Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Frenler kilit ve booom !!!

CoachK
17/09/2012, 09:11
Sabah 7:30 gibi beşevlerden söğütözüne gelicekken önümdeki honda jazz - ki onun önündeki adamın da ansızın sert frenine tepki olarak sert fren yaptı tabii kli bende yaptım. Hızımn 20-30km arası olmasına rağmen aracım durmaktansa kilitlenmeyi tercih etti... Benim plakalığın çerçevesi kırıldı onun dışında en ufak bir çizik bile yok. Vurduğum aracın ( honda jazz ) arka kaputta plakalığın altında bizim amblemin geldiği yerde göçük ve tamponda mercimek kadar boya kalkmaları oldu.

Aracın sahibi çok kalite ve düzgün bir insandı. Anlayışla karşıladı zaten yapacak bi şeyde yok o son anda öndekine vurmaktan yırtttı ama ben puntonun fren azizliğine uğradım. Kasko bozulmasın istedik, araç yarın servise gidecek, duruma göre bende hasarını karşılayacağım.

Sizce Honda ne kadar fiyat verir 2cm karelik göçüğü düzeltmeye ?

krm1983
17/09/2012, 09:26
Gecmis olsun neyseki hwsar olusmamis fazla

Sent my iPhone 4s using

Scottie
17/09/2012, 09:27
Gecmis olsun....

Ziyaretçi049
17/09/2012, 09:35
Geçmiş olsun dostum, çarptığın kişinin servis takıntısı yok ise bence sanayide iyi bildiğiniz bir ustaya götürün.
Serviste hem çok yüksek meblağ ödersin hemde çoğu servislerin kaporta bölümleri bildiğin rezalet..

celenlee
17/09/2012, 10:21
Trafik sigortası halleder, ufak kazalarda kasko poiçenizin lafını bile etmeyin zaten..
Boşuna ödemiyoruz zorunlu trafik sigortasını, boşuna cebinizden nakit çıkmasın ;)

StrawBeeRy
17/09/2012, 10:23
geçmiş olsun booom görünce dedim herhalde pert felan oldu meğer plakalık kırılmış Allah beterinden saklasın kaskoyu ellemeyin trafik sigortasından halledin

emrahisilti
17/09/2012, 10:36
Trafik sigortasinin amaci zaten bu.doldurun belgeyi gerisine karismayin.isiniz mi yok servise gidiceksiniz pazarlik yapicaksiniz oldu olmadi derdi olacak.

dogus618
17/09/2012, 10:52
Trafik sigortasini cok ufak seylerde bozmayin seneye prim cok feci artiyor

karizmatik_boy
17/09/2012, 12:01
Sabah 7:30 gibi beşevlerden söğütözüne gelicekken önümdeki honda jazz - ki onun önündeki adamın da ansızın sert frenine tepki olarak sert fren yaptı tabii kli bende yaptım. Hızımn 20-30km arası olmasına rağmen aracım durmaktansa kilitlenmeyi tercih etti... Benim plakalığın çerçevesi kırıldı onun dışında en ufak bir çizik bile yok. Vurduğum aracın ( honda jazz ) arka kaputta plakalığın altında bizim amblemin geldiği yerde göçük ve tamponda mercimek kadar boya kalkmaları oldu.

Aracın sahibi çok kalite ve düzgün bir insandı. Anlayışla karşıladı zaten yapacak bi şeyde yok o son anda öndekine vurmaktan yırtttı ama ben puntonun fren azizliğine uğradım. Kasko bozulmasın istedik, araç yarın servise gidecek, duruma göre bende hasarını karşılayacağım.

Sizce Honda ne kadar fiyat verir 2cm karelik göçüğü düzeltmeye ?

Hocam geçmiş olsun... Frenlerinizi kontrol ettirin isterseniz... Bununla geçmiş olsun... Verilecek sadakanız varmış...

sedat06DF5649
17/09/2012, 12:51
bencede trafik sigortasından yaptırın boşa para ödenio zaten trafik sigortalarına bi işe yaramış olur. geçmiş olsun bu arada.

Xenophan
17/09/2012, 12:54
Ben anlamadım şimdi frenler neden kitlediki abs neden devreye girmedi ?

fota
17/09/2012, 13:17
geçmiş olsun.

SKELETER
17/09/2012, 13:28
Trafik sigortası primi artsın artsın 100 lira artsın. Sizin yapacağınız masraf daha fazla olur. Trafik sigortasından yaptırın gitsin bence.

emrahisilti
17/09/2012, 13:33
zaten herşekilde artıyor artacağı 50 tl gidipte uğraşmaya değermi ya yazık..

aykutisci
17/09/2012, 13:40
geçmiş olsun ustad ...

Ziyaretçi048
17/09/2012, 13:51
Ben anlamadım şimdi frenler neden kitlediki abs neden devreye girmedi ?

Bizim araçlarda ön tekerler kilitlenmediği sürece ABS devreye girmiyor. Bunu çok yaşadım. Mantıklı bir açıklaması vardır elbet

Xenophan
17/09/2012, 14:08
Grandeler yada activepaket içinmi geçerli bu durum ?
Benimkinde boş yolda denedim ve tak tak tak duruşu yaşadım abs ile?

aykut_1914
17/09/2012, 21:35
geçmiş olsun,bahaneyle plakalıkları iptal edin :)

efe_erdem
17/09/2012, 21:44
Gecmıs olsun. Bu arada fren azızlıgı derken. Puntolarda benım bılmedıgım bı fren sorunu mu var. Ben aracımı sattım ancak yol tutusu ve frenlerı ınanılmaz derecede ıyıydı bı sıkıntı yasamadım hıc.

ZAK1980
17/09/2012, 21:58
Actıvede abs ıyı devreye gırıyor karsı tarafın kaskosu varsa mını onarımdan yaptırsın kaskoda bozulmaz boylece olmadı trafık sıgortasından yaptırın arkadasların dedıgı gıbı

Zeratul
17/09/2012, 22:21
Öncelikle geçmiş olsun. Geçen sene ben de bir honda jazz'a sizinkine benzer bir şekilde çarpmıştım. Ufak tefek çizikler dışında birşey yoktu. Aramızda konuşup anlaşmıştık, en nihayetinde karşı taraf kaskosunun mini onarımından yaptırdı aracını, herhangi bir sorun da yaşamadık.

yavuzselim
17/09/2012, 23:13
Arabayı yıkarken jantların içine su tutuyorum. Balatalara filan su geliyor. herneyse araba kurudukdan sonra yol alırken frene bastığımda abs devreye girmiyor en hafif dokunmada acı fren yapıyor. Biraz yol gidince düzeliyor. 2-3 sefer araba yıkadıkdan sonra başıma geldi.

Xenophan
17/09/2012, 23:19
E zaten su birikntisi gibi balataları ıslatacak durumlarda frene hafif bir dokununki diskleri kurutsun derler

OzzY
18/09/2012, 02:05
1) karşı tarafın hasarıyla kasko bozulmaz, trafik sigortasından yapılır o artar, ne kadar artsada o hasardan fazla artmaz.

2) ben en çok puntonun frenlerini seviyorum zımba gibi yapışıyor, defalarca panik fren yaptım, hiç bir sorun yaşamadım. ABS olan bir araçta kilitlenme nasıl olur onuda anlamadım ama
acilen kontrol ettirin

3) 20-30 km hızda ne kadar yakın takipteydinizde araç kayıp çarptı onuda anlamadım...

CoachK
18/09/2012, 08:47
dilek. temenni ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

kaza tespit tutanağını hazırladık, araç sahibi parasını trafik sigortasından alıcak

Işıklardan kalkıp 1. vitesde 2.700dd e gelirsin vites atmak için araç 20-25km hızdadır.
ben o anda öndeki aracınm frene asıldığını gördüm bende asıldım. Normalde sert fren yapma olayım çok olmaz fren yaparken " progressive brake" dedikleri kademeli ve etkili fren yapmanın nasıl bi şey olduğunu - motorcu- olduğum için iyi bilirim. Genelde yavaşlarken önce motor freni yapar sonra kontrollü olarak pedala basarım.

Ama dünkü olayda daha kalkarken küt ddiye mecburen frene basmak zorunda kaldım fren pedalına bu sefer sert bastım ben durmayı ümit ederken puntocum tak-tak etti ve kilitlenip kaymayı tercih etti. Ben durur zannettim durmadı...

bundan sonra kalabalık trafikde 1. vitesde deviri düşük tutucam önümdekiyle arayıda açıcam :)

style07
18/09/2012, 09:59
O tak tak sesi zaten abs nin devreye girdiği anlamına gelir ki abs tekerlerin kilitlenmesini önleyen fren anında stabil gitmeyi sağlayan ve size manevra yapma kaçma şansı veren bir sistemdir abs durma mesafesini kısaltmaz.

style07
18/09/2012, 10:07
Bizim araçlarda ön tekerler kilitlenmediği sürece ABS devreye girmiyor. Bunu çok yaşadım. Mantıklı bir açıklaması vardır elbet
ABS zaten blokaj olduğunda devreye girer bu her araçta böyledir.

Misafir047
18/09/2012, 10:12
çok geçmiş olsun her ne olursa olsun bizim araçların frenleri gerçekten iyi

Xenophan
18/09/2012, 12:59
O tak tak sesi zaten abs nin devreye girdiği anlamına gelir ki abs tekerlerin kilitlenmesini önleyen fren anında stabil gitmeyi sağlayan ve size manevra yapma kaçma şansı veren bir sistemdir abs durma mesafesini kısaltmaz.

Eksik bir bilgi var burada.

ABS durma mesafesini normal frenlere göre kısaltır.

Tekerler kilitlendiğinde statik sürtünme dediğimiz olay oluşur. Artık yer ile lastik arasında statik bir sürtünme katsayısı vardır ve tekerler dönerken var olan sürtünme katsayısından (dinamik sürtünme) çok daha düşüktür. Bu nedenle durma mesafeniz uzundur.

ABS tekerlerin kilitlenmesini önler ve bu sayede yer ile lastik arasındaki sürtünme katsayısı mümkün olan en yüksek seviyede tutulur.

Bunun yanında dediğiniz gibi manevra yapabilme kabiliyetini de korur.

emrahisilti
18/09/2012, 13:01
Eksik bir bilgi var burada.

ABS durma mesafesini normal frenlere göre kısaltır.

Tekerler kilitlendiğinde statik sürtünme dediğimiz olay oluşur. artık yer ile lastik arasında statik bir sürtünme katsayısı vardır ve tekerler dönerken var olan sürtünme katsayısından çok daha düşüktür. Bu nedenle durma mesafeniz uzundur.

ABS tekerlerin kilitlenmesini önler ve bu sayede yer ile lastik arasındaki sürtünme katsayısı mümkün olan en yüksek seviyede tutulur.

Bunun yanında dediğiniz gibi manevra yapabilme kabiliyetini de korur.

yanlış bilgi abs nin fren mesafesini kısaltmak gibi bir amacı yoktur.

Xenophan
18/09/2012, 14:07
Neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyorsun?
Abs nin ortaya çıkış amacı bu olmayabilir ama kullanım sonucu bunu gösterir.

emrahisilti
18/09/2012, 14:09
Neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyorsun?
Abs nin ortaya çıkış amacı bu olmayabilir ama kullanım sonucu bunu gösterir.

internetten araştırabilirsin.abs aksine durma mesafesini uzatır

Xenophan
18/09/2012, 14:12
Benim internetten araştırmaya ihtiyacım yok güzel kardeşim. 4 yıllık mühendislik ve 3 yıllık fizik eğitimi yeterli geliyor. Hesabını kitabını bol bol yaptım zamanında.

emrahisilti
18/09/2012, 14:14
Benim internetten araştırmaya ihtiyacım yok güzel kardeşim. 4 yıllık mühendislik ve 3 yıllık fizik eğitimi yeterli geliyor. Hesabını kitabını bol bol yaptım zamanında.

ben lisede öğrendiğim fizikle daha kolay çözdüm :) bunun için okadar hesap yapmaya gerek yok.Kolay gelsin.

ayrıca ben senin kardeşin değilim

Xenophan
18/09/2012, 14:18
Sanada kolay gelsin sevgili forumdaşım devam et böyle, güzel çözmüşsün.

rbcn
18/09/2012, 15:01
yanlış bilgi abs nin fren mesafesini kısaltmak gibi bir amacı yoktur.

ıslak ve kaygan zeminde abs li ve abs siz iki aracı test edin bakalım hangisi daha kısa mesafede duruyor :)

OzzY
18/09/2012, 15:35
abs fren mesafesini kısaltmaz ancak, abs olmaması uzatır :D o nedemek derseniz Uğurun dediği gibi tekerlekler kitlendiği an sürtünme çok düşer buda mesafeyi uzatır...

kaskodan getz vermişlerdi, puntodan alışmışım kasise az bişey kala sert fren yapıp yavaşlamaya, getze bindim aynı şekilde frene basınca tekerlekler kitlendi aynı hızla zıpladık kasisten :D:D