Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : En kalitesiz Alman Opel mi???

biancoangelo
24/08/2012, 10:04
Hemen tepki vermeyin Opelciler.... Ancak bi çok kişiden duyduğum Opelin Almanya da çok az kullanıldığı, kullanan kesiminde Alman fukarası olduğu .... Almanyada yaşayan arkadaşlar bu konu hakkında ne diyecek merak ediyorum.??? (Amacım kesinlikle kötülemek, yermek değil..... Allah herkesin arabasının kılına zarar getirmesin kimsenin canı sıkılmasın... )

ozdkay
24/08/2012, 10:12
Almanyada 5 sene kalan bir arkadaşım opelin halk aracı düşük sınıfa hitap eden bi araç olduğunu söyledi.. Audi çok ön planda olan bir araçmış

biancoangelo
24/08/2012, 10:13
Almanyada 5 sene kalan bir arkadaşım opelin halk aracı düşük sınıfa hitap eden bi araç olduğunu söyledi.. Audi çok ön planda olan bir araçmış

bende aynen böyle duyuyorum..... Bide fazla para etmediği(Almanya şartlarında piyasasında) felan felan....

Ziyaretci040
24/08/2012, 10:27
Aynılarını bende duydum kızıcak bişi yokki zaten durum bu.Orada audi bmw mercedes vs vs varken alım gücü daha düşük olanlar opele biniyor :)

Ziyaretçi034
24/08/2012, 11:05
gayet normal, oranın alımgücünü düşünürsek mercedes'in, bmw'nun, audi'nin başkentinde vw ve opel ancak bizde ki fiat ve renault muamelesi görecektir. sonuçta her gelir kesminin otomobil ihtiyacı var ve bu bir şekilde karşılanmalı. Ülkemizde opelin, vw'nin bu kadar el üstünde tutulmasının sebebi %50 kalite farkı %50 önyargı.

yani iki firmada övgüyü hakediyor kalite bakımından ama türk insanıda biraz abartıyor. opelin başında birde gm sorunu varken biraz daha geride kalıyor

biancoangelo
24/08/2012, 11:50
gayet normal, oranın alımgücünü düşünürsek mercedes'in, bmw'nun, audi'nin başkentinde vw ve opel ancak bizde ki fiat ve renault muamelesi görecektir. sonuçta her gelir kesminin otomobil ihtiyacı var ve bu bir şekilde karşılanmalı. Ülkemizde opelin, vw'nin bu kadar el üstünde tutulmasının sebebi %50 kalite farkı %50 önyargı.

yani iki firmada övgüyü hakediyor kalite bakımından ama türk insanıda biraz abartıyor. opelin başında birde gm sorunu varken biraz daha geride kalıyor

aynen bende orta kalite bi araç old. düşünüyorum. Ancak bu ara opellere karşı ayrı bi sempatim var.... Tabi böyle şehir efsanelerini duyunca geri soğuyorum. Allah sen yardım et.

biancoangelo
24/08/2012, 11:50
Aynılarını bende duydum kızıcak bişi yokki zaten durum bu.Orada audi bmw mercedes vs vs varken alım gücü daha düşük olanlar opele biniyor :)

Yo kızmıyorum sadece sorayım nabız yoklayayım diyorum... Tşk.

iphonecu
24/08/2012, 12:00
Opel icin soylenenler kabul edilebilir ama wv icin durum bu degil
Almanyada en cok satan arac wv suan onun disinda kadro belli zaten mercedes audi bmw
Zaten arabanin kaci kac paraki satilmasin örn: 2008 3.20d 10-12bin €
2007 6.35d 20bin €
Puntoyu soylemeyim moralim bozuluyo

Saygilar...

biancoangelo
24/08/2012, 12:11
Opel icin soylenenler kabul edilebilir ama wv icin durum bu degil
Almanyada en cok satan arac wv suan onun disinda kadro belli zaten mercedes audi bmw
Zaten arabanin kaci kac paraki satilmasin örn: 2008 3.20d 10-12bin €
2007 6.35d 20bin €
Puntoyu soylemeyim moralim bozuluyo

Saygilar...

Bencede söyleme ... ben böyle memleketinnn..... Adamlar orada atlet değiştirir gibi değiştiriyolar.... :(

punto_multijet
24/08/2012, 12:17
normaldir oyle olması. diğer arkadaslarında dediği gibi orda bmw mercedes audi varken opel vw tabiiki ucuz halk arabası muamelesi gorur. mesela lancia delta bile burda 28bin€ civarında yani bmw320den ucuz ama bildigim kadarıyla almanyada 320den daha pahalı :D

Ziyaretçi034
24/08/2012, 12:34
normaldir oyle olması. diğer arkadaslarında dediği gibi orda bmw mercedes audi varken opel vw tabiiki ucuz halk arabası muamelesi gorur. mesela lancia delta bile burda 28bin€ civarında yani bmw320den ucuz ama bildigim kadarıyla almanyada 320den daha pahalı :D

başka bir başlıkta daha yazmıştım, burada punto alabilecek parayı dolara çevirip amerikada michael'a göndersek orada kendine sıfır mustang alabiliyor. aynı şekilde almanyaya hans'a euro yapıp göndersek kendine comfortline golf alabiliyor. hatta biraz kasarsa passat bile alabilir.

ne yazık ki vergi açısından durumumuz içler acısı

ametist
24/08/2012, 12:43
vw nin türkiyede bu kadar boş arabaları o kadar kazık fiyatlara satmasının sebebi vergi değil, doğuş otonun pazarlama ve PR başarısıdır, tebrik etmek lazım.

rodopian16
24/08/2012, 15:09
her ülkenin gelir düzeyine göre orda alt sınıfın arabası bizde orta sınıfın arabası...ayda 4-5bin lira gelirim varsa 50-60 binlik arabaya binerim (opel-vw gibi almanyanın alt sınıfı)...8-10 bin liralık gelirim varsa bmw ye mercedese binerim...
şimdi opele alt sınıf arabası dersek fiata bir kibrit çakmış oluruz...

emrahisilti
24/08/2012, 15:17
kusura bakmayın ama şu konu bir çok forumda 50 kere tartışılmıştır.Şu konunun tek açılma düşünceside opel sahiplerini irrite etmektir.Aynı bakış açısıyla fiat ta italyanın en dandik araba markasıdır.

tayfux
24/08/2012, 15:17
e tabi bmw mercedes audi gibi araçların içinde öyle olması doğal bu olay aynı şuna benziyor..eskiden anadolu liseleri çok yüksek puanla alırdı fakat son sınıfa gelen öğrenciler düz liseye geçerlerdi orta öğretim başarı puanı için..oradan 3 not ortalaması ile gelen düz lisede birden 4-5 arasına çıkarırdı notunu...ülkemizde gayet iyi araç ama Almanyada durum farklı..

liebermann
24/08/2012, 15:29
yani alman araçları içinde karşılaştırıldığında en düşük kalitede opel gözüküyor.. insignia'nın 2.5 - 3.0 lt motorlularını göz önünde bulundurmazsak zaten almanyadan gelen araçlardan da bellidir, her Türk en az bir mercedes - audi - bmw ile gelir.. Opel ile gelen çoook çok nadirdir..

GUNES
24/08/2012, 15:38

halk aracı düşük sınıf :) biz hangi araçlara biniyoruz farkında mısınız arkadaşlar:)
yapmayın lütfen yapmayın....türkiye daha yeni kurtuldu kuş serisinden (şahin - doğan - kartal - serçe) ....biz ülke olarak çok iyi araçlara binmiyoruz daha henüz...avrupanın 2. sınıf modelleri türkiyeye yollanıyor...girin bak tüm markaların üretildiği ülkelerin web sayfalarına...ne modeller var...halk aracı düşük sınıfa asıl bizler biniyoruz ne yazık ki (renault - fiat - ford - hyundai gibi)..üzgünüm ama böyle...:shy:

Lemoon
24/08/2012, 15:43
Opel almanyanın en kalitesizi olabilir ama yinede fiattan kaliteli :D

liebermann
24/08/2012, 16:08
Opel almanyanın en kalitesizi olabilir ama yinede fiattan kaliteli :D

fiattan daha pahalı :)

sebasti
24/08/2012, 21:46
Ben Opel'e tamamen Alman markası diyemiyorum.

Kökenli olmasına rağmen neredeyse parçalarının tamamı General Motors'a ait yani Amerikan aracı diyebiliriz. Motor(dizel) konusunda ise İtalyan'dır. Ayrıca ingiltere'de Opel markası ile değil Vauxhall markası adı altında satışı yapılır. Bir çok aracı'da İspanya'da üretilir.

Aynı keşmekeşliğe Ford araçları'da dahildir, Amerikan markası, fransız motoru, alman yedek parçası, ispanya üretimi...

VW, Mercedes, Audi, BMW gibi özü alman olan araçlarla aynı kefeye koymak bence yanlıştır.

Ayrıca Hiç birisi Fiat gibi tek ülkeden çıkmıyor...

Gokdeniz34
24/08/2012, 22:20
Onu bunu bilmemde bende eskiden 99 model 20v16 138 bg vectra vardi 0 almistim halan aklım onda cok yakması dısında hic sorun çıkarmadı

takres
24/08/2012, 22:57
bizdeki trabzonspor gibi :D üç büyüğün (Mercedes BMW Audi) olduğu yerde normal bence...

biancoangelo
24/08/2012, 23:52
kusura bakmayın ama şu konu bir çok forumda 50 kere tartışılmıştır.Şu konunun tek açılma düşünceside opel sahiplerini irrite etmektir.Aynı bakış açısıyla fiat ta italyanın en dandik araba markasıdır.

Ya kardeş Allah aşkına her konumun içine etme yaa. Bak senden rica ediyorum yazma arkadaşım.... İrrite eden felan yok mesajları tek tek okusan meseleyi anlıcanda konuyu acana göre mesaj yazdığın için adapte sıkıntısı çekiyosun. Lütfen benim konularımı sabote etme. Rica ediyorum uzak dur benden....

( Bide kamuran kamuran diye yakınırsın yaaa peki senın yaptığın nedir yaaa biraz seviyeli olalım lütfen yaa!!! Geçen kolçak konusunda direk kamuran yazıyosun nedir arkadaşım derdiniz enerji fazlanız varsa lütfen başka işlerle uğraşın rica ediyorum...)

fiattan daha pahalı :)

sizce pahalı olması kaliteli old. anlamına mı geliyor????

Kökenli olmasına rağmen neredeyse parçalarının tamamı General Motors'a ait yani Amerikan aracı diyebiliriz. Motor(dizel) konusunda ise İtalyan'dır. Ayrıca ingiltere'de Opel markası ile değil Vauxhall markası adı altında satışı yapılır. Bir çok aracı'da İspanya'da üretilir.

Aynı keşmekeşliğe Ford araçları'da dahildir, Amerikan markası, fransız motoru, alman yedek parçası, ispanya üretimi...

VW, Mercedes, Audi, BMW gibi özü alman olan araçlarla aynı kefeye koymak bence yanlıştır.

ok. bu söylediklerine katılıyorum ancak bizim araçların parçalarınınn safkan italyan old. düşünmüyorum. Bi çok alman markasını gördüm arabamın üzerinde hatırımda kalan en belirgini ampullerin %100 Alman olan meşhur OSRAM olduğu... Gerçi toplanışı felan hep italyan orası saf kan ama parçalarda illaki karma oluyo.... özellikle bosh parçaları abs vs. gibi gerçi ii bi durum bu şikayetçide değilim. :D Hayırlı Forumlar.

mix
25/08/2012, 00:47
eee bunca yıldır ülkeyi yöneten tüm herkez sağolsun (amacım tek bi parti değil siyaset yapmak değil) petrolümüz zaten yok e geriye ne kalıyor sanayi üretecez arkadaş cep tel , pc , araba , makina , uçak, çin bile taklit maklit adam oldular bizim hala dünya markası olmuş bir tane ürünümüz yok... ya böyle sürdüğü sürece biz 200 yılda geçse her ürünün pahalısı ve 2. sınıfını kullanmaya mahkumuz

tayfux
25/08/2012, 01:20

araçların tek bir yerden çıkması ne gibi bir avantaj sağlıyor anlayamadım? mesela lineanın parçalarının bazılarının dışarıdan gelmesi bazılarının da Türkiye de üretilmesi kötü birşey mi? yedek parça da bize büyük avantaj..ayrıca fiat ın Türkiyedeki araçlarından sadece punto ve bravo dışarıdan geliyor ve bildiğim kadarıyla punto İspanyadan..yani fiat herşeyini İtalya da üretmiyor kaldı ki üretse ne olacak bu ona artı yada eksi kazandırmaz..ben bu olayı keşmekeş olarak görmüyorum aksine strateji olarak görüyorum..multijet motor özünde gm ile ortak üretimdir zaten corsa c lerde 1.3 cdti palio ve albealar ile birlikte kullanılmaya başlandı ama sonradan fiat bu motoru daha da geliştirdi olay bu..

TayfunBulat
25/08/2012, 01:36
arkadaşlar punto 8 ile 12 bin euro diye duydum sizler daha iyi bilirsiniz bunu ve almanyadan araç getirtmek çokmu zorki biz burada bu kadar para veriyoruz puntolarımıza? eşimin dedesi ve dayısı almanyada ikamet ediyorlar sizce bana araba getirebilirlermi yani eşime?

iphonecu
25/08/2012, 01:43
arkadaşlar punto 8 ile 12 bin euro diye duydum sizler daha iyi bilirsiniz bunu ve almanyadan araç getirtmek çokmu zorki biz burada bu kadar para veriyoruz puntolarımıza? eşimin dedesi ve dayısı almanyada ikamet ediyorlar sizce bana araba getirebilirlermi yani eşime?

0 fiyati dediginiz gibi fakat vergi biniyor gumrukte 2.eldede 3 yasini gecmemis olmasi gerekli diye biliyorum

Soyle soyleyeyim 2001 yilinda mercedes e200 avantgarde komp aldik almanyadan 55 bin mark a .tr gumrukte 40 bin mark vergi cikarmislardi komisyoncu yol masrafi falan filan derken 100 bini buldu bize deri direksiyona kadar vergi yaziyorlardi
Tr fiyatida zaten 105 bin civarindaydi cektigin eziyete degmiyor yani

Saygilar...

TayfunBulat
25/08/2012, 01:49
peki yabancı yani alman plakası ile ben kullanabilirmiyim?

srkaradag
25/08/2012, 10:22
2011 Almanya otomobil satış rakamları
Ww golf,passat,Polo 1.2.3 sirada(adı üstünde halk arabası)
Opel astra 4.
Opel corsa 6.
Fiat punto 37. Sırada
2012 ilk 6ay
1,2,3,4,6 aynı
Punto 38. Sirada
Opel Almanya'da satmıyor demek doğru değil
Tabi ülkemizdeki gibi fluance,lınea, accent satacak hali yok Almanya'da
Opel Almanların en ucuz aracı olabilir ancak bu fiattan daha kaliteli olduğu gercegini değiştirmez, bu benim şahsi görüşüm ,herkese saygilar...
Kaynak: selling car blog

ykaya1983
25/08/2012, 10:50
Opel iyi diyenler gidip aracını satıp corsa alsınlar.Zaten eskisi gibi punto ile corsa lar arasında fiyat farkı yok.Hatta punto daha pahalı denebilir.Bu forum gerçekten bir acayip.Bir kısım insanlar gidip başka marka araç alıyor sonra forumu seviyorum burada kalacağım diyor ama her açılan konuda kendi aracını yükseltip fıat'a taş atıyor.Bir kısım var;punto kulllanıyor gidip corsa veya polo almıyor ama sürekli puntoyu eleştiriyor.Bir kısım var;ya aracını satmış ya da hiç fıat aracı olmamış ama gelip forumda almanları ya da japonları yüceltip fıat'ı yerin dibine sokuyor.Konu başlığı altında bir sürü mesajın silinmesine sebep olanlar da bunlar zaten.İnanın bu üç kısım forumda hiç yazmasa daha iyi olur bence.Fıat'a kalitesiz diyen gitsin başka marka araç alıp burada acitasyon yapmasın.Ben puntomdan memmunum kullanmaya devam edeceğim.

ozdkay
25/08/2012, 11:25
Opel iyi diyenler gidip aracını satıp corsa alsınlar.Zaten eskisi gibi punto ile corsa lar arasında fiyat farkı yok.Hatta punto daha pahalı denebilir.Bu forum gerçekten bir acayip.Bir kısım insanlar gidip başka marka araç alıyor sonra forumu seviyorum burada kalacağım diyor ama her açılan konuda kendi aracını yükseltip fıat'a taş atıyor.Bir kısım var;punto kulllanıyor gidip corsa veya polo almıyor ama sürekli puntoyu eleştiriyor.Bir kısım var;ya aracını satmış ya da hiç fıat aracı olmamış ama gelip forumda almanları ya da japonları yüceltip fıat'ı yerin dibine sokuyor.Konu başlığı altında bir sürü mesajın silinmesine sebep olanlar da bunlar zaten.İnanın bu üç kısım forumda hiç yazmasa daha iyi olur bence.Fıat'a kalitesiz diyen gitsin başka marka araç alıp burada acitasyon yapmasın.Ben puntomdan memmunum kullanmaya devam edeceğim.

++100000 ne güzel yazmış şair derler bu söze :thumbup1:

biancoangelo
25/08/2012, 20:07
En kötü Alman aracının Opel olduğu anlaşılıyor..... Opeldende vazgeçtim......

ligdevi
25/08/2012, 22:30
Opelin 4. 6. lıktaki satışı kaliteli olduğu anlamına gelmez.Genelde birçok ülkede düşük fiyatlı araçlar daha çok satılır.
Benim kalitedeki sıralamam.
1-AUDİ, MERCEDES, BMW
2-VOLSWAGEN, TOYOTA, SUBARU
3-HONDA, NİSSAN, SEAT, VOLVO, OPEL(ASTRA'SIYLA), FORD(FOCUS'LA)
4-FİAT, MAZDA, MİTSUBİSHİ,
5-HYUNDAİ, CİTROEN, CHEVROLET
6-RENAULT,
7-PEUGEOT, KİA,
8-DACİA

tayfux
25/08/2012, 22:35
sağlamlıkta genel olarak durum şudur..Alman arabaları en sağlam fransız araçları zayıf italyan ve japon ise bu ikisinin arası derler.. ben Toyotanın kasa sağlamlığını şahsen beğenmiyorum..arkadaşım sıfır corolla aldı kasasının durumu hiç hoşuma gitmedi..şahsen kendi aracım bana çok güven veriyor..puntolarımız da gayet güvenli güvensiz bir araç olsaydı dünyanın kabul ettiği testlerden 5 yıldız almazdı..

ligdevi
25/08/2012, 22:47
Opelin 4. 6. lıktaki satışı kaliteli olduğu anlamına gelmez.Genelde birçok ülkede düşük fiyatlı araçlar daha çok satılır.
1-AUDİ, MERCEDES, BMW
6-RENAULT,
7-PEUGEOT, KİA,
8-DACİA

Fiatı bazı arkadaşlar küçümsemesin arkadaşlar.Araçlarımız eskisi gibi güvenlikten sağlamlıktan o kadar yoksun değil, b sınıfındaki araçlarda genel sıralama yapılsa puntolar ilk 3 te olur bence,,, yukarıdada opel astrası ile ford focus ile fiattan burun farkıyla önde sayılır...reno ve pejo makyajlandığı kadar kaliteli araçlar değiller bence....

takres
25/08/2012, 23:30
1-AUDİ, MERCEDES, BMW
6-RENAULT,
7-PEUGEOT, KİA,
8-DACİA

hyundai-kia ve peugeot citroen arasında kalite farkı olması garip :S

ibrahim06
25/08/2012, 23:43
bugün konya yolundakş opelde bizim dobloyu gördüm. sadece logo opel. Bu şimdi alman malı mı oldu?

karizmatik_boy
26/08/2012, 00:10
bugün konya yolundakş opelde bizim dobloyu gördüm. sadece logo opel. Bu şimdi alman malı mı oldu?

Hocam fiat şu anda opel citroen gibi markalara ticari araç üretimi yapıyor.. Çoğu kişi bilmez ama bir çok araç birbirleri ile işbirliği içersinde parça vs üretimlerini yapıyorlar...

biancoangelo
26/08/2012, 00:14
Hocam fiat şu anda opel citroen gibi markalara ticari araç üretimi yapıyor.. Çoğu kişi bilmez ama bir çok araç birbirleri ile işbirliği içersinde parça vs üretimlerini yapıyorlar...

Aynen öyle yani onlar vurgunu vururken bizler ......... :D

karizmatik_boy
26/08/2012, 00:20
Aynen öyle yani onlar vurgunu vururken bizler ......... :D

:D

Hocam parayı götürenler onlar... Mesela mjet motoru fiatta olunca mjet şöle kötü böle kötü ama opel takınca o motor şöle iyi böle iyi... Ama aynı motor... Platform olarak da bir çok araç aynı fabrikadan çıkıyor... A markasının fabrikasından B,C,D markalarına karasor, şase vs üretiliyor... Ama sorsan A markası 5 para etmez deniyor...

karizmatik_boy
26/08/2012, 00:23

İbrahim Hocam Demir cevheri nerden çıkıyorsa bence oranın malı :=)) Sac olarak nereyi tercih ediyorlar acaba ? Rusya nın mı, ABD nin mi ? TR nin mi ? Uzak doğunun mu?

:=))

Araç yerli ama yakıtı yerli olmadıktan sonra anlamı kalmıyor bugün aytemiz 4.63 diyor 95 oktana :=)) BP 4.60

Du Hast
26/08/2012, 00:33
kimse kusura bakmasın opel, fiattan dizel motor almaya devam ettiği sürece (1.7 dizelleri isuzunundur) benim gözümde fiat'tan yüksek değeri olmaz. sınıfındaki araçları karşılaştırırsak corsa - punto, astra - bravo aralarında çok fark olmadığını görürsünüz. Opelin kapısı tok kapanır, konsolu janjanlıdır ama bana teknik kaliteyi sunamıyorsa (elektirik, mekanik araştırırsanız görürsünüz opelin durumunu) hiç bir işe yaramaz.

Ağır dizeller ve günümüz binek araçları içinde en kaliteli motoru sunan Fiat'tır. Bmw falan diye gelmeyin Common Rail kullanıyor bu motor ve CR sistemi kim bulmuş, uygulamış bakın :) Bmw'nin, mercedesin aktarması daha iyi olabilir ancak bunlarla Fiat'ı aktarmayı karşılaştırmak için Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi firmalara bakmak gerekir.

Fiat markası altında satılan araçlar alt sınıf araçlardır. Tıpkı Audi - Vw gibi. Audi ile Vw aynı kalitede olmadığı gibi Alfa ile fiat aynı kalitede olmaz. Alfa julyet, Bmw 1 seri kadar yol tutuşu ve dinamiği sergilemekte.

Neyse uzatmaya gerek yok. İnternette fiat grup bünyesindeki araçları araştırırsanız demek istediklerimi anlarsınız. Opelin kullandığı dizel motorun, fiatın dizel motorundan daha iyi olduğunu söyleyen, kahve ağzı ile yorum yapan yurdum insanlarına kulak asmayın.

ibrahim06
26/08/2012, 01:00
kimse kusura bakmasın opel, fiattan dizel motor almaya devam ettiği sürece (1.7 dizelleri isuzunundur) benim gözümde fiat'tan yüksek değeri olmaz. sınıfındaki araçları karşılaştırırsak corsa - punto, astra - bravo aralarında çok fark olmadığını görürsünüz. Opelin kapısı tok kapanır, konsolu janjanlıdır ama bana teknik kaliteyi sunamıyorsa (elektirik, mekanik araştırırsanız görürsünüz opelin durumunu) hiç bir işe yaramaz.

Ağır dizeller ve günümüz binek araçları içinde en kaliteli motoru sunan Fiat'tır. Bmw falan diye gelmeyin Common Rail kullanıyor bu motor ve CR sistemi kim bulmuş, uygulamış bakın :) Bmw'nin, mercedesin aktarması daha iyi olabilir ancak bunlarla Fiat'ı aktarmayı karşılaştırmak için Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi firmalara bakmak gerekir.

Fiat markası altında satılan araçlar alt sınıf araçlardır. Tıpkı Audi - Vw gibi. Audi ile Vw aynı kalitede olmadığı gibi Alfa ile fiat aynı kalitede olmaz. Alfa julyet, Bmw 1 seri kadar yol tutuşu ve dinamiği sergilemekte.

Neyse uzatmaya gerek yok. İnternette fiat grup bünyesindeki araçları araştırırsanız demek istediklerimi anlarsınız. Opelin kullandığı dizel motorun, fiatın dizel motorundan daha iyi olduğunu söyleyen, kahve ağzı ile yorum yapan yurdum insanlarına kulak asmayın.

Doğru söylüyorsun. Yarın opelin yeni combosunu fiatın doblosundan daha iyi olduğunu iddia eden bir sürü adam çıkar.

biancoangelo
26/08/2012, 01:08
Doğru söylüyorsun. Yarın opelin yeni combosunu fiatın doblosundan daha iyi olduğunu iddia eden bir sürü adam çıkar.

onda şüphe yok derler birde hocam.

dicaser
26/08/2012, 01:37
usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyor :D bence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir :) (her konuda) :) ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar :) ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c5884080 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..

biancoangelo
26/08/2012, 01:49
usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyor :D bence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir :) (her konuda) :) ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar :) ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c380 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..

Biz ne öldürdük nede hak yedik Erhan bey sadece Alman araçlarının içerisinde en kalitesiz Alman Opel miydi? sorumuz... Hissetmek önemli tabiki.... Ancak Sizin aracınız gp olduğundandır bence bu serzenişiniz.... Fiatta son 2 yıldır büyük atağa kalkmıştır.... Evo yada yeni puntonun rahatlığı ve ergonomisi hangi opel aracında (B seg.) vardır.... Realite yapmamızı istiyoranız kimi sizin gibi dokunarak araba tercih edecektir. Kimiside 101 noktadan haberdar olmak isteyecektir. Hayırlı Forumlar....

dicaser
26/08/2012, 01:54
Biz ne öldürdük nede hak yedik Erhan bey sadece Alman araçlarının içerisinde en kalitesiz Alman Opel miydi? sorumuz... Hissetmek önemli tabiki.... Ancak Sizin aracınız gp olduğundandır bence bu serzenişiniz.... Fiatta son 2 yıldır büyük atağa kalkmıştır.... Evo yada yeni puntonun rahatlığı ve ergonomisi hangi opel aracında (B seg.) vardır.... Realite yapmamızı istiyoranız kimi sizin gibi dokunarak araba tercih edecektir. Kimiside 101 noktadan haberdar olmak isteyecektir. Hayırlı Forumlar....
kesinlikle haklısınız fiatta atağa kalkmıştır ama benim bahsettiğim corsa yada punto değildir burada markalardan bahsettiğimiz için her arabasını kıstasa almamız lazım öyle değilmi ?

biancoangelo
26/08/2012, 02:00
kesinlikle haklısınız fiatta atağa kalkmıştır ama benim bahsettiğim corsa yada punto değildir burada markalardan bahsettiğimiz için her arabasını kıstasa almamız lazım öyle değilmi ?

Evet tüm segmentlerde belirgin bi zıplayış yok...Haklısınız.... Yani artık sağlam bi C segmenti istiyor piyasa Bravo tutmadı...(üzgünüm)

dicaser
26/08/2012, 02:03
Evet tüm segmentlerde belirgin bi zıplayış yok...Haklısınız.... Yani artık sağlam bi C segmenti istiyor piyasa Bravo tutmadı...(üzgünüm)
bencede :(

biancoangelo
26/08/2012, 02:10
:D

Hocam parayı götürenler onlar... Mesela mjet motoru fiatta olunca mjet şöle kötü böle kötü ama opel takınca o motor şöle iyi böle iyi... Ama aynı motor... Platform olarak da bir çok araç aynı fabrikadan çıkıyor... A markasının fabrikasından B,C,D markalarına karasor, şase vs üretiliyor... Ama sorsan A markası 5 para etmez deniyor...

Dayılarım sağolsun gavelerde sigara içip araba muhabbeti yapmaktan bıyıklarının rengi solarsa.... Fiatta en keriz (mübalağa) pazar olarak Türkiyeyi görüp zırtdanak fabrika kurarsa değeri bilinmez.... Ver dedikodunun gözüne. :D

srkaradag
26/08/2012, 15:32
Suanda fiyat olarak corsa ve astra punto ve bravodan daha ucuz bunuda unutmamak lazım.
Ben aracımı alırken liste fiyatı 38.500tl idi (ben koç indirimiyle aldım) bugün muadili 43.680tl .haziran 2011opel corsa 1.3 95 hp cosmo 39900tl bugün muadili 41.350Tl.
Biri 5000tl artarken digeri 1500tl.
.opel suanda fiyat performans aracı Ki satışlarda ilk 6ayda lineaya rağmen Fiat i yakalamış durumda, yıl sonunda geçebilir sedan astrada çıkacak yakında.
Kalite tartisması yanına fiyatlar konulursa Opel daha ucuz. Astraya makyaja rağmen zam yapmadılar, Fiat bravoya s2diye bir donanim koyup zam yaptı..
Hatunu giulietta ya ikna edemedim ama astra sporta ikna oldu, yıl sonunda belki alabilirim

ABNEW
26/08/2012, 17:25
usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyor :D bence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir :) (her konuda) :) ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar :) ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c5884080 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..

Erhan, Opel bence de kalitesiz bir araç değil ama sadece turbo benzinli motor olarak diğer markalarınkilerle karşılaştırırsak kesinlikle üstün değil hatta daha geride yer almakta Opel.Motorun ürettiği güç ve torkun aktarımında bir miktar kayıp mevcut.Aynı segmentte 1.6 180bg lik ünite 1.4 170bg lik Tsinin bile gerisinde kalmakta hem tüketim hem de performans olarak.Küçük hacime turbo uygulamasında Fiat Grubu ve Vw tartışmasız Oplein önünde yer almaktalar.

Bağımsız olarak 1.6 180bg i düşünürsek bence de güzel zevkli bir makine.Ancak bizim Puntocuların 70, 80bg lik araçlarla bile 200 lü süratlere çıktığı unutulmamalı :)

karizmatik_boy
26/08/2012, 19:41

Hocam gittim dokundum Opel Corsa ya :) Ama adamlar ne satıcı oldular nede dokunduğumda Punto Evo daki hissi uyandırdı bende... Bende gittim kendimi en rahat ve ferah bulduğum i20 Troy da buldum...

Bu yüzden diyorum ki en kaliteli araç benim olan araçtır :D :D

dicaser
26/08/2012, 19:59
Erhan, Opel bence de kalitesiz bir araç değil ama sadece turbo benzinli motor olarak diğer markalarınkilerle karşılaştırırsak kesinlikle üstün değil hatta daha geride yer almakta Opel.Motorun ürettiği güç ve torkun aktarımında bir miktar kayıp mevcut.Aynı segmentte 1.6 180bg lik ünite 1.4 170bg lik Tsinin bile gerisinde kalmakta hem tüketim hem de performans olarak.Küçük hacime turbo uygulamasında Fiat Grubu ve Vw tartışmasız Oplein önünde yer almaktalar.

Bağımsız olarak 1.6 180bg i düşünürsek bence de güzel zevkli bir makine.Ancak bizim Puntocuların 70, 80bg lik araçlarla bile 200 lü süratlere çıktığı unutulmamalı :)
söylediklerine harfi harfine bende katılıyorum abi sadece benzinli düşünmemek yada bir motor çeşidine takılmamak lazım ancak şu var bi opel astra 1.4 140 beygirlik bide vw golf 1.4 tsi 122 beygirlik ikiside hemen hemen aynı para ama astradaki o dış kasa ve iç kokpit çok çok iyi ve kaliteli ; benim aracımda 220'yi görüyor resminide yüklemiştim hatta bi ara herkes görmüştür ama bu benim 1.4 tjetimin iyi oldugunu anlatmazki zaten 1.4 motorun stok max gidebileceği hızı yapmışım , önemli olan daha fazlası yani anlatmaya çalıştığım şudur şu anda bir audi a5 coupe 1.8 turbo nun max gittiği hız 243'tür daha fazla gitmez o araç motoru nefessiz kalıyor zaten arabanın ama bu adamların aracı 1.6 motor ve 262 km yapıyor nasıl oluyorda 1.6 motorla bu performansı saglıyor bu bir yarıs arabası değilki normal bi sedan arac ama gidiyor alet , ben genel anlamıyla opelin iyi işler katettiği gözlemindeyim he diğer firmalar etmiyormu illaki ediyor her firma her geçen yıl daha da bi kaliteli oluyor ama hiç bir firmada dağlar farkı bi yenilik yok , göze çarpan çok çokta bi yenilik yok kalite yok , adam focusa 80 bin tl para istiyor karşılığında ne veriyo otomatik park etmek :( puah ben kendi aracımı kendim park ederim bana daha iyi yenilikler yapman lazım opel 1.6motorla hem yakıtı olsun hem performansı olsun inanılmaz bi motor segmenti atlamıştır hatta atlamamış kendine resmen yepyeni bi segment açmıştır , şuanda opelin 1.6 turbo 180'lik motorlarından hangisi sorun sıkıntı yapmış ? hangisinin şanzuman dişlisi yamulmuş yada hangisinden 262 km hızla giderken tıkırtı çatırtı çuturtu gelmiş ? benim punto spor versiyon olmasına rağmen 220'de allaha emanet gidiyor tamam ses gelmiyor ama tedirginlik babamın son kasa mondeosu var 1,6 ecoboost 240'ı zor goruyor gelelim vw grubuna 2.0 motorlu hangi vosvos 250'yi geçmiş bence performans olsun yakıt olsun opel şu anda tüm araçları ile güzel bi konumda ; he ben sadece motor , fren ve performans tarafından bakıyorum , bir fiat kullanıcısı olarak opelin her arabasını sevmem hatta şu 2008 yılından itibaren şu son kasa vectralardan itibaren opelin gerçekten kaliteli araçlar yaptığını gördüm , bu arada bunlar benim fikirlerim illaki herkes başka yönden bakacağı için herkes kullandıgı ve ilgilendiği parçaların üstünde yoğunlaşır , örnek ben sese önem vermem ve açıkçası opeldeki ses kalitesini bilmiyorum ama mesela bizim mondeo 14 hoparlor var ses muazzam ama beni ilgilendirmedği için bu benim için çok çok ta kalite manasına gelmiyor :D:cheers00:

dicaser
26/08/2012, 20:00
Hocam gittim dokundum Opel Corsa ya :) Ama adamlar ne satıcı oldular nede dokunduğumda Punto Evo daki hissi uyandırdı bende... Bende gittim kendimi en rahat ve ferah bulduğum i20 Troy da buldum...

Bu yüzden diyorum ki en kaliteli araç benim olan araçtır :D :D
:D:board_yu:

ABNEW
26/08/2012, 20:13
söylediklerine harfi harfine bende katılıyorum abi sadece benzinli düşünmemek yada bir motor çeşidine takılmamak lazım ancak şu var bi opel astra 1.4 140 beygirlik bide vw golf 1.4 tsi 122 beygirlik ikiside hemen hemen aynı para ama astradaki o dış kasa ve iç kokpit çok çok iyi ve kaliteli ; benim aracımda 220'yi görüyor resminide yüklemiştim hatta bi ara herkes görmüştür ama bu benim 1.4 tjetimin iyi oldugunu anlatmazki zaten 1.4 motorun stok max gidebileceği hızı yapmışım , önemli olan daha fazlası yani anlatmaya çalıştığım şudur şu anda bir audi a5 coupe 1.8 turbo nun max gittiği hız 243'tür daha fazla gitmez o araç motoru nefessiz kalıyor zaten arabanın ama bu adamların aracı 1.6 motor ve 262 km yapıyor nasıl oluyorda 1.6 motorla bu performansı saglıyor bu bir yarıs arabası değilki normal bi sedan arac ama gidiyor alet , ben genel anlamıyla opelin iyi işler katettiği gözlemindeyim he diğer firmalar etmiyormu illaki ediyor her firma her geçen yıl daha da bi kaliteli oluyor ama hiç bir firmada dağlar farkı bi yenilik yok , göze çarpan çok çokta bi yenilik yok kalite yok , adam focusa 80 bin tl para istiyor karşılığında ne veriyo otomatik park etmek :( puah ben kendi aracımı kendim park ederim bana daha iyi yenilikler yapman lazım opel 1.6motorla hem yakıtı olsun hem performansı olsun inanılmaz bi motor segmenti atlamıştır hatta atlamamış kendine resmen yepyeni bi segment açmıştır , şuanda opelin 1.6 turbo 180'lik motorlarından hangisi sorun sıkıntı yapmış ? hangisinin şanzuman dişlisi yamulmuş yada hangisinden 262 km hızla giderken tıkırtı çatırtı çuturtu gelmiş ? benim punto spor versiyon olmasına rağmen 220'de allaha emanet gidiyor tamam ses gelmiyor ama tedirginlik babamın son kasa mondeosu var 1,6 ecoboost 240'ı zor goruyor gelelim vw grubuna 2.0 motorlu hangi vosvos 250'yi geçmiş bence performans olsun yakıt olsun opel şu anda tüm araçları ile güzel bi konumda ; he ben sadece motor , fren ve performans tarafından bakıyorum , bir fiat kullanıcısı olarak opelin her arabasını sevmem hatta şu 2008 yılından itibaren şu son kasa vectralardan itibaren opelin gerçekten kaliteli araçlar yaptığını gördüm , bu arada bunlar benim fikirlerim illaki herkes başka yönden bakacağı için herkes kullandıgı ve ilgilendiği parçaların üstünde yoğunlaşır , örnek ben sese önem vermem ve açıkçası opeldeki ses kalitesini bilmiyorum ama mesela bizim mondeo 14 hoparlor var ses muazzam ama beni ilgilendirmedği için bu benim için çok çok ta kalite manasına gelmiyor :D:cheers00:

Erhan dediğim gibi zaten Opel kalitesiz değil kesinlikle.İç ve dış tasarımı da Vw modellerine göre daha modern, bu da doğru.Hatta Insignia D segmentinin en güzel aracı bence:) Ancak iş turboya gelince bu işin uzmanı bence Fiat ve VW.Bu demek değil ki 1.6 180bg lik motor kötü.Bu da son derece keyifli bir motor, katılıyorum sana ama en azından Bir Golf GT ile Astra GTC yi karşılaştırırsak 170bglik tsi nin 180bg lik Opel motorundan daha verimli olduğu görülmekte tüketim ve performans olarak(Bir iki yıl önceki durum.Şuanda 170bg lik tsi zaten yok) Tabi d segmentinde ben insigniayı passatın açık ara önüne koyarım o ayrı ;)

dicaser
26/08/2012, 20:28
Erhan dediğim gibi zaten Opel kalitesiz değil kesinlikle.İç ve dış tasarımı da Vw modellerine göre daha modern, bu da doğru.Hatta Insignia D segmentinin en güzel aracı bence:) Ancak iş turboya gelince bu işin uzmanı bence Fiat ve VW.Bu demek değil ki 1.6 180bg lik motor kötü.Bu da son derece keyifli bir motor, katılıyorum sana ama en azından Bir Golf GT ile Astra GTC yi karşılaştırırsak 170bglik tsi nin 180bg lik Opel motorundan daha verimli olduğu görülmekte tüketim ve performans olarak(Bir iki yıl önceki durum.Şuanda 170bg lik tsi zaten yok) Tabi d segmentinde ben insigniayı passatın açık ara önüne koyarım o ayrı ;)
abi şuanda astra gtc'ye baktım teknik verileri harbiden çok kötü1.4 turbo 140 beygir olanı bile performans yerlerde 0-100 9,9 saniye amaopelin performans değilde daha çok gösteriş arabaları bunlar yoksa opel astra opc muazzam bi arac 280 beygir 400 Nm kısacası opelin gt gti gibi araçlarla kıyaslaması parasına göre şahsen bir gti alacagıma bir astra opc alır butun vos vos terimlerini tsi,gt,gti,fsi,tfsi arkama taka taka ezer geçerim :)

ABNEW
26/08/2012, 21:45
O zaman aynı fikirdeyiz Erhan ;) OPC serileri görünüm olarak güzel tabi.Ancak bunları da standart gsi, gti, tsi..lerle karşılaştıramayız yahu :)

ABNEW
26/08/2012, 23:37
Erhan, biraz önce Autoshow un geçen haftaki sayısını okudum Senin Astra OPC (280bg, 400nm) ile Megane Coupe Rs (265bg, 360nm) test edilmiş. Kağıt üstünde daha güçlü olan Astra, Megane ile aynı değerlere imza atmış.Megane ın viraj kabiliyetinin, gaz tepkisinin daha iyi olduğu yazmakta.Netice olarak da Megane rahat bir birincilik almış Astra karşısında...

Du Hast
27/08/2012, 00:00

Hocam bence siz bazı ayrımları yapamıyorsunuz.
1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?
Chip'li 2007 model (yaklaşık 275 hp) 3.0 TDI quattro A6 almanya otobanında GPS ile 261 km hızı geçemedi.
Bayır aşağı ben 75 hp punto ile 200 yapıyorum siz insigna ile yokuş aşağı 262 km/h hız yapınca olmuyor işte. 1.6 180 hp insignanın fabrika verisi 223 km/h. B sınıfı punto 220'de giderken elbette güvensizlik verir, insigna 220 de giderken daha fazla güven verir çünkü birisi b sınıfı diğer d sınıfı araç. Önce araç sınıflarının ayrımını yapalım. 1.6 180 hp insigna'nın yakıt tüketiminden herkes şikayetçi. Açın bakın forumlara millet neler yazıp çiziyor. Kaldıki Vw'nin 122 hp tsi motorlu golf'u, astradaki 140 hp'lik turbo motoru alt ediyor, onu geçtim 1.4 tjet bravo bile 140 hp'lik astrayı geçiyor. bu ne demek opelin aktarması rezalet demek. Aktarması rezalet olması ne demek fazla yakıt tüketimi demek, daha az performans demek.

Vag grubu çoğu araçta hız sınırlaması vardır 250'yi geçmez zaten.

Opel her zaman sınıfındaki benzinli araçlar arasından en az performans gösteren, çok yakan aracı olmuştur. İnsigna sizi büyülemiş olabilir ama işin aslı öyle değil işte.

Bunlar benim bakış açım değil, kullanıcıların yazdıklarının dışında teknik veriler ile karışılaştırmalarımdır. İsterseniz sizde karşılaştırın, araştırın, videoları izleyin. Ototest işi içinde olduğumdan hergün onlarca aracı dibine kadar zorluyoruz, görüyoruz, aktarma organlarında kayıpları görüyoruz. Opel bu konuda hiç bir zaman iyi olmadı.

dicaser
27/08/2012, 00:28
Hocam bence siz bazı ayrımları yapamıyorsunuz.
1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?
Chip'li 2007 model (yaklaşık 275 hp) 3.0 TDI quattro A6 almanya otobanında GPS ile 261 km hızı geçemedi.
Bayır aşağı ben 75 hp punto ile 200 yapıyorum siz insigna ile yokuş aşağı 262 km/h hız yapınca olmuyor işte. 1.6 180 hp insignanın fabrika verisi 223 km/h. B sınıfı punto 220'de giderken elbette güvensizlik verir, insigna 220 de giderken daha fazla güven verir çünkü birisi b sınıfı diğer d sınıfı araç. Önce araç sınıflarının ayrımını yapalım. 1.6 180 hp insigna'nın yakıt tüketiminden herkes şikayetçi. Açın bakın forumlara millet neler yazıp çiziyor. Kaldıki Vw'nin 122 hp tsi motorlu golf'u, astradaki 140 hp'lik turbo motoru alt ediyor, onu geçtim 1.4 tjet bravo bile 140 hp'lik astrayı geçiyor. bu ne demek opelin aktarması rezalet demek. Aktarması rezalet olması ne demek fazla yakıt tüketimi demek, daha az performans demek.

Vag grubu çoğu araçta hız sınırlaması vardır 250'yi geçmez zaten.

Opel her zaman sınıfındaki benzinli araçlar arasından en az performans gösteren, çok yakan aracı olmuştur. İnsigna sizi büyülemiş olabilir ama işin aslı öyle değil işte.

Bunlar benim bakış açım değil, kullanıcıların yazdıklarının dışında teknik veriler ile karışılaştırmalarımdır. İsterseniz sizde karşılaştırın, araştırın, videoları izleyin. Ototest işi içinde olduğumdan hergün onlarca aracı dibine kadar zorluyoruz, görüyoruz, aktarma organlarında kayıpları görüyoruz. Opel bu konuda hiç bir zaman iyi olmadı.
iyi ozaman al da izle usta :D
İnsignia 1.6 Turbo 0- 262 km/h akselerasyon - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=QLHiDz_1Ctw&feature=related)

he bu arada opelin zaten yazılarımdada görmüşünüzdür 1.4 140 beygirlik olanı fos dedim zaten onlar yeni nesle ayak uydurmak için tasarlanmış bildiğin gösteriş araçları bi astra opc ile bi vw gti kapışsı bakalım gti astra opc'nin arka fren lambalarını görebilecekmi :D nasıl aktarma dandik oluyor onu anlayamadım ? zaten 1.4tsi 122'likte 9,8 saniyede 0-100'ü buluyor astra 1.4 turboda 9,8 saniyede 0-100'ü buluyor , siz nerde test yapıyorsunuz nasıl bir ortam bilmem ama şu anda adamlar motor konusunda çıtayı aşmış durumdalar zaten kalite olarakta arda abinin söylediği gibi passat yada golf alacağıma gider insignia yada astra alırım gti alacağıma gider opc alırım her konuda yeni nesil opelleri tartışmasız savunurum çünkü karşısına çıkabilecek (o paraya) bi araç segmenti yok tabi bunlar benim fikrim :)

buda almanyadan çekilen bi insignia

https://www.youtube.com/watch?v=ZfZexwY9HS0

:D nasıl geçemiyor onu anlamadım hiç opele bindinmi acaba?

he bu arada performansı nasıl kötü onu anlamadım 1.6 motor 260 km yapan arac göster bana hemen bak ben video koydum kanıtladım sende bi video cıkar bende inanayım bu işte tek opel üstün değil diye :)

valla kusura bakma kardeş ama siz nerde araçları zorluyosunuz bilmiyorum ama bana pek inandırıcı gelmedi araçları zorladıgınız :) ben şikayetçi değilim opelden hatta iddaa da ediyorum o paraya alınabilecek en iyi araçtır opel..

dicaser
27/08/2012, 00:51
he bu arada insignia' nın opc'sinden hiç bahsetmedik ;) zaten gerek yok karşılaştırılacak bi canavar bulamıyorum ;)

biancoangelo
27/08/2012, 00:53
İnsignia 1.6 Turbo 0- 262 km/h akselerasyon - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=QLHiDz_1Ctw&feature=related)

he bu arada opelin zaten yazılarımdada görmüşünüzdür 1.4 140 beygirlik olanı fos dedim zaten onlar yeni nesle ayak uydurmak için tasarlanmış bildiğin gösteriş araçları bi astra opc ile bi vw gti kapışsı bakalım gti astra opc'nin arka fren lambalarını görebilecekmi :D nasıl aktarma dandik oluyor onu anlayamadım ? zaten 1.4tsi 122'likte 9,8 saniyede 0-100'ü buluyor astra 1.4 turboda 9,8 saniyede 0-100'ü buluyor , siz nerde test yapıyorsunuz nasıl bir ortam bilmem ama şu anda adamlar motor konusunda çıtayı aşmış durumdalar zaten kalite olarakta arda abinin söylediği gibi passat yada golf alacağıma gider insignia yada astra alırım gti alacağıma gider opc alırım her konuda yeni nesil opelleri tartışmasız savunurum çünkü karşısına çıkabilecek (o paraya) bi araç segmenti yok tabi bunlar benim fikrim :)

Opel Insignia ST 1.6 Turbo 80-250 km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ZfZexwY9HS0)

he bu arada performansı nasıl kötü onu anlamadım 1.6 motor 260 km yapan arac göster bana hemen bak ben video koydum kanıtladım sende bi video cıkar bende inanayım bu işte tek opel üstün değil diye :)

valla kusura bakma kardeş ama siz nerde araçları zorluyosunuz bilmiyorum ama bana pek inandırıcı gelmedi araçları zorladıgınız :) ben şikayetçi değilim opelden hatta iddaa da ediyorum o paraya alınabilecek en iyi araçtır opel..

Adam 200 e gelmeden zamp gibi yapışıyo direksiyona.... Ben 195 km yaptım benim 77 likle fıkra kitabı açıp okuyasım geldiiii....

takres
27/08/2012, 00:56

THP motorunda değerleri gayet iyi bence...

dicaser
27/08/2012, 00:57
Adam 200 e gelmeden zamp gibi yapışıyo direksiyona.... Ben 195 km yaptım benim 77 likle fıkra kitabı açıp okuyasım geldiiii....
hehe :D:D abi tekerleklerini fazla şişir biraz öyle daha çabuk çıkıyomuş :D

reddragon
27/08/2012, 00:59
Genç olanlar bilmez. Vakti zamanında Japon malları, Alman malları kalitesiyle ünlüydü... Sonra ucuz işçilik yapan ülkeler devreye girdi (Çin,Taiwan,Slav ülkeleri,İspanya vs) bütün mallar ucuzladı ve kalite de haliyle düştü...
Neticede alman almandır. Yalnız montaj yeri, parçalarının imal yeri vs de önemli. Misal Putomuz safkan italyan. Hindistanda üretilecek dendi. Eğer olursa kalite daha da düşer... Opel safkan almansa gözün kapalı alacaksın ama araştırmak lazım ...

VICEROY
27/08/2012, 01:03
iki gündür yazılanların sonucu ne acaba? opel en son hangi yıl ürettiği motorla ödül aldı bilen varmı?
Birde ilk video bant üstündemi çekilmiş acaba kamerayı tutanın kafası yansımada sürekli aşağıda hayret.

biancoangelo
27/08/2012, 01:46
hehe :D:D abi tekerleklerini fazla şişir biraz öyle daha çabuk çıkıyomuş :D

onu biz değil t-jetler yapıyomuşşş :vertag00:

biancoangelo
27/08/2012, 01:47
Genç olanlar bilmez. Vakti zamanında Japon malları, Alman malları kalitesiyle ünlüydü... Sonra ucuz işçilik yapan ülkeler devreye girdi (Çin,Taiwan,Slav ülkeleri,İspanya vs) bütün mallar ucuzladı ve kalite de haliyle düştü...
Neticede alman almandır. Yalnız montaj yeri, parçalarının imal yeri vs de önemli. Misal Putomuz safkan italyan. Hindistanda üretilecek dendi. Eğer olursa kalite daha da düşer... Opel safkan almansa gözün kapalı alacaksın ama araştırmak lazım ...
Sıkıntıda burada zatenn.... neden en kötü Alman opel.... bunun nedenini arıyoruz.... :D

dicaser
27/08/2012, 01:49
Sıkıntıda burada zatenn.... neden en kötü Alman opel.... bunun nedenini arıyoruz.... :D
aynen abi :D ben bugun bastım havayı lastiğe ama durma ve iç konfor yerle bir , opeli bu kadar sevmeme rağmen harbiden neden en kötü alman opel ?

Du Hast
27/08/2012, 01:58

Opel Insignia ST 1.6 Turbo 80-250 km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ZfZexwY9HS0)

İşim gücüm yok yalan mı atıyorum size ototest işiyle uğraştığım hakkında? Ankara'da Mega plazaya gelin ağırlayım sizi. Ototestte ne yapıyor dyno'da arabanın motoru zorlanıyor değil mi? Dyno'nun ne olduğunu araştırın bir. Bursa şubemiz de var Ayhan beyi bulun gidip sorun beni. forumdan bir çok arkadaşın aracınad a baktık ettik test ettik, bilen bilir bizi.

gelin ben size 75 hp ile 190 yapan araba göstereyim: (kendi aracım kendi çekimim)

Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeY)

sizin mantığınla gidersek;
190 km/h hıza çıkıyorum 75 hp ile o. 180 - 75 = 105 hp fark var opelle. 75'lik puntonun fabrika verisi nedir? 75'lik ile 190 yapıyorsam 180'lik araçla 300 falan yapmam lazım değil mi? bayır aşağı vurunca her araba fabrika sınırlarını aşar. verdiğiniz video'da yolun düz olduğu belli mi?

Şimdi o kadar övdüğünüz opel ve opel mühendisleri her disiplinde mükemmel çalışmışlar ancak nedense aracın son hızını eksik yazmışlar 225 olarak. Herelde Türk'lere has düz yolda fabrika verisi üzerinde hız yapmak.

Bakın ben 260 yapmaz demiyorum bayır aşağı uygun bir yolda, 150 hp üzeri aero dinamisi uygun çoğu araç 250 km/h hızları görebilir. Sizin gelip 1.6 araç 260 yapıyor hahah diye övmeniz bazı konularda eksik olduğunuzu gösterir.

Zaten kendi kendinizi yalanlamış oldunuz 140 hp'lik araçla 122 hp'lik aracın hızlanma verileri aynı olmasıyla.
Neyse uzatmayın daha fazla isterseniz opele falan bindin mi diye kahve ağzı konuşmalarla. hem seviyeyi düşürüyorsunuz hemde piyasadaki her türlü araca binmiş olan benim karşımda saçmalıyorsunuz.

Edit: 1.4 tsi 122 hp golf 9.5 sn'de 0'dan 100 km/h hıza çıkmaktadır :)

dicaser
27/08/2012, 02:06
İşim gücüm yok yalan mı atıyorum size ototest işiyle uğraştığım hakkında? Ankara'da Mega plazaya gelin ağırlayım sizi. Ototestte ne yapıyor dyno'da arabanın motoru zorlanıyor değil mi? Dyno'nun ne olduğunu araştırın bir. Bursa şubemiz de var Ayhan beyi bulun gidip sorun beni. forumdan bir çok arkadaşın aracınad a baktık ettik test ettik, bilen bilir bizi.

gelin ben size 75 hp ile 190 yapan araba göstereyim: (kendi aracım kendi çekimim)

Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeY)

sizin mantığınla gidersek;
190 km/h hıza çıkıyorum 75 hp ile o. 180 - 75 = 105 hp fark var opelle. 75'lik puntonun fabrika verisi nedir? 75'lik ile 190 yapıyorsam 180'lik araçla 300 falan yapmam lazım değil mi? bayır aşağı vurunca her araba fabrika sınırlarını aşar. verdiğiniz video'da yolun düz olduğu belli mi?

Şimdi o kadar övdüğünüz opel ve opel mühendisleri her disiplinde mükemmel çalışmışlar ancak nedense aracın son hızını eksik yazmışlar 225 olarak. Herelde Türk'lere has düz yolda fabrika verisi üzerinde hız yapmak.

Bakın ben 260 yapmaz demiyorum bayır aşağı uygun bir yolda, 150 hp üzeri aero dinamisi uygun çoğu araç 250 km/h hızları görebilir. Sizin gelip 1.6 araç 260 yapıyor hahah diye övmeniz bazı konularda eksik olduğunuzu gösterir.

Zaten kendi kendinizi yalanlamış oldunuz 140 hp'lik araçla 122 hp'lik aracın hızlanma verileri aynı olmasıyla.
Neyse uzatmayın daha fazla isterseniz opele falan bindin mi diye kahve ağzı konuşmalarla. hem seviyeyi düşürüyorsunuz hemde piyasadaki her türlü araca binmiş olan benim karşımda saçmalıyorsunuz.

usta ben 1.3 multijet 75 beygir 190 yapamaz demedimki sen bana insignia 262 yapamaz hatta 220 yapar dedin :D:D ve ben video koyup kanıtladım :) şimdi sana burda bize yalan atıyosun dedimmi ? ben sana yalancımısın dedim ? bana pek inandırıcı gelmedi araçları zorladıgınız dedim :) ayrıca sen "Vag grubu çoğu araçta hız sınırlaması vardır 250'yi geçmez zaten" demişsin bende senin söylemine karşılık 2 video ile karşılık vermişim ;)
TAMAM USTAT SEN KRALSIN SEN HAKLISIN (ADAMA BI ALKIS):clapping:

Du Hast
27/08/2012, 02:18
usta ben 1.3 multijet 75 beygir 190 yapamaz demedimki sen bana insignia 262 yapamaz hatta 220 yapar dedin :D:D ve ben video koyup kanıtladım :) şimdi sana burda bize yalan atıyosun dedimmi ? ben sana yalancımısın dedim ? bana pek inandırıcı gelmedi araçları zorladıgınız dedim :) ayrıca sen "Vag grubu çoğu araçta hız sınırlaması vardır 250'yi geçmez zaten" demişsin bende senin söylemine karşılık 2 video ile karşılık vermişim ;)
TAMAM USTAT SEN KRALSIN SEN HAKLISIN (ADAMA BI ALKIS):clapping:

Vag grubunun ne olduğunu bilmiyorken bana laf yetiştirmeyin. VAG grubu Volkswagen A.g.'dir. hani passat, golf, audi a6, seat leon üreten firma. o yüzden bir çok VAG grubu araçta hız sınırlandırıcısını yazılımsal olarak kaldırmadan 250 km/h hızın üzerini göremezsiniz dedim. fabrika verisi 225 dedim, buda düz yolda yapılan hızdır. olay orada 262 yapmak değil bayır aşağı 262 yapan aracı görüp süfer sanmanız :)

dicaser
27/08/2012, 02:26
Vag grubunun ne olduğunu bilmiyorken bana laf yetiştirmeyin. VAG grubu Volkswagen A.g.'dir. hani passat, golf, audi a6, seat leon üreten firma. o yüzden bir çok VAG grubu araçta hız sınırlandırıcısını yazılımsal olarak kaldırmadan 250 km/h hızın üzerini göremezsiniz dedim. fabrika verisi 225 dedim, buda düz yolda yapılan hızdır. olay orada 262 yapmak değil bayır aşağı 262 yapan aracı görüp süfer sanmanız :)
e bende diyorumki adamlar geçmiş işte kardeş :) vag mag anlamam usta ben ben gittiğine bakarım zaten var yakınımda opeli olan rica edicem bas videoya çekeceğim diye kardeşi bizim 1.4tjetimiz bile 220 görüyorken istersen videoda yükleyebilirim :) hatta dur yüklüyorum , adamlar 16 turbo ile 262 görmüş ! yok göremezmişte yok şöyleymişte bırak bu tavır takınmaları ha tabi senki piyasadaki tüm araçları görmüş biri olarak bizden daha iyi bilirsiniz zaten oto test işi ile uğraşıyormuşsunuz , başarılar ve bol kazançlar :)

VICEROY
27/08/2012, 02:26
Arkadaşlar aranızda anlamsız ve okuyanlara kazanım vermeyen bir yazışma var.
Araç satın alırken ve ya değerlendirirken kriter son hızmı? Nerede ne zaman yapılacak son hız?
Varsa bilginiz opelin en son hangi ürettiği motor hangi yılda ödül aldı ve 100.000 km testini en az kayıpla kapattı onu paylaşında opelin kıymetli olup olmadığını ondan sonra değerlendirelim.

dicaser
27/08/2012, 02:31
Arkadaşlar aranızda anlamsız ve okuyanlara kazanım vermeyen bir yazışma var.
Araç satın alırken ve ya değerlendirirken kriter son hızmı? Nerede ne zaman yapılacak son hız?
Varsa bilginiz opelin en son hangi ürettiği hangi motor hangi yılda ödül aldı ve 100.000 km testini en az kayıpla kapattı onu paylaşında opelin kıymetli olup olmadığını ondan sonra değerlendirelim.
usta benim meselem biri ile tartışmak değil zaten arda abi ile konuşurkende bu son hız , motor , performans ,frenleme konusu konuşuldu bende opelin bu parçalarını geliştirdği ve işte videolar ve teknik verilerle resmi olarak kanıtlanmış şeylerden bahsettip opc yada gti gibi kıyaslama yaptık , ben zaten herkesin fikrinin başka olacağı yönündeki yazımı yazdım kimi rover75 araç kullanmıştır ahşap gemi döşemesine bayılır opeli sevmez kimide benim gibi motoruna bakar sever , ama böyle yok yapamaz edemez gibi tavırlara gelemiyorum , hee oldu yalan atıyorum ben burda zaten ; video attım hala adam inanmıyor daha ne yapayım sen kralsın dedim kestirip attım en sonunda daha ne yapayımki ?

VICEROY
27/08/2012, 02:42
Bende onu diyorum. Uzlaşamadığınız noktada kabullendirmeye zorlamanın gereği yok.
Paylaştığınız videolar resmi değil sonuçta kişisel çekimler,modifiye varmı yokmu belli değil. Dolayısıyla iknaya zorlamak da anlamsızlaşıyor.
Opelin iyi ya da kötü olup olmadığının en net sorusunu sordum aslında üst mesajda.
Opelin en son hangi yılda hangi motoru ödül aldı ve 100.000 km testi yapan yerli ve yabancı dergilerde bu testi minumum zararla geçebilen bir motorunu duydunuzmu acaba?
Bu soruların cevabı varsa 2 gündür tartışılan topik anlamlı hale gelebilir yoksa gerisi takım tutmak gibi havada kalır. Haksızmıyım?

tayfux
27/08/2012, 02:45
iki gündür yazılanların sonucu ne acaba? opel en son hangi yıl ürettiği motorla ödül aldı bilen varmı?
Birde ilk video bant üstündemi çekilmiş acaba kamerayı tutanın kafası yansımada sürekli aşağıda hayret.
hocam sfi motor 2.0 156 beygir ile yüzyılın motoru seçildi :)2003 yılında vectra çıktığında 2.0 ecotec motor 100 bin testine girdi ve en ufak bir sorun olmadan geçti..

dicaser
27/08/2012, 02:49
Bende onu diyorum. Uzlaşamadığınız noktada kabullendirmeye zorlamanın gereği yok.
Paylaştığınız videolar resmi değil sonuçta kişisel çekimler,modifiye varmı yokmu belli değil. Dolayısıyla iknaya zorlamak da anlamsızlaşıyor.
Opelin iyi ya da kötü olup olmadığının en net sorusunu sordum aslında üst mesajda.
Opelin en son hangi yılda hangi motoru ödül aldı ve 100.000 km testi yapan yerli ve yabancı dergilerde bu testi minumum zararla geçebilen bir motorunu duydunuzmu acaba?
Bu soruların cevabı varsa 2 gündür tartışılan topik anlamlı hale gelebilir yoksa gerisi takım tutmak gibi havada kalır. Haksızmıyım?
%1000000 haklısın ama ben bu konu başlığı altında başka biri ile opelin 1.6 motorunu konuşurken ordan seçme cümlelerle bana yapamaz edemez gibi laf gelirse bende kendimi savunmam için bi kanıt sunmam gerekti bende video koydum , dayatma yapmadım kabul eder etmez benide zaten ilgilendirmez.. söylediğiniz gibi opel en son hangi yılda motor ödülü aldı nelerle öne çıktı bunlara bakmak lazım.. bunlar içinde konuşacağımız şeyler var ama saolsun arkadaşlar seçme cümlelerle bir anda pörtleyiverince konu dağıldı! bu arada motor olarak opelin "opc" en son 2011 yılında subaru ile birlikte aldığı Nürburgring pist ve lap / km ödülü bulunuyor..

dicaser
27/08/2012, 02:58
"Opel Insignia OPC Sports Tourer, Alman otomobil dergisi Auto Bild’in kardeş kuruluşu olan Auto Bild SportsCars tarafından Cuma günü düzenlenen ödül töreninde station wagon kategorisinde “Yılın En İyi Spor Otomobili” ödülüne layık görüldü.
Auto Bild’in yaklaşık 51,000 okuyucusu ve editörleri, 300’ün üzerinde aracın katıldığı kategoride en beğendikleri araç için oy kullandılar. Alman yayın evinin belirttiğine göre, Opel Insignia OPC Sports Tourer station wagon kategorisinde oylamayı açık ara önde tamamladı. Audi S4 Avant oylama sonucunda ikinci sırada yer aldı. Mercedes C63 AMG T-modeli ise oylamayı üçüncü sırada tamamladı. Ödülü kazananlar Essen Motor Show’un etrafında düzenlenen geleneksel Yarış Gecesi sırasında ilan edildi.
Opel Türkiye genel Müdürü Özcan Keklik düşüncelerini şu cümlelerle dile getirmiştir " Muhteşem bir onur, Muhteşem bir otomobil. Bu araç, Nürburgring pistlerinde yetişmiş bir otomobildir. Yüksek kalite ve heyecan verici sürüş özellikleri sunmak için tasarlanmış ve üretilmiştir.”
Yeni Insignia OPC’de bulunan 2,8 litre V6 Turbo motor, 239 kW/325 beygir gücü ve 435 tork değeri ile bu güne kadar bir Opel aracında görülen en güçlü motor olma özelliğine sahip. FlexRide özellikli daha alçak, yeniden tasarlanmış mekatronik bir şasi, elektronik bir arka sınırlı kayma oranlı diferansiyele (eLSD) sahip Adaptif 4x4 şanzıman ve özel olarak tasarlanmış Brembo frenler gibi ileri teknoloji unsurları 1530 litre yük kapasitesine sahip station wagon işlevselliği ile tamamlanmıştır. "

BUDA OPELIN KALITELI ARAC OLDUGUNUN RESMI GOSTERGESIDIR

VICEROY
27/08/2012, 03:07
Şimdi şu soruları değerlendirelim isterseniz;
1. opc motoru opel kendisimi üretiyor yoksa multijeti aldığı gibi dışardanmı alıyor?
2. Nürburgring pist ödülünde motor hacmine göre son hız ve son hıza çıkış süresi baz alınıyorsa burada alınan ödülün international engine of the year,new engine,performance engine gibi kıymetli ödüllerin yanında değeri ve geçerliği ne orandadır?
3. Bu yeni opc motor dünyada hangi oto test dergisinde 100.000 km testini minimum hata ile geçebilmiştir?
Yukarıda sordum tüm kalem sorular doğru cevabı buldukça opel e bakış açısı değer kazanacaktır bence.

dicaser
27/08/2012, 03:15
tayfun arkadaşında dediği gibi "2003 yılında vectra çıktığında 2.0 ecotec motor 100 bin testine girdi ve en ufak bir sorun olmadan geçti.." ve vectra kapanışa kadar yani insignia çıkana kadar (insignia çıktıktan sonra yeni bir vectra yapılmadı daha) 100.000 testlerini hatasız geçmiş bi araçtır ve ilk defa 280km kadran gördüğüm nadir araçlardan biridir vectra..

Du Hast
27/08/2012, 03:16
e bende diyorumki adamlar geçmiş işte kardeş :) vag mag anlamam usta ben ben gittiğine bakarım zaten var yakınımda opeli olan rica edicem bas videoya çekeceğim diye kardeşi bizim 1.4tjetimiz bile 220 görüyorken istersen videoda yükleyebilirim :) hatta dur yüklüyorum , adamlar 16 turbo ile 262 görmüş ! yok göremezmişte yok şöyleymişte bırak bu tavır takınmaları ha tabi senki piyasadaki tüm araçları görmüş biri olarak bizden daha iyi bilirsiniz zaten oto test işi ile uğraşıyormuşsunuz , başarılar ve bol kazançlar :)
Yav sen anlamıyormusun yazılanı?
bir arabanın bayır aşağı 260 yapması onun motorunun iyi olduğunun göstergesi midir? Eğer bayır aşağı yapılan hız senin için iyilik, mükemmelik, kalite kıstası ile kapatalım forumu konuşmayalım motor teknolojileri hakkında. yukarda yaklaşık 3 defa yazdım fabirka verisi 225 ama bayır aşağı her araç fabrika verisi olan hızı geçebileceği gibi opelde geçmiştir diye. sen hala "video koyum bak geçti, sen geçmez diyordun" diyorsun.

tekrar yazıyorum ben geçemez demedim bayır aşağı her araç fabrika verisi son hızı geçer. sen arabayı yokuş aşağı yapılan hızla yere göğe sığdıramıyorsun ama fabrika verisi olarak değerlendirmek gerekir. fabrika verisi olarak değerlendirince bir halta yaramayan vasat aktarmaya sahip bir araç ortaya çıkıyor

tayfux
27/08/2012, 03:22

Şimdi şu soruları değerlendirelim isterseniz;
1. opc motoru opel kendisimi üretiyor yoksa multijeti aldığı gibi dışardanmı alıyor?
2. Nürburgring pist ödülünde motor hacmine göre son hız ve son hıza çıkış süresi baz alınıyorsa burada alınan ödülün international engine of the year,new engine,performance engine gibi kıymetli ödüllerin yanında değeri ve geçerliği ne orandadır?
3. Bu yeni opc motor dünyada hangi oto test dergisinde 100.000 km testini minimum hata ile geçebilmiştir?
Yukarıda sordum tüm kalem sorular doğru cevabı buldukça opel e bakış açısı değer kazanacaktır bence.
1-opc motor diye birşey yoktur aslında opc yani opel performance center..burası isminden de anlaşılacağı gibi bir ar-ge servisi ve halihazırdaki motorlar geliştirilip satışa sunulur e tabi adından da anlaşılacağı gibi bu center opelin kendi malıdır..
2- bu test sırasında araçların 0-100,max hız,viraj kabiliyetleri gibi testler yapılacağını düşünüyorum çoook detaylı bilgim yok fikrimi söyledim..ayrıca yeni astra 2012 yılı en sorunsuz araç ödülü almıştır..
3- Her motorun ar-ge sırasında 100 bin testi yapılır bu motorunda mutlaka yapılmıştır fakat gazetelerde yada dergilerde daha çıkmadı yada çıkarılmıyor çoğu motorun çıkarılmadığı gibi..

OPC deyince çoğu modifiye meraklısı şöyle bir düşünür çünkü gerçekten bu zamana kadar mükemmel motorlar üretmiştir..opelin en kötü zamanında bence de çok vasat olan ecotec ten bile süper motorlar çıkarmıştır..şunu kabul etmek lazım ki opel 97-2008 arası ciddi bir şekilde bocalamıştır yinede astra g corsa c gibi çok satılan araçlar çıkarmıştır ama son 4 yıldır hem kasa olarak hem de motor olarak iyi seçimler yapmıştır..kendisi üretmesede belirli bir süre multijete katkı yaptığını hepimiz biliyoruz ve dizel motor olarak multijeti seçmesi güzel seçim ayrıca benzinli olarak turbolu ve twinport motorlar gerçekten başarılı..e sizde takdir edersiniz ki 4 yılda bu kadar uğraş bazı ödülleri getirir..

dicaser
27/08/2012, 03:26
Yav sen anlamıyormusun yazılanı?
bir arabanın bayır aşağı 260 yapması onun motorunun iyi olduğunun göstergesi midir? Eğer bayır aşağı yapılan hız senin için iyilik, mükemmelik, kalite kıstası ile kapatalım forumu konuşmayalım motor teknolojileri hakkında. yukarda yaklaşık 3 defa yazdım fabirka verisi 225 ama bayır aşağı her araç fabrika verisi olan hızı geçebileceği gibi opelde geçmiştir diye. sen hala "video koyum bak geçti, sen geçmez diyordun" diyorsun.

tekrar yazıyorum ben geçemez demedim bayır aşağı her araç fabrika verisi son hızı geçer. sen arabayı yokuş aşağı yapılan hızla yere göğe sığdıramıyorsun ama fabrika verisi olarak değerlendirmek gerekir. fabrika verisi olarak değerlendirince bir halta yaramayan vasat aktarmaya sahip bir araç ortaya çıkıyor
tamam usta bizim t-jetlerinde fabrika verisi 195'tir al sana kendi çektiğim video bizzat bursa otobanında çektim alda izle bayır yukarı bide :D
1 Fiat V - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WaP9uIA0rZA&feature=plcp)

hayır sen demedim ben diyosun bide bak şimdi kanıtı hemen onuda kanıtlayayım
"1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?"

bu arada aracı kamerayı sabitleyemediğim için sürekli 5. viteste ayrıca klima açık bu arada araç stock hava filtresi bile 5tl'lik orjinal hava filtresi :D cuma günü değiştirecem ama hava filtresini komple..

bu arada videonun sonuna kondurdugum gulucekte benden sana gelsin :)

dicaser
27/08/2012, 03:26
1-opc motor diye birşey yoktur aslında opc yani opel performance center..burası isminden de anlaşılacağı gibi bir ar-ge servisi ve halihazırdaki motorlar geliştirilip satışa sunulur e tabi adından da anlaşılacağı gibi bu center opelin kendi malıdır..
2- bu test sırasında araçların 0-100,max hız,viraj kabiliyetleri gibi testler yapılacağını düşünüyorum çoook detaylı bilgim yok fikrimi söyledim..ayrıca yeni astra 2012 yılı en sorunsuz araç ödülü almıştır..
3- Her motorun ar-ge sırasında 100 bin testi yapılır bu motorunda mutlaka yapılmıştır fakat gazetelerde yada dergilerde daha çıkmadı yada çıkarılmıyor çoğu motorun çıkarılmadığı gibi..

OPC deyince çoğu modifiye meraklısı şöyle bir düşünür çünkü gerçekten bu zamana kadar mükemmel motorlar üretmiştir..opelin en kötü zamanında bence de çok vasat olan ecotec ten bile süper motorlar çıkarmıştır..şunu kabul etmek lazım ki opel 97-2008 arası ciddi bir şekilde bocalamıştır yinede astra g corsa c gibi çok satılan araçlar çıkarmıştır ama son 4 yıldır hem kasa olarak hem de motor olarak iyi seçimler yapmıştır..kendisi üretmesede belirli bir süre multijete katkı yaptığını hepimiz biliyoruz ve dizel motor olarak multijeti seçmesi güzel seçim ayrıca benzinli olarak turbolu ve twinport motorlar gerçekten başarılı..e sizde takdir edersiniz ki 4 yılda bu kadar uğraş bazı ödülleri getirir..
+100000000000000000000000000000000 her sözüne katılıyorum kardeş :) :thumbup1:

Du Hast
27/08/2012, 03:32
tamam usta bizim t-jetlerinde fabrika verisi 195'tir al sana kendi çektiğim video bizzat bursa otobanında çektim alda izle bayır yukarı bide :D
1 Fiat V - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=WaP9uIA0rZA&feature=plcp)

hayır sen demedim ben diyosun bide bak şimdi kanıtı hemen onuda kanıtlayayım
"1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?"

bu arada aracı kamerayı sabitleyemediğim için sürekli 5. viteste ayrıca klima açık bu arada araç stock hava filtresi bile 5tl'lik orjinal hava filtresi :D cuma günü değiştirecem ama hava filtresini komple..

bu arada videonun sonuna kondurdugum gulucekte benden sana gelsin :)
Dahada yazmıyorum

Alfa Romeo 159 1750 Turbo Benzina 200 Hp motora sahip aracın teknik detayları:
https://www.italiaspeed.com/2009/cars/alfa_romeo/03/159_1750/tech_spec.pdf

1742 CC turbo beslemeli benzinli motor
200 Hp, 320 Nm tork
0-100 Hızlanması: 7.7 sn
Max Sürat: 235 Km/h

--------------

Buda Opelin 2.0 T motoru
https://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/insignia_specsheet_final_2012.pdf

1998 CC turbo beslemeli benzinli motor
220 Hp, 350Nm tork
0-100 Hızlanması: 7.8 sn
max sürat: 240 km/h

Opel gitsin kumda oynasın okey. fazla beygir ve torkuna rağmen sütçü beygirleri, aktarma kayıplarıyla kumda iş yapar.

kukart
27/08/2012, 03:34
Almanyada ki durum bizi enterese etmemeli...
adamlar dünyanın en iyi otomobil markalarını çıkarmışlar, içlerinde en kötüsü opel se eğer, bizim halimiz: "daha başlamadan vazgeçmemiz" noktasında :)

dicaser
27/08/2012, 03:41
Dahada yazmıyorum

Alfa Romeo 159 1750 Turbo Benzina 200 Hp motora sahip aracın teknik detayları:
https://www.italiaspeed.com/2009/cars/alfa_romeo/03/159_1750/tech_spec.pdf

1742 CC turbo beslemeli benzinli motor
200 Hp, 320 Nm tork
0-100 Hızlanması: 7.7 sn
Max Sürat: 235 Km/h

--------------

Buda Opelin 2.0 T motoru
https://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/insignia_specsheet_final_2012.pdf

1998 CC turbo beslemeli benzinli motor
220 Hp, 350Nm tork
0-100 Hızlanması: 7.8 sn
max sürat: 240 km/h

Opel gitsin kumda oynasın okey. fazla beygir ve torkuna rağmen sütçü beygirleri, aktarma kayıplarıyla kumda iş yapar.
şimdi şunun konumuzla ne alakası var ben onu anlayamadım pek ?
2 araçtata kilitli diferansiyel var biri 1.8 motor biride 2.0 motor ikiside aynı hızda kalkıyor 2.0 daha fazla son hız yapıyor e bunda anormal bişimi var? ben anlayamadım usta seni?

Du Hast
27/08/2012, 03:42
şimdi şunun konumuzla ne alakası var ben onu anlayamadım pek ?
2 araçtata kilitli diferansiyel var biri 1.8 motor biride 2.0 motor ikiside aynı hızda kalkıyor 2.0 daha fazla son hız yapıyor e bunda anormal bişimi var? ben anlayamadım usta seni?
Hacmi daha düşük, beygiri, torku daha az bir araçla daha yüksek hacimli, daha yüksek beygirli, yüksek torklu aracın verilerinin neredeyse aynı olması normal mi?

Normal geliyor diyorsan tamam ciddi ciddi kapatalım konuyu ama yok değil diyorsan yazayım teknik bilgiler, birşeyler yazmış, paylaşmış oluruz.

dicaser
27/08/2012, 03:45
Hacmi daha düşük, beygiri, torku daha az bir araçla daha yüksek hacimli, daha yüksek beygirli, yüksek torklu aracın verilerinin neredeyse aynı olması normal mi?
normal değilmi ikiside aynı kalkıyor motoru buyuk olanın son hızı daha fazla :D burada ne garip ben onu anlayamadım daha ? ona bakarsan seat leon 1.4tsi 125 hp 0-100 9,8 saniye benim 1.4 t-jet 120hp 1-100 8,9 saniye e naapsın şimdi vw grubu kendini assınmı ? ben şuanda neyin anormal oldugunu anlayamadım hala :D:happybda:

VICEROY
27/08/2012, 03:47
Almanyada ki durum bizi enterese etmemeli...
adamlar dünyanın en iyi otomobil markalarını çıkarmışlar, içlerinde en kötüsü opel se eğer, bizim halimiz: "daha başlamadan vazgeçmemiz" noktasında :)
Memlekette bir ön yargı oluştuğu zaman onu yıkmak gerçekten zor. Fiat'ın güzelim Bravo sundaki ön yargı gibi.
Aşağıdaki otomotiv manşetten yaptığım alıntıda şikayetin renault'tan sonra düşük satış cirosuna rağmen 2. sıraya oturan opel dediğiniz gibi kan kaybı yaşıyor.
https://a1208.hizliresim.com/10/v/c9q2n.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
Tayfun dostum paylaştığın bilgiler ve verdiğin emek için teşekkür ederim. Benim bildiğim opel yeni nesil motorunda sadece çevreci olma ödülünü aldı ve yine astra da direksiyon ödülü var ki bu resmi sitelerinde yazılı olarak paylaşılıyor zaten. Bu sayfada bahsi geçen ödül ise geçerlilik alanı ve değeri düşük olduğundan resmi paylaşımdan çok dergi-gazete reklam alanında kullanılmıştır.

Du Hast
27/08/2012, 03:47
normal değilmi ikiside aynı kalkıyor motoru buyuk olanın son hızı daha fazla :D burada ne garip ben onu anlayamadım daha ? ona bakarsan seat leon 1.4tsi 125 hp 0-100 9,8 saniye benim 1.4 t-jet 120hp 1-100 8,9 saniye e naapsın şimdi vw grubu kendini assınmı ? ben şuanda neyin anormal oldugunu anlayamadım hala :D:happybda:
sınıf ayrımı yapalım önce.
Punto (B sınıfı daha hafif) ile leon (C sınıfı, sınıfından dolayı daha ağır) kıyaslanmaz, sınıf farkı var.. 159 ile İnsigna aynı sınıftalar.
daha güçlü araçla daha güçsüz araçların performans verileri benzer olduğu halde anormal birşey yok diyorsanız bunda size iyi geceler dilerim :)

dicaser
27/08/2012, 03:55
sınıf ayrımı yapalım önce.
Punto (B sınıfı daha hafif) ile leon (C sınıfı, sınıfından dolayı daha ağır) kıyaslanmaz, sınıf farkı var.. 159 ile İnsigna aynı sınıftalar.
daha güçlü araçla daha güçsüz araçların performans verileri benzer olduğu halde anormal birşey yok diyorsanız bunda size iyi geceler dilerim :)
senin burada yapmış oldugun su kurnazlıgını belki forumdakiler yer ama ben yemem :) iki araç arasında tam 145 kilo fark var opel daha ağır ve opel 4 çeker kardeş burda nesi anormal tam bir teknik bilgi araştırması yapıp gel istersen bay tester :D

Du Hast
27/08/2012, 03:59
2.0 lt Turbo Ecotec 220 HP iyi bak 4 çeker mi değil mi? sen yanındaki 2.8 lt v6 ya bakıyorsun. gözlüklerin değişme vakti gelmiş öpücükcü arkadaş :D :D

ayrıca opel 1500 kg alfa 1430 kg. 70 kg fark var
https://www.autoevolution.com/engine/opel-insignia-sports-tourer-2009-20-turbo-ecotec-220-hp.html

dicaser
27/08/2012, 04:02
2.0 lt Turbo Ecotec 220 HP iyi bak 4 çeker mi değil mi? sen yanındaki 2.8 lt v6 ya bakıyorsun. gözlüklerin değişme vakti gelmiş öpücükcü arkadaş :D :D
hey gidi yarabbim :D:D 2.0 220 hp opel cosmo sürekli 4 cekerdir :D diğerleri adaptif 4 çeker :D hey gidi yarabbim :D:D

Opel Insignia 2.0 Cosmo 2.El Arabalar ve Satılık Sıfır Km Otomobil Fiyatları sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/opel-insignia-2.0-cosmo)

al ve butun ilanlara bak bakalım :D:D hey gidi yarabbim :D:D

ayrıca opelin kendi sitesinde senin bana attıgın site sayfasında 1503 kilo yazıyor :D:D gene su kurnazlıgı o dergiden bulamadı git obur dergilerede bak :D:D

dicaser
27/08/2012, 04:06
ya usta senin dergilere bakmana gerek yokki sen her aracı test ettin zaten :D
saka biyana biz iyi anlastık senle :D:D anlasamadıgımıza anlasalım :D

Du Hast
27/08/2012, 04:12
ya usta senin dergilere bakmana gerek yokki sen her aracı test ettin zaten :D
saka biyana biz iyi anlastık senle :D:D anlasamadıgımıza anlasalım :D
Anlaşamayacak birşey yok :) birşeyler paylaşıyoruz
Opelin sitesi dandik ben ne yapayım. aynı sınıf araçlar arasında ağırlık bakımından büyük farklar yok nitekim 159 ile insigna arasında 100 kg oynuyor.

4x4 sistemlerin 0-100 verisine etkisini bir araştır derim :)

Du Hast
27/08/2012, 04:16
Bi dk bi dk
o işi geçecen gözlüklü ve öpücüklü kardeşim :)

4x4 2.0T 'de opsiyonel sunuluyor, bırak bu işleri sen :)

dicaser
27/08/2012, 04:20
Anlaşamayacak birşey yok :) birşeyler paylaşıyoruz
Opelin sitesi dandik ben ne yapayım. aynı sınıf araçlar arasında ağırlık bakımından büyük farklar yok nitekim 159 ile insigna arasında 100 kg oynuyor.

4x4 sistemlerin 0-100 verisine etkisini bir araştır derim :)
:happydan: kafam acıdı artık :D:D konuda zaten saptı topic kactı :D
4wd sürekli çeker sistemde konfigre edip teknik verilere bi bakarmısın :D

şaka biyana güldük eğlendik kızdık ama opelde kötü araba değilmiş ben şahsen şu 2009'dan sonraki araclarını seviyorum gerisini pek sevmiyorum ama param olsa vw almam opel alırım..

ABNEW
27/08/2012, 10:31
THP motorunda değerleri gayet iyi bence...

Haklısın Serhat, onu unutmuşum.THP de çok başarılı bir makine BMW de artık modellerinde kullanmaya başladı bu motoru...

iphonecu
27/08/2012, 11:47
Opel hakkinda soyleyebilecegim tek sey 96 da 0 vectra aldik uzay kasa 2.0 cd 14 yil en ufak sikinti yasamadan kullandik

Saygilar...

tayfux
27/08/2012, 12:30
tayfun dostum paylaştığın bilgiler ve verdiğin emek için teşekkür ederim. Benim bildiğim opel yeni nesil motorunda sadece çevreci olma ödülünü aldı ve yine astra da direksiyon ödülü var ki bu resmi sitelerinde yazılı olarak paylaşılıyor zaten. Bu sayfada bahsi geçen ödül ise geçerlilik alanı ve değeri düşük olduğundan resmi paylaşımdan çok dergi-gazete reklam alanında kullanılmıştır.

teşekkürler..fakat Türkiye de çoğu test yayınlanmıyor neden dersen Avrupa insanı bu testler ışığında araç almakla beraber Türk insanı sadece yakıt testine bakarak araç alıyor ve bu yeterli geliyor...yok aks oranıymış yok gaz tepkimesiymiş yok 0-100 müş bunlar gereksiz gibi geliyor malesef insanımıza..ama merak etme Türk insanı haklı olana hakkını herzaman vermiştir..Fiat şu anda pahalı araçlarını satamıyorsa bu biraz da fiat ın suçu..2001 yılında doğan slx 1.6i satarken fiat opel 2001 yılında vectra makyajlı kasa çıkarmıştı ve arabayı bilmeyenimiz yoktur gerçekten çok başka bir araçtır..şunu da söyleyebilirim ki fiat motor konusunda gerçekten çok başarılı oldu çok önemli bir ar-ge çalıştırması ile multijet motoru geliştirdi ve bence marka tarihinde ki en önemli atılımı yaptı..şu anda da bunun meyvelerini toplamakta..

biancoangelo
27/08/2012, 15:41
teşekkürler..fakat Türkiye de çoğu test yayınlanmıyor neden dersen Avrupa insanı bu testler ışığında araç almakla beraber Türk insanı sadece yakıt testine bakarak araç alıyor ve bu yeterli geliyor...yok aks oranıymış yok gaz tepkimesiymiş yok 0-100 müş bunlar gereksiz gibi geliyor malesef insanımıza..ama merak etme Türk insanı haklı olana hakkını herzaman vermiştir..Fiat şu anda pahalı araçlarını satamıyorsa bu biraz da fiat ın suçu..2001 yılında doğan slx 1.6i satarken fiat opel 2001 yılında vectra makyajlı kasa çıkarmıştı ve arabayı bilmeyenimiz yoktur gerçekten çok başka bir araçtır..şunu da söyleyebilirim ki fiat motor konusunda gerçekten çok başarılı oldu çok önemli bir ar-ge çalıştırması ile multijet motoru geliştirdi ve bence marka tarihinde ki en önemli atılımı yaptı..şu anda da bunun meyvelerini toplamakta..

Multijettede sonbahara yaklaştı bence.....

erenemre
20/08/2013, 15:55
Multijettede sonbahara yaklaştı bence.....

multijet hala en başarılı dizeldir ayrıca yeni versiyonlarıda çıkıyor sona yaklaşma gibi bir laf komik bir söylem olur

reddragon
20/08/2013, 16:55
En kalitesiz Gaziantep baklavası bile en iyi İstanbul baklavasından güzeldir. Dolayısıyla en kalitesiz Alman bile olsa kötü diyemeyiz :)

biancoangelo
20/08/2013, 22:49
En kalitesiz Gaziantep baklavası bile en iyi İstanbul baklavasından güzeldir. Dolayısıyla en kalitesiz Alman bile olsa kötü diyemeyiz :)

Kötü değildir elbette kötü olsa şuan babamda Opel Ast:cheers00:ra 1.6 GL olmazdı :D

hakanka
20/08/2013, 23:08
en kalitesiz italyan fiat da opeli bilmiyorum:D

biancoangelo
20/08/2013, 23:20
Bu arada Sw 2012 model Golfe bindim dün. Bugün Renault Scenic 2013 model. İster inanın ister inanmayın ama Scenic daha cazip geldi.... Sürpansiyonu yola girisi içeri ses almaması felan Scenic gayet hoştu.... Teknoloji olayıda scenicte gırtlak alcaklara duyurulur.

Golfte gayetttt başarılı muazzam bi araçtı hakkını yememek lazım. Ama yenilikleri ve teknolojisiyle Scenic bi-iki adım önde...

cemdogu
21/08/2013, 00:08
opel biraz şanssız.türkiye piyasasında.heryerde opel marka görmek mümkün.zamanında şahin neyse, opel astra,corsa da öyleydi.uzay kasa denen vectra bence çok güzel bir araç.Büyük dayımda var füme renginden, full+full araç.herşeyi çok şık ve sürüşü de çok keyifli.çok yakıyor, tüpsüz imkansız ama yine de binilir araba.Ama o opel corsa ve astra serilerine bizim türk insanı öyle iğrenç modifiyeler yaptı ki çakal arabası diye kaldı piyasada.Yeni kasa Corsa Van'lara cam açtırıp modifiye yaptıran var.Aynı şekilde Ford'un fiesta Van'ına da yapıyorlar bunu....

brembo1
21/08/2013, 11:10

Kesinlikle doğru.

biancoangelo
21/08/2013, 13:20

İtalyada muadil başka model söylermisiniz. İnsanların Türkiyede bildiği TÜrkiye lansmanında yer bulan.

ahmet4646
21/08/2013, 13:37

bu söylediğinize ancak siz gülersiniz heralde...

Arrest
21/08/2013, 13:40
şüphesiz ki opel :)

erenemre
21/08/2013, 14:39
opel alacağıma fiat yada renault alırım daha iyi hiçbir aracını ne beğeniyor nede seviyorum.Opel 90 larda güzeldi vectra lar,calibra lar,eski tek kapı astra lar ama şimdi vw özentisi oldu çıktı hele mokka diye bir araç çıkarmış bildiğin şişirilmiş corsa gibi duruyor.

ligdevi
21/08/2013, 21:41
şuna orta kalite diyelim de hakkını yemeyelim araçlarımızın, zaten kalite üst seviyede olsaydı şuan altındaki 90 lığa binemezdin ve fiyatları da şimdikinden daha yüksek olurdu, bu fiyatlara araç alıpta kalitesiz dandik demek yanlış olur,
motor aksamında kullanılan (opar-lancia-magnetti mar.-bosch) parçalar kaliteli ya o bile yeter bence bu fiyattaki araçlar için ...

ABNEW
21/08/2013, 22:17

şuna orta kalite diyelim de hakkını yemeyelim araçlarımızın, zaten kalite üst seviyede olsaydı şuan altındaki 90 lığa binemezdin ve fiyatları da şimdikinden daha yüksek olurdu, bu fiyatlara araç alıpta kalitesiz dandik demek yanlış olur,
motor aksamında kullanılan (opar-lancia-magnetti mar.-bosch) parçalar kaliteli ya o bile yeter bence bu fiyattaki araçlar için ...

Halil, Hakan sanıyorum İtalyan otomobil markalarının içinde Fiatın en mütevazi marka olduğunu söylemeye çalıştı.Eğer bunu kastettiyse ben de katılıyorum Hakana.Aksi halde sen haklısın tabiki.Bugün Fiat Marka otomobillerin kalitesi, bir Opel, Renault, VW, PSA, Ford ve daha birçok markanın kalitesi ile aynıdır...

ligdevi
21/08/2013, 22:49
Halil, Hakan sanıyorum İtalyan otomobil markalarının içinde Fiatın en mütevazi marka olduğunu söylemeye çalıştı.Eğer bunu kastettiyse ben de katılıyorum Hakana.Aksi halde sen haklısın tabiki.Bugün Fiat Marka otomobillerin kalitesi, bir Opel, Renault, VW, PSA, Ford ve daha birçok markanın kalitesi ile aynıdır...
Aynen öyle hocam, zaten diğer markaların eş sınıf araç fiyatlarına bakıldığında üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı sayılır, kalite olarakta aralarında dağlar yok, objektif olmak gerekirse iç trimde bir astra bir golf bravoyla neredeyse aynı kalitedeyken bravoda motor olarak her ikisinden de üstün bence hem multiaır hemde multijet olarak daha kaliteli, keza puntonun rakipleri daha vahim durumdalar, bir corsa bir puntodan asla daha kaliteli değil, yani her markanın birbirlerine karşı avantajlı ve dezavantajlı olduğu durumlar var ama arada dağlar yok tabiki,
bence fiat fiyatına göre çok iyi araçlar çıkarıyo f/p olarak, kimse 35 binlira puntoya veripte mercedes kalitesi falan beklemesin, rakiplerine göre fiyatı gayet makul bence ...