PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Açma Evo 1.4 multiair

aykut27
08/09/2012, 13:25
Arkadaşlar 3 gün önce 1.4 multiair 105 hp punto aldım araç 2010 model ve 23binde alırken dynomaxta teste götürdüm herşeyi güzel çıktı motor kompresor degeri %70 nedenini sordugumda ustamız motorunuz açılmamış dedi 23bin kmde olan bi araba nası acılmaz sorusu aklımda kaldı açılmazsa aracın sagır olacagı soylenıyor arac 2 bin 3 bin devire kadar normal performans sergılıyor bazen şehir içinde basıyorum 5 ,6bin devire baya hızlanıyor şimdi motor açma işlemine gelince kaç km yol yapmalıyım ve hangı devirleri kullanmalıyım özellikle kacıncı vitesleri terchi etmeliyim. eger motoru açarsak %70 deger artarmı ?

keben
08/09/2012, 16:17
MOTOR AÇMA bana pek mantıklı gelmiyor.özellikle multiair motorlar için motor açma diye birşey olamaz.teknolojinin ışık hızıyla geliştiği bir ortamda.benimde 105 multiair var ve çok çok memnunum motorunu açma diye bir şey hiç düşünmedim gaza basınca fişek gibi ve çok hareketli bir otomobil.başka modelleri bilmiyorum amma başka modellere binenler benim aracıma binince hayranlıklarını belirtiyorlar.

aykut27
08/09/2012, 18:05
2. viteste 70 diyorum 3.viteste 110 gördüm ancak açılmadı denildi cogu sıtede araştırdım acılması gerektırıgını ve acmanın dogru oldugunu soyluyorlar sadece nasıl acma konusunda pek yardım alamadım

ametist
08/09/2012, 18:09
antepten adanaya otoyola çıkıp basabildiğiniz kadar basıyorsunuz, vitesleri kırmızı ç,izgiye gelince değiştiriyorsunuz... iki turun sonunda açılmış olur :D

hakguner
08/09/2012, 23:01
Motor açma denen seyin artık gunümüzde sehir efsanesi olduğunu dusunenlerdenim. Bende oZel birsey yapmadım ama maşallah aracım fişek gibi. 4500 devirden sonra nos lanmiş gibi gidiyorum multiairle.

Sent my iPad using HD

mucar
09/09/2012, 00:39
Ben de yeni aldım, alırken özellikle sordum "motor açma, rodaj" diye bir şeyin olup olmadığını, bayi yok dedi. Youtube'da vs. Multiair'i araştırdıysanız görmüşsünüzdür. Bu motorda düşük devirlerde valfler daha kısa süre açık kalıyor ve daha az yakıt gidiyor. Böylece yakıt tüketimi düşüyor fakat performans da düşüyor. Yüksek devirlerde ise valfler tam açıldığı için yakıt tüketimi ve performans artıyor. Ek olarak turbo da yok bizim motorlarda, onun için de yüksek devirde kullanmadıkça atik olmuyor.

Aldıktan 1 gün sonra şehirlerarası yolda yaklaşık 200km gittim. Vites değişimlerinde yol bilgisayarını dinleyince yokuşlarda hızım 70'in altına indi, vitesi de 4'e kadar düşürmek zorunda kaldım bomboş yolda. Fakat devamında 3. vitese kendim inip yüksek devirlerde vites değiştirmeye başlayınca gayet güzel gitti. Hatta düz yolda denedim 150'yi rahat gördü, yavaşladım. Ama yol bilgisayarını dinleyince yakıt tüketimi 4-5 litrelerde gezerken böyle kullanınca 18 litrenin altına inmiyor.

Bir de bana mı öyle geldi bilmiyorum ama yüksek devirlerde biraz kullandıktan sonra sanki düşük devirde de daha kolay hızlandı. Ama buna "motor açıldı" diyemem çünkü biraz sakin kullanınca eskiye döndü.

Son olarak, kullanıcı kitabını sürekli okuyorum, bu konuda kitapta geçen tek cümle şuydu: "aracınızı yeni aldığınızda tam performansta kullanmayın (ani fren, sürekli maksimum hızda kullanmak)".

^^Cem^^
22/09/2012, 21:59
Arada 4 - 5000 çevir arkadaşım bencede açılmamış, benim araç 1.2 1. vites 50, 2. 80, 3. 120, 4. 150, 5. vites 170 asfalt pürüzsüz olursa 180 görüyorum.

car_audio96
23/09/2012, 17:23
18 litre mi hey maşallah

aykut27
23/09/2012, 17:29
15-20 km bi uzun yolda bastım 4 şeritli yolda 150 kmye ulastım şehir içine girdigimde sakin kullanımda yakıt tuketımı 4.5 5 tlye dustu bıraz gezdıkten sonra tekrar 7 lere cıktı rakam .)

yolcu27
23/09/2012, 20:05
motor açma bence de şehir efsanesidir gün geçtikçe aracınızın değerini anlayacaksınız zaten bence kafanızı takmayın motor %70 miş şuymuş buymuş. aracınız size bir sıkıntı yaratmıyorsa ve normal değerlere sahipseniz test verileri çokta önemli değil.

görkem koçsan
23/09/2012, 21:08
valla bnm t jet le kadran devirdim 220'yi baya bi geçti aşşa yukarı 230 falan olmuştur araba bi canavarlaştı.

ametist
23/09/2012, 21:30
bravolarda son 30 km deki kullanım tarzınıza göre kendini ayarlayan bir işletim sistemi var... buna göre sizin alışkanlığınızı tespit edip ona göre gaz tepkilerini vs ayarlıyor. tahmin ediyorum aynı şey punto için de geçerlidir.. eğer böyleyse ki kitapçığınızda yazar, hızlı ve seri kullanımdan sonra arabanın biraz daha atik olması ve bir süre sonra eskiye dönmesinin sebebi olabilir.

^^Cem^^
23/09/2012, 22:03
bravolarda son 30 km deki kullanım tarzınıza göre kendini ayarlayan bir işletim sistemi var... buna göre sizin alışkanlığınızı tespit edip ona göre gaz tepkilerini vs ayarlıyor. tahmin ediyorum aynı şey punto için de geçerlidir.. eğer böyleyse ki kitapçığınızda yazar, hızlı ve seri kullanımdan sonra arabanın biraz daha atik olması ve bir süre sonra eskiye dönmesinin sebebi olabilir.

Aaa çok merak ettim şimdi, bi bakayım kullanma klavuzuna.

^^Cem^^
23/09/2012, 23:25
Kullanma kılavuzunda böyle bir bilgi verilmemiş. Belki dualogic versiyonlarda böyle bir özellik olabilir.

yolcu27
24/09/2012, 00:07
Arkadaşlar 3 gün önce 1.4 multiair 105 hp punto aldım araç 2010 model ve 23binde alırken dynomaxta teste götürdüm herşeyi güzel çıktı motor kompresor degeri %70 nedenini sordugumda ustamız motorunuz açılmamış dedi 23bin kmde olan bi araba nası acılmaz sorusu aklımda kaldı açılmazsa aracın sagır olacagı soylenıyor arac 2 bin 3 bin devire kadar normal performans sergılıyor bazen şehir içinde basıyorum 5 ,6bin devire baya hızlanıyor şimdi motor açma işlemine gelince kaç km yol yapmalıyım ve hangı devirleri kullanmalıyım özellikle kacıncı vitesleri terchi etmeliyim. eger motoru açarsak %70 deger artarmı ?

hocam çık çevre yoluna dene motoru :D vites devir hızları burada paylaş arkadaşlar bir yorumlasın bakalım

skystar37
24/09/2012, 13:02
Aracınızı test eden yerin test sonuçları ne kadar güvenilir bence önce bunu bir araştırın belki onların yaptıkları test sonuçlarında bir sorun vardır.

Aynı motora sahip bir başka araç daha kullanın aynı güzergahta ve aynı şekilde kendi aracınız ile karşılaştırın.
Rodaj süresi benim bildiğim mevcut takılan parçaların montajından vs. kaynaklı sorunları ortaya çıkabileceği ihtimaline (insan hatası makina hatası vs.) karşın alınan bir önlem diye biliyorum.

karizmatik_boy
24/09/2012, 22:08
Arada 4 - 5000 çevir arkadaşım bencede açılmamış, benim araç 1.2 1. vites 50, 2. 80, 3. 120, 4. 150, 5. vites 170 asfalt pürüzsüz olursa 180 görüyorum.

1.2 motor 69 beygirle mi 180 görüyorsunuz... Fabrika verisi 156km/h diyor... Nasıl oluyor bu iş ?

görkem koçsan
24/09/2012, 22:35
1.2 motor 69 beygirle mi 180 görüyorsunuz... Fabrika verisi 156km/h diyor... Nasıl oluyor bu iş ?
olur hocam o dedikleri düzde gördüğü hız hafif eğimde olur.

emreaktan
25/09/2012, 02:00
1.4 easy 105 bendede var motor açma yok dedi bayi doldurdum depoyu allah ne verdise 150 kadar çok rahat sonra gördü ağır ağır hızlanıyo hafif eğimde 190 ı gördüm direksiyonda titreme yoktu ama yan rüzgarlardan etkilendi birde 1.3 cdtı opel astrayla kapıştım kafa kafaya gittik ne o beni ne ben onu geçti dip gaz yani o 90 lık ben 105 rahat bgeçerim demiştim ama neyse belki daha devirlere alışamadım çünkü vites küçültmeden toparlamıyo mltiair

aykutisci
25/09/2012, 02:25

bende 1,4 75 beygir 106 vardı 2. vites kesici 110 görüyodu

TayfunBulat
25/09/2012, 02:31
hay maşallah

yolcu27
25/09/2012, 18:29
bence hocam basmaya kıyamıyor.

aykut hocam redlineda kullanın aracınızı biraz. boşuna koymamışlar o kırmızı devirleri oraya, multiair bu.

aykut27
25/09/2012, 20:35
bence hocam basmaya kıyamıyor.

aykut hocam redlineda kullanın aracınızı biraz. boşuna koymamışlar o kırmızı devirleri oraya, multiair bu.

redlineda nedir bilmiyorum :D

aykut_1914
25/09/2012, 20:51

devirin en son kısmında kırmızı kısımlar varya adaş,oralara kadar bas biraz pintilik yapma diyor :)
bu arada bu renk evo ya çok güzel gitmiş :)

yolcu27
26/09/2012, 00:41

hocam türkçe yazmam lazımdı pardon :)

kırmızı hat :) devir göstergesinde son bölümde olur aracınızı o devirlerde deneyin fakat uzun süre kullanmayın vites değişimleri için deneyin kaçı görüyor hangi viteste . bunu araç satın alırken topçuoğlu bayii müdüründen duymuştum. bu araç redline aracı demişti :)

emreaktan
26/09/2012, 01:36
dün gece okudum redline tavs.iyelerinizi bu konuda harbiden pintilik yapmayınca uçurtma oldu ben 2500 de vites atıyodum 1 den itibaren 5000 e kadar yüklendim araba uçuçrtma oldu ama hanım yoktu tabi:)

sezerism
26/09/2012, 09:53
Arkadaşlar ben 2 araç aldım punto evo ve vitesleri yüksek devirde değiştirdim .4000-5000 devirlerde araç bir harika ama yinede motor hacmi yetmiyor 1,6 olmalı beygirde fazla olsun .

aykut27
26/09/2012, 12:22
ya bi gün depoyu fulleyip yapıcam ama benzın fıyatları uctu :D korkuyoruz gaza basmaya ama şu an nedense yol bılgısayarı anlık tuketıme bakıyorum 2 vites 2500 devırde 10 lt filn dıyor önceden 6.5 fln gorurdu neden yukseldı anlamadım acaba aracta benzının sol demlerındemı yapıyor hafta sonu bi 50 lira yakıt alıp bıraz otoban yapıcam ılk aldıgımda basıyordum cok fena ivliyordu gaz vermezsen resmen sütcü beygiri :D yılbasına kadarda lpg almayı dsunuyorrum benzın 5 tlyi gecer bu gidişle xd

yolcu27
26/09/2012, 16:15
ya bi gün depoyu fulleyip yapıcam ama benzın fıyatları uctu :D korkuyoruz gaza basmaya ama şu an nedense yol bılgısayarı anlık tuketıme bakıyorum 2 vites 2500 devırde 10 lt filn dıyor önceden 6.5 fln gorurdu neden yukseldı anlamadım acaba aracta benzının sol demlerındemı yapıyor hafta sonu bi 50 lira yakıt alıp bıraz otoban yapıcam ılk aldıgımda basıyordum cok fena ivliyordu gaz vermezsen resmen sütcü beygiri :D yılbasına kadarda lpg almayı dsunuyorrum benzın 5 tlyi gecer bu gidişle xd

hocam özel mesajlada dediğim gibi myoto hasan ustanın yanına gidip konuşun sizi bilgilendirecektir hatta 2 3 bin km sonra bakıma gideceğim isterseniz beraber gideriz. yakıt tüketimide yol durumuna göre değişir hocam 2. viteste 3 lt de 43 lt de görebilirsiniz :D siz ortalama tüketiminizi takip edin günlük bence. arkadaşların da yazdığı gibi redline da arabanız şaha kalkacak bir araba haberiniz olsun :)

Ziyaretçi051
26/09/2012, 17:25
Motor açılması rodaj dediğimiz olay eski teknolojide aracın çalışan parçalarının birbirine alışması ve bu arada çıkardığı talaşların ilk 1000-1500 km arasında motor yağı ve filitresinin değiştirilmesi ile sonlanan işlemdir oysaki günümüz teknolojisinde motorlar üretilirken bu işlem yapılır ve müşteri aracı aldıktan sonra böyle bir işlem yapılmaz dolayısıyla ilk yağ değişimimiz aracın üretim standardına göre uzun kilometrelere çıkarılmıştır.bir çok arkadaşında dediği gibi rodaj günümüz teknolojisinde artık şehir efsanesi olmuştur.DYNO'lara pek güven olmaz o anki sürücüye bağlı olarak değişirki 2 yıl önce bir motora modifiye uyguladık daha sonra ne kadar arttı diye dynoya gittik motorun stok halinden daha düşük çıkmıştı neyseki aracın eski performansını bildiğimiz için yaptığımız işin ne kadar performansı arttırdığını görmüştük ;)

aykut27
26/09/2012, 17:38
hocam özel mesajlada dediğim gibi myoto hasan ustanın yanına gidip konuşun sizi bilgilendirecektir hatta 2 3 bin km sonra bakıma gideceğim isterseniz beraber gideriz. yakıt tüketimide yol durumuna göre değişir hocam 2. viteste 3 lt de 43 lt de görebilirsiniz :D siz ortalama tüketiminizi takip edin günlük bence. arkadaşların da yazdığı gibi redline da arabanız şaha kalkacak bir araba haberiniz olsun :)

tamam hocam zaten 23.500kmde bneımkı 27.500de giricek bakıma özel serviste yapıcam galiba bu sene sonu garantisi bıtıyor senınle goruselım gıdelım bıde bak benım araca performansı nası bide su redlineyi kullanalım bakalm ne gibi etki yaratıcak.d

yolcu27
27/09/2012, 21:13
tamam hocam zaten 23.500kmde bneımkı 27.500de giricek bakıma özel serviste yapıcam galiba bu sene sonu garantisi bıtıyor senınle goruselım gıdelım bıde bak benım araca performansı nası bide su redlineyi kullanalım bakalm ne gibi etki yaratıcak.d

bakımı da yunus hocamın bahsettiği küsgetteki bir özel serviste yaptırmayı düşünüyorum yağ filtreler bujiler alternatör falan fistan.. son 3 bin km bakıma okula gidiş gelişlerde servis ayarlayamazsam eğer gelecek ay sonu kasım başı gibi girerim bakıma bende