Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıkıldım.
Ziyaretçi034
24/08/2012, 17:01
bu çözümü olmayan parazit ciddi anlamda canımı sıkıyor.
tek seferde 50 kişinin online olduğu zamanı bayram ilan eden 200-300 kişilik forumlarda bile elini sallasan moderatöre çarparken misafirlerle bu sayının 500'ün altında düşmediği bir forumda bir tane bile görevlinin bulunmamasından son derece şikayetciyim.
herkesin işi olabilir, yeterli boş vakti olmayabilir, ona bir lafım yok, ama bu moderatörlük karneyle dağıtılan birşey mi? her 500 kullanıcıya 1 moderatör diye bir kuralmı var? bu işin mantığı nedir öğrenmek istiyorum.
bir sürü sitede insanın daha bilinçli davranması, fake üyelikler olmaması için TC kimlik no girilmesi gerekmekte. bu gibi bir onaylı kullanıcı sistemi foruma getirilemez mi?
akıl yaşı kaç olduğu belli olmayan bir bebenin elini kolunu sallayarak her konuya limon sıkması insanda o başlığa konu hakkında bişey bilsede yazma isteğini yok etmektedir. en azından benim için öyle.
buna bir şekilde tepki vermek istiyorum ve bu mesajdan sonra üyeliğimi kendimce pasif üyeliğe dönüştürerek hiç bir konuya hiç bir şekilde mesaj yazmamaya karar verdim.
bir yerden başlamak gerekiyor, belki birşeyler değişir... umarım...
saygılar...
Grevmi Protestomu hangisi anlamadım :D Doğru karar almışsın tebrikler inş birdaha mesaj atmazsın hiç yoktan bilgin olmadığı halde yanlış mesaj atarak insanları yanıltmazsın :D Örnek: 45.000 km olan aracın debriyaj pedalı aşınmış kesin 200.000 km demen gibi ;)
yengecbaris
24/08/2012, 17:04
Kesinlikle haklısın baydı artık..
Böyle ciddi bir forumda her önüne gelen üye olabiliyor. Bu bir eksiklik bence. Sonuçta içerde ticaret dönüyor ve günümüz insanının ne yapacağı da belli olmuyor. Kimlik no ve ardından onay ile üyelik şart.
Arkdaşlar bir adamın yaptıkları yüzünden forum yöneticilerini eleştirmeniz yanlış yönetimdeki arkdaşlar bu kadar moderatörü uygun görmüşler ve o kadar kalmış belki yeterli belki değil..
Yönetimdeki arkdaşlara eğer ulaşamazsanız bana ulaşın ben online olmasam bile hızlı bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım tel : 0543 727 06 06
Ziyaretci032
24/08/2012, 17:21
Arkdaşlar bir adamın yaptıkları yüzünden forum yöneticilerini eleştirmeniz yanlış yönetimdeki arkdaşlar bu kadar moderatörü uygun görmüşler ve o kadar kalmış belki yeterli belki değil..
Yönetimdeki arkdaşlara eğer ulaşamazsanız bana ulaşın ben online olmasam bile hızlı bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım tel : 0543 727 06 06
bence yanlış düşünüyorsun tabi ki bir adamın yaptıkları yüzünden moderasyonu eleştiririz çünkü buna onlar izin veriyor. bir değil iki değil bu hep böyle.
emrahisilti
24/08/2012, 17:21
Rezalet baskada bisey demeye gerek yok
halledilmiş :) kökten çözüm gerekiyor yarın başka bir hesapla gelir
Ziyaretci037
24/08/2012, 17:30
tek seferde 50 kişinin online olduğu zamanı bayram ilan eden 200-300 kişilik forumlarda bile elini sallasan moderatöre çarparken misafirlerle bu sayının 500'ün altında düşmediği bir forumda bir tane bile görevlinin bulunmamasından son derece şikayetciyim.
herkesin işi olabilir, yeterli boş vakti olmayabilir, ona bir lafım yok, ama bu moderatörlük karneyle dağıtılan birşey mi? her 500 kullanıcıya 1 moderatör diye bir kuralmı var? bu işin mantığı nedir öğrenmek istiyorum.
bir sürü sitede insanın daha bilinçli davranması, fake üyelikler olmaması için TC kimlik no girilmesi gerekmekte. bu gibi bir onaylı kullanıcı sistemi foruma getirilemez mi?
akıl yaşı kaç olduğu belli olmayan bir bebenin elini kolunu sallayarak her konuya limon sıkması insanda o başlığa konu hakkında bişey bilsede yazma isteğini yok etmektedir. en azından benim için öyle.
buna bir şekilde tepki vermek istiyorum ve bu mesajdan sonra üyeliğimi kendimce pasif üyeliğe dönüştürerek hiç bir konuya hiç bir şekilde mesaj yazmamaya karar verdim.
saygılar...
Daha once cok anlatmaya calistik ama kabahatli hep biz olduk yonetimi elestiriyormusuz diye.İsini yapmiyorlarsa elestirmek hepimizin hakki.
İnsallah bu seferki basarili olur temennim bu yonde..
araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..
bence yanlış düşünüyorsun tabi ki bir adamın yaptıkları yüzünden moderasyonu eleştiririz çünkü buna onlar izin veriyor. bir değil iki değil bu hep böyle.
moderatör izin vermiyor? moderatör görmüyor ;) online olan moderatöre kaç kişi msj attı? sadece kadir arkdaşımızdan msj gelmiş onuda arkdaşlarımız değerlendirmişler..
Kavga gürültü yerine bu adamı yok saymaya ne dersiniz yani yazdıklarını görmemeye onu adam yerine koymamaya ;) madem modlarımız yoğunlar yeni bir mod da almak istemiyorlar kendi sorunumuzu kendimiz çözelim kimse bu adamı kaideye almasın..
ilk haber alan beni arasın..
Ziyaretci032
24/08/2012, 17:33
olay netlesene kadar silinmistir bu giri.
bursalee
24/08/2012, 17:37
Soru sorduk adam gibi gelmişin buraya bizi şikayet ediyosun...
yengecbaris
24/08/2012, 17:40
sadece nick engellemeyle olmaz bu iş, ip takip denen birşey var. bu adam yüzlerce nick alabilir ama ip devamlı değişmez. he onun da yolları var ama bu adamda o kapasite var mı bilmem :D
+1
Ziyaretci037
24/08/2012, 17:40
Bu adamin bi tarafi oyle bi kasiniyoki.gerci adamda degil bu.nesne.surekli ozelden msjlar atio kiskirtmaya calisiyo.kufur etsen degmez.gidip oldurene kadar dovuceksin anca ondan anlar bu.bunun onlemini alabilicek bi sistem yoksa forumda harbiden yazik..
araciligiyla Htc HD 2'den gonderilmistir..
Kendi forumumda ıp banlamanın yanında Bilgisayar banlama sistemi kullanıyoruz,banladığımız üye foruma tekrar üye olduğu anda sistem tarafından banlanıyor ve Adminlere hem mail hemde yönetimde mesaj geliyor,kaçış yok anlıyacağınız,tavsiye ederim...:)
bursalee
24/08/2012, 17:50
Kusura bakmayın değerli abilerim Yanlış Zamanda yanlış yerde konu açtığımın Farkındayın hepinizden tek tek özür dilerim...
moderatör izin vermiyor? moderatör görmüyor ;) online olan moderatöre kaç kişi msj attı? sadece kadir arkdaşımızdan msj gelmiş onuda arkdaşlarımız değerlendirmişler..
Kavga gürültü yerine bu adamı yok saymaya ne dersiniz yani yazdıklarını görmemeye onu adam yerine koymamaya ;) madem modlarımız yoğunlar yeni bir mod da almak istemiyorlar kendi sorunumuzu kendimiz çözelim kimse bu adamı kaideye almasın..
ilk haber alan beni arasın..evet Mehmet abi bu sabah 10 civarı moderatöre msj gönderdim herkesin bildiği üzere Kamuran Bilgin(leemon,schwepps.kmrn35 vs..)isimli gereksiz şahsiyet sizlere olduğu gibi banada özel msjlar atıp sinir katsayımı yükseltmişti.biraz önce gördümki kamuran tekrar banlanmış yani msjım birkaç saat içinde değerlendirilip gereği yapılmış::) ama keşke arkadaşların dediği gibi bu arkadaşın foruma üye olmasını engelleyecek bi sistemimiz olsada şu dertten temelli kurtulsak...:)
Kablonet
24/08/2012, 18:03
Oguzhan'a katılıyorum. Biraz daha ilgi alaka lütfen..
muratx41
24/08/2012, 18:07
bende aynen katılıyorum forumda yönetici yok çoğu zaman istenmeyen durumlara hemen müdahale edilmiyor birkaç tane daha yetkili lazım tek zaten moderatör olanlarda girmiyor nedense anlamadım gitti
valla bende yoruldum bu adamdan ne diyim nasıl biriymiş anlamadımki
cemal arslan
24/08/2012, 18:13
Herşeykamuran yüzünden mi....ne yaptı bu adam ??
ok sana canlı ihbar:
https://forum.grandepuntotr.com/tanisma/39924-selamin-aleykum.html#post726766
sadece nick engellemeyle olmaz bu iş, ip takip denen birşey var. bu adam yüzlerce nick alabilir ama ip devamlı değişmez. he onun da yolları var ama bu adamda o kapasite var mı bilmem :D
paranoya olmayalım bence hemen ;) Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al (https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100003083987930)
Una Italiana Rossa
24/08/2012, 18:32
facete bikaç kamuran bilgin var ama, kırmızı 35 plaka puntosu olan bi üye de var fake gibi de durmuyo.. gerçekten o mu, yoksa burdaki limon onun ismi mi kullanıyo acaba?? Giriş Yap | Facebook (https://www.facebook.com/search/results.php?q=kamuran%20bilgin&init=quick&tas=0.6923948489129543&search_first_focus=1345818406552)
https://www.facebook.com/kmrn35
emrahisilti
24/08/2012, 18:51
bende aramızda para toplayalım biri bunu dövsün gelsin.
bende birkaç sitede yöneticilik yapmıştım üye-moderatör oranı en az olan sitelerden birtanesi sanırım sitemiz..arkadaşlar böyle uygun görmüşler ama tekrar düşünülebilir..
bende aramızda para toplayalım biri bunu dövsün gelsin.
:D
Arkadaşlar öncelikle merhaba
Forumun Süper moderatörü olarak bütün yazdıklarınızı okudum... söylediklerinizin çoğunda haklı olabilirsiniz... Kamuran a engel olamıyoruz... anladığımız veya hissettiğimiz anda hemen banlıyoruz... Ama birazda sizden yardımcı olmanızı istiyoruz... mod. alın diyorsunuz fakat mod alımını hemen yapamıyoruz... ben mod. olana kadar o kadar çok bekeldim ki... mod olana kadar bütün mod.ları mesajlarımla baya rahatsız etmiştim... şu mesaj da hakaret var şu kişi arka arkaya mesaj atmış diye... erdi ve yasemin benden bıkmıştı...
bunu yönetim olarak tabiki değerlendirmek isteriz... ama sizden de bize yardım etmenizi bekliyoruz... mesaj kutucuklarının üstünde bulunan ünlem işaretlerinde bize şikayetlerinizi bildirebilirsiniz... bazen her yere yetişmemiz mümkün olmuyor... online olmadığımız zamanlarda Femoli arkadaşımız telefon numarasını vermiş ona ulaşırsınız kendisi bize ulaşacaktır...
anlayışınız için teşekkür ederiz...
biancoangelo
24/08/2012, 21:14
saygılar...
Ya kardeşim iyi hoş düşünüyosunda o tc no ile adamlar ne işler çeviriyo biraz düşünsen..... Sitedeki bazı Şaaammiller bana bile kamuran dedi ki bi çok arkadaşımın başına geldi bu kamuran meselesi(yani bazen ipin ucunu kaçıranlar oluyo).... İnan bana senın fikrinin tam zııtını düşünende var. tamam hak veriyorum bi çözüm bulunmalı ancak. Bu çözümü şu ''KAAMUURAANN'' kelimesini kaldırarak başlasak.... Ben senınde bi çok konuda Kamuran diye takıldığını gördüm... Çevrenizde ( Yüz yüze görüşüp fikir paylaştığınız yada sempati duyduğunuz) Gp üyesi arkadaşlarınız olabilir ancak unutmamak gerekir ki bu forum siteside sadece İZMİR , Denizli gibi çok katılımın olduğu şehirlerin gp sitesi değil ve eminim bu amaçla da kurulmadı... Sana sadece şu linki gönderiyorum benim açtığım konu ve sitemime bir bakkk....https://forum.grandepuntotr.com/genel/39568-kolcak-gicirdamasini-cozdum-kendi-caba-ve-fikirlerim.html
Bu linkte bana kamuran denildi..soruyorum bu adamlar kim. neden kamuran denildi bana . efendice bi sorun yazmışım değil mi ? https://forum.grandepuntotr.com/genel/38545-kolcak-gicirdamasi.html
Bence her forum üyesi kendinden başlamalı değişmeye....
Ben kabul ediyorum geçenlerde bende çok hararetli konuşuyordum ancak hatamın farkına vardım ve şimdi efendiliği elden bırakmıyorumm. Birde o Kamuran isimli karaktere sorulmalı neden şikayetçi bu siteden.... Birde işin bu tarafından bakılmalı.
biancoangelo
24/08/2012, 21:19
paranoya olmayalım bence hemen ;) Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al (https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100003083987930)
Off of millet nasıl paronaya bi bilsen bu Kamuran meselesinde!!!!!! Hemen en ufak uç fikirde yada bilmediğimiz bi konuda. Haaa haaa '' KAMURAN'' ''KAMURANSIN'' gibi kelimelerle takılıyolar... VEE hiç hoş olmuyo bende bundan rahatsızım şikayetçiyim....Adam isim istiyo beni Özel mesajla tehdit ediyo nerdeyse.... Bıraksam klavyeyle dövecek.Yok böyle seviyesizlik yaa neymiş arkadaşa benim ismimde biri küfür etmiş. Adam beni yicek... özel mesaj bombardımamına tuttu.... O kişiyide açıklayayım aykut 1914 bende bu şahıstan rahatsızlık duydum.....Hatta forum zevkimin içine..... yanii???? Adam resmen tehdit savuruyodu!!!
Kamuran a çok denk gelemiyorum eskisi gibi sık sık girmediğimden foruma.. gerçi şu 10 gündür günde bir kaç kez bakıyorum ama.. Bu adam nasıl bir şeydir de böyle çıldırmış gibi atılıp atılıp geri gelip bu kadar insana rahatsızlık veriyor.. Forumda resmen huzur bırakmamış..
Bi de b adam t jet kullanıcısı.. yazık yemin ediyorum o araca..
Gerçi forumun eski tadı olduğunu da düşünmüyorum.. açıkcası ben ve benim sevdiğim saydığım pek çok kişi foruma girmez , ilgilenmez , yardım konularına kolay kolay cevap yazmaz oldu.. 2 yıldır buradayım 2 yıl önce seviye ve dayanışma bana göre daha yüksekti..
celenlee
24/08/2012, 21:56
Önerilen zorlu kayıt sistemleri bir çok forumda olduğu gibi bu forumda da sonun başlangıcı olur. Paylaşımlar ve üye sayısı azalır. Gelişim hızı düşer.
4-5 sene önce Çoluk çocuk girmesin diye donanımhaber, dediğiniz gibi bir sisteme geçmiş olsaydı eğer, şimdi donanımhaber gibi değeri bir bilgi birikimi olmazdı. Kendi içinde erirdi zamanla. Ama naptılar. Kontrolü 10 kat arttırdılar, acayip hızlı dönüş yapıyor modlar. Ki bi dünya modları var büyümeye paralel hızda mod sayısını artırdılar.
Aynı şekilde bu forumun da gelişiminin baltalanmaması için kısıtlama YAPILMAMALIDIR.
YAPILMASI GEREKEN ŞEY BUDUR:
-- Mesajlarımızda daha duyarlı olamlıyız
-- Diğer mesajlara karşı daha duyarlarlı olmalıyız
Şikayet edilmesi gereken mesajları ES geçmeden, polemiğe girmeden şikayet etmeliyiz.
YÖNETİME DÜŞÜN GÖREV:
-- Mod sayısının artırılması
-- Şikayetlere daha hızlı dönüşler yapılması.
Paylaşımın azaldığı/ sınırlandığı yerde gelişim olmaz..
Gokdeniz34
24/08/2012, 22:21
Önerilen zorlu kayıt sistemleri bir çok forumda olduğu gibi bu forumda da sonun başlangıcı olur. Paylaşımlar ve üye sayısı azalır. Gelişim hızı düşer.
4-5 sene önce Çoluk çocuk girmesin diye donanımhaber, dediğiniz gibi bir sisteme geçmiş olsaydı eğer, şimdi donanımhaber gibi değeri bir bilgi birikimi olmazdı. Kendi içinde erirdi zamanla. Ama naptılar. Kontrolü 10 kat arttırdılar, acayip hızlı dönüş yapıyor modlar. Ki bi dünya modları var büyümeye paralel hızda mod sayısını artırdılar.
Aynı şekilde bu forumun da gelişiminin baltalanmaması için kısıtlama YAPILMAMALIDIR.
YAPILMASI GEREKEN ŞEY BUDUR:
-- Mesajlarımızda daha duyarlı olamlıyız
-- Diğer mesajlara karşı daha duyarlarlı olmalıyız
Şikayet edilmesi gereken mesajları ES geçmeden, polemiğe girmeden şikayet etmeliyiz.
YÖNETİME DÜŞÜN GÖREV:
-- Mod sayısının artırılması
-- Şikayetlere daha hızlı dönüşler yapılması.
Paylaşımın azaldığı/ sınırlandığı yerde gelişim olmaz..
Aynen katılıyorum
Ayberk0616
24/08/2012, 22:33
50 kere söyledim modlara kamuran şu nicklen girdi kamuran bu nickle girdi eyv diyecekleri yere kalkıp nerden biliyon diyip üstüne bide uyarı verdiler cidden forum yönetici kadrosunun bu işi yapamadığı apaçık ortada daha fazla yazmıyım gene uyarı vs vermesin sayın modlar
Ayberk sozlerine dikkat edersen sevinirim... Biz sadece kamuran olmayan birini banlamamak adina oyle bir soru yonelttik...
Uyariyi yonetimi surekli elestirdigin icin ben verdim...
Isimizi iyi yapip yapmadigimizi sen degerlenliremezsin... Bu konuda herkes olumlu elestirileri usluplarini bozmadan yazmislar ama sen her konuda yonetime surekli yok yapamazlar yok islerini yapmiyorlar diye surekli bizimle ugrasiyorsun... Lutfen bizimle ugrasmayi birak...
Ayberk0616
24/08/2012, 22:44
doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna dememişler
k.bakma eser abi isterseniz banlayın atın sıkıntı değil.
Gerçekleri söyleyenleri uyarı verip işimi yaptım diyebiliyorsan şimdide banlayın no problem benlik sıkıntı yok
Ayberk simdi mesajlara baktim 4 kez kamuran hakkinda mesaj atmissin... Bende o mesajlardan birine nereden anladin diye mesaj atmistim... Cunku bir yanlislik olmasin diye... Yardimlarin icin tessekkur ederiz... O uyariyi yonetime cok sert elestirilerde bulundugun icin... Yonetim hakkindaki elestirlerinizj ilk basta yonetim ile paylasip sorun cozulmez ise bu ortamda paylasirsaniz daha iyi olur...
fiery_hunter
24/08/2012, 23:04
Hadi bebe sus sen milleti dolandırmaya bak. SOrunlu çalışmayan downpipeyi satmaya çalış millete. Techturkey de çalışmadığı kanıtlanmış. Ayrıca her önüne gelene kamuran diyon dikkat ediyom yukarda biride belirtmiş sorunu kapak olmuş size.
Sen FeyyazYavuz aykut_1914 SteinGP Hutne ve bi kaç kişi daha aklınca eğleniyo :D :D Ama asıl eğlenen kim onu tahmin ediyosunuzdur herhalde :thumbup1:
bu ne şimdi peki???? foruma yeni üye olan insan Feyyazı Aykutu Canı nerden biliyo????
emrahisilti
24/08/2012, 23:08
al işte adam yine girmiş yazmış bile.Bu adam forumu tamamen kirletti.Buradaki insanlar bu forumda bilgi paylaşımından hoşlanıyor ama siz bu dengesize engel olamıyorsunuz.Anladığım kadarıyla size maddi anlamda bir getirisi olmadığı içinde bakmak işinize gelmiyor.Ben bundan sonraki süreçte farklı bir forum üzerinden devam edileceğini düşünüyorum.İçimizden birisi ön ayak olacaktır.Arkadaşlar isterse bende yardımcı olabilirim.Kusura bakmayında buradaki her üye sizin işinizi yapmadığınızı biliyor bundan dolayıda rahat rahat değerlendiriyor.
FeyyazYavuz
24/08/2012, 23:24
Hadi bebe sus sen milleti dolandırmaya bak. SOrunlu çalışmayan downpipeyi satmaya çalış millete. Techturkey de çalışmadığı kanıtlanmış. Ayrıca her önüne gelene kamuran diyon dikkat ediyom yukarda biride belirtmiş sorunu kapak olmuş size.
Sen FeyyazYavuz aykut_1914 SteinGP Hutne ve bi kaç kişi daha aklınca eğleniyo :D :D Ama asıl eğlenen kim onu tahmin ediyosunuzdur herhalde :thumbup1:
ulan kamuran kuş olsan uçmazsın güneş olsan batıdan doğarsın senin allah belanı versin yeter ulan be
emrahisilti
24/08/2012, 23:24
kamuran senin beynini kuşa taksak kuş ters uçar
fiery_hunter
24/08/2012, 23:30
daha neden bekleniyo ?
biancoangelo
24/08/2012, 23:34
Bu kamuranı ben kutlıcam... Helal kamuran yada asıl ismin herneyse koca forumu alıyon peşine gidiyon ........ Kutluyorum Tebrikler....... Bi ara mahkemeye felan veriyodu mod. lardan biri sonuç ne oldu??? Hiç bişeye boyun eğmiyosun vallahi. Bizim ülkenin solcuları gibi direnişe devammm. :D gülüyorum şuan hatta kahkaha atıyorum. Ve forumda bi değil birsürü Kaaaamuşlar oldu sayende.... Seni eleştirirken bile kendileri senin durumuna düşenler. Alkışlanıp şapka çıkarılacak adammışsın vesselam..... Bıyıkların ağzına girsinnnnde konuşama emiii :D
biancoangelo
24/08/2012, 23:40
Cevapta yazdı yaa :D HA ha ha hahaaaaa öldürme beniii yaa hahahaha:frusty00:
Arkadaslar kimse ceval yazmasin... Telefondan islem yapamiyorum.. Eve gidecem birazdan
gurgocuk
25/08/2012, 00:11
Foruma üye olduğumdan beri paylaşılan bilgilerden ve azda olsa edindiğim dost kişilerden çok memnunum. Bu bahsedilen kişiyide hemen hemen her konuda ismi geçtiğinden dolayı ben bile tanıdım artık değişik biriymiş gerçekten. Forum yetkilileri gereken engellemeyi ve yaptırımı yapar düşüncesindeyim. Rahatsız edenin amacı huzur bozmak, bu sebepten dolayı birbirimizi kırmayalım..
fotobelit
25/08/2012, 13:51
Gerçekten buöyle bu konunu uzaması hiç hoş değil..Bu Kamuran meselesi neden bukadar ciddiye alıyorsunuz,onuda anlamış değilim..Böyle yaptıkça adam koltugunda zevkten 4 köşe oluyordur..Umursamayın sabırlı olun..Konu nekadar saçma olursa olun oymuş buymuş diye yorum yapmaktan kaçınmayın lütfen..Ben PC kurarken millete ilk politikamız kişiye hiçbirşey bilmiyormuş gibi basit şeylerden başlayıp öğretmek..İnanki Pc bilgimin yarısı kadar araçla ilgili bilgim olsa emininm bir tamir atolyesi açardım..Herkezin bilgisi farklı saektörlerde olabilir..Burda bir arkadaş konu açıyor size çok basit gelebilir ama o bilmiyordur o yüzden onun için çok zor gibi görünür..Siz bilginizi paylaşın kamuranmış oymuş buymuş sallayın gitsin..En iyi savuşturma taktiği kimin oldugunu umursamamak..Ben bu siteye ilk girdiğimde inanınki burayı fiat firması kurmuş gibi hissediyordum..Ama şimdi basit form sitelerindeki sataşmalar,tartışmalar ortamına dönüyor..Lütfen artık bu tartışamalr ve kamuran olayına son verin..Umursamazsanız şuankinden daha etkili olacağı kesin..Evet bu aralar bir boşluk var sitede ama sanırım bu tatil zamanı oldugu içindir(Umarım öyledir)Çünki ben bu site kadar yararı dokunan(araç bilgisi)bir site görmedim..Ve 2-3 ay öncesine kadar bukadar seviyeli anlayışlı ve yardımcı arakadaşlarda görmedim..Acab diyorum yeni gelenlerdemi bi problem var..Ustalarında sayısı biraz azaldı sanırım.Mesela COşkun bey in çok yaralı bilgileri vardı..Bu gibi ustalar biraz sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum..Biraz fazla yazdım kusuruma bakmayın ama biraz dolmuşmuyum ne :)..Herkeze sevgi ve saygılı paylaşımlar diliyorum..
cosworth20
25/08/2012, 14:06
IP saklama ve kontrol sistemi bu siteye uyarlanması çok mu zor çok mu maliyetli anlamadım ... Ayrıca bu site moderatörleri bu siteyi kendi egoları için mi kurdu yoksa millete yardım ve yataklık etmek için mi ? Düşünüyorum da bu site'ye aylık 5 tl gibi bir aidat ile üye olunması toplanan onca para ile de sitemize bir paralı admin alınması tarafındaym... kaliteli-işi bilen-güvenilir site hizmeti için kimse 5 liradan zengin olmaz.Bu rakam 2-3 lira bile olabilir yani.
-Kredi kartı komisyonları ve aidatları
-Site kapıcı aidatları ve giderleri
-Gereksiz kullanım yüzünden giden mazot-benzin-lpg giderleri
-Sigara içen az içsin , kahve içen az içsin , Burger'a giden az tıkınsın
Ya o 2-3-4-5 TL gibi rakamlar bizden çok rahat çıkar dostlar.Ne güzel birbirimize yardımcı oluyoruz arkadaş oluyoruz dost kazanıorz parça arıorz ucuza buluorz gibi ben acaip memnunum bu siteden ama işleyisi rezalet.Bu 5 TL yaşadıklarımızın kazandıklarımızın bedeli olamaz bile.Kaç bin tane üye war 500 kişi üye olsa ayda 1000 lira maaşla birini çalıştırsak 2 TL neki ? Walla mazotun litresi 4 lira :D
Ziyaretci032
26/08/2012, 21:09
IP saklama ve kontrol sistemi bu siteye uyarlanması çok mu zor çok mu maliyetli anlamadım ... Ayrıca bu site moderatörleri bu siteyi kendi egoları için mi kurdu yoksa millete yardım ve yataklık etmek için mi ? Düşünüyorum da bu site'ye aylık 5 tl gibi bir aidat ile üye olunması toplanan onca para ile de sitemize bir paralı admin alınması tarafındaym... kaliteli-işi bilen-güvenilir site hizmeti için kimse 5 liradan zengin olmaz.Bu rakam 2-3 lira bile olabilir yani.
Ya o 2-3-4-5 TL gibi rakamlar bizden çok rahat çıkar dostlar.Ne güzel birbirimize yardımcı oluyoruz arkadaş oluyoruz dost kazanıorz parça arıorz ucuza buluorz gibi ben acaip memnunum bu siteden ama işleyisi rezalet.Bu 5 TL yaşadıklarımızın kazandıklarımızın bedeli olamaz bile.Kaç bin tane üye war 500 kişi üye olsa ayda 1000 lira maaşla birini çalıştırsak 2 TL neki ? Walla mazotun litresi 4 lira :D
+ 34s5586 ;)
bu siteye ego için kurmak her halde çok saçma olurdu, bu siteyi biz, haberleşelim, bilgi alıp verelim, paylaşım yapalım, yeni gp kullanıcıları ile tanışalım, buluşalım, medya da yer alalım, sorunumuz olduğunda sesimizi, fiat'a daha rahat duyuralım diye kurduk, bir bakıma vosvos klübü gibi, düşünülebilir, ne günlerdi, biz donanım haberden buraya taşınırken dün gibi hatırlıyorum ama altı yıl olmuş, mod konusuna gelince bir kaç mod daha seçilerek daha iyi hale getirilir, para ile bu işi yapmaya gerek olduğunu sanmıyorum...
erdiyilmaz
26/08/2012, 21:25
... Ayrıca bu site moderatörleri bu siteyi kendi egoları için mi kurdu yoksa millete yardım ve yataklık etmek için mi ?
burada ne demek istiyorsun sen?
erdiyilmaz
26/08/2012, 21:26
mehmetim seninle ayni anda yazmisiz,
6-7 yil evvel burasi nasil kuruldu eskilere sorsunlar.
daha site kurulmadan önce ki yazışmalarımız duruyor donanım haber de, biz çok iyi biliyoruz neden niye kuralım dediğimizi kardeşim, ama eskilerden kim kaldı senden benden başka aktif giren, keşke onlarda yazsa nasıl kurulduğunu ben kendimce anlatmaya çalıştım....
cosworth20
26/08/2012, 21:32
Erdi sana logom gelmedi die msj attim bikac gun sora cewapladin neredeyse ilgilenmicektin bile ,sitede arkadaslar bir kisinin attigi msjlardan rahatsiz oluyor ama bsi yapilmior.uye olduum andan itibaren kendi aracimla nasil ilgileniosam diger arkadaslarim sorunlari ve ekstralari ile de ilgileniorm.acaba 'su an' icin hangimiz daha altif rol aliyor ? Bu site icin ne emekler harcandigiginin farkindaym ama devami gelmedikten sonra sahadan.com tarzi sitelerin yorum portallarina donmek engellenemez.Bunu demek istiorm ... Tabi ordaki cmle biraz garip olmus sanki katile ve ya teroriste yardim ve yataklik etme tabiri gibi olmuss ama genel olarak anlasildigimi dusunuyorum.
Erdi sana logom gelmedi die msj attim bikac gun sora cewapladin neredeyse ilgilenmicektin bile ,sitede arkadaslar bir kisinin attigi msjlardan rahatsiz oluyor ama bsi yapilmior.uye olduum andan itibaren kendi aracimla nasil ilgileniosam diger arkadaslarim sorunlari ve ekstralari ile de ilgileniorm.acaba 'su an' icin hangimiz daha altif rol aliyor ? Bu site icin ne emekler harcandigiginin farkindaym ama devami gelmedikten sonra sahadan.com tarzi sitelerin yorum portallarina donmek engellenemez.Bunu demek istiorm ... Tabi ordaki cmle biraz garip olmus sanki katile ve ya teroriste yardim ve yataklik etme tabiri gibi olmuss ama genel olarak anlasildigimi dusunuyorum.
böyle yazarsanız bence erdiye büyük haksızlık etmiş olursunuz, ilk siteyi kuranlardan hiç kimse erdi kadar emek vermemiştir bu siteye her anlamda şuan da da harcıyor biliyorum yıllarca da harcadı....
cosworth20
26/08/2012, 21:43
İste sorun burda bu siteye biz de emek harcayalim dioruz kotu bi amacimiz yokki ... Asil soru su : bu site sizin mi yoksa bizim mi ? Aktif uyelerin yetki almaya ve sitenin gelistirilmesine ihtiyaci var...
cosworth20
26/08/2012, 21:47
Ki ben bugunlerde naipse sitemize bir reklam geliri saglamaya calisiorm yakinda haber vericem ... Netlesmeden modlara soylemedim henuz.kartas oto gbi siteye reklam aliniyorsa birkac buyuk firmadan da reklam almak sorun olmaz sanirim ...(reklam fiat ile alakali gene abuk subuk alakasiiz bsii diil )
aykut_1914
26/08/2012, 23:35
bu osman nuri kamuran mı?
canla bana takmış,yandık :D
Ziyaretçi034
27/08/2012, 01:25
erdi bey,
bizim sorunumuz buranın 6-7 yıl önde nasıl kurulduğu değil. sitenin başı boş kalması. kötü niyetli her insan boşluktan dolayı istediği gibi at koşturduğu, koşturabildiği bir ortam olması.
ama şunu söyleyebilirim ki bulunduğumuz noktadan daha kötü değilsek bu iyi niyetli üyeler sayesindedir. yoksa burası çok kolay bir çöplüğe dönebilir. ortam son derece müsait.
bizim derdimiz erdi nerde o nerde bu nerde değil, herşey olabilir, siteden soğuyup artık girmek bile istemiyor olabilirsiniz. sadece sitenin işleyişinin sorunsuz olması bizim isteğimiz
nooluyo yaa?? kim bu adam, naaptı bu kadar, valla bişey anlamadım..
anladığım kadarıyla her atıldığında başka adlarda tekrar kayıt olup cins cins yazılar yazan biri herhalde, öylemi??
yazarsa yazsın nolacak yani, itibar etmezseniz kendi kendine tırmalar durur sadece...
erdiyilmaz
27/08/2012, 02:55
erdi bey,
bizim sorunumuz buranın 6-7 yıl önde nasıl kurulduğu değil. sitenin başı boş kalması. kötü niyetli her insan boşluktan dolayı istediği gibi at koşturduğu, koşturabildiği bir ortam olması.
ama şunu söyleyebilirim ki bulunduğumuz noktadan daha kötü değilsek bu iyi niyetli üyeler sayesindedir. yoksa burası çok kolay bir çöplüğe dönebilir. ortam son derece müsait.
bizim derdimiz erdi nerde o nerde bu nerde değil, herşey olabilir, siteden soğuyup artık girmek bile istemiyor olabilirsiniz. sadece sitenin işleyişinin sorunsuz olması bizim isteğimiz
Sitenin basibos kaldigini nereden cikartiyorsunuz acaba? Burasi ticarethane degil ve benimle diger moderator arkadaslar da buranin ucretli calisanlari degil. Herkes yillardir karsiliksiz isinden, esinden, cocugundan vakit ayirip buraya emek vermeye calisiyor. Ellerinden geleni de layikiyla yapmaya ugrasiyorlar. Elestiriye her zaman acigiz ancak bu sekilde; yok egoist dusuncelerle kurdunuz, yok herkes basibos dolaniyor, dingonun ahiri oldu vs.. Ne yapacagiz? 25-30 yasina gelmis adama edebiyle yazip cizmesini mi ogretecegiz?
20 bin uye var ve unutmayin ki; burasi halka acik ortam. Tum uyelerin ayni karakterde olmasini bekleyemezsiniz. Iclerinde mutlaka bazi karaktersiz insanlar cikabiliyor. Pire icin yorgan yakar tarzda; bir iki sahsiyetsizi tum foruma maledip buraya emek sarfetmekte olan kisilere camur atimasina izin vermeyiz. Yillardir copluge donmesine izin vermediysek, bundan sonra da donmez merak etmeyin siz.
erosistanbul
27/08/2012, 02:55
çok ilginç diyaloglar oluşmuş. kimisi mod peşinde, kimisi kamuran peşinde. :)
bence kalemine hakim olan bi şahsiyetin illede yöneticiye ihtiyacı yoktur. herkes kendisinin mod udur. şu sürü mantığını bırakalım artık. alışmısız toplum olarak başımızda bi çobana. aklı mantığı kaybetmeden, saygılı bişekilde yazdığımız her yazı birer modu temsil etmeli.Ortalığın kendini bişey sanan modlarla dolmasını istemiyorum. Var olanlar bence ellerinden geleni yapıyor vede yeterli.(Mehmet kardeş, bu saatte formda yazı yazıyorsam bu saattede ararım seni bak haa, ona göre telini ver)
Serzenişte olan veya şikayetli olan arkadaşların mesaj sayılarına baktığımda biraz aceleci davrandıklarını düşünüyorum. Biraz sabır ve yöneticilere yardımcı olalım.
isteklerimiz tenkit niteliğinde değil, öneri niteliğinde olmalıdır. site sahipleri sitenin riske girmesini isterlermi.elbetteki site için yararlı uygulamaları fiiliyata geçirirler.aramızda çürükler olabilir elbet. kaile almadığımız sürece onlarda erir, giderler.
BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN, NACİZHANE DÜŞÜNCELERİM. ..surçili lisan ettiysek affola..
Ziyaretci032
27/08/2012, 13:13
ip karşılaştırması ile ilgili dönüş alamadık hala.
Ziyaretçi034
27/08/2012, 23:38
Sitenin basibos kaldigini nereden cikartiyorsunuz acaba? Burasi ticarethane degil ve benimle diger moderator arkadaslar da buranin ucretli calisanlari degil. Herkes yillardir karsiliksiz isinden, esinden, cocugundan vakit ayirip buraya emek vermeye calisiyor. Ellerinden geleni de layikiyla yapmaya ugrasiyorlar. Elestiriye her zaman acigiz ancak bu sekilde; yok egoist dusuncelerle kurdunuz, yok herkes basibos dolaniyor, dingonun ahiri oldu vs.. Ne yapacagiz? 25-30 yasina gelmis adama edebiyle yazip cizmesini mi ogretecegiz?
20 bin uye var ve unutmayin ki; burasi halka acik ortam. Tum uyelerin ayni karakterde olmasini bekleyemezsiniz. Iclerinde mutlaka bazi karaktersiz insanlar cikabiliyor. Pire icin yorgan yakar tarzda; bir iki sahsiyetsizi tum foruma maledip buraya emek sarfetmekte olan kisilere camur atimasina izin vermeyiz. Yillardir copluge donmesine izin vermediysek, bundan sonra da donmez merak etmeyin siz.
erdi bey hala aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz. bakın tekrar ediyorum benim ne sizinle ne de eser bey olsun, hop yönetim uyuyor mu? niye çalışmıyorsunuz dediğim yok. ebette sizinde bir hayatınız var, eşiniz olabilir çocuğunuz olabilir, ilginizi onlara ayırmak istersiniz, hatta canınız siteyi açmak bile istemeyebilir. bunu yargılamıyorum, zaten kimseninde yargılamaya hakkı yok
siteyle ilgilenemiyorsanız ilgilenmenize yardımcı olarak yeni arkadaşları almanızdı. zaten bunuda yapıyorsunuz. kendi ağzınızla söylüyorsunuz 20 bine yakın üye var diye. 20 bine yakın üyeye 2-3 yönetici / moderatör normal bir sayı mı?
erdi çok güzel özetlemiş aslında, kimse yönetimi onu yapmıyor bunu yapmıyor diye suçlamada bulunmasın özellikle ego tatmin etme konusunda (o nasıl bir tabirdir hiç yakıştıramadım) yönetim elinden geleni yapıyor, birazda kendi forumumuzu kendimiz koruyalım herkes burada mod tur yöneticidir..
Sorun kamuranmı? her zman dedim cevap yazmayın kaale almayın, sıkıntı yaratan bir tip şikayet edin siz kaale almazsanız bir yazar iki yazar. Ama hemen yönetim şöyle yönetim böyle üyeyi atmak için mod eksik diyen arkdaşlar 10 tanede mod olsa adam yine bir nickle gelir ve yazacağını yazar buna kimse engel olamaz.. ama dersenizki forum yavaş konular düzensiz forum kullanırken problem yaşıyorum hergün sorun oluyor (kamuran hariç) o zman haklısınız.. bir kişi ya bir kişi için tüm forumu seferber etmeye gerek yok zaten yakında ettiini bulacak ;)
Ziyaretçi034
28/08/2012, 12:33
erdi çok güzel özetlemiş aslında, kimse yönetimi onu yapmıyor bunu yapmıyor diye suçlamada bulunmasın özellikle ego tatmin etme konusunda (o nasıl bir tabirdir hiç yakıştıramadım) yönetim elinden geleni yapıyor, birazda kendi forumumuzu kendimiz koruyalım herkes burada mod tur yöneticidir..
Sorun kamuranmı? her zman dedim cevap yazmayın kaale almayın, sıkıntı yaratan bir tip şikayet edin siz kaale almazsanız bir yazar iki yazar. Ama hemen yönetim şöyle yönetim böyle üyeyi atmak için mod eksik diyen arkdaşlar 10 tanede mod olsa adam yine bir nickle gelir ve yazacağını yazar buna kimse engel olamaz.. ama dersenizki forum yavaş konular düzensiz forum kullanırken problem yaşıyorum hergün sorun oluyor (kamuran hariç) o zman haklısınız.. bir kişi ya bir kişi için tüm forumu seferber etmeye gerek yok zaten yakında ettiini bulacak ;)
güzel abim kamuran sadece kırılma noktası gibi bişey oldu. yeri geliyor bir gün önce yazdığım şeyi başka bir konuda tekrar tekrar yazdığım oluyor. erdi bey köpürüyor hemen ama her bir konuda en az iki tane başlık vardır.
forumların asıl amacı zaten "paylaşmak" değil midir? bildiğini paylaşırsın, bilmediğini paylaşırsın, yeri gelir bişeyler yaparsın, yeri gelir yapamazsın yardım istersin. kimse çıkıpta erdi şöyle oldu, mehmet böyle oldu, eserde iyice saldı diyemez. bu bir bayrak yarışı gibi, yorulursun arkadaşına teslim edersin, sonra o gelir sana teslim eder v.s. v.s. diye gider
Misafir046
28/08/2012, 12:37
13 yıldır forumcuyum.
Sunu ogrendim adam klavye basında kanuni sanıyor kendini.
Yapacagınız şey basit sinirlensenizde PC'yi kapatın.Gidin bir kahve alın...Ve oturup en sevdiğiniz filmi seyredin.Dondugunuzde orada olmaz o adam.
13 yıldır forumcuyum.
Sunu ogrendim adam klavye basında kanuni sanıyor kendini.
Yapacagınız şey basit sinirlensenizde PC'yi kapatın.Gidin bir kahve alın...Ve oturup en sevdiğiniz filmi seyredin.Dondugunuzde orada olmaz o adam.
Dogru soze ne hacet.
sedat06DF5649
28/08/2012, 13:08
sitenin basibos kaldigini nereden cikartiyorsunuz acaba? Burasi ticarethane degil ve benimle diger moderator arkadaslar da buranin ucretli calisanlari degil. Herkes yillardir karsiliksiz isinden, esinden, cocugundan vakit ayirip buraya emek vermeye calisiyor. Ellerinden geleni de layikiyla yapmaya ugrasiyorlar. Elestiriye her zaman acigiz ancak bu sekilde; yok egoist dusuncelerle kurdunuz, yok herkes basibos dolaniyor, dingonun ahiri oldu vs.. Ne yapacagiz? 25-30 yasina gelmis adama edebiyle yazip cizmesini mi ogretecegiz?
20 bin uye var ve unutmayin ki; burasi halka acik ortam. Tum uyelerin ayni karakterde olmasini bekleyemezsiniz. ıclerinde mutlaka bazi karaktersiz insanlar cikabiliyor. Pire icin yorgan yakar tarzda; bir iki sahsiyetsizi tum foruma maledip buraya emek sarfetmekte olan kisilere camur atimasina izin vermeyiz. Yillardir copluge donmesine izin vermediysek, bundan sonra da donmez merak etmeyin siz.
+100000000
güzel abim kamuran sadece kırılma noktası gibi bişey oldu. yeri geliyor bir gün önce yazdığım şeyi başka bir konuda tekrar tekrar yazdığım oluyor. erdi bey köpürüyor hemen ama her bir konuda en az iki tane başlık vardır.
forumların asıl amacı zaten "paylaşmak" değil midir? bildiğini paylaşırsın, bilmediğini paylaşırsın, yeri gelir bişeyler yaparsın, yeri gelir yapamazsın yardım istersin. kimse çıkıpta erdi şöyle oldu, mehmet böyle oldu, eserde iyice saldı diyemez. bu bir bayrak yarışı gibi, yorulursun arkadaşına teslim edersin, sonra o gelir sana teslim eder v.s. v.s. diye gider
sevgili oğuzhan bende bir çok konuya aynısını yazabiliyorum bundanda asla gocunmadım , daha öncede her şeyi bir başlıkta toplayalım önerisi geldi yaptıkta fakat bizim üyelerimizin bazılarında araştırma yerine kolay olan hemen bir başlık açayım cevaplar gelsin uğraşmayayım modunda oldugu için malesef bunun önüne geçemedik ve herkes dilediği gibi paylaşım yapsın istedik ... bizim öncelikle amacımız hiç bir üyeyi sıkmamak kasmamak dilediğince (kurallar çercevesinde) yazsın çizsin tartışsın ama bu değildirki hakaret argolar havada uçuşsun ..
daha önceki yaşadıklarımız bize ders oldu ve bu kararı aldık şimdi bakıyorumda ne yapılırsa sonunda bir beğenisizlik oluşuyor ..
bundan 2 yada 3 sene önce isim vermek istemediğim arkdaşlarımız vardı 2 yönetici 5 süper mod 6 normal mod vardı keşke o zamanları görseydiniz bugün bunları yazmazdınız çünkü ne kadar çok mod o kadar sıkı yönetim gibi bir şey oluşuyor kim ne görev aldıysa hep kendini kaf dağının tepesinde zannetti (içlerinde layıkıyla iş yapanlarda vardı) o zmanlar kendi kendimize az olsun öz olsun bizim olsun hiç bir üyeyi sıkmayalım kasmayalım gibi bir karar aldık.. yoksa o forum kurallarını harfiyen uysaydı mod lar emin olun çok ciddi yazışmalar olan belkide hiç olmayan her yazan yazdığını dikkat edip asla geyik dönmeyen şakalaşılmayan bir forum olup çıkardı ve bu noktalara gelinmezdi ..
ben şuandaki yönetimden yönetilmeden çok memnunum bir kişinin yaptıkları yüzünden asla yönetimi suçlamam..
ben sırf bu konulara girmeyeyim üyeler arasında ikilemde kalmayayım herkes kendi yerini ağarlığını bilsin diye asla yönetime girmedim .. Çünkü herkes kendine mod yada yöneticidir . bu bilinçle yaklaşırsak emin olun her şey daha güzel olacaktır...
Ziyaretci032
29/08/2012, 12:28
ip karşılaştırması ile ilgili dönüş alamadık hala.
beklemedeyim.