Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karayolları Trafik Kanunu

quick
27/08/2012, 04:31
merhabalar bugün babam arabamı almıştı ve arabanın içinde bir ceza tutanağı gördüm tem yolunda kavacık mevkisinde kesilmiş ceza 154 tl ve karayolları trafik kanunu 44/16 yazmakta biraz araştırdım ancak bir şey anlamadım ne cezası bu radar, ogs cezası falan mı acaba bilgilendirirseniz sevinirim

Ziyaretçi
27/08/2012, 04:35
Dostum o 44/1b'dir 16 yoktur. 44-1b ise;

44/1-b Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemek Sürücülere 130,00 TL. Peşin 97,50 TL

Rakamlar eski olabilir

Sent my iPhone using

quick
27/08/2012, 04:40
eyvallah üstat buradan anladığım kadarı ile bu ceza ehliyetsiz çıkılmasından dolayı olan bir durum herhalde yarın öbür gün arabayı satarken sıkıntı çıkar mı yani şahısa mı plakaya mı geliyor ceza??

farukileri
27/08/2012, 10:59
eyvallah üstat buradan anladığım kadarı ile bu ceza ehliyetsiz çıkılmasından dolayı olan bir durum herhalde yarın öbür gün arabayı satarken sıkıntı çıkar mı yani şahısa mı plakaya mı geliyor ceza??

satarken sıkıntı çıkmaması için zaten cezayı ödemeniz lazım :) onun dışında ceza ödenmişse hiçbir sıkıntı çıkmaz. İnternet vergi dairesi üzerinden cezayı ödeyebiliyorsunuz. Önce trafik cezaları sayfasına bakın; eğer oraya işlenmemiş ise beyanlı trafik cezası ödeme seçeneği ile ödemeyi yapın.

satış sırasında herhangi bir borcu yoktur yazısı alırken tüm trafik cezaları ve vergi borçlarına bakılıyor vergi dairesinde.

fotobelit
27/08/2012, 11:11
Cezanın miktarları değişiyormu bilmiyorum ama,bana kırmızıda geçtiğim için(Samsun-istanbul yolunda)Bu miktar ceza kesilmişti..Belki kırmızıda geçme cezasıdır..

farukileri
27/08/2012, 11:37
Cezanın miktarları değişiyormu bilmiyorum ama,bana kırmızıda geçtiğim için(Samsun-istanbul yolunda)Bu miktar ceza kesilmişti..Belki kırmızıda geçme cezasıdır..

o da olabilir; ama onun için mobese görüntüsünü de gönderiyorlar istanbul'da ama ankara'daki uygulamayı bilmiyorum.

Bu arada o son kırmızı ışıkta geçmeyecektim söylemini duyar gibiyim :)