PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayanlar neden tek elle araba kullanamaz?

İbrahimKC
21/07/2007, 00:48
Kadınların direksiyona iki elle yapışmasının nedeni araştırıldı, ilginç sonuçlar çıktı.

Tek eliyle otomobil kullanan bir adam umursamaz görünebilir ama değil.

Erkeklerin neden arabayı tek elle kullanırken, kadınların direksiyona iki elle yapıştığını araştıran uzmanlar ilginç sonuçlara ulaştı. Psikologlara göre erkek sürücüler otomobilini kendisinin bir parçası gibi gördüğü için rahatlıyor bu yüzden de tek eliyle direksiyonu tutuyor.

Ayrıca aynı araştırmada erkeklerin otomobillerini anlatırken kendilerden bahseder gibi konuştuklarını ortaya koydu.

Kadın şoförler ise otomobillerini kendilerinden bağımsız bir varlık olarak gördüğü için direksiyona iki elle sarılıyor. Aracı kontrol etmeye odaklandıkları için direksiyonu çift elle tutuyorlar. Kadınların sırf bu yüzden araçlarına isim de verdikleri belirtildi.

Araştırmayı yürüten Doktor Peter Marsh , “Erkekler ilişkileri hakkında konuşmaktan nefret ederler. Ancak otomobilleri ile olan ilişkileri çok farklı. Çünkü onu kendisi olarak tanımlıyorlar'' diye konuştu.

Araştırmada başka ilginç sonuçlar da var. Tek elle oto kullanan erkekler diğer ellerini yüzde 46 oranında vitese koyuyor.

Ziyaretçi047
21/07/2007, 00:49
Güzel bir araştırma olmuş. Sağol İbrahim

GaladrieL
21/07/2007, 01:22
isim verme kısmını niye bold yazdın ki :P

gogigogi
21/07/2007, 01:38
genelde bayanlar kısa mesafe kullanıyolarda ondandır uzun mesafede zaten 2 elle zor kullanırlar arada bi kolları dinlendirmek lazım bazen sol kolum tutuluyo:rockon00:

fox41
21/07/2007, 01:38
Yerinde bir araştırma bilgi için sagol ögrenmiş olduk.

BERKAY
21/07/2007, 01:39
aynen benım elımde hep vıteste oluyo

Gkhan
21/07/2007, 02:01
Vallaha konfor paketim var biliyomusuunuz.Ohhh kolumu koyuyorum kolçağa tek elle misler gibi kullanıyorum :):):P:P

yucelakar
21/07/2007, 02:01
ben bir vitese bir el frenine koyuyorum

İbrahimKC
21/07/2007, 02:06
isim verme kısmını niye bold yazdın ki :P

Ne bileyim tam bold luk bir kısım geldi bana..Sanırım tanıdıgım bayan arkadaslarında arabaların birer adları var... :)

Gkhan
21/07/2007, 02:13
Arkadasta el frenine koyuyo elini ya bişey olur diye tırsıyorum :):):)

ABNEW
21/07/2007, 02:34
Teşekkürler İbrahim.İsim verme kısmında benim aklıma da hemen bir isim geldi:)

fox41
21/07/2007, 02:43
aynen benım elımde hep vıteste oluyo
Aynen hep yapıyoruz bunu elimizi vıtesın ustunden almıyoruz,da kitapcıkta gözume carptı sureklı elımızı vıtes ustunde tuttukmu vıtes kutusuna zararı var dıye bı ibare okudum yalnışmıyım acaba sız denk geldınızmı oyazıya benmı yanlış okudum.Bana sacma geldı de...

Ziyaretçi047
21/07/2007, 02:49
var öyle bir yazı doğrudur. farkında olmadan vitesi itekleyip şanzumanda hasara yol açabilirsin diye yazıyor.

fox41
21/07/2007, 03:00
var öyle bir yazı doğrudur. farkında olmadan vitesi itekleyip şzumaannda hasara yol açabilirsin diye yazıyor.
Demek dogru okumuşum teşekker .ama yinede el vıtesten gerı gelmıyooooo

learner
21/07/2007, 03:16
en güzeli sol dirseği kapıya sağ dirseğide kolçağa koyarak sürmek. sol elle direksiyonu tutulacak. sağ el boşta

dejavu
21/07/2007, 08:10
benim hatun bizim araca "ejder" der hep.. eragon diye bir film vardı.. ona gitmiştik sinemaya o filmden sonra bizim GP nin adı ejder oldu artık bende her zaman ejder diye konuşurum... bazen onla konuşurum.. sabah kalktığım yanına vardığım ejderim günaydın nasıldın derim... uzun bir yoldan geldiğimde inmeden gene ejderimle koşurum.. sağol ejderim seni biraz yordum kusura bakma derim.. (ve bunları yazarken insanın gözleri neden nemlenir oda bilinmez.. bu nasıl bir araba sevdasıdır oda bilinmez.)

anvil
21/07/2007, 10:55
Araca yön vermeye yarayan direksiyonu iki elle ve 9 – 15 pozisyonunda tutunuz. Sağa veya sola manevra yaparken avuç içi yöntemini kullanabilirsiniz. Direksiyonu çevirirken kekeleterek çevirmeyiniz. Dönüş tamamlandıktan sonra kontrollü bir şekilde elinizi direksiyondan gevşetiniz.

ama ne yazıkki ben de artık 2 elle kullanamıyorum

fox41
21/07/2007, 11:52
iki elle kullanmaları bi yana hele koltuğu dik pozisyonda kullanmalarına ne demeli???? oturuş şekilleri araç kullanırken rahatsız olmuolarmı acaba..!!!

nightwolf
21/07/2007, 12:11
iki elle kullanma ve koltuğu dik tutmaları kadınlara özel bir kullanıs şeklidir..kanımca.!!!

nasrettinhoca
21/07/2007, 12:11
Bayanlar aşağıdaki nedenlerden dolayı tek elle araba kullanmazlar...
1. Sol el manevra yaptığı anda, eğer sağ el hemen devreye girmezse (ki o an vites kolu üzerindedir) facia geleceğini bildikleri için
2. Sağ elin devamlı vides kolu üzerinde olması, vites dişlilerine baskı yapar, Bu, hem gereksiz, hem hatalı aşınma meydana getireceğini bildikleri için...
3. Tek elle araç kullanmak, hem bir maganda sürüşü, hem de gösteriş hastalığı olduğunu düşündükleri için...::)::)::)

GaladrieL
21/07/2007, 13:45
Arkadaşlar ayıp oluyo amaaaaa :hammer00:

Lütfen genelleme yapmayalım.. Çoğu erkekten çok daha başarılı araç kullanan bir sürü bayan var.. Örneklerinizi verirken bazı bayanlar diyin bari...

gogigogi
21/07/2007, 14:31
ben bazen sollarken atıl kurt diyom birden devir 4000-5000 oluyo:rudolph0:
benim hatun bizim araca "ejder" der hep.. eragon diye bir film vardı.. ona gitmiştik sinemaya o filmden sonra bizim GP nin adı ejder oldu artık bende her zaman ejder diye konuşurum... bazen onla konuşurum.. sabah kalktığım yanına vardığım ejderim günaydın nasıldın derim... uzun bir yoldan geldiğimde inmeden gene ejderimle koşurum.. sağol ejderim seni biraz yordum kusura bakma derim.. (ve bunları yazarken insanın gözleri neden nemlenir oda bilinmez.. bu nasıl bir araba sevdasıdır oda bilinmez.)

femoli
21/07/2007, 15:22
ben bu forumu seviyorum ya :D:D:D:D:D:D

ABNEW
21/07/2007, 16:43
Araca yön vermeye yarayan direksiyonu iki elle ve 9 – 15 pozisyonunda tutunuz. Sağa veya sola manevra yaparken avuç içi yöntemini kullanabilirsiniz. Direksiyonu çevirirken kekeleterek çevirmeyiniz. Dönüş tamamlandıktan sonra kontrollü bir şekilde elinizi direksiyondan gevşetiniz.

ama ne yazıkki ben de artık 2 elle kullanamıyorum

Fatih tutuş pozisyonu 10:15 değil miydi?Gerçi ben de iki elle araç kullanmıyorum da:)

Er-NnN
21/07/2007, 22:31
10:15 de ben de kullanamıyorum iki elle kullanabildiim tek pozisyon direksiyon kollarına parmaklarımı takarak... :D

o da zaten 9:15 oluyo en rahatı... :D

Korhan
21/07/2007, 23:26
Ben 2 elle araç kullanamıyorum. Hele bunda City modu da var ya. park esnasında bile gerek kalmıyo.
Bayanlar 2 elle direksiyonu tutmanın haricinde asla sırtlarını koltuğa dayamazlar. Sürekli teyakkuz hali yani :)))

hera
22/07/2007, 18:12
koltuğu dik konumda tutup, iki eli ile direksiyona sarılan,hatta göğsüyle kucaklamışçasına yakınlaşanlar var..ben onları tavşan gibi kullananlar sınıfına koyuyorum :D bayanım ama trafikte deli eden arabaların ya yaşlı erkek yada bayan olduğunu hemen anlayabiliyorum ;)
iki elimde direksiyonda kullanmadığım ve koltuğum genelde yatık olduğu için babamdan dolmuş şoförü gibisin şeklinde ağır eleştirelere maruz kalıyorum zaman zaman :) ama napııııym..tavşan gibi oturursam da aynalar gözüme batıyor sanki :D bayanlarla anket yaparken anketörler beni atlıyor galiba :P

dagored
22/07/2007, 18:45
Dün Konya Yolunda bir peugeot 307süren bayan şöför gördüm. Öylesine kalabalık trafikte çok çılgın makaslamalar yapıyordu. Demek ki böyle araba süren bayanlar da varmış. :D:D:D

Her ne kadar onaylamadığım bir hareket olsa da, kendisinin önünde saygı ile eğiliyorum :D:D:D:D

JASMINE
22/07/2007, 20:55
Arkadaşlar ayıp oluyo amaaaaa :hammer00:

Lütfen genelleme yapmayalım.. Çoğu erkekten çok daha başarılı araç kullanan bir sürü bayan var.. Örneklerinizi verirken bazı bayanlar diyin bari...

Evet arkadaşlar Gizem'e aynen katılıyorum. Örneklerinizi verirken bazı bayanlar deyin lütfen. Ehliyetimi aldığım günden beri araç kullanırım asla 2 elle kullanmadım ve kullanmamda. Buluşmalarda da İzmir'li arkadaşlar fark etmiştir. Ayrıca forum koyduğumuz fotolardan da görüleceği üzere hem arabamı kullanır hemde GPTR İzmir buluşmasının fotolarınıda çekerim. :) Sizler kabul etmesenizde bayanlarda erkekler kadar iyi araba kullanırlar. Trafikte maganda beyler olduğu kadar araba kullanma konusunda insanı strese sokacak bayanlar olduğunu kabul ediyoruz. Fakat yinede lütfen bazı bayanlar şeklinde örnekler veriniz. Hepinize teşekkür ederim. :)

mustafa
22/07/2007, 21:32
Antalyada lojmanda kalmıştım bir gece.Lojmanın araba çıkışı çok dardı .İtiraf ediyorum arabayı çıkarmayı beceremedimm tampon aşağı duvara dayanmıştı:). Aynı apartmanda ikamet eden bir bayan yardımcı olayım dedi ve arabayı çıkardı. Ben de o bayanın önünde saygıyla eğiliyorum.

ceyms_cem
22/07/2007, 21:44
Genelde tedırgın araba kullandıklarından dolayı tek elle kullanamıyorlar ama her bayanı aynı kefeye koymak yanlıs olur ınanın super araba kullanan bayanlarda var karsıma cıktıgı ıcın soyluyorum e-5 te bı tanesı kalabalık trafıkte bayılttı benı cunku

femoli
23/07/2007, 10:19
Ya aslında herkezi aynı kefeye koymak ta olmaz ben kendimi deli sanırdım ama daha deli bayanlarda var geçen gölbaşına gittiğimizde prenses nickli fülay erdi gizem emre ibrahim hep beraber oradan ayrıldık fülayın araç kullanışını görmeliydiniz kız hem tek el hem koltuğa gömülmüş hemde nasıl makas atıyor ben şahsen bir erkek olarak kullanışından korktum ve kapışmayı bıraktım sonra bir yerde durduk ve arkadaki arkadaşları bir 10 dakka bekledik :D:D:D:D:D:D:D

anvil
23/07/2007, 10:20
Fatih tutuş pozisyonu 10:15 değil miydi?Gerçi ben de iki elle araç kullanmıyorum da:)

ben bu yazıyı bir yerden alıntı yaptım da 1 dk saate bakayım :D 10:10 olması lazım doğrusu. V şeklinde olacak yani. defansif sürüş eğitimi almıştım da :Ç

prenses
31/07/2007, 09:18
slmlar herkese kesinlikle her bayan 2 elle kullanmıyordur kendimden biliyorum :) uzun yolda bile 2 elle kullanmam ve çok rahatımdır tek elle kapışmayıda severim arac kullanırken tabikide kendime güvenerekten tek elle kullanırım güven çok önemli yani bayanlar araba kullanırken tedirgin olduklarından çoğu zaman 2 ellerinide kullanırlar

femoli
31/07/2007, 12:14
slmlar herkese kesinlikle her bayan 2 elle kullanmıyordur kendimden biliyorum :) uzun yolda bile 2 elle kullanmam ve çok rahatımdır tek elle kapışmayıda severim arac kullanırken tabikide kendime güvenerekten tek elle kullanırım güven çok önemli yani bayanlar araba kullanırken tedirgin olduklarından çoğu zaman 2 ellerinide kullanırlar

Biliyoruz biliyoruz :D bizzat şahit olduk yani akşam evinizin ordan geçtim spoileri değiştirmişsin şimdi daha güzel olmuş kanımca güle güle kullan

_BURAK_
31/07/2007, 12:33
evet cogu bayan iki eliyle sürüoo ama arada istisnalarda var mesela benim ablalarımdan bi tanesi 2 eliyle bir taneside tek eliyle kullanıo bazı bayanlarda ani duruşlarda duramadıkları zman silecekleri calıştırıyoo:)