Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol bilgisayarındaki B değerleri neyi ifade ediyor?
Arkadaşlar. Yol bilgisayarındaki A değerlerini anladım da devamında (menüden açarsan tabi) B değerleri de mevcut. kullanma kılavuzunda açıklayıcı bilgisi yok. ne işe yaradığını bilen arkadaşlar var mı acaba?
hakguner
16/08/2012, 12:13
B değerlerini ikinci bir yol bilgisayarı gibi düşünebilirsin. Örnek, aracı aldığında B değerlerini aktiflemiş olsan ve hiç sıfırlamasan, sadece kontrol amaçlı A değerleri ile oynamış olsaydın, B değerleri sana aracı aldığından buyana olan km, ort tuketim gibi değerleri gösterecekti.
b değeri kendini her yüz saatte bir sıfırladığı için arabayı aldığından beri ne yaptın ne ettin tekip etmek ne yazık ki mümkün değil.....
yengecbaris
16/08/2012, 16:36
b değeri kendini her yüz saatte bir sıfırladığı için arabayı aldığından beri ne yaptın ne ettin tekip etmek ne yazık ki mümkün değil.....
+1
benim arabamda trip B kendini sıfırlamıyor aldığımdan beri kayıtta!
fausto2005
16/08/2012, 17:12
benim arabamda trip B kendini sıfırlamıyor aldığımdan beri kayıtta!
+1
Bende de sıfırlamıyor.
acaba oradaki toplam km verisi, aracınızın km saati ile aynı mı?
hakguner
16/08/2012, 17:33
İlginç, biri sıfırlıyor diyor, biri sıfırlamıyor diyor :)
Ben aldığımda bilmiyordum menuden aktif edilmesi gerektiğini, geçenlerde aktif ettim B yi. Bende 100 saatte kendini sıfırlamıyor diye biliyorum.
Grande, Punto Evo, Bravo arasında farklar mı var acaba ?
acaba oradaki toplam km verisi, aracınızın km saati ile aynı mı?
evet km saati ile trip B verisi birebir aynı arabam punto evo sıfırlamıyor modele göre veya yıla göre faklılık olabilir mi bilemiyorum...
shellcininabisi
16/08/2012, 18:08
önce B değerlerinden birini getirin ekrana ( ortalama hız, ortalama tüketim gibi BOT vs) ve B değerlerinde birindeyken trip tuşuna basılı tutun bakalım sıfırlayacak mı
ilk soru için de şöyle bir cevap verebiliriz 2 ayrı kayıt gibi düşünün mesela depoyu her fullediğimde A tripi sıfırlıyorum. B tripi ise bırakıyorum geneli görmek için.
ya da nasıl kullanacağınıza göre değişebilir. mesela samsuna gitmiştim izmir samsun 2 sinide sıfırladım. sonra ordan geri döndüğümde yazlıkta da sadece A yı sıfırladım mesela yazlık içerisinde ne yakıyorum gibisinden
B tripi istediğin zaman sıfırlayabiliyorsun aynen A'yı sıfırlayabildeğimiz gibi :)
Ama bende de B trip 100 saat olunca kendi kendisini sıfırlıyor. Ben onu uzun dönem ortalama tüketimi göstermesi açısından kullanıyorum.