Orijinalini görmek için tıklayınız : Az Kalsın Kaza Yapıyodum..Lütfen dikkatli olun..
kaaneroglu_15
17/07/2007, 00:00
selam arkadaşlar.bugün eski foçadan yeni foçaya gidiyorum.düzlük biyerde biraz hızlandım.130-140 civarı.inanılmaz bi rüzgar araca sol taraftan yüklendi.aracın hakimiyetini bikaç saniyeliğine kaybettim.hemen yavaşladım.korkudan 60-70 le devam ettim.az daha takla atıyodum.buaralar izmirde çok rüzgar var.arkadaşlar nolur dikkat edin.araçlarımız hafif.fazla güvenmemek lazım.
hafiften öte araclarimiz yüksek , hem yaylarindan dolayi yüksek hemde yapisi yüksek. rüzgarli havalarda ve ayrica büyük araclari hizlica sollarken biraz dikkat istiyor.
İbrahimKC
17/07/2007, 00:07
Kaan çok geçmiş olsun..
Evet gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Rüzgar'a denk gelmek daha az ihtimal ama, büyük araçları yüksek hızla sollarken dikkatli olmak gerekiyor. Tedirgin oluyor insan..
Kaan geçmiş olsun.Rüzgar heryerde var sanırım bu aralar...
evet kullanırken benim de dikkati mi cekmisti. gecmis olsun kaan,
aracınızda esp var mıydı merak ettim, boyle bir durumda azda olsa faydası olur diye umuyorum.
geçmiş olsun.rüzgar nerden gelecegı bılınmez.Allahtan aracın iyi .her ne arac olursa olsun büyük arac seni sollarken ıllakı seni biraz rüzgari savurur
tempesty
17/07/2007, 03:04
bende 1 hafta önce eski foça köy hizmetleri kampındaydım ve clup phokai tarafında hakkaten sağlam rüzgar oluyor..o tarafın yelkencileri sörfcüleri meşhurdur zaten ama en azından serin oluyo hava :)
geçmiş olsun, dikkat etmek lazım.
dikkkat etmek lazım cumartesi çeşme otoyoluda oldukça ruzgarlıydı 140tan sonra fena halde gezmeye başlıyodu.
Lordrivendel
17/07/2007, 09:21
evet kullanırken benim de dikkati mi cekmisti. gecmis olsun kaan,
aracınızda esp var mıydı merak ettim, boyle bir durumda azda olsa faydası olur diye umuyorum.
Sanırım ESP pek işe yaramaz bu durumda.
evet kaan oraların rüzgarını iyi bilirim yeni focada askerlik yapmıştım 7 inci alayda
her halde bağırarı nda sürat yaptın valla oranın ismini bile duymak istemiyorum gecmiş olsun
Daywalker
17/07/2007, 11:26
Bence ESP gayet işe yarıyor. Ya da araba güven verdiğinden bana öyle geliyor. 140 - 150 arasında süratlerlde büyük bir araç solladığımda yandan gelen have ve rüzgar türbülansı sebebi ile arabada hafif bir gezinme hissediyorum. İlk seferinde biraz şaşırmıştım ama sonrasında tekrarladıkça bunun arabanın karakteristiğinden kaynaklandığını düşündüm ve artık hep hazırlıklı davranıyorum. Zaman zaman bu küçük yol sapmasını hissetmek heyecanlı bile olabiliyor. Sanırım hazırlıklı olmak gerekli. Araç bu tür durumlarda rahatlıkla savrulabiliyor çünkü.
geçmiş olsun bişi sorcam sadece görüşleriniz için gp larımız hızlandıkca havalanıyomu banamı öle gelıyo
Misafir2
17/07/2007, 11:36
selam arkadaşlar.bugün eski foçadan yeni foçaya gidiyorum.düzlük biyerde biraz hızlandım.130-140 civarı.inanılmaz bi rüzgar araca sol taraftan yüklendi.aracın hakimiyetini bikaç saniyeliğine kaybettim.hemen yavaşladım.korkudan 60-70 le devam ettim.az daha takla atıyodum.buaralar izmirde çok rüzgar var.arkadaşlar nolur dikkat edin.araçlarımız hafif.fazla güvenmemek lazım.
205 ebat ve üzeri lastıkle böyle bir sorun yaşanmıyor işte onuda bırak istedığın vıraja rahatlıkla gır savrulma olayı 0 denecek kadar azaldı lanet olası lastıkleri bu yüzden çıkarmadım işte her nekadar asfalttan dışarı çıkamasam ve araba hantallaşsa bıle
bence bizim direksiyonlar da gereğince sertleşmiyor hızlanınca...hidrolik olsa daha iyi olurdu...
linealarda hidrolik sisteme dönülmüş zaten...
gp zaten hafif bi araç deil o kasaya rağmen 1150 kilo araçlar ama hem yapı hem de amortisör sistemi olarak yüksek kaldıından yüksek hızdaki rüzgardan etkileniyo...
konvoy sollamarında kendini hissettiriyo zaten bunun yanında deniz e de katılmamak elde deil her zamn hidrolik direksiyonu tercih ederim arabanın her yerinde beyin olmıcak... :)
her araba rüzgardan etkilenir önemli olan direksiyonu düzgün tutmak.. bunun hidrolik direksiyonla falan alakası yok.. ayrıca zaten direksiyonlarımız elektrik destekli hidrolik. city mod açıkkende 40km hızdan sonra normal hidrolikten hiç farkı yok..
ben otobanda renault trafikle 140-150 gibi hızlarla otobüs gibi büyük araçların yanından geçerken sağa sola salınıyorum normal olarak.. ama kendinizi o salınmaya hazırlamış olmanız yeterli yoksa panikle kontrolü kaybedersiniz.. hatta bazen yanları tepe gibi kapalı yollardan viyadük gibi açık yerlere çıkarkende salınım oluyor.. zaten araba ne olursa olsun 120yi geçtikten sonra asla tek elle araba kullanmayın neyle ne zaman karşılaşıcağınız hiç belli olmaz..
Katılıyorum Arca.Hava akımından etkilenme her araçta vardır.Farklılık ise sanılanın aksine çok fazla değil sınıflar arasında...
ufukbzk84
19/07/2007, 15:15
arkadaşlarım daha önce uno kullanmamaışlar demekki ozaman hava akımından etkilenmek ne demekmiş görürlerdi :D ... valla her tırı solladığımda araba yerinde durmuyodu buda benm bu konuda ustalaşmamı sağladı gpde böle bir sorun yaşamıyorum şimdi
kaaneroglu_15
19/07/2007, 16:00
arkadaşlarım daha önce uno kullanmamaışlar demekki ozaman hava akımından etkilenmek ne demekmiş görürlerdi :D ... valla her tırı solladığımda araba yerinde durmuyodu buda benm bu konuda ustalaşmamı sağladı gpde böle bir sorun yaşamıyorum şimdi
haklısın galiba:) halimize şükredelim ozaman.beğenmemezlik yapmayalım dimi:)
gogigogi
19/07/2007, 16:20
ptesi çeşmedeydim özellikle a-çeşme arası kuvvetli yan rüzgarlar var ama hiç uyarı göremedim 130 km ile aracı sağa sola çekmeye başlıyo levha koymayan karayollarına bilmem ne demeli izmir - aydın arasıda rüzgar var ama uyarı levhaları koymuşlar çoğu yerde
Unoya laf yok Ufuk:) 4 kişi şehirler arası yola az çıkmadım unayla zamanında...:)
ritimsiz
19/07/2007, 22:20
ya ewet ya ben arabayı alır almaz direkt uzunyola çıktım adanadan marmarise gittim!önüme çıkan ilk otobüsü sollarken arabam baya salındı!bende şehir içinde hiç kullanmadığımdan mı yoksa arabaya alışmadığımdan mı bilmem tır yada otobüs sollarken sters oluyordum!
fatihhhh
28/07/2007, 10:51
ben 90 ı geçmiyorum, sanırım TR de benim gibi bi başka şöför yok?
nasıl oluyorda 140-150 ile seyehat edebiliyorsunuz çok şaşırıyorum. ben yapamıyorum,
niyetim kimseyi eleştrimek yada kınamak değil, yada kendimi övmek değil yanlış anlaşılmasın.(kurallara uyarım ve hız yapmam ama çok dikkatsizimdir mesela, bu açıdan hiç beğenmem kendimi)
sadece benim hiç yapmadığım bişeyii siz ler o kadar kolay,sık ve rahat yapıyorsunuzki ona şaşıyorum. bi de pek çok sürücü sizler gibi. böyle durumlarda kendimi marslı gibi hissediyorum
pardon, konu ile alaklı yazmam gerekirse, hiç hız yapmadığım için hiç bu durumlarla kaşılaşmadım.
nasrettinhoca
29/07/2007, 13:13
8 yıl Uno kullanan biri olarak katılıyorum..Geçen yıl Adana -Gaziantep arası Gavur dağından (Viyadükler olan yüksek bir dağ) Nurdağı ilçesine inerken yol kenarında rüzgar uyarı işaretini gördüm...Biraz gidince araba yoldan çıkmaya başladı...Arabada 4 kişi ve bagaj vardı..Hızımı 30-40 lara düşürdüm..Ama hala arabayı kontrol etmekte zorlanıyordum...Gerçi arabayı durdursam yine de sallanmayı önleyemeyecektim...Soğuk terler döke döke dağdan aşağıya indim...
[QUOTE=fatihhhh;101742]nasıl oluyorda 140-150 ile seyehat edebiliyorsunuz çok şaşırıyorum. ben yapamıyorum,
niyetim kimseyi eleştrimek yada kınamak değil, yada kendimi övmek değil yanlış anlaşılmasın.(kurallara uyarım ve hız yapmam ama çok dikkatsizimdir mesela, bu açıdan hiç beğenmem kendimi)
sadece benim hiç yapmadığım bişeyii siz ler o kadar kolay,sık ve rahat yapıyorsunuzki ona şaşıyorum.QUOTE]
Cevabı siz vermişsiniz zaten dikkatsizim diyerek:) Dikkatle hız doğru orantılı
Tabi en güzeli 90km/s i geçmemek, katılıyorum...
Haklısınız GP lerimiz yan rüzgarlardean çok etkileniyor. Dün otobanda 95km hızla giderken yol düz olmasına rağmen devamlı sağa sola sallanıyordu sanki balans ayarı bozukmuş gibi.Rüzgar baya bir sert esiyordu.Bende çözümü buldum;şehirler arası otobüslerden güzel gidenlerinden varan veya ulusoy olabilir önünüze alıyorsunuz çok yakın olmamak kaydıyla takip ediyorsunuz.Adamlar sabit 110km civarı gidiyorlar otobüs o kadar büyükki arkasında oluşan hava akımı sizi içine çekiyor böylece sollama derdinden kurtuluyorsunuz o sizin yerinize solluyor siz dikkatlice takip ediyorsunuz hepsi bu (Bu taktik az yakıt tüketimde etkili fakat sıkıntılı olanlar için uygun değildir)
bende dikili ayvalık arası giderken rüzgar ve savrulma sorunu yaşıyorum. bnce bu aracın hafif olmasyla alaksı yok zaten 1090 kg :) g noktasını ayarlayamamışlar ön ağır arka hafif bnce ondan.... balıkesir izmir yolu zaten kazalarıyla mneşurdur dikkat derim!!!1
cok geçmiş olsun abii konyadada cok rüzgar var ya ara araa gözümün önünde arabanın üzerine dükkan tabelası uçtu:)
ufukbzk84
01/08/2007, 18:32
haklısın galiba:) halimize şükredelim ozaman.beğenmemezlik yapmayalım dimi:)
kaan kardeş bencede şükretmek lazım!!! gpler yol tutuş konusunda gayet iyi!!!
Unoya laf yok Ufuk:) 4 kişi şehirler arası yola az çıkmadım unayla zamanında...:)
uno benm ilk gözağrım hiç laf sölermiyim hele belki inanmıyacaksınız ama unoyla 200 km hız yapmış biri olarak yanımdada üç tane şahidim vardı allahtan öle inandırıyodum... bende az seyahat yapmadım kullandığım 5 sene içinde... hatta 5 kız 2 erkek istanbulda abanta gitmiştik...çok eğlenceli ve güzeldi... yine eski bi araba alsam unoyu düşünürüm :D sonuçta ilk göz ağrımız...bana şöförlüğü o öğretti :D
8 yıl Uno kullanan biri olarak katılıyorum..Geçen yıl Adana -Gaziantep arası Gavur dağından (Viyadükler olan yüksek bir dağ) Nurdağı ilçesine inerken yol kenarında rüzgar uyarı işaretini gördüm...Biraz gidince araba yoldan çıkmaya başladı...Arabada 4 kişi ve bagaj vardı..Hızımı 30-40 lara düşürdüm..Ama hala arabayı kontrol etmekte zorlanıyordum...Gerçi arabayı durdursam yine de sallanmayı önleyemeyecektim...Soğuk terler döke döke dağdan aşağıya indim...
evet öle yol tutuşu hiç de iyi değil ama gayet seri idi çabuk hızlanıyodu...bikerede bolu dağında az kalsın bariyerlere giriyodum... pejoların 307 lerin arkasına takılmıştım onlar döndü virajalrdan ben kaydım ama zor topladım tecrübe sahibi olmamı sağladı... gp unutturuyo bazı şeyleri malesef...
Ufuk aynı hızı ben de görmüştüm Uno ile.Fakat yalnız olduğum için kimse inanmamıştı zamanında:)
şekerlioğlu
02/08/2007, 00:09
valla kör ölür badem gözlü olur derler,bende 5yıl uno kullandım ve çok memnundum özellikle3. vites hızlanması çok iyiydi hem kalkışta hem ara hızlarda
GÜLTEKİN
02/08/2007, 00:26
Geçmiş Olsun
ufukbzk84
02/08/2007, 12:40
Ufuk aynı hızı ben de görmüştüm Uno ile.Fakat yalnız olduğum için kimse inanmamıştı zamanında:)
allahtan benm yanımda üç kişi vardı hepsi biyerlere tutunmuştu gerçi!!! ancak öle inandırabiliyodum... ama allah korusun en ufak bir ters durumda cennet ve cehennem arasından tercih yapılırken bulurduk kendimizi....
allahtan benm yanımda üç kişi vardı hepsi biyerlere tutunmuştu gerçi!!! ancak öle inandırabiliyodum... ama allah korusun en ufak bir ters durumda cennet ve cehennem arasından tercih yapılırken bulurduk kendimizi....
Kesinlikle, araç zaten uçmakla uçmamak arasındaydı:)
fethiyeli7797
06/08/2007, 15:23
mrb daha önceden uno kullananlar bilirler birazcıkta bu tecrübeye dayanıyor sanırım ben gp ile başımdan geçen bir olayı anlatayım aralık ayında mersin otobanında iskenderun a gidiyorum allah ne verdiyse kapattım arabada 3 kişiyiz öyle bir fırtına varki sormayın 160 170 gidiyorum eğerki altımda başka yerli bir araba olsaydı parçamı bulamazlardı gp helal olsun varya çok farklı bir makina.
ugurozer
01/09/2007, 00:04
esp bi ***a yaramıyo bir viraja sert girdim kaldirima geciriyordum zor toparladım aracim 1270 kg ama 700 kg lik arac gibi ucuyor ilk araci olanlar bu araci cok ii bişe saniyorlar bu sitede goruyorum aman arkadaslar kendinizi yakmayin fiatla devam etmeyin hondaya binmeden araba almayın hele hele hondasi olupda fiata gecmeyi dusunenleri uyarin benim gibi hayatının hatasini yaptigini dusunmesin uzulmesinler :(
ek not:duologic dogru mu yazdim bilmiyorum bu kanser yapıcı sanzumana sahipim malesef, yeni alacaklara kesinlikle benim gibi kardesiniz babaniz icin mecbur degilseniz dusunmeyin diyorum araba kullanirken alacaginiz butun zevkten mahrum kalacaksiniz siz onu degil o sizi kullaniyor resmen :)
ilk arabam 2002 bmw 530i
ikinci arabam 2003 opel astra
bu da üçüncü arabam
ve daha bi çok araba geçti elimden kullandığım arabayı bana mı öğreticeksin
sen bi şöförlüğünü gözden geçir bence
ayrıca kullandığımız araba 1025 KİLO bence sen bi daha bak
ozmermer
01/09/2007, 00:32
Geçmiş olsun,
o kokuyu bilirim kalbin atışları normale dönerken bile epey zaman geçiyor..
Geçmiş olsun Kaan Bey; haklısınız araç biraz yüksek ve fazla rüzgar alıyor. Benzeri olay bu akşam benim başıma da geldi. Bursa Mudanya yolundan Yalova yoluna gelirken yeni ÇEVRE YOLU'nu kullandım. Araç 120-130'la giderken kontrol çok zorlaştı ve ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Bursa'lı arkadaşlar aman dikkat edelim. Allah korusun farkında olmadan, çok tehlikeli bir durumda kalınabilir yoldur YENİ ÇEVRE YOLU!
Herkese iyi sürüşler kazasız yolculuklar dilerim!..
Saygılar...
Ercan COŞKUNDENİZ
araç bir hayli dengesiz bu yüzden yay veya coil over ile düşürmek gerekiyor.
ama ne olursa olsun süratli gitmemek en iyisi diye düşünüyorum en fazla 10 dakika geç gidersiniz ama gidersiniz.
kazasız günler dileklerimle
sınıfının içersinde makul yol tutuş özellikleri vardır. daha fazlasını istiyorsan gidip biraz daha para biriktirip.. yada verip yolda daha iyi tutunan bir araç almalısın.
ugurozer
01/09/2007, 11:35
ilk arabam 2002 bmw 530i
ikinci arabam 2003 opel astra
bu da üçüncü arabam
ve daha bi çok araba geçti elimden kullandığım arabayı bana mı öğreticeksin
sen bi şöförlüğünü gözden geçir bence
ayrıca kullandığımız araba 1025 KİLO bence sen bi daha bak
8 yasından beri araba kullanirim, sen o yazdigin arabalara binerek limitlerine yaklasmadan kullandıysan butun arabalar senin icin esittir arkadasim, her arabamı limitlerini bulana kadar zorlarım iste fark orada cikar, bu arada puntolara bazı paketler eklendikce agirlik artar ör:sp, dulogic vs.. ayrica bende bu arabayı kotulemek istemem sonucta ne umitlerle aldim onu ne arastirmalardan sonra aldim, o benim arabam ama kimse birbirini kandirmasin egri oturup dogru konusmak gerek, kendi arabamız oldu diye ovmenin veya baskasinin arabasi oldu diye yermenin mantigini cozemedim ben. ben 36 milyar verdim bu araca kesinlikle hakkını vermiyor verdigim paranın butun mesele bu işte. cesaretli olupda aracin limitlerini zorlayan arkadaslardan cevap bekliyorum ben, herkese saygılar..
ZaMBroTTa_1903
01/09/2007, 11:46
ah ah diger arabaların ne sorunları war siz bi onları bilseniz ... Sonuc olarak grande puntolar, corsadanda , cliodan da , fiestadan da, ibizadan da tartısmasız cok daha guzel araba beyler bunu kafanıza yazın artık :hammer00:
8 yasından beri araba kullanirim, sen o yazdigin arabalara binerek limitlerine yaklasmadan kullandıysan butun arabalar senin icin esittir arkadasim, her arabamı limitlerini bulana kadar zorlarım iste fark orada cikar, bu arada puntolara bazı paketler eklendikce agirlik artar ör:sp, dulogic vs.. ayrica bende bu arabayı kotulemek istemem sonucta ne umitlerle aldim onu ne arastirmalardan sonra aldim, o benim arabam ama kimse birbirini kandirmasin egri oturup dogru konusmak gerek, kendi arabamız oldu diye ovmenin veya baskasinin arabasi oldu diye yermenin mantigini cozemedim ben. ben 36 milyar verdim bu araca kesinlikle hakkını vermiyor verdigim paranın butun mesele bu işte. cesaretli olupda aracin limitlerini zorlayan arkadaslardan cevap bekliyorum ben, herkese saygılar..
evet cesaret diyosun öyle peki hangi arabanı perte çıkardın 2002 530i mi pert ettim 10 gün hastanede yattım sen neyden bahsediyosun . ayrıca dolulukta bahsediyorsan bakarsan senin arabandan 30kat daha dolu bir araba var bende bunun yanında limit dediğin şey hayvanlık yapmaksa onu yapmadım ama bu arabada 205 yaptım bir çok viraja 130la girdim hiçte zorlamadı
ugurozer
01/09/2007, 17:44
hayvanlık bende yapmadım ama trafikde yapılmamasi gereken cok fazla hareket ve yarisa katıldım (bunda ovunulecek birsey yok kendimi ayıplıyorum) arabamin limitlerini bulmak adina stepne tasimam yag seviyemi minimum duzeylerine yakın tutarim yakıt mumkun oldugunca az tasirim (civic vtecII icin) cok kez lastiklerimin baglantisini yerden kesmeme ragmen gerektiginde arabanın carpacagi yone dogru direksiyonu cevirip yola dondurmeyi bilecek kadar iyiyimdir, ha allaha sukur butun yasadıklarıma ragmen hic kaza yapmadım iste simdi burda dusunmek gerek araclari perte cikarmak limitlerini bulmayla aynı anlama gelmez bunlara karsin iyi bir surucu oldugumu savunmuyorum sansim ve reflekslerimin yonu hic ters yonde degildi umarim bundan sonrada benim icinde sizin icinde bu yonde olmaz, ayrıca gecmis olsun, aracları perte cikartan kazalar cok gordum cok yakınlarımda akrabalarım ve arkadaslarımın yanında gunlerce hastanelerde kaldım, malesef bazi seyleri yasadikca ogreniyoruz..
benim arabayla limit yaptım sorun çıkmadı rüzgar falan farketmedi 5 cm yay ve orjinal 16 jant var
ugurozer
01/09/2007, 18:14
benim arabayla limit yaptım sorun çıkmadı rüzgar falan farketmedi 5 cm yay ve orjinal 16 jant var
jantlar muhakkak iyi gorunmustur lastik yanaklarında ince ise 5 cd yayların uzerine tuz biber olmustur yol tutusunda, cok iyi dusunmussun gercekten bu araclara bu islem cok gerekli :( ama yakıt tuketimini cok merak ettim??
yakıt tüketimim şöyle bir örnek veryim 2 kişi klima açık 110 130 arası izmir bursa 35 lira civarı yakıyor
ugurozer
02/09/2007, 03:18
yakıt tüketimim şöyle bir örnek veryim 2 kişi klima açık 110 130 arası izmir bursa 35 lira civarı yakıyor
kaç km bursa-izmir ?
tam 330 km yalnız şu arabayla ilgili yorumun birsaz tuhaf olmuş birazda küfürlü yapma gözünü seveyim
ugurozer
03/09/2007, 11:05
tam 330 km yalnız şu arabayla ilgili yorumun birsaz tuhaf olmuş birazda küfürlü yapma gözünü seveyim
kufurlu tanım falan yok arkjadasim kufur nerde? bir araya geldigimiz zaman birbirimize konusabildigimiz aciklıkta goruslerimizi forumlara yansıtmak garipsenmemeli normalde iyi guzel ama yazıların icinde kucuk bir argo oldugunda aaa uuuu bu ne ne ayıp kufur falan bırakalım artık bu isleri yaw disarda neysek forumdada o olalım yok kurallar musade etmiyorsa moderatorler olmalı forumlarda onlar gorevini yapar diye dusunuyorum yanlis miyim??
fethiyeli7797
03/09/2007, 13:10
esp bi ***a yaramıyo bir viraja sert girdim kaldirima geciriyordum zor toparladım aracim 1270 kg ama 700 kg lik arac gibi ucuyor ilk araci olanlar bu araci cok ii bişe saniyorlar bu sitede goruyorum aman arkadaslar kendinizi yakmayin fiatla devam etmeyin hondaya binmeden araba almayın hele hele hondasi olupda fiata gecmeyi dusunenleri uyarin benim gibi hayatının hatasini yaptigini dusunmesin uzulmesinler :(
ek not:duologic dogru mu yazdim bilmiyorum bu kanser yapıcı sanzumana sahipim malesef, yeni alacaklara kesinlikle benim gibi kardesiniz babaniz icin mecbur degilseniz dusunmeyin diyorum araba kullanirken alacaginiz butun zevkten mahrum kalacaksiniz siz onu degil o sizi kullaniyor resmen :)
Selam Arkadaşım hangi marka olursa olsun veya araba fark etmez ama bu araçları hız için değil rahatlık ve konfor için yaptıklarını düşünüyorum ama sen çok istiyorsan ve honda diyosan git ona bin birde küfürlü sözlerinizi şiddetle kınıyorummmmmm.
misafir3
03/09/2007, 13:45
Selam Arkadaşım hangi marka olursa olsun veya araba fark etmez ama bu araçları hız için değil rahatlık ve konfor için yaptıklarını düşünüyorum ama sen çok istiyorsan ve honda diyosan git ona bin birde küfürlü sözlerinizi şiddetle kınıyorummmmmm.
sıze tamamen katılıyorum bole konusmları nasıl yapabılıyolarr anlamıyoruım burası grande puntoya gonul verenlerle dolu bırbırını seven sıkı dostluklara vesıle olan bıyer ve bızler herzaman herkese karsı ıyı oluyoruzz devamlı alayısla karsılıyoruzz....bende bu kufurlu konusma ıcın kınıyorum...
AYRIYETEN HONDAYA OKADAR BINMEK ISTIYOSAN BUYUR HONDAYA BIN BIZLER GP LERIMIZDEN OLDUKCA MEMNUNUZ...
Arkadaşlar, konuyu abartmayalım! Ortada küfür falan yok, sadece argo bir kelime kullanılmış ki o da normal hayatımızda sürekli kullandığımız bir kelime!
Ancak forum kuralları ve adabı gereği kullanılmaması gerekir!
Lütfen ortalığı ayaklandırmayalım... Üyemize gerekli uyarı yapılmıştır...
ugurozer
03/09/2007, 18:11
sıze tamamen katılıyorum bole konusmları nasıl yapabılıyolarr anlamıyoruım burası grande puntoya gonul verenlerle dolu bırbırını seven sıkı dostluklara vesıle olan bıyer ve bızler herzaman herkese karsı ıyı oluyoruzz devamlı alayısla karsılıyoruzz....bende bu kufurlu konusma ıcın kınıyorum...
AYRIYETEN HONDAYA OKADAR BINMEK ISTIYOSAN BUYUR HONDAYA BIN BIZLER GP LERIMIZDEN OLDUKCA MEMNUNUZ...
Ben gunluk hayatımda kufurlu konusmam dolayısı ile internettede farlı bir tutum icinde kalmadigimdan buradada konusmam ve konusmadım nerden cikti bunlar aciklayabilir misiniz?
Ayrıca arac forumlarının acilma sebebinin fabrikalar icin degilde tuketiciler icin fayda saglama amacli ve bu tuketicilerin tecrubelerini birbirine aktarması (sikayetlerin diger kullanicilarin bilinclenmesi icin ovgulerden daha degerli olmasi) gibi amaclar icin kullanildigini dusunuyorum, gercekten suan cok sasirmis durumdayim hatta bazi cevaplar oldukca gulunc geldi, ben puntoda kullaniyorum baska markalarida kullaniyorum kimse kimseye onu kullanma bunu kullan veya sunu kullaniyorsan sen bizim dostumuz diyemezki?? o zaman bu forum bilgi paylasimi forumundan cikar arkadaslar. Onemli olan kullancilarin daha fazla verim almasidir araclarindan, yoksa hicbir marka icimizden birisinin babasinin fabrikasinda yapılmıyorki!
Saygılarımla..
araçla fazla süratyapmaya gelmiyor ben en son 160 km kadar çıktım rüzgarın hızlı olması nedeniyle araçta sarsılma oldu AMANNNNNNNNNNNNN DİKKATTTTTTTTT
limitleri zorlamıyorum ama limite geliyorum. zorlarsam fizik kuvvetlerinin devreye gireceğini biliyorum. "merkezkaç,kütleçekim v.s" Bundan dolayı aracınızı fiziki şartlara uygun olarak en fazla limitleri ölçüsünde kullanmanızı öneriyorum dostlar. Size özel mesajım ise Uğur kardeşim. Hepimiz bu trafikte ailemizi çocuklarımızı umutlarımızı taşıyoruz. Eminim siz de yetişmiş ve ülkemiz için çok verimli olabilecek bir gençsiniz. Lütfen limit zorlama işinizi bizim trafiğimizde yapmayınız. İstanbul Park'ı boşuna yapmadılar sizin oralara. Birilerinin sizin limit zorlamalarınıza kurban gitmeleri gerekmiyor sanırım.
Ben aracımı sınıfında konforlu ve hesaplı bulduğumiçin aldım. Evet belki yan rüzgarlarda gezme eğilimi ar ama ne yapalım aracın Türkiye şartlarında çalışabilmesi için yüksek olması gerek. Yoksa hepimiz şasecilere taşınacağız.Tamponcuları zengin edeceğiz. Aracını düşürenler düşünsün.Ayrıca içinde yolcum veya ailem varken limitleinde kullanmadım. Ama sıkıştığım anlarda sürüş tecrübem ve aracım beni hiç utandırmadı şükürler olsun.Daha bugün iki beton kamyonunun arasında sıkışıyordum üstelik eşim ve çocuğum da vardı. DİPGAZ VE KESKİN BİR MAKASLA KURTADIM. Demek ki araç olumlu cevap veriyor.Üstelik bzde esp de yok. Eğer siz esp'yi bile çaresiz bırakıyorsanız tek çare İstanbul Park. Saygılarımla.
Dünyada hiç kimse bir malı kullanmaya MECBUR değildir...
kullanmadıım pek motorlu araç kaldıını söyleyemem bi ton marka araba hatta kimi zamn kamyon tır otobüs motorsiklet kullandım yalnız hiç birinden fizik kurallarını zorlıcak hareketlerde bulunmamaya çalıştım ne kadar 2.5 ay kullansam da gp emo 90hp multijet kullandım 50 mm yaylı fabrika 15" jantlı michelin asfalt performans lastiiyyle ve boxla kullandım ve bi çoğunuzdan fazla km yaptım araba bendeyken durmadım diebilirim 2.5 ayda 11350 km de sattım arabayı benim de arbayı çok zorladıım oldu hatta hafif ıslak zeminde hipodromda sırf arabayı zorlayarak çeyrek depoyu bitirdim elfreni patinaj vs. ama araç hiç bi şekilde beklemediim bi tepki vermedi sonuçta arabanın limitlerini zorlarken arabanın limitlerini doğru tahmin etmek etmek gerekir... limitleri hesaplarken arabanın yerden yüksekliği aerodinamiği kasa aırlığı çekişi şanzımanı difarensiyel yapısı vs. bi ton şeyi düşünmek gerekir sadece gp nin limitlerini gördüm duvara vuruyodum demekle kalmamak lazım karşılaştırdıınız hondaların tamamı yükseklik olarak gp den kısa bunun yanında şase dingil mesafesi oranına baktıınızda da gp ye göre daa sportif ve yol tutuş üzerine olduunu görürsünüz bunun yanında hondanın kasa olarak bu yapısına rağmen isterseniz bi araştırın honda sınıfındaki araçların bir çoğunda daa kötü yol tutup kayma yapıodur bunun yanında hiç bi hondada euroncap te 5 yıldız duymadım...
biraz uzun oldu ama okuyanlara şimdiden teşekkürler...
ufukbzk84
04/09/2007, 18:24
ya arkadaşlar honda sportif kullanımına amaçlayarak üretiliyo ve cadde arabasıdır... gpnin asıl üretim felsefesi görsel güzellik ve konfor... şimdi bu iki alakasız ve hiç de birbiriyle uyuşmayan kıyaslamalar anlamsız ve olmuyo bence... peki ben bişi sorucam hondada gpninki kadar konfor (kişiye göre değişir) güzel tasarımı varmı??? ve düşük yakıt tüketimi varmı gpninki kadar?hondanın hangi arabası 100 km/4 litre yakıt tüketimi veriyo?? yani hondanın kullanım amacı farklı gpnin farklı... ve mukayese söz konusu değil... yalnış olur..
bambogie
14/09/2007, 20:04
aynı durum bende de var hele 7 saat rüzgarlı yolda gidin o zaman neler oluyo anlatamam size :) çok feci bi deneyimdi aracımız yüksek direkt savruluyo ki bu aşağı yukarı her araçta kendini hissettirir.ama esp konusuna gelince esp öyle her bi sağa bi sola yalpalamada falan devreye girmiyor.önünde kukanın biri rüzgardan uçtu direksiyonu 90-100 arası bi hızla giderken aniden sağa ve toplamak için sola attım ne esp ne bişi devreye girmedi.sarı sarı ikaz lambası falan yoktu.bu rüzgar olayında esp pasif tamamen sürücüye kalmış ne kadar savrulacağı yada yolda duracağı hazırlıksızsanız yarım şeride kadar gezdirdiğini kendimden biliyorum.espye falan da o kadar çok güvenmeyin benden söylemesi.sürücü her zaman her şeyin hakimi.
wintermute
15/09/2007, 01:38
geçmiş olsun :(
çok geçmiş olsun dikkatli olmak gerek, bende yazın kuşadasına tatile giderken yolda bir kaç küçük kaza atlatmıştım allah korudu ...
ugurozer
15/09/2007, 12:37
hakketten arkadaşlar birsey sormak istiyorum espyi denemek icin bazen ben araci zorluyorum ama fayda olarak hic espnin bir faydasini goremedim acaba devreye girmiyor mu? ayrica asr kapalı olmadigi halde otomatik araba nasıl patinaja gecer hayretle sahit oldum :( esp nin calistigini anlayabilecegimiz bir isik vs var mi? yada devreye girdiginde ikaz lambasi vs yanıyor mu?
yaw arkadaslar mesajlarinizi okudumda hayretler icinde kaldim pes diyorum size ha! Punto benim yeni aracim onu cok seviyorum eglenceli bir arac ok belki baskalari kadar surus keyfi ile insana haz vermiyor hızlanma durma ve sert saga sola hamle olarak ama ben arabami kotuleme derdinde degilim yaw sadece bilginiz olsun diye esp sisteminin randimanli olmadigini ve bunu kıyaslarkende bundan baska esp si olmayan diger aracimla kıyasladım goruyorumki hondaya dusman olunmus iki dakikada forumda :) ayrica honda konfor bakımındanda geride diil arkadasim ha birde su var dunyada en iyi atmosferik motoru ureterek litre basina 120 hp ureterek rekoru elinde tutan tek markadir, ekonomi ile bi arkadasin kafasi karismis sanirim onuda soyleyim 86 yılından bu yana gelistirdigi subap zamanlamasi ile suan civicde kullandigi 140 hp motor 9 saniyenin altinda 100 e ulastigi halde 5.3 litre yakıyor (atmosferik motor) fiat ile kıyaslamak diil amacim takılan arkadaslar icin yazdım baska bir markada varmı ki?? Ha sunuda soyleyim ben puntomuda hondamıda cok seviyorum. Saygılarımla..
kufurlu tanım falan yok arkjadasim kufur nerde? bir araya geldigimiz zaman birbirimize konusabildigimiz aciklıkta goruslerimizi forumlara yansıtmak garipsenmemeli normalde iyi guzel ama yazıların icinde kucuk bir argo oldugunda aaa uuuu bu ne ne ayıp kufur falan bırakalım artık bu isleri yaw disarda neysek forumdada o olalım yok kurallar musade etmiyorsa moderatorler olmalı forumlarda onlar gorevini yapar diye dusunuyorum yanlis miyim??
tamam haklısın pardon ama yinede bari burda biraz daha neyse şimdi ne yazsam ters anlşılır :poster_s:saygılar