Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel evo satıp 20000 tl 0 faizli donanımsız sıfır Clio 1.2 almak?
Merhabalar.. ben aracımı 1.15 faizle aldım.. henüz 7000 de.. ekonomik olarak bu değişime girersem tüm masraflar ve benzin dizel yakıt farkı dahil.. 5000-6000 kadar daha az para ödemiş olacağım.. yine de bana neden mantıksız gibi geliyor anlamadım.. değerli fikirlerinizi sormaya karar verdim..
Misafir046
28/08/2012, 16:44
Merhabalar.. ben aracımı 1.15 faizle aldım.. henüz 7000 de.. ekonomik olarak bu değişime girersem tüm masraflar ve benzin dizel yakıt farkı dahil.. 5000-6000 kadar daha az para ödemiş olacağım.. yine de bana neden mantıksız gibi geliyor anlamadım.. değerli fikirlerinizi sormaya karar verdim..
Sordugun sorunun cevabı kendi için yanıtlamışsın.
Hem ucuz hem donanımsız alıcaksın..
Symbolla puntoyu kıyaslamak bile mantıksız.
hocam clio bence evodan daha kalitesiz bir araç ayrıca 1.2 benzinli ile 1.3 dizel multijet arasında dağlar kadar fark var..yakıt,performans açısından kesinlikle hertürlü evo..dizellerin bakımı eskisi gibi pahalı değil bence değmez..
evet beni rahatsız eden daha ucuz bir araba almış olmak.. şu sıfır faiz oranı, oramı buramı allak bullak etti.. arabama karşı suçlu hissettim kendimi.. :)
Misafir046
28/08/2012, 16:49
o sıfır faiz oranı fiattada var.
o sıfır faiz oranı fiattada var.
var ancak 18000 18 ay.. o aradaki 2000 tl işi bozuyor..
Misafir046
28/08/2012, 16:54
Valla ben yeni aldım arabayı o iki bin tl işi çok bozmuyor.36 aya 20 bin alınca 22 bin gibimi ne geri oduyorsun ki bunu renoda vermiyor.
Sonuc olarak Renodan alacagın arabaya binince sadece suruceksin...
Puntoda ise surus keyfine varıyorsun.
Xenophan
28/08/2012, 16:55
1.2 benzinli donanımsız clioyu kullandım.
Beş para etmez. Abs bile yok üzerinde. Konforsuz. Kliması var, yani var olmak için...
110-130 dan fazla hız beklemeyin, oda yokuş aşşağı.
en iyisi yılbaşına kadar 2-3 taksit daha ödeyip,, fiatın sıfır faizli kampanyasına hazırlanmak gibi geldi bana.. özellikle symbol ile ilgili düşünceleriniz önemliydi.. ancak abs si standart diye biliyorum..
evet beni rahatsız eden daha ucuz bir araba almış olmak.. şu sıfır faiz oranı, oramı buramı allak bullak etti.. arabama karşı suçlu hissettim kendimi.. :)
hocam o faiz sıfır olmuyor işte..gidiyorsun sıfır faizli istiyorum deyince birden fiyat fırlıyor...
İlk olarak dizel bir araç her zaman daha kıymetlidir Aracınızı bir müddet sonra satarken dizel satmak her zaman daha avantajdır Symbol/punto konusuna girmeye bile gerek yok Symbol ancak palio ile kıyaslanır punto symbol ile kıyaslanacak araç değil
Ayrıca sıfır faiz diye bir durum yok arkadaşlar Burada kendinizi kandırmayın Siz aracın fiyatını alırken sıfır faiz li fiyatını alın daha sonra nakit olursa ne kadar diye sorun Zaten aradaki farkı sizden alıyor firma Eğer size nakit alım için verdiği fiyatla 0 faizli verdiği fiyat birbirini tutuyorsa ki kesinlikle tutmuyor o zaman alın Örneğin bir yakınım geçen ay 1,2 lpg li symbol için 0 faizli kredi ile 32.500 tl fiyat almış Bir yerden para gelebilir nakit alsam ne olur deyince de 30.000 tl olur demişler Aradaki 2.500 tl zaten faizden ve kandırmacadan başka birşey değil
İşin garip tarafı bu durumu göre göre belirttiğim yakınım 0 faizli araç aldım diye kendini mutlu hissediyor ve kazançlı bir iş yaptığını zannediyor
6-7 bin kar edeceksiniz ama vadesi bittiğinde 5-6 bin ucuza satacaksınız.. yani zarar yok kar yok.. değmeyecek bir yatırım diye düşünüyorum..
HTC Sensation Z710e cihazımdan gönderildi
blackhawk
28/08/2012, 20:31
makineyle hurda kıyaslamışsın 2 bin lira için konforsuz donanımsız dengesiz ve benzinli arabaya binmeyi düşünüyorsun. Benzinin her gün zam yediği ortamda ilginç bir düşünce...
Solitude
28/08/2012, 20:51
Mantıksızca olur evonuzun kıymetini bilin derim, yinede karar sizin.
valla senin arabayı verme ben alırım :) aradaki farkı öderim sana :)
aykut_1914
28/08/2012, 21:47
daha az ödemek istiyorsanız,satın hiç ödemeyin
araba konusunda fazla kaşınmamak gerekiyor aslında arkadaşım :) ben bir dönem çok kaşındım zarar ettim....bin gitsin arabana....arabanı sevmeye çalış:)
yengecbaris
28/08/2012, 22:08
ABS yok clioda. Hayatınız için 2000 lira daha mı önemli? Full paketin üzerine para verip ESP paketli olsun diye çabalıyoruz sizde standart donanımın bile altına düşüyorsunuz. Yapmayın bence..
kartal3520
28/08/2012, 22:27
Kardeşime çalıştığı şirket geçen sene 2011 model 0 Clio verdi.Yaz tatilinde kullanma imkanım oldu.İnannın ben bu kadar direksiyonu ağır, bu kadar frenleri zayıf ,bu kadar hantal bir arabayı şimdiye kadar kullanmadım.Karar senin,ama bana göre EVO yu satıp Clio ya binmek amiyane tabirle attan inip eşeğe binmek gibi bir şey.
CesSpOoL
28/08/2012, 23:56
Attan inip, eşşeğe binmek için üzerine para vermek gibi birşey..
demek ki yüzyüze muhabbette sorsam döverdiniz beni..:D forumdaşların bir konuda bu kadar fikir birliği ettiğine ilk defa şahit oluyorum..
Budweiser
29/08/2012, 00:59
evo verilip symbol ün hiç bir donanımı alınmaz allah aşkına yapmayın.
skystar37
29/08/2012, 01:29
Herkesin tepkisi dikkatimi çekince yazmak gereği hissettim, arkadaş anladığım kadarı ile symbolden bahsetmiyor clio3 hb araçtan bahsediyor. symbol ile clio3 aynı kefeye koymak bence çok büyük bir hata olur zira iki araç albea ile punto gibi. Daha önce çalıştığım şirket symbol vermişti onu kullanırken kardeşime clio3 aldık ikisi arasında ne kadar fark olduğunu kelimeler ile anlatamam.
Eğer evoyu verip clio3 alıyorsa ve faizden vs. den dolayı kar ediyorsa aldığı aracı satarken de çok zarar etmeyecek ise mantıklı bir iş olabilir. Tabi burada amaç kar etmek ise yoksa keyif aldığı bir aracı daha fazla keyif alacağını düşünerek değiştirmeyi düşünüyorsa mantıksız. Clio3 araç olarak bana göre evodan çokta aşağı kalır bir araç değil kardeşimin aracını ara sıra kullanan biri olarak konfor yol tutuş performans vb konularda bir sıkıntı çekmiyorum sadece park ederken biraz direksiyonu ağır geliyor o kadar.
Ziyaretci037
29/08/2012, 01:31
Herseyden once para verip Clio alinmaz bence:)
araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..
skystar37
29/08/2012, 01:46
Herseyden once para verip Clio alinmaz bence:)
Valla parasız veren varsa şuan şimdi hemen aracımı verip karşılığın clio3 20th edition ile takas edebilirim hatta üstüne para bile verebilirim ama bi dakika parasız veren varsa puntomda kalsın iki aracım olur.
Herkesin tepkisi dikkatimi çekince yazmak gereği hissettim, arkadaş anladığım kadarı ile symbolden bahsetmiyor clio3 hb araçtan bahsediyor. symbol ile clio3 aynı kefeye koymak bence çok büyük bir hata olur zira iki araç albea ile punto gibi. Daha önce çalıştığım şirket symbol vermişti onu kullanırken kardeşime clio3 aldık ikisi arasında ne kadar fark olduğunu kelimeler ile anlatamam.
Eğer evoyu verip clio3 alıyorsa ve faizden vs. den dolayı kar ediyorsa aldığı aracı satarken de çok zarar etmeyecek ise mantıklı bir iş olabilir. Tabi burada amaç kar etmek ise yoksa keyif aldığı bir aracı daha fazla keyif alacağını düşünerek değiştirmeyi düşünüyorsa mantıksız. Clio3 araç olarak bana göre evodan çokta aşağı kalır bir araç değil kardeşimin aracını ara sıra kullanan biri olarak konfor yol tutuş performans vb konularda bir sıkıntı çekmiyorum sadece park ederken biraz direksiyonu ağır geliyor o kadar.
Benimde aklıma geldi clio hb ten bahsettiği ama hem kendisi symbol yorumu yapanlara hb demedi hemde puntoyu satıp hb alıp üzerine de para kalmaz diye düşündüm Hb için söylediklerinize de katılıyorum
blackhawk
29/08/2012, 15:28
demek ki yüzyüze muhabbette sorsam döverdiniz beni..:D forumdaşların bir konuda bu kadar fikir birliği ettiğine ilk defa şahit oluyorum..
SEN BİRAZ DAHA ISRAR EDERSEN ESKİŞEHİR'E DE GELİRİZ...:dilcikartma:
rodopian16
29/08/2012, 15:41
2.el hakkında yorum yapan arkadaşa katılıyorum...
İşin maddi kısmına karışamam ama ben alırken symbol üzerine 2000-2500 tl vererek dağlar kadar farklı bir araç aldım(GP)... Tek havayastığı yerine 2 artı abs,klima ve direksiyondan kumanda müzik sistemi...
İşin bir de sağlamlık boyutu var...
Renault çok modelde 5 yıldıza sahip çarpışma testinde ama symbol'de değil... Gp deki plastik aksamar çok kaliteli değil ama kasa genel olarak sağlam... Yol tutuşu da limitler aşırı zorlanmadığında sorunsuz... Bence 5000 tl için kendinize bunu yapmayın...
Not: dizel - benzin farkını yazmıyorum bile...
Benimde aklıma geldi clio hb ten bahsettiği ama hem kendisi symbol yorumu yapanlara hb demedi hemde puntoyu satıp hb alıp üzerine de para kalmaz diye düşündüm Hb için söylediklerinize de katılıyorum
tekrar slm.. işte söz konusu araç.. symboll : Renault-Modeller-Binek Araçlar-Symbol-Symbol-Özellikler (https://www.renault.com.tr/page.aspx?id=676) mesele şu aracımı satarsam kabaca elimde 10000 tl kalacak.. onu peşin sayıp 20000tl 0 faizli kabaca 30000 tl lik bir araç alırsam, alım satım falan filan hesap edersem 5500-6000 tl daha az ödemiş olacağım..
srkaradag
29/08/2012, 17:56
Sembol ,ne yaptın hocam? İlla clio alacaksan bari bekle yeni çıkacak olanı al.Ancak ben bu takas işinde hiç bir mantık göremedim
Yorumlar mükemmel, dövme konusunda bende hem fikirim :D
liebermann
29/08/2012, 18:16
1.2 clio'ya hiç gerek yok, üstelik kasa değiştiren bir araç.. çok ararsın 1.2 motor ile mjet 1.3 motorun farkı da cabası..
müsterih olun arkadaşlar.. vazgeçtim.. ama korktuğumdan değil ha.. :D
varsa ilk kasa doblosu olan ( arkası makaslı olan ) bir ahbabınız, bagajına plastik bir sandalye koyun, ona oturun ve size bir tur attırmasını isteyin. işte symbol ile hissedeceğiniz bundan daha farklı olmayacak... sandalyeye elinizi sürün, o plastiği hissedin; symbolün göğsündeki plastik bile size o sandalyeyi özleytecek kalitede olacak... ille de alacağım diyorsanız, keyif sizin, para sizin... ama lütfen havalandırma kanallarını asla yüzünüze doğrutmayın, özellikle ilk çalışmada... polen filtresi vs olmadığı için tüm gün ya da gece biriken tozlar yüzünüze gelmesin, kötü bir his, arkadaşımın sözde fullll donanımlı olanından biliyorum....
biancoangelo
29/08/2012, 21:02
Attan inip, eşşeğe binmek için üzerine para vermek gibi birşey..
harbi durum bu.... Tabi paraya ihtiyacınız varsa ben olsam murat-131 ede binerim hiçde sıkılmadan..... Cebimdeki paranın hesabını benden başka kim bilebilir kiii.
Ki altındaki araç clio ya göre 5-6 gömlek daha iyi...Benim bi önceki aracım clio idi... Sana özetleyim clio ne demek???
Clio = 1- yedek parçası çok pahalı ve renault servisleri fiat servislerine nazaran daha insafsız....
2- Motor çabuk arıza verebilen bir motor.
3- İç aksam aşırı sade ve boğucu...
4- İç mekan dar...
5- Hele 1.2 motor çekiş düşük tüketim yüksek....
6- Dayanıklılıkta inan bana Fiat daha başarılı.....
Kısaca sana şunu söyleyim fiat eski fiat değil reno eski reno değil..... Renoda b sınıfında bi kalitesizlik hakim uzak dur.. Skoda fabia al reno yine alma...Hyundai nin b sınıfına bin, Fordun b sınıfına, Opelin b sınıfına bin.... Ancak Renaul son tercihin olsun.....
---Not: Mali durumun ışığında yazdıklarım esnetilebilir.----
Arkadaşlar bu sıfır faiz işine bu kadar takılmayın.Fiat bayisi bir arkadaşım sıfır faizin hikaye olduğunu, aslında verilen kredinin faizinin bu paranın içinde olduğunu söyledi.Peşin para verirsen sıfır faizliden 3000 TL civarı daha uygun alabileciğimizi söyledi aman dikkat edelim böyle şeylere