Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi aracı alsam. ?
sayko1111
30/08/2012, 16:11
Arkadaşlar, g.punto aracımı yeni sattım ve yeni bir araç almaya karar verdim. Aklımda 3 araç var ve sizinde değerli fikirlerini almak istiyorum. Benim için görsellik önde geliyor ve performans orta seviyede olsada olur. Şimdiden teşekkür ederim.
1. Araç: Citroen c4 vtr. 1.6 litre motor 110 hp (atmosferik) 150 nm tork.
2. Araç: Fiat G. Punto t-jet sport. 1.4 litre motor 120 hp 208 nm tork.
3. Araç: Ford fiesta S. 1.6 TDCI motor, 90 hp ve 200nm tork.
Donanım ve performans bakımından biliyorumki, g.punto t-jet sport ezer diğerlerini. Fakat merak ettiğim nokta diğer araçların yol tutuşları nasıl ve punto dan artıları nelerdir.
karizmatik_boy
30/08/2012, 16:16
Citroenin süspansiyonlarının iyi olduğunu duymuştum... C5 e bindim gerçekten süperdi C4 nasıl onu bilmiyorum ama C5 süper...
GP yi zaten kendin biliyorsun...
Diğer fiesta arkadaşım da var... Motor sesini çok fazla alıyor iç tasarım olarak da ben beğenmedim... Çok boş kamyon gibi gelmişti... Gerçi onda en baz modeli vardı...
Sanırım burda alacağın araç daha önce bindiğin alıştığın araç olur...
t jet diyorum duruş yeter.....
ykaya1983
30/08/2012, 16:28
C4 Ü anlarım da eski kasa fiesta benim aklımdan bile geçmezdi.C4 ün yol tutuşunun iyi olduğunu biliyorum ama gp t-jet de ondan çok da aşağı kalmaz.Üstelik tork farkına baktığında t-jte'in ne kadar verimli motoru olduğu ortaya çıkmakta.Ben şehsen ille de gp olmayacak deeseydim c4 ü seçebilirdim ama ölü bir piyasası var onu da unutmamak lazım.
Ben tercihimi şu an için t-jet den yana kullanırdım.
c4 güzel yürüyor ama t-jet tam spor..
özellikleri,performansı,donanımı ve duruşuyla t-jet sport hepsinden 2 gömlek üstün kesinlikle.herşeyi kenara bırak sadece şu forum ortamı için bile t-jet sport alınır...::)
C4 ün tek avantajı bir üst segmentin boyut ve konforuna sahip olması.Bunun dışında pek bir artısı yok,
Görünüm ve performans olarak:
1)GP T-Jet Sport
2)C4 VTR
3)Fiesta Tdci
Benim tercihim t-jet sport olurdu :)
emrahisilti
30/08/2012, 16:51
biri turbo dizel diğeri turbo benzinli diğeri atmosferik motorlu araç arasında nasıl kalıyorsunuz anlamadım :)) benzin konusunda ve tek kapı konusunda şikayetiniz olmayacaksa tjet sport hepsinden üstün.
sayko1111
30/08/2012, 17:27
biri turbo dizel diğeri turbo benzinli diğeri atmosferik motorlu araç arasında nasıl kalıyorsunuz anlamadım :)) benzin konusunda ve tek kapı konusunda şikayetiniz olmayacaksa tjet sport hepsinden üstün.
Performans olarak birbirine yakın diye fiesta yı tercihlerime ekledim. Dizel olmasına rağmen performanslı motoru var. kısa vites aralıkları fln.
punto sport tercih ederim.. fiesta traktör gibi.. c4 konfor dışında artısı yok.
Bu seçenekler arasında tabi ki T-jet ilk sırada gelir, daha sonra c4 derim.
Eski kasa fiesta ise dizel yerine 2.0 benzinli atmosferik olanı ile düşünülebilir. LPG takılır ve gayet de güzel binilir.
Bir seçenek eklemek istiyorum, eğer kafanı karıştırmayacaksa. C4 VTR değil de VTS modeline bakabilirsin. Sonuçta ikisinin de piyasası ölü ama VTS, VTR dan çok daha iyidir. En azından 180 beygire hükmedeceksin :)
biancoangelo
31/08/2012, 00:33
bence punto yolu tutmuyo resmen kemiriyo..... Yol tutuşunda puntonun üstüne var mı bilmem ???
celenlee
31/08/2012, 00:47
VTRPK olsaydı C4 derdim :)
ama bu motorda LPG uyum sorunu yaşandığı söyleniyordu. Arıza ışığı yakıyormuş bir çok markanın lpg kiti ile.
kemalbodrum
31/08/2012, 11:16
turbo turbo turbo :D
liebermann
31/08/2012, 11:30
fiesta kesinlikle değil, o kasa fiestadan uzak durun..
citroen olabilir ancak iyi test etmek gerek, psa grubu araçlar iyidir ancak Türkiye'de mimlidir.