PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açılmayan airbag

uzuncocuk
01/09/2012, 11:59
arkadaslar babama ait 2010 model 1.6 vtı peugeot 308 önden kaza yaptı. ön şaseler s harfi motor arabanın altına girdi aracın burnu yok. bariyerlere carpmıs arac bi tanıdıgımızdayken iki tarafta barıyere dönerek vurmus... aracta hiçbir hava yastığı acık değil... ben olayı çözemedim... benım pert ettıgım kıa da sadece ben varken tüm hava yastıkları acılmıstı... bu bir sorun mudur??? aracın önceden hiç kazası yok. peugeot tan davacı olabilir miyim??

Sparco34
01/09/2012, 12:11
dava acabilirsin kardeşim
ama şunu söyleme ihtimali çok yüksek
sensörler devre geçmesi için fazla şiddetli bir darbe almadığını falan fılan diye bilir
ama şuda var davayı %60 kazanma şansın var otomotiv söktoru için iyi avukatlar var
onlardan yardım alabilirsin

ametist
01/09/2012, 12:16
emniyet kemeri takılı mıymış? değilse açılmaması normal çünkü....

ayrıca, ne için dava açacaksınız? durduk yere çalışmadı diye açamazsınız. eğer bir yaralanma varsa ve "eğer açılsaydı bu yaralanma muhtemelen engellenecekti ama açılmadığı için tazmin edilmesi gereken maddi ve manevi kaybımız" var derseniz dava açabilirsiniz. böyle bir durum var mı? yoksa hiç uğraşmayın, bizim kanunlarımız "zenginleşmeme" kuralına göredir. yani amerikadaki gibi " güvenim sarsıldı, bu manevi tazminat gerektirir" diyemezsiniz. manevi tazminatlar da kişilerin gelirine oranlıdır, en fazla aylık gelirinin üç katını verirler. ama maddi kayıplarınız ( yaralanmadan dolayı kişinin geçiici veya sürekli iş görememesi durumunda) hesaplanacak tutar kadar maddi tazminat alırsınız.

bunları nereden mi biliyorum? babam rahmetliyi böyle bir kazada kaybettik ve yıllarca mahkemelerde dolaştık. Allah kimseye göstermesin.

rbcn
01/09/2012, 13:38
emniyet kemeri takmaya pek meyilli olmadığımızdan açılmaması normaldir

uzuncocuk
04/09/2012, 18:16
açılsa araç pert olacaktı... bi resim ekleyeyim siz karar verin https://i.imgur.com/dNuLh.jpg

bu aracında hava yastığı acılmayacaksa hangi aracın açılacak evveliyatta da aracın bi hatası yok kazası yok çözemedim gitti....ve bu araca onarım kararı veren koc allianz denen ülkenin önde gelen şirketini de alkışlıyorum...

fuatcosar
04/09/2012, 18:21
bu 308 in şasesi bu kadar nain miymiş. resmen erimiş yani. allahtan takla filan atmamışsınız. çok geçmiş olsun.

Sparco34
04/09/2012, 18:24
bu arac 308mi?

uzuncocuk
04/09/2012, 18:24
bariyere çarparak bu hale geldi hava yastıkları acılmadı ve pert olmadı...

Engin_T
04/09/2012, 18:26
Büyük geçmiş olsun Ümit Abi..

SteinGP
04/09/2012, 18:26
bu araç onarılacak ve sahibine al bin denecek yani ?

uzuncocuk
04/09/2012, 18:28
https://i.imgur.com/48f04.jpghttps://i.imgur.com/msI2R.jpg burda hava yastıkları daha net

SteinGP
04/09/2012, 18:30
allah korusun tekrar bir kaza olması halinde bu araç kendini mi koruyacak içindekileri mi?

uzuncocuk
04/09/2012, 18:30
3 usta dolastım kimse eksper amcamın 10500 tl lık hasar rakamına onarmayı kabul etmıyor.. sıgorta 10500 tl hasarla pert etmem dıyor 2 kere ıtıraz ettım degısen bısey yok bı daha kaza olursa aırbagları cakı ıle delmezsem namussuzum

SteinGP
04/09/2012, 18:32
sigorta illaki onarmak zorunda aracınızı. ama gidipte şişirmeci bi ustaya vermezler inşallah.

uzuncocuk
04/09/2012, 18:36
sigorta illaki onarmak zorunda aracınızı. ama gidipte şişirmeci bi ustaya vermezler inşallah.
sigorta onaracak ta exper amcanın fiyatına kimse yanaşmıyor aracın kasko bedelı 35000 tl iki usta parcalar dahil 20000 tl fıyat cıkardı diğeri 19500 tl. servisi yazmayayım zaten... experden sikayetcı oldum sonuc degısmedı. bugun son usta experı aramıs -- gel anlat bana bu arac nasıl 10500 e olacak dıye sormus... eger aracın hasarı 17500 ü geçerse bu sefer aracı pert etmelerı gerekıyor kanunen... ama ben ıkı kere ıtıraz etmeme ragmen pert etmedıler... aracın üstünde rent acar kaskosu var..hersey acık kaskoya 4800 tl vermıstım.. ve su an hergun arac 100-150 tl zarar yazıyor bana .. zararımın tazmını gerekıyor sanırım ve sırket sözleşmemde mevcut...öpeceğim amcaları..ve bu arac 19 hazıran tarihinden beri hiçbir işlem göremedi ne yazık...bi anahtar değmedi daha bi daha koc allıanz mı aman aman sözde % 35 hasarla arac pert ediyorlar

fuatcosar
04/09/2012, 18:46
peki yetkili serviste yapılması talep edemiyormusun acaba. en azından garantili bir şekilde yapılırdı.

fota
04/09/2012, 18:54
büyük geçmiş olsun, bu eksper arkadaş 10500 e nerede yaptıracakmış acaba aracı ?

uzuncocuk
04/09/2012, 18:54
peki yetkili serviste yapılması talep edemiyormusun acaba. en azından garantili bir şekilde yapılırdı.
o benim en son hamlem olacak... eger hala onarım derlerse cekecegım ızmırde bır servise servisin giderlerini karsılasınlar o zaman görecegım onları.. istediğim yerde yaptırma hakkım var... tek istegim su hasar 17500 ü geçsin bi... hasarlı parca lıstesıne de ulastım... su fıyatları bide ben alayım bakalım su tedarikçi firmadan... benim hesabımla sadece parcalar 13000-14000 arası tutuyor ayyaş bi vaktin de mi hesapladı acep exper kardes.

fuatcosar
04/09/2012, 18:57
kafa güzelmiştir experin. 206 sanmıştır aracı o :)))

fuatcosar
04/09/2012, 19:01
arkadaşlar birşey sormak istiyorum. araç kazalı durumda çekiciye yüklenirken herhangi bir kaza daha olursa yani olduya halat koptu araç düşüp devrildi o halde sorumluluk kime ait. çekici firmasına mı. yoksa kasko karşılıyormu bu durumu da.

sedini
04/09/2012, 19:31
Su aracı perte çıkarmayan mantığı anlayamıyorum.. milletin tek nokta 3-4 bin masraflı araçlarını tanıdık diye pert ederler aracın sasesi yamulmus pert yerine tamir diye zorluyorlar.. Pes..

HTC Sensation Z710e cihazımdan gönderildi

Viraj
04/09/2012, 19:40
Dava açarsanız kesinlikle kazanırsınız, bir kaç ay önce oto yıkamacıda tanıştığım bir bey C4 ile yaptığı kaza sonucu air bag lerin açılmadığını ve firmayı dava ederek davayı kazandığını anlatmıştı bana, emsal davalar çok mutlaka siz de kazanabilirsiniz, üreticinin hatası yüzünden can kaybı da olabilirdi. Bu kadarla gelmiş geçmiş olsun ...

ametist
04/09/2012, 20:16
yine aynı soruyu tekrar ediyorum.. emniyet kemeri takılı mıymış?

fuatcosar
04/09/2012, 20:22
farketmiyor emniyet kemerinin takılı olup olmaması.

vek66
04/09/2012, 20:25
çok geçmiş olsun. experin yaptığı hal çok garip..

volume23
04/09/2012, 20:35
Bence bastırın kasko ya bu araç toplanmaz yazık günah perte çıkarmak zorundalar.

SteinGP
04/09/2012, 21:24
İLKOTONUR 'dan Az Hasarlı Ford Fiesta 1.4 TDCİ Titanium X Paket - Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - 98280996 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-ilkotonur-dan-az-hasarli-ford-fiesta-1-4-tdci-titanium-x-paket-98280996/detay)

şu araç airbag açmış mesela. bu da bi acayip..

takres
04/09/2012, 22:04
abi çok geçmiş olsun...şaseye darbe almadığından açmamış sanırım...

srkaradag
04/09/2012, 22:14
308 de eger SRP airbag varsa kemer takılması önemli değil ancak srs airbag varsa acilmayabilir.her türlü kemer takılı değilse bu kazada airbaglerin açılmaması daha iyi...
Eger aracınızda SRP airbag sistemi varsa mutlaka dava acın

uzuncocuk
05/09/2012, 11:25
abi çok geçmiş olsun...şaseye darbe almadığından açmamış sanırım...

serhat arabada sase mi kalmış ki?

Ziyaretci032
05/09/2012, 11:46
İLKOTONUR 'dan Az Hasarlı Ford Fiesta 1.4 TDCİ Titanium X Paket - Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - 98280996 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-ilkotonur-dan-az-hasarli-ford-fiesta-1-4-tdci-titanium-x-paket-98280996/detay)

şu araç airbag açmış mesela. bu da bi acayip..

bu aracın ön tamponu ve farları çıkma takılmış bence, o nedenle hasar az gözüküyor ama kaputta öyle hasar varsa plastik aksam dağılmıştır zaten.

bu arada geçmiş olsun bu araç kesin pert olmalı sadece motorun 5-6bin olduğu yerde 10500 hasar çıkaran eksperi ...

aykut_1914
05/09/2012, 12:05
abi çok geçmiş olsun. koç allianz iğrenç bir firma

Xenophan
05/09/2012, 12:59
Arkadaşımın 2011 206+ ıda perte çıkmıştı, ve hava yastıkları açılmamıştı. Bu olayın üzerine zaten direk pejo almaktan vazgeçmiştim.

Üzerine babamın ful servis bakımlı 2001 meganı düz yolda yokuş aşşağı sakin sakin sallanırken motor patlattı. 2 piston, krank ve motor gömleği gitti.

Bunları üst üste bindirince citroenide arada kaynatıp tüm fransızlara düşman oldum.

uzuncocuk
05/09/2012, 13:34
Arkadaşımın 2011 206+ ıda perte çıkmıştı, ve hava yastıkları açılmamıştı. Bu olayın üzerine zaten direk pejo almaktan vazgeçmiştim.

Üzerine babamın ful servis bakımlı 2001 meganı düz yolda yokuş aşşağı sakin sakin sallanırken motor patlattı. 2 piston, krank ve motor gömleği gitti.

Bunları üst üste bindirince citroenide arada kaynatıp tüm fransızlara düşman oldum.

bugün hersey belli olacak

ugurokan01
05/09/2012, 14:31
yakın bi arkadaşım benzer olayı(takla attı ve araç hava yastığı açmadı) başka bi marka ile yaşadı ve mahkemeye verdi, firma davacının davadan vazgeçmesi karşılığında aynı model sıfır km araç vermek istedi. araç servis bakımlı değilse araç firması bunu ileri sürecektir.

SYG
05/09/2012, 14:47
Uzun süre hasar danışmanlığı yaptım özel serviste ve aracınızdaki hasar kesinlikle 10,500e hallolmaz.Parça listesini referans nolarıyla birlikte yetkili servisten fiyatlandırmasını isteyin(Muadil parça kesinlikle kabul etmeyin).Sigorta şirketinin yüzde 15 civarı iskontosu vardır ona göre sırf parça maliyeti üzerinede en az 4000 TL işçilik ekleyin.Bu arada aracın şanzumanı fln kontrol edildi mi? çok canınızı sıkarlarsa ve illa pert olsun istiyosanız gözle görünmeyen çok ufak dokunuşlarla ekstra 10000 tl lik daha masraf çıkabilir.Bu araca bu kadar para ödemişsiniz bide üstüne rent a car kaskosu yaptırmışsınız.Bence pert harici hiç bir şeye yanaşmayın.Kim toplarsa toplasın bu araç hiç bir zaman eskisi gibi olamaz.küçük ama can sıkıcı bir çok hata vericek toplansa bile malesef.Çok geçmiş olsun.

Du Hast
05/09/2012, 15:02
Servis içinde birisi olarak o arabayı 10500'e sıfır parçalarla tamir etsinler gidip exper'e arabamı hibe etmezsem adam değilim.

Bizim serviste önden darbeli punto için exper çağırdık. kaputta, çamurlukta hiç birşey yok ama ustalar hasarlı parçaları yazmaya başlayınca 2 sayfa parça tuttu. Gören ne var bunda yaa falan diyordu 3000 tl'na yakın işçilik dahil hasar çıktı.

Ayrıca 308'in o kazada ön koruma barı içeri göçmüş hatta kopmuş. İçeri doğru göçmese bir ihtimal açılmaz derdim ama bu kazada kesinlikle açılması lazımdı. Çünkü bariyer kazalarının %70'inde airbag patlamıyor ön bar bariyerin altında kalıp hasar almaması nedeniyle. ama bu kazada görüldüğü üzere içeri doğru gçömüş..

Ziyaretci032
07/09/2012, 17:27
durum nedir?

uzuncocuk
07/09/2012, 22:29
komedi:) sigorta aracın hasar parasını ödemek için hesap numarsı istedi aynı gün exper dosyanız kapanmadı-ben tekrar gelıp araca bakacagım dedi tekrar parca listesi istedi... ustamda ilk sıraya otm sanzuman yazdı:) 16000 tl sadece o edıyor arac vıtese gecmıyormus. toplm parca malıyetı 34000 tl cıktı. ama sıgorta sırketıyle artık hakem heyetı acısından davalıgız bakalım ne olacak su an yenı parca lıstemızı exper aldı ve pert olur dedı sırkette dosya kapalı hasar odememız lazım diyo... bu koc allıanz a bayıldım ya... experden sıkayetcıyım dıyorum experle görüşün diyorlar... expere senden sıkayetcıyım dıyorum sıgortayı arayın diyor... dosya sorumlunuza bile ulasamıyorsunuz.. müşteri temsilcisi öyle bilgisizki ekranı okumaktan baska bır ısı yok sorumluluguda yok... yazık ..allianz mı asla... son durum arac galıba pert olacak ama şirketin haberi yok :))))))

muratde
08/09/2012, 05:07
BÖYLE HASARLARDA NEYİ DİRETİYORSUN Kİ BE KARDEŞİM ANLAMAM.(Sigorta şirketine ithafen)

Öde vatandaşın parasını,sıkma adamın canını,mutlu et müşterini,parasını hesabına yatırıncaya kadar altına 1 hafta araba ver adam 3 gün sonra 34 bin değil 64 bin tl lik 4 adet araba aldığındada senden yaptırsın kaskosunu.sen yine oradan kazan kazanacağını.sonra vatandaş gitsin 10 kişiye anlatsın bu durumu 10 müşterin olsun o 10 kişide 20 kişiye anlatsın müşterilerin artsın.neden vatandaşı mağdur edersin anlamam yahu.

geçmiş olsun arkadaşım tekrardan.

uzuncocuk
08/09/2012, 16:41
bi geçse hersey iyi olacak....

SAYDAM
08/09/2012, 21:06
arkadaşlar birşey sormak istiyorum. araç kazalı durumda çekiciye yüklenirken herhangi bir kaza daha olursa yani olduya halat koptu araç düşüp devrildi o halde sorumluluk kime ait. çekici firmasına mı. yoksa kasko karşılıyormu bu durumu da.

Sorumluluk çekici firmaya ait.

SAYDAM
08/09/2012, 21:14
Bu arada bazı arkadaşlar kemer takılı değildir demiş, 2004 Haziran Ce standartları itibari ile kemer takılı olsa da olmasa da hava yastıkları açılır. Sadece açılış hızı değişir. Genelde bariyere çarpmalarda sürtünme şeklinde çarpmadan dolayı gerekli ilk şiddet ve açı tam oluşmaz ve bu nedenle açılmama durumları ile karşılaşılır. Ayrıca fotoda gördüğünüz ve parçalanan ön demir şasi bağlantı noktasıdır, şasinin temel parçası değildir. Yamulması ve kırılması doğaldır, enerjiyi emmese araç içindeki kişiye iç kanamaya giden büyük basınç uygulanmış olur. Son olarak da şunu söyleyeyim, hasar tutarını hiç bir zaman eksper belirlemez. O sadece ön tespit(tahmin) yapar ve servis ile görüşür. 10.500 Tl muhtemelen tahmin bedelidir ve perte çıkma kararı bu bedele göre verilmez, servisin keseceği(dolayısı ile bu paraya yaparım dediği meblağ) faturaya göre verilir. Yani dostum, kimse onun dediği rakama yapmam diyorsa o da beyan bedelini kendi kafasına göre bildiremez. Aracın kasko muammen bedeli ne kadar?
Kafanızı çok şişirdim ama umarım biraz aydınlatıcı olmuştur.

uzuncocuk
08/09/2012, 23:27
aracın kasko bedeli 35600 tl..sizi anladım fakat sıkıntı su.. arac onarılsın dıye sıgorta sirketi size para yatıracagım hesap numarası verın dıye benı arıyor... aracınız onarılacak 2 kerede itiraz etmişsiniz ama pert olmayacak onarılacak diyor.. experde bu ön rapordu diyor... experin ön raporuna istinaden böyleyse bu iş sigorta experin ön raporuna göre bana nasıl ödeme yapar??

SAYDAM
08/09/2012, 23:31
aracın kasko bedeli 35600 tl..sizi anladım fakat sıkıntı su.. arac onarılsın dıye sıgorta sirketi size para yatıracagım hesap numarası verın dıye benı arıyor... aracınız onarılacak 2 kerede itiraz etmişsiniz ama pert olmayacak onarılacak diyor.. experde bu ön rapordu diyor... experin ön raporuna istinaden böyleyse bu iş sigorta experin ön raporuna göre bana nasıl ödeme yapar??

yapamaz, işi oldu bittiye getirip size mutabakatname imzalatmaya çalışacaklar. tramer'e şikayet edeceğim sizi deyin ;)

uzuncocuk
08/09/2012, 23:37
yapamaz, işi oldu bittiye getirip size mutabakatname imzalatmaya çalışacaklar. tramer'e şikayet edeceğim sizi deyin ;)
işi ögrenmem acısından bu olay bana cok tecrübe kazandırdı...defalarca sıkayet ettim kayıt olusturdular özellikle ilgilenecegım dıyen bı on kişi olmustur..geri dönüş: kocaman bir sıfır...experdekı sıkıntıda su: 3 ay neden beklersın asıl rapor için kulagını sıkıp götürmemmi lazım arabanın yanına ..sana acılan bı dosyayı sümen altı etmek degıl de nedır bu??