PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyota nın Bu Modeli alınırmı arkadaşlar?

fotobelit
04/09/2012, 09:45
2008 TOYOTA Yaris 1.4 D-4D(dizel) Terra bu model bir araç alma düşüncem var(2.el)..Sizin görüşlerinizi öğrenmek istiyorum..Şimdiden teşekkür ediyorum..

dogus618
04/09/2012, 09:50
Öncelikle hayırlı sabahlar.
Toyota yol tutuşu motor sesi sağlamlık açısından güzel bir araç ben babam sayesinde 2 corolla bir avensis birde auris kullandım hepsi iyi hoş ama toyotanın hepsinde fren sistemi cok zayıf yani can sıkıcı bir şekilde zayıf birde yaris biraz ufak bir araçtır..
ama seri bi arabadır ve temiz bir araba ise sizi üzeceğiini düşünmüyorum toyotanın

Sparco34
04/09/2012, 10:22
toyota markası pahalıdır ama sağlamdır ödül almış bi markadır.

şuan ise toyota alj çekmeköyde çalışmaktayım

satış destek uzmanı olarak

fotobelit
04/09/2012, 10:43
Öncelikle hayırlı sabahlar.
Toyota yol tutuşu motor sesi sağlamlık açısından güzel bir araç ben babam sayesinde 2 corolla bir avensis birde auris kullandım hepsi iyi hoş ama toyotanın hepsinde fren sistemi cok zayıf yani can sıkıcı bir şekilde zayıf birde yaris biraz ufak bir araçtır..
ama seri bi arabadır ve temiz bir araba ise sizi üzeceğiini düşünmüyorum toyotanın
Ufak hariç diğerleri için bir şey diyemem..pazar günü otopazarına gittiğimde,bu aracın içine baktım..Ön panel müthiş geniş ve ferah keza arka koltuklarda öyle..Yani araç dıştan farklı içten çok farklı..Özellikle 3 boyutlu göstergesi muazzam..Sadece bagaj çok ufak ama oda sıkıntı değil..Yani ford fiesta(yeni kasa)içine giremedim..Clio nun başım tavana değicek gibiydi..Bunların yanında iç hacmi çok çok ferah..Bu araçların kronik arızası veya sorunsalı varmı..Yol tutuşu,2 eli,konforu vs vs bunları merak ediyorum açıkçası..Yani fiyatları 23-25 gibi,vermeye değermi diye konu açtım..Sizin değerli görüşleriniz beni yönlendirecek..

krm1983
04/09/2012, 10:48
Toyotayi ne kadar sevmesem de cok dayanikli araclar.

Xenophan
04/09/2012, 11:31
Bizde bi tane toyota corolla var, 526000km de (beş yüz yirmi altı bin)
94 yada 96 model emin değilim. Hala daha yolda canavar gibi
Sağlamlık açısından toyotaları tavsiye ederim.

coll34
04/09/2012, 11:39
güzel araç kayınpederimde 99 avensis vardı ilk sahibi idi yeni sattı aracını kullanması çok zevkli ve keyif verici bir araçtı yaris dizel güzel seçim olabilir

sedini
04/09/2012, 11:48
temiz ve düşük km ise bence alın.. ben severim toyota yı..

fotobelit
04/09/2012, 13:48
Bugün 2008 model 1,4D-4D-dizel yaris sadece arka kapı boyalı,değişeni yok dizel,127 binde,yedek anahtarı falan var.ABs,airbag,klima,mp3player vs. 23,200 gibi bir fiyata anlaştık gibi...gidip görücem,ustamada gösterdikten sonra,kısmetse alıcam..Bakalım hayırlısı diyelim..

tayfux
04/09/2012, 15:01
benzinlisini müdür yardımcım aldı 1 teneke zeytin yağı getirmiştim ona Aydın dan bagaja sığmadı şok oldum :S

aykut27
04/09/2012, 16:07
1.6 GLİ 98 Special kullandım on numara otomatıkti. biraz yere yakındı ama yol tutusu guzeldır paran varsa toyota elegance al :D

Erdem Bozdağ
04/09/2012, 16:07
dediğiniz araç 2 sene bizim ailede mevcuttu
aracı kesinlikle öneririm özellikle 90hp motor inanılmaz bir performans sağlıyor araç gerçekten çok performanslı.yakıt tüketimi oldukca tatminkar.yol tutuşu güven veriyor.2 senelik süre zarfında normal bakımları hariç hiç bir sorun çıkarmadı.bence tercih etmelisiniz.

ABNEW
04/09/2012, 17:44
Cemil, Yaris, sürüş konforu rahat, görüş açıları iyi olan bir araç.Oturma pozisyonu biraz yüksektir.Bu sayede görüş alanı oldukça iyi.Motor ise alt devirler 1.3mjtd ye göre biraz daha iyi.Bunun dışında iç mekan işçilik ve plastik kalitesi olarak Punto ile aynı.Terra yanlış hatırlamıyorsam baz donanımlısı, hayırlısı olsun...

karizmatik_boy
04/09/2012, 21:23
Kim ne derse desin dünyaya otomotiv endüstrisi ile farklı bakış açısı kazandıran TOYOTA dır...

Bakınız: Yalın Üretim, Yalın Düşünce, JIT, Poke-Yoke, Kaizen, Isıkawa vs vs...

fotobelit
05/09/2012, 11:56
Arkadaşlar herkeze teşekkür ederim öncelikle..Aracı aldım..Gayet temiz bakımlıı..Punto 1,3/75 liğe göre çok çok farklı..Evet araç biraz yüksek Gp den sonra fiorino kulanıyorum gibi geldi..Dediğiniz gibi yol tutuşu ani hızlanması içerdeki sessizlik,klimanın kalitesi,Ses sitemi,3d ekranı,iç hacim genişliği(dışardan farklı içerden çokçok farklı gerçekten)sürüş zevki gerçekten çok güzel..Evet bagaj olayı biraz küçük,çift katmanlı ama arka koltukların katlanışı öne gidişi bagajı geniş kulanmak isteyenler için oldukça opsiyonel.

SKELETER
05/09/2012, 12:36
Eski bir Corollacı olarak toyotayı severim. Ama yaris pek erkeklere hitap eden bir araç değil bence.

Hız göstergesi ortada, estetik bakımdan çok zayıf bir araç yaris tabi şahsi görüşüm. Bagajı ve iç hacmi Puntodan çok daha küçük. Dayanıklılık bakımından Toyota markası varsa zaten sorun yok.

Edit: Aracı almışsınız zaten hayırlı olsun. Allah kazasız belasız günler versin.

celenlee
05/09/2012, 16:45
10.11.2011 donanımhaberde bir mesaj üzerine kendi yorumum

Orijinalden alıntı: celenlee

Orijinalden alıntı: dinamik73

benim şu anda iki aracımdan biri 2010 model makyajlı comfort donanım 6 ileri vitesli dizel corolla,diğeri ise 2007 model dizel privilege donanım 5 ileri vites 100 hp megane.şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki,corolla'nın tüketimi % 15 daha yüksek.bununla beraber megane çekiş ve tırmanma kabiliyeti
olarak daha iyi ve 80000 km de sorunsuz.corolla'nın 17 km de turbosu değişti...corolla rampalarda kalkışta zorlanırken megane 'de böyle bir sorun yok ve tırmanırken vites düşmek zorunda kalmıyorum...her iki aracı kullanan biri olarak maaalesef kalite ve verim olarak megane'ın daha üstün olduğunu söyleyebilirim...corolla'nın şu anki fiyatı 50900 tl,bu donanıma göre çok yüksek...corolla'nın tek artısı triger kayışı yerine zinciri olması ve biraz daha sessiz.
bilgilerinize sunarım...
1.5 dCi 80Bg le karşılaştırınca bile rampa kalkışlarında ve ilk hızlanmasında performansı bariz düşük. Ama üst hızlarda 80BGlik Meg'e göre daha iyi gidiyor. Sizin araç 100BG lik versiyon olduğu için üst hızlarda benimkinden iyidir tabiki :)

Corolloda vites düşürmekten bahsetmişsiniz.
Farkettiyseniz Her iki aracın da 5. vites dişli orantısı aynı.
Yani iki araç da 3000rpm 130km gidiyor 5. viteste.
Meganı mecburen 5. viteste kullandığınız için yokuş çıkarken vites düşürmüyorsunuz. Gerek olmuyor.
Corollada ise meg'e göre ekstra olan 6. viteste giderken 5. vitese düşmek zorunda kalıyorsunuz yer yer, ama 4'e düşürme ihtiyacı hiç duymadım ben ankaradan gelirken.
O noktada yanılgıya düşmeyin derim ben[:'(]

Ama şu var ki süspansiyonu kesinlikle Meg II'den kötü.
Ama iç malzeme kalitesi her türlü benim extreme'den daha kaliteli.

Erdem Bozdağ
05/09/2012, 19:32
hayırlı olsun
kazasız belasız
kesinlikle dogru tercih yaptınız

ecosi26
06/09/2012, 08:50
Hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin...Alınmışa bunu demek lazım...5-6 sene kadar 3 tane kullandım herhangibir arızasına sıkıntısına rastlamadım motor yürüyen konusunda sıkıntısız bir araç hayırlı uğurlu olsun...