Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açık hava filtresi

gandalf648
18/09/2012, 12:55
arkadaslar bursada tunıngcı arıyordum ve forumda arkadasın onerısıyle kasapoğlu otomotıvı aradım fıyat aldım cam fılmıne 120 acık hava fıltresınede puntolara kit gerekır onunda fıyatı 350 tl dedi bana biraz fazla geldı acaba kısa hava fıltresı olmuyormu kısa kullanan arkadaslar varmı?

dincsoy16
18/09/2012, 15:41
arkadaslar bursada tunıngcı arıyordum ve forumda arkadasın onerısıyle kasapoğlu otomotıvı aradım fıyat aldım cam fılmıne 120 acık hava fıltresınede puntolara kit gerekır onunda fıyatı 350 tl dedi bana biraz fazla geldı acaba kısa hava fıltresı olmuyormu kısa kullanan arkadaslar varmı?

Kit alacagina 150 tlye kutu ici filtre al bence

Sent my GT-I9100 using

Ziyaretci032
18/09/2012, 15:50
kutu içi filtre performans sağlamıyor açık hava filtresi bu konuda daha başarılı ancak 350TL biraz yüksek bi rakam bizim araçlar için. kit içerisinde neler olduğunu bilmiyorum ama kendin de biraz işi biliyorsan oluşturabilirsin bu kiti. fikir vermesi açısından benim kitin fotoğrafını ekliyorum:

https://a1208.hizliresim.com/10/y/cgdm1.jpg

https://a1208.hizliresim.com/10/y/cgdkr.jpg

aykut_1914
18/09/2012, 16:51
filmlerin markası nedir?
fiyat uygun

gandalf648
19/09/2012, 17:51
dün yaptırdım arkadaşlar 100 tl amerikan çizilmez film +80 tl monza murgen cam rüzgarlık +kol dayama kızaklılardan 50 tl +sislere siyah film ve abt marka plakalıkta onların ikramıyla 230 tl tuttu sankı bana bıraz ruzgarlık pahalı gıbı geldı ınternette aradım 60 tl fiyatı var 7 tl de kargo ücreti 67 tl birde kırık gelebilir yanlıs gelebiri diye bende 20 tl için uğraşmak istemedim

TayfunBulat
19/09/2012, 18:09
walla güzel rakam. açık hava filtresi için neler gerekir ve performans açısından ne kadar faydası olur arkadaşlar?

Sparco34
19/09/2012, 18:11
dizel araçlarda hava filtresi performans veriyor benzinlide hemen hemen aynı

Tayfun-E30
19/09/2012, 22:43
kutu içi filtre performans sağlamıyor açık hava filtresi bu konuda daha başarılı ancak 350TL biraz yüksek bi rakam bizim araçlar için. kit içerisinde neler olduğunu bilmiyorum ama kendin de biraz işi biliyorsan oluşturabilirsin bu kiti. fikir vermesi açısından benim kitin fotoğrafını ekliyorum:

https://a1208.hizliresim.com/10/y/cgdm1.jpg

https://a1208.hizliresim.com/10/y/cgdkr.jpg

O sac ne ise yariyor? Uzun parcayi neden hortum yaptiniz?

aykut_1914
20/09/2012, 19:13
kolçağıda iyiye kapatmışsınız

TayfunBulat
20/09/2012, 19:18
benim gp de chip ve açık hava filtresi kaldı sadece onlarıda yaptımmı uçak olacak.

HakanUstuner
10/11/2012, 03:43
açık hava flitresi performans artırır bence akışmetreden direk boruyla soguk biryerden emebilirse emiş bi hayli artar ama sıcak havayı çekerse problem deneyip uğraşmak lazım

Ziyaretci032
10/11/2012, 03:47
O sac ne ise yariyor? Uzun parcayi neden hortum yaptiniz?

o sac hem hortuma isi gecmesini engelliyor, altinda yalitim malzemesi var hem de guzel goruntu veriyor. hortum da daha hafif esnetip sekil vermeye uygun.

Haupsi
10/11/2012, 03:57
benzinli arabada hissedilir bir etki olur mu ?

dicaser
10/11/2012, 04:32

bende orijinal karbon aem filtre var , normal açık hava filtreleri gibi kotondan yada kağıttan değil , karbon malzemeden yapılmış bi filtre faydasını sorarsanız turbonun sesi fazla fazla geliyor (güzel bi ses) , ama performansa yönelik bi faydası oldumu onu bilmiyorum :) bana daha iyi gidiyormuş hissi veriyor (ama bu sesten kaynaklı olabilir).. bi zararını görmedim ama mutlaka faydası vardır..

Budweiser
10/11/2012, 13:48

Alt devirlerde belli ediyor kendini araba daha rahat toparlıyor. Vitesi attırdıktan sonra gaza basıldığındaki yığılma neredeyse kayboluyor. Elimde var düşünürseniz kit halinde verebilirim.

Budweiser
10/11/2012, 13:49
benim gp de chip ve açık hava filtresi kaldı sadece onlarıda yaptımmı uçak olacak.

Teklifim sanada geçerli abi.

spembe
12/11/2012, 22:29
Arkadaşlar ben kendim yaptım parçaları alıp performans süper ötesi bukadar iyi olacağını düşünmedim arabam 1.2 benzinli kalkışta ve sollamada çok sağırdı şuan uçuyor inanın . Düşünenlere yardımcı olabirim.... https://a1211.hizliresim.com/13/d/fvzsx.jpg

BaranSelo
12/11/2012, 22:37
...

Düşündüğünüz fiyat nedir?

Budweiser
13/11/2012, 01:45

200Tl kardeşim, boru Ankara FM Tuningde krom borularla ve Tik kaynağıyla yapıldı içi potsuzdur hava sirkülasyonu çok iyidir Filtrede AEM markadır en kalitelisidir.

emrgnc
13/11/2012, 02:40

kardeşim eğer kit düşünüyorsan Kaan'daki seti kaçırma derim. gidişini gören sesini duyan biri olarak :thumbup1:

Ziyaretci032
13/11/2012, 02:48
Arkadaşlar ben kendim yaptım parçaları alıp performans süper ötesi bukadar iyi olacağını düşünmedim arabam 1.2 benzinli kalkışta ve sollamada çok sağırdı şuan uçuyor inanın . Düşünenlere yardımcı olabirim.... https://a1211.hizliresim.com/13/d/fvzsx.jpg

biraz daha uzatirsan daha soguk hava ceker, verim artar.

msuermarta
28/11/2012, 12:04
kiti kendim yaptım.. ford cargo turbo borusu.. spiral şeklinde için metal elyaf kaplı yanmaz malzeme ile dışarıdan kaplanmış bir boru.. tansi 20 tl.. 2 tane al.. kelepçe ile bağla.. ucuna filtreni tak.. toplam kit maliyeti 50 tl.. en sağlıklısından hemde..

Budweiser
28/11/2012, 20:44
kiti kendim yaptım.. ford cargo turbo borusu.. spiral şeklinde için metal elyaf kaplı yanmaz malzeme ile dışarıdan kaplanmış bir boru.. tansi 20 tl.. 2 tane al.. kelepçe ile bağla.. ucuna filtreni tak.. toplam kit maliyeti 50 tl.. en sağlıklısından hemde..

Nasıl sağlıklı neye göre sağlıklı ben onu merak ediyorum, ortamı germek için değil merakımdan soruyorum.

Ziyaretci032
28/11/2012, 21:14

gorsellerini eklersen daha faydali olur ;)

F500
28/11/2012, 21:46
buda benim bravama 20 tl ye mal ettiğim kit seside çok iyiydi uzun süre hiç sorun yaşamadan kulladım.su borusu,kombi alüminyum hava borusu,bahçe hortumu ekleme ara borusu.. https://e1211.hizliresim.com/13/w/gcnz2.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
ayrıca motor soğuk havayı sevdiği için fitrenin motor sıcaklığının az olduğu yer olan motorun alt kısmına doğru olmasına(motorun üst kısmında özellikle kaputun altına yakın yerde sıcak hava çok birikir),dışarı giden sesin fazla olması içinde ön tampona yakın olmasına dikkat edilmeli ayrıca toz ya da su gelme olasılığı varsa dışı kapalı açık hava fitresi tavsiyem hatta dışı carbon olursa sıcaklıkdan daha az etkilenir

Ziyaretçi049
28/11/2012, 22:28
Turuncu parça ne içindi :)

MT11i cihazımdan 2 ile gönderildi

F500
28/11/2012, 23:01
Hava akışmetre için

zCoke
28/11/2012, 23:06
Kimse anlayıp anlamadan yorum yapmış. Hava filtresi kitlerinde bizim araçlar için hangi marka alırsanız alın farketmez. 40-50 tlye monza marka filtreler var alın takın. AEM , K&N gibi markalara para vermenize gerek yok. Çünkü bizim araçlarda fark yapmaz. Çünkü bizim araçlar subaru, corvette, s2000 değiller...

Filtrenin ucunun karbon, kauçuk, kağıt olması bişey değiştirmez. Önemli olan filtrenin içeriye soğuk ve bol hava çekmesidir tıkanmamasıdır. Aslında filtre olmadan direk açık olursa en iyi performansı alırsınız ama motora gircek tozlar pislikler cabası. Filtrenin ucu pislikleri önler havayı soğutmaz.

Soğuk hava için filtreyi farların altına doğru uzatmalısınız borularla. Borular motor sıcaklığından etkilenmicek şekilde sıcaklığı geçirmeyen elyaf bir malzemeyle sarılırsa etkili olur.

Krom boru geç ısınır ama geç soğur. aliminyum boru erken ısınır ama erken soğur tercih sizin.

Ziyaretçi049
29/11/2012, 00:04
Aslında filtre olmadan direk açık olursa en iyi performansı alırsınız ama motora gircek tozlar pislikler cabası.

Bunu dedigine inanamıyorum :)

zCoke
29/11/2012, 00:54
Bunu dedigine inanamıyorum :)

Filtre ne işe yarıyor ? Buz gibi havamı alıyor içeri. Onu istiyorsan cold intika kitler var onlardan yapcaksın.

Yoksa direk açık hava filtresinin veya hiç filtresiz hava girişi direk açık aynı yola çıkar.

Budweiser
29/11/2012, 01:09
Kimse anlayıp anlamadan yorum yapmış. Hava filtresi kitlerinde bizim araçlar için hangi marka alırsanız alın farketmez. 40-50 tlye monza marka filtreler var alın takın. AEM , K&N gibi markalara para vermenize gerek yok. Çünkü bizim araçlarda fark yapmaz. Çünkü bizim araçlar subaru, corvette, s2000 değiller...

Filtrenin ucunun karbon, kauçuk, kağıt olması bişey değiştirmez. Önemli olan filtrenin içeriye soğuk ve bol hava çekmesidir tıkanmamasıdır. Aslında filtre olmadan direk açık olursa en iyi performansı alırsınız ama motora gircek tozlar pislikler cabası. Filtrenin ucu pislikleri önler havayı soğutmaz.

Soğuk hava için filtreyi farların altına doğru uzatmalısınız borularla. Borular motor sıcaklığından etkilenmicek şekilde sıcaklığı geçirmeyen elyaf bir malzemeyle sarılırsa etkili olur.

Krom boru geç ısınır ama geç soğur. aliminyum boru erken ısınır ama erken soğur tercih sizin.

Katılmadığım tek nokta Filtrenin kalitesi. Aracın s2000 106 corvette vs. olmasına gerek yok, 50 liralık filtreyle 100liralık filtrenin arasında dağlar kadar fark var, kaliteli filtre daha geçirgen geçirgen olduğu gibi toz ve pislik tutuculuğu daha fazla, pamuk dokusu yüzünden temizlenebilirliği ve dayanıklığı daha fazla örnek veriyorum kullanıma bağlı olarak x marka 2 sezon dayanıyorsa AEM K&N GREEN 5 sezon NET dayanıyor. Marka ayakkabının sahtesini almak gibi birşey kısacası... He ben her sezon ayakkabı değiştiriyorum ayağımda kokarsa koksun diyorsan kişisel tercih meselesi...

Nokta.
29/11/2012, 01:52
bide pimaş dene biz ilk o şekilde yapmıştık üzerinede nalburda satılan aleminyum folyo tarzında yalıtım malzemesi var onunla kapla ısı geçirmiyor paliomda (1.4)de 1 yıl kullanmıştım
daha sonra custom yapmıştık
birde life tuningde 1.4 için kit var falan denmişti ama arabayı sattıgım anlardaydı sormamıştım bi sorun isterseniz
ayrıca bizim motorlar için life tuning in yan tarafında şişman bir egzozcu arkadaş var
onda 1.4 motora göre headers vardı (hala varmı bilmiyorum) benim aracıma headers + 51 lik düz boru ve otto son susturucuyu 900tl ye takacaktı
o parayı gözden çıkaran arkadaş varsa yaptıabilir ama sonuç pek birşey olmuyor :D

zCoke
29/11/2012, 02:12
Katılmadığım tek nokta Filtrenin kalitesi. Aracın s2000 106 corvette vs. olmasına gerek yok, 50 liralık filtreyle 100liralık filtrenin arasında dağlar kadar fark var, kaliteli filtre daha geçirgen geçirgen olduğu gibi toz ve pislik tutuculuğu daha fazla, pamuk dokusu yüzünden temizlenebilirliği ve dayanıklığı daha fazla örnek veriyorum kullanıma bağlı olarak x marka 2 sezon dayanıyorsa AEM K&N GREEN 5 sezon NET dayanıyor. Marka ayakkabının sahtesini almak gibi birşey kısacası... He ben her sezon ayakkabı değiştiriyorum ayağımda kokarsa koksun diyorsan kişisel tercih meselesi...

AEM K&N ve Simota marka filtreleri al eline bir incele bakalım ne fark görceksin :g0000000: Performans açısından fark göremezsin ben onu belirttim. Ama dayanıklılık bilemicem ama bir hava filtresi 5 sene gitmez.

Ayrıca millet hava filtrelerinle beygirler alıyo bizim araçlarda 1-2 beygir ible vermez. Öyle abartılı performans beklemeyin hava filtresinden gelcek performansı hissetmezsiiniz bile. Sadece motor rahatlar hava akışı kolay sağlanır. Tek burunla nefes almakla 2 burunla nefes almak arasındaki fark gibi.

krm1983
29/11/2012, 12:22
AEM K&N ve Simota marka filtreleri al eline bir incele bakalım ne fark görceksin :g0000000: Performans açısından fark göremezsin ben onu belirttim. Ama dayanıklılık bilemicem ama bir hava filtresi 5 sene gitmez.

Ayrıca millet hava filtrelerinle beygirler alıyo bizim araçlarda 1-2 beygir ible vermez. Öyle abartılı performans beklemeyin hava filtresinden gelcek performansı hissetmezsiiniz bile. Sadece motor rahatlar hava akışı kolay sağlanır. Tek burunla nefes almakla 2 burunla nefes almak arasındaki fark gibi.

Yed ve k&n filtre kullanmış bir olarak 2si arasında dağlar kadar fark var. Ama performansta dediklerinize harfiyen katılıyorum.

Sent my iPad using

zCoke
29/11/2012, 12:37
Yed ve k&n filtre kullanmış bir olarak 2si arasında dağlar kadar fark var. Ama performansta dediklerinize harfiyen katılıyorum.

Sent my iPad using

Açık hava filtresinin amacı performanstır. Performansta fark yoksa dağlar kadar fark nerde var ?

krm1983
29/11/2012, 13:05
Açık hava filtresinin amacı performanstır. Performansta fark yoksa dağlar kadar fark nerde var ?

Kutu içine göre her türlü gidişi rahatlıyor arabanın ama tabi 100 bg nden az bir araçta değer değmez o tartışılır.

Sent my iPhone 4s using

Ziyaretçi049
29/11/2012, 13:54
Aslında filtre olmadan direk açık olursa en iyi performansı alırsınız ama motora gircek tozlar pislikler cabası. Filtrenin ucu pislikleri önler havayı soğutmaz.

Ben bu söylediğine inanmıyorum demiştim.
Filtreyi çıkartksak herhalde 1 sene demeden motoru elimize alırız.

"motora gircek tozlar pislikler cabası." biraz iyimser bir cümle olmuş o toz tanecikleri motorun katili olur resmen :)

clax22
03/01/2013, 15:59
fire motor filtresiz canavar gibi yalnız :) eski kullandığım acık hava filtrem sürekli hava giris borusundan cıkıyordu en az 40-50 km boru cıkmış vazıyette habersiz gitmişliğim vardır.ama aracın performansı gercekten cok farkediyordu zaten anlamaya baslıyodum yine boru cıktı diye :) en sonunda söküp attım o kiti (sattım yani) şimdi esnek borulu bir kitim var çıkmayan performansındanda memnunum.fire motorlara açık hava filtresi şart