PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülke kazansın diye PETLAS alınır mı?

liebermann
10/08/2012, 14:29
Merhaba,

aranızda petlas kullanan varmı, fren yol tutuş, kalite açısından nasıl değerlendirirsiniz?

Ziyaretci036
10/08/2012, 14:49
Ben t-jet sportta kullanıyorum 195/55/16 ölçülerinde çok memnunum yol tutuşu ve fren mesafesi gayet iyi.

liebermann
10/08/2012, 14:53
lastik denince akla continental, michelin, bridgestone gibi markalar ilk gelir, petlas açıkçası hiç aklımın ucundan bile geçmez.. bizim iett'nin lastikleri petlas, bi de traktör lastikleri petlas , bi de F-16 lastikleri petlas.. araba lastiği konusunda haklı olabilecek çok noktaları var ancak o deneyimi buraya taşıyabilirlermi acaba,

coll34
10/08/2012, 15:04
alınabilir sonuçta yeni bir marka değil köklü geçmişi var tabi murat abi aracında kullanıyor kötü bir lastik olsa kullanıcağını sanmam

tayfux
10/08/2012, 15:06
Kırşehirde fabrikası ve tamamen Türk diye biliyorum..petlas şu zamanlarda biraz daha araç lastiklerine önem vermeye başladı eskiden de çok iyi işler yapıyordu ama genelde uçak lastiği üzerine çalışıyordu..fabrikasında hem kuzenim hem eniştem çalışıyor onlara sorduğumda onlarda baya kaliteli çalıştıklarından bahsediyorlar..

liebermann
10/08/2012, 15:10
denenecek ve risk alınacak bir noktamı peki, yolda giderken daha önceki lastiklerinle durabileceğini umduğun mesafede bastın durmadı, ya da viraja girdin çıkamadın.. denemeye değer diyecem ama :s kararsızım..

oknadr
10/08/2012, 15:25
ben nisan ayında petlasın ihraç markası olan starmaxx 205/40/17 ölçülerinde v desenli lastik aldım, tahmini 6-7 bin km yapmışımdır şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım, bir çok arabanın fren yaparak girdiği virajlara da ben gaza basarak girdim gerçi bunda arabanın alçak olmasının da etkisi var ama lastikler konusunda şikayetim yok. Hem fiyatı uygundu hem de Türk malı olduğu için tercih ettim.

SteinGP
10/08/2012, 15:37
kumho vs uzakdoğu lastik alacağıma tercihim petlas olur amma velakin, alma imkanım varsa da michelin bridgestone veya pirelli alırım yani..

sedini
10/08/2012, 15:44
Petlas bağımsız 1-2 test firmasına göndersin su lastikleri de kalitesini görelim.. almak istiyorum ama tereddüt ediyorum.. madem kaliteli bu kadar neden lastiklerini teste göndermiyor..?

HTC Sensation Z710e cihazımdan gönderildi

znosurprises
10/08/2012, 16:04
Benimde kardeşim ile enişte çalışıyor üretim kısmında mühendis olarak, lastikleri sormuştum, yoğun ve kalite bakımından iyi durumdayız demişlerdi.... Denemek lazım...

Misafir047
10/08/2012, 16:06
Petlas bağımsız 1-2 test firmasına göndersin su lastikleri de kalitesini görelim.. almak istiyorum ama tereddüt ediyorum.. madem kaliteli bu kadar neden lastiklerini teste göndermiyor..?

HTC Sensation Z710e cihazımdan gönderildi

işte cevap ortada zaten çok kaliteli olsa herkesin başta otomotiv olmaz üzere dikkatini çeker

takres
10/08/2012, 16:24
inanın çoğu uzak doğu malı lastiklerden daha iyidir...

biancoangelo
10/08/2012, 19:52
inanın çoğu uzak doğu malı lastiklerden daha iyidir...

+1000000

Gorky
10/08/2012, 19:58
Ülke kazanmış kazanacağı kadar :D

sfkbrtn
10/08/2012, 20:00
babam fiorinosunda kullanıyor 195/55/16 imperium modeli standart lastikleri bridgestone idi onlara göre kısmen daha yumuşak konforlu yol tutuş konusunda da başarılı bende yadırgamıştım alınırken ancak kullanınca fikrim değişti tabii her modeli için geçerli olmayabilir...

Nokta.
11/08/2012, 01:19
dagda kırda bayırda petlass :)

ben palioma aldım 195 * 45 * 16 yaklaşık 2.000 kadar kullandım sonra sattım palioyu puntoyu aldım ondada kullanıyorum gayet başarılı sonuçta yerli malı yurdun malı ayrıca garantisi var yolyardımı var iyi bence alabilirsin orj lastiklere göre fren mesafesi ve yol tutuşuda accayip degişiyor

mfnserim
11/08/2012, 03:46
ben snowmaster kar lastiklerini kullanıyorum. çok iyi, gerçekten çok memnunum. Ayrıca bir yurtdışı araştırmasında petlasın ihraç ürünü olan starmax ile bridgestone vs diğer markaların karşılaştırması vardı, starmax öndeydi. linki bulabilirsem atarım.

fatihhhh
13/08/2012, 10:08
ben kullanıyorum.
yerli malı yurdun malı zihniyeti ile büyüdüm.
lassa yada petlas almak isterim genelde.
aracı hızlı kullanan, limitlerini zorlayan birisi olmadığımdan
hiç şüphe duymadan aldım.
bana göre bridgestone B 250 lerden hiç bir eksiğide yok, fazlasıda yok.

Luc
13/08/2012, 11:32
Daha once forumda paylasilmisti. Bagimsiz bir test var Starmaxx icin:

05) Pneumatici Starmaxx - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Eo-qEmuDpAc&feature=player_embedded)

Starmaxx Petlas'in ihrac markasi bu arada.

CesSpOoL
13/08/2012, 11:35
Merhaba,

aranızda petlas kullanan varmı, fren yol tutuş, kalite açısından nasıl değerlendirirsiniz?

Ben ülke kazansından ziyade kendi bütçem için Petlas aldım Velox Sport Serisi ürünlerinden, hiç bir yamuğunu görmedim... Yol sesi, Fren Mesafesi vs.. Eskiden nasılsa halen aynı..

Ziyaretci040
13/08/2012, 11:38
Michelin :) Ama petlasta alınabilir.Ben geçen bi lastik gördüm Nankang mı öyle bişidi.Acaba o nasıl fiyatları çünkü baya bi uygun.

atlatma
13/08/2012, 11:56
bazı lastiklerin ismini tipini okuyamıyoruz. okadar çok yurtdışı üretim girdiki iyilermi kötülermi bilemiyoruz. birde şu şekilde bir düşünce atayım ortaya. bu ülkde neler yiyoruz neler içiyoruz sağlıklımı sağlıksız mı? izmirde bi pideci varmış kıymasından domuz eti çıkmış vs.vs. birde şunu düşünün çinden uzakdoğudan doğuavrupadan bir sürü ne olduğu belli olmayan lastik giriyor ülkemize. bu lastikler çevreye zararlımı bize zararlımı. Bi ara tekstilde vardı sıkıntı çinden gelen mallardaki boyaların içinde ağır metal var diye. Şimdi ben gidip ucuz olduğu için bu neolduğu belirsiz lastikten alacağım sonrada ekonomi yapmak çevreyi az kirletmek için S&S kullanacağım. ne anlamı kaldı o kötü lastiği alıp taktın S&S kullansan ne kullanmasan ne?

atlatma
13/08/2012, 12:03
Konuya cevap : Bence alınır. AR GE ye önem veren bir kuruluş. inşallah dünya çapında lastik satan bir marka olurlar.

evo_dynmc
13/08/2012, 15:29
Bu arabayı satmadan birgün yeni lastik alırsam Petlas olur. Hem kaliteli hem de yerli malı olduğu için...

ozay06
13/08/2012, 15:33
Hangi otomobil üreticileri petlas ı sıfır km araçlarına takıyor? Takmıyorsa bende almam

emrgnc
13/08/2012, 15:35
ben de kışlık snowmaster modelini kullanıyorum, bitik durumdaki dunlop sp 01 den petlasa geçince yol sesinde bayağı bi azalma ve çok iyi bir yol tutuşu olduğunu farkettim. ekonomik nedenlerden ötürü petlas almıştık ama kullandıktan sonra yabana atılmayacak lastik olduğunu anladım, alacak olsam tekrar petlas alırım (michelin-nokıan alamadığım sürece)

unreal123
14/08/2012, 10:28
Hangi otomobil üreticileri petlas ı sıfır km araçlarına takıyor? Takmıyorsa bende almam

bende sıfır km aldıgımda brigstone yada michelin vardı şuan araba 40 binde ama lastikler nerdeyse bitik ve arabayı kesinlikle sert kalkış yaparak kullanmam yada sert fren yapmam aldıgımdan beri belki bir yada iki kere abs devreye gidirecek şekilde fren yaptım peki normalmi yani 40 binde lastiklerin bitmesi buda dogal olarak lastigin kalitesini sıfır araca takmak ile göstermez

playguy
14/08/2012, 10:33
bende bridgstone takılı gürültü bakımından başarılı bulmuyorum çok ses geliyor, petlas da gürültü seviyesi hakkında yorum yapacak var mı ?

liebermann
14/08/2012, 11:10
bende sıfır km aldıgımda brigstone yada michelin vardı şuan araba 40 binde ama lastikler nerdeyse bitik ve arabayı kesinlikle sert kalkış yaparak kullanmam yada sert fren yapmam aldıgımdan beri belki bir yada iki kere abs devreye gidirecek şekilde fren yaptım peki normalmi yani 40 binde lastiklerin bitmesi buda dogal olarak lastigin kalitesini sıfır araca takmak ile göstermez

yol koşulları, hava sıcaklığı kauçuğun çabuk yenmesine etkendir. lastik firmaları en az 80-100.000 km kullanılabilir der çoğu yerde ancak normal TR asfalt koşullarında 50.000 yaptıktan sonra genelde lastikler değiştirilmelidir.. 50.000/2 yıl bence iyi rakam..

ozay06
14/08/2012, 13:36

Peki kaliteyi ne gösterir? Sizin markasını hatırlamadığınız modelini bilmediğiniz lastiği uygun koşullarda kullanıp kullanmadığınız mı gösterir yoksa otomobil üreticileri tarafından birçok farklı testler sonucu karar verilmesi mi? Petlas diğer markalardan çok daha ucuz olmasına rağmen bu kadar maliyeti düşürmüş olmasına rağmen en ucuz otomobiller de bile tercih edilmiyorda michelin veya bridgestone kullanılıyor?

emrgnc
14/08/2012, 14:07
bende bridgstone takılı gürültü bakımından başarılı bulmuyorum çok ses geliyor, petlas da gürültü seviyesi hakkında yorum yapacak var mı ?

bridgstonedan iyi diyebilirim, hele ki b250 den çok çok iyi

atlatma
14/08/2012, 14:24
Peki kaliteyi ne gösterir? Sizin markasını hatırlamadığınız modelini bilmediğiniz lastiği uygun koşullarda kullanıp kullanmadığınız mı gösterir yoksa otomobil üreticileri tarafından birçok farklı testler sonucu karar verilmesi mi? Petlas diğer markalardan çok daha ucuz olmasına rağmen bu kadar maliyeti düşürmüş olmasına rağmen en ucuz otomobiller de bile tercih edilmiyorda michelin veya bridgestone kullanılıyor?

O zaman senin felsefen şu araba markaları takmıyorsa bende takmam. ben orjinal ekipman olarak şuana karad hiçbir arabada goodyear hydragrip görmedim orjinal lastik olarak. o zaman goodyear hydragrip takılmazmı araclara. nekadar mantıksız bir iş yaptığının farkındasındır heralde. ayrıca bukadar insan aldık kullandık iyi demesine rağmen bu yorumun ....... o michelin dediğin lastiği araba fabrikası 10-20 tlye alır sen bayiye gider 200-250 bayılırsın ayrıca bu 1+1=2 dir.

liebermann
14/08/2012, 14:33
o değil de petlas kral lastik gibi geliyor bana, en kötüsü bile hpsbrd da baktım, bu markaların yanında her türlü tercih ederim,
nokian
barum
sava
debica
syron
chengsan
tigar
sunitrac
fullway

bu markalar ne böyle! :uzayli2:

ozay06
14/08/2012, 15:49
O zaman senin felsefen şu araba markaları takmıyorsa bende takmam. ben orjinal ekipman olarak şuana karad hiçbir arabada goodyear hydragrip görmedim orjinal lastik olarak. o zaman goodyear hydragrip takılmazmı araclara. nekadar mantıksız bir iş yaptığının farkındasındır heralde. ayrıca bukadar insan aldık kullandık iyi demesine rağmen bu yorumun ....... o michelin dediğin lastiği araba fabrikası 10-20 tlye alır sen bayiye gider 200-250 bayılırsın ayrıca bu 1+1=2 dir.

Sen kendinden mantık fışkırdığını mı zannediyorsun? Ben marka dedim model demedim Okuduklarını anlayıp yorumlama konusunda desteğe ihtiyacın olabilir Benim aracımın lastikleri goodyear Ben goodyear markasını alır takar kullanırım modelleri benim için 2. planda Markaya olan güvenim modellerin önündedir Ekonomik durumum elverdiği oranda michelin bridgestone goodyear gibi markaları ve modelleri tercih ederim ayrıca ben görüşlerimi belirtirken karşımdaki insanın mantıklı olup olmayacağını test edecek kadar seviyesiz değilim Sen muhteşem fikirlerini kendine sakla Karşındaki ile konuşurken adap kurallarını öğren saygılı olmayı becer

ozay06
14/08/2012, 15:51

Sen 1+1=2 yi öğrenmişsin aferin sana Bayılmakta sana özel bir durum Ben araştırır öyle alışveriş yaparım Bayılmam Ama sen çok bayılmışsın ki içinde kalmış

ozay06
14/08/2012, 16:55
o değil de petlas kral lastik gibi geliyor bana, en kötüsü bile hpsbrd da baktım, bu markaların yanında her türlü tercih ederim,
nokian
barum
sava
debica
syron
chengsan
tigar
sunitrac
fullway

bu markalar ne böyle! :uzayli2:

Nokian lasikleri bu listeden ayırın Çok kaliteli bir lastiktir Diğerleri ise bilindik markaların 3. kalite çin markaları ile kıyaslama yapılması için ürettikleri lastiklerdir Goodyear, Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava ve debica markalarının da üreticisidir Michelin kormoran modellerini üretiyor

ilyas87
14/08/2012, 17:00
ben arabayı aldığımda continental lastikleri vardı üzerinde fiyatına baktım 250 tl petlas 150 tl. baya bir fark var. Kalite aynı mıdır bilmiyorum. Aynıysa ne ala, petlas alırız. 5 yıl sonra 50.000 km yaparım herhalde.

reddragon
14/08/2012, 18:01
Petlas yeni şehir efsanesi. Michelen'lerim bitsin ben de alcam. Neticede alayı kauçuk alayı, ar ge, alayı belli standartlarda değil mi bu lastiklerin. Varsın yarım metre geç dursun. İşimiz yarım metrelere kaldıysa zaten.... Ayrıca neden daha fazla ödeyek...

ametist
14/08/2012, 18:22
petlas, dünyada askeri jet uçakları için lastik üretme becerisine sahip az sayıdaki üreticiden biridir. hava kuvvetlerimiz kullanmaktadır ve TAI fabrikalarından uçaklar bu lastikle çıkmaktadır. hasılı, fabrikada araba üreticisi değil ama uçak üreticisi tercih etmektedir, bu da bana yeter...
not: bu yıl kış lastiklerini kullandım, bayıldım, çok memnun kaldım. tavsiye ederim. forumları araştırırsanız pek şikayet eden de göremezsiniz.

ecosi26
15/08/2012, 08:14
Alım gücüne bağlı olarak fiyat aralığı olarak petlas son zamanlarda tercih edilir hale geldi...Tabiki ülkemiz kazansın elin koreli çinlisine para kazandıracağına...İyi bir lastik olduğunu duyuyorum sürekli...

SKELETER
15/08/2012, 17:01
Petlas yeni şehir efsanesi. Michelen'lerim bitsin ben de alcam. Neticede alayı kauçuk alayı, ar ge, alayı belli standartlarda değil mi bu lastiklerin. Varsın yarım metre geç dursun. İşimiz yarım metrelere kaldıysa zaten.... Ayrıca neden daha fazla ödeyek...

O yarım metre ölüm ile yaşam arasında ki mesafe olabilir birde bu açıdan bakmak lazım.

Öte yandan İstanbul trafiğinde yarım metre erken durmak belki de 10.000TL lik hasardan koruyacak sizi.

34 HKN 37
16/08/2012, 01:02
Daha once forumda paylasilmisti. Bagimsiz bir test var Starmaxx icin:

05) Pneumatici Starmaxx - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Eo-qEmuDpAc&feature=player_embedded)

Starmaxx Petlas'in ihrac markasi bu arada.
Benim kullandığım lastik starmaxx novaronun testi. Bence petlas ürünü alınır uzak doğu mallarından daha iyi olduğunu düşünüyorum kullanıyorum memnunum.

ZAK1980
16/08/2012, 01:10
Ülke kazansın diye PETLAS alınır mı?
Guzel bır dusunce ama artık bır anlamı yok eskıden yerlı malı haftası vardı basımızdakıler onuda kaldırdı sayelerınde tırnagımzıdan basımıza kadar dısa bagımlı olduk ,artık Türk fırmaları ya satılıyor yada yabancı ortaklıga gıdılıyor.%100 Turk fırması az kaldı.
Kalıtesı,malzemesı ıyı ıse ve kullananlarda memnun ve fıyatı da makul ıse alınabılır.
''Ülke kazansın '' uzun zamandır duymadıgım ,okumadıgım kelımeler vaybee halen bu duyarlılıgı tasıyan yurttasların varlıgını bılmek guzel

WILD
16/08/2012, 01:24
50.000 KM de lastikler değiştirilmesi gerekli ise ben tam 11 yıl sonra değiştiririm:) Peki km dışında lastiklerin ortalama yaş ömrü nedir?

askin
16/08/2012, 01:30
50.000 KM de lastikler değiştirilmesi gerekli ise ben tam 11 yıl sonra değiştiririm:) Peki km dışında lastiklerin ortalama yaş ömrü nedir?

4 yıl..4 yılın sonunda kesinlikle değiştirilmeli...bende kışlık lastik alıcam ekim ayında.. michelin düşünüyordum ama şimdi petlas da yazılanlardan sonra yattı aklıma.. türkiye koşullarına göre(yolların durumu) kışın petlas kullanmak daha uygun sanırım.. siz ne dersiniz. petlas mı michelin mi?

WILD
16/08/2012, 23:09
Valla bende jantları değiştirmek istiyordum, o nedenle lastiklerde bakıyorum. Bir sıradır petlas bakıyordum. Burda yazılanlarda bana cesaret verdi.Şu lastiği alacağım. 195/50/16 (https://www.petlas.com.tr/tr/lastik.php?id=3)

Carcharoth
17/08/2012, 23:16
2500 km'dir kullanıyorum. Önceki lastiklerim Turanzaydı.
Ben Turanzaya göre bir eksi yanını görmedim, ses, fren, yol tutuşu gayet başarılı. Benim kullandığım en üst serisi V-Lox Sport v desenli. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 4 Takımı 700TL ye taktırdım. Hiç bir şikayetim yok. Yol tutuşu gerçekten çok iyileşti...

Ersal
21/08/2012, 23:19
Petlas Avrupa da STARMAX markası ile satılıyor ve Avrupada yılın lastiği seçildi

gunay1987
21/08/2012, 23:31
Bende starmaxx tolero aldim 4x125 ten gayet memnunum 5000 km kadar oldu hic bi sikintisi olmadi daha.

SteinGP
28/08/2012, 13:29

lastiğin raf ömrü 3, kullanım ömrü 5 yıldır.. veya 60.000 km. bu arada starmaxx ne zaman avrupa da yılın lastiği seçildi veya kim seçti acaba?

ayaman
28/08/2012, 17:14
bence çok yanlış düşünüyorsun bir firmanın başka firmanın malını önermesi veya kullanması o malın çok da kaliteli olduğu anlamına gelmez bence sadece rant meselesi. örneğin fıat orijinal yağ olarak selenia yağlarını önerir neden bir castrol öner miyor ; oysaki hiç şüphesiz selenia denen dandirik mal castrol'ün yanından bile geçemez. fıatın böyle bir yağ önermesi ya da kullanması bu yağın castroldan iyi olduğu anlamına kessinllikle gelmez bu iş reklamla ve çıkar ilişkisi + ülkeler arası politik meseleler doğrultusunda olan bir şey. bunlar hepsi birer oyun bak sistem gereği seni de böyle düşündürmeye sevk etmişler zaten sistemin amacı bu. inşallah analatabilmişimdir. bunun gibi onlarca örneğini sayabilirim sana

ozay06
28/08/2012, 17:50
bence çok yanlış düşünüyorsun bir firmanın başka firmanın malını önermesi veya kullanması o malın çok da kaliteli olduğu anlamına gelmez bence sadece rant meselesi. örneğin fıat orijinal yağ olarak selenia yağlarını önerir neden bir castrol öner miyor ; oysaki hiç şüphesiz selenia denen dandirik mal castrol'ün yanından bile geçemez. fıatın böyle bir yağ önermesi ya da kullanması bu yağın castroldan iyi olduğu anlamına kessinllikle gelmez bu iş reklamla ve çıkar ilişkisi + ülkeler arası politik meseleler doğrultusunda olan bir şey. bunlar hepsi birer oyun bak sistem gereği seni de böyle düşündürmeye sevk etmişler zaten sistemin amacı bu. inşallah analatabilmişimdir. bunun gibi onlarca örneğini sayabilirim sana

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz çünkü lastik konusu yağ konusu lastik gibi değil Bahsettiğiniz gibi firmalar yağ seçiminde tek bir marka üzerinde yoğunlaşıyorlar Bunda bahsettiğiniz rant veya başka durumlar oluşabilir ama lastik böyle değil Örnek vereyim ister fiat ister başka bir marka aynı anda gönderdiği iki araca farklı marka lastikler takabiliyor Hatta bu aralar vw ile ilgilendiğimden dolayı örnek vereyim Vw forumlarında aracınız teslim alanlara bakın aynı model aynı donanım aynı yakıt türü gibi ortak özellikleri olmasına rağmen bridgestone, goodyear, hankook, michelin, pirelli modelleri geliyor Ben fiattan araç alırkende diğer arkadaşlarla farklı marka lastikler gelmişti Beni kimse bir şeye sevk etmedi sistemden de farklı durumlardan da en az sizin kadar haberim var Karşınızdaki çok tanımadan ona karşı yazdıklarınızda kendiniz daha fazla şeyler biliyormuş gibi davranmayın Ben bir konu hakkında yazarken kendi düşüncelerimden ziyade farklı forum sitelerinde bu işi bilen kişilerden ve kendi kullandıklarımdan da yola çıkarak bir fikir ediniyorum Sistem bu fikirlerin önüne geçemez

Ayrıca yağ işini yapan ve yağ işinden anlayanlara sorun size en iyi yağ markasının castrol olduğunu söyleyecektir Sistem ne yapmaya çalışırsa çalışsın kalite kalitedir

ayaman
29/08/2012, 10:47
Bence siz yanlış düşünüyorsunuz çünkü lastik konusu yağ konusu lastik gibi değil Bahsettiğiniz gibi firmalar yağ seçiminde tek bir marka üzerinde yoğunlaşıyorlar Bunda bahsettiğiniz rant veya başka durumlar oluşabilir ama lastik böyle değil Örnek vereyim ister fiat ister başka bir marka aynı anda gönderdiği iki araca farklı marka lastikler takabiliyor Hatta bu aralar vw ile ilgilendiğimden dolayı örnek vereyim Vw forumlarında aracınız teslim alanlara bakın aynı model aynı donanım aynı yakıt türü gibi ortak özellikleri olmasına rağmen bridgestone, goodyear, hankook, michelin, pirelli modelleri geliyor Ben fiattan araç alırkende diğer arkadaşlarla farklı marka lastikler gelmişti Beni kimse bir şeye sevk etmedi sistemden de farklı durumlardan da en az sizin kadar haberim var Karşınızdaki çok tanımadan ona karşı yazdıklarınızda kendiniz daha fazla şeyler biliyormuş gibi davranmayın Ben bir konu hakkında yazarken kendi düşüncelerimden ziyade farklı forum sitelerinde bu işi bilen kişilerden ve kendi kullandıklarımdan da yola çıkarak bir fikir ediniyorum Sistem bu fikirlerin önüne geçemez

Ayrıca yağ işini yapan ve yağ işinden anlayanlara sorun size en iyi yağ markasının castrol olduğunu söyleyecektir Sistem ne yapmaya çalışırsa çalışsın kalite kalitedir
benlik ve bilgelik allaha mahsustur benim haddime değildir böyle tavırlar takınmak. yanlış anlaşılmasın seni eleştirip yere vurmak değil amacım eğer sözlerimden bunu çıkardıysan ve yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem özür diliyorum. ben sadece nacizane fikrimi söyledim . siz böyle düşünüyorsanız sonuna kadar saygı duyarım ;)

ayaman
29/08/2012, 10:50
burdaki amaç kaonuları masaya yatırıp hepimiz için en iyiyi ve doğruyu bulmak

burhankutlu
29/08/2012, 19:32
kar lastiğini kullanıyorum banamısın diyen kaliteli lastikten iyi.

askin
30/08/2012, 02:39
snow master alıcaz sanırım...

Fuzuli
30/08/2012, 13:55

5. senenin sonunda 35.000 km.de değiştirdim...Çok sertleşmişti lastik hamuru... Değişince inanılmaz farketti...

elbruz
01/09/2012, 11:34
ben iki adet çıkma petlas lastik aldım iyi durum da şimdi de iki adet aynısının sıfırını almak istiyorum ankara da bildiğiniz kampanyalı fiyat verecek bir yer var mı yaz başında kampanya ile fiyatlar uygundu....hatta forum üyelerine özel indirimli bir fiyat alınabilir..... ankara da bu aralar lastik almayı düşünen başkaları da varsa tabi....:)

donanım haber üyelerinden biri olarak oradan önerilen bir yere gitmeyi düşünüyorum tam yirmi beş kişi gitmiş oraya ordan......