Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor amortisör alsam nasıl olur ?
Semih Kurtulmus
21/08/2012, 04:03
GP me eibach 50 mm lik spor yay taktırdım ama pek hoşuma gitmedi öne 3 parmak arkaya 2.5 parmak giriyor. (Fesat düşünmeyelim okurken gülesim geldi ) Bu arada araçta stock lastikler var. Artık kış geliyor bahara doğru 205 45 17 lastikle güzel bi jant almayı düşünüyorum.
Mantıklı olarak düşünürsek şuan olan amortisör önceki yüksek yaylara göre düzenlenmiş olduğundan bununla uyumsuzdur ben diyorum ki şu amortisörleri değiştireyim buna uygun olabilecek birşey taktırayım.
Geçen gün birisinden duydum arkadaşı fiestaya taktıracakmış (450 500 tl gibi bir fiyatı varmış) hem bu tak tuk gelen sesler gidermiş hemde aracı biraz daha basarmış. Ne derece doğrudur ?
Bu konuda geniş bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)
Ayberk0616
21/08/2012, 10:43
Spor amortisörler aracı daha çok basar yanlız konfor olayı dahada kötüleşir haberin olsun çünkü spor amortisörlerin üretim amacı aracın viraj kabiliyetini artırmaktır konforonu değil :D
Coilover al onun yerine :D
Semih Kurtulmus
21/08/2012, 15:14
Yok arkadaş önleri arabanın içine etmeden indiremeyeceğim ben bunu anladım :D
Tayfun-E30
23/08/2012, 14:53
benimde kırmızı koni alasım var hiç kullanan varmı forumda?
Semih Kurtulmus
23/08/2012, 19:41
şu olayı net olarak bi öğrenseydik iyi olurdu. tam olarak artıları eksileri vs. nedir ne değildir bilmiyoruz işte
Orijinal Koni amortisoru 300-400TL'ye alamazsin. Verdigin paranin hakkini alirsin yalniz.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Semih Kurtulmus
23/08/2012, 21:00
Orijinal Koni amortisoru 300-400TL'ye alamazsin. Verdigin paranin hakkini alirsin yalniz.
zaten baktım ben 260 euro luk var birde 500 küsür euro luk var.. Tam olarak neye yaradığını yararlarını ve zararlarını merak ediyorum şuanda :)
Konuyu takipteyim bende düşünüyorum koni amortisör 600 tl civarı onlar orjinalmi
Semih Kurtulmus
24/08/2012, 00:10
Konuyu takipteyim bende düşünüyorum koni amortisör 600 tl civarı onlar orjinalmi
işte 2 çeşit gördüm. birisi 500 küsür tl diğeri 1000 tl nin üstünde..
Tayfun-E30
24/08/2012, 15:23
300-400tlye almaya çalıştığımı nerden çıkardınız?
sarı koni kullandım ne olduğunu biliyorumda kırmızısını kullanmadım hiç bilginiz kullanmışlığınız varmı?
Semih Kurtulmus
24/08/2012, 16:16
sarı koni kullandım ne olduğunu biliyorumda kırmızısını kullanmadım hiç bilginiz kullanmışlığınız varmı?
ya bilen birisi şu olayı açıklasa çok iyi olacak valla birşey anlamadım gitti... :)
Budweiser
12/09/2012, 00:09
Gereksiz masraf olacak kanısındayım. Komple kaliteli bir coilover alsan daha güzel olur. Ah ah geçen sene ertuğ 1500tl ye orijinal H&R coilover satıyodu. Ya da fiyatını bilmiyorum ama şöyle olabilir. Tjet amortisörleri alıp 5lik yay takabilirsin. Görsel olarak tatmin eder ama uyarmı uymazmı fiyatını uçuk mu kaçık mı bilmiyorum. Teorik bir tavsiye ;) Sadece amortisörle bitmiyor zaten amortisör alıcan bir de helezon yay alıcan.
Semih Kurtulmus
12/09/2012, 02:07
Gereksiz masraf olacak kanısındayım. Komple kaliteli bir coilover alsan daha güzel olur. Ah ah geçen sene ertuğ 1500tl ye orijinal H&R coilover satıyodu. Ya da fiyatını bilmiyorum ama şöyle olabilir. Tjet amortisörleri alıp 5lik yay takabilirsin. Görsel olarak tatmin eder ama uyarmı uymazmı fiyatını uçuk mu kaçık mı bilmiyorum. Teorik bir tavsiye ;) Sadece amortisörle bitmiyor zaten amortisör alıcan bir de helezon yay alıcan.
her türlü zarar arkadaş :D yay dalgasına harcayacağım paraya az daha ekleyip coil yaptırabiliyordum:D
Budweiser
12/09/2012, 02:14
Kardeşim karar senin ama yaptırılan coiloverlar görsellikten başka birşey değil, üstelik bence tehlikeli tercih meselesi, dediğim gibi karar senin.
StrawBeeRy
12/09/2012, 02:20
coilin tuttuğu yolu hiçbir yay tutmuyor bu bir gerçek kullananlar çok iyi bilir coilli arabada yaptığınız hareketleri inip başka arabada yapsanız kesin %90 kaza yaparsınız istediğiniz spor yayı takın hikaye tek gerçek coilover :)
Kardeşim karar senin ama yaptırılan coiloverlar görsellikten başka birşey değil, üstelik bence tehlikeli tercih meselesi, dediğim gibi karar senin.
hiç kullandınmı abi bu kanıya nerden vardır?
Ben TA Technix Coil-Over kullanıyorum 50 ile girdiğim viraja 150 ile girebiliyorum coille :D
Semih Kurtulmus
12/09/2012, 03:03
yuh ya 50 lik viraja 150 ne :D 4 çeker rally aracı gibi yapıyor herhalde bu coil arabayı :D
valla artık iş inat olayına girdi yeter artık yayla zartla zurtla oynamam arabayı jant lastik yaptığımda zaten araç tam olacak :) önde boşluk kalmaz ama arkada kalırsa gider pres yaptırırım arkaya sıfıra sıfır olsun 2 tarafta yeter :)
sorun jant sadece :( tjet sık kollu jant istiyorum onları gun metal e boyatıp takmak istiyorum ama arabaya fazla gelecek çok ağırlar başkada jant yok gibi beğendiğim. ya da ofsetli birşeyde olabilir
Budweiser
12/09/2012, 13:11
coilin tuttuğu yolu hiçbir yay tutmuyor bu bir gerçek kullananlar çok iyi bilir coilli arabada yaptığınız hareketleri inip başka arabada yapsanız kesin %90 kaza yaparsınız istediğiniz spor yayı takın hikaye tek gerçek coilover :)
hiç kullandınmı abi bu kanıya nerden vardır?
Evet kardeşim maalesef kullandım. Arkadaşım fiestasına yaptırdı. Namda yaptıracaktı. Fiyatından dolayı cantürk e gitti. İlk 3 hafta sorunsuz bindi o sırada bende kullanmıştım.Görsellik şahane sekme yoktu fazla dip basık değildi zaten, biraz sert girsen viraja ya kafadan kayıyodu direk. virajlarda bana çok güvensiz geldi. Öte yandan yine arkadaşın a3 1.8t sinde kw coilover vardı onuda kullandım aradaki fark dağlar kadar. Aradaki o fiyat farkı yansıyor direk performans a. bu cantürkte yapılan coilde bi sorun olmadı yag mag patlama falan olmadı ama cocukta hiç memnun kalmadı sonra sattı kütahyada birine.
StrawBeeRy
12/09/2012, 13:18
bende cantürk kullandım şimdide basıkarac kullanıyorum cantürk dediğin gibi lanet birşey sadece önlere yaptırırsan sıkıntı çıkarıyor ama ön arka olduğu zaman kaydırma felan yapmıyor benim şimdi sadece önlerde var arkalarda yay var dediğin gibi ön farklı arka farklı olduğu zaman bu durum olabiliyor ama şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım
Budweiser
12/09/2012, 13:26
Valla kardeşim bildiğim namıştain ve cantürk var başka marka yok kime sorduysam başta çok iyi sonra acayip can sıkıyor ikisde dedi bn bunları baz alarak dedim. Baskası daha iyi yapıyorsa bilmem. Bursada air ride bile yapıyorlarmış şok oldu.
StrawBeeRy
12/09/2012, 13:43
zaten custom coillerde marka coiller bir tutulamaz biraz saçma olur custom tamamen görsellik için yapılmış birşey yol tutuş için olsa millet salakmı boşuna gidip 1.500 lira verip marka alıyor bence kıyaslamak saçma olur ama custom coil kullanan çok arkadaşım var hiç kaza riskine giricek şekilde bir durum yaşamadılar yaklaşık 1.5 senedir ben kullanıyorum maşallah zıpkın gibi patlamadığı çatlamadığı sürece sıkıntı yok :)
Basıkarac.com'u bende duymuştum gayet iyi diyorlar. @mert :)
Semih Kurtulmus
12/09/2012, 20:09
kökten yakacağım arabayı en sonunda tofaşın önünde o olacak az kaldı yemin ederim
Yazilanlari simdi gordum kusura bakmayin arkadaslar.
Sarıların yükseklik ayarı yok, sadece sertlik ayarı var 3 kademe sanirim. Koni sport diye geçiyor.
Turuncu ve Kırmızıda da sertlik ayarıda yok. Turuncu, Sarıların 1.5 tur sertliğine yakındır.
Kırmızı koniler ise spor bir amortisör değildir, araçlara özel geliştirilmiş normal bir amortisördür. Koni Special diye geçer.
Sent my GT-I9100 using 2
Asagida ki linkte aradığınız tüm cevaplari bulabilirsiniz arkadaslar.
Bu arada tjet icin Abarth kitlerde de Koni FSD gelir.
https://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet_modifiye/dokumanlar/koni_amortisor.htm
Sent my GT-I9100 using 2
Semih Kurtulmus
13/09/2012, 13:40
amortisör de alacaktım ama şu öndeki sesi kesemezlerse bu şekilde yaptığım herşeyi söktüreceğim araçtan bunalttı iyice
Semih Kurtulmus
13/09/2012, 14:30
Coil al,kurtul.
yok abi başka sorun var araçta yayla hiçbir alakası yok bu yayı kullanan binlerce insan var çünkü. araçta var birşey onu bulamıyorlar
amortisör de alacaktım ama şu öndeki sesi kesemezlerse bu şekilde yaptığım herşeyi söktüreceğim araçtan bunalttı iyice
Ne sesi bu ?
Semih Kurtulmus
02/11/2012, 15:55
Ne sesi bu ?
yeni gördüm mesajı eskilere bakarken. sürtme sesi vardı araçta ama yayın yuvaya oturmamasından kaynaklıydı şimdi sökülünce bi problem kalmadı + coil taktım o yollarda güm güm vurma sesi kalktı baya hoş oldu