Orijinalini görmek için tıklayınız : Önerileriniz Gerekli GP Multijet Dynamic Alacağım
geniustanbul
14/09/2012, 12:31
Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. 2004 Clio HB aracımın pert olmasından sonra Punto almaya karar verdim. Henüz bir Puntom yok ama yakında olacak İNŞALLAH.
Sizden ricam bana önerilerde bulunarak yardımcı olmanızdır.
Almayı düşündüğüm punto özelliklerini aşağıda belirtiyorum;
2006-2009 model aralığında
1,3 mjet 90hp dynamic düşünüyorum. dijital klimalı.
araç araştırma sürecinde büyük bir hata yapmamak için nelere dikkat etmeliyim?
önerileriniz nelerdir?
şimdiden herkese teşekkürler...
Ziyaretci040
14/09/2012, 12:32
bende 75lik var gayet memnunum :) Dynamic candır.Hoşgeldiniz.
geniustanbul
14/09/2012, 12:39
bende 75lik var gayet memnunum :) Dynamic candır.Hoşgeldiniz.
75 lik çekişi nasıl yokuşlarda bayılma vs. oluyor diye okudum ne kadar doğrudur bilemiyorum.
pazar günü pazara çıkmayı planlıyorum, 4-5 gündür sahibinden i ezberledim artık :) sahibinden tecrübelerimle pazarı araştıracağım.
çeşitli öneriler bekliyorum gp tecrübeli forum sakinlerinden.
ugurokan01
14/09/2012, 12:40
bende actine plus var 75lik gayet menunum. 90 hp puntoya fazla bende 1.3 90hp linelarda daha iyi oluyor...
Misafir046
14/09/2012, 12:41
75 lik çekişi nasıl yokuşlarda bayılma vs. oluyor diye okudum ne kadar doğrudur bilemiyorum.
pazar günü pazara çıkmayı planlıyorum, 4-5 gündür sahibinden i ezberledim artık :) sahibinden tecrübelerimle pazarı araştıracağım.
Benim aracım 75 beygir.Evimde malesef saglam yokus cıkılarak gidiliyor.Cok memnunum valla hiç kasılma bayılma yok.Taş gibi valla.
geniustanbul
14/09/2012, 12:43
Benim aracım 75 beygir.Evimde malesef saglam yokus cıkılarak gidiliyor.Cok memnunum valla hiç kasılma bayılma yok.Taş gibi valla.
sizin araç biraz 2012 model galiba ?
Misafir046
14/09/2012, 12:45
sizin araç biraz 2012 model galiba ?
Evet 2012 model. :)
aykut_1914
14/09/2012, 12:49
gayet canvar :)
çeşme otobndaki; gaziemir-3kuyular arası yokusu bilen bilir. Orda dün gece (benzinli diye tahmin ettiğim) 1 adet tiguain benden selektör yiyodu :)
konuyu okumadım ancak 75 beygirlik multijet gayet yeterli bir araç
Misafir046
14/09/2012, 12:54
gayet canvar :)
çeşme otobndaki; gaziemir-3kuyular arası yokusu bilen bilir. Orda dün gece (benzinli diye tahmin ettiğim) 1 adet tiguain benden selektör yiyodu :)
konuyu okumadım ancak 75 beygirlik multijet gayet yeterli bir araç
Benden bundan önce 2011 75lik benzinli dinamik vardı.Onuda sıfır almıstım.
Mesele evime yine giderken yokusta bayılabiliyordu.Yada yoruluyordu.
Gözünü seveyim multijet puntonun yemin ederim zamanında alsaymısım gec bile kaldım.
Mazotu kokluyor resmen.Benzinli arabamda 7 lt ortalamadan dusemezken ki surus alıskanlıgım değişmedi bunda ise 4.5 lt ortalama gidiyorum.
Yokusta 3. vites 4. vites keyfi gibiside yok :)
1.3 multijet çok doğru bir seçim.. motor çok iyidir , sağlamdır , çok uzun kilometreleri(600-700bin) rahatlıkla yapar.. 75 liği de sizi gayet tatmin eder.. 90 lık temiz araç bulursanız tadından yenmez.. şu sıralar piyasa uçuk yalnız sıkı pazarlık yapın.. Misal Ben 2009 51 binde starjet fun ı 3 gün önce 23.5 a verdim.. şimdi aynı araba 25-26 isteniyor.. ama sadece isteniyor.. istenilen fiyatlara aldanmayın ;)
Ziyaretci040
14/09/2012, 13:02
Ben gayet memnunum gerçekten bayılmam falan yok he tabi 40la girip 4. vites çıkarım diye düşünüyorsan onu unut :) Ama değerlerinde kullanırsan gayet iyi bir araç yeterlidir.
Ziyaretci036
14/09/2012, 13:12
hocam devirli kullanırsan çok tatminkar. ama bulabilirsen 90lık tadından yenmez.
geniustanbul
14/09/2012, 13:13
ince bir soru sormak istiyorum:
1. araç 2006 model 1,3 mjet dynamic 90 lık 50.000 km örneğin: 22.000 tl 2 parça boya var
2. araç 2009 model 1,3 mjet emotion 90 lık 50.000 km örneğin : 25.000 tl hiç boya yok.
sizce hangisi alınmalı ?
Birkan61
14/09/2012, 13:15
kısa süre binip satacaksanız 2006'yı alın paranız cebinize kalsın.
uzun süre binerim derseniz 2009 kesinlikle hemde emotion keyfini yaşarsınız..
2009 90 lıklar yanılmıyorsam 5 vites 2006-7-8 olanlar 6 vites..
aykut_1914
14/09/2012, 15:00
1. araç 2006 model 1,3 mjet dynamic 90 lık 50.000 km örneğin: 22.000 tl 2 parça boya var
2. araç 2009 model 1,3 mjet emotion 90 lık 50.000 km örneğin : 25.000 tl hiç boya yok.
sizce hangisi alınmalı ?
emotion çılgın :)
geniustanbul
14/09/2012, 15:01
2009 90 lıklar yanılmıyorsam 5 vites 2006-7-8 olanlar 6 vites..
bunu ilk defa duyuyorum gerçekten öylemi acaba ?
fotobelit
14/09/2012, 15:17
Öncelikle aramıza hoş geldiniz..Bence 90 lık almanız iyi olur..2006 model active 75 lik kulandım..Malesef biraz sizi uzun yol, 1. vites,yokuş ve bayırlarda üzer..Kesinlikle 90 lık alın derim..(2006-2009 arası çekişleri böyle malesef)..Tek avantajı yakıt ve yedek parça..biraz daha ucuz..
Dikkat etmeniz gereken;ilk önce km si,boya ve değişen parçası varmı..Turbosu enjektörü vs.si sağlammı..Öncelikle göz ile kontrol sonra sürüşte dinleme ve kontrol tabiki mutlaka bir ustaya gösterin..
Eğer bulabilirseniz 90hp 5 ileri Fun öneririm ama hangisini alırsanız alın muhakkak güvenlik paketli olsun...:wink:
serdareren
14/09/2012, 15:31
sizce hangisi alınmalı ?
Selamlar,
Her yıl için 1.000 TL koyarsanız ikiside eşit ama dynamic -emotion karşılaştırması yaparsanız tabiki emotion.Onun için 2 numara hertürlü baskın çıkar.
Şehir içi trafiğinde 75 lik yeterli sayılır.Benimde nacizane fikrim bu.
6 vites uzun yolda yüksek hızlarda iyi olurdu.
onun dışında 90'lık yerine chip tuning veya box ile 75'lik de süperrr emin olun :)
75'lik yokuşta çekmiyor diyen olsa olsa gaz yerine frene basmıştır!!
3 lira fazla verin imkanınız varsa almışken 2009 emotion alın temizse tabi hiç pişman olmazsınız.
ben 2 lira fazla verip Otomatik almadığıma pişmanım örneğin...
cosworth20
14/09/2012, 18:03
3 kapi istiosan body kitli benm aracim satilik ... 90 hp multijet 74.250 km sunroof vs bodykit ... Msj atanilirsn dusunursen ...
geniustanbul
14/09/2012, 19:57
3 kapi istiosan body kitli benm aracim satilik ... 90 hp multijet 74.250 km sunroof vs bodykit ... Msj atanilirsn dusunursen ...
3 kapı düşünmüyorum. yine de teşekkürler..
bence son seri emotion al arabada yok yok hemde 90 lık motor var..
geniustanbul
14/09/2012, 20:02
bence son seri emotion al arabada yok yok hemde 90 lık motor var..
son seriden kastınız 2012 model ise malesef bütçem yetmez ona şuan
son seriden kastınız 2012 model ise malesef bütçem yetmez ona şuan
hayır hocam emotion 2008 de bitti malesef grandepuntoların en fullü dür emotion..eğer emotion un varsa ve sağlamsa zaten ömürlük kullanırsın birde hız sabitleyicisi varsa yeme de yanında yat :)
geniustanbul
15/09/2012, 00:43
6 vitesli 90 lıklar mı daha iyidir yoksa 5 vites olanlar mı?
Ziyaretci036
15/09/2012, 00:51
6 vitesli 90 lıklar mı daha iyidir yoksa 5 vites olanlar mı?
uzun yolda 6. vites 3000 d/d yaklaşık 160 km hız görür. şehir içinde bırakın 6. vitesi 5. vitesi bile zor kullanırsınız. tecrübeyle sabit.
6 vitesli 90 lıklar mı daha iyidir yoksa 5 vites olanlar mı?Benim aracım 90 lık 6 ileri özellikle 1. viteste hantallık ve 2. viteste biraz yığılma oluyor zaten 2008 den sonra 90 lıkların 5 ileri olmasının temel nedenide bu sorunlar ayrıca 6 ileri viteslerin baskı balataları 5 ilerile aynı değil ve çok pahalı.5 ileri olanlar şehir içinde daha az tüketime sahip...
herkes memnuniyetini belirtmiş fakat bende de 90 bg multijet grande punto var. gördüğüm en hantal araba diyebilirim. aldığıma çok pişmanım.
5 ileri evet şehir içi daha az yakıyor ama 6 ileri ile arasında en fazla 1 litre oynar yada oynamaz..ben ilk önce 5 ileri aldım ama şehirler arası yakıtı düşüremedim neden dersen 80 i geçince yakıyor..daha sonra 6 ileri aldım bana ilaç gibi geldi astra aldım onu da 6 ileri aldım çok çok memnunum tabiki karar senin..
yakıtı kontrol altında tutmak 75 liklerde daha kolay gibi.bence şuanda alınabilecek en mantıklı motor seçeneği 75 likler diye düşünüyorum.Ama yinede kullanıcının tercihleri belirleyici olacaktır.bir önceki eski kasa puntom oldukça seriydi.şu anda otomatiğini kullanıyorum ve inanılmaz zevkli bir sürüşü var.
herkes memnuniyetini belirtmiş fakat bende de 90 bg multijet grande punto var. gördüğüm en hantal araba diyebilirim. aldığıma çok pişmanım.
:whip0000:
o zaman satıp ferrari al !
Bende de 90 lık 6 ileri var ama hantal dediğin arabayla ben yeni kasa vw transport, linea vs kendi segmentinde ve üstünde birçok araca duman yutturdum Audi A4 üde 100 mt lik kısa mesafelerde epey terlettim ...
Sürücü farkı vites geçiş zamanlaması max hızlanma devrindeki en kısa sürede vites değişimi vs vs :D
Bende de 90 lık 6 ileri var ama hantal dediğin arabayla ben yeni kasa vw transport, linea vs kendi segmentinde ve üstünde birçok araca duman yutturdum Audi A4 üde 100 mt lik kısa mesafelerde epey terlettim ...
Sürücü farkı vites geçiş zamanlaması max hızlanma devrindeki en kısa sürede vites değişimi vs vs :D
sanırım ben araba görmemiş olmalıyım.. a4 benim araca epey fark atıyor.. ferrari neden olmasın alırım. :)
sanırım ben araba görmemiş olmalıyım.. a4 benim araca epey fark atıyor.. ferrari neden olmasın alırım. :)
benim araçta chip var onuda belirteyim, sade haliyle zaten a4 e kafa tutamazsın fark atmasıda normal, ama chiple punto o kadar kolay lokma değil ,,
veya sizin aracınızda sıkıntı var 90lıklar öyle hantal değildir, 1. viteste hantal olması normaldir, bu olay çoğu dizel araçta vardır, dizel araçlardan benzinli kalkışı beklemeyin.
Bu arada;
Forum kuralları gereği ilk mesajınızda kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız daha uygun olurdu ...
benim araç 1 ve 2.ci viteslerde oldukça uyuşuk. birkaç usta gördü aracın sorunu yok ama puntolar hep böyle dediler. bu sınıf araçların fanatiği olmanızı ve toz kondurmak istememenizi anlıyorum ancak ben araçla sorunlu olduğumdan foruma üye oldum. belki sorunumu hallederim diye. size veya punto araçlara çamur atmak için değil yani...chip belki çözüm olur ama araçtan o kadar soğudum ki işe yaramazsa orda kibrit çakıp yakabilirim.
info kısmında yazdığım bilgilerim doğrudur. ayrı bir bölümde kendimi tanıtmayı gerekli görmedim.
ibrahim06
18/09/2012, 09:55
Dostlar dostlar unutmayın arabalar bizden kıymetli değil. Gerginleşeceksiniz diye endişeleniyorum.
benim araç 1 ve 2.ci viteslerde oldukça uyuşuk. birkaç usta gördü aracın sorunu yok ama puntolar hep böyle dediler. bu sınıf araçların fanatiği olmanızı ve toz kondurmak istememenizi anlıyorum ancak ben araçla sorunlu olduğumdan foruma üye oldum. belki sorunumu hallederim diye. size veya punto araçlara çamur atmak için değil yani...chip belki çözüm olur ama araçtan o kadar soğudum ki işe yaramazsa orda kibrit çakıp yakabilirim.
info kısmında yazdığım bilgilerim doğrudur. ayrı bir bölümde kendimi tanıtmayı gerekli görmedim.
1. vites zaten çok kısadır dizeller yüksek devir çevirmediği için çabucak 2. vitese atarsın bu sırada biraz ağır gibi gelebilir ama 2. vitese uyuşuk diyemezsin :) 2. ve 3. vites koltuğa yapıştırır, 4. ve 5. vites ara hızlanmaları da çok seridir.
haftasonu İzmir-Marmaris yaptım o dağlı virajlı, araçların 60-70'le bayılıp kaldığı yolları 90-100'le geçtim (180 derecelik virajlar var oralar hariç hız kesmedim) çekiş iyi olduğu için virajlara da hızlı girip gaza dokununca hemen toparlıyor. (Araçta Racechip Box var)
Fanatik asla değilim abi hakkı neyse o. Opel Meriva OPC'den geçiş yaptım yarın da kalkar bravo alırım, golf alırım, leon alırım, astra alırım hiç belli olmaz :)
ayrıca 1500 devirde bu dediklerimin hiçbirini yapamazsın araç 2000-3000 devir arası yürüyor. yakıt sorarsan 5 lt ortalama tüketim ile geldim yer yer bastım yer yer 100-110 ile gittim...
çözüm olarak dyno testine gir abi bakalım kaç beygir çıkacak belki ustaların tespit edemediği bir güç kaybı vardır.
Misafir047
18/09/2012, 10:31
bagaj lambası olmasına ve yan tutamaçların olmasına dikkat yeter:))
fotobelit
18/09/2012, 10:42
Yorumların bazıları duygusallığa bağlamış malesef :)..Arkadaşalar bu araçların hız ve güç değerleri belli..Firmalarda buna göre 75-90-95-100-1.3,1.4,1.5 6 ileri 7 geri :)gibi ölçüler vermişler..Tamam araçlarınızı seviyor ve koruyorsunuz ama aramızda bu konu hakkında bilgisi olmayan arakdaşlarımız olabilir..Bunlara kötü örnek oluyorsunuz..Lütfen yorumları ispatlanmış verilere göre yapalım..Yok ben onu solladım yokuşta toz yutturdum,gibi ölçü alınamaycak verileri örnek göstermeyelim..
1. vites zaten çok kısadır dizeller yüksek devir çevirmediği için çabucak 2. vitese atarsın bu sırada biraz ağır gibi gelebilir ama 2. vitese uyuşuk diyemezsin :) 2. ve 3. vites koltuğa yapıştırır, 4. ve 5. vites ara hızlanmaları da çok seridir.
haftasonu İzmir-Marmaris yaptım o dağlı virajlı, araçların 60-70'le bayılıp kaldığı yolları 90-100'le geçtim (180 derecelik virajlar var oralar hariç hız kesmedim) çekiş iyi olduğu için virajlara da hızlı girip gaza dokununca hemen toparlıyor. (Araçta Racechip Box var)
Fanatik asla değilim abi hakkı neyse o. Opel Meriva OPC'den geçiş yaptım yarın da kalkar bravo alırım, golf alırım, leon alırım, astra alırım hiç belli olmaz :)
ayrıca 1500 devirde bu dediklerimin hiçbirini yapamazsın araç 2000-3000 devir arası yürüyor. yakıt sorarsan 5 lt ortalama tüketim ile geldim yer yer bastım yer yer 100-110 ile gittim...
Yorumların bazıları duygusallığa bağlamış malesef :)..Arkadaşalar bu araçların hız ve güç değerleri belli..Firmalarda buna göre 75-90-95-100-1.3,1.4,1.5 6 ileri 7 geri :)gibi ölçüler vermişler..Tamam araçlarınızı seviyor ve koruyorsunuz ama aramızda bu konu hakkında bilgisi olmayan arakdaşlarımız olabilir..Bunlara kötü örnek oluyorsunuz..Lütfen yorumları ispatlanmış verilere göre yapalım..Yok ben onu solladım yokuşta toz yutturdum,gibi ölçü alınamaycak verileri örnek göstermeyelim..
ne fanatiğim ne de duygusal :) siz bu araçları fazla küçümsüyorsunuz bence.
düz 75'lik kullanmadım bilemem ama chipli Puntolar 240-250 nm tork değerlerine ulaşıyor 1100-1150 kg araçlar siz hesap edin diğer araçlarla karşılaştırın bakalım.
verilerim de gayet bilimsel: Marmaris çıkışındaki yokuşları gidenler bilir 180 derece dönüşler vardır vitesi 2'ye kadar mecburen düşersin sonra yol düzleşince araç uygun devir ve viteste o yokuşta o sıcakta 30-40 km hızlardan kısa sürede 90-100 km'lere çıkıyor ve gerçekten yokuşta birçok araca toz yutturuyorsa bu da bir ÖLÇÜDÜR.
son hız olarak ve 0-100 hızlanma olarak zaten bir şey demedim ve aracın chipli olduğunu belirttim kimseye kötü örnek olduğumu sanmıyorum.
çekmiyor gitmiyor hantal diyenler DEVİR bilmiyordur veya araçlarında sıkıntı vardır veya beklentileri uçuktur...
Önceki aracım 1.4 tdci fiesta titanyum x 2009 idi. Puntoya gitmiyor diyenler 40.000 tl lik fiestaya binince ne derler bilemiyorum, kağıt üzerinde 68 bg ama pratikte en fazla 58 bg gelir bence, ayrıca içerideki traktör seside cabası.
Önceki aracım 1.4 tdci fiesta titanyum x 2009 idi. Puntoya gitmiyor diyenler 40.000 tl lik fiestaya binince ne derler bilemiyorum, kağıt üzerinde 68 bg ama pratikte en fazla 58 bg gelir bence, ayrıca içerideki traktör seside cabası.
bence yeni kasa fiesta puntoya göre çok daha seri..
ne fanatiğim ne de duygusal :) siz bu araçları fazla küçümsüyorsunuz bence.
düz 75'lik kullanmadım bilemem ama chipli Puntolar 240-250 nm tork değerlerine ulaşıyor 1100-1150 kg araçlar siz hesap edin diğer araçlarla karşılaştırın bakalım.
verilerim de gayet bilimsel: Marmaris çıkışındaki yokuşları gidenler bilir 180 derece dönüşler vardır vitesi 2'ye kadar mecburen düşersin sonra yol düzleşince araç uygun devir ve viteste o yokuşta o sıcakta 30-40 km hızlardan kısa sürede 90-100 km'lere çıkıyor ve gerçekten yokuşta birçok araca toz yutturuyorsa bu da bir ÖLÇÜDÜR.
son hız olarak ve 0-100 hızlanma olarak zaten bir şey demedim ve aracın chipli olduğunu belirttim kimseye kötü örnek olduğumu sanmıyorum.
çekmiyor gitmiyor hantal diyenler DEVİR bilmiyordur veya araçlarında sıkıntı vardır veya beklentileri uçuktur...
+ 999 katrilyon
aynen katılıyorum ...
Dostum kimseye bişey ispatlamaya gerek yok, inanmayan inanmaz,
Arkadaş aracını yeni almış ve ona bu aracın neler yapabildiğini anlattık,yarın öbür gün fiatın multijet motoru şöyle hantal böyle ağır gibi çevresindekilere anlatmasıyla halkımızdaki fiat ön yargısı vw hastalığı malum iyice depreşecek ...Bence sende pek küçümseme, kimseye kötü örnek olduğumuzu sanmam
geniustanbul
18/09/2012, 22:09
şu an 2 gp emo arasında kararsız kalmış durumdayım.
1. araç 2006 50.000 km boyasız hasarsız
2. araç 2009 90.000 km boyasız hasarsız
donanımlar aynı sayılır. 2009 olanda hill hollder mevcut.
sizce hangisi??
hocam 2006 model 50 binde bir emotion çok zor km si ile oynanmış olabilir ama gerçekse süper..hild holder esp asr benim bildiğim güvenlik paketi ile birlikte geliyor onun için tercihim hild holder olanından..
geniustanbul
18/09/2012, 22:49
teşekkürler, başka fikir verecek olan varmı acaba?
şu an 2 gp emo arasında kararsız kalmış durumdayım.
1. araç 2006 50.000 km boyasız hasarsız
2. araç 2009 90.000 km boyasız hasarsız
donanımlar aynı sayılır. 2009 olanda hill hollder mevcut.
sizce hangisi??
fiyat vermemişsin ama 2009 modelde 230 km/sa yeni tip kadran varsa, armalar mavi değil de kırmızı ise daha hoş olur :) 2006'nın km sorgulanabilir çok düşük geldi bana da (benim araç 2009 ve 74.000 km'de örneğin)
servis kayıtları var mı, bakımları yapılmış mı ve ne zaman kaç km'de yapılmış en önemlisi bunlar bence, hem km orijinalliğini de görmüş olursun...