Orijinalini görmek için tıklayınız : Seat Leon DSG Dizel
skystar37
10/09/2012, 14:14
Arkadaşlar puntoyu otomatik vitesli bir araç almak istediğimden dolayı değiştirmek istiyorum. Değiştirmişken birde c sınıfı alayım derdine girdim. Leonları uzun zamandır beğeniyorum ancak 2. el tarafında çok fazla satılık dsgli dizel leon var acaba bu araçların kronik bir sorunlarımı bulunmakta birde çevrenizde kullanan eden varsa önerir misiniz dsgli dizel leonu?
Teşekkürler.
Misafir047
10/09/2012, 14:16
otomatik viteste en sorunsuz araç toyotadır
jrgakbulut
10/09/2012, 14:16
çok basarili sanirim 57 bin civarida bir fiyat soz konusu gerek vites gerek gorunus acisindan basarili ama kasa değiştirmesi muhtemel =)
Leonun yeni kasası şubatta gelecek. ama araç güzel özellikle dsg şanzıman çok başarılı.
Dizel otomatik vites Toyota'da Multimode şanzıman demek (otomatikleştirilmiş manuel vites) ve sorunları her yerde tartışılıyor, vites geçişlerini çok hissettirmesi tartışılıyor, şanzumanın kararsızlığı tartışılıyor siz neye dayanarak yukarıdaki yazıyı yazdınız çok merak ediyorum?
Xenophan
10/09/2012, 14:26
1.2 TSI motorlu ancak manuel vitesli leon aldı arkadaşım, kendisi çok memnun araçtan.
Aynı motor woswos jettada da kullanılıyor.
Otomatik için fiktrim yok
skystar37
10/09/2012, 14:33
Baktığım araçlar 2.el kasa değiştirmesi kesin zaten ancak sağolsun ülkemizdeki VW fanatikliğinden ve VW çatısı altında bulunmasından kaynaklı kasada değiştirse yine 2.el satarken üzmez diye düşündüğüm için bakıyorum ama gönülde bir yandan git bi 2.el bravo al diyor aşağı yukarı aynı paralara denk geliyorlar.
Aldıktan sonraki yürütme masrafları nasıldır bilgisi olan varmı? Yıllık ortalama 45-55 bin arası bişeyler yapıyorum araçla bakım masrafları fiat gibimidir yoksa dahamı yüksektir?
dsg şanzıman güzel sorunsuz denebilir piyasa şartların otomatik denince honda ama dizel araç getirmiyor adamlar, toyotanın 1.4 dizel yarı otomatiklerinde piyasada çok şikayet var özellikler dizel aurislerde
Arkadaşlar puntoyu otomatik vitesli bir araç almak istediğimden dolayı değiştirmek istiyorum. Değiştirmişken birde c sınıfı alayım derdine girdim. Leonları uzun zamandır beğeniyorum ancak 2. el tarafında çok fazla satılık dsgli dizel leon var acaba bu araçların kronik bir sorunlarımı bulunmakta birde çevrenizde kullanan eden varsa önerir misiniz dsgli dizel leonu?
Teşekkürler.
ben de birkaç sene içinde bu dediğini yapacağım inşallah :)
seat leon dizel otomatik "style" şuanki bayi fiyatı 52.500 TL. civarında liste fiyatı da 53.500 TL.
kronik sorununu hiç duymadım buna karşın DSG şanzuman methini hep duyuyoruz. Alınabilir bir araç.
yalnız aracın arka koltuk kısmı bana sınıfına göre biraz dar geldi bagaj da yine sınıfına göre pek geniş değil ama yeterli 341 lt.
Aynı fiyatlara Citroen C4 confort plus MCP ve Renault Megane Expression EDC var, 48.000 TL civarlarına Toyota Auris confort extra M/M var.
Golf confortline DSG kasa değiştireceği halde 62.900 TL fiyat çekiyor!
Renault almam Fransız deyip test sürüşü yapınca fikri dönen tanıdıklarımız var EDC başarılı DSG de tabiki aynı şekilde :)
Test sürüşü yapmanı kesinlikle öneririm...
Misafir047
10/09/2012, 14:51
Dizel otomatik vites Toyota'da Multimode şanzıman demek (otomatikleştirilmiş manuel vites) ve sorunları her yerde tartışılıyor, vites geçişlerini çok hissettirmesi tartışılıyor, şanzumanın kararsızlığı tartışılıyor siz neye dayanarak yukarıdaki yazıyı yazdınız çok merak ediyorum?
isim vermiyimde burda herkesin tanıdığı bir servis müdürüne sormuştum oda toyotoyu kullananlar çok memnunmuş otomatik viteste ama tabii haklı olabilirsin yine
DSG şanzıman asla tavsiye etmem araştırırsanız çok fazla sorun çıkardığını anlarsınız...
skystar37
10/09/2012, 15:44
DSG şanzıman asla tavsiye etmem araştırırsanız çok fazla sorun çıkardığını anlarsınız...
Nedir mesela çok fazla çıkan sorunu?
kullandım abicim ben.hiçde bi sorun yaşamadım.aracı iyice baktırıp özellkle şanzımanına ( 14.000 civarında fiyatı var) gönül rahatlığıyla alabilirsin.performans-yakıt-görüntü itibariyle 10 üzerinde 10 bi araba
akillideli
10/09/2012, 16:11
sanırım honda demek istedin..
|__HAKKIMIZI ARIYORUZ ___> (https://multimodezedeyiz.hakkimiziariyoruz.biz/)
lionT-JET
10/09/2012, 16:30
benim arkadasımda 2011 tdi dsg sunroof+17 jantlısı var.arac 2-3 kere motor ısıgını yaktı,enjektorlerı degıstırttı..acıkcası arac her seferınde 1-2 hafta yattı..
Megane GT Line 1.5 dci EDC ye bakın derim.. 57-58 civarına alınabilir. Opsiyonlarda full cam tavan da var, 1.800 TL. Punto nunkinden ucuz.
Megane GT Line 1.5 dci EDC ye bakın derim.. 57-58 civarına alınabilir. Opsiyonlarda full cam tavan da var, 1.800 TL. Punto nunkinden ucuz.
GT Line'de arka koltuklara kolçaktan hava veren kanallar iptal edilmiş nedense.
ben sırf bu yüzden Privilige bakardım hem daha ucuzdur :)
GT Line ithal, ilk gelenler haricinde diğerleri Bursa üretimi. Donanım listesinde farklılıklar olabilir. Görüntü olarak da farklı ve GT Line çok daha hoş duruyor bence.
Ben de bundan sonra panoramik cam tavansız araba almam galiba o yüzden GT Line tercih ederdim.:)
DSG 7 (Kavrama-Mekatronik-Şanzıman-Yazılım Problemleri) (https://forum.donanimhaber.com/m_57167186/tm.htm)
1.4 TSI 7-DSG sorunlari ve yorumlari (https://forum.donanimhaber.com/m_65393823/tm.htm)
Zamanım olmadığı için şimdilik bunları buldum araştırırsanız sizde bulursunuz...Ayrıca bir kaç arkadaşımda da benzer sorunlar oldu...
lionT-JET
10/09/2012, 19:50
illa leon olsun diyorsanız arkadasım satıyormus.2011model 51000 km de sunroof+17 jant var.45000 tl ıstıyormus..
srkaradag
10/09/2012, 20:02
Dsg mekatronik arızası çıkarmakta, en son arkadaşımın jettasi değişti.alicaksaniz mümkünse bakımları yetkili serviste yapılmış olsun, çünkü garanti dolsada iyi niyet indirimi yaparlar dsg sorun çıkarırsa