Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de şöför olmak
Lordrivendel
13/07/2007, 15:05
Arabam olmadan önce, trafikte sinirlenen, kavga eden insanları gerçekten anlamıyordum.
Şöför olduktan sonra, Türkiye’de araba kullanmanın ne kadar zor, ne kadar riskli, ne kadar şansa bağlı olduğunu daha iyi anladım. İçimi boşaltacağım J
1-) Sarı ışık hareket ışığı değildir. Sarı ışık, vitesi geçirip kalkmaya hazırlanma içindir. Sarı ışık yandığında kornaya basan, selektör yakan, bilinçsiz insanlardan NEFRET ediyorum.
2-) Şehir içinde, trafik ne kadar akıcı, hızlı olursa olsun, eğer trafik levhasında hız limiti 70 yazıyorsa, ben sol şeritten 70 ile giderken, arkamdan selektör yakan, korna çalan, sıkıştıran hem benim hem kendi canını tehlikeye atan insanlardan NEFRET ediyorum.
3-) Sol’a yada sağ’a dönüş için ayrılan şeritte kuyrukta beklerken, kuyruğa girmemek için son anda zorlayarak diğer şeritten dönmeye çalışan saygısız insanlardan NEFRET ediyorum.
4-) Müziğin sesini sonuna kadar açarak, üstüne bir de aracın camlarını açarak çevresindeki insanların dikkatini çekmeye çalışan, aklı sıra hava atan görgüsüz insanlardan NEFRET ediyorum.
5-) Mahalle arasında, 60-70 km. hıza çıkan, karşısına bir çocuk çıkarsa ve ona çarparsa hayatı boyunca bunun acısını yüreğinde hissedecek olduğu bilmeyen bilinçsiz insandan NEFRET ediyorum.
OH be rahatladım :lamo0000:
Gianfranco
13/07/2007, 15:15
2-) Şehir içinde, trafik ne kadar akıcı, hızlı olursa olsun, eğer trafik levhasında hız limiti 70 yazıyorsa, ben sol şeritten 70 ile giderken, arkamdan selektör yakan, korna çalan, sıkıştıran hem benim hem kendi canını tehlikeye atan insanlardan NEFRET ediyorum.
Soylediklerine katiliyorum. Ancak sol serit sollama serididir. Zaten Avrupa'dada genelde sol seritten giden araclar sol sinyallerini acik tutarlar. Ama ne yazikki bu kural ulkemizde bilinmemektedir. Bu yuzdende senden yol isteme haklari vardir.
Diger soylediklerine sonuna kadar katiliyorm. Bu ulkede sofor olmak cok zor.
Misafir2
13/07/2007, 15:25
paylasım için teşekkürler.
Lordrivendel
13/07/2007, 15:29
İyi de hız sınırı 70 ve ben 70 ile gidiyorsam benden neden yol istiyor? :)
Gianfranco
13/07/2007, 15:38
İyi de hız sınırı 70 ve ben 70 ile gidiyorsam benden neden yol istiyor? :)
Cunku sollama seridini kapatiyorsun. Adam sollama yaparken kac km ile gittigi onemli degildir. Zaten bu sebepten dolayida hiz cezasi yemezsin.
Ya peki sen neden sollama seridinden gitmek yerine kendi seridinden gitmiyorsun? Buraya 5 tane madde yazmissin ama sende kurallara pek uymuyorsun galiba. Eyer bu kadar cok kurallara dikkat ediyorsan bence bunada dikkat etmelisin.
bu konuda katılıyorum sol şeridi araç sollamak içindir devamlılık olmaz
Lordrivendel
13/07/2007, 16:21
Sollama yapılırken hız sınırı ihlal edilebilir diye birseyi ilk defa duydum :)
Hız sınırının 70 olduğu bir yerde sollama yaparak 130 ile geçebilir misin yani?
arkadaşların dediği gibi sol şerit aslında boşa işgal edilmez. diğer konularda haklısın
Diğer insan hız sınırını ihlal ediyor olabilir ama sizin de sol şeridi işgal etmeniz hiç şık bir davrarış değil .sözüm meclisten dışarı en sevmediğim sürücü tipi önü bomboş iken sol şerittte yavaş giden şofördür.Beni yavaşlatmaya ne hakkı var ?? Sağ şeritten gitse ne kaybedecek ??
İbrahimKC
13/07/2007, 17:21
Dğğer 4 maddeye katılıyorum ama Sol şerit konusunda arkadaslarla aynı fikirdeyim.
Bende devamlı sol şeritten gidenlerden nefret ediyorum. Sol Şerit Kuşları diyorum onlara. Sol şerit devamlı gidebilecek bir şerit değildir ve gerektiğinde kullanılmalıdır bence..
Sollama yapılırken hız sınırı ihlal edilebilir diye birseyi ilk defa duydum :)
Hız sınırının 70 olduğu bir yerde sollama yaparak 130 ile geçebilir misin yani?
işte onuda yapamazsın... 70 se 80 le solundan geçer sonra tekrar 70 le devam edersin.... kelimelerle oynamayalım lütfen... 60 km lik fark ciddi farkdır kimse buna göz yummaz... yumulmazda...
Lordrivendel
13/07/2007, 17:42
Arkadaşlar sağ şerit boşken sol şeritten 60 ile gitmek elbette şık bir davranış değil,
Ancak şunu unutmayın, siz sol şeride geçip araç sollarken her zaman arkanızdan daha hızlı bir araba gelir ve selektör yakarak zaten siz araç solluyorsunuz, sizin için tehlikeli bir durum oluşturur demek istediğim bu...
Ahmet dediklerine katılıyorum.Ancak söylendiği gibi sol şeritte özel bir durum var.Hız sınırı ne olursa olsun sizin hızınız da ne olursa olsun sol şerit işgal edilemez.Sollama bittikten sonra sağa geçmek gerekli...
Arkadaşlar sağ şerit boşken sol şeritten 60 ile gitmek elbette şık bir davranış değil,
Ancak şunu unutmayın, siz sol şeride geçip araç sollarken her zaman arkanızdan daha hızlı bir araba gelir ve selektör yakarak zaten siz araç solluyorsunuz, sizin için tehlikeli bir durum oluşturur demek istediğim bu...
bu şekilde ok. sonuçta arabayı solladıktan sonra zaten sağ şeride geçeceksin. selektör yapmanın alemi yok
stotinka
13/07/2007, 20:04
kesinlikie ve kesinlikle sol şerit sollama şerididir
Şöyle bir durum var bilenler bilir örnek olarak izmirde ankara yolundan otobana çıktığınızda otoyol kavşağına kadar akşam saatlerinden trafik berbat oluyor. sağ şerit 50 orta şerit 80 sol şerit 120 civarı oluyor ve bu durumda yapacak pek birşey olmuyor.
Şöyle bir durum var bilenler bilir örnek olarak izmirde ankara yolundan otobana çıktığınızda otoyol kavşağına kadar akşam saatlerinden trafik berbat oluyor. sağ şerit 50 orta şerit 80 sol şerit 120 civarı oluyor ve bu durumda yapacak pek birşey olmuyor.
Ozan bu durum yine iyi.Bazen en yavaş şerit en sol şerit oluyor.Kamyon kamyonet, otobüs hepsi en solda:)
GaladrieL
13/07/2007, 21:27
Ozan bu durum yine iyi.Bazen en yavaş şerit en sol şerit oluyor.Kamyon kamyonet, otobüs hepsi en solda:)
bu nedenle ben genelde orta şeritten gider, yan gözle de sağı keserim çünkü sağ bomboş kalıyor :tongue00:
bu nedenle ben genelde orta şeritten gider, yan gözle de sağı keserim çünkü sağ bomboş kalıyor :tongue00:
hehe en güzeli ne sağcıyım ne solcu :D
yaw bir de şu var 2 şeritli yolda sağdan gicince de her an dolmuş çıkma, önündeki dolmuşun zart diye durma riski var.
Evet Gizemin dediği durumda faydalı oluyo ama sık sık sağ sol yapmak gerekiyo burda :D
@ABNEW
izmir istanbul yolunda
2 gidiş 1 geliş bir yerde kamyonu sollayan kamyonu sollayan kamyon gördüm :D
Ben de Ankara çevre yolunda birbirini sollayan 3 kamyon gördüm:)Biraz kurallara uyulsa daha az kaza ve daha hızlı bir trafik akışı sağlanacak ama...
Lordrivendel
14/07/2007, 01:01
KAzaları önlemede birinci öncelik dolmuşlara ayrı bir şerit yapmak normal yol dışında...
xtremetrx
14/07/2007, 21:31
Arabam olmadan önce, trafikte sinirlenen, kavga eden insanları gerçekten anlamıyordum.
Şöför olduktan sonra, Türkiye’de araba kullanmanın ne kadar zor, ne kadar riskli, ne kadar şansa bağlı olduğunu daha iyi anladım. İçimi boşaltacağım J
1-) Sarı ışık hareket ışığı değildir. Sarı ışık, vitesi geçirip kalkmaya hazırlanma içindir. Sarı ışık yandığında kornaya basan, selektör yakan, bilinçsiz insanlardan NEFRET ediyorum.
3-) Sol’a yada sağ’a dönüş için ayrılan şeritte kuyrukta beklerken, kuyruğa girmemek için son anda zorlayarak diğer şeritten dönmeye çalışan saygısız insanlardan NEFRET ediyorum.
4-) Müziğin sesini sonuna kadar açarak, üstüne bir de aracın camlarını açarak çevresindeki insanların dikkatini çekmeye çalışan, aklı sıra hava atan görgüsüz insanlardan NEFRET ediyorum.
5-) Mahalle arasında, 60-70 km. hıza çıkan, karşısına bir çocuk çıkarsa ve ona çarparsa hayatı boyunca bunun acısını yüreğinde hissedecek olduğu bilmeyen bilinçsiz insandan NEFRET ediyorum.
müzik olayına katılmıyorum ne yani aracı modifiye etcen ses sistemi takcan
az sesle müzik dinlicen ee neden takılıyor ozaman bence müzik dinlemek saygısızlık deyil
müziğin sesini açarak sende dinlemişsindir bende bu forumda yaşı genç olan herkezde dinlemişdir sesli bi şekilde
ZaMBroTTa_1903
14/07/2007, 23:25
sol serit olayına bende katılmıyorum. Eger o sagdaki tabelaların hız limitlerine uyarak gidersek izmirden istanbula 15 saatte gideriz...muzik olayındada bazı insanlar cok abartsada pop muzik yinede azcık yuksek sesle dinlenmelidir...
Madem hepiniz birşeye katılmıyorsunuz ben de sarı ışık olayına katılmıyorum.Arabalar sarı yanınca geçer tüm arabalar geçtiği için biz de geçmeliyiz yoksa trafiği aksatırız.
GaladrieL
15/07/2007, 01:00
Madem hepiniz birşeye katılmıyorsunuz ben de sarı ışık olayına katılmıyorum.Arabalar sarı yanınca geçer tüm arabalar geçtiği için biz de geçmeliyiz yoksa trafiği aksatırız.
Ben de buna katılamıyorum çünkü sarı ışık "harekete hazırlanma" ışığıdır.. Üstelik sarı yandığında temkinli olmak lazım, özellikle kavşaklarda.. Eğer sarıyı gören herkes anında gaza bassa, bir kavşakta pişti olma ihtimali çok yüksek.. Bu nedenle sarıda dikkatlice izleyip, seri bi şekilde vitesi takıp, yeşilde yavaşca hareket etmek gerektiğini düşünüyorum ve savunuyorum :cool:
Kural budur zaten Gizem.
Bir de şu saniyeli ışıklar da çok tehlikeli bence.Sıfıra yaklaşılınca insanlar kendini yarışın içinde sanıyorlar ve karşı taraf daha durmadan hareket etmeye kalkıyorlar; Sonrasında da...
Ben de buna katılamıyorum çünkü sarı ışık "harekete hazırlanma" ışığıdır.. Üstelik sarı yandığında temkinli olmak lazım, özellikle kavşaklarda.. Eğer sarıyı gören herkes anında gaza bassa, bir kavşakta pişti olma ihtimali çok yüksek.. Bu nedenle sarıda dikkatlice izleyip, seri bi şekilde vitesi takıp, yeşilde yavaşca hareket etmek gerektiğini düşünüyorum ve savunuyorum :cool:
+223423
ama Mustafa sanırım yeşilden sonraki sarıdan bahsediyor...
Bu durumda bende yol uygunsa geçerim...
brucella
15/07/2007, 02:39
hız konusunda haklısınız da ankarada ankamall den konya istikametine doğru akşam saat 4-5:30 arası bırak 60 80i bile geçmek zorunda kaldığım oluyor aynı şekilde tersi istikamette de sen 70 giderken 3 şeritlik yolda 3 kamyon birbiri ile yarıştığı için önlerinden kaçmak zorunda kaldığından bazen "şehir içi hız limiti"ni aşıyorsun. bazı kişiler işlerine geldiği gibi alt ve üst geçit adı altında şehir içi trafiği hızlandırıp insanların canına kast ediyorlar bende buna karşıyım. bu arada 4. madde içinde kendi adıma şunu söliyim eğer aracımın etrafında insanlara park halinde iken muzik dinletmek amacı ile camları açıp müziği açıyorum onun dışında herkesin müzik zevki ayrı olduğundan etrafınızdaki insanlara birazcık anlayış gösterme taraftarıyım. (daha geçen hafta bir arkadaşım 1-2-3. maddelerin karışımından kaynaklı bir olaydan dolayı trafik içinde tartaklandı bu konu hakkında son söz olarak sizi biri sıkıştırma usulü ile yol isterse "benden değil allah'ından bul" deyip yol verin arkadaşlar)
bu 5 maddeden bende NEFRET EDİYORUM
Ben tamamına katılıyorum! Ama Türkiye şartlarında söylediklerinin gerçekleşmesini sadece umut edebiliyorum...
Lordrivendel
15/07/2007, 13:50
Teşekkür ederim Linos ve Galadriel;
1-) Modifiye arabayı yüksek sesle müzik dinlemek için alan arkadaşım.
Allah korusun, evde hasta bir yakının olursa birgün modifiye araçlı biri sokağının önüne gelip sizin evin camlarını titreterek müzik dinlediğinde "helal olsun çocuğa arabada tesisat var..." gibi düşünceler gene geçecek mi acaba aklından? Sonuçta herkesin kendi fikri ama ben diğer insanların haklarına da saygılı olmaktan bahsediyorum. Düğün yada sünnette ara sokaklarda "dat dat" korna basanlardan da "NEFRET EDIYORUM"
Kendimi Leman-Erdener abi gibi hissettim. :)
Ayrıca yüksek sesle müzik dinlemek dışarıdan gelecek uyarıları da duymamamıza sebep olur.Camı biraz aralayıp müzik sesini arkaya vermek bir miktar faydalı olur dışarıyı duymaya...
xtremetrx
15/07/2007, 20:22
Allah korusun, evde hasta bir yakının olursa birgün modifiye araçlı biri sokağının önüne gelip sizin evin camlarını titreterek müzik dinlediğinde "helal olsun çocuğa arabada tesisat var..." gibi düşünceler gene geçecek mi acaba aklından? Sonuçta herkesin kendi fikri ama ben diğer insanların haklarına da saygılı olmaktan bahsediyorum. Düğün yada sünnette ara sokaklarda "dat dat" korna basanlardan da "NEFRET EDIYORUM"
kardeşim sen nerden nereye geliyosunya ben evin önündemi sesi açıp dinleyin diyorum akıl var mantık var yolda giderken açarsın sen hiç yapmadın mı ? pFF
Hangi ev o kadar yakın yola analayamadım??Yüksek sesli müzikten rahatsız olacak kadar yakınsa yola zaten sürekli yoldan geçen arabaların sesi yüzünden o evdeki hasta uyuyamaz müzik olmasa bile.Bu söylediğiniz çok saçma
Lordrivendel
16/07/2007, 17:39
Hangi ev o kadar yakın yola analayamadım??Yüksek sesli müzikten rahatsız olacak kadar yakınsa yola zaten sürekli yoldan geçen arabaların sesi yüzünden o evdeki hasta uyuyamaz müzik olmasa bile.Bu söylediğiniz çok saçma
Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim.
1-) Ben burada şikayetçi olduğum hususlardan bahsediyorum, eğer bunları kendim YAPIYOR olsam herhalde buraya yazamazdım diymi arkadaşım? Ne demek sen sanki yapmıyormusun? Evet yapmıyorum, trafikte aracı dinlemek, çevreyi dinlemek için müzik sesini belirli bir yükseklikten çok açmamak gerekir.
2-) Bu ev yola yakın uzak muhabbeti ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamadım? Herhalde çevre yolunda giderken sesi açmayın demedim ben size. Modifiye araç sahipleri sonuçta şehir içinde ara sokakta geziyor dimi kardeşim? İllaki evde hasta biri olması gerekmiyor, sokakta yürüyen, bankta oturan, evde oturan balkonda oturan...
Diğer insanları rahatsız edecek her türlü davranışta bulunmaya ben karşıyım. Benim için düğün konvoyu ile dat dat korna çalanlarda aynı kefededir, yok benim zevkim bu diye güm gün woofer açanlarda aynı kefededir kimse kusura bakmasın...
Kişisel zevkler diğer insanların haklarına zarar veriyorsa, hatalıdır...
Lütfen yorumlarımıza dikkat edelim.
1-) Ben burada şikayetçi olduğum hususlardan bahsediyorum, eğer bunları kendim YAPIYOR olsam herhalde buraya yazamazdım diymi arkadaşım? Ne demek sen sanki yapmıyormusun? Evet yapmıyorum, trafikte aracı dinlemek, çevreyi dinlemek için müzik sesini belirli bir yükseklikten çok açmamak gerekir.
2-) Bu ev yola yakın uzak muhabbeti ile nereye varmaya çalışıyorsunuz anlamadım? Herhalde çevre yolunda giderken sesi açmayın demedim ben size. Modifiye araç sahipleri sonuçta şehir içinde ara sokakta geziyor dimi kardeşim? İllaki evde hasta biri olması gerekmiyor, sokakta yürüyen, bankta oturan, evde oturan balkonda oturan...
Diğer insanları rahatsız edecek her türlü davranışta bulunmaya ben karşıyım. Benim için düğün konvoyu ile dat dat korna çalanlarda aynı kefededir, yok benim zevkim bu diye güm gün woofer açanlarda aynı kefededir kimse kusura bakmasın...
Kişisel zevkler diğer insanların haklarına zarar veriyorsa, hatalıdır...
BEN Size nerede siz yapmıyormusunuz diye sordum açıklayablirmisiniz??
Ayrıca evde hastanın yatmasından bahsetmişsiniz evin yakınından geçmeyen araba yapmaz o rahatsızlığı demek istediğim bu ? (benim ses sistemim standart sadece herşeye karşı çıkılmasını eleştirmek için yazmıştım onu )
Son olarak :
Küçük şeylere gereğinden fazla değer verenler, ellerinden büyük işler gelmeyenlerdir :(eflatun)
ufukbzk84
16/07/2007, 17:51
ben ahmet kardeşime büyük oranda katılıyorum... insanlar trafikte biraz daha saygılı olmalı ancak... bence trafikte hız limitini çok aykırıya kaçmamak suretiyle uyulması trafik için zarar akışı daha çok zorlaştırır... bide sol şerit sadece sollama yapmak içindir... sürekli meşgul etmek solda seyir halinde bulunmak yasaktır...
kullandığım kelimeleri biraz daha hafifleterek yeniden yazıyorum !!!
hareket halinde olsun ya da olmasın, hiç kimsenin camlarını açıp bangır bangır müzik dinleme hakkı yoktur...bu tip insanlar kanımca incelikten nasibini almamış, görgüsüz kişilerdir ve çoğu da kişiliğini bulma sürecinde kaybolmuş gençlerimizdir...
ben de gencim...yaşım 20...ama bir defa olsun camları açıp da müzik dinlememişimdir son ses...bunun tek bir nedeni yok...
en başta insanları rahatsız etmek istemiyorum...bir evin yola çok yakın olması, o evdekilerin yolda seyir halinde olan arabalardan rahatsız olacakları anlamına gelmez...çadırda yaşamıyoruz sonuçta...ancak müzik son ses açılırsa, o zaman işler değişir...yatan hasta olabilir, uyuyan bebek olabilir, gece vardiyadan gelmiş çalışan olabilir...bunların hiçbiri olmasa dahi, camları açıp son ses müzik dinleyenin insan olması gerekir...
hiç kimseyi rahatsız etmeyecek dahi olsam, ben bunu yapamam...utanırım, sıkılırım, ezilirim, büzülürüm...yapılan şey çünkü gerçekten de, yani bunu ifade etmeye kelime bulamıyorum...buluyorum da buraya yazamıyorum...
bence övünecek, kendini gösterecek başka hiçbir şeyi olmayan insanların yaptığı bir davranış bu...biraz dikkat çekmek...azıcık da egoyu tatmin etmek...
kullandığım kelimeleri biraz daha hafifleterek yeniden yazıyorum !!!
hareket halinde olsun ya da olmasın, hiç kimsenin camlarını açıp bangır bangır müzik dinleme hakkı yoktur...bu tip insanlar kanımca incelikten nasibini almamış, görgüsüz kişilerdir ve çoğu da kişiliğini bulma sürecinde kaybolmuş gençlerimizdir...
ben de gencim...yaşım 20...ama bir defa olsun camları açıp da müzik dinlememişimdir son ses...bunun tek bir nedeni yok...
en başta insanları rahatsız etmek istemiyorum...bir evin yola çok yakın olması, o evdekilerin yolda seyir halinde olan arabalardan rahatsız olacakları anlamına gelmez...çadırda yaşamıyoruz sonuçta...ancak müzik son ses açılırsa, o zaman işler değişir...yatan hasta olabilir, uyuyan bebek olabilir, gece vardiyadan gelmiş çalışan olabilir...bunların hiçbiri olmasa dahi, camları açıp son ses müzik dinleyenin insan olması gerekir...
hiç kimseyi rahatsız etmeyecek dahi olsam, ben bunu yapamam...utanırım, sıkılırım, ezilirim, büzülürüm...yapılan şey çünkü gerçekten de, yani bunu ifade etmeye kelime bulamıyorum...buluyorum da buraya yazamıyorum...
bence övünecek, kendini gösterecek başka hiçbir şeyi olmayan insanların yaptığı bir davranış bu...biraz dikkat çekmek...azıcık da egoyu tatmin etmek...
Kendimiz kusursuz olsaydık başkalarının kusarını araştırmaya bu kadar meraklı olmazdık.(Voltaire)
İnsanlar başkalarının kusurunu görme konusunda kartalllar kendi kusarını görme konusunda köstebeklere benzerler.
Demin de belirttiğim gibi ben yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim.Ama bir kişi rahatsız olup olmamam önemli değil onların yaptığı görgüsgzlük diyorsa yani kendini rahatsız etmeyen birşeye kızıyorsa ben burda dayak yiyen bir bağcı görürüm.Ben her insan gibi kendim kusarı olan bir insan olduğumun farkında olarak bana zararı olmayan şeyleri görmem.Herkesin kendi zevkidir isteyen dinler istemeyen dinlemez.Kimseyi de rahatsız edeceğini sanmıyorum.
mesela rahatsız eden birşey varsa arabaların gaza kökleyip ses çıkartmalarıdır.Asıl görgüsüzlük odur.
Küçük şeylere gereğinden fazla değer verenler, ellerinden büyük işler gelmeyenlerdir :(eflatun)
Kendimiz kusursuz olsaydık başkalarının kusarını araştırmaya bu kadar meraklı olmazdık.(Voltaire)
İnsanlar başkalarının kusurunu görme konusunda kartalllar kendi kusarını görme konusunda köstebeklere benzerler.
Demin de belirttiğim gibi ben yüksek sesle müzik dinleyen birisi değilim.Ama bir kişi rahatsız olup olmamam önemli değil onların yaptığı görgüsgzlük diyorsa yani kendini rahatsız etmeyen birşeye kızıyorsa ben burda dayak yiyen bir bağcı görürüm.Ben her insan gibi kendim kusarı olan bir insan olduğumun farkında olarak bana zararı olmayan şeyleri görmem.Herkesin kendi zevkidir isteyen dinler istemeyen dinlemez.Kimseyi de rahatsız edeceğini sanmıyorum.
mesela rahatsız eden birşey varsa arabaların gaza kökleyip ses çıkartmalarıdır.Asıl görgüsüzlük odur.
eflatun' a göre felsefede merkez kabul edilmesi gereken nokta, insanın mutluluğudur...bu da ancak erdemli bir yaşamla sağlanabilir...o yüzden bu noktada sizin savunduğunuz görüşle, alıntı yaptığınız düşünürün görüşü sanki çelişiyor biraz...
voltaire ise demokrasiye karşı monarşiyi savunmuş bir düşünür, aynı zamanda sınıf ayrımının gerekliliğine inanmış bir filozoftur...bunları söylemem, bu kişinin savunduğu her görüşün ve ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığı ve herkesçe kabul görme gerekliliği bulunmadığıdır...
burda konuyu saptırmam da, yukarıda sözü geçen değerli düşünürlerin, böyle alakasız bir konuda sömürüldüğünü hissetmemdendir...
ayrıca yazdıklarım dikkatle okunursa, ben benim rahatsız olup olmamam önemli değildir demiyorum...sebepleri sıralıyorum...hem çevreye verilen rahatsızlık dikkat çekiçi boyuttadır, hem de yapılan hareket görgüsüzlüktür diyorum...
sizin gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını savunmuyorum...sizi de daha duyarlı bir vatandaş olmaya çağırıyorum...
eflatun' a göre felsefede merkez kabul edilmesi gereken nokta, insanın mutluluğudur...bu da ancak erdemli bir yaşamla sağlanabilir...o yüzden bu noktada sizin savunduğunuz görüşle, alıntı yaptığınız düşünürün görüşü sanki çelişiyor biraz...
voltaire ise demokrasiye karşı monarşiyi savunmuş bir düşünür, aynı zamanda sınıf ayrımının gerekliliğine inanmış bir filozoftur...bunları söylemem, bu kişinin savunduğu her görüşün ve ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığı ve herkesçe kabul görme gerekliliği bulunmadığıdır...
burda konuyu saptırmam da, yukarıda sözü geçen değerli düşünürlerin, böyle alakasız bir konuda sömürüldüğünü hissetmemdendir...
ayrıca yazdıklarım dikkatle okunursa, ben benim rahatsız olup olmamam önemli değildir demiyorum...sebepleri sıralıyorum...hem çevreye verilen rahatsızlık dikkat çekiçi boyuttadır, hem de yapılan hareket görgüsüzlüktür diyorum...
sizin gibi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığını savunmuyorum...sizi de daha duyarlı bir vatandaş olmaya çağırıyorum...
Söylediğiniz husus erdemli yaşamla çatışmıyor çünkü tekrar ediyorum kimseye zararı yok .bir numaralı ahlak kuralı kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmamaktan geçer .Sonuçta bence rahatsız edici birşey değil kendim yapmamakla birlikte
Voltairein neci oldouğunu bilmiyordum önemli de değil.Söylenen söze bakarım çok doğru bir söz aksini düşünüyorsanız belirtin.
Ben kimsenin kusurunu aramam erdem de bu noktadan geçer
Evet bana dokunmayan yılan bin yaşasın derim.Çünkü kişinin dünyada düzeltebileceği tek kişi kendisidir başkası değil.
İnsanları görgülü görgüsüz olarak da sınıflandırmam bu hakkı kendimde görmem.Cünkü genel geçer bazı gerçekler vardır.(yalan kötüdür ,hırsızlık iğrençtir gibi).Ama yüksek sesle müzik dinlemek kötü birşey değildir sadece zevk meselesidir.(kimseyi rahatsız etmediğini düşündüğüm için yok ediyorsa kötü birşeydir o kabul)
Lordrivendel
16/07/2007, 18:53
Sonuçta ortak noktaya vardık sanırım :) Kastımız insanları rahatsız edecek boyutta yüksek seste müzik dinlemek, bu ve buna benzer görgüsüz davranışlar. Zaten bu siteye üye olan dostlar, konuşmaları ile belirli bir bilinç seviyesinde olduklarını gösteriyorlar.
Voltaire, Eflatun falan geçin de :) size Ulu Önderimizin çok sevdiğim bir sözünü yazayım:
"Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşamanın yollarını arayan toplumlar, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdar"
xtremetrx
16/07/2007, 23:26
tekrar tekrar söylüyorum müzik dinlemek kesinlikle görgüsüzlük deyildir..
sesi açık olsun olmasın ........ Okadar
Lordrivendel
17/07/2007, 00:34
Tamam ya konuya son noktayı koydun. Ben ne diyeyim bunun üzerine daha :shutup20::uzayli2::ninja000::censoree:
yoruma gerek bırakmamışsın zaten !!!
yoruma gerek bırakmamışsın zaten !!!
Yoruma gerek bırakmamalı zaten çünkü kimsenin kimse hakkında (kendine zarar vermediği sürece) yorum yapmaya hakkı yoktur.
Lordrivendel
17/07/2007, 15:09
Yoruma gerek bırakmamalı zaten çünkü kimsenin kimse hakkında (kendine zarar vermediği sürece) yorum yapmaya hakkı yoktur.
1-) Herkesin her konu hakkında yorum yapma hakkı vardır. (Tabi demokrasi ve düşünce özgürlüğüne) inanıyorsanız.
2-) Kişi hakları ve özgürlükleri, diğer insanların hak ve özgürlük sınırlarını ihlal ediyorsa o zaman suç işlemektedir. O nedenle yüksek sesle müzik dinlerim, kimse karışamaz gibi ortaçağ edebiyatlarını bırakalım bence...
:popcom00:
değiştiremeyeceğiniz şeyler için birbirinizi kırmayın. konuyu da uzatmayın.
the_Algn
17/07/2007, 20:15
ne güzel yazmışşsın...
madde2 ile ilgili tartışma olmuş ,
eğer sağ şerit boşken 70le gidiyorsan problemler oluyor o yanlış ,,,beni sinir eden sağ şerit dolu araç sollarken arakaya dayanıp saniyede 5 defa sellektör yapıp kornaya basanlar,,, Hangi ruh haliyle yapıyorlar bilmiyorum bekle yol vercez ,bu tamamen medeniyetsizlik , güzel Adanam böylelerine ne güzel ders veriyor medeni olmayan bir şekilde geçenlerde biri güzelce indirmiş sopayla dövüyor bazen seviyorum adanamı öğretiyorlar sinyalsiz şerit değiştirlmeyeceğini , o kornanın gereksiz yere kullanılmayacağını...
Lordrivendel
18/07/2007, 09:32
Ali Algan teşekkür ederim...
İbrahimKC
18/07/2007, 10:24
Üslüplara dikkat edelim arkadaslar..
Sanal bir ortamda olduğumuzu ve çoğu zaman yüz yüze geldinizde söylemeyeceğiniz şeyleri burada yazdığımızın farkına vararak biraz daha dikkatli mesaj yazarım lütfen..
lütfen usluplara vede yazılarımıza dikkat edelim bir şikayetiniz varsa konunun modlarına özelden bildiriniz gereken yapılacaktır ...
heartfever
20/07/2007, 16:10
tali yoldan ana yola çıkarken nezaket gösterip yavaşlayarak bana yola çıkmam için müsade veren aracın arkasından kendini uyanık sanarak sollama yapıp burun buruna geldiğim angutlardan nefret ederim ben de..
Benim in nefret ettiğim sürücü tipi luzumsuz yere yavaş süren sürücüdür.herkes belli bir hızın üstünde ama hız limitini de aşmadan sürse trafik rahatlar.
fatihhhh
28/07/2007, 10:14
2 şeritli yol, sağda araçlar parketmiş, ben makul bi hızda gidiyorum, arkamdaki selektör yapıyor korna çalıyor...vs
ben bu durumda ne yapabilirim sağ a iyice yanaşsam parketmiş araçlara çarpabilirim, e onun istediği hız a çıkmak istemiyorum o kadar hızlı gitmek istemiyorum.
bu durumda ne yapılır?
dörtlülerini yakıp gideceksin baktın hala sellektör arabayı sağa çekip bir güzel döveceksin oké :D:D:D:D:D:D:D
Ben böyle bir durumda iyice yavaşlıyorum tabii arkadaki iyice fitil oluyor uygun bir yerde yavaşlayıp yol verirken küfürü basıyorum ...... git diyorum basıp gidiyor tabii arkadaki hasta taşıyorda olabilir o yüzden sakin olmakta fayda var BENCE.
Auto engineeR
31/07/2007, 04:51
arkadaşlar walla ben açıkçası oluruna göre oynuyorum, kuralına göre değil.
en sol şerittekini en fazla 2 kez uyarıyorum, sallamıyorsa makas atıyorum. en sağ şeritten de geçtiğim oluyor. ben böyle rahat we güwenli kullandığımı hissediyorum. eğer herkes gibi gidersem sağdan soldan gelip biri çarpacakmış gibi oluyor, herkes o kadar dikkatsiz ki..
2. si de açıkçası hız kurallarına falan da uymuyorum.ankarada eskişehir yolunda 50 ile gidilmesi gerektiği yazıyor. aynı mantıkla en sol şeritten 50 ile gitsen ne olur? ezerler. ha 50 ile giden zaten yok ama demek istediğim bazı yerlerde çok saçma hız limitleri war.
şehirlerarasında 90-100le gidemem. ben 120-130 la gidiyorum. çünkü 90-100le gidersem dikkatim dağılıyor, farkında olmadan etrafımı izlemeye başlamış olduğumu farkediyorum. ama daha hızlı kullanınca her an tetikteyim nerde kim war yol nası çukur bişi war mı herşeyi pür dikkat inceliyorum. size yanlış gelebilir ama ben böle yapıyorum.
ha bi de ışıklarda en öndeysem, sarı yanar yanmaz yanları kontrol edip tam gaz fırlarım. o berbat trafikten bi anda kurtulup rahat rahat dewam edebilmek için.
şimdi bi soru geliyor aklıma : herkes benim kullandığım gibi kullansaydı ne olurdu bu trafiğin hali? cewabı çok korkutucu. ama ben kendi açımdan en güwenli olanı yapıyorum.
fatihhhh
31/07/2007, 10:09
herkes kendi açısından en güvenli olanı yaparsa iş o zaman karışır bence.
kurallar, olayda herkesin kendi vicdanına kalmaması için koyulmuş zaten. bize ne kadar anlamsız gelsede, bi aksilik olma olasılığı düşünülerek konulmuş.,
dümdüz yolda 120 ile gitsen noolur? normalde hiç bişi olmaz ama normal dışı bi durumda maddi hasarı büyük kazaya, hatta ölümcül kazaya neden olursun. haa, sadece kendi malına ve canına zarar versen gene karışmayacağız ama sen başkasının malına ve canına da zarar veriyorsun o kazada,bu yüzden kurallar var.
bizim memlekete kuralları uyulup uyulmadığı denetelnmediği, uymayan ceza almadığı için biz bu konuşmaları yazpıyoruz ya zaten.
iş şu an herkesin vicdanına kalmış maalesef.
aranızda araba kullanmayı en geç öğrenen, muhtemelende çok becerikli olmayan bi şöförüm. o yüzden hiç kimseye şöförlüğü öğretmek haddime değil.
hoşgürüyle kalın.
herkes kendi açısından en güvenli olanı yaparsa iş o zaman karışır bence.
kurallar, olayda herkesin kendi vicdanına kalmaması için koyulmuş zaten. bize ne kadar anlamsız gelsede, bi aksilik olma olasılığı düşünülerek konulmuş.,
dümdüz yolda 120 ile gitsen noolur? normalde hiç bişi olmaz ama normal dışı bi durumda maddi hasarı büyük kazaya, hatta ölümcül kazaya neden olursun. haa, sadece kendi malına ve canına zarar versen gene karışmayacağız ama sen başkasının malına ve canına da zarar veriyorsun o kazada,bu yüzden kurallar var.
bizim memlekete kuralları uyulup uyulmadığı denetelnmediği, uymayan ceza almadığı için biz bu konuşmaları yazpıyoruz ya zaten.
iş şu an herkesin vicdanına kalmış maalesef.
Aynen katılıyorum!..:thumbup1:
Auto engineeR
31/07/2007, 15:40
fatihhh çok güzel yazmışsın tamamına da katılıyorum. herkes kafasına göre dawranırsa (ki az çok herkes dawranıyor) ortalık çok karışır. ama ben bu şekilde en güwenli sürüşü yakaladığıma inanıyorum.
ki bu yaptıklarımı da karşı tarafın yapabileceği hataları değerlendirip, pür dikkatli yerşeyden emin yapıyorum.
ha eskiden farklıydım kabul ediyorum, gereksiz yere makaslara giren, çok gazlayan birisiydim. ama bişiler oturdu we ben ideal sürüşümü bulduğumu düşünüyorum
iidee belkii arkandaki adamın önemlii bii işi var belkii nereden biliosu sen adamın durumunu hem eger yolda 70km hız sınırı varsa sen 70km hızla sağdan git neden soldan gidiosun sollama şeridinden
iidee belkii arkandaki adamın önemlii bii işi var belkii nereden biliosu sen adamın durumunu hem eger yolda 70km hız sınırı varsa sen 70km hızla sağdan git neden soldan gidiosun sollama şeridinden
++1111111111111111111111111111111111
Lordrivendel
13/08/2007, 10:09
Sağlık problemi dışında hiç bir "önemli" iş trafikte 70 hız limiti olan yerde 130 ile gitmenin bahanesi olamaz bence arkadaşlar.
Ambulansın arkasına takılıp açılan sol şeritten basıp giden uyanıkların hepsi de bu ülkede biliyorsunuz :group000:
sağlık sebebide olsa hız limitini aşma gibi bir yetkimiz yok acele gidelim derken ecele gitmemiz içten bile değil ambulas harici sağlık için basmaya karşıyım hız limitinin altına düşmeyeceksin ama basmayacaksında zaaten o esnada heyecanlı oluyorsun hastaneye yetiştirecem diye elin ayağına dolaşıyor birde sürat yapmaya kalkarsan tamamdır ne olursa olsun kimsenin özel araçlar harici hız limitinin üstünde sollamasına karşıyım ama kıllık içinde hız limitiyle sol şerit benimdir diyenede karşıyım sol şerit boş kalmalıı
fatihhhh
14/08/2007, 10:27
arkadaşlar ben hiç 90 km hızı geçmeyen yawaş bi sürücü idim. bu ve diğer forumlarda hızlı gidenlerin karşısında oldum. https://image.donanimhaber.com/image.php/image/s1.gif
geçenlerde antalyaya arkadaşımla tatile çıktık. bana nasıl hız yapılacağını anlattı. ve ben arabayı hızlı süremey başladım (90 dan 140 a felan çıktım)
antalyadan çıktık nevşehire kadar böyle geldik.(5 kez ben, 2 kez de o ciddi kaza tehlikesi atlattık vademiz dolmamış ölmedik.) ben nevşehirden sonra yalnız dewam ettim. ve gene hızlı sürdüm. https://image.donanimhaber.com/image.php/image/s2.gif
doğu ya yaklaştıkça(erzincan erzurum) yollar kötüleşti. çukurdu tümsekti felan derken ben arabayı kontrol etmekte zorlandım. bi ara yollar hepten kötü oldu ben 140 tan makul bi hız a ininceye kadar çok zorlandım ilerde de bi kamyon 4 lüleri yakmış duruyodu ben hızımı ii ce yawşlattım bi de ne göreyim.?'! = KAZA https://image.donanimhaber.com/image.php/image/s9.gif
bir traktör, bir trasporter bir de caddy di sanırım. olay daha yeni olmuştu. etrafta inanılmaz bi sessizlik. az sonra yaralıların bağırışları duyuldu. ben hemen 112 ve 156 yı arayarak ilgililere haberdar ettim. yralılara diğerlerinin dokunmasını engelledim. https://image.donanimhaber.com/image.php/image/s8.gif
sonra ortam kalabalıklaştıkça diğerlerini kontrol etmem zor oldu ve artık filmlerdeki gibi bi kurtarma komedisi yaşandı. https://image.donanimhaber.com/image.php/image/s12.gif
kazanın nasıl olduğunu tam bilmiyorum ama sanırım caddy traktöre arkadan çarpmış caddy nin sol öndeki adam araba içinde fenaa şekilde sıkışmıştı. hava yastıkları açılmıştı. karşıdan gelen transporter de caddy ye vurmuştu sanırım. tranporterde bi kalça kırıklı adam. caddy de ise önde sıkışan ağır yaralı bi başkası vardı. https://image.donanimhaber.com/image.php/image/s13.gif
lafı uzatmayayaım o olaydan sonra hızlı kullnma maceram bitmiştir umarım. çünkü onların hızlarının ne kadar olduğunu bilmesemde yawaş gitseler belki bu kaza olmazdı. ne biliim. ilk kez bi kazaaya tanık oldum filmlerdeki yada ana haber bültenlerindeki gibiydi çok korkunçtu.
hiç gitmemek yerine biraz geç gidin ama gidin. hız yapmayın. https://image.donanimhaber.com/image.php/upfiles/smiley/s18.gif https://image.donanimhaber.com/image.php/upfiles/smiley/s18.gif
Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.
Lordrivendel
14/08/2007, 16:12
Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.(Aksaray-Ulukışla arasında 2 radar var haberiniz olsun)
Neyse maddi zarara uğramış olsan da güzel bir karar vermişsin tebrik ederim :)
Geçmiş olsun herkese.Umarım yaralıların durumu iyidir...
geçmiş olsun yaralıların durumu inş. kötü deildir...
ben 16 yaşında uçurumdan aşşa 3 takla attım ama hız macerası hiç tatile girmedi... :)
Lordrivendel
15/08/2007, 16:01
Yanlış anlaşılmasın lütfen söylediklerim;
Eğer arabanı kendi çalıştığın para ile aldı isen herşeyine daha dikkat ediyorsun sürat yaparkende ona göre, fren yaparkende ona göre (hele ki 1-2 yıl daha taksidi varsa) :)
fatihhhh
15/08/2007, 16:14
daha dün 120 ile giderken cbez le cam ı silmeye kalktım, bi baktım sağ tarafta yol kenarında 50mt de bi duran küçük direklere doğru gidiyorum, aniden sola kırdım ama sağ önden vurdum direğe araba keskin bi açı ile sol da karşı şerite geçti (allahtan karşıdan gelen kamyonlar felan çok ötedeydi) sağa kırdım bu seferde tekrar yoldan çıkacak kadar sağ a geçti. duramayacağımı ve yoldan çıkacağımı düşünüyordum ki toparladı.
allahım yaa yaratık oldum ben!!!!!!!!
hani bana bi halt olsa hiç acımamda başkasını malına veya canına zarar gelse, ona (ölsem bile) çok üzülürdüm.
ne diyeyim? ne söyleyeyim?
hoşkalın(sağkalın)
Lordrivendel
15/08/2007, 17:02
daha dün 120 ile giderken cbez le cam ı silmeye kalktım, bi baktım sağ tarafta yol kenarında 50mt de bi duran küçük direklere doğru gidiyorum, aniden sola kırdım ama sağ önden vurdum direğe araba keskin bi açı ile sol da karşı şerite geçti (allahtan karşıdan gelen kamyonlar felan çok ötedeydi) sağa kırdım bu seferde tekrar yoldan çıkacak kadar sağ a geçti. duramayacağımı ve yoldan çıkacağımı düşünüyordum ki toparladı.
allahım yaa yaratık oldum ben!!!!!!!!
hani bana bi halt olsa hiç acımamda başkasını malına veya canına zarar gelse, ona (ölsem bile) çok üzülürdüm.
ne diyeyim? ne söyleyeyim?
hoşkalın(sağkalın)
Geçmiş olsun, Fatih Araçta ESP yok mu? :surprise:
fatihhhh
15/08/2007, 17:45
yok! ben arabayı alırken çok dikkatli incelediğimi sanıyordum, siparişi verdikten sonra farkettim 75 beygirde ESP olmadığını. siparişi geri de döndüremedim. kendime mi kızayım fiat ın site hazırklama şeklinemi bilemedim.
ikimizede kızmalı, en çok kendime ama.
çok geçmiş olsun ne diyim gene daa büyüğü olabilirdi... :(
Lordrivendel
15/08/2007, 22:56
Bende alırken "mart" ayı itibari ile tüm dinamiklerde ESP standart denmişti ama nisanda aldım ESP falan yok :(
Fatih geçmiş olsun, önemli bir tehlike atlatmışsın...
grande41
16/08/2007, 18:40
Aşırı çılgın araç kullanma maceram (Kötü bir örnek ama) çok iyi araba kullandığını iddia eden, altındaki araca çok güvenen (BMW 3.20ia), sürekli makas atıp, sıkıştırıp yol vermeyenlere racon atan bir arkadaşımın beyin parçalarını aracının arka camından topladığım gün bitmiştir. Bende hala yerine göre makas atarım, yüksek sesle müzik dinlerim, hızlı giderim ama asla abartmam.
Aradaşlar bir de Trafik magandaları ile sakın uğraşmayın. Allah' ından bul deyip bırakın.Pazar günü akşamı memleketten geldim. Otobanda malum pazar trafiği. Trafik 120 ile akıyor. Önüm full dolu. Aptalın teki arka tampona dayadı. sellektör üstüne sellektör. Önüm dolu zaten yol açık olsa basıcam gidiecem. Bende dörtlüleri yaktım ve camdan ne yapayım gibisine hareket yaptım. adamlar bi kızdılarki başladılar beni sıkıştırmaya... Arabada eşim çocuğum annem var. Öndeki arabada da babamlar gidiyor. Üzerime yatıyorlar, hareket yapıyorlar. Neyse kızıp önlerine geçtim ve sinyal yakarak duralım demek istedim. Baktım arabada üç kişiler. Ben tek. Durduk. İndiler başladılar küfür ede ede üzerime gelmeye. Yanımda silahım vardı. (malum köye gidiyoz deneme lazım) Çektim ve kurdum. O saniye kaçmaya başladılar. Eğer silahım olmasa idi, temiz bir dayak yiyecekdim. eğer sinirlerime hakim olamayıp adamları vursa idim hem katil olcak hayatım kayacaktı (Belki yırtardık ama) hemde trafik magandası 3 arkadaşı yolda katletti diye tüm gazetelere manşet olacaktım. O yüzden arkadaşlarım sakın sakın kimseye bulaşmayın...
Lordrivendel
16/08/2007, 18:47
Göksel Bey tam ibret hikayesi teşekkür ederim.
göksel bey cidden ibretlik bi hakiye... hepsi başta kendini delikanlı sayıyo (tek kişiye 3,4 yeri geldiinde 5 kişi olmanın nesi delikanlılıksa... ) daha sonra üzerinizde bi emanet varsa ya kaçışıyolar yada ortamı yumuşatmaya çalışıyolar... başta seni daıtırım dien adamın ben zaten kavgayı hiç sewmem dedii de başıma gelmiştir...
en temizi hiç uğraşmamak he deyip geçmek...
ACTOROFTHEROAD
16/08/2007, 19:30
Kastamonudan Adanaya gidiyordum 700 küsür kilometre yol git git bitmiyor hızlandım 130 ile gidiyordum radara yakalanmışım ve 220 YTL cezayı yedim.Müfettişim işim var demem kar etmedi .Bundan sonra benim için de hızlı gitme olayı bitmiştir.
bende o kadar para wersem bende hız yapmam mustafa abii:)
Göksel geçmiş olsun.Dediğin gibi çok dikkatli ve soğuk kanlı olmak lazım ...
ACTOROFTHEROAD
16/08/2007, 19:38
Aşırı çılgın araç kullanma maceram (Kötü bir örnek ama) çok iyi araba kullandığını iddia eden, altındaki araca çok güvenen (BMW 3.20ia), sürekli makas atıp, sıkıştırıp yol vermeyenlere racon atan bir arkadaşımın beyin parçalarını aracının arka camından topladığım gün bitmiştir. Bende hala yerine göre makas atarım, yüksek sesle müzik dinlerim, hızlı giderim ama asla abartmam.
Aradaşlar bir de Trafik magandaları ile sakın uğraşmayın. Allah' ından bul deyip bırakın.Pazar günü akşamı memleketten geldim. Otobanda malum pazar trafiği. Trafik 120 ile akıyor. Önüm full dolu. Aptalın teki arka tampona dayadı. sellektör üstüne sellektör. Önüm dolu zaten yol açık olsa basıcam gidiecem. Bende dörtlüleri yaktım ve camdan ne yapayım gibisine hareket yaptım. adamlar bi kızdılarki başladılar beni sıkıştırmaya... Arabada eşim çocuğum annem var. Öndeki arabada da babamlar gidiyor. Üzerime yatıyorlar, hareket yapıyorlar. Neyse kızıp önlerine geçtim ve sinyal yakarak duralım demek istedim. Baktım arabada üç kişiler. Ben tek. Durduk. İndiler başladılar küfür ede ede üzerime gelmeye. Yanımda silahım vardı. (malum köye gidiyoz deneme lazım) Çektim ve kurdum. O saniye kaçmaya başladılar. Eğer silahım olmasa idi, temiz bir dayak yiyecekdim. eğer sinirlerime hakim olamayıp adamları vursa idim hem katil olcak hayatım kayacaktı (Belki yırtardık ama) hemde trafik magandası 3 arkadaşı yolda katletti diye tüm gazetelere manşet olacaktım. O yüzden arkadaşlarım sakın sakın kimseye bulaşmayın...
gercekten gecmiş OLsun zaten kotu OlayLarın tek sebebi bOle insanLar!Ole durumLArda kendını kaybedıosun zaten bambaska bırı oLuosun ama ucuz atLAtmıssınız insan yapmicaı seyLeri yapio:(