Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo hgt turbo vs Bmw M3
punto_multijet
07/09/2012, 23:02
Ankaradan Turan abinin araci hem izleyeliim hemde bazilarinin ufku acilsin. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kotu bisey :) Buarada diger konu kitlendiginden orda yazamadim. ep3 type r daki motor K20 s2000 deki motor F20c kodludur. B16 b20 buaraclarda bulunmaz anlayana.
FİAT bravo HGT turbo ankara ? hp -BMW E92 m3 v8 420hp - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fAoN1T9yZLY)
volume23
07/09/2012, 23:07
One laaa :) :D koptum. M3 tekiler amma şaşırdı.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ankaradan Turan abinin araci hem izleyeliim hemde bazilarinin ufku acilsin. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kotu bisey :) Buarada diger konu kitlendiginden orda yazamadim. ep3 type r daki motor K20 s2000 deki motor F20c kodludur. B16 b20 buaraclarda bulunmaz anlayana.
FİAT bravo HGT turbo ankara ? hp -BMW E92 m3 v8 420hp - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fAoN1T9yZLY)
Ya bu cocuk gecen hafta lastigin uzerinde 40psi yaziyor diye gitmis 40psi hava basmis.
Biraz daha siksa lastikle beraber ucacak havaya :) Zor ikna ettik 35/32 basacaksin tjet'e diye. Hala diyordu 35 deniim olmazsa 34-33 giderim diye.
He deyip gecin bu cocuga o yuzden. Kendi kendine yazip, kendi kendine cevap veren enteresan bi tip :D
Abilerinden, ablalarindan gorup gorup, bilip bilmeden yalan yanlis yaziyor iste :)
Bana gore Kamuran 2'dir...
Sent my GT-I9100 using 2
Bu arada video bomba. V8 M3'un 5 saniyenin altinda 0-100kph var yanlis hayirlamiyorsam. Ezmis resmen Fiat :D
Ne la bu hakikaten adam vites degistiremedi hahahaha :D :yaril:
Sent my GT-I9100 using 2
ykaya1983
07/09/2012, 23:33
İyi yav kurtulduk gitti.Typer'e ferrariden iyi diyen adam bence honda forumunda takılmalı.Keşke iflah olmaz arsız her muhalefetten böyle kurtulabilsek.
punto_multijet
07/09/2012, 23:39
İyi yav kurtulduk gitti.Typer'e ferrariden iyi diyen adam bence honda forumunda takılmalı.Keşke iflah olmaz arsız her muhalefetten böyle kurtulabilsek.
simdi o farkli bisey type r i yukleyip stock ferrari gecebilirsin hatta type r a gerek yok b16 veya b20 vti turbo yaparsanda gecersin basinc bastiktan snra. hep soylerim her arac her araci gecer bu islerde para ve BİLGİ konusur.
Romeo_er2
07/09/2012, 23:54
Turan abinin aracini butun tuning alemi bilir neyi tartisiyonuz ya :D
Vidodaki 8 silindir sesini anlayamayip bu m3 mu demekte ayri bi meziyet.
senin hgt ne zaman yürücek abi:)
punto_multijet
08/09/2012, 00:05
senin hgt ne zaman yürücek abi:)
bahtsiz bedevi gibi oldugumdan su tesisat kisminda takildik kaldik ama sona geldik. aksilik cikmazsa haftasonu ecufast ozgune gondercez istanbula. son eksikleri giderip ayarini yapicak. Allah nasip ederse 2-3 hafta sonra gazliyor olucaz.
Abartılacak bişey yok arkadaşlar.turbolu m3 le suzuki hayabusa 1300cc racing motor geçende gördük.şöle bi sağlam istanbul ankara otobanında uzun km dakikalarca sıka sıka tam gaz yürüselerdi.kalite farkı ortaya çıkardı.
erhan kardeş bence sen çok yanılıyosun s2000 dediğin araç ne ya bendede 106 gti vardı speed ten bahsetmiyor bu video 230 a kadar geçeçek araç yok 34 ac 6310 yaz google..34 fb 5247 ataşehirde tanımayan varmı bak bakalım typer i hiç katmıyorum s2000 yiyo 6310
16v 1.6 motor..gti dikkat et 850 kg araç adam agırlık olmasın diyo kilotla sürck ne varsa boşaltıyor araçta neyse bunları sana uzun yazmama gerek yok rolling gecelerine katılmadığın belli ataşehir shell veya mc cuma cumartesi hafta sonu mutlaka olur gel gör bakalım..ön yargılısın bu konuda her araç geçilir hemde aklının almıycağı araçlarla ben 33 yaşımdayım ve 10 yıldır bu sektörde gözümle canlı seyreditiğim araçlar bunlar..
emrahisilti
08/09/2012, 01:17
Kim kimi gecer bilemem bu islerden cokta anlamam ama su gosterilen videoda bravonun m3 u gectigine inaniyorsaniz bisey diyemiyorum
ahmet4646
08/09/2012, 01:21
ben inanlara allahtan akıllarına rahmet kalan hücrelerinede sağlıklı günler diliyorum :)
sen gitmedinmi daha ?
:)))) canın sağ olsun kardeşim peki 106 gti s2000 geçermi?bide video ya iyi bak m3 söförü şöför değil abatmayalım bence:)gözünü kapat ve teslim ol kadeşim bugün cuma konusu neydi bakım gittinmi cumaya?
arkadaşlar yine konuyu ikili diyaloglara taşıdınız... herkesin fikri kendine... lütfen birbirinizi hedef alan yorumlardan kaçının... ikili diyaloglara girenler ceza alacaktır...
ahmet4646
08/09/2012, 01:30
M3 ün şoförü basmamış o kesin ama HGT de basite alınacak bir araç değil oda kesin
Bravo HGT Turbo 0-100.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=mnq3lYrJc5E)
ahmet4646
08/09/2012, 01:31
arkadaşlar yine konuyu ikili diyaloglara taşıdınız... herkesin fikri kendine... lütfen birbirinizi hedef alan yorumlardan kaçının... ikili diyaloglara girenler ceza alacaktır...
Abicim zaten gitmek isteyen arkadaş var o arkadaşa çıkış butonunu tarif edinde biran önce gitsin forumda huzura kavuşsun :)
punto_multijet
08/09/2012, 01:51
Kim kimi gecer bilemem bu islerden cokta anlamam ama su gosterilen videoda bravonun m3 u gectigine inaniyorsaniz bisey diyemiyorum
bu videodaki bravo 500hp uzerinde guce sahipti standart bravo olarak dusunmeyin ondan dolayi bu videoda videodaki olayda gercek. yukaridaki bikac msjdada anlatilmak istendi. herseyi fabrika verisi sanmayin. modifiye bu videodaki sey iste ;)
Ziyaretci036
08/09/2012, 01:56
bu videodaki bravo 500hp uzerinde guce sahipti standart bravo olarak dusunmeyin ondan dolayi bu videoda videodaki olayda gercek. yukaridaki bikac msjdada anlatilmak istendi. herseyi fabrika verisi sanmayin. modifiye bu videodaki sey iste ;)
Bunu seviyorum ummadik tas bas yarar hesabi :)
emrahisilti
08/09/2012, 02:11
Bravoyu tanimam bilmem benim videoda gordugum m3 basmiyor
gurgocuk
08/09/2012, 02:16
Kiloları baz alın, sonra biri standart bir diğeri oynanmış motoru karşılaştırın.. Allah aşkına bunu yapmayalım güzel dostlarım.
Romeo_er2
08/09/2012, 03:05
dalgamı geçiyosunuz arkadaşlar..bahsettiğiniz bravo hgt yi bu işten anlayan kim varsa sorsanız bilir..açın eski drag şampiyonalarına vs bakın..ankarada gözümüzle 50 kere izlediğimiz sahibinide birebir gördüğümüz kişi..
tursezgin's profile on streetfire.net (https://www.streetfire.net/profile/tursezgin.htm) araç sahibi abimizin kendi profilidir bu..açın videoları izleyin..
gurgocuk
08/09/2012, 03:32
dalgamı geçiyosunuz arkadaşlar..bahsettiğiniz bravo hgt yi bu işten anlayan kim varsa sorsanız bilir..açın eski drag şampiyonalarına vs bakın..ankarada gözümüzle 50 kere izlediğimiz sahibinide birebir gördüğümüz kişi..
tursezgin's profile on streetfire.net (https://www.streetfire.net/profile/tursezgin.htm) araç sahibi abimizin kendi profilidir bu..açın videoları izleyin..
Şimdi Ertuğ Kardeşim 'mi diyeyim abimi diyeyim yaşını göremediğim için mazur görürsün inşallah beni, ben burdaki 2-3 kişi hariç kimseyi tanımıyorum (bazı kişileride araçlarından tanıyorum). Bu araçlarından tanıdığım kişilerden biriside sensin ki yeteri kadar emek harcandığınında farkında olucak kadar bilgi sahibiyim. Diğer konudan karşılıklı atışmalardan bu konu açılmış bizde güzel güzel yazışıyoruz ve arada da bazı kullanıcılar bende içlerinde olmak kaydı ile kırıcı olmayalım sohbet-tartışma kıvamında ilerlesin istiyoruz. Kimseye atıfta bulunmadan yazıyorum sakın olaki bana yada bir başkasına cephe alınmasın, bunu inanın ki herkes gibi istemiyorum belirteyim.. Bir araç özenle modifiye edilir, itina ile üzerinde çalışılır ve sonrasında hatrı sayılır bir performans alınır. Karşısına bazen fabrika çıkışı orjinal verilerinde bir araç çıkartılıp drag olarak bildiğimiz olayda kim nasıl kalkar gösterilmeye çalışılır.. Tabiki emek harcanmış araç fabrikadan standart olarak kuvvetli motor ile çıkartılmış bir diğer aracı geçebilir ki bu da gayet doğaldır, üstünde oynanmış bir motor diğerine göre hilelidir herkesin bildiği gibi. Bunun üzerine birde kilo farkı eklendiğinde olağan üstü sonuçlar çıkar ki diğer araç kat ve kat popüler olsada sonuç oynanmış modifiye edilmiş aracın kazanması ile biter. Bunları çocukluk yaştan beri araçla iç içe olanlar bilir burdaki birçok abi / kardeşlerimiz gibi. Fikir alışverişi yapalım, karşılıklı tartışma yapalım, bilmediğimiz şeyler var ise bir diğer kişi tarafından öğrenelim ki bu forumun yararı olsun yada oldu diyebilelim. Yoksa o geçer bu geçer demekle birbirimizi kırmakla yararını göremeyiz grandepuntotr.com forumunu. Bukadar uzun yazdığım içinde sakın olaki beni yanlış bilmeyin, çok sık haşır neşir olamıyorum forumumuzla ancak rahat rahat vakit geçirebildiğim ikinci yer burası bunada canı gönülden inanın.. Bırakın bir yay , jant lastik taktıktan sonraki keyfi , bir yıkamadan sonraki o parlak görüntü bile bizim arabalarımızı Mustang yada bir M3 teki kadar keyifli kılıyor.. Hepimizin istediği yada inşallah bir gün alacağım dediği, gece uyuduğumuzda rüyalarımıza girdiği bir araç vardır. Birgün o istediğimiz arabanın kontağını çevirmek nasip olur diyerek bu gereksiz sohbetlerden kaçınalım istiyorum.....
Romeo_er2
08/09/2012, 03:57
üstünüze alınmayın lütfen..biz burda bildiğimiz şeyleri anlatmaya çalıştıkça durumlar bu hale gelmeye başladı artık..bu 1 değil 10 değil..insanların canı sıkılıyor bulaşacak yer arıyorlar..bu sebeplerden ötürü bu forumda birsürü sevdiğimiz insan paylaşım yapmayı bıraktı..benimde artık yapacağım gibi..ben yıllarca araştırdım birçok konuda ar-ge yaptım bunları herzaman buradan paylaştım..ama her insan saygı sınırını koruyamıyor..bu yüzden artık ne aracımla nede bu araçlar hakkında bildiğim hiçbir konuyu kimseyle paylaşmıyacağım..merak edenler vakit harcayıp araştırsınlar..bu arada yazınız gayet açıklayıcı ve güzel herkes için..
gurgocuk
08/09/2012, 04:08
Ben yinede paylaşımı kesinlikle eksik etmeyin yönündeyim, ama tabiki kararlarada saygı duymak zorundayız. 1 değil 10 değil deyişine katılıyorum ve eklemek istiyorum, küçükken ilkokul ortaokul sıralarında öğretmenlerimiz de anlayamıyoruz diye bizden ellerini ayaklarını çekseydi böyle olmayabilirdik.. Ben burdan daha çok şey öğrenmek istiyorum açıkcası .
Ben yinede paylaşımı kesinlikle eksik etmeyin yönündeyim, ama tabiki kararlarada saygı duymak zorundayız. 1 değil 10 değil deyişine katılıyorum ve eklemek istiyorum, küçükken ilkokul ortaokul sıralarında öğretmenlerimiz de anlayamıyoruz diye bizden ellerini ayaklarını çekseydi böyle olmayabilirdik.. Ben burdan daha çok şey öğrenmek istiyorum açıkcası .
Guzel soylemissin dostum.
Yalniz dicaser ve kamuran gibi tipler abilerinden, ablalarindan gorup, kulaktan dolma bilgileriyle burada bu isi profesyonel yapan insanlara kafa tutup, yalan yanlis bilgilerle bilmeyen insanlari da yanlis bilgilendiriyorlar.
Bu gibi cocuklarin (cocuklarin diyorum cunku yasim 33) yanlislarini duzelttigimiz bircok konu var, herkes farkinda bunun.
Ertug'un isyan ettigi nokta bu saniyorum sahsen. Adam orada cok profesyonel sekilde aracina hesapla kitapla bir setup yapiyor. Obur taraftan daha okulu bile bitirmesi mechul, tecrubesi sifir bir kisi gelip bu olaya limon sikiyor.
Sent my GT-I9100 using 2
ugurokan01
08/09/2012, 12:44
ben inanmadım...
Semih Kurtulmus
08/09/2012, 13:30
hehe :) beklediğim video geldi sonunda bende ne zaman kim koyacak diye bekliyordum böyle birşeyi :)
işte bu kanıtı olsun gerçekten hgt de emeği geçenlere helal olsun.
usta yazmıyım yazmıyım diyorum ama genede yazacagım ;
öncelikle kimsenin kalbinin kırılmasına gönlüm razı gelmez , kimsenin sahsına yada aracına hakaret edici bi kelime dahi etmedim ;
ama
USTA SIZ CIKIPTA 1.4 TJETLE TYPER ,RVR TOMCAT / 2.0 HGT'LE M3 YADA KORVET GECIYORUZ DERSENIZ BEN BUNA TEPKI GOSTERIRIM OYLE BI DAVA YOK , HADI KAPISALIM , ISTEYEN 1.4 TJETINI GETIRSIN BURSADA BENDE TYPER YADA RVR TOMCATLE GELECEGIM GORELIM BAKALIM HORDURU MEYDAN GETIRIN KAPISALIM OZAMAN SOZUMDENDE DONMEM BU ARADA FORUMDAKI BAZI ARKADASLARLA BIREBIR YUZYUZE GORUSMUSLUGUMUZ DAHI VAR KACMAK YOK HADI GETIRIN SU 1.4 TJETINIZI 40 BOY ATMAZSAM BURDA HERKESTEN BIR BIR OZUR RICA MINNET DILICEM , AMA SUNU SOYLUYIM EGER 40 BOY ATARSAM OZMNDA FENA DALGA GECECEGIM :) 0531 948 29 48 BU NUMARA BENIM ARAYIP BEN KAPISACAM DEMENIZ YETERLI 1.4 TJETLE TYPER GECIYOSUNUZ OYLEMI HELAL OLSUN GORECEGIZ :)
he bu arada tjeti olmayan arkadaşlar benim aracımı alabilir modifiye edebilir benim aracımla benimle kapışabilirsiniz..
rockforever
08/09/2012, 18:15
Şimdi Ertuğ Kardeşim 'mi diyeyim abimi diyeyim yaşını göremediğim için mazur görürsün inşallah beni, ben burdaki 2-3 kişi hariç kimseyi tanımıyorum (bazı kişileride araçlarından tanıyorum). Bu araçlarından tanıdığım kişilerden biriside sensin ki yeteri kadar emek harcandığınında farkında olucak kadar bilgi sahibiyim. Diğer konudan karşılıklı atışmalardan bu konu açılmış bizde güzel güzel yazışıyoruz ve arada da bazı kullanıcılar bende içlerinde olmak kaydı ile kırıcı olmayalım sohbet-tartışma kıvamında ilerlesin istiyoruz. Kimseye atıfta bulunmadan yazıyorum sakın olaki bana yada bir başkasına cephe alınmasın, bunu inanın ki herkes gibi istemiyorum belirteyim.. Bir araç özenle modifiye edilir, itina ile üzerinde çalışılır ve sonrasında hatrı sayılır bir performans alınır. Karşısına bazen fabrika çıkışı orjinal verilerinde bir araç çıkartılıp drag olarak bildiğimiz olayda kim nasıl kalkar gösterilmeye çalışılır.. Tabiki emek harcanmış araç fabrikadan standart olarak kuvvetli motor ile çıkartılmış bir diğer aracı geçebilir ki bu da gayet doğaldır, üstünde oynanmış bir motor diğerine göre hilelidir herkesin bildiği gibi. Bunun üzerine birde kilo farkı eklendiğinde olağan üstü sonuçlar çıkar ki diğer araç kat ve kat popüler olsada sonuç oynanmış modifiye edilmiş aracın kazanması ile biter. Bunları çocukluk yaştan beri araçla iç içe olanlar bilir burdaki birçok abi / kardeşlerimiz gibi. Fikir alışverişi yapalım, karşılıklı tartışma yapalım, bilmediğimiz şeyler var ise bir diğer kişi tarafından öğrenelim ki bu forumun yararı olsun yada oldu diyebilelim. Yoksa o geçer bu geçer demekle birbirimizi kırmakla yararını göremeyiz grandepuntotr.com forumunu. Bukadar uzun yazdığım içinde sakın olaki beni yanlış bilmeyin, çok sık haşır neşir olamıyorum forumumuzla ancak rahat rahat vakit geçirebildiğim ikinci yer burası bunada canı gönülden inanın.. Bırakın bir yay , jant lastik taktıktan sonraki keyfi , bir yıkamadan sonraki o parlak görüntü bile bizim arabalarımızı Mustang yada bir M3 teki kadar keyifli kılıyor.. Hepimizin istediği yada inşallah bir gün alacağım dediği, gece uyuduğumuzda rüyalarımıza girdiği bir araç vardır. Birgün o istediğimiz arabanın kontağını çevirmek nasip olur diyerek bu gereksiz sohbetlerden kaçınalım istiyorum.....
güzel açıklama altına imza atıyorum...
Romeo_er2
08/09/2012, 19:52
Gel kendi atini kostur..baskasinin arabasiyla konusma..burdada deniyecek cok type r var.hayal kurmaya devam et 40 boyu anca ruyanda gorursun..ac biraz izle 1.4 tsi pololarin ibiza cupralarin type r la yuruyuslerini..biraz bilgi edin ondan sonra iddia et..Biz demiyoruz type r in ustunden atlariz diye..ama yakin gideriz ;) iddiam type r gecmek olsaydi harcadigim paraya custom bi setup yapar butun n/a type r lari gecerdim..keyif benim keyfim istedigimi yaparim..sende yap gel seninle deneyelim..
Bi araba yaptik amma olay oldu yahu :) herkes kafaya takmis benim arabaya bilenmis..ayiptir kardesim masallah demeyide bilin emege..saygisizlik dizboyu..size ne benim aracimdan!!
Gel kendi atini kostur..baskasinin arabasiyla konusma..burdada deniyecek cok type r var.hayal kurmaya devam et 40 boyu anca ruyanda gorursun..ac biraz izle 1.4 tsi pololarin ibiza cupralarin type r la yuruyuslerini..biraz bilgi edin ondan sonra iddia et..Biz demiyoruz type r in ustunden atlariz diye..ama yakin gideriz ;) iddiam type r gecmek olsaydi harcadigim paraya custom bi setup yapar butun n/a type r lari gecerdim..keyif benim keyfim istedigimi yaparim..sende yap gel seninle deneyelim..
Bi araba yaptik amma olay oldu yahu :) herkes kafaya takmis benim arabaya bilenmis..ayiptir kardesim masallah demeyide bilin emege..saygisizlik dizboyu..size ne benim aracimdan!!
usta senin aracına laf ettimmi ben ? yada senin aracını kötüledinmi ? yada herhangi birinin aracına iftiramı attım , ellerinize sağlık okadar uğraşmış okadar zaman ve emek harcamışsınız aracınıza helal olsun keşke benimde durumum buna elverse bende en az senin kadar uğraşabilsem , siz bir türlü demeye çalıştıgımı anlamak istemiyorsunuz , , siz sanıyosunki sizin aracınıza laf ediyorum yada herhangi birinin aracına laf ediyorum hayır kattiyen böyle bişey yok ben 1.4 tjetin typerı hgt'ninde korveti geçemeyeceğini söylüyorum ister inanırım ister inanmam bu benim tercihim , bu forumdaki bazı arkadaşlarda bu olaya nem alıyor , yahu ben inanmıyorum ve mantıklı bi açıklamasınıda duymadım sizden , burada benim inanmadıgım asıl nokta puntonun typerı geçmesi değil 1.4 tjet'in typerı geçmesi , adam 1.4 77lik punto alır motoru söker takar oraya şahşahlı bi motor ve o motoru kaldıracak yürüyen aksam ozaman eyvallah , anlatmaya çalıştıgım nokta bu , isterseniz basit bi deneme yapalım diyelim ben aracı 180 beygir yaptım polo gti benimle aynımı gidecek ? elbetteki hayır polo gti benim tjetimi ezer gecer e hani 2sinin beygiride aynıydı , iyide o arac 180 beygirliğe ayarlanmış şanzuman aktarma ona göre dişler kullanılmış bi arac ben benim aracı 120likten cıkarıyorum 180liğe :D kapısmak bile mantıksız söz konusu bile olamaz , heleki m3 500 hplik hgtye hiçten inanasım gelmiyor yahu v8 4000 motor 450 beygirlik dünyanın en hızlı aracı 2000 motor 500 beygirlik bi aracımı geçemicek :) yani lütfen hadi diyelim ben cahilim anlamadım lütfen bana bi anlatırmısınız :)
Semih Kurtulmus
08/09/2012, 20:21
aman boşver :) bilen biliyor zaten o yüzden sıkıntı yok :thumbs_up2:
arkadaşlar bir önceki mesajda da yazdım fakat tam ben yazarken konu kilitlenmişti burada da dilim döndüğünce dile getirmek isterim..ben Hondacıların içinde modifiye işine girmiş bir insanım onun için hondanın performans araçlarından çoğuna binmiş,sürmüşlüğüm vardır..arkadaşlar konuştuğumuz araç Honda..bu markanın performans araçları tüm dünyada önünde eğilinilen araçlardır..tabikide ferrari gibi markaşar alıpta hız yapanlarda var fakat olay o değil olay halk araçları diye tabir edilen araçlardan performans aracı üretmektir..bugün 90 model aracını 12-13 liraya 96-97 model aracını 23-24 milyara satıyorsa gerçekten bu işte bir iş vardır..gel gelelim typer a..typer yine sizinde bildiğiniz gibi ilah olarak kabul edilen bir araç olmak ile beraber 0-400 de 3. vitese kadar inanılmaz saran(pati atmak) bir araçtır..onun için typer kullananlar genelde 0-400 e ufak motorlu araçlar ile girmek istemezler ya rolling yada kilometresine yarışırlar..0-400 de 1.4 t-jet,saxo vts,hgt,106 gti,crx gibi araçlar zaten typer ın arkasında dolanırlar yani typer çok büyük fark atamaz ama olay kilometreye yada rolling'e geldiğinde gerçekten plakasını göremeyecek duruma gelebilirsiniz..burada saçma bulduğum olay şu : insanlar bir aracı yüklüyor yüklüyor gırtlak yapıyor sonra da gidip namlı bir stok arabayı geçince ben onu geçtim oluyor bu nedir yahu? bu kadar kör olamayız arkadaşlar..gırtlak bir hgt hemde turbolu bırakun m3 ü ferrariye bile kafa tutar..turbolu şahinlerin hangi arabaları madara ettiğini youtubeden istediğiniz gibi izleyebilirsiniz o zaman şimdi diyelim mi şahin kral arabadır hepsini geçiyor????? arkadaşlar bu gibi konularla forumun ortamını germeyin malesef biz Türkler biraz tartışma olayını büyütüyoruz can kırıyoruz..lütfen gırtlak arabaları değil de stok arabaları karşılaştırmaya çalışalım ve özellikle kalkış olayında beygirden çok şöförlüğün ve arabanın kilogramının etkili olduğunu unutmayalım..1.4 t-jet gerçekten fiatın bugüne kadar hgt den sonra yaptığı en güzel performans motoru..aslında hgt de hakkını çok veremiyordu kanımca ama yine sesi bile çok güzeldi..gerçekten t-jet özel bir motor ama segmenti typer değil de turbo beslemeli 1.4 ve altı katagorisindeki araçlardır..yarışlara katılan arkadaşlarım çok iyi bilirler ki turbo beslemeli araçlar orada bile ayrı katagoride yarışırlar..şimdi onlar bilmiyor mu sanki atmosferik ile turboyu kapıştırmayı? onlarda mı sorun var yoksa biz karşılaştırma yapanlarda mı?madem profesyonel işler yapılıyorsa bu gibi saçma karşılatırmaları yapmayalım..Şunu unutmayalım bütün arabalar birbirini geçer yeterki sen ustadan ve paradan haber ver!!!
punto_multijet
08/09/2012, 20:39
tayfun zaten honda konusunda seninle ayni fikirdeyim zaten k20 hakkindada olumsuz hicbisey demedim. ancak arkadasin yaklasimi farkli. 1.4 araca ne yaparsan yap bi halt olmaz stock type r 40 boy atar diyor ya olay ordan cikti zaten yoksa son cumlene soonuna kadar katiliyorum
Semih Kurtulmus
08/09/2012, 20:44
yapılmışta olsa geçmez mi ? :D
tabi bütün bu adamların kafası çalışmıyor bir ton parayı boşu boşuna veriyorlar. duyan vardır yoktur bilemem ama benim modifiye anlamında en çok sevdiğim ve çok güzel örnek olarak gösterebileceğim hulk civictir. ağzından taşana kadar doludur.
HULK vs K5 gsxr vs M3 HPF - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Q0zNAurUOKo)
HULK vs GSXR1000 vs EVO6 tme - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=7cgruJ20L1A)
HULK vs 306.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=N_b6Fepl1B8)
HULK.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eMJCe6ADeuY)
HULK vs K7 gsxr1000 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KGPGxOPHOXw)
HULK goze hitab - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-PGyzglIty0)
HULK flyby - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=aSlmb4mmZyM)
HULK top speed basınc kaçıyor.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GaWeonH_2c4)
Hulk ısıtma.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NHOIkIEeC-A)
HULK 140 - 229 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fnWIl4DLTH0)
Hulk turbo 90 kmh to 240 kmh - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nSh6_Nm8GNw)
yapılmışta olsa geçmez mi ? :D
tabi bütün bu adamların kafası çalışmıyor bir ton parayı boşu boşuna veriyorlar. duyan vardır yoktur bilemem ama benim modifiye anlamında en çok sevdiğim ve çok güzel örnek olarak gösterebileceğim hulk civictir. ağzından taşana kadar doludur.
HULK vs K5 gsxr vs M3 HPF - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Q0zNAurUOKo)
HULK vs GSXR1000 vs EVO6 tme - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=7cgruJ20L1A)
HULK vs 306.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=N_b6Fepl1B8)
HULK.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eMJCe6ADeuY)
HULK vs K7 gsxr1000 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=KGPGxOPHOXw)
HULK goze hitab - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-PGyzglIty0)
HULK flyby - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=aSlmb4mmZyM)
HULK top speed basınc kaçıyor.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GaWeonH_2c4)
Hulk ısıtma.wmv - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NHOIkIEeC-A)
HULK 140 - 229 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fnWIl4DLTH0)
Hulk turbo 90 kmh to 240 kmh - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nSh6_Nm8GNw)
kardeş o hondanın orjinal motorumu bibak bakalım yapılışına hulk 1.6 vti motorlu olarak mı kapışıyor diyer araçlarla ki nitekim videodada kendi motoruna fazla besleme yapıldıgı için motoru eline aldıklarını yazmışlar :)
yorumlarıda okuyun :) 1.6 motora 400 beygir yüklerse olcağı bu yazıyor :)
HULK new setup - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=hX-7aBTxTsA&feature=related)
buarada :)
k20z1 hulkta kullanılan motor yani acura motor 2000 motordur max alınan güçte 390 hpdir :)
ayrıca inanıyorumki 2000 motor 400 beygirlik orjinal fabrika çıkışı bi araç hulku yer :)
böylelikle bu muhabbette bitmiştir :) hayallere devam..
beyler cidden çok baydı bu muhabbet artık..
karizmatik_boy
08/09/2012, 21:29
Video daki tek takıntım m3 ü geçerken diğeri sanki oyuncak araçmış gibi geldi... zıplaya zıplaya geçiyor... başka bir video dan alıntı gibi duruyor... video böyle olunca inandırıcı yönü kalmamış gibi... tayfun hocamın dediklerine katılıyorum... Malesef araçların özellikleri değiştirilip fabrika çıkışlı bir aracı şöyle geçiyoruz böyle geçiyoruz diyen bir çok kişi var... Araçlar fabrika verisine göre kıyaslanması mantılıdır...
Ben sahsen Japon'a binecek olsam Nissan veya Subaru tercih ederim.
Sent my GT-I9100 using 2
Sent my GT-I9100 using 2
tercih meselesi fakat Nissan a artık tam anlamıyla japon diyemiyorum genel olarak daha çok dizele doğru kaydı.nerde o eski silvia lar :) s13 ler çift turbolar ..Subiş dersen para varsa huzur da var derim :D ama ufak bütçeli güzel yürüyen japon dersen Honda hayat onda derim :)
emrahisilti
08/09/2012, 22:38
gerçekten kabak tadı verdi.Erhan bir çok konuda haklı.tjet ile typer hgt ile corvette m3 kapıştırıyorsunuz.Başka yerde insanlar güler bunlara.Tamam tjete lafımız yok bastımı gidiyor ama her arabanın bi kapasitesi var.Erhan gidemez dedikçe diğerleri gider diye iddia edip tırt videolar koyuyorlar.Tamam adamlar oynamış etmiş güçlendirmiş ama m3 ten corvetten bahsediyoruz ya.Bazılarıda varki hayatlarında m3 görmemişler yorum yapıyorlar.
Ertuğ senin arabana kimsenin bişey dediği yok çok emeğin var uğraşmışsın yapmışsın helal olsun.Ama gördüğün üzere satılık aracın aylardır bekliyor.Şu tjet typerı yeseydi inanki aracın 3 günde satılırdı.Bence konu kilitlensin
herkese iyi akşamlar
emrahisilti
08/09/2012, 22:43
Sent my GT-I9100 using 2
bizde bi nissan ra var son sahibi olucaz ya:)
Satilir, bisey olmaz :)
350Z begeniyorum ben :D
Sent my GT-I9100 using 2
arkadaşımda 94 yada 95 olması lazım ra 2.0 e-gt modeli vardı ve sanırım Türkiyede 1 tane idi sınırdan çıkma 170 küsür beygirdi alet çok nalet :D
Honor COOPER
08/09/2012, 23:51
ayrıca inanıyorumki 2000 motor 400 beygirlik orjinal fabrika çıkışı bi araç hulku yer :)
EVO 10 gibi mesala değilmi?
Bursali16
08/09/2012, 23:51
böylelikle bu muhabbette bitmiştir :) hayallere devam..
Mesajlarını hayretle okudum senin bir şey bildiğini sanmıyorum al bu videolarla biraz vakit geçir..........
Honda Civic Type-R Vs. Fiat Punto HGT Drag Race [1/8 Mile] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jR952BP9GEQ)
Herkez bisey yazmış we forumumuzun en önemli özelliği olan dostluk,saygı sevgi ve aile ortamına ters hareketler bunlar.bizim forumumuz başka forumlara benzemez.Son olarak sizin gibi gencleri pistlerde görmek isteriz diyelim canlı canlı varsa denesinler koysunlar yada izleyelim ankarada bu isler COK COK farklı eğer ben ortam biliyorum bu isleri biliyorum diyen arkadaşlar birde Ankara'ya gelsin :)
Mesajlarını hayretle okudum senin bir şey bildiğini sanmıyorum al bu videolarla biraz vakit geçir..........
Honda Civic Type-R Vs. Fiat Punto HGT Drag Race [1/8 Mile] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jR952BP9GEQ)
Usta sen mesajları daha dikkatli oku istersen ;) hangi arabayı hangi arabayla kıyasladıklarını bile anlyamamışsın daha :)
EVO 10 gibi mesala değilmi?
evet abi yada o hgtmidir nedir gelsin subaru wrx stiyi geçsin ? geçebilirmi elbetteki hayır :) subaru geri geri el sallar bu araçlara :) yada bi evoyu geçsin evoyu bile bile soylemiyorum aynı cumlede bile kullanmak güzelim mitsu evo x'e haksızlık olur :)
ya bide söylemiyim söylemiyim diyorum söyleyip dalga geçmek gibi olcak ama , yahu bir evo'nun intercooler'ı hgt'nin motoru kadar zaten :D
ismail kardeşim ağzına sağlıkk...bence yazın yeterli ..
StrawBeeRy
09/09/2012, 00:43
arkadaşlar birbirimizi kırmadan yazdığımız mesajlara dikkat edelim..
bahtsiz bedevi gibi oldugumdan su tesisat kisminda takildik kaldik ama sona geldik. aksilik cikmazsa haftasonu ecufast ozgune gondercez istanbula. son eksikleri giderip ayarini yapicak. Allah nasip ederse 2-3 hafta sonra gazliyor olucaz.
Canlı görmek isterim :)
Romeo_er2
09/09/2012, 05:25
Type r yiyebilen araclarinda hala satilmadigini biliyoruz..nasil b16, k20 vs motorlar sonradan degere bindiyse tjet motorunda degeri sonra anlasilacak inaninki..type r i bende cok severim hatta bu aralar almayi bile dusunuyorum fakat olay bu degil..begenmediginiz 1.4 tjet motorlar biraz harcamayla type r gececek hallere geliyor.keske benim gibi,osman gibi,murat gibi imkani olan cesareti olanlar olsada yapip kendileri sahit olsalar..benim imkanim bu kadarina yetiyo..daha fazlasi olsa forged yapar pte5128 turbo takar 1,8 bar da 400 hp yururdum..insallah birgun baskasi yapar..herkese forumda iyi vakit gecirmelerini dilerim..buda son mesajimdir..
Budweiser
09/09/2012, 12:53
Ben bazı kişilerin bu foruma art niyetli olarak girdiklerini düşünüyorum. Konuların doğruluklarını bilip sadece muhalefet olup ortalığı kızıştırmak adına böyle birşey yapıyorlar. Bunu yaparkende eminim çok eğleniyorlar. Ben bunu anladım bu yüzden paylaşım yapmıyorum. Daha fazla gerilmemesi adına, fakat bu sayede forum bilgi alışverişi yapılan yer değilde sohbet ortamı, lastik havasının tartışıldığı bir ortam oluyor kendini geliştiremiyor. Bu şekilde gidersede geliştirmemeyede mahkum. Ben site yöneticilerinin görevlerini tam yapmadıklarına inanıyorum. Bu tarz insanları forumdan uzaklaştırmazsa GPTR gibi yaşı küçümsenmeyecek bir forum basit bir forumdan öteye gidemiyecek. Kıyaslama yapmıyorum ama diğer marka model araçların bi forumlarına bakın neler yapıyorlar neleri tartışıyorlar. Sevgiler. Bana atarlanacak birileri varsada ben numaramı adresimi verdim gelsinler. Yanımda atarlansınlar. Numaram yoksa onlardan özel mesaj atsınlar numaram ve adresimide bildireyim.
emrahisilti
09/09/2012, 14:23
arkadaşımda 94 yada 95 olması lazım ra 2.0 e-gt modeli vardı ve sanırım Türkiyede 1 tane idi sınırdan çıkma 170 küsür beygirdi alet çok nalet :D
2003 ra var iyi guzel araba ama
Motoru zayif cok yakiyor ve parcasi cok pahali.gecen sene satmaya kalktim 17 18 bin gordu bende vazgectim
2003 ra var iyi guzel araba ama
Motoru zayif cok yakiyor ve parcasi cok pahali.gecen sene satmaya kalktim 17 18 bin gordu bende vazgectim
aslında güzel arabalar 1.6 motorlusu o zamanlar astralar ile aynı paraydı ve digital klima gibi üstünlükleri vardı fakat o zamanlar nissan binek araçta çok iyi değildi ve piyasası yoktu malesef..e-gt nin hiçbir parçasını bulamıyorduk malesef ama motor bizi bitiriyordu..
emrahisilti
09/09/2012, 14:38
aslında güzel arabalar 1.6 motorlusu o zamanlar astralar ile aynı paraydı ve digital klima gibi üstünlükleri vardı fakat o zamanlar nissan binek araçta çok iyi değildi ve piyasası yoktu malesef..e-gt nin hiçbir parçasını bulamıyorduk malesef ama motor bizi bitiriyordu..
Konforlu arac arka gorus kamerasi sunroof gibi ozellikler var ama piyasasi yok parcasi problem sehirici 12lt yakit goruyor
Konforlu arac arka gorus kamerasi sunroof gibi ozellikler var ama piyasasi yok parcasi problem sehirici 12lt yakit goruyor
off baya yakıyormuş yahu yine benim ev arkadaşımda 2001 vardı o kadar yakmıyordu ama seninki galiba onun bir üst kasası uzay kasa mı diyorlar öyle birşey..evet o arabalar biraz hantal dediğin gibi doğrudur..tüp yoksa en yakın zamanda satmanı tavsiye ederim..
Honor COOPER
10/09/2012, 00:47
ranın son kasası bir devrimdir o sınıf için.Aynı model yılı E sınıfı araçlarda olmayan donanım vardı ama ama gel görki ülkemizde kaybolup giden araçlardan.Ben mersindeyim ve arap plakalı öyle süper Nissanlar görüyorumki araçları görseniz buda ne böyle olursunuz.
Örnek;Nissan Altima-Sky line gibi araçlar!
ranın son kasası bir devrimdir o sınıf için.Aynı model yılı E sınıfı araçlarda olmayan donanım vardı ama ama gel görki ülkemizde kaybolup giden araçlardan.Ben mersindeyim ve arap plakalı öyle süper Nissanlar görüyorumki araçları görseniz buda ne böyle olursunuz.
Örnek;Nissan Altima-Sky line gibi araçlar!
350Z'ye hastayımdır..
Ben bazı kişilerin bu foruma art niyetli olarak girdiklerini düşünüyorum. Konuların doğruluklarını bilip sadece muhalefet olup ortalığı kızıştırmak adına böyle birşey yapıyorlar. Bunu yaparkende eminim çok eğleniyorlar. Ben bunu anladım bu yüzden paylaşım yapmıyorum. Daha fazla gerilmemesi adına, fakat bu sayede forum bilgi alışverişi yapılan yer değilde sohbet ortamı, lastik havasının tartışıldığı bir ortam oluyor kendini geliştiremiyor. Bu şekilde gidersede geliştirmemeyede mahkum. Ben site yöneticilerinin görevlerini tam yapmadıklarına inanıyorum. Bu tarz insanları forumdan uzaklaştırmazsa GPTR gibi yaşı küçümsenmeyecek bir forum basit bir forumdan öteye gidemiyecek. Kıyaslama yapmıyorum ama diğer marka model araçların bi forumlarına bakın neler yapıyorlar neleri tartışıyorlar. Sevgiler. Bana atarlanacak birileri varsada ben numaramı adresimi verdim gelsinler. Yanımda atarlansınlar. Numaram yoksa onlardan özel mesaj atsınlar numaram ve adresimide bildireyim.
Oncelikle forum yoneticilerine bu konuyu silmedikleri için teşekkür ediyorum ;
Bu forumda şimdiye kadar yalnızca 2 konu açtım ve açtığım 2 konudada 2 farklı soru sordum ;
1. si kaliper kapaklarının eksi yönleri nelerdir ?
2. si 205/45/17R lastik basıncı tam olarak ne olmalıdır ?
1. sorum daha önceki araçlarımda bulunan jantlar 15" oldugu için kaliper kapakları ile ilgili pek bi bilgim olmadıgından oturu idi..
2. sorum daha önce 17" lastikli bi aracım olmadı o yüzden lastik basıncının tam olarak kaç psi'de olması gerektiği idi..
benim bu foruma art niyetli girip , konuların doğrularını bildiğim halde sadece muhalefet olup ortamı gerdiğimi ,
ve bunu yaparken cok keyif aldıgımı söylüyor kaan arkadaş , bu yüzdende forumda paylaşım yapmıyormuş artık ;
ben böyle davrandıgım için forum bilgi alışverişi yapamıyormuş lastik basınçlarının tartışıldıgı sohpet ortamı oluyormuş ;
şimdi gelelim benim cevabıma , öncelikle yazılarımı sabırla okudugunuz teşekkür ediyorum ;
bak kardeşim 1.4tjetin typerı hgtnin corvetle kapıştırılması bilgi alışverişi ise o bilgi küllüyen yanlış ;
eğer o konu bilgi alışverişi ise lastik konusu 100 kere daha fazla bilgi alışverişi..
ve ben o yanlışa muhalefet oluyorum diye birilerinin gözüne batmışım , evet arkadaş ben o konuya küllüyen muhalefetim..
ve bu forumda inanıyorumki benim düşündüğüm gibi düşünen ve bu konu hakkında benim söylediklerimin tersini söyleyenlere gülen kişiler mevcut;
nitekim hgt'nin corvetle kapıştırılması saçma oldugu kadar guluncte ;
Su forumda 2 adet sorumu bos sohpet konusu algılayıp hgt le corvetin kapısmasını dolu konu , bilgilendirici konu olarak algılayan bir beyin yapısı ;
hangi konunun bilgi taşıyıp hangi konunun bilgi taşımayan konu oldugunu anlayamaz..
Ben aranıza sonradan katıldım siz benden öncede burada idiniz , bu forumun abileri ve kardeşleri sizleri benden çok daha önce tanımış ve kaynaşmış...
Ama gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum bu forumdaki yöneticilerede abilerede kardeşlerede teşekkür ediyorum ..
Heleki forum yöneticilerine 10 kere 100 kere teşekkür ediyorum ayrımcılık yapmadıkları ve GERCEKCI OLDUKLARI ICIN..
punto_multijet
11/09/2012, 22:25
Oncelikle forum yoneticilerine bu konuyu silmedikleri için teşekkür ediyorum ;
Bu forumda şimdiye kadar yalnızca 2 konu açtım ve açtığım 2 konudada 2 farklı soru sordum ;
1. si kaliper kapaklarının eksi yönleri nelerdir ?
2. si 205/45/17R lastik basıncı tam olarak ne olmalıdır ?
1. sorum daha önceki araçlarımda bulunan jantlar 15" oldugu için kaliper kapakları ile ilgili pek bi bilgim olmadıgından oturu idi..
2. sorum daha önce 17" lastikli bi aracım olmadı o yüzden lastik basıncının tam olarak kaç psi'de olması gerektiği idi..
benim bu foruma art niyetli girip , konuların doğrularını bildiğim halde sadece muhalefet olup ortamı gerdiğimi ,
ve bunu yaparken cok keyif aldıgımı söylüyor kaan arkadaş , bu yüzdende forumda paylaşım yapmıyormuş artık ;
ben böyle davrandıgım için forum bilgi alışverişi yapamıyormuş lastik basınçlarının tartışıldıgı sohpet ortamı oluyormuş ;
şimdi gelelim benim cevabıma , öncelikle yazılarımı sabırla okudugunuz teşekkür ediyorum ;
bak kardeşim 1.4tjetin typerı hgtnin corvetle kapıştırılması bilgi alışverişi ise o bilgi küllüyen yanlış ;
eğer o konu bilgi alışverişi ise lastik konusu 100 kere daha fazla bilgi alışverişi..
ve ben o yanlışa muhalefet oluyorum diye birilerinin gözüne batmışım , evet arkadaş ben o konuya küllüyen muhalefetim..
ve bu forumda inanıyorumki benim düşündüğüm gibi düşünen ve bu konu hakkında benim söylediklerimin tersini söyleyenlere gülen kişiler mevcut;
nitekim hgt'nin corvetle kapıştırılması saçma oldugu kadar guluncte ;
Su forumda 2 adet sorumu bos sohpet konusu algılayıp hgt le corvetin kapısmasını dolu konu , bilgilendirici konu olarak algılayan bir beyin yapısı ;
hangi konunun bilgi taşıyıp hangi konunun bilgi taşımayan konu oldugunu anlayamaz..
Ben aranıza sonradan katıldım siz benden öncede burada idiniz , bu forumun abileri ve kardeşleri sizleri benden çok daha önce tanımış ve kaynaşmış...
Ama gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum bu forumdaki yöneticilerede abilerede kardeşlerede teşekkür ediyorum ..
Heleki forum yöneticilerine 10 kere 100 kere teşekkür ediyorum ayrımcılık yapmadıkları ve GERCEKCI OLDUKLARI ICIN..
simdi senin anlamadigin veya anlamak istemedigin nokta su. "her araba her arabayi gecer olay paraya ustaya bilgiye bakar"
burda kimse standart hgt corvette veya m3 gecer demedi bu videodaki hgt oldukca yuklu bir hgt. ayni sekilde standart tjet type r gecer demedi kimse.. sen ya inat yapiyosun yada kaba tabirle at gozluguyle bakiyorsun duruma. cok bisey yapmana gerek yok ac streetfire.net ve youtube.com u bak millet ne arabalarla neleri geciyor birak bizi hgtyi tjeti. fiat disi ornek olsun adamlar lada samara ile ferrari geciyor en basitinden.
desen ki bana mesela bu video icin m3 mu yoksa hgt turbo mu alirsin diye dusunmeden gecilen m3 derim tabiiki. birde hgtye yapilan masrafi o m3e yapsan hgt birak gecmeyi plakasini okuyamaz. buda not.
bildigim insanlar olarak ertug olsun tayfun olsun hepimiz modifiye camiyasinin icindeyiz hangi aracin neler yapabilecegini az cok biliyoruz tecrubelerimize guven. biz bu bilgileri dergilerden internetten ogrenmedik. yeri geldi aldik anahtari elimize aracimizin altina bizde girdik. demisin ya 17jantli hic arabam olmadi diye 2005 yilinda 18 jant kullaniyodum ben mesela.
Arkadaşlar,
Yapılacak yorum ve paylaşımların Forum Kuralları doğrultusunda SAYGI sınırlarını zorlamadan yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Aksi halde bunun dışında hareket eden, huzursuzluk çıkartan arkadaşlar için ilgili maddeler doğrultusunda cezai işlem yapmak durumunda kalacağımızı bildiririm. İyi forumlar.
simdi senin anlamadigin veya anlamak istemedigin nokta su. "her araba her arabayi gecer olay paraya ustaya bilgiye bakar"
burda kimse standart hgt corvette veya m3 gecer demedi bu videodaki hgt oldukca yuklu bir hgt. ayni sekilde standart tjet type r gecer demedi kimse.. sen ya inat yapiyosun yada kaba tabirle at gozluguyle bakiyorsun duruma. cok bisey yapmana gerek yok ac streetfire.net ve youtube.com u bak millet ne arabalarla neleri geciyor birak bizi hgtyi tjeti. fiat disi ornek olsun adamlar lada samara ile ferrari geciyor en basitinden.
desen ki bana mesela bu video icin m3 mu yoksa hgt turbo mu alirsin diye dusunmeden gecilen m3 derim tabiiki. birde hgtye yapilan masrafi o m3e yapsan hgt birak gecmeyi plakasini okuyamaz. buda not.
bildigim insanlar olarak ertug olsun tayfun olsun hepimiz modifiye camiyasinin icindeyiz hangi aracin neler yapabilecegini az cok biliyoruz tecrubelerimize guven. biz bu bilgileri dergilerden internetten ogrenmedik. yeri geldi aldik anahtari elimize aracimizin altina bizde girdik. demisin ya 17jantli hic arabam olmadi diye 2005 yilinda 18 jant kullaniyodum ben mesela.
usta tamam her sey kabul diyelim o videodaki hgt cok yuklu ama sizin dediğinize gore hgt 2000 motor 5 silindirli ve 500 beygire yakın , kısacası motoru değişmemiş üzerindeki parçalar daha kaliteli hale getirilmiş aynı ertuğun 1.4 tjetteki gibi ertuğun arabasıda aynı motor motor çıkarılıp yerine başka bir motor eklenmemiş , şimdi bu koşullar altında sen bana şunu demeye çalışıyorsun 2000 motor 5 silindirli 500 beygirlik hgt 4000 motor 8 silindirli 100/100 oranlı kilitli diferansiyel bulunan 450 beygirlik m3'ü geçti , ertugun tjette 210 beygir oldu 1.4 motor 210 beygirlik motor 2.0 motor 200 beygirlik 100/70 kilitli diferansiyel bulunan typerı yakaladı ; şimdi ben sizin konuşmanızdan aynı yukarıda yazmış oldugum sonucu cıkardım.. simdi bana diyemezsinizki tjette kilitli diferansiyel var ? yok ve tjete uygun kilitli diferansiyel oranıda yok tjet tamamen elektronik bi aksamla çalışan diferansiyele sahip sadece diferansiyel mevcut yani kilitleme organı bulunmuyor.. şimdi bu karşılaştırılan araçlarda ilk grip yani kalkışı elbetteki kilitli diferansiyel bulunan araç yapacak sonraki ve son hızlardada zaten motorun büyüklüğü ve şanzuman kalitesi önemli ; yukarıdaki yazdıklarımı göz önünde bulundurarak bir hesap edelim 500 beygirlik bir hgt nasıl oluyorda korvetle kapışabiliyor yada bir m3le kapışabiliyor.. şöyle olursa amenna alırsın 1.4 77 beygirlik punto dökersin tüm aksam motor şaft şanzuman , gidersin oraya 8 silindirli 4200 motor koyarsın gidersin getrag 8-2 şanzuman alırsın gidersin garet holsem gt-38 trebi turbo gider gready angle aks ve hikmo yada ac schintzer kilitli diferansiyel alırsın , he ozaman tamam ozaman eyvallah ama 1.4 tjetin turboyu değiştirip yazılım atmışın hiçbir motor genişletme veya değiştirme yok aktarma organlarında değişiklik yok şanzuman aynı şanzuman yapmışın onu zor bela 210 beygir (ki şahsen tebrik ediyorum çok çok iyi değer) safkan 2.0 motor 200 beygirlik spor arabayla kafalamaya çalışıyosun olurmu bence olmaz aslına bakarsan sencede olmaz çünkü ben böyle bişey hiç görmedim.. hgt içinde aynı şey geçerli 2000 motor 5 silindiri zor bela çıkarmışın 390'a millet 500 falan yazıyor ama okudum 420 beygirde stabil olmuyor arac hadi benden 30 beygir toplamda 450 beygir bide stabil oldugunu düşünelim m3 yada korveti nasıl geçecek acaba yani korvetin egzos dumanını göremeyecek vaziyete gelecegene eminim , zaten söylediginiz araba 206 mı 106mı tam hatırlamıyorum gt'le kapısıyo onu zor bela geçiyor :) usta cani gönülden soruyorum birisinimi kekliyodunuz ben maydanoz oldum bozdum işi ? yada birisine şakamı yapıyodunuz ben şakayı bozdum ? ayrıca siz 2005te 18" jant kullanabilirsiniz ? ben kullanmadım benim puntodan önceki aracım rover tomcatti onda bile 225/50/15R lastik ebatı vardı..
Romeo_er2
12/09/2012, 03:02
dostum yazdığın terimler parça isimleri vs dahi yanlış..benim arabaya sandık motor kondu zannediyorsun galiba..grande punto abarth esseesse diye bi araç vardır 180hp stock fabrika çıkış..bu motorun turbosu-manifoldu-egzantrikleri-egzoz sistemi-yazılımı ve birkaç hortum dışında bildiğimiz t-jet sporttan farkı sıfırdır..ben bu saydığım parçaları taktım..yani ne demek fabrika çıkış 180hp demek..bunun üstüne büyük intercooler-flow egzoz sistemi ve sert bi yazılım attık..bunun neyi sonradan yapma acaba? piyasaki type r lar vs ler stock mu geziyo bi söyle bana..f/e/h dan aşşa parçası olan yok..stock 180 hp abarth da dahil polo gti da ibiza cuprada stock type r ı geçiyor bunu zaten çok gördük..neyi tartışıyoz? hakkında bahsettiğin bravoyu bilmemen senin cahilliğin..diyorum aç drag şampiyonalarını bak..ayriyetten çok takmışın kilit dif. e. alfadaki q2 sistem tarzi bi dif. kullanıyor t-jetler..ayrıca 500-600 euro arasında neredeyse her araç için ayarlanabilir kilitli dif. satılıyor Qualife markasında. .işi teknik bilgiye hiç dökmeyelim komik olur gerisi..hala insan gibi açıklama yapıyosam şaka felan yok kardeşim..bu işler hep teknik verilerle yürümüyor malesef..düşün bakalım şimdi 180hp abarth 200hp type r ı neden geçebiliyor..
dostum yazdığın terimler parça isimleri vs dahi yanlış..benim arabaya sandık motor kondu zannediyorsun galiba..grande punto abarth esseesse diye bi araç vardır 180hp stock fabrika çıkış..bu motorun turbosu-manifoldu-egzantrikleri-egzoz sistemi-yazılımı ve birkaç hortum dışında bildiğimiz t-jet sporttan farkı sıfırdır..ben bu saydığım parçaları taktım..yani ne demek fabrika çıkış 180hp demek..bunun üstüne büyük intercooler-flow egzoz sistemi ve sert bi yazılım attık..bunun neyi sonradan yapma acaba? piyasaki type r lar vs ler stock mu geziyo bi söyle bana..f/e/h dan aşşa parçası olan yok..stock 180 hp abarth da dahil polo gti da ibiza cuprada stock type r ı geçiyor bunu zaten çok gördük..neyi tartışıyoz? hakkında bahsettiğin bravoyu bilmemen senin cahilliğin..diyorum aç drag şampiyonalarını bak..ayriyetten çok takmışın kilit dif. e. alfadaki q2 sistem tarzi bi dif. kullanıyor t-jetler..ayrıca 500-600 euro arasında neredeyse her araç için ayarlanabilir kilitli dif. satılıyor Qualife markasında. .işi teknik bilgiye hiç dökmeyelim komik olur gerisi..hala insan gibi açıklama yapıyosam şaka felan yok kardeşim..bu işler hep teknik verilerle yürümüyor malesef..düşün bakalım şimdi 180hp abarth 200hp type r ı neden geçebiliyor..
beni çok aydınlattın dostum çok saol :D usta sen değilmiydin bana "ben typrın üstünden atlarım demedimki , maksimum 5 boy yerim" bu cümleyi yazan ? ayrıca tjetteki diferansiyel alfadaki gibi falan değil usta alfada bildiğin kilitli diferansiyel kullanılıyor , ayrıca senin motorun 1.4 tjet 180 beygir orjinalse sen aracın motorunu değiştirip gidip abarthın motorunu taktırdıgın ortaya cıkıyor 2 sorum olacak bu isi hangi usta yaptı , ve bu motor nereden alındı ? ki gel gelelim senin aracın söylediğin gibi stock 180hp güc üretiyorsa e zaten cok fazla modifiye yapmamıssın demektir cünkü 30 beygir arttırmıssın ? nitekim ohalde senin motorun tjet motoru değil bildiğin abarthın 1.4 turbo 180hp'lik motoru ki ben onada inanmıyorum :) verdiğim tüm teknik bilgiler yanlışmış :D marka isimlerine kadar örnek verdim hangi yazdıgım yanlış ? 3 adet örnek verebilirmisin ? zaten şuanda kusura bakmayın ama bu olay kıvırmaya gidiyor 1.4 tjet 120hp stock bi aracı 210 beygir cıkartmıs yazınca motorunu degistirdiğini söylüyorsun ki bidaha söylüyorum ben onada pek inanmıyorum fakat benide inandırmak zorunda değilsin elbette :) hgt konusundada şampiyonalara baktıgımız zaman 106 gti ile kapısmasını zor bela 2 boy gecebilen bi arac :) ki simdi gene kıvırarak motorunun aslında 2000 motor 5 silindirli olmayacagını söylerseniz hic sasırmayacagım <3 ARKADASLAR GORDUGUNUZ UZERE 1.4 TJET 120LIK TYPERI GECEMEZ :) (ERTUGUN ARACININ MOTOR 1.4TJET 120LIK DEGILMIS) ( ERTUG YORUMLARINDADA BANA TYPERIN UZERINDEN ATLARIM GECERIM DEMEDI EN FAZLA 4-5 BOY ARKASINDAN GELIRIM DEDI) (E OZMN NASI GECMEK OLUYOR BU) (HGT KONUSUDA BASTAN YANLIS SAHSEN BI KORVET ARACIM YOK AMA BI KORVETLE BRAVONUN KAPISILMASI BILE KORVETIN GOLGESINE LEKE DUSURUR :) ( KORVETI GECIYORMUS HADI YA :D ) he bu arada aklıma gelmişken şimdi 1920 model korveti geçer denilirsede hiç şaşırmayacagım :D
Romeo_er2
12/09/2012, 03:37
işten anlamadığın belli işi hiç geyiğe çevirme..1. si garet holsem diye bişey yok..Garrett ayrı bi fima HOLSET ayrı bi firma..benim motorumda değişen parçaları söyledim sandık motor değişmedi gördüğün gibi biraz önce yazdım..stock type r ı benim aracımda dahil bütün 1.4 180hp turbo araçlar geçebilir rahatça(polo gti-ibiza cupra vs) piyasada deniyeceklerimizin hepsi dolu olduğu için geçse bile 4-5 boy geçer max. diyorum..lafı çevirip yanlış şeyler yazma saygıyı bozmadan adam gibi yazıyorum burda..Ateşleyip fitillemeye çalışıyosan hiç kasma boşuna Keyfim isterse dener type r la çeker videoyu koyarım ondan sonra yorum yaparsın..emin ol sonuç dediğim gibi olacaktır..
işten anlamadığın belli işi hiç geyiğe çevirme..1. si garet holsem diye bişey yok..Garrett ayrı bi fima HOLSET ayrı bi firma..benim motorumda değişen parçaları söyledim sandık motor değişmedi gördüğün gibi biraz önce yazdım..stock type r ı benim aracımda dahil bütün 1.4 180hp turbo araçlar geçebilir rahatça(polo gti-ibiza cupra vs) piyasada deniyeceklerimizin hepsi dolu olduğu için geçse bile 4-5 boy geçer max. diyorum..lafı çevirip yanlış şeyler yazma saygıyı bozmadan adam gibi yazıyorum burda..Ateşleyip fitillemeye çalışıyosan hiç kasma boşuna Keyfim isterse dener type r la çeker videoyu koyarım ondan sonra yorum yaparsın..emin ol sonuç dediğim gibi olacaktır..
garret yada holset isminin bir harfini yanlış yazmışım tek buldugun yanlış bu öylemi :D :kiss0000:ayrıca stock typerla stock ibiza cupranın kapışmasının linkini atıyorum sen 180 beygirle ancak typerı 3. vitese kadar takip edersin :D HoNDa TYPE-R vs SEAT IBIZA CUPRA | Facebook Videoları İzle - İndir - Paylaş (https://www.indirvideo.net/honda-type-r-vs-seat-ibiza-cupra-203705.html) sonrada typer geri dönüp 1.4 tsi 180 veya 1.4 tjet 210 yada 1.4 eşantiyon turbo'yu geri geri el sallaya sallaya öper arkandanda gülücük kondurur artık bitti konuşmak ve sallamak :D
video resmi dergi için çekilmiştir böylelikle 1.4 tsi 180 hplikler typerı geçemz , videoda 3. vitese kadar typerı kovalıyor sonrada typer gözükmüyor burdan şu sonuç çıkmasın typerın 1-2-3. vitesleri kötü , typer 3. vitese kadar durmaksızın pati çeker :) 4. viteste 210 dada 2 kere pati çeker 4. vitese atıldıgı an ve 210u gördüğü an 5. vitestede typerı göremezsin :D ARTIK BU KONU KAPANDI YALAN YANLIS BILGILER VERIP MILLETI KANDIRMAYI BIRAKIN .. (TYPERIN 4. VITESTEKI PATI CEKTIGINI KENDI ROVER TOMCATIMDEN BILIYORUM:)
bu arada aklımdayken söylüyim artık sakın ha typera laf atmayın daha çok yerin dibine batmayın :) ayrıca sakın ha dahada 2000lik hgt korveti geciyor demeyin korvetin dengi ferraridir bravo değil :)
Romeo_er2
12/09/2012, 03:57
halka sesleniş yapıyon heralde..o koyduğun videoyu biz 1 sene önce izledik..ibiza nın sahibi zafa diye bi arkadaş..ve aracı full stock..type r ise stock değil ;) resmi dergi felan iyi sallamışında yanlış adama atıyon tutmaz :D 4 te saran type r lar turbo olmasın :)
Romeo_er2
12/09/2012, 04:01
bu arada aklımdayken söylüyim artık sakın ha typera laf atmayın daha çok yerin dibine batmayın :) ayrıca sakın ha dahada 2000lik hgt korveti geciyor demeyin korvetin dengi ferraridir bravo değil :)
sen devam et otohaber okumaya =) çok faydalıymış biliyormuydun?
halka sesleniş yapıyon heralde..o koyduğun videoyu biz 1 sene önce izledik..ibiza nın sahibi zafa diye bi arkadaş..ve aracı full stock..type r ise stock değil ;) resmi dergi felan iyi sallamışında yanlış adama atıyon tutmaz :D 4 te saran type r lar turbo olmasın :)
kıvırmayı kes artık ya ufff :) 4 te saran typer turbo değil kardeş benim rover tomcatim 2.0 200 beygirdi turbolu idi honda accord 2.0 135 beygirlik motorun ustune konulmus turbo vardı , typer 2.0 200 beygir turbosuz olanda benimki ile birebir aynı gidiyordu 4. viteste pati çekmesini sağlayan motoru yada turbosu değil üzerinde bulunan honda yapımı kilitli diferansiyeldi :) kafandan sallamayı bırak artık :) he diyorum geçiyorum artık herkese rezil oldun bu video ile umarım bundan sonra bol keseden sallamassın :)
videonun son bolumunu izle typerla kapışırsan karşılacağın konumu çekiyor arkadaş typerın arka camından ama ben pek bişi göremedim herhalde baya uzaklaştılar :D
Romeo_er2
12/09/2012, 04:06
daha yazdıklarıma cevap veremiyosun geyiğe çekiyosun..kim kıvırıyo sizce? sen tomcat le 300 e kadar sarmaya devam et =) kafadan salladığım yok altımda paşalar gibi arabam var yiyosa gelir gözünle görürsün..bursadan beri sallamak kolay..stock 180 lik tsi ı o videodakinden boy boy daha çok ayırırım oda ayrı ;) benim amacım type r geçen t-jet yapmak değildi hiçbi zamanda olmadı imzamın altındaki yazıyı oku..daha uzağa işeyebileceksen yap görelim.
daha yazdıklarıma cevap veremiyosun geyiğe çekiyosun..kim kıvırıyo sizce? sen tomcat le 300 e kadar sarmaya devam et =) kafadan salladığım yok altımda paşalar gibi arabam var yiyosa gelir gözünle görürsün..bursadan beri sallamak kolay..stock 180 lik tsi ı o videodakinden boy boy daha çok ayırırım oda ayrı ;)
hee hee kim kime cevap veremiyor acaba ? zafa kim be sen bi onu söyle o ayrıca senin motoru hangi usta taktı getirtmişin özel bi o ustayı söyle o motoru nerden istettin bi onu söyle KIVIRMAYI KES ARTIK.. ARTIK SENLE KONUSMAM BITMISTIR KONUSUPTA SINIRLERIMI GERIYORUM BOSUNA , BUTUN HERKES GORECEK BU KONUYU O TYPERIN STOCK OLDUGUNU ASSAGIDAKI VEDIGIM LINKTEN OGRENEBILIRSINIZ IKI ARACTA STOCK ARKADASLAR
Honda Civic EP3 TypeR vs Seat Ibiza Cupra | Facebook (https://www.facebook.com/video/video.php?v=145178128934670#!/HoNdA.tec)
MADEM 1.4 TSI 180LIK GECER DEDIN AL SANA VIDEODA VIDEOYU CEKEN ADAMLARIN SITESIDE :)
HERKES GORUP IZLEYIP ANLAYACAK NE KADAR SALLADIGINIZI :)
SAKIN BI HAINLIK YAPIP KUFUR FALAN EDIP KONUYU SILDIRMEYIN BENI YENI KONU ACMAKLA UGRASTIRMAYIN..
ARKADASLAR TYPERI SURENIN HALIT ABIDIR BU ARADA
SEAT IBIZAYI SURENIN ADIDA ONURDUR :)
Romeo_er2
12/09/2012, 04:18
hee hee kim kime cevap veremiyor acaba ? zafa kim be sen bi onu söyle o ayrıca senin motoru hangi usta taktı getirtmişin özel bi o ustayı söyle o motoru nerden istettin bi onu söyle KIVIRMAYI KES ARTIK.. ARTIK SENLE KONUSMAM BITMISTIR KONUSUPTA SINIRLERIMI GERIYORUM BOSUNA , BUTUN HERKES GORECEK BU KONUYU O TYPERIN STOCK OLDUGUNU ASSAGIDAKI VEDIGIM LINKTEN OGRENEBILIRSINIZ IKI ARACTA STOCK ARKADASLAR
Honda Civic EP3 TypeR vs Seat Ibiza Cupra | Facebook (https://www.facebook.com/video/video.php?v=145178128934670#!/HoNdA.tec)
MADEM 1.4 TSI 180LIK GECER DEDIN AL SANA VIDEODA VIDEOYU CEKEN ADAMLARIN SITESIDE :)
HERKES GORUP IZLEYIP ANLAYACAK NE KADAR SALLADIGINIZI :)
SAKIN BI HAINLIK YAPIP KUFUR FALAN EDIP KONUYU SILDIRMEYIN BENI YENI KONU ACMAKLA UGRASTIRMAYIN..
Selam ergen..Yatmadan önce yürek yiyip klavyede atara geçmeyin.Küfürü edebiliyosan gel yüzüme et adamsan.
Motor fabrikadan çıktı üstünde olduğu gibi ustamda Erhan YÜCEL BoostEr performance gel bi çayını iç ;) zafa kayseride sarı cupranın sahibi..Büyük harfle yazınca daha bi atarlıymış havası yaratıyosun heralde :D
Selam ergen..Yatmadan önce yürek yiyip klavyede atara geçmeyin.Küfürü edebiliyosan gel yüzüme et adamsan.
Motor fabrikadan çıktı üstünde olduğu gibi ustamda Erhan YÜCEL BoostEr performance gel bi çayını iç ;) zafa kayseride sarı cupranın sahibi..Büyük harfle yazınca daha bi atarlıymış havası yaratıyosun heralde :D
he he :) sakın küfür yazıp bu konuyu sildirtmeyin zaten silerlese gene açarım 1.4tsi 180 vs typer die 'de şimdi biton uğraşmak zor gelir :) motorun illaki bi fabrikadan çıktıda sen nasıl getirttin nereden aldın ? 1.4tjet 120lik değilmiş ya orjinal stock 1.4 turbo 180 beygirlikmişya işte senin aracında 1.4 tjet 120hp motoru çıkarıp oburunu taktınızya işte o motoru nerden getirttiniz :D her söylediğinde yanlışsın kim ergen aceb :) polemiğe girmeye gerek yok daha fazla bide son sorum çıkartılan 1.4 tjet 120liği nereye koydunuz aklımda olsun benim motor giderse senin kullanmadıgını alırım :)
Ya kardeş senin Type-R'ın mı var ne bu Type-R fanatikliği.
Romeo_er2
12/09/2012, 04:31
motora yapılan işlemleri bütün forum biliyor sana inandıracak değilim..söylediklerimin doğru olduğunu biliyosun boşuna kendini inandırma..bütün forum ahalisini güldürürsün kendine anca..ulaşamadığın ciğerede mundar deme..
Ya kardeş senin Type-R'ın mı var ne bu Type-R fanatikliği.
usta fanatiklik değil gerçekler :) 1.4 tsi 180 beygirlikler typerı yiyomuş he oldu :) adam 2000 motor bravo hgt'nin korveti yediğini söylüyor , UÇTUM ŞAHİTLERİM VAR :banlandi:
motora yapılan işlemleri bütün forum biliyor sana inandıracak değilim..söylediklerimin doğru olduğunu biliyosun boşuna kendini inandırma..bütün forum ahalisini güldürürsün kendine anca..ulaşamadığın ciğerede mundar deme..
Aynı araçtan bende var :) farkındamısın acaba ? herhalde attıgım videodan sonra kimler kimlere gülecek görecegiz :):kicking0:
Romeo_er2
12/09/2012, 04:36
biz sana çok gülüyoz orası kesin :D
biz sana çok gülüyoz orası kesin :D
bak kardeş inan bu forumda ve honda forumunda bu yazılarına gulup neler diyen var neler :) ayrıca senin bi dediğinle bi dediğin tutmuyorki kardeşim sen bana ben tjetimle max 4-5 boy fark yerim typera karşı dedin oysaki en başta typer gelsin gibi artisliklere başvurmuştun hatta bende senin o yorumuna "bence typer gelmesin" demiş ve kısa kesmiştim :) yani kısacası senin bi söylediğin ile öbür söylediğin tutmuyor , ben 1.4 tjet 120lik nası geççek diyorum kaç gündür aracın motorunu değiştirdim diyosun 1.4 180 beygirlik diyosun :) gene bi kıvırma alavere dalavere :) bak usta tjette bravoda güzel spor araba bende bi tjet kullanıcısı olarak aracımı seviyorum ancak bi kapasite meselesi mevcut:) bence daha yazma yazıpta batma , cünkü simdi a diye yazarsın yarın b dersin :)
punto_multijet
12/09/2012, 09:51
erhan hala inat yapuyosun cahilsun hgtnin motoru 20v turbo motoru yani motoru swap ayrica m3te 100/100 kilit yok. ben sana dogrulari ogretmeye calismaktan biktim. 100/100 kilit hicbir fabrikasyon aracta yok arazi araclari haric onlarda bile gerektiginde devreye aliyosun. bunu bile bilmiyosun bu konudada artik bisey yazmam sen yalan yanlis yazmaya devam et milleti yanlis bilgilendir. her yazdiginda yanlis veya sallama olmaz ki. senin her msjinda sallama ve yanlis bilgiler var artik ben biktim sana dogrulari gostermeye calismaktan Allah yolunu acik etsin. koca sitede ertug ben tayfun ve 1-2 arkadas disinda teknik bilgisi olmayan kisilerin coklugunada sasirdim acikcasi. sen boyle sallamaya devam et.
herkese iyi forumlar...
Ertuğ daha çocuk TJet motorun ne olduğunu bilmiyor neyine cevap veriyorsun bunun anlamadım :)
Abarth'ın motor üreticisi olduğunu falan sanıyor herhalde. Yanlışlıkla abart.co.uk veya abarth.it'e girse platformun zaten tjet olduğunu görecek ama o kapasite yok o yüzden uğraşma :)
ahmet4646
12/09/2012, 11:49
Ertuğ daha çocuk TJet motorun ne olduğunu bilmiyor neyine cevap veriyorsun bunun anlamadım :)
Abarth'ın motor üreticisi olduğunu falan sanıyor herhalde. Yanlışlıkla abart.co.uk veya abarth.it'e girse platformun zaten tjet olduğunu görecek ama o kapasite yok o yüzden uğraşma :)
Bencede umursamayın şu adamı konuşsun dursun zaten gidiyorum deyip hala konuşacak kadar yüzsüz bir adam.Ben bu adamın t-jeti olduğundanda şüpheliyim ne amaçla bunu yapıyor anlamadım...
ya kardeş senin type-r'ın mı var ne bu type-r fanatikliği.
+1283
Misafir046
12/09/2012, 12:08
Ya neyi tartısıyorsunuz anlamadım ki.
Benzin 5'e yaklasmıs mazot 4 olmus.
Yok o bunu gecer yok bu onu...
Basmayın gaza kardeşlerim cok yakıt tuketiyor :D
Paralara yazık...
Aha bu da benim yaklaşımım hadi dagılalım :)
Budweiser
12/09/2012, 13:02
Erhancığım bu kadar körü körüne birşey savunman çok ilginç yazdıklarına bakıyorum tükürdüğünü yalamamak için lafları çorba yapıyosun konuyu değiştiriyosun ertuğun ağzından küfür çıkmamış 2 ayrı yorumda küfür edip konuyu kilitlettirme demişsin, insanları kışkırtıyorsun, sonra yok insanları kırmak üzmeyi istemem ama yapıyorsun. 25 yaşındayım diye yazmışsın bilgilerine ama yaşının adamı gibi davranmıyorsun. Yaşıtlarının çoluğu çocuğu var hiç olgun bir tavır sergilemiyorsun. İnsan haklı olsa bile bir raddeden sonra tamam kardeş eyvallah der çeker gider. Eyvallahın yok. Ankaralıların bi lafı vardır. Ihh deyince durmazsan hayatta başarılı olamazsın diye susmayı bilicen bazen. Bak senlen güzellikle konuşuyorum. Biraz delikanlı ol yaşının adamı ol kendini bursada fiat fabrikasnda çalışıyorum diyosun. Kendini işine ver interneti araştır oku kitap oku makale oku. Kuranda bile yazıyor oku allahın adıyla oku diye. Oku kardeş araştır azıcık. Bilgilerin var ama yanlış şekilde kullanıyorsun çok yüzeysel çalışmışsın ve tavsiyem buradaki insanlar susuyorsa efendiliğinden susuyodur yaşına veriyodur. Bende senin yaşlarında olduğum için tezcanlıyım ben susamıyorum. Ama sen artık cidden biraz sus köşene çekil.
Konu amacının dışına çıktığı ve forum huzurunu bozduğu için kilitlenmistir. Devamı halinde gerekli cezalar uygulanacaktir.