Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu evo lar nerede?

segin
02/08/2012, 21:00
Vídeo de Divulgação - Release "Novo Fiat Punto 2013" - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=pAKvdyQjDJU)

vidyoyu dikkatlice izleyin bizim istediğimiz herşey var, hatta kontak çevirince pas pas gösteren ibrelere kadar, göstergelerin teyp renginin iç aksamın, gündüz farlarının far ve sislerle yanmasına kadar herşey var. bu araçların nereye nasıl yapılacağını kim karar veriyor...

LANÇAMENTO Novo Fiat Punto 2013 T-Jet 1.4 R$ 55.740 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=bcORqFckZg8)

burdada 2013 punto diyor bizim yeni punto nerede?

Ziyaretci037
02/08/2012, 21:01
2013'te çıkacak diyo videoda..

segin
02/08/2012, 21:11
2013'te çıkacak diyo videoda..
e tamam 2013 modeller yavaştan gelmesi gerekmezmi :D

kadir07
02/08/2012, 21:25
sarı punto beni benden aldı...:w00t2000:

1ocak2011
02/08/2012, 22:06
Evo'ya geri dönüşmü var acaba...Araçlar bu arada Brezilya için...

segin
03/08/2012, 00:13
abi varsa sırf o göstergeler için tekrar evo alırım, yada sana söyleriz sen göstergeleri getirtirsin :D bu arada 1.8 16V olan da vardı aralarında

lektonstar17
03/08/2012, 00:22
Yav bu kadarda fark olmaz.Neydi o göstergeler,yol bilgisayarı,jantlar...İnsanın fiatın kapısına dayanası geliyo valla.Nasıl bi satış mantığıdır.Bunlar Türkiye ye gelirse bizimkiler biraz daha değer kaybedicek.Sattıracaklar kız gibi evoyu :(

Ziyaretçi034
03/08/2012, 00:30
brezilya ayrı bir fiat gibi,

FIAT - Movidos pela paixão (https://www.fiat.com.br/monte-seu-carro/)

sol üstten Carros'a tıklarsanız neredeyse tasarımını unuttuğumuz unoyu bile görebilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam brezilyada evo modeli çıkmamıştı. güney amerika olarak kendileri pişirip kendileri yiyorlar sanırım. pek karışan görüşen yok herhalde. abarth jantlarını bile kendilerine göre değiştirmişler. normal abarth jantlarında göbekte kapak vardı üzerinde akrep figürü olan

segin
03/08/2012, 00:41
brezilya ayrı bir fiat gibi,

FIAT - Movidos pela paixão (https://www.fiat.com.br/monte-seu-carro/)

sol üstten Carros'a tıklarsanız neredeyse tasarımını unuttuğumuz unoyu bile görebilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam brezilyada evo modeli çıkmamıştı. güney amerika olarak kendileri pişirip kendileri yiyorlar sanırım. pek karışan görüşen yok herhalde. abarth jantlarını bile kendilerine göre değiştirmişler. normal abarth jantlarında göbekte kapak vardı üzerinde akrep figürü olan aynen hepsi burda var fakat doblo hala eski doblo linea da öyle.. en vahşi evo görünüyor:D

1ocak2011
03/08/2012, 09:54
abi varsa sırf o göstergeler için tekrar evo alırım, yada sana söyleriz sen göstergeleri getirtirsin :D bu arada 1.8 16V olan da vardı aralarında

Göstergelere bende bittim, Zaten hayalimde gösterge selamlama var. Kaç kere yazdım bir türlü güncelleme yayınlamadılar...

liebermann
03/08/2012, 09:57
palio yu gördüm, uno yu gördüm Aman Allahım'! :)

Ziyaretçi034
03/08/2012, 10:13
Göstergelere bende bittim, Zaten hayalimde gösterge selamlama var. Kaç kere yazdım bir türlü güncelleme yayınlamadılar...

abi bu işin üzerindeysen araştırmasını yapmışsındır, o gösterge kalibre işi nasıl oluyor ? aracın beyniylemi alakalı yoksa göstergenin içinde kalibre için çip felan mı var, brezilya'da yaşayan bir arkadaşım var, dün gece teyakkuza geçirdim bu göstergeden istiyorum diye :) o göstergeyi alsak bütün sorunlar çözülür mü? nasıl bir yol izlemek lazım ?

1ocak2011
03/08/2012, 10:30
abi bu işin üzerindeysen araştırmasını yapmışsındır, o gösterge kalibre işi nasıl oluyor ? aracın beyniylemi alakalı yoksa göstergenin içinde kalibre için çip felan mı var, brezilya'da yaşayan bir arkadaşım var, dün gece teyakkuza geçirdim bu göstergeden istiyorum diye :) o göstergeyi alsak bütün sorunlar çözülür mü? nasıl bir yol izlemek lazım ?

Bence bir güncelleme ile olacak işlem, Sonuçta Ecu'dan geliyor, Buda bir güncelleme ile mümkün olacaktır diye düşünüyorum. Gösterge değişiminde belki soketler bile farklı olabilir. Geçenlerde Yeni Linea teybini benim aracıma denedik. Ve Code ekranı gelmeden ''Code Error'' hatası verdi, Yani uyum sağlamadı. Aslında aynı teyp ama Version bile farkı, o yüzden göstergedede sorun olabilir.

Ziyaretçi034
03/08/2012, 10:40
Bence bir güncelleme ile olacak işlem, Sonuçta Ecu'dan geliyor, Buda bir güncelleme ile mümkün olacaktır diye düşünüyorum. Gösterge değişiminde belki soketler bile farklı olabilir. Geçenlerde Yeni Linea teybini benim aracıma denedik. Ve Code ekranı gelmeden ''Code Error'' hatası verdi, Yani uyum sağlamadı. Aslında aynı teyp ama Version bile farkı, o yüzden göstergedede sorun olabilir.

anladım abi, ağzımızın suyunu akıtarak bakacağız uzaktan :)

opellerde obdii soketine bağlanan HLS modüller var, gösterge kalibre, kapıyı açıp kaparken sislerin yanması gibi kişiselleştirilebilen özellikler sunuyor, bi ara işi gücü bırakıp onu araştırmıştım varmıdır bizdede öyle bi şey diye

alibozpinar
03/08/2012, 10:45
Arkadaşlar dikkat ettiyseniz punto yazısı ortada değil , bagaj kapağının solunda.
birde hep isetiypte yapmak istediğim , geri vites ışığının her iki taraftada olması bunlarda var (1. video da dakika 1.13 de görünüyor) , arka sis farının stopların içine saklamışlar.

1ocak2011
03/08/2012, 10:47
anladım abi, ağzımızın suyunu akıtarak bakacağız uzaktan :)

opellerde obdii soketine bağlanan HLS modüller var, gösterge kalibre, kapıyı açıp kaparken sislerin yanması gibi kişiselleştirilebilen özellikler sunuyor, bi ara işi gücü bırakıp onu araştırmıştım varmıdır bizdede öyle bi şey diye

Bence yoktur. O modülleri biliyorum. Gayet güzel. Bizimkilere olma konusunda bu soruya daha iyi cevap verecektir.

Ziyaretçi034
03/08/2012, 10:49
Bence yoktur. O modülleri biliyorum. Gayet güzel. Bizimkilere olma konusunda bu soruya daha iyi cevap verecektir.

bayramdan sonra müsait bi zamanda ankaraya geliyorum abi, abiyle konuştuk, o gün başını ağrıtırım fazlasıyla. müsait olurda gelirsen seninlede tanışmak isterim. sohbet ederiz biraz. tabi abi fırçalayıp ben burda çalışırken siz orda ne yapıyorsunuz diyene kadar :)

1ocak2011
03/08/2012, 10:55
bayramdan sonra müsait bi zamanda ankaraya geliyorum abi, abiyle konuştuk, o gün başını ağrıtırım fazlasıyla. müsait olurda gelirsen seninlede tanışmak isterim. sohbet ederiz biraz. tabi abi fırçalayıp ben burda çalışırken siz orda ne yapıyorsunuz diyene kadar :)

Sen 'e mesaj gönderdiğinde bende oradaydım. Cuma gelirsen bende gelmeyi düşünüyorum. Hem yardım ederim, Hemde fikirlerimi iletirim. Fırçalamaz merak etme. Ama bana davlumbazı tükürüğüm kuruyana kadar yıka gel diye fırçada atmadı değil :)

Ziyaretçi034
03/08/2012, 11:11
Sen 'e mesaj gönderdiğinde bende oradaydım. Cuma gelirsen bende gelmeyi düşünüyorum. Hem yardım ederim, Hemde fikirlerimi iletirim. Fırçalamaz merak etme. Ama bana davlumbazı tükürüğüm kuruyana kadar yıka gel diye fırçada atmadı değil :)

eksik olma abi, ben kuzenimi getireyim genede yanımda, fazla adam göz çıkarmaz :)

Budweiser
03/08/2012, 11:41
Evo'ya geri dönüşmü var acaba...Araçlar bu arada Brezilya için...

Aynen abi brezilya bende direk T-jet e Abarth kit takmalarından anladım. GP tjet tede GP Abarth body kit i vardı. Kesinlikle Brezilyada ki Fiat ayrı bi dünya.

Ziyaretçi034
03/08/2012, 11:51
Aynen abi brezilya bende direk T-jet e Abarth kit takmalarından anladım. GP tjet tede GP Abarth body kit i vardı. Kesinlikle Brezilyada ki Fiat ayrı bi dünya.

brezilya her araç markası için ayrı bi dünya, arkadaşım ford fiestam var deyip duruyordu, geçen resmini gönderdi, dedim bu ne :D

https://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2010/04/ford-fiesta-2011-brasil.jpg

orada bulunan bütün markalara bakın şekli şemalini görmediğimiz araçlar mevcut

c kasa corsalar chevrolet markası altında satılıyor mesela

Corsa Hatch Maxx 2012 | Preço Corsa | Carros | Hatch | Chevrolet (https://www.chevrolet.com.br/veiculos/todos-os-modelos/carros/corsahatch/apresentacao.html)

burada d kasa corsa sahipleri f kasayı beklerken garip gözüküyor :)

motor delisi
03/08/2012, 12:00
Bizimkilerde nereden ne çalsam diye uğraşıyor.

Budweiser
03/08/2012, 12:06
:) Bunlar yalnız brezilya üretimi olabilir. Gerçi öyle bir üretim var mı bilgim yok ama.

Ziyaretçi034
03/08/2012, 12:28
:) Bunlar yalnız brezilya üretimi olabilir. Gerçi öyle bir üretim var mı bilgim yok ama.

brezilya üretimi zaten, italyadan gitmiyor yani. güney amerika büyük bir pazar.

Fiat - Wikipedia, the encyclopedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat#Fiat_Autom.C3.B3veis_.28Brazil.29)

aslında brezilya fiat şu anda eskiden tofaşın yaptığını yapıyor. maliyeti azaltmak için eski araçların kalıplarını alıp yeni araç üretiyor. zaten elindeki modellerden belli. eski uno makyajlanmış, doblolar eski kasa, ducatolar eski kasa v.s. punto evo önceden yoktu bildiğim kadarıyla, evo üretimden kalkınca böyle bir güncelleme yapmışlar kendilerince. çokta güzel olmuş

segin
03/08/2012, 22:21
o fiesta ne oyle yaaa kabus :D