Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Zam Geldi Hoş Geldi

isuldor
22/09/2012, 10:30
Arkadaşlar bugün resmi gazete yayımlanan kararla artık yeni zamlarımız oldu. analı babalı büyütelim :lamo0000:.

Alkol ve akaryakıta 'vergi' zammı - Ekonomi Gündemi- ntvmsnbc.com (https://www.ntvmsnbc.com/id/25384101)

T.C. Resmi Gazete (https://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/09/20120922.htm&main=https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/09/20120922.htm)

benim şahsi yorumum bu cari açığı kapamaya ya da bütçe açığını kapamaya yönelik bir düzenleme değil, olağanüstü bir hal, savaş hazırlığı gibi bir zam (30 kuruş ne yaaa)

isuldor
22/09/2012, 10:35
En çok da 1.600 cc'den düşük araçlarda ÖTV'nin %37'den %40'a çıkması beni üzdü :(

Yeni araba alacaklar için kötü haber

Scottie
22/09/2012, 10:39
oraya buraya futursuzca dağıtılan paralar... sonra vur beline halkın kazmayı... şükürler olsun.... teşekkürler...

daha ne diyelim ki... yazıklar olsun... yazıklar olsun... yazıklar olsun... benden fazladan alınan vergiler çocuğumun rızkından gidecek bu da kul hakkı değilmi... haram olsun...

yolcu27
22/09/2012, 10:45
En çok da 1.600 cc'den düşük araçlarda ÖTV'nin %37'den %40'a çıkması beni üzdü :(

kesinlikle kötü olacak sıfır araç alacaklar için , gerçi ikinci eli de etkiler azda olsa

burYq
22/09/2012, 10:46
Yapilan indirimlerden belliydi. 10 kurus indirim 30 kurus zam. Haram olsun.

Sent my LT26i using

isuldor
22/09/2012, 10:48
kesinlikle kötü olacak sıfır araç alacaklar için , gerçi ikinci eli de etkiler azda olsa

Ali Kardeşim, ikinci el piyasası zaten kötüydü bu zam ile bence kimse arabasını değiştirmez (küçük sınıf punto dizel bile 40 lara dayandı). Zaman araba alma devri değil arabana sahip çıkma devri :)

USTA
22/09/2012, 10:54
Hafta içi akaryakıta yapılan indirimler bunun habecisi gibiydi,çok fazla indirim yaptılar ki bu yapılan bindirim fazla hissedilmesin,uyanık geçiniyorlar ama bu millet onlardan daha uyanık,zamanı geldiğinde cevabını güzel alacaklar...

Perdiril
22/09/2012, 11:06
Hazır insanlar balyoz davası ile ilgilenirken giydirdiler yine ama bu. başlangıç.Bütçe rezalet daha da ağır vergiler geliyor

Ayberk0616
22/09/2012, 11:11
Durmak yok yola devam :D

takres
22/09/2012, 11:13
Daha önce söylediğim gibi ÖTV zammı dedikoduları doğruymuş :(

https://forum.grandepuntotr.com/ser-kursu/40519-otvye-zam-mi-gelecek.html

ahmetcihanokke
22/09/2012, 11:16
Hafta içi akaryakıta yapılan indirimler bunun habecisi gibiydi,çok fazla indirim yaptılar ki bu yapılan bindirim fazla hissedilmesin,uyanık geçiniyorlar ama bu millet onlardan daha uyanık,zamanı geldiğinde cevabını güzel alacaklar...

hiçbişey olmaz 50 den 70e çıkar oyu

punt0
22/09/2012, 11:33
Yaa arkadas nasıl bir ülkede yasıyoruz biz ya hep zam hep zam bunların acıma duygusu halkına olan degerlerini herseylerini bitirmisler ya ama biz öyle bir milletiz ki bu adamlara yine oy verip basımıza getiririz malesef ki :(((

Ziyaretçi049
22/09/2012, 11:41
Allah belalarını versin, bu vatanın toprakları kabul edecekmi acaba sizi!!!
Koyun sürüsü gibiyiz adamlar daha çok vergi zammı yapar...

emrahisilti
22/09/2012, 11:42
şu şartlarda araba kullanmak lüks olmaktan çıkıp ultra lüks olmaya girmiştir.

farukileri
22/09/2012, 11:42
kendi çevresinden alamadığı parayı kazlardan alıyor...e iki kişiden biri kaz olunca samanlık seyran oluyor; kurunun yanında yaş da yanıyor...devam et türkiyem uyumaya devam et o yılan senin bağırsaklarını yiyince ancak akıllanacaksın ancak çok geç olduğundan tekrar yaşama döndüremeyeceksin kendini...

Perdiril
22/09/2012, 11:47
Nasılsa arabam yok olan düşünsün zihniyetine sahip vatandaşlarımız olduğu sürece bu böyle devam eder zamların kendisine dokunmadığını düşünüyor.Sanki yediği ekmek el arabasıyla dağıtıyorlar

sedini
22/09/2012, 11:48
Zamanı gelince millet cevabını vermez.. millet görmüyor duymuyor konusmuyor.. koyunduk maymun olduk..

aykut27
22/09/2012, 11:53
anlamadıgım şey neye zam geldi :D neye indirim geldi

rbcn
22/09/2012, 11:57
yani şöyle açıklayayım benzine 10 kuruş zam mazota 30 kuruş zam oldu :) ama delik çok büyük bu sadece küçük bir kısmı yama yapar asıl bombalar yakında gelecektir.

aykut27
22/09/2012, 12:00
şuan güncel fiyatlar benzin 4.38 mazot ise 4.00 tl arkadaslar

isuldor
22/09/2012, 12:10
Güncel Pompa fiyatlarına ben de bakıyorum, sanırım henüz zam güncellemesi olmadı. Depodaki benzinin bitmesini bekliyorlar sanırım :D

Biz her zaman 50 tl'lik motorin alırsak zamdan etkilenmeyiz.

Türk halkına acıyorum, bazı ülkelerde satılmayan bir hacim olan 1.600cc ve aşağısı bizim ülkemizde bir zorunluluk. 2.000cc üzeri araba almak bu ülkede mantıksızlık. Yol yol değil hızlı gidemezsin, benzin pahalı araba daha pahalı. Bizim gariban milletimizde 1.3 - 1.6 araba alır yok alçalt yok egzos sanki araba spor araba gitmiyor bile, uğraşıp duruyoruz. Muhtemelen bir amerikalı görse napıyor yaa bu adamlar diye düşünür. Şöyle ağız tadıyla 3.000 cc motor araba binsek rahat rahat nerdeeee...

ibrahim06
22/09/2012, 12:13
Arkadaşlar bugün resmi gazete yayımlanan kararla artık yeni zamlarımız oldu. analı babalı büyütelim :lamo0000:.

Alkol ve akaryakıta 'vergi' zammı - Ekonomi Gündemi- ntvmsnbc.com (https://www.ntvmsnbc.com/id/25384101)

T.C. Resmi Gazete (https://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/09/20120922.htm&main=https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/09/20120922.htm)

benim şahsi yorumum bu cari açığı kapamaya ya da bütçe açığını kapamaya yönelik bir düzenleme değil, olağanüstü bir hal, savaş hazırlığı gibi bir zam (30 kuruş ne yaaa)

Memleket biz uyusak da zaten savaş içinde. Ayda 100'e yakın askeri kayıp veriyoruz.Maddi olarak zaten askeriye belimizi büküyor.

Öte yandan okullarda öğretmenlere içinde sistemi hükümeti, meb'i eleştirmeyeceğimize dair imaların bulunduğu mecburi sözleşme imzalatıyorlarmış.Adapazarında eniştem imzalamış. Yakında bize de gelir herhalde.

Bu sözleşmeye binaen ''süper bir haber,30 kuruş ne ki çok az'' diyorum.

ckrckrckr
22/09/2012, 12:56
Nasıl bi hükümet anlamdım ki arkadas...
Vatandası soydukca soyuyorlar.
Her gün sehit vermek farz oldu zaten.
Millet zaten aclık sınırında bunlar zamda zam.
Yakında kıs geldi ya dogalgazada elektrigede zam yaparlar.
HARAM OLSUN......

xyL
22/09/2012, 13:03
Pompa fiyatları güncellenmiş arkadaşlar benim aldığım yer olan Bursa/Yıldırım Opette Mazot 4.27 Benzin 4.74 olmuş. Gözümüz aydın.

Güncel Pompa Fiyatları Bursa (https://www.opet.com.tr/tr/PompaFiyatlariGuncel.aspx?cat=4&id=33&city=15&sehir=BURSA)

biancoangelo
22/09/2012, 13:14
Anti Akpci değilim ancak şu son yapılan resmen halkın oyuncak olduğuna işarettir. 2Günde 10ar kuruşluk 2 indirim yap sonra 30 kr.zam koy.... Hesap ortada 30-20=10 kr zam... Delikanlı gibi desene 10 kr zam yaptım diye... Neyin peşindesin halk kör cahil salak bi halk değil ki.... Yedirdik zannediyolar. Herkes düzenim bozulmasın diye ses soluk çıkarmıyo ancak milletimizin sabrı taşacak az kaldı hemde çok az.....

FeyyazYavuz
22/09/2012, 13:19
şimdi shellden vpower dizel aldım 4.35 TL

xyL
22/09/2012, 13:22
şimdi shellden vpower dizel aldım 4.35 TL

Bende tam internetten shell in güncel pompa fiyatlarına bakmıştım daha güncellenmemiş diye sevinmiştim gidip alıcaktım hemen shell den ama orasıda güncellemiş demekki.

yavuzselim
22/09/2012, 14:09
kpss sınavına giderken 50tl'ik opetten aldım 3.99a bu sabah

yenievocu
22/09/2012, 14:35
koyun sürüsü evet ama en önemlisi yapılanları hatırlamayan balık hafızalı bir sürü...sadece dini motiflerle konuşanları doğru sayan idrak edemeyen muhakeme edemeyen bir sürü...
çalıyorsalar bile bismillah deyip çalıyorlar diyen bir sürü:))
yapacak hiçbirşey yok, taki kurtuluş savaşındaki gibi hamile kadınlarımızın karnına haç çizene kadar...inşallah o günlere gerek kalmaz...

punt0
22/09/2012, 14:47
yok abi bizden bi cacık olmaz vallahi billahi kullanmıcaksın arabayı almayacaksın yakıt falan görücem ondan sonra bu zamları ne yapıorlar artık.. böyle birsey varmı ya 4,35 dizel bu nedir abi böyle birsey olabilirmi ya ? hicmi vicdanı yok bunca milletten küfür yiyorlar hala kafalarını egmeden yürüyebilecek kadar yüzsüzler ya helal olsun vallahi...

rockforever
22/09/2012, 14:51
vergi,vergi ,vergi,
zam,zam,zam ,
şehit,şehit,şehit,
istismar,istismar,istismar,
adalet,adalet,adalet.............................. .....................
bunlar yaklaşan iç savaşın çığlıklarıdır...

mutunch
22/09/2012, 14:52
anlamadıgım şey neye zam geldi :D neye indirim geldi
Aykut önce dünyadaki petrol fiyatlarına dayandırarak benzinde 10 kuruş indirim yaptılar (ki ben babam benzin aldırmadım yola çıkmadan önce ucuzlayacak diye)
Daha sonra da ÖTV adı altında 30 kuruş zammı dayadılar ki bunun meali, petrol fiyatları yükselince benzin 5 liraya doğru artacak.
Durmak yok yola devam, balık hafızalı ülkemde de oylara devam:whip0000:

celenlee
22/09/2012, 15:01
Yapılan zamlardan kimseler hoşnut değilken, bir kısım arkadaşların siyasi olarak karşı görüşlü olan insanlara karşı ALENİ hakaret etmeleri ne derece doğru?

Tamam hükümet karşıtlarına gün doğdu da :) Herşeyin bir adabı var! Her şeyin bir kuralı var. Forumda da olduğu gibi.

Karşı görüşü koyun, kaz gibi tanımlayan insanların düşünceleri olgunlaşmadığı için fikri çatışmalar devam ediyor ne yazık ki. (Bu lafım her kesim için geçerli, her kesim yeteri kadar eğitimli değil ne yazık ki - forumda bile örneklerini görüyoruz.)

Ham madde fiyatı düştü ve bugün devlet ÖTV zammı yaptı.
Demek oluyor ki ham madde tekrar yükselince yakıt fiyatları iyice uçmuş olacak. Sonumuz hayolsun!! Buna tabiki tepkisiz kalınmamalı! (İnsanlık çerçevesinde tabikide! Had aşmadan.)

ZAK1980
22/09/2012, 15:48
Fullde bugun 16:00 a kadar eskı fıyatlar gecerlıymıs sms geldı

Ayberk0616
22/09/2012, 16:28
AKP liler hadi bunu açıklayın :D

van_hoijdonk
22/09/2012, 18:33
Mazot 5 TL olur mu? Yakındır bunu konuşmamız...

sehzadeamasya
22/09/2012, 19:07
ne olacaktiki bencede bunlar öcü büyükleri gelecek bakın yunanistana adamlar krizde ama sesleri çıkıyor bizler ise yine sessiz daha beterleri olacak bence

Punto_Can
22/09/2012, 19:16
22558
Teşekkürler Türkiye, haydi bi daha...

Sent my iPhone using

blackhawk
22/09/2012, 19:26
Ben bu devleti seviyorum vatandaşını s. vindirmek için elinden geleni yapıyor. Holding'lerden alamadığı Suriye halkına dağıttığı paraları vatandaşından çıkartıyor. Ne de olsa sesimiz çıkmıyor o yüzden müstahak bizlere. Protesto edelim desek herkes tamam der iş uygulamay gelince herkes susar. Biz bir grup insan yakıt almasak da fark etmez trafikte zorunlu olan kamyoncular,otobüsler,servisler,şirket araçları,taksiler var onlar yakıtı alıyor ve kontak kapatamazlar; bu durumda bizler bir avuç insanız bağırsak bile bir şey değişmez. Ancak odalar (soförler vs.) protesto ederse o zaman belki ses duyan olur.

SteinGP
22/09/2012, 19:30
Bugün zam haberini aldım ve çok mutlu oldum. Yaşasın iyiki zam gelmiş :) Zaten bu hükümet hep bizim için çalışır hep bizi düşünür, o zamlarıda bizim için yaptı. Gaza çok yüklenmeyelim diye :) Çünkü biz çok gaza basarsak arabamız bozulur, sonra masrafa gireriz. Allahım diyorum, bu memleket ne yaptıda başına böyle bir BELA geldi? Ama millet memnun, kendi çıkarları için yapılan her türlü haksızlığa göz yumuyor. Haksızlığa karşı ses çıkarmayanlar dilsiz şeytanlar değil miydi? En büyük şeytan sizsiniz gözüm. Durmak yok yola devam.

İmza: Hükümeti desteklemediği ve İmam Hatipli olmadığı için muhtemelen Terörist olan vatandaş.

muratx41
22/09/2012, 19:31
Yapılan zamlardan kimseler hoşnut değilken, bir kısım arkadaşların siyasi olarak karşı görüşlü olan insanlara karşı ALENİ hakaret etmeleri ne derece doğru?

Tamam hükümet karşıtlarına gün doğdu da :) Herşeyin bir adabı var! Her şeyin bir kuralı var. Forumda da olduğu gibi.

Karşı görüşü koyun, kaz gibi tanımlayan insanların düşünceleri olgunlaşmadığı için fikri çatışmalar devam ediyor ne yazık ki. (Bu lafım her kesim için geçerli, her kesim yeteri kadar eğitimli değil ne yazık ki - forumda bile örneklerini görüyoruz.)

Ham madde fiyatı düştü ve bugün devlet ÖTV zammı yaptı.
Demek oluyor ki ham madde tekrar yükselince yakıt fiyatları iyice uçmuş olacak. Sonumuz hayolsun!! Buna tabiki tepkisiz kalınmamalı! (İnsanlık çerçevesinde tabikide! Had aşmadan.)

aynen katılıyorum sana kaz koyun gibi yaklasımlar dogru değildir

elbruz
22/09/2012, 21:32
Bu fiyata mazot mu olur ya, artık yeter demesi lazım birilerinin çıkıp...

Solitude
22/09/2012, 22:12
Tam 2 yıl önce mazot 3 liraydı bugün 4.35 lira. Zam % 45. Saygılar.

Misafir047
22/09/2012, 23:13
Devlet madem bütçe açığını kapatmak istiyor önce kendinden başlası kaç kurum ve bir kurumda kaç müdür dair başkanı var ve her birinde makam arabası düşünün bir kurumda bakan var onda normal makam arabası sırayla yazıyorum 1-bakan yardımcı 2-musteşar 3-musteşar yrd. 3-4 tane 4-daire başkanları 5-genel müdür (allah bilir kaç tane var) 6-Birim müdürleri (allh bilir kaç tane) hepsinin altında makam arabası var benzını bedava üstelik türkiye 50 den fazla kurum olduğunu biliyormusunuz

ibrahim06
23/09/2012, 00:10
ÖTV denen mefhum, 99 depreminde Ecevit zamanında gelir olsun diye geçici olarak getirilmişti. Meğerse bunlar geçici lafını başka türlü anlıyorlarmış. Gerçekten çok geçiciymiş.Yeri geldikçe iktidarımız, Ecevit ve hükümetine çakar da çakar. Yok şöyleydiler yok böyleydiler diye. Ben de diyorum ki Ecevite vurup duruyorsun madem, kaldırsana onun getirdiği ÖTV'yi. Böyle ekonomiyi babam da yönetir ey siyasi azgınlar!

diesel32
23/09/2012, 00:16
benim arkadaşım opette çalışıyor. tüpraştan aldıkları yakıtı bayiye satıyorlar bayide bizlere satıyor. toplamda 3 kere kdv 1 kere ötv yiyen fiyatlarla depomuza ulaşan yakıtın tüpraş satış fiyat şuan için motorinde 1.595, benzinde 1,43 lira... bunlar ham fiyatları ve dediğim gibi 3 kdv ve 1 ötv yiyince ne kadar soyuluyoruz hesaplayın...

alperd
23/09/2012, 00:42
içimden küfür ediyorum 10 dakikadır!!! ama bizim millete müstahaktır; her millet hak ettiği gibi yönetilir...

halils2
23/09/2012, 01:14
walla ben bir atasözü biliyorum tam bizlere göre de söylemek istemiyorum. her millet hak ettiği gibi yönetilirmiş. demek ki biz de bu yönetim şeklini hak ediyoruz. hayırlı uğurlu olsun...

aykut_1914
23/09/2012, 02:13
oha la 4.35 ne oha :S

sabah doldurmustum 3.89 a shellden fuelsave o ne kadar oldu acaba :(

mutunch
23/09/2012, 02:50
Tam 2 yıl önce mazot 3 liraydı bugün 4.35 lira. Zam % 45. Saygılar.
Hakan, 2009 Eylül başı gibi arabama ilk mazotu almıştım. İstanbul'da 4.levent shell'den. Litresi 2.66 lira idi. Sonra zam gelip de 3 liraya yaklaşınca yuh ya dediğimi hatırlıyorum. Bir de şimdiki halimize bakın şimdi :/

can-asan
23/09/2012, 11:25
yazıklar olsun... bu 3 noktanın içinde neler var neler...

electradio
23/09/2012, 12:35
Terörle mücadelenin ve memur zammının faturası olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra kaçak mazot ve 10numara yağ iyi iş yapacak!

ibrahim06
23/09/2012, 12:36
Akşam gazetesinde zammın sebebi olarak son 2 yılda oldukça artan silah alımı gösterilmiş. Desekki PKK yüzünden alındı.Lakin Pkk ile mücadele yıllardır var. O zaman geriye Suriye kalıyor. Hani muhaliflere silah vermiyorduk. Madem orda Amerika değişiklik istiyor kendisi versin silahları biz neden alıyoruz.

emrahisilti
23/09/2012, 12:43
Bence 1 aya kadar benzin 5tl yi gorecek.lpg yi 3.5 tl bandina dizelide 4.50 bandina sabitleyecekler.Kis geliyor tuketim azalacak bundan dolayi zamlar ardi ardina gelecektir

cihankardes
23/09/2012, 12:49
Gizli devaluasyon. Bunlara sebep olan halka yazıklar olsun.

cihankardes
23/09/2012, 13:17
Bence 1 aya kadar benzin 5tl yi gorecek.lpg yi 3.5 tl bandina dizelide 4.50 bandina sabitleyecekler.Kis geliyor tuketim azalacak bundan dolayi zamlar ardi ardina gelecektir

Abi 5 değil 10 olsun inşallah. İnceldiği yerden kopsun :sp_ike00:

Solitude
23/09/2012, 23:29
Terörle mücadelenin ve memur zammının faturası olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra kaçak mazot ve 10numara yağ iyi iş yapacak!
Memur zammını zaten vergi ayağına fazlasıyla geri aldılar, terörle mücadeleyse yeni bişey değil 30 yıllık hikaye bu zamların müsebbibi olamaz, ha şu olabilir belki suriyeli vatandaşlara kurulan beleş şehrin masrafları artmıştır. 85.000 kişiye bakıyoruz havadan, şimdiye kadarki masrafları 500.000.000 $ a yaklaştı.

^^Cem^^
23/09/2012, 23:47
Ben kendimi bildim bileli bu memlekette kemer sıkılır, ne zaman ooooooohhhhhhhhhhhhhhhh! diyeceğiz arkadaş ölünce mi?

OzzY
24/09/2012, 00:06
shell in sitesi güncellenmişmiydi? Dün gittiğimde pompa zamlıydı, eve gelip baktığımda internette zamlıydı ama şimdi bakıyorum 3.99. Bunadımmı nedir :S

alperd
24/09/2012, 09:50

Tabiki fakirden alacaklar vergiyi arkadaşım; fakir buna da şükür deyip oy vermeye devam ediyor, zengini biraz fakirleştir bakalım oy veriyor mu...

Sen de zengin olaydın da 1.600 cc'den düşük arabaya binmeyeydin; suç tamamen senin hem bu ülkede yaşıyorsun, hem fakirsin, hem de dürüst(!)

isuldor
24/09/2012, 09:59
Tabiki fakirden alacaklar vergiyi arkadaşım; fakir buna da şükür deyip oy vermeye devam ediyor, zengini biraz fakirleştir bakalım oy veriyor mu...

Sen de zengin olaydın da 1.600 cc'den düşük arabaya binmeyeydin; suç tamamen senin hem bu ülkede yaşıyorsun, hem fakirsin, hem de dürüst(!)

Doğru aslında suç bizde, daha fazla kazansak şöyle 30-40bin ayda, o zaman söylenmezdik heralde :sorcerer: Asgari ücret artınca şöförün maaşı arttı diye söylenirdik sadece :tv_happy:.

Hesaplıyorum hesaplıyorum ayda 10bin tl kazanmayan adamın 2000cc araba binmesi mantıklı değil zararına kullanıyor demektir. Türk halkı olarak da 1.600cc kullanmak zorunda bırakılmamız da çok acı.

srkaradag
24/09/2012, 20:47
maliye bakanlığının sitesinden bütce gelir gider kalemlerini görebilirsiniz.evet personel giderleri, savunma ve sağlık harcamaları atmıştır ancak memura zam yaptık ondan butçede açık oldu demek en kibar şekliyle ayıptır.
asıl sıkıntı gider değil gelir kaleminde olmuştur ekonomik buyume yavasladığı zaman bizler daha çok tasarruf ediyoruz , bız tasarruf ettikce dolaylı vergılerle ayakta duran devletın gelirleri azalıyor ve devlet çözüm olarak bizim uzerimizdeki vergi yükünü arttırıyor,bazı forumlarda yazıyorlar 2 gün benzın almasak ne olur diye? emin olun vergi artacaktır..
Tüm dunyada toplumlara soylenen daha cok calısın ,gec emekli olun, özel sağlık sıgortası yaptırın vs...siz bunları yaparken zenginler daha zengin olsun mutlu mesut yaşasınlar....
modern kolelik budur arkadaslarım ve bu dunya duzenıdır malesef kim iktidar olursa olsun netice değişmez..
ömrümüz kısa imkanlarımız dahilinde mutlu mesut yasamaya bakıcaz,herkese iyi aksamlar

SteinGP
24/09/2012, 21:02
maliye bakanlığının sitesinden bütce gelir gider kalemlerini görebilirsiniz.evet personel giderleri, savunma ve sağlık harcamaları atmıştır ancak memura zam yaptık ondan butçede açık oldu demek en kibar şekliyle ayıptır.
asıl sıkıntı gider değil gelir kaleminde olmuştur ekonomik buyume yavasladığı zaman bizler daha çok tasarruf ediyoruz , bız tasarruf ettikce dolaylı vergılerle ayakta duran devletın gelirleri azalıyor ve devlet çözüm olarak bizim uzerimizdeki vergi yükünü arttırıyor,bazı forumlarda yazıyorlar 2 gün benzın almasak ne olur diye? emin olun vergi artacaktır..
Tüm dunyada toplumlara soylenen daha cok calısın ,gec emekli olun, özel sağlık sıgortası yaptırın vs...siz bunları yaparken zenginler daha zengin olsun mutlu mesut yaşasınlar....
modern kolelik budur arkadaslarım ve bu dunya duzenıdır malesef kim iktidar olursa olsun netice değişmez..
ömrümüz kısa imkanlarımız dahilinde mutlu mesut yasamaya bakıcaz,herkese iyi aksamlar

ekonominin daralma döneminde vergi yükü azaltılır hocam. ya da azaltılmalı. ama bizim arkadaşlar her bahane için vergi diyorlar sağolsunlar. kafalarını kaldırıp bir maliye politikası kitabı alsınlar ellerine, sonra uzun uzun "durgunluk ve maliye politikası" konularını okusunlar...

srkaradag
24/09/2012, 21:54
Sabah CNBCE yorumcusu ekonomist bu yakıt fiyatları az daha çok olmalı istanbul trafiği başka türlü rahatlamaz diyecek kadar pişkin, canlı yayında konuyu saptırmanın verdiği aymaz mutluluk içindeydi,ortada yaşanan bir hayat var farkında değiller hayat rakamlardan ibaret değil farkında değilller, hepimiz etten kemikten insanız ve herşeyin en iyisine layığız.....

Luc
24/09/2012, 23:27
Aslinda bugunden itibaren Yargitay'a bireysel basvurular basladi. Acaba iptali icin basvuruda bulunsak mi?

Sonucta bu ötv 99 depreminde yaralari hizli sarmak icin gecici olarak konulmus bir vergiydi.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi

ecosi26
25/09/2012, 09:25
Aslına bakarsanız hükümetler halkını düşünmek daha iyi yaşatmak imkanları bol ülke sağlamak gibi görevleri var diye biliyorum, demek ki yanlış biliyoruz dizel araç alımı fazlalaşınca mazota zam, alkol sigara tüketimi fazla olunca ona zam küçük motorlu araçlar alınınca ona zam resmen kim ne neyi fazla yapıyorsa onlara hep zam oluyor hep iyiye gidiyorduk birden açıklar meydana çıktı dur bakalım ne olacak her zaman yaptığımızı gene yapıcaz ne olacağını bekleyeceğiz...

Sparco34
25/09/2012, 13:02
kdv 19 olacakmış

OzzY
25/09/2012, 15:50
kdv 19 olacakmış

Az gelir enaz %20 olsun