PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okulumuza projeksiyon alınacak yardımcı olabilecek arkadaşım var mı?

tayfux
14/09/2012, 19:39
arkadaşlar merhabalar..bazılarınız biliyor ben ikitelli de öğretmenim..ikitellinin nasıl biryer olduğu birçoğunuzun malumudur ailelerde biraz geçim sıkıntısı var ve bu sene okulumuzda tam 11 tane sınıf açıldı..8 sınıfın projeksiyonu yok..bugün isim vermeyeyim ama 8-9 tane şirketi kendi aracımla gezdim ve birçoğuna sinir oldum adamlar görüşmediler bile kapıdan direk gönderdiler..bu kadar mı duyarsız olduk anlamıyorum dünya zengini insanlar..işin aslına gelirsek okulumuza bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşım var mı acaba? şirketlerden olsun şahıslardan olsun kaçtane olursa farketmez 1 tane 1 tanedir en azından projeksiyon lazım..çocuklar 5.5 yaşında ve görsel olmadan hiçbirşey olmayacak:S

rbcn
14/09/2012, 19:53
inş duyarlı ve parasal durumu müsait olan çıkacaktır

eexelanss
14/09/2012, 19:58
Duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim sizi hocam..
İnşallah yardımcı olacak birileri çıkar..

tayfux
14/09/2012, 20:43
inşallah hocam hayırsever insanlara ihtiyacımız var acilen..

cann
14/09/2012, 20:57
bir meslektaş olarak emeğinize saygı duyuyor ve çabanızı takdir ediyorum,ancak madalyonun diğer yüzünü de unutmamanızı hatırlatmak isterim, kdv,ötv,gelir,stopaj,temizlik vs vs vs gibi sayamadığım daha bi sürü vergiyle vatandaşını adeta yolunacak kaz gibi gören devlet,bunların üstüne bi de "herşeyi devletten beklemeyin" masalını anlatınca bir eğitimci olarak ben bile isyanlardayım, çocuklara okulda artık "ödediğiniz vergiler size yol,su,elektrik olarak geri gelir" diyemiyorum ,çünkü bunların hepsi için tekrar ücret ödüyoruz devlete,,,biz eğitimcileri asıl işimiz olan "öğretmenlik" in yanısıra birde " vatandaştan dilencilik" (affınıza sığınarak ) yapmaya zorlayan bu düzene tepkidir vatandaşın tepkisi bence.... saygılar.

sinanuzun
14/09/2012, 22:00
Bir yönetici olarak bende yazmak isterim. Bakanlığımızın en son yayınladığı bir genelge nedeniyle elimiz kolumuz bağladı. Artık okulumuza teknolojik alet alamıyoruz zira fatih projesi kapsamında 2 yıl içerisinde tüm sınıflar akıllı tahtayla buluşacak ve alınan projeksiyonlar kullanılmayacak dendi. Bu yüzden il MEM lerden bu tür taleplerde bulunamıyoruz. Okulumuzda 9 sınıf 2 projeksiyon var birini bir çikolata firması okula yaptırdığı anasınıfıyla beraber verdi diğerinide ben bir eğitim yazılımı yarışmasından kazanıp okula hediye ettim. Başka firmalar daha önce vergiden düşüyorlardı KDV indiirmi vardı kolaylık sağlıyordu ama bu da bitti.

Türkiye her nekadar çok farkedilmesede öyle öğretmenlerimiz varki bir dağın başında bir ateş yakmış dumanın merkezden görülmesini bekliyor inşallah muhaffak olursunuz.

takres
14/09/2012, 22:18
Umarım hallolur hocam...Bir de merak ettim ne kadar bu cihazlar...

JASMINE
14/09/2012, 22:38
Öncelikle Tayfun hocama duyarlılığındn ötürü teşekkür ederim.

Arkadaşlar illaki maddi açıdan uygun birinin çıkıp bir cihaz almasını beklemek olmamalı bunun çözümü. Senelerdir okullarda eksik olan araç ve gereçler konusunda okullar bakanlıktan yeterli desteği alamadığı için çocuklarımız hak ettiği eğitimi alamıyorlar.

Bir projeksiyon cihazının bedeli makul bir şey düşünürsek eğer yaklaşık 700-800 TL civarlarında. Şurada kaç kişiyiz. Fazla değil 2-3 TL bile versek bu parayı çok kısa sürede toparlar, geleceğimiz olan çocuklarımız için bir şey yapmış oluruz.

Ayrıca forumumuzda bilişim sektöründe çalışan arkadaşlarımız var. Belki onlar çalıştıkları veya malzeme temin ettikleri firmalardan böyle bir yardım talep ederler. Cihaz hediye edilmese bile en azından maliyet fiyatına, piyasada satılanın altında bir fiyat ile almamıza destek olabilirler.

Lütfen bu konuda duyarsız kalmayalım. Forumca bu sorunu en kısa sürede halledeceğimize inanıyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler.

WILD
14/09/2012, 22:45
Bu işlerin bir prosedürü var mı bilmem.Yapılabiliyorsa bir hesap açılsın hepimiz 3-5 gücümüzün yettiği ölçüde katkıda bulunuruz.

tayfux
15/09/2012, 00:24
arkadaşlar ilgilenen herkeze teşekkür ediyorum fakat yukarıda da yazıldığı gibi kdv düşme olayı bitti ve fatih projesi liselere uygulanmaya karar verilmiş 2 sene içinde sadece liselere gelecek..bu sene malum 5.5 yaşındaki çocuklar okula başladı ve benim sınıfım komple 2007 li..o çocukların gelişim çağını düşündüğümüzde görsel zekaları ile birşeyler yapabiliyorlar ve bunun için deprojeksiyon ihtiyacı var..okullar maddi yardım kabul edemiyor fakat teknolojik olarak yardım kabul edebiliyor...forumca yada şahsi veya şirket olarak bşr şekilde bu işi halledelim inanın bana bugün resmen dilenci oldum ve insanlığımdan utandım yahu yine isim vermeyim ama Türkiyenin önde gelen bir camiası içeri bile almadı kapıda güvenlik resmen kovdu bizi..ama ben kararlıyım yine gidicem yine kovsunlar yeterki çocuklar biraz daha iyi eğitim alsın paraları yok diye bunlardan mahrum kalmasın yeşilköydeki bir okul ile ikitellideki bir okul eşit olmadığı sürece anayasamızdaki fırsat eşitliği olamaz..

tayfux
15/09/2012, 11:37
güncel..

ametist
15/09/2012, 11:47
açıkçası, başbakan "öğretmen 15 saat çalışıyor, memur 40 saat, bir de zam istiyorlar, haksızlık değil mi" dedikten sonra okul için bırakın projeksiyon almayı, duvarına çivi bile çakmıyorum.

sedat06DF5649
15/09/2012, 12:20
bencede yapabiliosak eğer herkes gölünden koptuğu kadar miktar önemli değil bişeyler verir damlaya damlaya göl olur ben varım

WILD
15/09/2012, 12:45
bencede yapabiliosak eğer herkes gölünden koptuğu kadar miktar önemli değil bişeyler verir damlaya damlaya göl olur ben varım
Evet bende bunu diyorum. Hem beraber toplarız bir miktar para bununla projeksiyon alırız. Ama bu işinde bir prosüdürü vardır muhakkak.Kim el atacak bu işe.

Gokdeniz34
15/09/2012, 13:18
gönül isterki 1 er tane almak ama bi havuz hesabı na herkez elinden geleni gönderir diye düşünüyorum havale eft duyarlı olmak gerek bu konularda bi gün herkesin çocucu bu okullarda okuyacak
senide tebrik ederim hocam
takipteyiz

tayfux
16/09/2012, 19:21
arkadaşlar yarın okul da başlıyor neler yapabiliriz acaba şirkette çalışan arkadaşlarım şirket sahipleri ile görüşebilir mi acaba?

Ziyaretçi048
16/09/2012, 20:09
Tayfun hocam elimde BENQ projeksiyon cihazı var. Ampulü patladı. Bende ampul tamir masrafıyla uğraşmamak için LED projeksiyon cihazı aldım. İstanbulda çok uygun fiyata bu ampulleri yenileyebiliyorlarmış. Cihaz öyle mekan mekan gezen cihaz değil. Sinemada film aralarında reklam gösterimi için kullanıldı. Kozmetik olarak temiz bir cihazdır. Lamba ömrü bile dolmadı. Sanırım çalışır durumdayken cihaza darbe geldi ve lambası kırıldı. Eğer biz yaptırırız derseniz cihazı size gönderebilirim. BENQ MP620c..

ABK
16/09/2012, 21:11
Hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum sizin bu emeğinizi görünce aklıma aynı sizin gibi bir uğraş içinde sabahlara kadar görsel hazırlayan emekli öğretmen Babam geldi.

BENQ piyasadaki kaliteli projeksiyon cihazı markalarından biridir. Bence Hüsamettin Bey'deki cihazı değerlendirin.

tayfux
16/09/2012, 21:20
Tayfun hocam elimde BENQ projeksiyon cihazı var. Ampulü patladı. Bende ampul tamir masrafıyla uğraşmamak için LED projeksiyon cihazı aldım. İstanbulda çok uygun fiyata bu ampulleri yenileyebiliyorlarmış. Cihaz öyle mekan mekan gezen cihaz değil. Sinemada film aralarında reklam gösterimi için kullanıldı. Kozmetik olarak temiz bir cihazdır. Lamba ömrü bile dolmadı. Sanırım çalışır durumdayken cihaza darbe geldi ve lambası kırıldı. Eğer biz yaptırırız derseniz cihazı size gönderebilirim. BENQ MP620c..
hocam çok iyi olur Allah razı olsun.. ben bu markayı yazdıyorum ve ampul fiyatlarına bakıcam benim bildiğim ampul fiyatları pahalıymış ama araştırıcam hocam mutlaka size geri dönüş yaparım..

Hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum sizin bu emeğinizi görünce aklıma aynı sizin gibi bir uğraş içinde sabahlara kadar görsel hazırlayan emekli öğretmen Babam geldi.

BENQ piyasadaki kaliteli projeksiyon cihazı markalarından biridir. Bence Hüsamettin Bey'deki cihazı değerlendirin.
BENQ gerçekten süper bir cihaz ama malesef batmış ve parçası bulunamıyormuş ama yinede ben araştırıcam ve Hüsamettin Bey e geri dönücem..

Ziyaretçi048
17/09/2012, 12:27
hocam çok iyi olur Allah razı olsun.. ben bu markayı yazdıyorum ve ampul fiyatlarına bakıcam benim bildiğim ampul fiyatları pahalıymış ama araştırıcam hocam mutlaka size geri dönüş yaparım..

BENQ gerçekten süper bir cihaz ama malesef batmış ve parçası bulunamıyormuş ama yinede ben araştırıcam ve Hüsamettin Bey e geri dönücem..

Tayfun Hocam sizin için biraz araştırma yaptım ve bir tane daha Projeksiyon cihazı buldum. Cihaz Epson marka en iyilerinden. Yanlız bununda ışık şiddetinde düşme olduğu söylendi. Cihaz çalışıyor iş görüyor fakat ampulü değiştirilse iyi olur dendi. Özelden telefon numaranızı atarsanız 2 cihazıda size göndereyim.. Bir nebzede olsa yardımımız olabilirse ne mutlu bize

sedini
17/09/2012, 12:36
tayfun hocam konuyu yeni gördüm.. gönül isterki alıp gönderelim hemen.. fakat imkanlar bazen ruhumuzun isteklerini geri çeviriyor.. eğer ki havuz yapılırda para toplanırsa o an elimden gelen ne kadarsa yollarım..

Ziyaretci040
17/09/2012, 12:39
Tamrat için ben yardımcı olabilirim ampul değişimi vs. için çalıştığım bi firma var eğer yardımcı oluruz derseler mükemmel olur hem sizde yararı dokunmuş olur.Lütfen cihazların marka modelini yazın ne yapabiliriz bi bakalım.En azından indirim alırız.... Ö.m olarak yada mail olarak olursa sevinirim.

b.hacioglu@tetas.com.tr

Ziyaretçi048
17/09/2012, 13:35
Tamrat için ben yardımcı olabilirim ampul değişimi vs. için çalıştığım bi firma var eğer yardımcı oluruz derseler mükemmel olur hem sizde yararı dokunmuş olur.Lütfen cihazların marka modelini yazın ne yapabiliriz bi bakalım.En azından indirim alırız.... Ö.m olarak yada mail olarak olursa sevinirim.

b.hacioglu@tetas.com.tr

Elimde 2 cihaz var. Benq MP620c ve epson emp x52 modeli.. Bu 2 cihazı göndereceğim. Benq lambası kırık epson ise ışığı zayıf.. Yardımcı olursanız seviniriz

ametist
17/09/2012, 13:58
iyi güzel yardımcı olmak isteniyor ama, yayınlanan genelge var, bilişim masrafı yapmayın, fatih projesi kapsamında gelecek okullarınıza, diye... o yüzden kılıfına uydurmanız gerekli harcamalarınızı....

Ziyaretci040
17/09/2012, 15:26
Hocam ben konuştum firmayla Sadece ampul ise 380 den 280 e indi ve 2 adetine 560 lira fiyat verdi.Gerekiyorsa bi havuz hesabı yapalım ve 3 - 5 ne ise gönderelim toplanınca yaptırız.

tayfux
17/09/2012, 19:27
iyi güzel yardımcı olmak isteniyor ama, yayınlanan genelge var, bilişim masrafı yapmayın, fatih projesi kapsamında gelecek okullarınıza, diye... o yüzden kılıfına uydurmanız gerekli harcamalarınızı....
hocam fatih projesi şu anda liselere çıktı sadece..zaten okul harcama yapmıyor bunlar bağış olarak geliyor..

tayfux
18/09/2012, 00:10
bu arada arkadaşlar şu t-shirt olayı ile benim şu olayı birleştirsek nasıl olur? yani t-shirt ler 3-5 lira pahalı satalım o para ile de projeksiyon alalım derim ben sizler ne dersiniz?

Ziyaretçi048
18/09/2012, 22:19
bugün 2 cihazı kargoladım tayfun hocam. Umarım faydası olur

tayfux
18/09/2012, 22:47
bugün 2 cihazı kargoladım tayfun hocam. Umarım faydası olur
Allah razı olsun olsun Hüsamettin hocam senden..elime cihazlar geçince o dediğim firmaya gidicem bakalım ne yapabilirler..

tayfux
20/09/2012, 23:53
Hüsamettin hocam kargoyu aldım teşekkür ederim..bu konuda başka birşeyler yapabilecek arkadaşlar aranıyor :((

tayfux
21/09/2012, 19:42
güncelll..kipada şu anda epson marka 650 liraya düşmüş 800 lira normalde..

Ziyaretçi048
21/09/2012, 20:35
Hüsamettin hocam kargoyu aldım teşekkür ederim..bu konuda başka birşeyler yapabilecek arkadaşlar aranıyor :((

Bugünde kargodan aradılar. Abi verdiğin adreste vatandaş bulunamamış diye. Telefonla ulaşmışlar sana sanırım şubeden aldın. Korktum bir an yanlışmı gönderdik diye..gelecek nesil için en ufak bir yardımım olduysa ne mutlu bana. Benim elimden gelen bu kadardı. Forum konuya çok ilgisiz. Çoğu kişi konuyu görmedi sanırım. Yöneticilerden konuyu genel kısmına taşımasını isteyin bence

tayfux
21/09/2012, 20:43
Bugünde kargodan aradılar. Abi verdiğin adreste vatandaş bulunamamış diye. Telefonla ulaşmışlar sana sanırım şubeden aldın. Korktum bir an yanlışmı gönderdik diye..gelecek nesil için en ufak bir yardımım olduysa ne mutlu bana. Benim elimden gelen bu kadardı. Forum konuya çok ilgisiz. Çoğu kişi konuyu görmedi sanırım. Yöneticilerden konuyu genel kısmına taşımasını isteyin bence
Hüsamettin hocam aradılar ben onlara 17:30 dan sonra alıcam dedim yine aradılar :) orada bir anlaşmazlık olmuş sanırım öğlenci olduğum için anca o zaman alabiliyorum:) bence konuyu arkadaşlar görmüyorlar değil de görmezlikten geliyorlar gibi geliyor bana sonuçta büyük şirketlerde çalışan yada önemli yerlerde arkadaşı olanlar vardır mutlaka bu konuyu paylaşırlarsa sevinirim..

tayfux
25/09/2012, 19:22
güncelll

tayfux
08/10/2012, 22:46
Hüsamettin hocamın gönderdiği iki projeksiyonun da bugün itibari ile lambaları değişmiş olup kullanıma hazırmış şirinevlerdeki servis aradı cihazlar hazır hocam dedi ayrıca cihazlar çok kaliteli çıktı Hüsamettin hocam gerçekten 1024 çözünürlüğe sahip şu anda sıfırı 1000 liradan falan başlıyor teşekkür ederim tekrardan bu arada projeksiyon perdemiz eksik fiyatı internette 60 lira civarı gönüllü arkadaşımız var mı karşılayabilecek?

emrahisilti
08/10/2012, 23:17
hocam siz daha iyi bilirsiniz ama istanbulda bir okulda şunları almak bu kadar zor mu?Ben diyarbakırın köylerinde halısız anaokulu,tahtasız,sırasız sınıf gördükten sonra istanbulda bir okula yardım yapmak içimden gelmiyor.60TL lik bir perde için öğrenci başına 50krş verilse toplanır.Öğretmenler yarım sigara parasını verseler yine bu perde alınır.Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ama anladığım kadarıyla aileler bencil.Sizde boş yere kendinizi yormayın.İnsanlar kendilerine layık gördükleri eğitimi alsın.

tayfux
08/10/2012, 23:26
hocam siz daha iyi bilirsiniz ama istanbulda bir okulda şunları almak bu kadar zor mu?Ben diyarbakırın köylerinde halısız anaokulu,tahtasız,sırasız sınıf gördükten sonra istanbulda bir okula yardım yapmak içimden gelmiyor.60TL lik bir perde için öğrenci başına 50krş verilse toplanır.Öğretmenler yarım sigara parasını verseler yine bu perde alınır.Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ama anladığım kadarıyla aileler bencil.Sizde boş yere kendinizi yormayın.İnsanlar kendilerine layık gördükleri eğitimi alsın.
Emrah inan bana insanlar çok bencil olmuş başkası versin ben ondan geçineyim modunda herkez..adama 60 tl ver çocuğun bu okulda okudukçta pc-projeksiyon yardımı ile ders görecek diyoruz ki bu 8 sene yapıyor onu bile vermiyor..bütün cumartesimi bu işlere ayrıdım sabah 10 çıktım evden akşam 10 girdim hani daha ucuzunu ve kalitelisini nasıl bulabilirim diyerekten projeksiyonu sağolsun Hüsamettin hocam gönderdi yapıma verdim adamla tabir-i caisse çingene pazarlığı yaptım pc kdv muhafiyeti belgesi alana kadar göbeğimiz çatladı ama gelgelelim ki çoğu yine cepten gitti değer bilen gerçekten veremeyecek durumda olanlar var içimin yanma sebebi odur yoksa bende bilirim kara tahtanın önünde anlatıp geçmeyi zil çalınca da evime gelip rahat rahat yatmayı ama olmuyor her zaman dediğim gibi bu meslek vijdan mesleği benimde vijdanım el vermiyor...buralardan halledemessem eminim ki yine kendim alıcam..

tayfux
08/10/2012, 23:55
Vanda da 3 sene çalıştım inan bana orada projeksiyon,perdesi,bilgisayar, internet herşey mevcuttu hemde dağ köyü telefon bile çekmiyordu..böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım anasınıfı açtım 2 milyar masraf ettim milli eğitimle kavga ettik ama elinde sonunda masrafı karşıladılar maddi açıdan çok güzel yatırım var şu anda doğu vilayetlerine ama inan bana batıya çok yardım gelmiyor..

tayfux
09/10/2012, 21:49
güncel..bu arada arkadaşlar projeksiyon perdesi codegen mi yoksa silvercrest mi dersiniz hangisi kaliteli?

Ziyaretçi048
23/10/2012, 17:27
İşinizin görülmesine çok sevindim hocam. Boş boş yatacağına bir nebze faydamız olduysa ne mutlu. projeksiyonlar 1024 / 768 en iyilerinden idi. Sinemada 20 metre uzağa görüntü yoladığımız için kaliteli almıştık. Umarım uzun süre dertsiz tasasız sizi idare eder

tayfux
23/10/2012, 20:04
İşinizin görülmesine çok sevindim hocam. Boş boş yatacağına bir nebze faydamız olduysa ne mutlu. projeksiyonlar 1024 / 768 en iyilerinden idi. Sinemada 20 metre uzağa görüntü yoladığımız için kaliteli almıştık. Umarım uzun süre dertsiz tasasız sizi idare eder
Hüsamettin hocam Allah senden razı olsun Allah yolunu açık etsin tuttuğun altın olsun gerçekten çok işime yaradı 250 liraya ampulü değiştirdim taş gibi makine ampulü değiştiren adam bu işlerde uzman bu makinenin sıfırnı bulamazsın bulsan da 1000 liradan aşşağı olmaz dedi gerçekten şok oldum çok kaliteli makine zaten piyasada en kötü 1024 ler 900 liradan başlıyor o da saçma sapan markalar..tekrardan teşekkürler..