Orijinalini görmek için tıklayınız : T-Jet vs Vtec yarışı
sayko1111
06/09/2012, 17:54
punto grande 1.4 tjet sport vs vtec2.... (https://www.teamhondaturkey.com/forum/karsilastirmalar/punto_grande_14_tjet_sport_vs_vtec2-t62955.0.html)
forum da arkadaşlar t jet ile vtech2 0-100 yarışı hakkında konuşuyorlar.
Bir mesaj da şunu gördüm ve sizinle paylaşıyorum;
0-100 ü Hiç Deneme Kesinlikle Alır...Bu Araçların Yol Tutuşu Neredeyse Yoktur Virajlı Yolda Yürürsen Şansın Olabilir Tamamen Şoförlüğüne Bağlı.
hondacılar kendi ağızlarıyla söylemiş yer seni diye :D
sedat06DF5649
06/09/2012, 18:25
Araçına kendine güvenememiş millete danışmış tjetin ne olduğunu bilmediği için :)
volume23
06/09/2012, 19:05
Bursa da baya bi vtec var. Kendini ferrariye binen sanan tipler çok egzaslar soba borusu kadar.lambalarda esp yi kapatıp bir sıkıyorum tıpa gaz 3.vitesin sonunda aynadan baktığımda araya otobüs girer:):D
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
vtec-2 yi t-jet bırakın da yesin :D
sizce de haksızlık değil mi?
VTEC-2 üsttek tek egzantirik soch motordur ve atmosferiktir ayrıca spor hiçbir konumu ve aksamı yoktur..t-jet ise turbo donanımlı spor ve civic e nispeten daha hafif bir araçtır üstten çift egzantirik motordur..vtec-2 0-100 e 12 saniyede çıkarken t-jet 8.9 saniyede çıkıyor bütün bunların ışığında soruma kendim cevap veriyorum haksızlık :)
https://i33.photobucket.com/albums/d65/tayfux/FiatPuntoTJetTurbo_98_L_700.jpg https://i33.photobucket.com/albums/d65/tayfux/100_6491-2.jpg
GRANDE PUNTO-TJET
Teknik verilerMotor:1368 cc, sıralı 4 silindirli turbo
Yakıt tüketimiMaksimum güç:
120 HP 5000 d/d
Şehiriçi: 8,7 ltMaksimum tork:206 Nm 1750 d/d
Şehirdışı: 5,4 ltMaksimum hız:190 km/s
Ortalama:6,6 lt
0-100 km/s hızlanma:8.9 sn
Boyutlar (u/g/y):4030/1.687/1490mm
Ağırlık:1155 kgAktarma:Önden çekiş Şanzıman:5 ileri manuelLastikler:205/45 R17Frenler (ön/arka):Hava kanallı disk/diskDepo hacmi/Yakıt 45 lt/Kurşunsuz süper benzinBagaj hacmi:275/1030 litre
HONDA CİVİC VTEC-2
FABRİKAVERİLERİTESTVERİLERİMotor:Önde enlemesine yerleştirilmiş, üstten tek eksantrikli,16 supaplı, Honda PGM-FI elektronik enjeksiyonlu motorHızlanmaMotorHacmi:1590cc0-50km/s :4.3 snÇap/Strok:75x90mm0-100km/s :12snMotorGücü:5600 d/d'de 110 HP0-130km/s :21snEsneklik(60-100 km/s)Max.Tork:4300d/d'de 152 NmD'de60-100 km/s:6.4snFrenler:öndehava kanalciklı disk, arkada kampana, ABSD'de90-120 km/s:7.5snMax.hız :195km/sDönmeçapı :10.4 mBagaj:420ltİçgürültüBoyutlar:4460/1715/1445mmRölanti58dB(A)Ağırlık:1119kg100 km/s : 63 dB(A)Lastikler:195/60R15100- 0 km/s ve süresi:40.2m/3.0 snTest tüketimi: 7.8lt/100 kmDepokapasitesi:50ltMenzil:641km
stotinka
06/09/2012, 21:01
hondacılar kendi ağızlarıyla söylemiş yer seni diye :D
afiyet ossun
ykaya1983
06/09/2012, 21:31
vtec-2 yi t-jet bırakın da yesin :D
sizce de haksızlık değil mi?
VTEC-2 üsttek tek egzantirik soch motordur ve atmosferiktir ayrıca spor hiçbir konumu ve aksamı yoktur..t-jet ise turbo donanımlı spor ve civic e nispeten daha hafif bir araçtır üstten çift egzantirik motordur..vtec-2 0-100 e 12 saniyede çıkarken t-jet 8.9 saniyede çıkıyor bütün bunların ışığında soruma kendim cevap veriyorum haksızlık :)
https://i33.photobucket.com/albums/d65/tayfux/FiatPuntoTJetTurbo_98_L_700.jpg https://i33.photobucket.com/albums/d65/tayfux/100_6491-2.jpg
GRANDE PUNTO-TJET
Teknik verilerMotor:1368 cc, sıralı 4 silindirli turbo
Yakıt tüketimiMaksimum güç:
120 HP 5000 d/d
Şehiriçi: 8,7 ltMaksimum tork:206 Nm 1750 d/d
Şehirdışı: 5,4 ltMaksimum hız:190 km/s
Ortalama:6,6 lt
0-100 km/s hızlanma:8.9 sn
Boyutlar (u/g/y):4030/1.687/1490mm
Ağırlık:1155 kgAktarma:Önden çekiş Şanzıman:5 ileri manuelLastikler:205/45 R17Frenler (ön/arka):Hava kanallı disk/diskDepo hacmi/Yakıt 45 lt/Kurşunsuz süper benzinBagaj hacmi:275/1030 litre
HONDA CİVİC VTEC-2
FABRİKAVERİLERİTESTVERİLERİMotor:Önde enlemesine yerleştirilmiş, üstten tek eksantrikli,16 supaplı, Honda PGM-FI elektronik enjeksiyonlu motorHızlanmaMotorHacmi:1590cc0-50km/s :4.3 snÇap/Strok:75x90mm0-100km/s :12snMotorGücü:5600 d/d'de 110 HP0-130km/s :21snEsneklik(60-100 km/s)Max.Tork:4300d/d'de 152 NmD'de60-100 km/s:6.4snFrenler:öndehava kanalciklı disk, arkada kampana, ABSD'de90-120 km/s:7.5snMax.hız :195km/sDönmeçapı :10.4 mBagaj:420ltİçgürültüBoyutlar:4460/1715/1445mmRölanti58dB(A)Ağırlık:1119kg100 km/s : 63 dB(A)Lastikler:195/60R15100- 0 km/s ve süresi:40.2m/3.0 snTest tüketimi: 7.8lt/100 kmDepokapasitesi:50ltMenzil:641km
Yalnız verdiğiniz bilgilerde t-jet cıvıc'ten kasa olarak daha ağır gözüküyor.Diğer söylediklerinize katılıyorum.
ykaya1983
06/09/2012, 21:38
Adamlar honda forumunda süper objektif mesajlar yazmışlar.Birtanesi şu mesela
aman diyim tjet şakaya gelmez https://www.teamhondaturkey.com/forum/Smileys/default/smiley.gif sakın öle bişi yapma. gırtlak vtec2ler lınea tjet ı gecemıyor bıle https://www.teamhondaturkey.com/forum/Smileys/default/smiley.gif
bkz:streetfire
ykaya1983
06/09/2012, 21:41
Mesajlar süper
''tjet stock vtec2 nın içinden geçer , üstünde 6 parande atar, yere inerken bı daha içinden geçer '':D
sayko1111
06/09/2012, 22:24
benim güldüğüm nokta, birisi demiş t-jet lerin yol tutuşu sıfır diye.:D
seastar1905
06/09/2012, 22:33
Mesajlar süper
''tjet stock vtec2 nın içinden geçer , üstünde 6 parande atar, yere inerken bı daha içinden geçer '':D
süpermiş ya koptum:):)
amoleddarkness
07/09/2012, 00:49
''0 dan kalkmak hem araca hem de surucuye baglidir. Tjet motor iyi yurur, kalkis becerin elemandan iyiyse kafa kafaya gidebilirsiniz, ama esit suruculerle gecmen zor olabilir. Rollingde ise birkac boy yersin gibime geliyor. Uzunda sansin olabilir, o da 160 tan sonra belki. Sonucta kagit uzerinde vtec 2 den iyi gorunuyor performansi. Ben duz fd6 ile kalkista a3 tfsi ile yurumustum, her seferinde almistim, ama dedigim gibi aracin dilinden anlamak gerekiyor. Kalkista asla patinaja dusmemen gerekiyor, vites gecislerin de kesiciye girmeden yapilmasi lazim. En onemlisi baski balatan saglam olmali.'' bunu söyleyen ''drmoz'' nickli arkadaş a3 tfsi ile fd6 civic'i nasıl yürütmüş çok merak ettim :D :D
emrahisilti
07/09/2012, 00:50
fiatla yarış yapmazmış yok sonuçta fiatmış tjetin yol tutuşu 0 mış.Sanki kendileri mercedes bmw kullanıyo.Aşağılık kompleksinden başka bişey değil.Gelsin bakalım yol tutuşunu frenleme mesafesini ölçelim hondasının nasılmış tjetin nasıl.Bide gerizekalı demişki kuzenin scirocco ile kapışalım dedim yemedi diyo.İyi bende benim halamın oğlunun mersoyla kapışalım bakalım yiyecekmi
aykut_1914
07/09/2012, 00:54
o teklifi yapan kamuran değilse bende buralarda hiç takılmamışım demektir :)
edit: ne var ki eleman 19 yaşında ve izmirliymiş :D
emrahisilti
07/09/2012, 00:56
bahsedilen araç sanırım ertuğ'un çünkü abarthtan falan bahsedilmiş
kesin kamuran ya. adam cia ajanı gibi 30 tane kimliği var..
Kamuranın salça olmadığı forum kalmamış anlaşılan...:-)
Ertuğ'un Hondacılarla falan işi olmaz hele Vtec2'ye teklif etmez zaten stock halde bile geçicektir. :)
+1905 :)
Adamın eli boş :) sabahtan akşama kadar birilerine sataşıyor :D
emrahisilti
07/09/2012, 01:09
aracımı tanıdıgıma güvenebilirsiniz de 58bine geldi şu durumda baskı balatam hic iyi degil çok yukarda kavrıyor zaten. tanımadıgım icin emin olamadım cok cok iyi olmadıgı sürece kalkısıma güvenirim özellikle bir fiat karşısında. plaka okutma niyetindeydim ki yalan oldu muhabbet.. yan çizmek için netten bulma bir liste saydı, 215hp stage 2 yazılımdaymıs da garrett gt14 seri turbodan abarth manifoldlar falan filan.. kuzenimin sciroccosuyla teklif ettim istemedi niyeyse
bahsedilen araç ertuğ'un değil mi?Belkide kamuran kamili copy paste yapmıştır
seastar1905
07/09/2012, 01:18
+1905 :)
Adamın eli boş :) sabahtan akşama kadar birilerine sataşıyor :D
bize sataşmasında ne yaparsa yapsın yeterki bu forumdan uzak olsun:)
Romeo_er2
07/09/2012, 01:31
adam inanmış..varsa fn2 type r onu getirsinler :D kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş!
Ertuğ sen miydin teklifi eden yoksa ?
o teklifi yapan kesinlikle üst mesajlarda da bahsedilen malum şahıs adamın adını soyadını yazdım google a birkaç forumda daha buldum hepsinde de insanları tahrik etmiş muhtemelen bunda da iş ciddiye binince korkup karşıdakini vazgeçirmek için Ertuğ'nun arabayı kopyala yapıştır yapmıştır:)
usta bişey söylemek istiyorum yanlış alıgalamayın ama yukarıda typerla gelsinler gibi bişey yazıyor ;) bendede tjet var benimkide güzel gidiyor ama tjete nissan sylvia turbo motoru taksanda hiç bir şekilde hiç bir mekanda 1.4 motorlu (250hp bile olsa) hiç bir makina typer'ı geçemez :) çünkü typer safkan 200 beygirdir :) hondanın diger aracları heleki ülkemiz genelinde ölü zaten ;) apacilerin cogu mafettiler güzelim hondaları..
bu konuya en iyi örneği vereceğim ;
vw golf 1.4TSI 170 beygir + chip + egzos + manifold (kısacası artı herturlu **** püsürk :) ve sonuç = gene typeR :D
Civic Type-R vs Golf GT - Car Videos on StreetFire (https://www.streetfire.net/video/Civic-TypeR-vs-Golf-GT_725786.htm)
hemde boy boy typer :D typerla geride bıraktıgı golfun arasına otobus kamyon tren jip ucak gemi her turlu insan aracı girer :D
Arkadaslar ne kadar su gercegı unutmayalım bızım arabaların bellı bır kapısetsıne kadar dolduruyoruz ama honda oyle degıl adamlar 9 bınde devır goruyor ama ufak bır detay var bızım arabaların cıgerınde gızlı bır guc var :)
kesin kamuran ya. adam cia ajanı gibi 30 tane kimliği var..
:D
Son mesaj yazdığı nick "kmrn35"
Fazla söze gerek yok :D
Romeo_er2
07/09/2012, 15:58
Ertuğ sen miydin teklifi eden yoksa ?
Sence etmis olabilirmiyim?
Romeo_er2
07/09/2012, 16:07
usta bişey söylemek istiyorum yanlış alıgalamayın ama yukarıda typerla gelsinler gibi bişey yazıyor ;) bendede tjet var benimkide güzel gidiyor ama tjete nissan sylvia turbo motoru taksanda hiç bir şekilde hiç bir mekanda 1.4 motorlu (250hp bile olsa) hiç bir makina typer'ı geçemez :) çünkü typer safkan 200 beygirdir :) hondanın diger aracları heleki ülkemiz genelinde ölü zaten ;) apacilerin cogu mafettiler güzelim hondaları..
bu konuya en iyi örneği vereceğim ;
vw golf 1.4TSI 170 beygir + chip + egzos + manifold (kısacası artı herturlu **** püsürk :) ve sonuç = gene typeR :D
Civic Type-R vs Golf GT - Car Videos on StreetFire (https://www.streetfire.net/video/Civic-TypeR-vs-Golf-GT_725786.htm)
hemde boy boy typer :D typerla geride bıraktıgı golfun arasına otobus kamyon tren jip ucak gemi her turlu insan aracı girer :D
Konuya kendince bi aciklama getirmissin ama bahsettigim seylerden az cok haberin bile yok..fn2 typer cokmu iyiymis bi arastir sayet stock a yakin ep3 ilede denerim..benim aracimi tanimiyorsun..yada 170 lik jettayla denedigimde simdiki kadar guclu olmadigimi bilmiyorsun..Yeterince arastirirsan bu 1.4 tsi-tjet vs sidik yarisini tjet motorun kazanacagini gorursun ;) burda ankarda benim arabamla ayni dukkanda 300hp bravo tjet de yapildi..parca oluktan sonra 400hp de yapariz sorun degil..ben ayriyetten fn2 ile denerim dedim onceki mesajimda..gecerim 10 boy atarimmi dedim? Lutfen bilmeden bu sekilde karalayici yorumlar yapmayalim..ayni forumdayiz ayni araclara biniyoruz biraz yapici olalim emege saygi gosterelim..sizler daha iyisini yapin bizde masallah diyelim cok zor degil..
Ne tayyarmis arkadas millet ucak zannediyo..
Konuya kendince bi aciklama getirmissin ama bahsettigim seylerden az cok haberin bile yok..fn2 typer cokmu iyiymis bi arastir sayet stock a yakin ep3 ilede denerim..benim aracimi tanimiyorsun..yada 170 lik jettayla denedigimde simdiki kadar guclu olmadigimi bilmiyorsun..Yeterince arastirirsan bu 1.4 tsi-tjet vs sidik yarisini tjet motorun kazanacagini gorursun ;) burda ankarda benim arabamla ayni dukkanda 300hp bravo tjet de yapildi..parca oluktan sonra 400hp de yapariz sorun degil..ben ayriyetten fn2 ile denerim dedim onceki mesajimda..gecerim 10 boy atarimmi dedim? Lutfen bilmeden bu sekilde karalayici yorumlar yapmayalim..ayni forumdayiz ayni araclara biniyoruz biraz yapici olalim emege saygi gosterelim..sizler daha iyisini yapin bizde masallah diyelim cok zor degil..
Ne tayyarmis arkadas millet ucak zannediyo..
usta ben sana geçemezsin die bişey demedim ? ben sana ve şahsına araban konusundada bişey demedim , yukarıdaki yorumunda typer la gelsinler demişsin ben onun için yukarıdaki yorumumda bulundum :) he ben gene aynı şeyi söylüyorum bence typer gelmesin :) tekrar söylüyorum gene söylücem 400 beygirlik bi 1.4 turbo da dahil olsada typer tsi , tfsi , tjet ve geride kalan tum turbo motorları yer söylediğiniz gibi hepimiz aynı arabaları kullanıyoruz ama iş typer a gelince kusura bakmayın ama fiatın tum turbolu aracları bi yana typer bi yanadır :) ve yazımın sonuna sunu eklemek istiyorum 1.4 motorla typerı geçerim yada kapışalım diyene sadece gülerim :D typercılarda gülüyorlardır zaten :)
volume23
07/09/2012, 16:49
usta ben sana geçemezsin die bişey demedim ? ben sana ve şahsına araban konusundada bişey demedim , yukarıdaki yorumunda typer la gelsinler demişsin ben onun için yukarıdaki yorumumda bulundum :) he ben gene aynı şeyi söylüyorum bence typer gelmesin :) tekrar söylüyorum gene söylücem 400 beygirlik bi 1.4 turbo da dahil olsada typer tsi , tfsi , tjet ve geride kalan tum turbo motorları yer söylediğiniz gibi hepimiz aynı arabaları kullanıyoruz ama iş typer a gelince kusura bakmayın ama fiatın tum turbolu aracları bi yana typer bi yanadır :) ve yazımın sonuna sunu eklemek istiyorum 1.4 motorla typerı geçerim yada kapışalım diyene sadece gülerim :D typercılarda gülüyorlardır zaten :)
Sanki biraz abartmışsın erhan typer dediğin alet 200 bg nasıl 400 bg turbolu bir araba ya kafa tutar?
Sanki biraz abartmışsın erhan typer dediğin alet 200 bg nasıl 400 bg turbolu bir araba ya kafa tutar?
usta hala anlaşılamayan bi olay var :) typer s2000 rover 220 turbo tomcat bu tip araçlar 2000 motor ama hepsi evo ve subaru ile sidik yarıştırıyor , bu nası oluyor diyen yok yukarıda bahsettiğim araçlar 2000 motor 200 beygir , ama hepsi 5,6 sanide 0-100 9 saniyede 0-150 alabilen araçlar bu iş sadece beygirle bitiyormuş gibi konuşuluyor benim tjeti 400 beygir yapsak bu araçları geçebilecekmi sanki elbetteki hayır typer gene gececek neden ? çünkü benim arabamdaki asr teknolojik bir sistem ve açık olmasına rağmen genede patiye düşebiliyor , ne alaka dyebilirsiniz konuyla ama alakası şu yukarıda bahsettiğim araçlarda tamamen mekanik kilitli diferansiyel var o aracların kalkısı ile benim kalkısım aynı olabilirmi ? benim tjetim 400 beygir olsa ne olur ne ifade eder kalkıp gidemedikten sonra ? adam 1. vites 80 2. vites 130 yapıyor ben heleki rover 220 turbo şahsen 3 ay kullandım ordan biliyorum hiç kapışmaya gelmeyecek kadar iyi makinalar dediğim gibi benim araç 400 beygir olsa dahi o araclar gecilmez olmuslar artık o aracları gecmem icin benim beygire ihtiyacım yok benim titanyum aktarma organlarına 100/70 kilitli diferansiyele e bunlar bende varmı yok ? sonradan yaptırabilirmiyim yok ? ozmn nası geçeceğim bana bi açıklayı ver erkan usta :D bu iş 20 beygir arttırmak için chip yaptırmaya benzemez abi :D adı ustunde typer adı ustunde s2000 adı ustunde rover 220 turbo tomcat.. :)
bu arada istanbul bostancı sanayi sitesi aslandda bulunan ömer ustaya gösterdim bu mesajı hangi chipli yada chipsiz gelsin bi tjet stock bi rover 220 turbo ile bi kalkalım bakalım dedi ve güldü , nitekim gülceğini biliyordum :D
hatta dayanamadım rover 220 turbo kullandıgım zaman video cekmistim bi motor videosu simdi bi izleyinde anlayın bakalım :D şu anda kullandıgım arac 1.4 tjet 120 biliyorsunuz , bundan önceki aracım rover 220 turbo tomcat ti ondan öncede rover 414Si kullandım bu yuzden sunu diyorum benim 1.4 t-jetimi 400 beygirde yapsanız asla ama asla eski rover 220 turbo tomcatimi gecemezsiniz :) o iş öyle okadar kolay değil :) fiatın bu motorla kapısabilecek bi motoru daha olusmadı :)
1 Rover V - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wYACGm2wWHM)
hatta dayanamadım rover 220 turbo kullandıgım zaman video cekmistim bi motor videosu simdi bi izleyinde anlayın bakalım :D şu anda kullandıgım arac 1.4 tjet 120 biliyorsunuz , bundan önceki aracım rover 220 turbo tomcat ti ondan öncede rover 414Si kullandım bu yuzden sunu diyorum benim 1.4 t-jetimi 400 beygirde yapsanız asla ama asla eski rover 220 turbo tomcatimi gecemezsiniz :) o iş öyle okadar kolay değil :) fiatın bu motorla kapısabilecek bi motoru daha olusmadı :)
hahaha koptum yaa :D
Bu arada tebrikler konuyu Honda'dan nasil bir anda rover 220'ye cevirdin sasirdim :)
hahaha koptum yaa :D
Bu arada tebrikler konuyu Honda'dan nasil bir anda rover 220'ye cevirdin sasirdim :)
aynı motorlar ya :D
punto_multijet
07/09/2012, 18:08
bir gun fiat coupe 20v turboyu incelemenizi tavsiye ederim standart haliyle bile neler yapabildiğini görün
bir gun fiat coupe 20v turboyu incelemenizi tavsiye ederim standart haliyle bile neler yapabildiğini görün
kesinlikle katılıyorum ve fiat coupenin nekadar hızlı gittiğinide biliyorum ve fiat coupedede kilitlidiferansiyel var şimdi ben size desem 1.4 300 beygirlik tjetle kapışırım fiat coupe turbo ile desem gülmekten başka ne yaparsınız :D işte bende sizin gibi yaptım , güldüm :D
ayrıca bi ekleme daha yapıyım fiat coupe 20v turbo da dahil olsa typer , s2000 ve rover 220 turbo tomcati gecemez :) bu arada okadar video yükledim bi teşekkürü çok görmeyeydiniz , bu arada beni düşman olarak algılamayın bende sizin taraftayım nitekim bende tjet kullanıyorum nitekim bende cemal abinin chipinden yararlanıyorum :) ama şimdi 1.4 tjetle typer maypır kapıştırılması hatta aynı cümle içinde geçmesi bile hiç hoş değil :)
punto_multijet
07/09/2012, 18:30
kesinlikle katılıyorum ve fiat coupenin nekadar hızlı gittiğinide biliyorum ve fiat coupedede kilitlidiferansiyel var şimdi ben size desem 1.4 300 beygirlik tjetle kapışırım fiat coupe turbo ile desem gülmekten başka ne yaparsınız :D işte bende sizin gibi yaptım , güldüm :D
ayrıca bi ekleme daha yapıyım fiat coupe 20v turbo da dahil olsa typer , s2000 ve rover 220 turbo tomcati gecemez :) bu arada okadar video yükledim bi teşekkürü çok görmeyeydiniz , bu arada beni düşman olarak algılamayın bende sizin taraftayım nitekim bende tjet kullanıyorum nitekim bende cemal abinin chipinden yararlanıyorum :) ama şimdi 1.4 tjetle typer maypır kapıştırılması hatta aynı cümle içinde geçmesi bile hiç hoş değil :)
şimdi oncelikle, roverı moverı bilmem Fiatcıyım Bravo HGT Turbo sahibiyim sadece ayar işinden snra yollarda olacak ancak fiat fanatiğide değilim gercekte iyi olan benim için iidir.
"ayrıca bi ekleme daha yapıyım fiat coupe 20v turbo da dahil olsa typer , s2000 ve rover 220 turbo tomcati gecemez :)" Bu cümleyi kurmanız fiat coupe 20v turbo hakkında pek bişey bilmediginizi ortaya koyuyor.
Honda konusuna gelirsek Fn2 Type-r benim için cok bişey ifade etmiyor ama derseniz ki EP3 o zmn saygı duyarım. hem atmosferik hemde turbo cevriminde oldukca performans veren bir motor ayrıca sanzumanın kısa olması ama aynı zamanda devir ceviren bir motor olması EP3 type-r ları ekstra basarılı yapıyor. Ancak yinede t-jet cok kucuk gormeyin. yuklu tjet karsısında da standart type-r ı abartmayın derim. umarım anlatmak istedigimi anlatabilmişimdir.
Kaan gerekli aciklamayi yapmis zaten bunun uzerine soylenecek soz yok bence. :)
Edit: Bu arada birakin Type-R falan. Turbo'nun tadini alan adam atmosferik motora cok bakmaz:)
......bu arada beni düşman olarak algılamayın bende sizin taraftayım nitekim bende tjet kullanıyorum nitekim bende cemal abinin chipinden yararlanıyorum :) ama şimdi 1.4 tjetle typer maypır kapıştırılması hatta aynı cümle içinde geçmesi bile hiç hoş değil :)
Erhan sen bu araci Istanbul Kartal'dan aldin degil mi ?
Cemal software ile tuning'den sonra dyno'ya soktun mu. Elinde veri var mi ?
Typer ile t-jet i karşılaştırma yapmam bile..neden mi? motorlarının durumu bile tamamen farklı..biri turbo beslemeli biri atmosferik..orjinal fabrikadan typer ı al getir turbo koy hiç sorun çıkarmadan gider..bakınız:minix kardeşler'in yaptığı typer lar..adamlar orjinal motora 0.6 bar basıyorlar motor gıkını çıkarmıyor..t-jet de çok özel bir motor kesinlikle katılıyorum fakat arkadaşlar şu gerçeği görelim performans motorunda Honda gerçekten bir üstad...
Erhan sen bu araci Istanbul Kartal'dan aldin degil mi ?
Cemal software ile tuning'den sonra dyno'ya soktun mu. Elinde veri var mi ?
hayır istanbul kartaldan almadım rover 414 simı verip ustune 3000 lira daha verip aracı kağıthaneden ümit abiden aldım :)
fiat coupe yi gördüm herşeyi gördüm usta kusura bakmayın ama siz bi gidip rover 220 turbo tomcat bi binin sonra bi fiat coupe diyin :D fiat coupe rover 220 turbo tomcat'in ancak plakasını okur dicem onu bile yapamaz :) şuradan örnek vereyim 1996 model rover 220 turbo tomcat (HONDA B16 motor) 1994-1998 model m3'leri gecen bi makina ? hatta lakabıda m3 katilidir :) şimdi bu araçla nasıl fiat coupenin tartışması olur yapmayın allah aşkına :9 daha 100/40 dereceli kilitli diferansiyeli geliştirememil olan fiat firması nasıl oluyorda rover 220turbo tomcati yada typer'ı yada s2000 geçiyor rover forumundakiler duymasın beyler aman lütfen sakın bunu bi rover 220'si olan bi arkadaşa yada bi s2000'i olan arkadaşa söylemeyin :) güler bidahada susmaz :D
Semih Kurtulmus
07/09/2012, 18:53
alayına ayarı veririm RR la :D
işin esprisi bir yana t jet öttürür arkadan süründürür elemanlar fazla gaza gelmiş t jetin ne olduğundan bir haber herhalde :D
Typer ile t-jet i karşılaştırma yapmam bile..neden mi? motorlarının durumu bile tamamen farklı..biri turbo beslemeli biri atmosferik..orjinal fabrikadan typer ı al getir turbo koy hiç sorun çıkarmadan gider..bakınız:minix kardeşler'in yaptığı typer lar..adamlar orjinal motora 0.6 bar basıyorlar motor gıkını çıkarmıyor..t-jet de çok özel bir motor kesinlikle katılıyorum fakat arkadaşlar şu gerçeği görelim performans motorunda Honda gerçekten bir üstad...
+1000000000 usta şimdi bana 1.4tjetle typer gelsin gibi laf edilirse yani gülerim bidaha gülerim bidaha gülerim :D
hayır tek ben değil bakın suforumu bostancıdaki ömer abiyede takip ettiriyorum fiattaki motor ve şanzumandaki sözlümün babası murat demircioğlunada izlettiriyorum fiatta motor ve şanuzmanı yapan adam fiat coupe turbo rover 220 'yi geçemz diyor ama nedense burdaki forumdaki arkadaşlar geçer diyor :Dben bu işi anlamadım tamam bende seviyorum fiatı ki bende fiat kullanıyorum ama şimdi sen hondanın B16 Serisi motorlarına laf edersen he oldu derim dünyanın en fazla güç üreten motorları ve hızlı giden motorları .. orda durun arkadaşlar saçmalığın bukadarı yani fiat coupe turbo -tjet - multijet birleşse gene bi B16 Motor etmez attıgım videoya bi bak motorun hava emişine bi bak ondan sonra konuş... kusura bakmayın eşşeğede at muamelesi yapamayız :D
Ziyaretci036
07/09/2012, 18:59
hayır tek ben değil bakın suforumu bostancıdaki ömer abiyede takip ettiriyorum fiattaki motor ve şanzumandaki sözlümün babası murat demircioğlunada izlettiriyorum fiatta motor ve şanuzmanı yapan adam fiat coupe turbo rover 220 'yi geçemz diyor ama nedense burdaki forumdaki arkadaşlar geçer diyor :dben bu işi anlamadım tamam bende seviyorum fiatı ki bende fiat kullanıyorum ama şimdi sen hondanın b16 serisi motorlarına laf edersen he oldu derim dünyanın en fazla güç üreten motorları ve hızlı giden motorları .. Orda durun arkadaşlar saçmalığın bukadarı yani fiat coupe turbo -tjet - multijet birleşse gene bi b16 motor etmez attıgım videoya bi bak motorun hava emişine bi bak ondan sonra konuş... Kusura bakmayın eşşeğede at muamelesi yapamayız :d
bilader amma uzatıyorsun geçer veya geçemez geçmek isteyen boyunun ölçüsünü alır oturur kenar. Uzatmanın anlamı yok.
bilader amma uzatıyorsun geçer veya geçemez geçmek isteyen boyunun ölçüsünü alır oturur kenar. Uzatmanın anlamı yok.
iyide usta laf söylemeyelimmi yani okadarda değil bu kadar sallamaya anca taş dayanır 1.4 tjetle kıyaslanan araçlara bakın..
Ziyaretci036
07/09/2012, 19:04
iyide usta laf söylemeyelimmi yani okadarda değil bu kadar sallamaya anca taş dayanır 1.4 tjetle kıyaslanan araçlara bakın..
tamam güzel kardeşim sen farkı biliyorsun biz bilmiyoruz. çok gazlanırsak yoldda bir tanesi alır havamızı olur biter. bu işler tecrübeyle sabittir. benim demek istediğim bu muhbbetlerin sonu tatsız bitiyor birbirimizi üzmenin alemi yok aklın yolu bir.
rockforever
07/09/2012, 19:09
yani sonuç olarak ankara daki (260- 300 hp her neyse) bravo t jet i stock type r geçer mi demek istiyorsun erhan??mesela 60-220 denense ???
Semih Kurtulmus
07/09/2012, 19:32
yani sonuç olarak ankara daki (260- 300 hp her neyse) bravo t jet i stock type r geçer mi demek istiyorsun erhan??mesela 60-220 denense ???
ahaha :)
ykaya1983
07/09/2012, 19:37
Hani konu kilitlenmişti?Kilitlense bence iyi olur.typer'i ferrari zanneden bir arkadaş sağolsun konunun içine etmiş.200hp lik bir araç olmasına rağmen 400 hp lik araçlar dahi geçemezmiş.Sözüne göre Diferansiyel kilidi olmazsa 1000 beygir olsa dahi işe yaramıyor.
Hani konu kilitlenmişti?Kilitlense bence iyi olur.typer'i ferrari zanneden bir arkadaş sağolsun konunun içine etmiş.200hp lik bir araç olmasına rağmen 400 hp lik araçlar dahi geçemezmiş.Sözüne göre Diferansiyel kilidi olmazsa 1000 beygir olsa dahi işe yaramıyor.
usta yorumlarına dikkat et söylemediğim şeyleri söyleme ;) 1.4 400 beygir dedim :) kafandan sallama hemen
yahu saçmalığa bak ya 1.4 tjet typerı yicekmiş , hadi be :D bravo 300 beygir olsa ne olur ya siz fiatı ferrari sandınız herhalde ? ne sacmalıyor bu forumdakiler ya sunlara biri bi dur desin , bu tjetler ne makinaymış anasını satıyım nedense ben o gucu goremiyorum kendi tjetimde , allah aşkına lütfen arkadaşsınız yada değilsiniz bilmiyorum ama birbirinizi uyarın azcık , 1.4 tjet typerı nası yer ya NEYE INANDINI SIZ ? NE ICTINIZ ?
Romeo_er2
07/09/2012, 19:49
Arkadasim gercekten ya google dan okuyup kopyaliyorsun yada hakkaten bilgin yok bu konuda..biz yazilimli egzozlu megane rs le en yuklulerden olan skn type r i da gectik..o meganida gecicek cok tjet var merak etme..diyorumki en kisa zamanda fn2 tayyarla ve citir yuklu ep3 ile deniycem sonucu gorecez sulh olacaz..gecmem gecilmem dert degil gecse gecse 3-4 boy gecer bu dedigim arac en iyi..type r a kimse kotu demiyo cokta basarili bi arac..cevremde cokta kullanan oldu bu gune kadar..n/a vtec in hissetirdigi keyfin cok daha fazlasini 210hp 320nm bi aracla hissediyorum zaten..Stock type r bul konulu film yapayim tabi stock olani kaldiysa piyasada :)
Yonetıcılerden rıcam lutfen bu konuyu kılıtlemeyın zaten fotolarını cektım sayfanın ama sımdı bana ınanmazlar hondacılar falan nolur bu forum sayfasını kapatmayın bı typer forum sayfasına bı rover forum sayfasına lınk acayım :d actıklarımın lınklerınıde burada paylasacagım ben hayatımda bu kadar sacmalık duymadım 1.4 120 beygırı zor bela ureten tjet 2.0 200 beygır (turbosuz supersarjsız) ureten honda motorunu nasıl gecer ? Neremle gulem acaba :d
Arkadasim gercekten ya google dan okuyup kopyaliyorsun yada hakkaten bilgin yok bu konuda..biz yazilimli egzozlu megane rs le en yuklulerden olan skn type r i da gectik..o meganida gecicek cok tjet var merak etme..diyorumki en kisa zamanda fn2 tayyarla ve citir yuklu ep3 ile deniycem sonucu gorecez sulh olacaz..gecmem gecilmem dert degil gecse gecse 3-4 boy gecer bu dedigim arac en iyi..type r a kimse kotu demiyo cokta basarili bi arac..cevremde cokta kullanan oldu bu gune kadar..n/a vtec in hissetirdigi keyfin cok daha fazlasini 210hp 320nm bi aracla hissediyorum zaten..
usta bidakka gecsede 3-4 boy gecer diye bi dava yok typer gelsin falan fisman sonra max 3-4 boy gecer diye bisey yok ne 3-4 boyun 40 boy ense alır tjetten typer, ya siz dalgamı geçiyosunuz usta ? şakamı bu ?
Romeo_er2
07/09/2012, 19:54
Ferrarinin-maseratini motoruda honda uretiyo kardesim zaten dimi :) bu ne marka fanatikligidir anlamadim.ufkunuzu genisletin biraz..turan abi zamaninda turbo hgt ile corvette leri supralari gecerken neredeydiniz?
Ferrarinin-maseratini motoruda honda uretiyo kardesim zaten dimi :) bu ne marka fanatikligidir anlamadim.ufkunuzu genisletin biraz..turan abi zamaninda turbo hgt ile corvette leri supralari gecerken neredeydiniz?
oho oho :D usta neolur şaka yapıyorum deyin :D LUTFEN :d:group000:
Romeo_er2
07/09/2012, 19:55
usta bidakka gecsede 3-4 boy gecer diye bi dava yok typer gelsin falan fisman sonra max 3-4 boy gecer diye bisey yok ne 3-4 boyun 40 boy ense alır tjetten typer, ya siz dalgamı geçiyosunuz usta ? şakamı bu ?
Kardesim hayatinda kac kere yuklu tjetle type r denedin neyin dalgasini geciyon..tecruben yok neyi tartisiyon varsayimlara gore hala..yada hayatinda hic araba fln denedinmi?
usta daha fazla konusmak bile mantıksız , ben ancak bu olaya her zaman dediğim gibi gülerim , benden size tavsiye sakın rover 220 typer heleki s2k sahiplerinin yanında bu tur laflar edip 1.4 tjet 'in var olan azcık karizmasınıda dagıtmayın :D NEYE INANDIYSANIZ HELAL OLSUN 1.4 TJET'LE FIAT COUPEYLE / TYPER ,S2K ,ROVER 220 TURBO YIYEN ILK VE TEK FORUM HELAL OLSUN...
Kardesim hayatinda kac kere yuklu tjetle type r denedin neyin dalgasini geciyon..tecruben yok neyi tartisiyon varsayimlara gore hala..yada hayatinda hic araba fln denedinmi?
usta sen 210 beygiri görmeye çalışırken ben istanbulda okurken rover 220 turboya biniyordum :D artis :)
beyler muhabbet çok tatsızlaştı artık. bu şekilde devam ederse bazı arkadaşlarımız ceza alacaklar..
beyler muhabbet çok tatsızlaştı artık. bu şekilde devam ederse bazı arkadaşlarımız ceza alacaklar..
usta beni cezalandırın , hic kimsenin sucu yok :) ben tahrik ediyorum :) ama tahrik edilmicek gibi degilki adam 1.4 tjetle typer geciyor HELAL OLSUN..
Romeo_er2
07/09/2012, 20:02
Yuruyen rover mi kaldi allah askina piyasada..varsa saglami getir deniyek :) sana zorla anlatmaya calismiyacam frekanslar tutmuyo..agasin pasasin en iyisini sen bilirsin eyvallah ;) ben ve avrupali birsuru bu isi yapan adam mal..teknik bilgiler yanlis sen dogrusun ok ;) bizim kafamiz iyi insanlari kekliyoz hayal kuruyoz ok ;) sen inanmissin zorlamiycam anlatmaya.Ankaraya yolun duserse gel seni dukkanimiza gotureyim arabayla gezdireyim bi cay icireyim..yillardir insanlar birbirini taniyo burda kimse olmiyacak birseyi kafadan uydurmaz ;) 0507 769 4019 ertuğ..yolun duserse ara tanisalim misafirimiz ol.
lütfen daha fazla uzatmayalım konuyu..
lütfen daha fazla uzatmayalım konuyu..
ya usta bak yukarıda inanmışsın falan yazıp hala konuyu uzatıyolar şimdi cevap versem biliyorum hemen uyarı mesajı gönderceksiniz , ARKADASLAR LUTFEN OBJEKTIF OLARAK SOYLERMISINIZ 1.4 TJET NASIL TYPERI YICEK YA BANA BUNUN BI ACIKLAMASINI YAPI N NEOLUR DAHA TJETLERDE KILITLI DIFERANSIYEL BILE BULUNMUYOR , TAMAM KONUYU SAYGI VE OGRETICI BOYUTA TASIYORSAK LUTFEN BANA OGRETIN GOSTERIN BENI IKNA EDIN ARKADAS BEN GECEMEZ DIYORUM IMKANI YOK DIYORUM GORUNEN KOY KILAVUZ ISTEMEZ DIYORUM , ayrıca günümüzdede yürüyen rover var sen hiç denk gelmemişsin iyikide denk gelmemişsin...
emrahisilti
07/09/2012, 20:11
bencede uzatmanın gereği yok boşverin gitsin kim kimi geçiyorsa geçsin.Erhan'ın da Ertuğ'un da haklı olduğu noktalar var.Farklı şeyler tartışıyorsunuz
naçizane fikrim tjet güzeldir hoştur güzel gider ama bir typer ile kapışamaz,yanından yakınından bile geçemez.
Yuruyen rover mi kaldi allah askina piyasada..varsa saglami getir deniyek :) sana zorla anlatmaya calismiyacam frekanslar tutmuyo..agasin pasasin en iyisini sen bilirsin eyvallah ;) ben ve avrupali birsuru bu isi yapan adam mal..teknik bilgiler yanlis sen dogrusun ok ;) bizim kafamiz iyi insanlari kekliyoz hayal kuruyoz ok ;) sen inanmissin zorlamiycam anlatmaya.Ankaraya yolun duserse gel seni dukkanimiza gotureyim arabayla gezdireyim bi cay icireyim..yillardir insanlar birbirini taniyo burda kimse olmiyacak birseyi kafadan uydurmaz ;) 0507 769 4019 ertuğ..yolun duserse ara tanisalim misafirimiz ol.
yolum ankaraya düşse gelecem zaten ya usta gözünü seviyim bak tamam araban iyi olabilir ama ne kadar iyi olursa olsun typercılara s2kcılara rovercılara su anda haksızlık ediyosunuz , o insanlar malmı okadar benzin parası her 3 senede bir diferansiyeli temizletme (değiştirme) lutfen objektif olalım , 1.4 tjet nasıl yicek bakın hani 3-4 boy max gecer dedinizya bende diyorumki en az 30 boy fark atar sonrada zaten gozukmez o araçlar:)
Romeo_er2
07/09/2012, 20:14
Tjette q2 diff var elektonik dagilimli..gider qualife tam kilit diff de alirsin istersen..motoru forged yap tak pte5128 turbo..bagla meth. 1.8 barda 400hp yuru..bide slick tak..sanzumandan korkma m32 6 ileri sanzuman neredyse dogbox kadar saglam..4000de full boost 8200 devire kadar 1.8 bar..sonra git turbo tayyari gotunden takip et..bu dedigim speclerdeki tjet 100-200 dbn i 7-8 saniye civarinda cikariyo..
Romeo_er2
07/09/2012, 20:15
yolum ankaraya düşse gelecem zaten ya usta gözünü seviyim bak tamam araban iyi olabilir ama ne kadar iyi olursa olsun typercılara s2kcılara rovercılara su anda haksızlık ediyosunuz , o insanlar malmı okadar benzin parası her 3 senede bir diferansiyeli temizletme (değiştirme) lutfen objektif olalım , 1.4 tjet nasıl yicek bakın hani 3-4 boy max gecer dedinizya bende diyorumki en az 30 boy fark atar sonrada zaten gozukmez o araçlar:)
Bu hafta denk gelirse fhe li tayyarla deniyem goruceksin :) daha gecen hafta stock ibiza cuprayi 180hp,1 boy gecebildi ayni arac..
Semih Kurtulmus
07/09/2012, 20:16
sen bi ankaraya git tjet göstersinler sana ondan sonra yorum yapmazsın böyle..
Tjette q2 diff var elektonik dagilimli..gider qualife tam kilit diff de alirsin istersen..motoru forged yap tak pte5128 turbo..bagla meth. 1.8 barda 400hp yuru..bide slick tak..sanzumandan korkma m32 6 ileri sanzuman neredyse dogbox kadar saglam..4000de full boost 8200 devire kadar 1.8 bar..sonra git turbo tayyari gotunden takip et..bu dedigim speclerdeki tjet 100-200 dbn i 7-8 saniye civarinda cikariyo..
1 video bile olsa yada 1 örnek bile olsa alabilme imkanımız varmı bir video olur yada bir ornek olur ya usta gozunu seveyiim 1.4 tjete Garret Holsem GT32 + Rotrex 1.5 bar süpersarjda taksan typerı gecemezsin :D
emrahisilti
07/09/2012, 20:17
sen bi ankaraya git tjet göstersinler sana ondan sonra yorum yapmazsın böyle..
aynı adamda tjet var yapmayın böyle bu kadar germeyin ortamı.
rockforever
07/09/2012, 20:17
Erhan şaka mısın ya hu
Ya usta tamam 1.4 tjet typerı gecer :d helal olsun bıkere daha helal olsun vay be benım kapıda bı canavar yatıyomus :d
Ya usta kim saka acaba :D 1.4 tjetle sk2 typer yeniyor fiat coupeyle rover 220 turbo tomcat yeniyor sonra hgt ile corvet yenmiş , KIM SAKA ACABA :D HELAL OLSUN VAH BENIM ROVERA SAYDIGIM O PARALARA :D NEDENSE BENDE ROVER VARKEN BIR TANE FIAT MARKA ARACI BENIMLE KAPISIRKEN YADA KAPISTIRMAYA CALISAN HATTA AYNI CUMLEDE BILE BIR ARAYA GETIREN BI ORTAM BI MEKAN OLMADI :D IYIKIDE OLMADI BEN VE TUM ARKADASLARIM SU YAZILANLARA ANCAK GULUYORUZ SADECE GULUYORUZ HELAL OLSUN FIAT.. ASLAN FIAT
Romeo_er2
07/09/2012, 20:19
Abarth GP PTE 5128 80-250klm by Revlimit - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tTVhboHvdH0&feature=youtube_gdata_player)
Revlimit.gr sitesine gir aracin yapimini gor..yada face dende bakabilirsin..fotis lekatsas adi..benim yazilimcim kendisi..
Semih Kurtulmus
07/09/2012, 20:23
aynı adamda tjet var yapmayın böyle bu kadar germeyin ortamı.
stocktan bahsetmiyorum ben.
fiat ı hiç bir zaman öyledir böyledir diye övmedim ama ankaraya gittim bir çok kişiyle tanıştım makinanın nasıl birşey olduğunu neler yapıldığını şahsen gördüm orada o yüzden konuşuyorum ve ertuğ burada haklı.
ahmet4646
07/09/2012, 20:24
Yaw arkadaş t-jet bu kadar kötü bir motorda sen niye biniyosun t-jet motorlu araca t-jet e biniyosun neden bu kadar küçültüyosun bu aracı anlamadım gerçekten yada burada farklı bir durum var sen hondayı bu kadar çok seviyosan git honda al git honda forumunda takıl nedir bu ya bide bu kilitli defransiyel ne ise sanki araca artı 100 hp kazandırıyo onu söyleyip duruyosun bırakın bu marka fanatikliğini artık tmm stok t-jet geçmezde kaç hp olursa olsun diyorsun yuh derim ben buna sen güldürme kendine....
ibrahim06
07/09/2012, 20:26
Arkadaşlar muhabbet benim babam senin babanı döver olayına dönüşmüş. Boşverin artık
Romeo_er2
07/09/2012, 20:28
Konu kitlenmeden sonu gelmez bu muhabbetin abi..bas kilidi..
ahmet4646
07/09/2012, 20:29
Arkadaşlar muhabbet benim babam senin babanı döver olayına dönüşmüş. Boşverin artık
Olayı çıkaran kişi belli
ROVER 220 COUPE TURBO ACR42 & BMW 328İ E46 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gqAYe4DYTGs) al bu 3.28 vs rover 220 turbo
al buda rover 220 turbo ilandaki videoyu izleyin arkadaşlar
Rover 220 Turbo 1996 Model 17.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 63097301 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-o-cok-farkli-63097301/detay)
typerla aynı motor aynı sanzumanı kullanıyor bu arada 220 turbo
he bu arada rover gucunu turbodan alıyor o yuzden saglıksız diyorum , rover boylese safkan turbosuz typerla kapısabilirmisin elbetteki kapısamazsın senin kapısabilecegin typerların ancak motoru sorunludur , ki bence motoru sorunlu bi typer bile tjetin eline havada karada suda verir , typer'ı ferrari sanan arkadaş yazmışlar dünyadan bi haber insanlar s2k'nın kullandıgı B20/B16 motorlar typerdada aynı motor kullanılıyor dünyanın silindir başına en fazla güç üreten motoru dünyanın en hızlı motoru die dünyaya duyruluyor adam hala ferrari diyor ,
ibrahim06
07/09/2012, 20:35
Muhabbetin tadı kaçtığı için konuyu kilitliyorum.Unutmayın arabalar bizden kıymetli değil.