Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima kötü kokulu hava veriyor
sadece_erhan
04/08/2012, 23:28
Yaw arkadas 2 gundur farkediyorm klimayi acinca ayak kokusu gibi koku veriyo 5 10 dk sonra koku gidiyo. Polen filrresini soktum oyle calistirdim sonuc ayni. Oolen filtresinin ordan cikan hava kokusuz temiz ama difizorler kokulu ufluyo. Daha evvel yoktu. Camin onunde yaprak birikir islanir kokar diyenlerde var ama ic sirkulasyondada yapiyor ve dedigim gibi polen filtresinin kapagini acinca ordan gelen hava kokusuz...
Cozum onerisi olan var mi
not: koku muhabbeti california scents bilboa bublegum alıp arabaya koyfuktan sonra başladı. koku mükemmel ama kötü klima kokusunu tetiklemiş olabilir mi acaba
Sent my iPhone using
zafer murat
04/08/2012, 23:37
Klima dezanfektanı yaptırın ve işlem sonunda sıfır polen filtresi takın.Polen filtresini söküp havalandırmayı çalıştırmayın.Dışardaki toz direk fanlara gelir.
sadece_erhan
04/08/2012, 23:42
Klima dezenfeksiyonunu kendimiz yapamiyomuyuz
Sent my iPhone using
kdrrshnn
04/08/2012, 23:51
bir ara bendede vardı aynı problem buharlı temizleyici aldım peteklerden içeri basıyorum buharı diğer bütün peteklerden buhar çıkıyor polen filtresinide değiştirdim şimdi problem yok tertemiz. araba yıkamacılarının bazılarında içini buharla temizliyolar git peteklerden içeri bassınlar buharı problemin kalmaz diye düşünüyorum buhar peteklerin içerisindeki mikropları öldürüyomuş diye biliyorum
zafer murat
05/08/2012, 00:21
Direkt havalandırmalara sıkılan dezanfektan kullanmayın.Araç klimasını kondens çıkışına yani nemden oluşan saf suyu attığı yerden uygulanır.Direk havalandırmadan yapılan işlem hem geciçi hem polen filtresinin olduğu yerdeki fanlara zarar verir.Piyasada oto elektrikçilerde klima işi ile uğraşan bir ustaya gidin yada serviste yaptırabilirsiniz.
fuatcosar
05/08/2012, 01:33
arabada içilen sigara sayesinde difizör ve hava geçen hortumların içi zamanla katranımsı bir şekilde kirleniyor ve koku bu yüzden oluyor sanırım. özellikle klima açıkken sigara içmek çok sıkıntılı.
benim bir tavsiyem var.
öncelikler arkadaşların dediği gibi polen filtresini değitirin.
koku devam ediyorsa önce 1. linkteki spray uygulamasını yapın.
sorun devam ederse 2. link kesin çözüm..
Macota Climatic Klima Dezenfekte Spreyi 250 Ml. Made in Italy 0436205 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/liste/macota-climatic-klima-dezenfekte-spreyi-250-ml-made-in-italy-0436205/productDetails.aspx?productId=otev0436205&categoryId=20035744)
Mafra Antibakteriyel Araç Klima Dezenfektanı (Odorbact) - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/liste/mafra-antibakteriyel-arac-klima-dezenfektani-odorbact/productDetails.aspx?productId=otvr1&categoryId=20035744)
bu arada macotanın arta kalanı ile evdeki klimayı da mis gibi yaptım..
sadece_erhan
05/08/2012, 01:46
Polen filtresini sokup parcaciya braktim su an aracda polen filrresi yok. Filtre yokken filtre kapagini kapatip uygulasam bu macota ya da muadili ne varsa bauhausda. Sıkıntı olur mu filtresix. Pazartesi gelicek yeni filtre
Sent my iPhone using
sorun olmaz uygulayabilirsiniz.. arabada sigara da içmişseniz mafra tavsiye ederim.
sadece_erhan
05/08/2012, 02:11
yok be abi sigara içmedim zaten arabayı aldım 10 gün sonra ramazan geldi. önceki sahibi de içmiyordu
koku muhabbeti california scents bilboa bublegum alıp arabaya koyfuktan sonra başladı. koku mükemmel ama kötü klima kokusunu tetiklemiş olabilir mi acaba
sadece_erhan
05/08/2012, 22:01
Evet abi cozumlemeleriniizi bekliyorum. Bugun arexons klima temizleme seysi aldim bauhausdan ama pek bi ise yaramadi sanki....
Sent my iPhone using
emrahisilti
06/08/2012, 08:54
klima borularında bakteriler üremiş.Dışarıdan müdahalelerde bir miktar bakteri ölürken alt borularda kiler yaşıyor ve yine üremeye başlıyorlar.Bundan dolayı o koku buharlama yapmadan gitmez.Özellikle manuel klimalarda klimayı kapattıktan sonra mutlaka 5dk kadar normal fanın çalışması tavsiye edilir.
sadece_erhan
06/08/2012, 10:03
klima borularında bakteriler üremiş.Dışarıdan müdahalelerde bir miktar bakteri ölürken alt borularda kiler yaşıyor ve yine üremeye başlıyorlar.Bundan dolayı o koku buharlama yapmadan gitmez.Özellikle manuel klimalarda klimayı kapattıktan sonra mutlaka 5dk kadar normal fanın çalışması tavsiye edilir.
buharla temizlemeyi kaça yapıyorlar?
emrahisilti
06/08/2012, 10:09
Grupanya! - Türkiye çapındaki Speedy servislerinde oto klima bakım paketi 69 TL yerine 22,90 TL! 30 Eylül 2012'ye kadar Bursa, Kumluk, Kastamonu, Sivas, Bodrum, Adapazarı, İzmit, Ankara, Bayrampaşa CarrefourSA, Ataşehir, Gaziosmanpaşa, Haramidere ve (https://www.grupanya.com/istanbul-avrupa/firsat/speedy-arac-klima/adwords-t-deal-speedy-arac-klima)
şurayı bi deneyin bende şimdi şansa gördüm
sadece_erhan
06/08/2012, 10:24
Grupanya! - Türkiye çapındaki Speedy servislerinde oto klima bakım paketi 69 TL yerine 22,90 TL! 30 Eylül 2012'ye kadar Bursa, Kumluk, Kastamonu, Sivas, Bodrum, Adapazarı, İzmit, Ankara, Bayrampaşa CarrefourSA, Ataşehir, Gaziosmanpaşa, Haramidere ve (https://www.grupanya.com/istanbul-avrupa/firsat/speedy-arac-klima/adwords-t-deal-speedy-arac-klima)
şurayı bi deneyin bende şimdi şansa gördüm
oo :) allah razı olsun tam süper oldu, bu kadar mı denk gelir arkadaş :D
eşimden şifresini alayım hemen...
emrahisilti
06/08/2012, 10:37
oo :) allah razı olsun tam süper oldu, bu kadar mı denk gelir arkadaş :D
eşimden şifresini alayım hemen...
yinede bir sor ben böyle yerlere pek güvenmiyorum klimanın gazını boşalttık temizledik diyip 100 tl de klima gazı için para almasınlar.Memnun kalırsan bende yaptırırım.Çok ucuz görünüyor
sadece_erhan
06/08/2012, 11:56
bakıcaz abi, speedy iyidir ya bildiğim kadarıyla, alıp bu akşam 5 gibi giderim heralde, bakalım napcaklar.