Orijinalini görmek için tıklayınız : Lider Oto Genel Test ve fiyatlar ?
rafetkurt
06/09/2012, 01:16
Merhabalar Arkadaşlar bugun arabayı aldığım kişinin önerdiği yıllardır oraya gittiği bir servise gittim sefaköy'de k.çekmecede..
Lider Otomotiv
Arabaya genel olarak baktılar rahatsızlıklarımı dile getirdim bunun için test sürüşü yaptık ve aşağıdaki gibidir yapılcaklar ve fiyatlar;
Sol Amortisör de problem olduğunu ve direksiyonu çevirirken sola doğru rahatsızlık verdiği söylediler bundan dolayı sağıda değiştirirken iyi olur dediler ikiside yenilenmiş olur dediler.
Amortisör bilyası sağ 60 tl sol 60 tl
Amortisör takozları sağ 60 tl sol 60 tl
toplam : 240 tl + 60 tl işcilik = 300 TL
Genel periyodik 120 bin bakımı yağı filtreleri sıvı kontrolleri alternatör kayışı vs dedi 30 nokta bakımı vs dediler : 300 tl dediler.
Ön Orta Aks bilyasında problem olduğunu söylediler = 100 TL
4 adet bujinin değişcegini söylediler = 100 TL
Arabayı ilk çalıştırırken zincir sesi geldiğini 115 bin km'de olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler 160 TL Parçalar + 90 tl işcilik = 250 TL
Vites atarken böyle ayağımı debriyajdan cekerken ufak bir önden ses geliyordu onun şanzumandan geldiği şanzuman dişlimisi vs bişeyler gösterdiler baktılar ettiler. : 500 tl şanzumanı indirip yapıcaklarını bidahada birşey olmaz dediler.
Şimdi arkadaşlar çok sık araç değiştiren biri olarak bu aracıma uzun süre biniceğim sizce napıyım toplamda : 1500 TL fiyat çıkardılar sizce bu normalmidir?
tanıdık vasıtasıyla gittiğim için parçaların parasını 500 tl yi ver gerisini ne zaman istersen verirsin yada kredi kartı çekeriz problem yok dediler yıl basına kadar verebilirim sanırım sıkıntı yok ödeme konusunda engin tecrübelerinize dayanarak acil cevap bekliyorum
bana düşün dedi okey dersen yarın sabah getir aracını aksam alırsın dedi, napıyım sizce ? yetkili servisemi gitsem onlar kaç para cıkarırlar buna acaba iyce düşüne düşüne kafayı yicem :)
rafetkurt
06/09/2012, 08:56
Günaydınlar, Arkadaşlar..
Usta Ben'den haber bekliyor engin yorumlarınızı alabilirmiyim.. napmalıyım?
servis cok daha pahalıya mal olur..
ön de gelen ses şanzumandan değil yüksek ihtimalle motor takozundan geliyordur. önce ona baksınlar şanzumanı sonra indirsinler..
yağ artı filtreler artı alternatör kayışı 300 TL biraz gözüme fazla geldi..
Birde avrupa yakasında forumdaki insanların memnun olduğu ero servis vardı yanlış hatırlamıyorsam ora ile de bir görüş istersen..
rafetkurt
06/09/2012, 09:29
servis cok daha pahalıya mal olur..
ön de gelen ses şanzumandan değil yüksek ihtimalle motor takozundan geliyordur. önce ona baksınlar şanzumanı sonra indirsinler..
yağ artı filtreler artı alternatör kayışı 300 TL biraz gözüme fazla geldi..
Birde avrupa yakasında forumdaki insanların memnun olduğu ero servis vardı yanlış hatırlamıyorsam ora ile de bir görüş istersen..
hocam ustayla birlikte 10 km bir tecrübe yaptık motor takozlarında kulaklarında problem yok şanzumanın içinde sol tarafda vitese geçirirken dişliler oturmuyor falan dedi şanzumanı indirip kaldırmaya 500 tl dedi.
sizce bu diğer işler falan normalmı bu bakımları yaptırırsam kafam rahat binerim artık dimi şanzumanı indirmek sakatmı peki? arabanın dengesi şaşmasın zinciri falan değiştirince ondan korkuyorum birazda..
hocam ustayla birlikte 10 km bir tecrübe yaptık motor takozlarında kulaklarında problem yok şanzumanın içinde sol tarafda vitese geçirirken dişliler oturmuyor falan dedi şanzumanı indirip kaldırmaya 500 tl dedi.
sizce bu diğer işler falan normalmı bu bakımları yaptırırsam kafam rahat binerim artık dimi şanzumanı indirmek sakatmı peki? arabanın dengesi şaşmasın zinciri falan değiştirince ondan korkuyorum birazda..
benzer birşeyi eski aracımda söylemişlerdi şanzumanı indirdiler birşey çıkmadı motor takozlarını değiştirdiler ses anında gitti.. debriyajdan ayağı çekerken hafiften tak tuk ses geliyordu..
Zincir konusunda bildiğim kadarıyla kilitleme yaparak değişmeleri lazım.. online olsa o bu işin ehlidir o yardımcı olacaktır.. hem fiyat hemde işlemler konusunda..
skystar37
06/09/2012, 10:17
Rakam banada biraz fazla geldi iyisimi sen önce bir ero servise git hatta yanında yetkili servis var orayada bir uğra önce onlara baksınlar liste halinde eksiklileri ve masraflarını bildirirler sonrasında ero servisten de fiyat alırsın baktın arada 150-200 fark var boşver git yetkili servise en azından değiştirilen tüm parçalar yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl yada 60bin km garantili olması gerekiyordu. Şanzuman için ise belki vites tellerinde sorun vardır kısalmış yada uzamıştır olabilir mi öyle birşey bilmiyorum ancak en nihayetinde benim teller değiştirilirken üzerlerinde ayar vidasi gibi birşey vardı diye hatırlıyorum.
Ziyaretci046
06/09/2012, 10:28
bence sen o servise gitme saçma sapan tekliflerde bulunmuş şanzumanı hele sakın indirme
Ziyaretci032
06/09/2012, 10:33
fiyatlar inanılmaz yüksek bence, biz de bakım yaptırıyoruz sana tek kalem için verilen fiyata 3-4 kalem iş yapıyolar kardeşim. sor soruştur bi yere bağlı kalma ;)
skystar37
06/09/2012, 10:38
Kimse parayı kolay kazanmıyor ama bazıları kolay yoldan kazanma gayreti içinde oluyor. Yetkili servislerin fiyatları pahalı diye özel servis araştırıyor insan ama özel servislerde olmayacak şeyleri bahane edip para kazanma derdine giriyorlarsa o zaman gider yetkili servise 3 kuruş fazla verir ama bir sorun olduğunda da tepelerine çıkarım.
Sen başka bir servise hatta bir iki tanede yetkili servise git. Bakırköy Haliç Otoya bir git kabulde Kenan var Kastamonulu Ramazan gönderdi de Zafer ustayla görüştürsün seni birde onunla yapın bir tecrübe o ilgilensin oradan aldıktan sonra rakam Erhan ustaya bir uğra yetkili servisin dediklerini demeden birde o incelesin fiyat versin. İkisinin ortasında bir doğru yol bulacaksındır.
emrahisilti
06/09/2012, 10:41
Zaten nerdeyse yetkili servis kadar fiyat cikarmislar ozaman ben ne anladim bu isten.
Yagmuradam
06/09/2012, 12:44
Topkapıda ERO servis var. Erhan usta ona da baktırabilirsin vaktin varsa. Telefonu: 0 538 218 63 78.
Fiyat biraz pahalı geldi bana. Özellikte takozları daha yeri aldım linea için 35 tl'idi. Puntoda ne kadardır bilmiyorum. Bakım için 100 TL de bu kadar işten sonra bence fazla.
rafetkurt
06/09/2012, 14:17
arkadaşlar arabayı az önce özkar otomotiv yetkili servise bıraktım
bütün şikayetlerimi yazdım bana 20 maddelik liste çıkardılar 1.000 TL arkadaşım calısıyordu orda gerekli indirimleri vs yaptılar bakalım aksam yada yarın sabah cıkar araba
zinciride değiştiriyorum içim rahat olsun yağı suyu takozları aksları bujileri vs herşeyini söyledim bütün şikayetlerimi artı olarak o debriyajı çekince hızlı gaz verince gelen tık sesi normal oldugunu söylediler kronikmiş bunlarda ama onada bakalım belki motor takozlarından veya kulelerden vs birşey dediler hiç anlamadım bakalım nolcak bekliyorum sonucu..
aracım 1,3 multijet DİZEL demişsin, hangi bujileri değiştirecekler :)))
rafetkurt
06/09/2012, 14:29
aracım 1,3 multijet DİZEL demişsin, hangi bujileri değiştirecekler :)))
Hocam, Özkara götürdüm az önce kızdırma bujilerinden biri yanmış dedi değiştircez dedi makinaya bağlıycaz hata kodlarını vs de sileriz dedi
sıkıntı yok dedi.. 1.3 Multijet evet.
4 buji 100 lira fazla degilmi ? Fiyatlar mı boyle
ERDEM1907
07/09/2012, 12:56
Koskoca İstanbul da adam gibi bir fiat ustası yok yada bilemiyoruz. Keşke güvenilir adam akıllı bir yer olsa da arabaları gönül rahatlıyla götürsek.(İzmirliler istisna orda oto var)
Adamlarin elinden iyi kurtulmussun.
Aklinda bulunsun Ero servis iyidir, her gittigimde memnun kaldim.
4 buji 100 lira fazla degilmi ? Fiyatlar mı boyle
20 - 25 lira tanesi ısıtma bujilerinin. Ben 18 liraya almıştım geçen kış. Birisi patladıysa hepsini değiştirmek gerekiyor. patlayanı değiştirdikten sonra diğerleride sırayla gidiyor.
Misafir046
09/09/2012, 21:53
Şanzuman indirtme kesinlikle.Gerekirse 3-4 ustaya goster sonra karar ver.Sanzuman bu sonucta..Buji vs değil.
20 - 25 lira tanesi ısıtma bujilerinin. Ben 18 liraya almıştım geçen kış. Birisi patladıysa hepsini değiştirmek gerekiyor. patlayanı değiştirdikten sonra diğerleride sırayla gidiyor.
Ben tek degistirdim 8 aydir sikinti cikarmadi, sans demek ki :)