PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Savcılığa İfadeye Çagrılıyorum (Zamanasımı Bürosu)

ZAK1980
01/08/2012, 18:11
Arkadaslar bundan 6-7 ay once bir arkadasımız A.O ısımlı kısının bır vıdeosunu yayınlamıstı ve bendahıl bırcok kısı yorum yazmıstı hatırlarsanız.
Daha sonra Erdi İstnabul Cum.Sav. İst.Emn.gonderdıgı yazıya ıstınaden İp ve dıger bılgılerımızi emnıyete vermek zorunda kalarak bılgılendırme mesajı gondermıstı .

Aradan aylar gectı bugun bana sms geldı Cumhurıyet Savcılıgımızın 2012/67860sorusturma dosyanıza ıstınaden ifadenıze basvurulacaktır su su gunlerde Sıhhıye Adlıyesı Zaman asımı Burosuna ugramanız rıca olunur dıye.

Sızlerde boyle bır sms geldımı ,geldıyse ne yaptınız

Bırde Nisan Ayında trafıkte magandanın tekının saldırısına ugramıstım bundan dolayı savcılıga suc duyurusunda bulundum Ankaradakı mobeseler calısmadıgı ıcın maganda bulunamadı ,karakoldan cagrıldım savcılık mobeseden bırsey cıkmadıgını ve asayıse gıderek sabıka defterıne bakabılecegımı bıldırmıs polıs memuruda abı bınlerce yuze bakacaksın aradan uzun zaman gectı hatırlarmısın bılmıyorum istersen hatırlıyamayacagını beyan ederek sıkayetını gerı cekerek gıtmeye bılırsın dedı bende sıkayetımı gerı cektım.

Sımdı bu vıdeodanmı oturu yoksa trafıktenmı oturu cagrılıyorum anlamadım Bence vıdeodan dır kesın ''hakaret ettı dye Suc duyurusunda bulunmustu '' dıye hatırlıyorum
Ne dıyorsunuz bu ıse verılen numaradan dosya sorgulaması yapamıyorum kı kımmmıs neymıs bır bılgımde yok

SteinGP
01/08/2012, 18:21
Bu A.O isimli kişi, bir hoca oluyor sanırsam değil mi?

pdr42
01/08/2012, 18:34
Olayı hatırlamadım.

ibrahim06
01/08/2012, 20:19
Hatırladım.Konuyu sanırım serdar hoca açmıştı. kendisi uzun zamandır uğramıyor buraya. o konuya yorum yazdığımı hatırlıyorum ama benim ip verildimi bilgim yok. bana mesaj da gelmedi. Bi de duyduğum 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğuydu. Onlardan birisi galiba sensin Zeynel.

ZAK1980
01/08/2012, 20:42
Hatırladım.Konuyu sanırım serdar hoca açmıştı. kendisi uzun zamandır uğramıyor buraya. o konuya yorum yazdığımı hatırlıyorum ama benim ip verildimi bilgim yok. bana mesaj da gelmedi. Bi de duyduğum 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğuydu. Onlardan birisi galiba sensin Zeynel.
İbrahim Erdi İp numarasını ve diğer bılgılerını verdım dıye mesaj atmıstı ama numaramı verdımı bılmıyorum veya onda varmı onuda bılmıyorum sımdı soye bır durum var ben Nisan ayında savcılıga sucduyurusnda bulundum arabadan dolayı daha sonra savcılık karakola yazı yazmıs mobeseden bulunamadı dıye bende bunun uzerıne sıkaetımı karakolda gerı cektım ve asayıse gıtmedım acaba karakolda gerı cektıgım ıcınmı savcılık cagırıyor ve sms gelen telefon benım uzerıme kayıtlı dedıl ama ben kullanıyorum telefonu ve arabadan dolayı sıkayetımde savcıya sms gelen telefonumun numarasını vermiştim.
Benım ısmıme kayıtlı olan telefonun sım kartı bozulmus calısmıyor ve vıdeo olayında İstanbul Cum.Sav. sıkayette bulunuldu ,gelen sms onunla alakalı olsa İstanbul Cum.Sav.actıgı dosya netıcesınde Ankara Cum.Sav.ifade vermenız gerekıyor derdı dıye dusunuyorum ve o sıkayette telefon numaramı nereden buldular Erdi vermedıyse bakalım Cuma gunune artık her ıhtımalı duusnerekten bır savunma yapacagız ve gıdıp gorecegız

ibrahim06
01/08/2012, 20:46
İbrahim Erdi İp numarasını ve diğer bılgılerını verdım dıye mesaj atmıstı ama numaramı verdımı bılmıyorum veya onda varmı onuda bılmıyorum sımdı soye bır durum var ben Nisan ayında savcılıga sucduyurusnda bulundum arabadan dolayı daha sonra savcılık karakola yazı yazmıs mobeseden bulunamadı dıye bende bunun uzerıne sıkaetımı karakolda gerı cektım ve asayıse gıtmedım acaba karakolda gerı cektıgım ıcınmı savcılık cagırıyor ve sms gelen telefon benım uzerıme kayıtlı dedıl ama ben kullanıyorum telefonu ve arabadan dolayı sıkayetımde savcıya sms gelen telefonumun numarasını vermiştim.
Benım ısmıme kayıtlı olan telefonun sım kartı bozulmus calısmıyor ve vıdeo olayında İstanbul Cum.Sav. sıkayette bulunuldu ,gelen sms onunla alakalı olsa İstanbul Cum.Sav.actıgı dosya netıcesınde Ankara Cum.Sav.ifade vermenız gerekıyor derdı dıye dusunuyorum ve o sıkayette telefon numaramı nereden buldular Erdi vermedıyse bakalım Cuma gunune artık her ıhtımalı duusnerekten bır savunma yapacagız ve gıdıp gorecegız

Sanırım bu mevzu senin şikayetinle ilgili.

ZAK1980
01/08/2012, 21:10
Sanırım bu mevzu senin şikayetinle ilgili.
İbrahim galıba aynen oyle cunkı ben once karakola gıttım sıkayetcı oldum polıs savcı uzlastırmak ısterse uzlasırmısınız dedı hayatta uzlasmam dedım.
Sonra 3 gun sonra da karakoldan bagımsız olarak dırekt Savcılıga gıdıp suc duyurusunda bulundum galıba bılmeden ıkı defa suc duyurusnda bulundum ve karakoldakı sıkayetımın akıbetınıde sormadım karakola gıttıgımde polıs savcılıga gıdıp suc duyurusunda bulunmussunuz karakola ugramanız gerekıyor deyınce sıkayetı gerı aldım .
Ama karakoldakı sıkayetıde savcılıga gıttım dıye hıc bakmadım .

aykut_1914
02/08/2012, 01:05
erdi beyy neden forumumuzdan birilerini mahkemeye verdi ki abi?

SKELETER
02/08/2012, 01:08
Olay neydi?

izoci
02/08/2012, 01:33
Harbiden olay neydi arkadaşlar hatırlayan var mı ?

ibrahim06
02/08/2012, 01:41
arkadaşlar adamın adını yazsanız avukatları dava açıyor. Şöyle yardımcı olayım: Evrim teorisini dini açıdan çürüten kitaplar yazan yazarken de gerçek ismi yerine mahlas kullanan birisi

ZAK1980
02/08/2012, 01:54
erdi beyy neden forumumuzdan birilerini mahkemeye verdi ki abi?
Aykut Erdı vermedı karsı taraf ist.Cum.Sav.Sıkayette bulunmus onlarda ist.Emn.Bılısım suclarına ıletmıs emnıyette Erdıden ip numarasını ,isim soy ısmı ıstemıs oda mecburen verdı devlet ısteyınce vermem mı dıyecek :)
Sagolsun durumuda bıldırdı bana sonra

ZAK1980
02/08/2012, 01:56
Olay neydi?
Şafak olayı kısaca anlattımda savunmayı ne sekılde yapacam onu bılmıyorum ve bu olay vıdeodanmı onuda bılmıyorum benım arabadan dolayı sıkayet etmemden dolayıda olabılir

ZAK1980
02/08/2012, 10:56
Facebookun gozunu seveyım:)
Mehmet abı ıle zamanında su vıdeo olayını konusmustuk facebokkta geçmıs konusmaları baktım daha dosgrusu sımdı aklıma geldı dosya numarası yılı tamamıyle farklı bu benım trafıktekı saldırı olayı buyuk ıhtımal.
Yok abı artık kımseye yorum yazmayacam gaztelerın yorum kosesıne dahı :)

eexelanss
02/08/2012, 11:36
Zeynel bu olay senin şikayetinle alakalı dostum.. Videoyla alakalı değildir. Çünkü suç duyurusunda bulunulan üç kişi var. biri benim, biri sdr krkc isimli kullanıcı biride çilem adlı kullanıcı. İki gün önce ifade verdim.. O konuya yazı yazan herkezin yorumlarının ekran görüntüsünü alıp suç duyurusuna eklemişler.. sende varsın ibrahim hocamda var izoci kardeşimde var bir çok kişi yorum yapmış. Nickini hatırladığım kişiler bunlar.. Tck 125. md Şerefe karşı işlenen suçlar kapsamında şikayette bulunulmuş. Şayet mahkemesizi suçlu bulursa 3aydan 2 yıla kadar hapis cezası yada idari para cezası ödüyorsunuz.
Yada bunların hiç birini riske atmak istemiyorsanız bu tür şikayete bağlı suçlarda anlaşma hükümleride soruluyor. Eğer anlaşma hükümlerini görüşüp anlaşabilirseniz hakkınızda dava açılmıyor.
Yorumlarınıza dikkat edin arkadaşlar. eleştiri sınırını aşdığınızda başınız ağrır boştan yere uğraşır durursunuz. Cebinizdende bisürü para çıkar..

eexelanss
02/08/2012, 11:39
Zaten hakaret suçunun yani şerefe karşı suçların bu tarz bir ortamda işlenebilmesi için en az üç kişi ile gerçekleştirilmesi gerekiyormuş. Dolayısıyla üç kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuş.

ZAK1980
02/08/2012, 14:51
Zeynel bu olay senin şikayetinle alakalı dostum.. Videoyla alakalı değildir. Çünkü suç duyurusunda bulunulan üç kişi var. biri benim, biri sdr krkc isimli kullanıcı biride çilem adlı kullanıcı. İki gün önce ifade verdim.. O konuya yazı yazan herkezin yorumlarının ekran görüntüsünü alıp suç duyurusuna eklemişler.. sende varsın ibrahim hocamda var izoci kardeşimde var bir çok kişi yorum yapmış. Nickini hatırladığım kişiler bunlar.. Tck 125. md Şerefe karşı işlenen suçlar kapsamında şikayette bulunulmuş. Şayet mahkemesizi suçlu bulursa 3aydan 2 yıla kadar hapis cezası yada idari para cezası ödüyorsunuz.
Yada bunların hiç birini riske atmak istemiyorsanız bu tür şikayete bağlı suçlarda anlaşma hükümleride soruluyor. Eğer anlaşma hükümlerini görüşüp anlaşabilirseniz hakkınızda dava açılmıyor.
Yorumlarınıza dikkat edin arkadaşlar. eleştiri sınırını aşdığınızda başınız ağrır boştan yere uğraşır durursunuz. Cebinizdende bisürü para çıkar..
haklısın dostum

eexelanss
02/08/2012, 15:57
Yorum yapanların hepsi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu sanmıyorum. Öyle olmuş olsa idi ordaki yorum yapan herkez hakkında savcı ifade isterdi. Bana tebliğ edilen suç duyurusunda 3 kişinin nicnamesi vardı. Ve bu üç kişinin yazdıkları özellikle suç olarak belirtilmişti. Bu süreç biraz uzun bir süreç. Bana gelmesi tam 5 ayı buldu. Şikayet tarihi dahada eski 2011 tarihli..
Benim gördüğüm kadarıyla bu konuda sadece 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuş. Dolayısıyla bu konuda başı ağrıyacak olan sadece üç kişi. Sizlik bir olay yok yani.

Sparco34
02/08/2012, 16:12
inş. en yakın zamanda sorunsuz çözersin bu mübarek ayda kardeşim

Budweiser
02/08/2012, 16:29
Programında sürekli inşallah maşallah denilen, bakımlı güzel ve başörtülü ablaların programı beraber sunduğu hocamız işte anlayın da. :)

izoci
02/08/2012, 18:35
Bana tebliğ gelmedi şuanda ? Başımız ekşicek gibi duruyor.

eexelanss
03/08/2012, 00:35
Bana tebliğ gelmedi şuanda ? Başımız ekşicek gibi duruyor.

Oğuz senlik bir durum yok abisi kafana takma.. Hakkında suç duyurusu bulunulan kişilerin problemi bu.. Sizin hakkınızda herhangi bir şikayet yok dolayısıyla ifadelik bir durumunuzda yok..

izoci
03/08/2012, 00:44
Anladım abi.Benim yok ama keşke kimsenin olmasaydı ya durduk yerde başımıza iş.

ZAK1980
03/08/2012, 00:50
Oğuz senlik bir durum yok abisi kafana takma.. Hakkında suç duyurusu bulunulan kişilerin problemi bu.. Sizin hakkınızda herhangi bir şikayet yok dolayısıyla ifadelik bir durumunuzda yok..
Oğuzhan bıızm hakkımızda suc duyurusu olmaya bılır ama ınan olanlarada kayıtsız kalmak bızım sorunumuz degıldıye duyarsız kalmanında benım ıcın uygun olmadıgını dusunuyorum .
Bugun resmen ısyan ettım forumlara yazdım ses yok, aramın ıyı oldugu avukat yuksek lısans ogrencımız var aradım bır kac kez, ulasamadım adam cebını acmıyor,hadı benı sevmıyor dedım sınıftakı enyakın arkadasını aradım onunkınıde acmıyormus bırkac aydır
Hukuk Yuksek lısansına ögrencı alınacak gelenler acukat,savcı ve hakım adayları gelenler bu durumu onlarlada konusurum Eylulde bırının bır tanıdıgı veya ısın uzmanı yolu yordamını bılen yardımcı olacak ıllakı bırını bulurum ozaman elımden gelenı yaparım .
Hocalarda tatılde gelmıyorlar okula onlarada soramadım kısacası bugun
bısey yapamamak bayagı canımı sıktı

pdr42
03/08/2012, 02:07
ona bende yorum yapmıstım o konu nerede acaba bilen var mı

ZAK1980
03/08/2012, 02:10
ona bende yorum yapmıstım o konu nerede acaba bilen var mı
Konu tamamıyle sılınmıstı

aykut_1914
03/08/2012, 02:19
Aykut Erdı vermedı karsı taraf ist.Cum.Sav.Sıkayette bulunmus onlarda ist.Emn.Bılısım suclarına ıletmıs emnıyette Erdıden ip numarasını ,isim soy ısmı ıstemıs oda mecburen verdı devlet ısteyınce vermem mı dıyecek :)
Sagolsun durumuda bıldırdı bana sonra

tamamdır :)

erdiyilmaz
03/08/2012, 03:24
arkadaslar olay savcilik surecinde oldugu icin buralarda aleni sekilde yazilip cizilmesi pek uygun degil ancak benim ismim gectigi icin fazla uzatmadan aciklama yapacagim. ve sizlerden ricam bu konuyla ilgili artik buralarda yazilip cizilmesin. ancak hala ustu kapali sahisa yonelik olumsuz ifadelerde bulunulmasi baska bas agrilarina sebep olabilir. benden uyarmasi.

ekim ayinda serdar kurkcu taraan acilan ve uyelerimizin bir cogunun mesaj attigi bir konu nedeniyle ilgili sahisin avukatlari taraan istanbul kadikoy cumhuriyet savciligina sitemizin ekran goruntuleriyle beraber 2011/39447 dosya numarasiyla suc duyurusunda bulunulmus. sikayet talebi ocak ayi gibi sitenin sahibi oldugum icin polis taraan bana iletildi ve karakolda ifade vermem istendi.

farkli tarihlerde 2 sefer karakolda ifade verildi. karakolda benden ilgili kisilerin erisim bilgileri talep edildi. talep uzerine srdr krkc (serdar kurkcu), eexelanss (m. oguzhan celik) ve cilem (cilen atac) olmak uzere 3 kisinin bilgileri gonderildi. bununla beraber bir kere daha ifadeye cagrildim ve benzer ifadeyi tekrardan verdim.

konu artik istanbul kadikoy cumhuriyet savciligindadir. yukarida ismini yazdigim kisilerin is ve hayat akislarinin olumsuz etkilenmemesi adina bulunduklari sehirde karakola gidip ifade vermelerinin iyi olacagi kanaatindeyim. zaten bir sekilde ulasiyorlar.

kuruldugumuz 2006 yilindan beri bu sekilde farkli savcilik surecleriyle karsilastik. forum icerisinde maalesef yillardir gerek genel gerekse ozel mesajlar olsun ustu kapali da olsa hakaret edenler mevcut. bu sekilde davranarak, kisilere saldirida bulunmak suctur. sanal ortamlardaki olumsuz davranislarin ozellikle bilisim yasalarinin devreye girmesiyle cezai mueyyideleri ve yaptirimlari vardir. bu konu vesilesiyle ozellikle bahsi gecen arkadaslari tenzih ederek, ozel mesaj yoluyla surekli olarak kufur etmeyi devam ettiren uyeleri de uyariyorum. herkes kendi yazdigi mesajindan noktasindan virgulune kadar sorumlu oldugunu unutmayin. ben yazar gecerim beni bulamazlar demeyin, her turlu iziniz bulunabiliyor.

bu tur olumsuz durumlarin yasanmamasini isterdik ancak maalesef 20.000 uyemiz var ve yuzbinlerce mesaj yaziliyor, buraya elli tane moderator koysak da her bir mesaji kontrol etmemiz mumkun degil. o nedenle forum icerisindeki konularda sag tarafta yer alan sari unlem isareti seklindeki sikayet et butonlari vasitasiyla olumsuz mesajlari bizlere bildiriniz. kimsenin cani yanmadan mudahale edebilelim.

herkese gecmis olsun diyorum. umarim tekrardan bu tur olumsuz durumlarla karsilasmayiz.

erdi yilmaz
kurucu & yonetici

eexelanss
03/08/2012, 09:42
Oğuzhan bıızm hakkımızda suc duyurusu olmaya bılır ama ınan olanlarada kayıtsız kalmak bızım sorunumuz degıldıye duyarsız kalmanında benım ıcın uygun olmadıgını dusunuyorum .
Bugun resmen ısyan ettım forumlara yazdım ses yok, aramın ıyı oldugu avukat yuksek lısans ogrencımız var aradım bır kac kez, ulasamadım adam cebını acmıyor,hadı benı sevmıyor dedım sınıftakı enyakın arkadasını aradım onunkınıde acmıyormus bırkac aydır
Hukuk Yuksek lısansına ögrencı alınacak gelenler acukat,savcı ve hakım adayları gelenler bu durumu onlarlada konusurum Eylulde bırının bır tanıdıgı veya ısın uzmanı yolu yordamını bılen yardımcı olacak ıllakı bırını bulurum ozaman elımden gelenı yaparım .
Hocalarda tatılde gelmıyorlar okula onlarada soramadım kısacası bugun
bısey yapamamak bayagı canımı sıktı

Sağlık olsun dostum..Zaten bu tarz durumlarda şöyle yaparım böyle yardımcı olurum diyenlere nedense bir türlü ulaşamıyoruz.. Çünku benimde öyle oldu :)