Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da mesafe ölçerli Radar yerleri

ibrahim06
12/08/2012, 01:22
Aankarada emniyet sessiz sedasız uyarı tabelası olmadan 2 radar arası mesafe ölçerli radar sistemine geçti. Aşağıda uygulamaya konan bazı yerler var.

1. Samsun yolu TT Genel Müdürlük ilerisi kamera – Mamak-Boğaziçi kamera (Mesafe: 7,5km)
2. İstanbul Yolu Tarım İl Müdürlüğü önü kamera – Etimesgut Askeri Havaalanı önü kamera (Mesafe: 9,7km)
3. Ayaş Yolu kamera – Şeker Fabrikası kavğış kamera (Mesafe: 4,1km)
4. Mevlana Bulvarı Kepekli kamera – Gölbaşı girişi PTS kamera

Ceza Limitleri;
1. kademede şehir içi hız sınırının %10’u ile %30’una kadar aşılması (77km/s-91km/s arası) durumunda 154TL ve 10 ceza puanı,
2. kademede ise %30’dan fazla (91km/s ve üstü) aşılması durumunda 319TL ve 15 ceza puanı
Uygulanmaktadır.
LİNK
Gündem Emniyetten sürücülere ortalama h?z cezas? ZAMAN (https://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1301941&title=emniyetten-suruculere-ortalama-hiz-cezasi)

.

ametist
12/08/2012, 01:30
zaten hep aynı şey oluyor!!! devlet vatandaşına tuzak kurar mı yav, ayıptır, zulümdür! anons et adam gibi, koy tabelalarını amenna... iş vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz dikmek oldu mu yapılmayacak kurnazlık yok çok şükür!!!

pdr42
12/08/2012, 01:39
Bunların uyarı levhası olması gerekmiyor mu İbrahim hocam

biancoangelo
12/08/2012, 01:41
Aankarada emniyet sessiz sedasız uyarı tabelası olmadan 2 radar arası mesafe ölçerli radar sistemine geçti. Aşağıda uygulamaya konan bazı yerler var.

1. Samsun yolu TT Genel Müdürlük ilerisi kamera – Mamak-Boğaziçi kamera (Mesafe: 7,5km)
2. İstanbul Yolu Tarım İl Müdürlüğü önü kamera – Etimesgut Askeri Havaalanı önü kamera (Mesafe: 9,7km)
3. Ayaş Yolu kamera – Şeker Fabrikası kavğış kamera (Mesafe: 4,1km)
4. Mevlana Bulvarı Kepekli kamera – Gölbaşı girişi PTS kamera

LİNK
Gündem Emniyetten sürücülere ortalama h?z cezas? ZAMAN (https://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1301941&title=emniyetten-suruculere-ortalama-hiz-cezasi)

.

Ankara resmen mayın tarlası gibi oldu hocam ummadığınız yerde var bu radarlar.... Bıktık vallahi. Hayırlı Sahurlar-Forumlar.

ibrahim06
12/08/2012, 01:42
Bunların uyarı levhası olması gerekmiyor mu İbrahim hocam

Öyle ama kendisine bu şekilde ceza gelenler var. Emniyetin verdiği cevaba göre 24 saat kesmiyorlarmış cezayı.günde 2 saatçikmiş. öyle de olsa nerde uyarı?

Mugen_punto
12/08/2012, 02:00
Istanbula da bekliyoruz burda daha çok ekmek var saygıdeğer yoneticilerimiz...

HTC Explorer A310e cihazımdan 2 ile gönderildi

ibrahim06
12/08/2012, 02:20
Ya radar elbette olsun ama o konulan yerlerde 70 cidden çok yavaş. o yollar 90'ı kaldırır. ki o yollarda yaya olmaz, olması da suç. eğer gerçekten can güvenliği istyorlarsa ara sokaklara koyarlar radarları. bu yollarda yaya çok fazla çocuk çok fazla ama bu yollarda öyle lanet kişiler var ki 100 ile gidiyor.50 yi 30u geçene bas cezayı.

Öte yandan bu 70in açıklamasını bir yetkiliden dinledim. S anki değiştirilmesi suç veya çok zor bişey. Anlatayım: Efendim belediye otobüsünün duraklarnın olduğu duble yollarda isterse 10 şerit olsun isterse 2 şerit limit 70 olmak zorundaymış.iyi de kardeşim örneğin İstanbul yoluyla kızılaya giden Atattürk bulvarı bir değil ki.Atatürk bulvarında 50 bile çok fazla sürat,ama istanbul yolunda 70 bile çok az.

Ben size işin özünü anlatayım. bacanağım Türk Telekomda fiber kablo döşeme işlerinde. Türk telekom fiber altyapı için mecburen bir çok yeri kazdı.Fiber kabloları döşemek için evvela ilgili devlet kurumlarından izin alırken zorlandı. TT bu durumda fiber internet döşeyeceği her yere kamera radar sistemleri kuracağına dair devlete taahhütte bulundu. sonuçta bunlar oldu. Yoksa belediyeymmiş emniyetmiş bu işleeri kendisi yapamaz. Kameralara radarlara karşı değilim aksine taraftarım.ama kardeşim adam gibi hesaplar yapın. Örneğin çevre yolundan Yozgat bulvarına bağlanıyorsunuz. Forum Ankara AVMnin olduğu yer. Yol 5 şeritli git gel 10 şeritli. Limit 50. Ve her gün polis bulunuyor orda küt cezayı yazıyor. Bu radarlar asıl ara sokaklara konacak.

biancoangelo
12/08/2012, 02:23
Ya radar elbette olsun ama o konulan yerlerde 70 cidden çok yavaş. o yollar 90'ı kaldırır. ki o yollarda yaya olmaz, olması da suç. eğer gerçekten can güvenliği istyorlarsa ara sokaklara koyarlar radarları. bu yollarda yaya çok fazla çocuk çok fazla ama bu yollarda öyle lanet kişiler var ki 100 ile gidiyor.50 yi 30u geçene bas cezayı.

Öte yandan bu 70in açıklamasını bir yetkiliden dinledim. S anki değiştirilmesi suç veya çok zor bişey. Anlatayım: Efendim belediye otobüsünün duraklarnın olduğu duble yollarda isterse 10 şerit olsun isterse 2 şerit limit 70 olmak zorundaymış.iyi de kardeşim örneğin İstanbul yoluyla kızılaya giden Atattürk bulvarı bir değil ki.Atatürk bulvarında 50 bile çok fazla sürat,ama istanbul yolunda 70 bile çok az.

Ben size işin özünü anlatayım. bacanağım Türk Telekomda fiber kablo döşeme işlerinde. Türk telekom fiber altyapı için mecburen bir çok yeri kazdı.Fiber kabloları döşemek için evvela ilgili devlet kurumlarından izin alırken zorlandı. TT bu durumda fiber internet döşeyeceği her yere kamera radar sistemleri kuracağına dair devlete taahhütte bulundu. sonuçta bunlar oldu. Yoksa belediyeymmiş emniyetmiş bu işleeri kendisi yapamaz. Kameralara radarlara karşı değilim aksine taraftarım.ama kardeşim adam gibi hesaplar yapın. Örneğin çevre yolundan Yozgat bulvarına bağlanıyorsunuz. Forum Ankara AVMnin olduğu yer. Yol 5 şeritli git gel 10 şeritli. Limit 50. Ve her gün polis bulunuyor orda küt cezayı yazıyor. Bu radarlar asıl ara sokaklara konacak.

Mayın tarlası derken aynı durumu kastedmiştim Hocam. YOl ve hız oranı komik düşüyo.

cevar06
12/08/2012, 10:32
İstanbul yolu eski şehir yolu da aynı şekilde hayır birde insanlar korkusundan kameranın altından 70 ile de geçemiyor ki en soldan giden vatandaş 40-50 ile gidiyor ve sonuç gereksiz trafik yoğunluğu

pdr42
12/08/2012, 10:49
Hangi işimiz doğru ki? Bazı yerlerde limit oldugundan dolayı trafikte sıkışmalar oluyor. Bunları belirlerken yolun durumuna göre yapsalar...

ibrahim06
12/08/2012, 13:32
Ceza Limitleri;
1. kademede şehir içi hız sınırının %10’u ile %30’una kadar aşılması (77km/s-91km/s arası) durumunda 154TL ve 10 ceza puanı,
2. kademede ise %30’dan fazla (91km/s ve üstü) aşılması durumunda 319TL ve 15 ceza puanı
Uygulanmaktadır.

takres
12/08/2012, 20:08
ankara valisi 70 km hızın az olduğunu söylemişti ama kanun böyle yapacak birşey yok...

SKELETER
13/08/2012, 11:37
Ruh sağlığımız bozuldu ceza yiyeceğiz diye

punt0
13/08/2012, 11:50
Istanbula da bekliyoruz burda daha çok ekmek var saygıdeğer yoneticilerimiz...

HTC Explorer A310e cihazımdan 2 ile gönderildi

istanbulda ataturk havalimanının gidisinde gelisinde var daha yeni bir arkadasıma ceza kestiler 78 km hızla giderken :) şaka gibi ortalama hızını cıkartıp yolluyorlar :)

ozay06
13/08/2012, 15:09
Konya yolu dikmen kavşağından önceki radar ile gölbaşına girerken çevre yolu üst geçidinde bulunan kameralar ve tabi aksi yönde de aynı şekilde ortalama hız ölçümü var Çevre yolundaki kameraları herkes mobese diye düşünüyor ama ortalama hız ölçümü yapıyor ki bence çok iyi yapıyor

Ben kurallara uyup 70km/hız ile gidiyorum ama çoğu kişi radara yaklaşırken hızını bırakın 70 i 40-50 ye düşürüp radarı geçer geçmez rolling yapıp trafiğin anasını ağlatıyor Kural düşmanları 70 ile gitmeye hatta 77 ye kadar müsade edilen yolda hızlarını kameraları görünce 40-50 ye düşürüyor sanki az hızla gidince çeyrek altın hediye edilecek Radarı geçer geçmez de çılgınca bir yarış başlayıveriyor Bu bakımdan aradaki mesafelerin ölçülmesini çok doğru buluyorum

Küçük bir not Ortalama hız ölçen sistemde 77 yi geçtiği için 154 tl yazılan henüz yok Ceza gelenlerin hepsi 91 ve üstü ile radara giren ve 319 tl ceza yazılanlar Artık şehiriçi trafikte de 91 az geliyor demenin mantığı olduğunu düşünmüyorum