Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖTV'ye Zam Mı Gelecek ?

takres
16/09/2012, 23:06
Arkadaşlar dün telefonuma Göral Peugeot dan mesaj geldi. Gündemde olan ÖTV görüşmeleri netleşmeden sıfır Peugeot alın gibisinden. Böyle birşeyden haberiniz var mı?
Eğer böyle birşey varsa sıfır araç almak çok mantıklı...

abahri
16/09/2012, 23:28
yılbaşında ötv 'lerin artması sözkonusu.Bu arada 1600 cm3'e kadar olan dilime de artış gelebilirmiş.

takres
16/09/2012, 23:33
yılbaşında ötv 'lerin artması sözkonusu.Bu arada 1600 cm3'e kadar olan dilime de artış gelebilirmiş.

Evet 1300 cm3 e kadar %37 de 1300 ile 1600cm3 arasında %60 olması konuşuluyor...Geçen sene ekim ayında yapılmıştı sanırım :(

krm1983
16/09/2012, 23:51
Yapsinlar zammi zaten surunmekte olan satislar bicak gibi kesilsin

Sent my iPad 2 using

ABNEW
16/09/2012, 23:54
Bir de mtv düzenlemesi de konuşulmakta.Motor hacimleri daha çok parçaya bölünecek galiba...

pdr42
17/09/2012, 00:00
Boyle soylentiler dolaşıyor.Evet bir zam durumu var ama neye zam olacagı belli degil.Otomotiv firmaları da otoya zam gelecegi kesinmiş gibi davranarak ürkütüyor işte

OzzY
17/09/2012, 00:03
göraldan banada mesaj geldi, ayrıca istanbuldaki bir ford bayiisinden de duydum. Yalnız %37den %50ye çıkacak diye duydum.

Evet geçen sene bu zamanlarda sağlam zam gelmişti ancak sadece 2000 üzerine, diğerleri vergi zammı görmedi ancak bir çok marka makası kapatmak için ufak ufak bindirdi :)

Son olarak, ben bunun balon olabileceğini düşünüyorum, çünkü malum yasa değişti artık model yılı yıl başında değişecek; bu yüzden bazı alıcıları her sene yapılan (yada yapıldı gösterilen :) ) yıl sonu indirimleri ikna edemicek; adam dicek 2000 fazla olsun yeni model olsun...

Backer
17/09/2012, 20:26
Bende %37 den %50 ye çıkarılacağını duymuştum sadece. Kısa bir süre sonrada dizel benzinli vergi farklılığı olacakmış. Zaten alırken pahalıya aldığımız dizeli birde ötv ile besleyecekler. Normal şartlarda yılda 10.000 km den fazla yol yapan müşterilerimize dizel araç öneririz ancak birde ötv farkı olursa yılda 20.000 km gibi değerleri buluruz sanırım... :S

takres
17/09/2012, 20:33
Zam dedikodusu çabuk yayılmış...Bugün bayileri gezdim de baya kalabalıktı...Tüm bayiler zam gelecek diyor :(

OzzY
18/09/2012, 01:58
Ben geçen cuma istanbul yolundaki bayiileri gezdim hiç biri bişey dememişti :) Bugun forddan aradılar focus bakmıştınız alıcakmısınız diye; ben sadece motoru merak ettim diyince epey bozuldu.

Bu arada belirteyim doğuş oto süperdi :D gittik arabalara bindik indik kurcaladık, highline passattan inesimiz gelmedi içinde sohbet ettik, bir kişi gelip nası yardımcı oluruz demedi :D adamlar artık iyice abartmış :D

Ben hala teorime ihtimal veriyorum; yıllardır gündemde olan stajyer ehliyet vs gibi.

SteinGP
18/09/2012, 02:16
arkadaşlar hiçbişey olmaz. bizim memlekette para çok siz hiç merak etmeyin. istedikleri kadar zam koysunlar. adamlar 2000cc araçtan %130 vergi alıyor, satışlarda gram eksilme yok. Range Rover Evoque için 6 ay sıra var. nası kapanacak bu kadar cari açık? halkın elinden parayı almanın en kolay yolu vergileri yükseltmek. e halkın elinden parayı almaya mecbursunuz yoksa enflasyon yükseliyor. yerli üretim zaten ithal mallarla yapılıyor! Maşallah memleketin bir tek vergi politikaları düzgün çalışıyor. Enflasyonu vergiyle bastır, cari açığı vergiyle kapat :) tebrik ediyoruz bu duruma getirenleri..

Sparco34
18/09/2012, 10:53
Ötv Zammı geliyor arkadaşlar otomotivde de var sıfıra zam 2.elde zenginlik olacak :D

Misafir047
18/09/2012, 11:45
Ötv Zammı geliyor arkadaşlar otomotivde de var sıfıra zam 2.elde zenginlik olacak :D

aynen 2 .el fiyatları uçacak resmen

Sparco34
18/09/2012, 11:46
15.000 üzeri araclarını fiyatına 1.500 2000 arası fiyat bekliyoruz bakalım

takres
18/09/2012, 21:48
Ben geçen cuma istanbul yolundaki bayiileri gezdim hiç biri bişey dememişti :) Bugun forddan aradılar focus bakmıştınız alıcakmısınız diye; ben sadece motoru merak ettim diyince epey bozuldu.

Bu arada belirteyim doğuş oto süperdi :D gittik arabalara bindik indik kurcaladık, highline passattan inesimiz gelmedi içinde sohbet ettik, bir kişi gelip nası yardımcı oluruz demedi :D adamlar artık iyice abartmış :D

Ben hala teorime ihtimal veriyorum; yıllardır gündemde olan stajyer ehliyet vs gibi.

Ozan dün gittiğim renault bayii deki satış danışmanı genel merkezden gelen yazıyı gösterdi...ÖTV zammının kısa sürede olacağı ve müşterilerin bu konuda bilgilendirilmesi yazıyordu :) Bu arada arabadaş olduk diyebilirim :D

OzzY
19/09/2012, 01:36
Ozan dün gittiğim renault bayii deki satış danışmanı genel merkezden gelen yazıyı gösterdi...ÖTV zammının kısa sürede olacağı ve müşterilerin bu konuda bilgilendirilmesi yazıyordu :) Bu arada arabadaş olduk diyebilirim :D

olayı komplo teorisine bağlarsam bırak genel merkezi amerikaya kadar gider o iş :D:D

Ama bahanesi ile almış oldun :D

yine yeni yeniden arabadaş olduk ozaman :) pm :)