liraya falan geliyo yani bak istersen.bende ordan almayi dusunuyorum..
araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..
Can kardesim ebay de 59$ a bulmustum ben.kargo bedava.110 liraya falan geliyo yani bak istersen.bende ordan almayi dusunuyorum..
eyvallah kardeşim bir bakayım..
uLTRa GP
27/09/2012, 02:37
Ben Mehmet abiden aldım simota :) bence değişti gibi ama :) arkadaş kesinlikle değişmiş diyor :)
sonuç olarak bu mereti alıp takalım mı beyler :) bi yazı vardı 100 üzerinden direnç testi falan diye, onu okuyunca da vazgeçmiştim ben. şimdi de böyle diyorsunuz kafam karıştı iyice
:uhm00000:
Erdem Bozdağ
27/09/2012, 12:03
özellikle box veya chip varsa kutuiçi filtre bi nebze daha işe yarar.Bunlar olmasa bile orjinale göre kesinlikle daha kaliteli filtreler.Ben kesinlikle tavsiye ederim 4 senedir KN kullanıyorum çok memnunum.
Fiat Grande Punto Kutu İçi Filtre Simota « Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/Urun/Fiat-Grande-Punto-Kutu-Ici-Filtre-Simota-pmu541.html)
Yagmuradam
27/09/2012, 18:01
Debimetreyi bozuyor şeklinde yorumlar okumuştum. Yanlış yönlendirme mi yapılıyor yani?
Marka fark etmeksizin kağıt dışındaki filtreler daha iyi hava süzer özellikle yokuşta performans artışını hissedebilirsiniz. :)
bende diyorumki şöyle bir arkadaş çıksın, örneğin; "hocam yakıt daha önce 6.5 iken bunu takınca 6.3 oldu" desin, "son hızım 195 iken 196 oldu" desin. somut bir şeyler arıyorum :)
aykut_1914
27/09/2012, 21:28
kardeşim senin araç siyah duman atıyor bu arada haberin olsun,dün net gördüm.
bu arada benim araç bunu takmadım 4.6 yakıyor :D
haberim var tam gazda atıyor biraz :) ama 2 hafta önce depoyu doldurdum, o mazot yaptı sanırım öncesinde yoktu. totalin mazotu çok bozdu bu aralar, bp daha iyi geliyor bana. bp den alınca tekrar bakıcam yine atarsa bakıcaz bi çaresine...
mazot dedin mi shell gtl derim, forumlarda ne kadar tartışılsa da en iyi performans aldığım yakıt usta, onu denemeni tavsiye ederim :)
valla hocam, shell den hiç almıyorum desem yeridir. ev ile iş arasında 2 istasyon var biri total diğeri bp. eski puntomda bp den şaşmazdım ve memnundum, sonra bizim şirket totalle anlaştı ve totalci olduk. ama totalinde mazotu arabayı tıkıyor hep. bir keresinde çeşme alaçatı da totalden mazot aldım, resmen arabanın arkasına çapa atmış gibi oldum. bu siyah duman muhabbeti ne zaman tam gaz yapsam oluyor. racechip in ayarını 5-0 a getirdim. asla arıza lambası yakmıyor çokta güzel gidiyor aykut keşke nasıl ayırdığımıda yazsaydı :D ama işte dip gazda duman atıyor maalesef. hava filtresini birazda bundan dolayı düşünüyorum, zengin karışım varsa eğer araçta, daha iyi hava alacağından zengin karışımı önler diye.
K&N filtre siparişini verdim. epey araştırdım herkes en kalitelisi K&N diyor. Racechip'te K&N öneriyor. bakalım ne olacak :)
Budweiser
28/09/2012, 15:46
1.4 Fire a uygun K&N filtre var ikinci eldir. Temizdir. Düşünen varsa mesaj atabilir.
Kaptan, K&N kutu içini 2 yıl kullandım, motorun daha rahat nefes aldığını az da olsa hissedeceksin, en önemlisi de periyodik bakımları beklemeden kafana göre (mesela her 5 bin km'de bir) çıkar, temizle, tekrar kullan, std. hava filtreleri bildiğin ucuz selülozdan yapılmış, geçirgenlikleri kalitesiz.. Son hız olarak çok bişey bekleme, belki 3-5 km/h artar, o kadar..
reklamında 50.000 km yazıyor, ben her 10.000 km 'de bir yaparım diye düşünmüştüm ama. bakalım artık. bu arada sağol abi en azından daha somut bi yorum oldu seninki :)
aykut_1914
28/09/2012, 17:02
valla hocam, shell den hiç almıyorum desem yeridir. ev ile iş arasında 2 istasyon var biri total diğeri bp. eski puntomda bp den şaşmazdım ve memnundum, sonra bizim şirket totalle anlaştı ve totalci olduk. ama totalinde mazotu arabayı tıkıyor hep. bir keresinde çeşme alaçatı da totalden mazot aldım, resmen arabanın arkasına çapa atmış gibi oldum. bu siyah duman muhabbeti ne zaman tam gaz yapsam oluyor. racechip in ayarını 5-0 a getirdim. asla arıza lambası yakmıyor çokta güzel gidiyor aykut keşke nasıl ayırdığımıda yazsaydı :D ama işte dip gazda duman atıyor maalesef. hava filtresini birazda bundan dolayı düşünüyorum, zengin karışım varsa eğer araçta, daha iyi hava alacağından zengin karışımı önler diye.
kazadan sonra pskolojik mi bilmiyorum en ufak tümsekte geziyorum gibi hissediyorum,artık hız yok bende koçum :)
hele alkollü araç tövbe :D
2 hafta üst üstüne haftasonları başıma bişi gelince; dedim bu bir işaret.
bencede işaret kanka. aynı işaretleri bende almıştım zamanında ondan beri tövbe :D olm çok mu duman attı ya bak taktın şimdi kafama?
aykut_1914
28/09/2012, 17:23
bencede işaret kanka. aynı işaretleri bende almıştım zamanında ondan beri tövbe :D olm çok mu duman attı ya bak taktın şimdi kafama?
2 kırmızıda arka arkayaydık. Sanırım 2 ye ve 3 e geçtikten sonra gazı köklediğinde oldu,ben öle hissettim aracın gidişinden,net gördüm dumanı. Bi posta atıyor bırakıyor sonra bir posta daha
vites değiştirdiğinde pof diye bi duman atma normal ya gazlayınca oluyor. racechip technik'e mail attım bugün. kalitesiz yakıt,tıkalı hava filtresi gibi sebeplerden olabilir dediler. ayarı biraz düşürmemi tavsiye ettiler. ben memnunum bu halinden, james bond un arabası gibi, arkadan duman atıyor düşmanı şaşırtmak için :D
bende de racechip box takılı ayrıca BMC kutuiçi performans hava filtresi de takılı tam aradığın adamım Can :P
ama haberler çok da iç açıcı değil şöyle maksimum 3-3'lere falan düşmen lazım dumansız olması için veya 3-1, 4-1 deneyebilirsin ama 5-x zor :)
turbo dizelde hava filtresinden pek bir şey beklemeyin açık veya somut olarak fark edilecek bir performans-yakıt değişimine yol açmıyor, hele son hızın artması öyle 2-3 hp güç artışı ile olacak iş değil ölçülmesi de imkansız; yol-eğim-sıcaklık-rüzgar gibi etmenler sabit olamayacağı için eriyip gider. Oysa turbo benzinli Meriva OPC'de K&N kutuiçi takınca anında hissedilir fark yaratmıştı özellikle düşük devirlerde kendi kendine yürüyor gibi boğulmadan yürümesi bariz görülüyordu...
özetle söylemek gerekirse öyle 150-200 TL'ye değmez bence ama 80-100 TL belki uzun vadede hem tasarruf hem performans olarak alınabilir.
abi daha önce racechip muhabbeti yapmıştık seninle. geçenlerde gözümü kararttım 7-0 a getirdim aleti dedim bakalım ne olacak. araba resmen 4. viteste patinaj çekiyor ama arkadan attığı duman şehri yok etmeye yeter yani meşale gibi :) zaten 1 2 dk içinde arıza lambası yandı ama gidişi müthişti. 3-1 4-1 3-2 filan denedim bu aralar. hepsinde arıza lambası yakıyor. 5-0 çok güzel bir değer tavsiye ederim denemenizi. 4500 devire kadar kesilmiyor araba. dip gazda biraz duman var ama dediğim gibi o da son depo mazottan sonra peydah oldu. bakalım filtre değiştikten ve mazotu bp den aldıktan sonrada devam ederse mecburen düşüreceğiz..
hadi hayırlı olsun hacım, sonuçları bekliyoruz :) psikolojik olmasın ama :)
FeyyazYavuz
29/09/2012, 02:04
.
Ziyaretci037
29/09/2012, 02:10
Hadi bakalim kardesim geldikten sonraki yorumlarini bekliyorum iyiyse bende vericem direk siparisi..
Direk sipariş ver moruk ben kullandım iyidir.
yine forum için kendimi feda ettim :D bendeki sonuçlar psikolojik olmaz arkadaşlar merak etmeyin ben kulağımla arıza tespiti yapmış adamım izmirden bazı arkadaşlar bilir :D
arkadaşlar gelen filtre arabama uymadı. iade edeceğim. baktım benim filtreden yok hiç bir yerde. euro5 motorlu arkadaşlar filtre alacakken dikkat etsinler. K&N in 2932 kodlu filtresi bizim araçlara olmuyor. orjinal filtreyi temizleyip geri taktım :)
Ziyaretci037
04/10/2012, 08:16
arkadaşlar gelen filtre arabama uymadı. iade edeceğim. baktım benim filtreden yok hiç bir yerde. euro5 motorlu arkadaşlar filtre alacakken dikkat etsinler. K&N in 2932 kodlu filtresi bizim araçlara olmuyor. orjinal filtreyi temizleyip geri taktım :)
Hadi yaa.Bizim araclara uyarmi acaba biliyimde alirken o koda gore aliyim.Euro4 benimki.Ebay denmi aldin?
Ziyaretci037
04/10/2012, 13:48
2932 Euro 4'e uyanmı Can nerelerdesin :D
aynen kardeşim buradayım geldim :) senin araca uyar bu. ben gittigidiyordan almıştım. bugün geri gönderiyorum.
Geri verme hemen belki biri alır forumdan... :)
valla 165 TL 'ye aldım. kutusunu açmadım bile. isteyen varsa aynı fiyata vereyim :)
Ziyaretci037
04/10/2012, 14:11
Kanka 116 lira Ebay'de ordan alıcam ben.62$ daha önce 55$ falandı zamlanmış.
Bu kod işini öğrendiğim iyi oldu,2 gün sonra kredi kartımın hesap kesimi doluyo ondan sonra bende veriyorum siparişi :)
tamam kardeşim :) bende geri verip paramı geri alayım madem. bu arada eğer 8 9 anahtarın varsa bir aç bak istersen filtreyi aynımı bununla. ebay den aldınmı iadesi daha zor olur..
Ziyaretci037
04/10/2012, 14:16
Biliyorum kardeşim resim aynı daha önce ben serviste değişirken bakmıştım..
o zaman gönül rahatlığıyla alabilirsin :) benim araca göre yazılım olmadığı gibi kutu içi filtrede yokmuş :D senden bekliyoruz bakalım farkları. belki gözü karartır açık filtre takarım..
Ziyaretci037
04/10/2012, 14:32
o zaman gönül rahatlığıyla alabilirsin :) benim araca göre yazılım olmadığı gibi kutu içi filtrede yokmuş :D senden bekliyoruz bakalım farkları. belki gözü karartır açık filtre takarım..
Onu da düşündüm ama çok kurcalanıyo motor onun için kıyamadım :)
gerçi bir de o kısmı var. en güzeli böyle kalsın ellemicem artık :D
Ziyaretci037
05/10/2012, 22:57
gerçi bir de o kısmı var. en güzeli böyle kalsın ellemicem artık :D
Oha şansa bak yaa o gün alamamıştım bi dahaki ay ödiyim diye şimdi bi baktım almak için 70 $ olmuş !
Alsammı acaba yaa daha da artmadan :D
valla birader her gün yükseliyo nası bi sistem bu anlamadım ben :D zaten 2 gün sonra demiştin yarın almayacak mıydın sen??
Ziyaretci037
06/10/2012, 10:06
12yi gectikten sonra alicaktim iste 6 ekimde.Hic sans yok yemin ediyorum ya.Kararsiziz kaldim simdi..
aykut_1914
06/10/2012, 14:31
bora candan alsana :)
Ziyaretci037
06/10/2012, 17:29
bora candan alsana :)
Can pahaliya almis Ebayde 45lira daha ucuz:)
abi ben geri verdim bile zaten :)
bora ne yaptın aldın mı filtreyi?
Ziyaretci037
10/10/2012, 01:30
Aldim kardesim gelsin yazicam,beklemedeyim;)
:) hadi bakalım hayırlısı. bende en kötü büyük bir filtre alıp kesip benim araca göre siyah kısımlarını geri yapıştırıp filtre üretme planlarındayım. iyi haberlerini bekliyorum :)
cihankardes
10/10/2012, 01:59
Can seni bu gidişle açık hava filtresi paklıcak :)
Yapsana öyle bir şey.
Cihan, açık hava filtresinesinin borusuna yol bulmak ve filtreyi iyi bir yere yerleştirmek çok önemli. kafamda yok değil aslında, geçenlerde ufak bir proje çizdim kafamda, ancak iyi işçilik istiyor, boru kıvırma işini kendim yapamam, ona da iyi bir usta lazım. ustaların çoğu laf anlamıyor kafasına göre yapıyor. bir de dizele açık hava filtresi çok yaygın değil, o kadar zaman harcar karşılığında bişey kazanamazsak sıkıntı. birinden çıkma kutu içi filtre bulursam, kesip benim arabaya uygun hale getirmeyi deneyeceğim bakalım bi ara. kısacası astarı yüzünü aşar gibi duruyor şimdilik.
edit: aradım taradım euro5 multijete açık hava filtresi uygulayan yok dünyada. planlarımdan biride kutunun içine açık mantar filtre koyup, orjinal girişe göre etrafını kapatmaktı. ama o da ayrı bir zor iş. eğer dışarı koyarsam filtreyi aşağı intercooler ın yanına koyacağım. en mantıklı yer orası geliyor gözüme şimdilik. bu ara işler durgun, dükkanda bütün gün ne yaparım diye bakıyorum. yapacak çok şey var ama işler durgun olunca parada olmuyor haliyle, proje dönemindeyiz bu aralar :)
miskofalez
10/10/2012, 02:26
Zevkli uğraşlar bunlar :) ama modifiye yapıcaksan aracın dizel olmuycak :)
orası ayrı bi muamma abi :) askere gidip geleyim hayırlısıyla diyordum 170 lik bir giuletta alırım. geçen gün subaru dan hayatımın tokadını yiyince aklıma wrx girdi. arabayı almak bi kenara, benzinine yetişmek tam bir sanat olacak :D şimdilik 75 lik evoyu tırmalamaya devam..
miskofalez
10/10/2012, 02:37
Sen evon lada markasın kardeşim herkes araba kazanır ama herkes kalp kazanamaz ...
eyvallah abi, senin ses sistemini de bitirirsek inşallah bir kalp daha kazanmış oluruz belki :)
miskofalez
10/10/2012, 02:48
dur şimdi ses sistemine giripte forum konusunu pis etmeyelim o kavgamız özelde devam edecek :D
StrawBeeRy
10/10/2012, 10:32
Cihan, açık hava filtresinesinin borusuna yol bulmak ve filtreyi iyi bir yere yerleştirmek çok önemli. kafamda yok değil aslında, geçenlerde ufak bir proje çizdim kafamda, ancak iyi işçilik istiyor, boru kıvırma işini kendim yapamam, ona da iyi bir usta lazım. ustaların çoğu laf anlamıyor kafasına göre yapıyor. bir de dizele açık hava filtresi çok yaygın değil, o kadar zaman harcar karşılığında bişey kazanamazsak sıkıntı. birinden çıkma kutu içi filtre bulursam, kesip benim arabaya uygun hale getirmeyi deneyeceğim bakalım bi ara. kısacası astarı yüzünü aşar gibi duruyor şimdilik.
edit: aradım taradım euro5 multijete açık hava filtresi uygulayan yok dünyada. planlarımdan biride kutunun içine açık mantar filtre koyup, orjinal girişe göre etrafını kapatmaktı. ama o da ayrı bir zor iş. eğer dışarı koyarsam filtreyi aşağı intercooler ın yanına koyacağım. en mantıklı yer orası geliyor gözüme şimdilik. bu ara işler durgun, dükkanda bütün gün ne yaparım diye bakıyorum. yapacak çok şey var ama işler durgun olunca parada olmuyor haliyle, proje dönemindeyiz bu aralar :)
abi Şenol abideki mjet Abarthta açık hava filtresi mevcut :)
Konu baya eski ama tamamını okuyunca çok ilgimi çekti :)
Bu kutu içi filtreler bizim 1.4 77 hp araçlara farkedilir bir faydası oluyormu ?
Kadir00906
17/06/2014, 12:54
Bende tam onu diyecektim, sizce kutu içimi yoksa açık hava mı bizim araçların performansını arttırır biraz olsun.Ayrıca yakıtta hangisi daha ekonomiktir?
Acik hava daha fazla performans verir bunu hissedemezsiniz belki %4 civari fark eder. Kutu ici %1 kadar etki eder ama kutu ici , acik havaya gore daha uygun ekonomi saglar.
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
Kadir00906
17/06/2014, 13:41
Acik hava daha fazla performans verir bunu hissedemezsiniz belki %4 civari fark eder. Kutu ici %1 kadar etki eder ama kutu ici , acik havaya gore daha uygun ekonomi saglar.
Bir soru bu kadar net açıklanamazdı :) :D
prolaktin
22/07/2014, 23:43
debimetreyi bozar
kalite kontrol
11/08/2014, 20:19
kolay gelsin tjet e acık hava filtresimi kutu içi hava filtresimi daha iyi olur + ve - leri nelerdir. link varsa alabilirmiyim tesekkürler.
kalite kontrol
11/08/2014, 20:28
siteden bu konuda yardımcı olacak tjet kullanıcıları veya bilenleri yokmu acaba performans ve yakıt için hangi filtre kullanmam gerekir + ve
ler nelerdir tesekkürler...
kalite kontrol
11/08/2014, 22:57
arkadaslar sorularıma cevap verecek arkadas yokmu yeni konu acmamak için eski konulardan buldum kimse yüzüne bakmıyor
T-jet te gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.ben kutu içi almıştım.aracın nefes aldığını farkettim taktıktan sonra.