PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Temizleme Spreyi ile Motor Temizleme İşlemi

biancoangelo
09/08/2012, 19:20
Arkadaşlar kaputu son 2 açışımda karşıma tozlu kirli bir makina çıkıyordu ve bu durum beni gerçekten rahatsız ediyordu. Kimilerine göre gereksiz ama benim için temizlik hayatımın her noktasında vazgeçilmezimdir. Neyse konuyu fazla uzatmadan anlatayım. Bu toz kir durumundan rahatsızdım ve 14.50 Tl ye satılan SONAX motor temizleyiciyide Tekzen mağazalarında Etlik Bauhause da görmekteydim. Bugün artık yeter dedim ve gittim aldım. Uzman Tv dende motorun nasıl temizlemesi gerektiğine ilişkin videoyuda izledikten sonra motoru bir güzel sildim. Bence Çok güzel oldu ya sizce ???
--Merak eden arkadaşlarım için aşağıda videoyu ve resimleri paylaşıyorum.--
Hayırlı Forumlar.......

Uzman Tv Link:Araç motor temizliği nasıl yapılır? - UZMANTV (https://www.uzmantv.com/arac-motor-temizligi-nasil-yapilir)

Budweiser
09/08/2012, 19:32
Elinize sağlık. Sizin ki yine o kadar pis değil kaputunun altı ne leş olan adamlar var. Bendede var aynı spreyden. Ben aracı yıkamadan önce sıkıp bekletmiştim özellikle yağ terlemesi yapabilecek yerlere karterin oralara falan bolca sıkmıştım gerçekten kiri söküp atıyor üstüne üstlük araba köpürtmesi bittikten sonra kaput altını durulayıp birde sampuanlı suyla geçmiştim :) temizlik candır.

volume23
09/08/2012, 19:38
Maşallah çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

biancoangelo
09/08/2012, 20:02
Elinize sağlık. Sizin ki yine o kadar pis değil kaputunun altı ne leş olan adamlar var. Bendede var aynı spreyden. Ben aracı yıkamadan önce sıkıp bekletmiştim özellikle yağ terlemesi yapabilecek yerlere karterin oralara falan bolca sıkmıştım gerçekten kiri söküp atıyor üstüne üstlük araba köpürtmesi bittikten sonra kaput altını durulayıp birde sampuanlı suyla geçmiştim :) temizlik candır.

Aynen öyle temizlik gibisi yoktur...

blk_hakan
09/08/2012, 20:03
Elinize saglık gayet temiz olmus...

fhmnl
09/08/2012, 20:14

hacı naptın ya bi kese atmadığın kalmış arabaya:siritma:

biancoangelo
09/08/2012, 20:16
hacı naptın ya bi kese atmadığın kalmış arabaya:siritma:

kesele deseler onuda yapardı heralde kardeşim. Oda benim gibi titiz biri sanırım.

fhmnl
09/08/2012, 20:16
Arkadaşlar kaputu son 2 açışımda karşıma tozlu kirli bir makina çıkıyordu ve bu durum beni gerçekten rahatsız ediyordu. Kimilerine göre gereksiz ama benim için temizlik hayatımın her noktasında vazgeçilmezimdir. Neyse konuyu fazla uzatmadan anlatayım. Bu toz kir durumundan rahatsızdım ve 14.50 Tl ye satılan SONAX motor temizleyiciyide Tekzen mağazalarında Etlik Bauhause da görmekteydim. Bugün artık yeter dedim ve gittim aldım. Uzman Tv dende motorun nasıl temizlemesi gerektiğine ilişkin videoyuda izledikten sonra motoru bir güzel sildim. Bence Çok güzel oldu ya sizce ???
--Merak eden arkadaşlarım için aşağıda videoyu ve resimleri paylaşıyorum.--
Hayırlı Forumlar.......

Uzman Tv Link:Araç motor temizliği nasıl yapılır? - UZMANTV (https://www.uzmantv.com/arac-motor-temizligi-nasil-yapilir)

kardeş eline sağlık bu arada güzel olmuş hele de insan kendi başına birşeyler yapınca daha bi güzel oluyor.

biancoangelo
09/08/2012, 20:18
kardeş eline sağlık bu arada güzel olmuş hele de insan kendi başına birşeyler yapınca daha bi güzel oluyor.

Aynen öyle ben memur çocuğuyum, babam 1989 model reno9 a binerken ben bu iş için özel bi yere yaptıramam zorunlu kalamdıkça.. :D İlginize çoook teşekkürler.

Budweiser
09/08/2012, 21:34
Obsesif kompulasif var bende :) Titizlik var artı gereksiz şeylerde gereksiz detayları kafaya takarım onuda halletmedim mi dünyam başıma yıkılır. O yüzden o motor temizlenecek dedim mi kendime hele bi pis dursun kafayı yerim. :)kapı menteşelerinin araları bile nemli bezle temizlerim. Komşular olm yeter arabanın boyasını sökücem her hafta araba yıkanır mı diyo? E yıkamazsamda arabaya binemiyorum arabadan soğuyorum. :)

fhmnl
09/08/2012, 22:05
Obsesif kompulasif var bende :) Titizlik var artı gereksiz şeylerde gereksiz detayları kafaya takarım onuda halletmedim mi dünyam başıma yıkılır. O yüzden o motor temizlenecek dedim mi kendime hele bi pis dursun kafayı yerim. :)kapı menteşelerinin araları bile nemli bezle temizlerim. Komşular olm yeter arabanın boyasını sökücem her hafta araba yıkanır mı diyo? E yıkamazsamda arabaya binemiyorum arabadan soğuyorum. :)
:) geçmiş olsun

biancoangelo
09/08/2012, 22:23

hemen hemen aynıyız panpaaa :D

Gorky
10/08/2012, 01:56
Bi Atas Plak2r alıp motoru temizledikten sonra bu ürünü sıkın bolca plastik yerlere falan. Öylece kaputu kapatıp motoru çalıştırın. 15 - 20 dk sonra motordaki göz kamaştıran parlaklığa doya doya bakın :D

Budweiser
10/08/2012, 10:20
Bi Atas Plak2r alıp motoru temizledikten sonra bu ürünü sıkın bolca plastik yerlere falan. Öylece kaputu kapatıp motoru çalıştırın. 15 - 20 dk sonra motordaki göz kamaştıran parlaklığa doya doya bakın :D

Doğrudurda onlar çok toz pislik topluyor. Tercih etmiyorum o yüzden.

liebermann
10/08/2012, 10:25
1 ay sonra yine aynı.. içi tamam ama dışını temizlemek biraz ihtiraslı! :)

punt0
10/08/2012, 11:05
ben isten gücten cok fazla vakit bulamıyorum ama malum arabayı yıkayıp parlatabilecegimiz biryerlerde yok en fazla benzin istasyonunda yapıorum :) jantların arasını kapı esiklerini icini dısını her pazar yıkarım esim telefon acar 2 saatten beri arabamı yıkıyorsun diyor :) bilmiyor ki o bir hastalık o bir zevk o bir vazgecilmezlik :))

biancoangelo
10/08/2012, 12:04
ben isten gücten cok fazla vakit bulamıyorum ama malum arabayı yıkayıp parlatabilecegimiz biryerlerde yok en fazla benzin istasyonunda yapıorum :) jantların arasını kapı esiklerini icini dısını her pazar yıkarım esim telefon acar 2 saatten beri arabamı yıkıyorsun diyor :) bilmiyor ki o bir hastalık o bir zevk o bir vazgecilmezlik :))

aynen bende pazar yada cumartesi günlerini seçerim ve temizlikle uğraşırım.

biancoangelo
10/08/2012, 12:05
1 ay sonra yine aynı.. içi tamam ama dışını temizlemek biraz ihtiraslı! :)

sizin matığınızla yaklaşırsak hiç elimizi değdirmememiz gerekiyor. NE gerek var ki zaten Kirleniyor.....

Budweiser
10/08/2012, 14:37
Cumartesi 1 ile 5 arası aracı yıkama saatimdir şaşmaz :) önce kompe arabayı boşaltırım torpidoya kadar paspaslar falan ufak gözlerdeki ıvır zıvırları (gerçi ıvır zıvırda bulunmaz tertip sıkıntısıda var bende :D) sonra bagaj arka koltuklar ve ön koltuklar sıralamasıyla komple arabayı süpürürüm ön koltuk aralarını 3 haftada bir arka koltuğun oturma kısmını kaldırır oralarıda süpürürüm. (tozlanabiliyorlar) Sonra bu reklamcılarda kullanılan üstten pompalamalı spreyler var ona 10 a 1 ölçekle sampuan koyup sulandırıp sıcak suyla kuş pisliğiydi bilmemneydi o tarz güç lekelere iyice püskürtüyorum. Daha sonra kaput a geçiyorum. Sonra jantlar spreyi sıktıktan sonra güzelce jant fırcasıyla temizliyorum. Daha sonra komple arabayı kapı içlerini kaputun arkasını kenarlarını boş yerleri iyice köpürtüyorum (elektronik aksamları maskeleyerek koruyorum) daha sonra iyice köpüğü gidene kadar elimle ovarak duruluyorum. Islak bırakıp cila sıkıyorum ve o şekilde kuruluyorum. Kaportaya ayrı, camlara ayrı, göğüslük ve plastik aksamlara çizmeyen ayrı mikrofiberden farklı bezlerim varonu kullanıyorum her bezi kurulama esnasında kovaya su koyup duruluyorum o şekilde kullanıyorum iz yapmasın diye. En son arabayı yanaştırıp karşısına geçip 1lt limonlu ice tea içip eve çıkıyorum duş alıp uzanıyorum.
İşte böyle bir manyağım :)

Yagmuradam
10/08/2012, 15:46
Doğrudurda onlar çok toz pislik topluyor. Tercih etmiyorum o yüzden.

Bu konuda yanlışın var. Plak2 nin en büyük özelliği zaten çok az toz toplaması.
O yüzden motor için de süper ürün..

puntolEVOli
10/08/2012, 17:30
ya bende arabanın motor kısmını şöyle köpürte köpürte yıkamak istiyorum ama aracın beynine zarar veririm diye çekiniyorum bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mı acaba ??

Budweiser
10/08/2012, 17:48
O kaputa kışın su girmiyormu zannediyorsunuz. Ne pislik sular giriyor. Narin bir şekilde o elektrikli aksamlara fazla bulasmadan motor soğukken yıkayın sonra tutabiliyorsanız o elektronik aksamlara basınclı hava tutun zaten bi görünen yukarıdan abs beyni var. Yoksada hava tutma imkanınız istanbulda olduğunzu varsayarak rüzgar alan bi yere çekin 1 saat falan dursun kurur zaten.

Budweiser
10/08/2012, 18:00
Bu konuda yanlışın var. Plak2 nin en büyük özelliği zaten çok az toz toplaması.
O yüzden motor için de süper ürün..

Deniyelim o zaman onuda. ATAS ı denemedim ama diğer bikaç ürün maalesef toz tutuyor.

biancoangelo
11/08/2012, 01:19
Deniyelim o zaman onuda. ATAS ı denemedim ama diğer bikaç ürün maalesef toz tutuyor.

Atas Turkey - Oto Temizlik Ürünleri (https://www.atas.web.tr/page.asp?pageID=1002&language=TR)

perakende satışı yok galiba.

biancoangelo
12/08/2012, 17:53
Atas Turkey - Oto Temizlik Ürünleri (https://www.atas.web.tr/page.asp?pageID=1002&language=TR)

perakende satışı yok galiba.

Kaancım teşekkür etmişin ama perakendesi varmı bu ataş mıdır nedir??????Varsa bi yardımcı olsan.

Budweiser
12/08/2012, 19:53
Atas Bauhausta satılıyor uğrarsam bakarım orda yoksa erdemboyada kesin vardır.

Edit: Hatta şunu buldum acaba bu mudur? https://erdemboya.ticaretimiz.com/p122233-atasforcleanmotor-temizleyici-750.html

biancoangelo
12/08/2012, 20:00

Edit: Hatta şunu buldum acaba bu mudur? ATAS**FORCLEAN**MOTOR TEMİZLEYİCİ 750 ML*: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET şirketinin ATAS OTO YIKAMA VE BAKIM ÜRÜNLERİ*PEŞİN FİYATINA 12 TAKSİT** İTALYAN** (https://erdemboya.ticaretimiz.com/p122233-atasforcleanmotor-temizleyici-750.html)

Bauhausta varsa alırım etlikte vardır umarım sağolasın.... :D

Budweiser
12/08/2012, 20:03
Ben birazdan cıkarım ürün iadesi yapıcam bakarım o arada haber veririm.

biancoangelo
12/08/2012, 21:05
Ben birazdan cıkarım ürün iadesi yapıcam bakarım o arada haber veririm.

tamamdır kardeşim.

cihankardes
13/08/2012, 00:30
Arkadaşlar geçen baumax'ta Arexons marka motor temizleyici gördüm. Dışı falan kaliteli gözüküyordu ama güvenip alamadım. Hepsiburada.com yorumlarına baktım herkes memnun. Bilgisi olan var mıdır?

Islak bez yeterli etkisi yapmıyor :D

Budweiser
13/08/2012, 01:40
tamamdır kardeşim.

Maalesef bauhausta ATAS marka hiç bir ürün satılmıyor. Bilginize.

Arkadaşlar geçen baumax'ta Arexons marka motor temizleyici gördüm. Dışı falan kaliteli gözüküyordu ama güvenip alamadım. Hepsiburada.com yorumlarına baktım herkes memnun. Bilgisi olan var mıdır?

Islak bez yeterli etkisi yapmıyor :D

Arexons italyan bir firma ben cilalı şampuan hızlıcila buğu önleyici ve yağmur kaydırıcı almıştım zamanında. buğu önleyici ve yağmur kaydırıcı tırt. İşlevleri var ama çok düşük vaziyette. cilalı sampuanla yıkayıp Hızlı cilasıda sürüyodum hiç iddialı değildi. Meguiars ın cilalı şampuanı onun 2 katı parlatıyor. Bahsettiğin ürünü hiç denemedim. Fiyat makulse al dene. Ama benim yağmur kaydırıcım ve buğu önleyicim olduğu gibi duruyor. sende çok birşey bekleme güzel çıkarsa süpriz olur. Marka tavsiyem meguiars, chemical brothers, ATAS olur.

ABK
13/08/2012, 03:38
Güzel olmuş yapmak lazım..

Yagmuradam
13/08/2012, 09:35

Edit: Hatta şunu buldum acaba bu mudur? ATAS**FORCLEAN**MOTOR TEMİZLEYİCİ 750 ML*: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET şirketinin ATAS OTO YIKAMA VE BAKIM ÜRÜNLERİ*PEŞİN FİYATINA 12 TAKSİT** İTALYAN** (https://erdemboya.ticaretimiz.com/p122233-atasforcleanmotor-temizleyici-750.html)

Bu ürün motor yıkama öncesi kirleri sökmek için kullanıyor. Fırça ile de müdahele ederseniz motor süper olur.
Benim parlaklık ve toz tutmama için önerdiğim.

ATAS PLAK2R ANTİSTATİK TORPİDO CİLASI 750 ML - Sanalpazar.com |4077663 (https://www.sanalpazar.com/Atas-Plak2r-Antistatik-Torpido-Cilasi750-Ml__isp4077663)

yada fısfıs şişeniz varsa

ATAS PLAK2R KONSANTRETORPİDO CİLASI BÖLÜNMÜŞ1KG. - Sanalpazar.com |3724897 (https://www.sanalpazar.com/Atas-Plak2r-Konsantretorpido-Cilasibolunmus1kg.__isp3724897)

cann
13/08/2012, 12:37
Uzman Tv dende motorun nasıl temizlemesi gerektiğine ilişkin videoyuda izledikten sonra motoru bir güzel sildim. Bence Çok güzel oldu ya sizce ???
--

bende geçen gün seyrettim uzman tv de motor temizleme işini ,
ancak uzman " motor temizleme " işinin sık yapılmaması gerektiğini de öneriyor, özellikle yüksek km li aaraçlarda ," eğer ekstra çamur ,toz vs" gibi durumlar yoksa,
aklınızda bulunsun ....

thevahsi
20/09/2012, 12:26

Hahaha kardeş sen anlatınca gözümde canlandı aynı durum bendede mevcut her pazar hiç şaşmaz kesinlikle tetaylı bir temizlik yaparım arabama her ince ayrıntısını bile siler parlatırım arabamın zevk hatta arkadaşlarım komşularım aynı şeyi bana diyor görmemiş yeter lan aracın boyasını bitirdin...

Sparco34
20/09/2012, 12:34
bence gidip 3 5 tl verip sprey veya koruma için sprey almayın direk gidip işin piri olanlar yapsın :D
allahtan benim çalıştığım yerde 3m ve meguairsin ürünlerini kullanıyorlar :d
1ay 1 2 ayda 1 yapıolar ücretsiz sagolsunlar :D

fatih5533
20/09/2012, 13:42
Harika olmuş saatler olsun... :d

jagar
20/09/2012, 14:09
Benimde aklımda olan bişey paylaşımınızda beni tetikledi desem yeridir en kısa sürede girişcem bende valla motora sonuç mükemmel elinize sağlık

segin
20/09/2012, 14:50
seviyorum böyle temiz sürücüleri ellerinize sağlık gıcır gıcır olmuş walla :D ben de motorum aracın içi dışı piş olduğunda araca binemiyorum bindiğim de ise sanki eski bir külüstüre biniyorum gibi geliyor temizken bindiğimde ise sanki altımda ferrari var :D bende mi hastayım :D

ckrckrckr
20/09/2012, 15:47
hocam arac süper olmus eline saglık bende fırsat bulursam temizlik yapıcam